Energie werd flink goedkoper, maar boodschappen zijn fors duurder dan vorig jaar Prijzen voor energie zijn in een jaar tijd met meer dan 34 procent gedaald. Desondanks blijft de inflatie met 4,6 procent in juli best hoog. Belangrijkste oorzaak is dat boodschappen nog steeds fors duurder zijn dan vorig jaar.
|
Energie wordt opnieuw goedkoper, maar de boodschappen nog niet De inflatie komt deze maand uit op 4,6 procent. De prijzen stijgen gemiddeld minder hard dan in de maanden hiervoor, al is dat aan de kassa niet te merken.
|
Klant kiest vaker voor huismerk en prijsvechters nu boodschappen duur blijven De prijzen van onze boodschappen blijven ook de komende maanden op een hoog niveau. Consumenten gaan daardoor steeds creatiever inkopen doen. Ze kiezen vaker voor huismerken en kopen hun producten bij discounters of andere prijsvechters.
|
Frankrijk dwingt fabrikanten om prijzen van boodschappen te verlagen Bedrijven die eten en drinken produceren, moeten van de Franse regering hun prijzen verlagen. Dit moet de pijn van de inflatie verzachten voor de Franse consument. Volgens het kabinet hebben de bedrijven waar het om gaat beloofd mee te werken. Als ze dat niet doen, worden hun namen bekendgemaakt.
|
DekaMarkt stopt met boodschappen bezorgen Slecht nieuws voor mensen die graag boodschappen bestellen bij DekaMarkt. De supermarktketen stopt per 2 juni met het thuisbezorgen.
|
Flinke loonsverhoging schoonmakers vanwege duurdere boodschappen Zo'n 125.000 schoonmakers en glazenwassers in ons land krijgen een loonsverhoging van in totaal 6,25 procent dit jaar en nog eens 8,5 procent in 2024 bovenop hun lopende cao. Werkgeversclub Schoonmakend Nederland en de vakbonden hopen op deze manier het koopkrachtverlies van de werknemers te compenseren.
|
Ook inflatie in eurolanden lager, maar boodschappen blijven duur Niet alleen in Nederland is de inflatie in maart gedaald. In alle eurolanden zijn de prijzen deze maand veel minder hard gestegen dan in februari, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van voorlopige cijfers.
|
Inflatie zakt naar 7,6 procent, vooral kinderopvang en boodschappen duurder De prijzen in ons land zijn in de afgelopen maand met 7,6 procent gestegen. We betaalden vooral meer voor kinderopvang en voedingsmiddelen, blijkt donderdag uit cijfers van statistiekbureau CBS.
|
|
Boodschappen Flink in 4 steden te bestellen bij Uber Eats Inwoners van Alkmaar, Haarlem, Leiden en Rotterdam kunnen sinds kort boodschappen bij flitsbezorger Flink bestellen bij Uber Eats. Binnenkort wordt dit in meer steden mogelijk.
|
Hoe kom jij rond? Maurice (23): 'Aan boodschappen ben ik geen geld kwijt' Energie, boodschappen - alles wordt duurder. Voor starters is het moeilijk om een huis te vinden. En studenten bouwen soms torenhoge studieschulden op. In deze rubriek vertellen jonge mensen hoe zij rondkomen en geeft het Nibud tips. Zo regelt Maurice (23) zijn geldzaken.
|
We bestellen nog steeds veel boodschappen, maar flink minder dan tijdens corona Nederlanders bestellen nog steeds meer boodschappen, maaltijden en maaltijdboxen dan voor de coronacrisis. Hoewel de groei behoorlijk is afgenomen in vergelijking met de afgelopen jaren, nam de maaltijd- en boodschappenbezorging dit jaar met ongeveer 5 procent toe.
|
Een op de vijf gekochte boodschappen heeft duurzaam keurmerk Nederlanders kopen in de supermarkt steeds meer producten met een duurzaam keurmerk. Uit cijfers van statistiekbureau CBS blijkt dat 22 procent van de verkochte boodschappen vorig jaar zo'n keurmerk had. Het jaar daarvoor was dat 19 procent.
|
Thuisbezorgd gaat voor supermarkten boodschappen bezorgen in Nederland Thuisbezorgd gaat voor SPAR en Albert Heijn boodschappen bezorgen in Nederland. Dat laat moederbedrijf Just Eat Takeaway.com weten. De proef van Albert Heijn begint volgende week in Amsterdam met twee winkels.
|
Infographic: Digitaal boodschappen doen 28 Februari 2022, 00:03 EmerceMaar liefst 83 procent van de consumenten gebruikt een supermarkt-app. Daarin bekijken ze vooral aanbiedingen en ook het digitaal gebruik van klantenkaarten is populair. Dat blijkt uit onderzoek van Albert Heijn.
|
Albert Heijn bezorgt zondag geen boodschappen vanwege sneeuwval Albert Heijn ziet vanwege de verwachte sneeuwval zondag af van het bezorgen van reeds geplaatste bestellingen van boodschappen. Het is volgens de supermarktketen gezien de omstandigheden niet verantwoord om bezorgers de weg op te sturen.
|
Uber gaat na boodschappen en maaltijden ook alcohol bezorgen Uber trekt 1,1 miljard dollar (zo'n 915 miljoen euro) uit voor Drizly, een platform voor de handel in alcohol. Drizly wordt onderdeel van het snel groeiende bedrijf Uber Eats.
|
Slachtoffer steekpartij (73) en verdachte kenden elkaar al jaren: ?Ze kan het zelf nog niet vatten. Maggy was als een tweede moeder voor haar? Het 73-jarige slachtoffer van de steekpartij woensdag in de Leuvenselaan in Tienen is al jaren bevriend met de verdachte, die nu in de cel zit voor poging moord op haar buurvrouw. De raadkamer in Leuven heeft haar aanhouding met een maand verlengd. ?Uit respect voor het slachtoffer heeft ze niet om haar vrijlating gevraagd?, zegt de advocaat van Isabelle S. (42).
|
Nederlandse consument doet meer boodschappen bij Jumbo, minder bij ALDI In het jaar waarin alle supermarkten goede zaken deden, heeft Jumbo het marktaandeel weten te vergroten, waar ALDI in 2020 juist klandizie heeft verloren op het totaal. Dat blijkt donderdag uit cijfers van marktonderzoeksbureau Nielsen.
|
Albert Heijn pakt ietsje meer marktaandeel door groei online boodschappen Albert Heijn (AH) was al de grootste supermarktketen van Nederland en heeft in het afgelopen coronajaar het marktaandeel nog iets vergroot, meldt AH woensdag op basis van cijfers van onderzoeksbureau Nielsen. Volgens een woordvoerder is het verstevigen van de marktpositie te danken aan de explosieve groei van het online boodschappen doen.
|