NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Boerenprotest

2News.be / Trefwoorden / Boerenprotest

Verdachten van blokkades bij boerenprotest op A50 tot zeker morgen vast
9 Februari, 00:08 NOS nieuws

De twee mannen die werden opgepakt bij een boerenactie op de A50 bij Beekbergen zitten in ieder geval nog tot morgen vast. Dan worden ze voorgeleid bij de rechter-commissaris, op verdenking van een milieudelict. Bij die voorgeleiding wordt bepaald of de mannen nog langer worden vastgehouden. Ze zouden afval hebben gestort op een plek waar dat niet mag en de weg hebben geblokkeerd.

De twee, een 39-jarige man uit Klarenbeek en een 35-jarige man uit Eerbeek, werden maandagavond aangehouden bij de boerenactie. Op de A50 werd ter hoogte van Beekbergen afval gedumpt en in brand gestoken.

Het OM beschrijft dat er maandagavond op vijftien plekken afval is gedumpt, brand is gesticht en er blokkades zijn ontstaan door afval of landbouwvoertuigen. "De onaangekondigde acties leidden tot grote hinder en op een aantal plaatsen tot onveilige situaties", aldus het OM.

Noodbevel om mogelijke bevrijding

De gemeente Apeldoorn had gisteravond een noodbevel afgekondigd voor de hele stad. Burgemeester Heerts had deze maatregel genomen omdat op sociale media oproepen waren verschenen om de twee mannen uit een politiebureau te bevrijden.

Heerts zei vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat de acties van afgelopen maandag "niks met demonstreren te maken" hebben. "Het zijn gewoon misdrijven die gepleegd worden. En ook nog eens in een woonwijk waar allerlei troep in de fik is gestoken met mogelijk asbest. Dus dat is ook voor het draagvlak van de boeren desastreus geweest."
Boerenprotest - Distributiecentrum Colruyt in Halle tijd geblokkeerd
5 Februari, 00:04 Skynet Economie
Landbouwers hebben in de nacht van zondagavond een distributiecentrum van supermarktketen Colruyt in Halle een tijd geblokkeerd. Maandagochtend is de toegang tot de locatie weer vrij, zegt een woordvoerster van de keten. De actie zal geen gevolgen hebben in de winkels.


Boerenprotest - Verkeerscentrum raadt aan omgeving van Halle te vermijden
5 Februari, 00:04 Skynet Economie
De blokkades van de boeren zullen in de ochtendspits in en rond Halle tot ernstige hinder leiden. Het Verkeerscentrum raadt dan ook aan de omgeving maandag tijdens de ochtendspits te mijden.


Boerenprotest - Zware hinder op binnen- en buitenring van Halle houdt aan
5 Februari, 00:04 Skynet Economie
Ook tegen het einde van de ochtendspits houdt de verkeershinder in Halle maandag aan. Boerenprotesten blokkeren de binnen- en buitenring, waardoor bestuurders makkelijk een uur moeten aanschuiven. Het Verkeerscentrum raadt dan ook aan de omgeving te mijden.


Boerenprotest - Tractoren in stoet op A7/E19 in Feluy
5 Februari, 00:04 Skynet Economie
De snelweg A7/E19 is maandagochtend ter hoogte van Houdeng-Goegnies afgesloten vanwege een blokkade door een stoet landbouwtractoren in Feluy. Er is een omleiding naar de A15/E42 in de richting Luik.


Boerenprotest - Distributiecentrum van Aldi geblokkeerd in Turnhout
5 Februari, 00:02 Skynet
Na de protestactie op de Grote Markt van Turnhout zondagavond, blokkeren boze landbouwers maandagochtend in dezelfde stad een distributiecentrum van warenhuisketen Aldi. Dat bevestigt de stad.


Boerenprotest - Honderdtal tractoren trok zaterdag naar Ring van Bergen
29 Januari, 00:09 Skynet Economie
Een honderdtal tractoren is zaterdagavond naar Bergen getrokken, waar ze heel traag rond de Ring hebben gereden om hun eisen kracht bij te zetten. Op datzelfde moment waren heel wat mensen op naar het lichtfestival van Bergen.


Boerenprotest Frankrijk - Twee organisaties roepen op tot "belegering van Parijs" vanaf maandag
29 Januari, 00:09 Skynet Economie
Twee Franse boerensyndicaten, FNSEA en Jeunes agriculteurs (JA), hebben opgeroepen tot een "belegering van Parijs" vanaf maandag en dat voor onbepaalde duur. De twee vertegenwoordigen op nationaal niveau de meerderheid van de boeren.


Boerenprotest - Tractoren blokkeren verkeer op E42 en E411 nabij Namen
29 Januari, 00:09 Skynet Economie
Meerdere colonnes tractoren veroorzaken zondag grote hinder op de E42 bij Namen en op de E411 bij het nabije knooppunt Daussoulx, waar boeren verzamelen geblazen hebben om te protesteren tegen onder meer de administratieve overbelasting waarmee ze te kampen hebben. Verschillende secties van de snelwegen zijn afgesloten voor het verkeer.


Boerenprotest - E19 dicht vanaf Nijvel richting Brussel, ook problemen op A8
29 Januari, 00:09 Skynet Economie
Een colonne tractoren heeft zondagavond de snelweg E19 van Nijvel richting Brussel afgesloten, zo staat te lezen op de website Inforoutes van de federale politie.


Boerenprotest Frankrijk - Premier Attal belooft om snel te handelen
29 Januari, 00:06 Skynet Buitenland
De Franse premier Gabriel Attal heeft de boeren zondag beloofd "om snel te handelen" om de boosheid van de sector weg te nemen. De premier had vrijdag al een reeks maatregelen beloofd maar die volstonden volgens de syndicaten niet en dus gaat het protest bij onze zuiderburen gewoon voort.


Boerenprotest - Honderden boeren voeren actie op Grote Markt in Turnhout
29 Januari, 00:05 Skynet
In Turnhout hebben enkele honderden landbouwers zondagavond met tientallen tractoren verzamelen geblazen op de Grote Markt. Het gaat om een protestactie van Farmers Defence Force. De actievoerders staken onder meer een galg in brand die ze hadden meegebracht en die symbool stond voor de Vlaamse regeringspartijen N-VA, Open VLD en CD&V.


22 Augustus 2023, 00:06 Skynet Economie
Jef Herrygers uit ?Boer zkt vrouw? betoogt mee in boerenprotest: ?Het zit me tot hier!?
4 Maart 2023, 00:01 HLN.BE
Jef Herrygers zoekt dan wel de liefde in ?Boer zkt vrouw?, maar hij is ook op zoek naar een deftig voorstel van de regering binnen het stikstofdossier. De koeienboer schaarde zich vandaag achter het boerenprotest in Brussel. Hij is het getreuzel van onze politieke leiders beu. ?Het zit me tot hier. De politiekers moeten eens een goed besluit nemen en ons boeren een perspectief bieden?, zegt Jef.


Boerenprotest Nederland - organisaties teleurgesteld na gesprek met regering
7 Augustus 2022, 00:09 Skynet Economie
Bij de Nederlandse boerenorganisaties heerst grote teleurstelling na het gesprek met de regering onder leiding van stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Dat zei Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force, namens de acht boerenorganisaties die vanmiddag in Wageningen deelnamen aan een nabespreking. Naar eigen zeggen vertegenwoordigen ze 95 procent van de Nederlandse landbouwsector.


Vlaggenverkopers boeren goed door boerenprotest
1 Augustus 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Vlaggenleveranciers deden de afgelopen weken goede zaken doordat de omgekeerde Nederlandse vlag het symbool van het stikstofprotest is geworden. Dat blijkt uit een rondgang langs diverse verkopers.


28 Juli 2022, 00:06 Volkskrant
The Rolling Stones bedanken Nederlandse fans en gaan in op boerenprotest
11 Juli 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
The Rolling Stones hebben hun Nederlandse fans via Twitter bedankt voor een "geweldige avond". Donderdagavond stond de Britse band op het podium van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het concert stond gepland op 13 juni, maar werd uitgesteld omdat leadzanger Mick Jagger corona had. Het was de eerste keer in vijf jaar dat The Stones in Nederland waren.


Boerenprotest Nederland - Hooibalen in brand langs Nederlandse snelwegen
10 Juli 2022, 00:08 Skynet Economie
Boerenactivisten hebben woensdagavond op meerdere plekken hooibalen in brand gestoken langs Nederlandse snelwegen. Dat gebeurde onder meer bij een weg die parallel loopt aan de A12 bij Bleiswijk en langs de A15 bij Geldermalsen, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.


Logistiekconcern waarschuwt voor vertragingen door boerenprotest maandag
4 Juli 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Het grote logistiekbedrijf Jan de Rijk heeft klanten ervoor gewaarschuwd dat er maandag mogelijk sprake is van vertragingen bij ritten met vrachtwagens. Boerenorganisaties hebben namelijk aangekondigd dat ze die dag het land plat willen leggen. Ze zouden onder meer actie willen voeren bij distributiecentra.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn