NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Boeren

2News.be / Trefwoorden / Boeren

Boeren gaan actievoeren tijdens Vuelta: 'Geen hinder voor wielrenners'
Donderdag, 00:06 NOS nieuws

Boeren willen tijdens de tweede etappe van de Vuelta op zaterdag 20 augustus actievoeren. Volgens RTV Utrecht zijn de boeren van plan om langs het parcours bij Woudenberg en Scherpenzeel met landbouwvoertuigen, vlaggen en spandoeken te protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Melkveehouder Teus van der Wind van boerenactiegroep Agractie zegt tegen de regionale omroep dat het niet gaat om een blokkade of een wilde actie. "We willen langs het parcours demonstreren met vlagvertoon en spandoeken en een gigantische rij trekkers, vrachtwagens en hoogwerkers." Daarnaast worden flyers en boerenzakdoeken uitgedeeld.

Internationale aandacht

De boeren kiezen voor deze plekken omdat ze in de Gelderse Vallei liggen, een gebied dat volgens hen hard wordt geraakt door de stikstofplannen van het kabinet. De Vuelta zorgt daarnaast voor nationale en zelfs internationale aandacht.

"Wij willen de wielerronde in principe door laten gaan, maar wij willen ons ding ook door laten gaan. Op dit moment werken we goed samen met de Vuelta, daar zijn we gelukkig mee, maar aandacht is ons veel waard. Als ze niet met ons samenwerken, trekken we onze vingers ervan af en dan weten ze wat er kan gebeuren", aldus Van der Wind.

De gemeente Woudenberg stelt in een reactie dat het om een publieksvriendelijke actie in een weiland gaat waar de wielrenners geen last van zullen hebben.

La Vuelta Holanda zegt geen problemen met de actie te hebben zolang het parcours niet wordt geblokkeerd en de wedstrijd niet wordt belemmerd.

De boerenactie is gepland tussen 11.00 en 17.00 uur. Het peloton komt naar verwachting tussen 16.00 en 17.00 uur door Woudenberg.

Vlaggen mogen blijven

Gisteren werd duidelijk dat omgekeerde boerenprotestvlaggen langs het parcours in Utrecht mogen blijven hangen. De organisatie van de Vuelta zal vlaggen niet verwijderen, zolang deze niet voor een camera hangen of voor onveilige situaties zorgen.

Tijdens de derde etappe met start en finish in Breda staat een protest van LTO Nederland gepland.
Vlaggenverkopers boeren goed door boerenprotest
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Vlaggenleveranciers deden de afgelopen weken goede zaken doordat de omgekeerde Nederlandse vlag het symbool van het stikstofprotest is geworden. Dat blijkt uit een rondgang langs diverse verkopers.


Politie en Rijkswaterstaat manen boeren te stoppen met onveilige acties
28 Juli, 00:06 NOS nieuws

De politie Oost-Nederland, Rijkswaterstaat en verschillende veiligheidsregio's roepen actievoerende boeren op om te stoppen met acties die gevaarlijke situaties opleveren. Dat schrijven de instanties in een gezamenlijke verklaring, in een reactie op de bergen zand, mest en puin die vannacht op een aantal snelwegen werden neergelegd.

Die blokkades zagen er zo uit:

De ondertekenaars zeggen dat demonstreren een grondrecht is en dat ze begrijpen dat de actievoerders een signaal willen afgeven. "Maar acties zoals vannacht brengen de verkeersveiligheid ernstig in gevaar en kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties voor weggebruikers. Het kan ongelukken en brand veroorzaken en dat laatste kan vooral met deze droogte vergaande gevolgen hebben."

Bij een van de blokkades gebeurde vanochtend een ongeluk. Op de A32 bij Meppel-Noord reed een auto op een toerit naar de snelweg op een paar balken en rommel. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Rijkswaterstaat heeft de auto geborgen.

Beelden van vanochtend:

De instanties wijzen er verder op dat de blokkades hulpdiensten belemmeren en schade aan de weg kunnen veroorzaken. "Met het bewust in brand steken van strobalen, het dumpen van afval waaronder ook asbesthoudende materialen en het uitrijden van mest veroorzaken zij schade en onveilige (verkeers)situaties." Door de politie wordt onderzocht wie de verantwoordelijken zijn, staat in de verklaring.

Ook Kamerlid Van der Plas, voorvrouw van de BoerBurgerBeweging die volgens de Peilingwijzer op enorme winst staat, vraagt de boeren te stoppen met gevaarlijke acties. Uit de Peilingwijzer blijkt dat BBB op dit moment electoraal nadrukkelijk van de stikstofcrisis profiteert.
Van der Valk noemt steun hotel Schiphol voor boeren 'ongelukkige actie'
18 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Hotel- en restaurantketen Van der Valk noemt het tonen van een steunbetuiging aan de boeren op de gevel van het hotel bij Schiphol een "ongelukkige actie". Van der Valk wil geen partij kiezen in de discussie over de boerenacties tegen het stikstofbeleid van het kabinet.


14 Juli, 00:08 Volkskrant
14 Juli, 00:08 Volkskrant
Boeren rijden toeterend langs huizen Jetten en Bruls
14 Juli, 00:04 NOS nieuws

Boeren zijn vanavond al toeterend op trekkers door Nijmegen en omgeving getrokken. Ze reden onder meer langs de huizen van burgemeester Hubert Bruls en klimaatminister Rob Jetten. De politie was aanwezig om de boeren in de gaten te houden.

Voor het huis van Bruls waren meerdere agenten aanwezig, onder meer op de motor. Het huis van Jetten wordt permanent beveiligd vanwege de boerenacties.

Voordat de boeren langs de woningen reden, trokken ze door Nijmegen-Oost. Volgens de politie is er niemand aangehouden en reden de boeren al toeterend door de straten om daarna weer te vertrekken.
7 Juli, 00:07 Volkskrant
7 Juli, 00:07 Volkskrant
7 Juli, 00:07 Volkskrant
Boeren protesteren op de Dam en op andere plekken in het land
7 Juli, 00:05 NOS nieuws

Boeren hebben vanavond op de Dam in Amsterdam gedemonstreerd. Er waren zo'n 30 mannen en vrouwen, met vijftien trekkers, en er werd niets geblokkeerd. Ze maakten een groepsfoto voor het paleis en dronken een biertje, meldt NH Nieuws.

Ze hadden spandoeken bij zich met teksten als "de oorlog is begonnen, en wij winnen". De politie was met een paar wagens aanwezig, maar greep niet in.

Op verschillende plekken Brabant werden vanavond hooibalen en autobanden in brand gestoken. Langs de A58 bij Moergestel stond rond 20.00 uur een berg autobanden in brand, meldt Omroep Brabant. In Helvoirt hadden zich zo'n 25 tot 30 boeren verzameld. Tractoren stonden langs de weg en waren uitgerust met spandoeken en vlaggen. Er was politie aanwezig. Volgens de regionale omroep verliep de demonstratie rustig.

Ook langs de A1 bij Holten en de N18 bij Haaksbergen werden verschillende hooibalen in brand gestoken, meldt RTV Oost. En in Friesland was het raak langs de A6 en de N359, zegt Omrop Fryslan.

Langs de A12 richting Zoetermeer werden meerdere hooibalen in brand gestoken. Rijkswaterstaat waarschuwde weggebruikers op de A12 voor belemmerend zicht vanwege de rook. Volgens Omroep West hadden de aanwezige boeren een spandoek aan het viaduct bevestigd waarop 'Jouke moet vrij' stond. Ze verwezen daarmee naar de 16-jarige jongen die dinsdagavond in Heerenveen bij een protest op de A32 werd aangehouden. De politie loste schoten richting de jongen. De jongen is al vrijgelaten.

Provinciehuis

In Arnhem hadden zich tientallen boeren met hun trekkers verzameld bij het provinciehuis, zegt Omroep Gelderland. In het provinciehuis werd vanavond gepraat over het stikstofbeleid. De boeren waren eerder op de avond bij de gemeente Zevenaar om een petitie aan te bieden.

Op het Mediapark in Hilversum protesteerden enkele tientallen boeren met trekkers, onder meer voor het gebouw van de NOS.

Distributiecentrum

Boeren demonstreerden opnieuw bij een distributiecentrum van supermarktketen Boni in Nijkerk, meldt Omroep Gelderland. Tientallen trekkers blokkeerden het distributiecentrum. Eerder deze week vonden ook al boerenacties plaats bij het distributiecentrum. De Nijkerkse burgemeester Gerard Renkema kondigde daarom maandagavond een noodverordening af "om de boerenprotesten in te dammen".

Meer dan honderd boeren waren vanavond aanwezig bij de gemeenteraadsvergadering in het Zeeuwse Veere. Veel van hen hadden hun kinderen meegenomen, die op speelgoedtractoren in de zaal zaten. Aan het begin van de vergadering maakten de boeren gebruik van de mogelijkheid om de raad toe te spreken, schrijft Omroep Zeeland.
30 Juni, 00:06 Volkskrant
30 Juni, 00:06 Volkskrant
30 Juni, 00:06 Volkskrant
30 Juni, 00:06 Volkskrant
Minister Brouns omsingeld door bezorgde boeren: ?Vlaanderen is een zakdoek groot en daar willen we veel op doen?
30 Juni, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Tientallen boeren, vergezeld door familie en hun tractoren zijn woensdagavond afgezakt naar het Limburgse Kinrooi, de woonplaats van kersvers minister van Landbouw Jo Brouns. Ze deden dat om de zorgen over de toekomst van hun beroep te uiten.
Deze opties hebben boeren om minder stikstof uit te stoten
27 Juni, 00:03 NU.NL - Economie
Het stikstofprobleem leidt tot stress, verdriet en woede onder boeren. Maar boos of niet: de plannen van het kabinet om de stikstofuitstoot snel terug te dringen blijven overeind. Boeren moeten hun uitstoot dus verminderen, maar hoe? NU.nl bespreekt een aantal opties.


23 Juni, 00:07 Volkskrant
23 Juni, 00:07 Volkskrant
Boeren versperren centrum van Merksplas met tractoren uit protest tegen stikstofakkoord
14 Juni, 00:01 HLN.BE
Heel wat boeren hebben maandagavond het centrum van Merksplas bezet uit protest tegen het stikstofakkoord.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn