NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Boeren

2News.be / Trefwoorden / Boeren

Jonge Franstalige boeren blokkeren ring in Ittre met aanhangers vol aarde
20 Maart, 00:01 HLN.BE
Dinsdag rond 17 uur heeft een groep jonge boeren van de FJA (de Waalse federatie van jonge boeren) de ring rond de verkeerswisselaar van Ittre, waar de snelweg van Nijvel aansluit op de Brusselse ring, geblokkeerd. Twaalf tractoren met aanhangers gevuld met aarde hadden zich voor de ingang van de ring neergezet.


Boeren gedwongen om steeds groter te worden, maar lopen tegen grenzen aan
13 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De boerenprotesten bereikten deze week een dieptepunt met het dumpen van afval en asbest. Boeren zijn de afgelopen tientallen jaren gedwongen om te groeien en kregen er steeds meer regels - en dus kosten - bij. Het zit ze hoog.


Boerenprotest - Honderden boeren voeren actie op Grote Markt in Turnhout
29 Januari, 00:05 Skynet
In Turnhout hebben enkele honderden landbouwers zondagavond met tientallen tractoren verzamelen geblazen op de Grote Markt. Het gaat om een protestactie van Farmers Defence Force. De actievoerders staken onder meer een galg in brand die ze hadden meegebracht en die symbool stond voor de Vlaamse regeringspartijen N-VA, Open VLD en CD&V.


NU+ | Waarom Duitse boeren massaal demonstreren tegen landbouwbeleid
10 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Boeren die demonstreren tegen het landbouwbeleid van de regering, dat herkennen we in Nederland wel. Deze week is in Duitsland uitgeroepen tot de Wutwoche, een protestweek van Duitse boeren. Maar waarom demonstreren deze boeren precies?


Boeren maken zich grote zorgen over oogst vanwege wateroverlast
28 December 2023, 00:31 NU.NL - Economie
In verschillende delen van het land zorgt de verhoogde waterstand voor overlast. Boeren maken zich grote zorgen over de gevolgen van het hoge water. De oogst van aardappelen en suikerbieten dreigt in gevaar te komen.


Stikstofakkoord - Honderdtal boeren protesteert in Antwerpse haven tegen stikstofdecreet
21 December 2023, 00:05 Skynet Economie
Aan de site van chemiebedrijf Ineos in de Antwerpse haven is dinsdag een honderdtal landbouwers samengekomen voor een protestactie tegen het stikstofdecreet. Dat meldt de Farmers Defence Force.


Stikstofakkoord - "Enkel meer onzekerheid voor de boeren"
15 November 2023, 00:07 Skynet Economie
"De regeringspartijen zijn nu misschien gerustgesteld om naar de verkiezingen te trekken, maar met dit akkoord duwen ze de boeren enkel naar nog meer onzekerheid." Dat zegt PVDA in reactie op de stikstofdeal.


Honderden boeren met tractoren op weg naar Antwerpen voor betoging
22 Augustus 2023, 00:06 Skynet Economie
Vanuit alle hoeken van Vlaanderen komen vrijdagochtend tractoren aangereden om in Antwerpen samen te komen voor een grote boerenbetoging. Het gaat naar schatting om honderden deelnemers. De Antwerpse politie laat weten de colonnes tractoren te faciliteren richting de betoging, en op grote kruispunten dus het verkeer te zullen regelen.


Boeren vertrekken na rustig verlopen protestactie op Spoor Oost
22 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
In Antwerpen loopt de protestactie van de Farmers Defence Force op Spoor Oost stilaan ten einde. Op enkele voetzoekers en in brand gestoken banden na is alles rustig verlopen, en er zijn voorlopig dan ook geen arrestaties gebeurd. De politie zal de landbouwers die met tractoren kwamen afgezakt opnieuw begeleiden bij hun uittocht.


Jonge boeren van Groene Kring vragen aandacht voor de stiel met stropoppenactie
22 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
Op het Martelarenplein in Leuven, maar ook in Hasselt, Brugge en Gent, hebben jonge boeren van de Groene Kring zaterdag de jaarlijkse stropoppenactie afgetrapt. Met twee grote stropoppen als aandachtstrekkers deelden de boeren in Leuven appels uit en herinnerden ze de voorbijgangers aan het belang van de boerenstiel. "Zonder boeren zijn we weinig", vertelt jonge boerin Marte Boeckx.


21 Juni 2023, 00:06 Volkskrant
?Voor mij is het goed geweest! Salut!?: boer Jef en Bente beleven pijnlijke liefdesbreuk (+ zo verging het de andere boeren)
1 Mei 2023, 00:02 HLN.BE
Liefde kan keihard zijn. Dat ervaarden boer Jef en zijn uitgekozen Bente in de laatste aflevering van ?Boer zkt Vrouw?. Voor het oog van de camera probeerden ze de oorzaak van hun stukgelopen relatie uit te praten, maar dat draaide op niets uit. Het vijftiende seizoen van ?Boer zkt vrouw? draaide qua romantiek sowieso op een sisser uit, want geen enkele van de vijf boeren vond via het programma de liefde. Al hebben er twee ook een nieuwe relatie.


Boze boeren blokkeren twee distributiecentra van Colruyt
15 April 2023, 00:02 Skynet Economie
Boze boeren hebben vrijdag twee distributiecentra van Colruyt, in Woelingen (Ollignies) en Gellingen (Ghislenghien) in Henegouwen, geblokkeerd. De actie gaat uit van de Federation des jeunes Agriculteurs (FJA) om te protesteren tegen de aankoopstrategie van landbouwgronden door de supermarktgigant.


Gezondheid boeren op spel door grote cocktail van landbouwgif
11 Maart 2023, 01:20 NU.NL - Economie
In het bloed van Nederlandse boeren worden verhoudingsgewijs veel bestrijdingsmiddelen aangetroffen en huisstof op boerderijen bevat maar liefst 144 soorten landbouwgif. Europese normen bieden weinig bescherming, omdat die niet kijken naar de totale gezondheidseffecten van gelijktijdige blootstelling aan meerdere middelen. Onderzoekers vrezen voor tal van ziekten, waaronder parkinson, kanker en verminderde vruchtbaarheid.


10 Maart 2023, 00:45 Volkskrant
Honderden boze jonge boeren leggen houten kruis neer aan kabinet-Jambon
18 Februari 2023, 00:08 Skynet Economie
Honderden jonge boeren van Groene Kring, de grootste organisatie van jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, hebben deze middag actie gevoerd aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon. De jonge boeren verwijten de Vlaamse regering "politieke spelletjes" te spelen met hun toekomst. Als symbool voor een "verloren generatie aan boeren" hadden de actievoerders houten kruisen mee die ze plaatsten aan de voordeur van het kabinet.


Boeren voeren morgen opnieuw actie tegen stikstofakkoord
11 Februari 2023, 00:10 Skynet Economie
Boeren en landbouworganisaties gaan morgen opnieuw actie voeren tegen het stikstofakkoord, zo kondigen ze aan in een persbericht. De actie zal plaatsvinden voor de ambtswoning van de Vlaamse minister-president op het Martelaarsplein in Brussel, omstreeks 10 uur.


Nederlandse boeren plannen "grootste demo aller tijden" op 11 maart
11 Februari 2023, 00:10 Skynet Economie
De Nederlandse boeren van de Farmers Defence Force (FDF) houden op zaterdag 11 maart "de grootste demo aller tijden" op de Koekamp in Den Haag. Dat zegt Mark van den Oever, voorzitter van de actiegroep. "We hopen door de 100.000 mensen te gaan", aldus Van den Oever. Ook voorziet hij dat die dag meer dan 5.000 tractors naar Den Haag rijden.


Dure melk en eitjes leggen Nederlandse boeren geen windeieren over de grens
25 Januari 2023, 00:21 NU.NL - Economie
Nederland voerde afgelopen jaar voor 122,3 miljard euro aan landbouwgoederen uit. Dat is ruim 17 procent meer dan in 2021. Vooral van de Nederlandse melk en eieren kreeg het buitenland geen genoeg.


14 December 2022, 00:17 Volkskrant



Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn