NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Biden


"Biden zal VN duidelijk maken dat hij niet gelooft in nieuwe Koude Oorlog"
Dinsdag, 00:04 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden, die morgen de Algemene Vergadering van de VN in New York toespreekt, zal zeggen dat hij niet gelooft in het idee van een nieuwe Koude Oorlog. Dat heeft een hoge ambtenaar van de Amerikaanse regering vandaag gezegd.


Biden spreekt Algemene Vergadering van VN toe op 21 september
14 September, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden zal op 21 september de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York toespreken. Dat heeft het Witte Huis maandag verklaard.


Omstreden abortuswet in Texas blijft van kracht, Biden zoekt uitweg uit ?ongrondwettelijke chaos?
4 September, 00:06 Volkskrant
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de nieuwe abortuswet in Texas niet afgewezen. President Biden zet nu alles in het werk om uit te zoeken of er voor vrouwen alsnog aan de wet valt te ontkomen.


Biden wil geheime FBI documenten over aanslagen 11 september publiceren
4 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden wil geheime documenten over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten openbaren. De documenten zijn afkomstig van het onderzoek door de politiedienst FBI.
Biden in toespraak: ?Eerst alle Amerikanen evacueren, dan vergelding?
28 Augustus, 00:06 Volkskrant
De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde donderdag de aanslagplegers die verantwoordelijk zijn voor alle doden bij het vliegveld in Kabul: ?Wij vergeven niet, wij vergeten niet. We zullen je opjagen en je laten boeten.? Als de evacuaties voorbij zijn, beloofde Biden in een toespraak in het Witte Huis, zullen de Amerikanen de zelfmoordaanslagen van terreurgroep IS vergelden, ?op ons eigen moment?.


Biden: 'Bondgenoten stellen geloofwaardigheid VS niet in vraag'
21 Augustus, 00:02 De Tijd
21:30 De chaos in Afghanistan tast de geloofwaardigheid van de VS niet aan. Dat stelde de Amerikaanse president Joe Biden vrijdagavond. 'De afloop van de evacuatiemissie valt niet te voorspellen.'


Joe Biden: ?Amerikaanse evacuatievluchten hernomen in Kaboel?
21 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag de voortzetting van de Amerikaanse evacuatievluchten op de luchthaven van Kaboel aangekondigd, nadat die tijdelijk waren opgeschort.
Conflict Afghanistan - Biden zegt het gebruik van geweld niet te schuwen indien nodig
17 Augustus, 00:03 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gedreigd met represailles tegenover de taliban, wanneer die de evacuaties die aan de gang zijn in de luchthaven van Kaboel belemmeren. Hij zei dat maandag tijdens een toespraak naar aanleiding van de herovering van Afghanistan door de jihadisten.


Coronavirus - VS halen vaccinatiedoel Biden maand later dan gepland
3 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
In de Verenigde Staten heeft 70 procent van de bevolking een eerste inenting tegen het coronavirus gekregen. Daarmee is een doel van de regering gehaald, maar een maand later dan gepland. President Joe Biden had gehoopt dat begin juli 70 procent een eerste prik had gekregen.


Coronavirus - VS halen vaccinatiedoel Biden maand later dan gepland
3 Augustus, 00:04 Skynet
In de Verenigde Staten heeft 70 procent van de bevolking een eerste inenting tegen het coronavirus gekregen. Daarmee is een doel van de regering gehaald, maar een maand later dan gepland. President Joe Biden had gehoopt dat begin juli 70 procent een eerste prik had gekregen.


Biden: ?Cyberaanvallen kunnen leiden tot fysieke oorlog?
31 Juli, 00:07 Techzine
President Biden van de Verenigde Staten waarschuwt dat een toekomstige grootschalige cyberaanval kan leiden tot een echte oorlog met een grootmacht. De president van de Verenigde Staten, Joe Biden, verwacht dat een toekomstige oorlog het gevolg zal zijn van een grootschalige cyberaanval op de VS. ?We hebben gezien hoe cyberdreigingen, waaronder ransomware-aanvallen, in toenemende mate […]


President Biden ontmoet Wit-Russische oppositieleidster in Witte Huis
29 Juli, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag de Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja ontmoet in het Witte Huis. Biden wil daarmee zijn steun aan de oppositie tegen de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko onderstrepen.


Biden ontvangt Iraakse premier
27 Juli, 00:05 Skynet Buitenland
Amerikaans president Joe Biden ontvangt vandaag omstreeks 14 uur lokale tijd (20 uur bij ons) de Iraakse premier Moustafa al-Kazimi. Volgens een bron in het Witte Huis zal Biden een "nieuwe fase" in de militaire aanwezigheid in Irak aankondigen. Daarmee zou hij formeel een punt zetten achter de gevechten, al zouden de Amerikaanse troepen wel in het land aanwezig blijven.


Brit opgepakt voor grote Twitterhack van vorig jaar, waaronder accounts van Joe Biden en Bill Gates
22 Juli, 00:03 HLN.BE
De Spaanse politie heeft woensdag een 22-jarige Brit gearresteerd voor zijn rol bij de grootschalige hacking van prominente Twitter-accounts vorig jaar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.


Biden komt terug op uitspraak dat desinformatie op Facebook 'mensen doodt'
De Amerikaanse president Joe Biden heeft opgehelderd wat hij vorige week bedoelde toen hij zei dat platforms zoals Facebook "mensen doden" door desinformatie over coronavaccins online te laten staan. Volgens Biden doelde hij met zijn uitspraak niet op de socialemediaplatforms als schuldige, maar op de mensen die de verkeerde informatie verspreiden, schrijft The Guardian.


In beeld | Joe Biden huldigt Super Bowl-winnaars Tampa Bay in Witte Huis
21 Juli, 00:04 NU.NL - Sport
De Amerikaanse president Joe Biden heeft Tampa Bay Buccaneers dinsdag gehuldigd in het Witte Huis voor het winnen van de Super Bowl. Het is voor het eerst sinds 2017 dat een winnaar van de Super Bowl het onderkomen van de president bezoekt. Een fotoserie van de huldiging.


Biden: 'Sociale media doden mensen'
17 Juli, 00:02 De Tijd
22:58 De Amerikaanse president, Joe Biden, schoot vrijdag met scherp op socialemediabedrijven. Hij verweet hen 'mensen te doden' omdat ze niet streng genoeg optreden tegen desinformatie rond het coronavirus...


Biden roept Cubaanse regime op om "naar zijn volk te luisteren"
13 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden roept het Cubaanse regime op om naar zijn volk te luisteren en naar zijn "levendige roep om vrijheid". De mededeling van het Witte Huis volgt op de historische protesten in Cuba.


VS-president Biden pakt techbedrijven aan die reparaties door derden tegenwerken
11 Juli, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse president Joe Biden draagt de FTC op om nieuwe regels uit te schrijven om reparatierestricties die techbedrijven aan derden opleggen aan te pakken. Hij vindt dat consumenten zelf moeten kunnen bepalen wie hun apparaten repareert.


Biden pakt de uitdijende marktmacht van Big Tech aan
10 Juli, 00:03 NOS nieuws

President Biden valt met een reeks nieuwe maatregelen de uitdijende marktmacht van Amerikaanse bedrijven aan. Hij doet dat met 72 besluiten die de (semi-)monopolies in talloze sectoren aan banden moeten leggen.

Een belangrijk doelwit van Bidens aanval is de Big Tech-sector. Techbedrijven als Google, Facebook en Amazon verzamelen te veel persoonlijke informatie, concurreren op oneerlijke wijze met kleine bedrijven en kopen alle mogelijke concurrenten op, vindt de president.

Toezichthouders moeten daarom strenger worden bij fusies en overnames door dominante internetbedrijven. Daarnaast moedigt hij toezichthouders aan om regels op te stellen over het verzamelen van gegevens.

Ook onder voormalig president Trump werd er al gesproken over het inperken van de macht van de techbedrijven. Nu zijn die wensen in concrete aanbevelingen aan de toezichthouders gegoten. Maar of zulke aanmoedigingen echt de marktmacht van Big Tech zullen breken is volgens critici nog maar de vraag.

Medicijnen en hoortoestellen

In andere sectoren grijpt Biden concreter in. "Het gebrek aan concurrentie drijft de prijzen op voor consumenten", schrijft de president over onder meer de markt voor hoortoestellen. Daarom wordt het voortaan mogelijk om de hulpmiddelen gewoon in de apotheek te kopen.

Verder moeten de prijzen van medicijnen omlaag door staatssteun, worden torenhoge opzegkosten bij internetaanbieders verboden en wordt het makkelijker om van bank te wisselen door banken te verplichten om data over te dragen aan een concurrent als de klant wil overstappen.

In de voetsporen van Roosevelt?

Met de aanval op monopolies keert Biden weer een stapje terug naar de Amerikaanse traditie van sterke mededingingswetgeving. Begin vorige eeuw zorgde Teddy Roosevelts regering bijvoorbeeld dat grote conglomeraten als Standard Oil werden opgesplitst in meerdere bedrijven.

De laatste decennia zijn Amerikaanse bedrijven juist weer steeds groter en machtiger geworden. Daardoor zijn producten duurder geworden en gaan lonen omlaag.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn