NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Biden


Biden presenteert winteroffensief tegen coronavirus, met gevolgen voor internationale reizigers
Vrijdag, 00:02 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een nieuw pakket maatregelen gepresenteerd om het coronavirus komende winter te bestrijden. Het pakket heeft ook gevolgen voor internationale reizigers. Die moeten zich binnenkort minder dan 24 uur voor hun vertrek naar de Verenigde Staten laten testen, ongeacht hun nationaliteit of vaccinatiestatus.


Biden overweegt diplomatieke boycot van Olympische Winterspelen in Peking
19 November, 00:00 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden overweegt een diplomatieke boycot tegen de Olympische Winterspelen, die in februari zullen plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking. Dat heeft hij vandaag meegedeeld. Op die manier wil hij de Amerikaanse onvrede over de mensenrechtenschendingen in China duidelijk maken.


Biden ontzegt president en ministers van Nicaragua toegang tot de VS
17 November, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag de Nicaraguaanse president Daniel Ortega, zijn echtgenote en vicepresident Rosario Murillo en heel wat andere ministers en hooggeplaatste ambtenaren van het land de toegang tot de Verenigde Staten ontzegd. Eerder hadden de VS er al mee gedreigd Nicaragua nieuwe sancties op te leggen na de "ondemocratische verkiezingen" die werden gewonnen door Ortega. Washington hekelde toen onder meer het feit dat Ortega prominente tegenstanders had laten opsluiten.


Biden en von der Leyen bekrachtigen Amerikaans-Europees staalakkoord
2 November, 00:06 Skynet Economie
De Amerikaanse president Joe Biden en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen hebben vandaag het akkoord bekrachtigd dat een einde moet maken aan het handelsdispuut over ingevoerd staal en aluminium. De opgelegde importheffingen worden in grote mate opnieuw afgevoerd, in afwachting van een globaal akkoord dat de overcapaciteit in de staalindustrie moet wegwerken en de sector klimaatneutraal moet maken.


President Biden aangekomen in Schotland voor klimaattop
2 November, 00:06 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden is maandag aangekomen in Schotland, waar hij de klimaattop van de Verenigde Naties zal bijwonen. President Biden spreekt maandagmiddag, omstreeks 14.00 uur Belgische tijd, de aanwezigen van de COP26 toe.


Grootste karavaan sinds aantreden Biden trekt richting grens VS, Mexico grijpt niet in
30 Oktober, 00:08 Volkskrant
Een karavaan met migranten die sinds zaterdag door Mexico richting de grens met de Verenigde Staten trekt, wordt steeds groter. Volgens de organisatoren hebben zo?n vierduizend deelnemers, veelal Midden-Amerikanen, zich bij de groep aangesloten.


Het is ?game on? voor Biden, met als inzet: een socialer Amerika
30 Oktober, 00:08 Volkskrant
Met een revolutionair investeringsprogramma wil president Joe Biden Amerika sociaal volledig hervormen. Onderweg naar dat einddoel is hij zoveel obstakels tegengekomen dat hij zijn plannen steeds verder moest afzwakken, zo bleek donderdag bij de presentatie. In Bidens ?Build-Back-Better-Bordspel? zijn dit de struikelblokken en de jokers.


Regering-Biden naar Hooggerechtshof om abortuswet Texas terug te draaien
16 Oktober, 00:04 NOS nieuws

De Amerikaanse regering stapt naar het Hooggerechtshof om de aangescherpte abortuswet in Texas terug te draaien. Volgens minister van Justitie Garland is de wet "overduidelijk" in strijd met de grondwet. De hoogste rechters weigerden eerder om de strenge wet illegaal te verklaren, maar toetsten hem toen niet aan de grondwet. Dat gaat nu wel gebeuren.

De wet werd begin september van kracht en schrijft onder meer voor dat vrouwen geen abortus meer mogen ondergaan als de hartslag van de embryo te horen is. Dat is vaak al na zes weken zwangerschap. Voor zwangerschappen als gevolg van incest of verkrachting wordt geen uitzondering gemaakt.

Sindsdien is met wisselend succes geprobeerd om de wet van tafel te krijgen, maar gisteren oordeelde het gerechtshof van Texas opnieuw dat de wet overeind kan blijven. Dat betekent dat Texaanse vrouwen die een abortus willen naar een andere staat moeten uitwijken.

Texas telt ongeveer twintig abortusklinieken. Enkele zullen moeten sluiten, als de wet nog een tijd van kracht blijft. De woordvoerder van het ministerie van Justitie zei niet wanneer de regering de zaak bij het Hooggerechtshof neerlegt.
President Biden krijgt derde vaccindosis
28 September, 00:05 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden krijgt vandaag een derde dosis van het coronavaccin. Dat blijkt uit een mededeling van het Witte Huis.


"Biden zal VN duidelijk maken dat hij niet gelooft in nieuwe Koude Oorlog"
21 September, 00:04 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden, die morgen de Algemene Vergadering van de VN in New York toespreekt, zal zeggen dat hij niet gelooft in het idee van een nieuwe Koude Oorlog. Dat heeft een hoge ambtenaar van de Amerikaanse regering vandaag gezegd.


Biden spreekt Algemene Vergadering van VN toe op 21 september
14 September, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden zal op 21 september de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York toespreken. Dat heeft het Witte Huis maandag verklaard.


Omstreden abortuswet in Texas blijft van kracht, Biden zoekt uitweg uit ?ongrondwettelijke chaos?
4 September, 00:06 Volkskrant
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de nieuwe abortuswet in Texas niet afgewezen. President Biden zet nu alles in het werk om uit te zoeken of er voor vrouwen alsnog aan de wet valt te ontkomen.


Biden wil geheime FBI documenten over aanslagen 11 september publiceren
4 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden wil geheime documenten over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten openbaren. De documenten zijn afkomstig van het onderzoek door de politiedienst FBI.
Biden in toespraak: ?Eerst alle Amerikanen evacueren, dan vergelding?
28 Augustus, 00:06 Volkskrant
De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde donderdag de aanslagplegers die verantwoordelijk zijn voor alle doden bij het vliegveld in Kabul: ?Wij vergeven niet, wij vergeten niet. We zullen je opjagen en je laten boeten.? Als de evacuaties voorbij zijn, beloofde Biden in een toespraak in het Witte Huis, zullen de Amerikanen de zelfmoordaanslagen van terreurgroep IS vergelden, ?op ons eigen moment?.


Biden: 'Bondgenoten stellen geloofwaardigheid VS niet in vraag'
21 Augustus, 00:02 De Tijd
21:30 De chaos in Afghanistan tast de geloofwaardigheid van de VS niet aan. Dat stelde de Amerikaanse president Joe Biden vrijdagavond. 'De afloop van de evacuatiemissie valt niet te voorspellen.'


Joe Biden: ?Amerikaanse evacuatievluchten hernomen in Kaboel?
21 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag de voortzetting van de Amerikaanse evacuatievluchten op de luchthaven van Kaboel aangekondigd, nadat die tijdelijk waren opgeschort.
Conflict Afghanistan - Biden zegt het gebruik van geweld niet te schuwen indien nodig
17 Augustus, 00:03 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gedreigd met represailles tegenover de taliban, wanneer die de evacuaties die aan de gang zijn in de luchthaven van Kaboel belemmeren. Hij zei dat maandag tijdens een toespraak naar aanleiding van de herovering van Afghanistan door de jihadisten.


Coronavirus - VS halen vaccinatiedoel Biden maand later dan gepland
3 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
In de Verenigde Staten heeft 70 procent van de bevolking een eerste inenting tegen het coronavirus gekregen. Daarmee is een doel van de regering gehaald, maar een maand later dan gepland. President Joe Biden had gehoopt dat begin juli 70 procent een eerste prik had gekregen.


Coronavirus - VS halen vaccinatiedoel Biden maand later dan gepland
3 Augustus, 00:04 Skynet
In de Verenigde Staten heeft 70 procent van de bevolking een eerste inenting tegen het coronavirus gekregen. Daarmee is een doel van de regering gehaald, maar een maand later dan gepland. President Joe Biden had gehoopt dat begin juli 70 procent een eerste prik had gekregen.


Biden: ?Cyberaanvallen kunnen leiden tot fysieke oorlog?
31 Juli, 00:07 Techzine
President Biden van de Verenigde Staten waarschuwt dat een toekomstige grootschalige cyberaanval kan leiden tot een echte oorlog met een grootmacht. De president van de Verenigde Staten, Joe Biden, verwacht dat een toekomstige oorlog het gevolg zal zijn van een grootschalige cyberaanval op de VS. ?We hebben gezien hoe cyberdreigingen, waaronder ransomware-aanvallen, in toenemende mate […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn