NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Biden


Biden vindt dat Republikeinen economie "gijzelen" in debat over schuldenplafond
6 Mei, 00:02 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Republikeinen er vrijdag van beschuldigd de Amerikaanse economie "te gijzelen" door enkel te willen instemmen met een verhoging van het schuldenplafond als er drastisch wordt gesnoeid in de begroting.


Biden bezondigt zich -onopzettelijk- aan fake news
6 Mei, 00:02 Skynet Buitenland
Groot nieuws voor de Witte Huis-journalisten vrijdag: president Joe Biden kondigde bij de start van een vergadering aan dat hij later op de dag een "grote persconferentie" zou geven. Aangezien Biden zo goed als nooit persconferenties geeft, deed zijn uitspraak al snel de ronde onder het journaille. Helaas bleek het om fake news te gaan, een verspreking van de president.


19 April, 00:06 Volkskrant
Biden aangekomen in onrustig Noord-Ierland, pijpbommen gevonden
12 April, 00:03 NOS nieuws

De Amerikaanse president Joe Biden is aangekomen in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Biden brengt een vierdaags bezoek aan Noord-Ierland en Ierland ter ere van het 25-jarige bestaan van het Goede Vrijdagakkoord, dat in 1998 een einde maakte aan de strijd tussen katholieken en protestanten. Biden werd ontvangen door de Britse premier Sunak.

Het is momenteel onrustig in Noord-Ierland en de politie vreest voor mogelijke aanslagen en geweld. Eerder vandaag werden vier "vermoedelijke pijpbommen" gevonden op een begraafplaats op ruim honderd kilometer van Belfast, maakte de politie bekend. Pijpbommen werden in het verleden ook gebruikt door de militante bewegingen in Noord-Ierland. Korpschef Bobby Singleton noemde de vondst een "sinistere en verontrustende ontwikkeling".

De politie brengt de vondst in verband met een aanval in Londonderry gisteren (door katholieken Derry genoemd). Tijdens een onaangekondigde protestmars van pro-Ierse nationalisten tegen het Goede Vrijdagakkoord gooiden gemaskerde betogers onder andere molotovcocktails naar een politieauto. De aanvallers verbrandden hun kleding op de plek waar nu pijpbommen zijn gevonden, laat de politie weten.

Op een andere plek werd de politie vandaag opnieuw bekogeld. Twee voertuigen raakten daarbij beschadigd, maar er vielen geen gewonden.

Dreigingsniveau 'ernstig'

De Britse veiligheidsdienst MI5 verhoogde twee weken geleden het dreigingsniveau voor binnenlands terrorisme in Noord-Ierland naar "ernstig". Dat betekent dat een aanslag "zeer waarschijnlijk is". De veiligheidsdienst bracht dit overigens niet in verband met de viering van het 25-jarige bestand van het Goede Vrijdagakkoord of het bezoek van Biden.

De Amerikaanse president zei over de toegenomen onrust eerder dat het hem er niet van zal weerhouden op bezoek te gaan in Noord-Ierland. "Ze kunnen me niet weghouden," zei hij.

Vanwege het bezoek van Biden zijn verschillende wegen rondom Belfast afgesloten.
Bruce Springsteen krijgt hoogste Amerikaanse onderscheiding van Joe Biden
Zanger Bruce Springsteen heeft dinsdag de National Medal of Arts ontvangen. Dat is de hoogste onderscheiding die een artiest van de Amerikaanse overheid kan krijgen. Tijdens een ceremonie in het Witte Huis overhandigde president Joe Biden de medaille aan de 73-jarige rocker en elf andere sterren.


Biden erkent twee nieuwe gebieden als beschermde nationale monumenten in Nevada en Texas
22 Maart, 00:07 Skynet Economie
De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag twee natuurgebieden in de staten Nevada en Texas erkennen als nationale monumenten. Daardoor worden de gebieden beschermd tegen economische en vastgoedontwikkelingsprojecten. Dat heeft het Witte Huis dinsdag meegedeeld. Daarnaast wil Biden peilen naar de mogelijkheid om het beschermd zeegebied in de Amerikaanse wateren in de Stille Oceaan uit te breiden.


Biden staat olieboringen in Alaska toe ondanks felle kritiek
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De Amerikaanse president Joe Biden geeft groen licht voor olieboringen in Alaska. Hierdoor mag energieconcern ConocoPhillips de komende jaren boren in het grootste stuk ongerepte natuur van de Verenigde Staten. Daarmee verbreekt Biden zijn verkiezingsbelofte om nieuwe olie- en gasprojecten niet meer toe te staan. Milieugroepen zijn boos en dreigen met rechtszaken.


Biden wil belastingen voor superrijken en bedrijven optrekken
10 Maart, 00:03 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag zijn ontwerpbegroting voorgesteld. Biden wil onder meer superrijken en bedrijven zwaarder belasten. ?Geen enkele miljardair zou minder belastingen moeten betalen dan iemand die werkt als leraar of brandweerman?, kondigde de Amerikaanse president aan tijdens een toespraak in Philadelphia. ?We moeten de rijksten en de grootste bedrijven vragen hun deel te betalen.?
Biden wil Amerikaans begrotingstekort met 3.000 miljard dollar doen dalen op 10 jaar tijd
9 Maart, 00:08 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een begroting klaar die het tekort met bijna 3.000 miljard dollar (ruim 2.800 miljard euro) moet laten dalen op tien jaar tijd. Dat heeft zijn woordvoerster Karine Jean-Pierre woensdag aangekondigd.


Cellen van behandelbare huidkanker verwijderd bij Joe Biden
4 Maart, 00:00 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft in februari een "kleine laesie" in zijn huid laten verwijderen. Eerder dermatologisch onderzoek had uitgewezen dat een vlek op de huid op zijn borst kankerweefsel bevatte, aldus de behandelend arts.


10 uur op de trein en gsm?s verboden: zo streng waren veiligheidsmaatregelen voor bezoek van Joe Biden aan Kyiv
21 Februari, 00:17 Gazet v. Antwerpen

Exact 10 uur heeft de Amerikaanse president Biden op de trein gezeten om Volodymyr Zelensky te ontmoeten in Kyiv. Dat gebeurde onder de zwaarste veiligheidsmaatregelen.
15 Februari, 00:08 Volkskrant
8 Februari, 00:09 Volkskrant
Hooggerechtshof stelt ultimatum aan president Biden om migrantencrisis
21 December 2022, 00:05 NOS nieuws

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft besloten dat migranten nog wat langer aan de grens met Mexico mogen worden geweerd op basis van een noodwet uit de coronatijd. Eigenlijk zou deze regeling, met de naam Title 42, morgen worden opgeschort.

Het Hooggerechtshof heeft dat na een verzoek van meerdere staten voor korte tijd uitgesteld. De rechters willen nu van de regering-Biden argumenten horen waarom de noodmaatregel wel moet worden opgeheven.

In de grensstad El Paso in de staat Texas heeft de burgemeester inmiddels de noodtoestand uitgeroepen vanwege de groeiende migrantencrisis. Alleen al afgelopen week staken ruim twee 2000 migranten uit Zuid- en Midden-Amerika de grens over. Ze moeten noodgedwongen buiten slapen omdat alle opvangcentra vol zitten.

In El Paso houden mensen hun hart vast voor wat komen gaat. Bij de migranten is er juist hoop. Verslag vanaf de zwaarbewaakte grens:

Door de noodtoestand uit te roepen komt er geld van de staat vrij, dat El Paso wil gebruiken voor het vergroten van de opvangcapaciteit en voor het vervoer van migranten.

Zo zit het met Title 42

De aanstaande opschorting van Title 42 is de reden dat nu zoveel mensen illegaal de grens oversteken. De wet werd in 2020 ingevoerd door toenmalig president Trump en maakte het tijdens de coronapandemie eenvoudiger om migranten aan de grens te weigeren en terug te sturen.

Een federale rechter bepaalde eerder dat het coronavirus nu geen reden meer kan zijn om migranten te weren. Daarom worden vanaf deze week duizenden migranten per dag aan de grens verwacht.

Het Witte Huis reageerde in aanloop naar de opheffing met een plan om onder meer de grenspolitie uit te breiden. Dat kan nog even duren en daarom wil El Paso met het uitroepen van de noodtoestand sneller reageren op de situatie in de stad.
?Nucleaire deal met Iran is dood?: informeel gesprek van Joe Biden duikt online op
21 December 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Het nucleaire akkoord met Iran, beter gekend onder het acroniem JCPOA, ?is dood?. Dat beweert althans de Amerikaanse president Joe Biden in een video die dinsdag op Twitter circuleerde en waarvan het Witte Huis de authenticiteit niet betwist.
Biden ondertekent overgangsbegroting, "shutdown" afgewend
17 December 2022, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft met zijn handtekening een overgangsbegroting die door het Congres beslist was, in werking gezet, zodat de regering vanaf het weekend niet zonder geld zit. De wet, die vrijdag ondertekend werd, moet de regeringsdiensten tot 23 december verzekeren. Het moeizame getouwtrek rond de volledige begroting voor het lopende begrotingsjaar gaat verder in het Congres.


Biden en prins William bespreken klimaatverandering in Boston
4 December 2022, 00:05 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag in Boston een korte ontmoeting gehad met prins William. De Britse troonopvolger is samen met zijn vrouw Kate op bezoek in de Amerikaanse stad in het kader van een gala over klimaatverandering.


Kleindochter van Joe Biden trouwt in Witte Huis
20 November 2022, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag een huwelijksfeest georganiseerd in het Witte Huis. Zijn kleindochter Naomi Biden trouwde er met Peter Neal. Volgens Amerikaanse media is het een primeur dat een kleindochter van de zittende president trouwt in het Witte Huis.


Biden 'optimistisch' over uitslag, maar erkent 'pijnlijk' verlies
10 November 2022, 00:03 NOS nieuws

De Amerikaanse president Joe Biden is tevreden over de resultaten van de tussentijdse verkiezingen. "Vandaag was een goede dag voor de democratie, en een goede dag voor de VS", zei hij in een eerste publieke reactie op de resultaten van de midterms.

De Democratische Partij behaalde betere resultaten dan de peilingen deden vermoeden. In het Huis van Afgevaardigden winnen de Republikeinen minder zetels dan verwacht. De verkiezingsstrijd in de Senaat is nog niet beslist, alles hangt nu af van de nek-aan-nekraces in swingstates Arizona, Nevada en Georgia. In laatstgenoemde staat moeten kiezers volgende maand opnieuw naar de stembus, omdat de Republikeinse noch de Democratische kandidaat de meerderheid heeft.

Biden noemde het verlies van zetels aan de Republikeinen "pijnlijk", maar was toch te spreken over het verkiezingsresultaat. "We weten nog niet alle uitslagen. Maar terwijl de pers en de experts een gigantische rode golf voorspelden, is dat niet gebeurd."

'We moeten niet vergeten wie we zijn'

Hoewel hij zich optimistisch toonde, erkende Biden ook dat de resultaten laten zien dat er nog veel frustraties zijn onder het Amerikaanse volk. "Ik snap het. Het zijn moeilijke jaren geweest in dit land", zei hij. Maar hij voegde eraan toe dat de kiezers hebben gestemd "voor het behoud van de democratie".

Hij is bereid om samen te werken met de Republikeinse partij. "En het Amerikaanse volk heeft duidelijk laten weten dat ze verwachten dat de Republikeinen ook met mij samenwerken. Er is niets wat buiten ons bereik ligt, zolang we maar samenwerken. We moeten niet vergeten wie we zijn: de Verenigde Staten van Amerika."

Biden verwacht begin volgend jaar te beslissen of hij zich herkiesbaar stelt voor een nieuwe termijn als president. In 2024 zijn er weer presidentsverkiezingen in de VS. Biden herhaalde dat hij van plan is om zich opnieuw kandidaat te stellen, maar dat het een beslissing van de hele familie is. Tijdens de feestdagen hakt hij de knoop door.

Mogelijk neemt hij het in 2024 op tegen Donald Trump, die al lang zinspeelt op een nieuwe kandidatuur. Mogelijk maakt hij volgende week bekend dat hij zich verkiesbaar stelt.

Trump ziet 'erg grote overwinning' voor zichzelf

Trump heeft zich actief bemoeid met deze midterms, onder meer door campagne te voeren en nadrukkelijk zijn steun uit te spreken voor bepaalde Republikeinse kandidaten in swingstates. Maar omdat hij nu beperkte successen heeft geboekt, worden de midterms in veel Amerikaanse media als een verlies voor Trump beschreven.

"Republikeinen presteerden ondermaats, en er zullen koppen moeten rollen", twitterde conservatief commentator Ben Shapiro. The Washington Post beschrijft in een analyse "waarom de verkiezingen van 2022 zo'n ramp voor Trump waren". Fox News schetst dat "Conservatieven met de vinger naar Trump wijzen na teleurstellende verkiezingsresultaten".

Op zijn eigen sociale medium Truth Social noemt Trump de eerste resultaten van de tussentijdse verkiezingen "ietwat teleurstellend" voor zijn Republikeinse Partij. Vanuit zijn "persoonlijk oogpunt" zijn ze echter "een erg grote overwinning", schrijft hij, zonder daarover uit te weiden.
Biden: 'Rode vloedgolf is er niet gekomen'
10 November 2022, 00:01 De Tijd
23:23 'Het was een goede dag voor de democratie', zei de Amerikaanse president Joe Biden in een reactie op de uitkomst van de midterms. Hij toont zich tevreden met de 'beperkte verliezen' van de Democraten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn