NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Biden


Hooggerechtshof stelt ultimatum aan president Biden om migrantencrisis
21 December 2022, 00:05 NOS nieuws

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft besloten dat migranten nog wat langer aan de grens met Mexico mogen worden geweerd op basis van een noodwet uit de coronatijd. Eigenlijk zou deze regeling, met de naam Title 42, morgen worden opgeschort.

Het Hooggerechtshof heeft dat na een verzoek van meerdere staten voor korte tijd uitgesteld. De rechters willen nu van de regering-Biden argumenten horen waarom de noodmaatregel wel moet worden opgeheven.

In de grensstad El Paso in de staat Texas heeft de burgemeester inmiddels de noodtoestand uitgeroepen vanwege de groeiende migrantencrisis. Alleen al afgelopen week staken ruim twee 2000 migranten uit Zuid- en Midden-Amerika de grens over. Ze moeten noodgedwongen buiten slapen omdat alle opvangcentra vol zitten.

In El Paso houden mensen hun hart vast voor wat komen gaat. Bij de migranten is er juist hoop. Verslag vanaf de zwaarbewaakte grens:

Door de noodtoestand uit te roepen komt er geld van de staat vrij, dat El Paso wil gebruiken voor het vergroten van de opvangcapaciteit en voor het vervoer van migranten.

Zo zit het met Title 42

De aanstaande opschorting van Title 42 is de reden dat nu zoveel mensen illegaal de grens oversteken. De wet werd in 2020 ingevoerd door toenmalig president Trump en maakte het tijdens de coronapandemie eenvoudiger om migranten aan de grens te weigeren en terug te sturen.

Een federale rechter bepaalde eerder dat het coronavirus nu geen reden meer kan zijn om migranten te weren. Daarom worden vanaf deze week duizenden migranten per dag aan de grens verwacht.

Het Witte Huis reageerde in aanloop naar de opheffing met een plan om onder meer de grenspolitie uit te breiden. Dat kan nog even duren en daarom wil El Paso met het uitroepen van de noodtoestand sneller reageren op de situatie in de stad.
?Nucleaire deal met Iran is dood?: informeel gesprek van Joe Biden duikt online op
21 December 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Het nucleaire akkoord met Iran, beter gekend onder het acroniem JCPOA, ?is dood?. Dat beweert althans de Amerikaanse president Joe Biden in een video die dinsdag op Twitter circuleerde en waarvan het Witte Huis de authenticiteit niet betwist.
Biden ondertekent overgangsbegroting, "shutdown" afgewend
17 December 2022, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft met zijn handtekening een overgangsbegroting die door het Congres beslist was, in werking gezet, zodat de regering vanaf het weekend niet zonder geld zit. De wet, die vrijdag ondertekend werd, moet de regeringsdiensten tot 23 december verzekeren. Het moeizame getouwtrek rond de volledige begroting voor het lopende begrotingsjaar gaat verder in het Congres.


Biden en prins William bespreken klimaatverandering in Boston
4 December 2022, 00:05 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag in Boston een korte ontmoeting gehad met prins William. De Britse troonopvolger is samen met zijn vrouw Kate op bezoek in de Amerikaanse stad in het kader van een gala over klimaatverandering.


Kleindochter van Joe Biden trouwt in Witte Huis
20 November 2022, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag een huwelijksfeest georganiseerd in het Witte Huis. Zijn kleindochter Naomi Biden trouwde er met Peter Neal. Volgens Amerikaanse media is het een primeur dat een kleindochter van de zittende president trouwt in het Witte Huis.


Biden 'optimistisch' over uitslag, maar erkent 'pijnlijk' verlies
10 November 2022, 00:03 NOS nieuws

De Amerikaanse president Joe Biden is tevreden over de resultaten van de tussentijdse verkiezingen. "Vandaag was een goede dag voor de democratie, en een goede dag voor de VS", zei hij in een eerste publieke reactie op de resultaten van de midterms.

De Democratische Partij behaalde betere resultaten dan de peilingen deden vermoeden. In het Huis van Afgevaardigden winnen de Republikeinen minder zetels dan verwacht. De verkiezingsstrijd in de Senaat is nog niet beslist, alles hangt nu af van de nek-aan-nekraces in swingstates Arizona, Nevada en Georgia. In laatstgenoemde staat moeten kiezers volgende maand opnieuw naar de stembus, omdat de Republikeinse noch de Democratische kandidaat de meerderheid heeft.

Biden noemde het verlies van zetels aan de Republikeinen "pijnlijk", maar was toch te spreken over het verkiezingsresultaat. "We weten nog niet alle uitslagen. Maar terwijl de pers en de experts een gigantische rode golf voorspelden, is dat niet gebeurd."

'We moeten niet vergeten wie we zijn'

Hoewel hij zich optimistisch toonde, erkende Biden ook dat de resultaten laten zien dat er nog veel frustraties zijn onder het Amerikaanse volk. "Ik snap het. Het zijn moeilijke jaren geweest in dit land", zei hij. Maar hij voegde eraan toe dat de kiezers hebben gestemd "voor het behoud van de democratie".

Hij is bereid om samen te werken met de Republikeinse partij. "En het Amerikaanse volk heeft duidelijk laten weten dat ze verwachten dat de Republikeinen ook met mij samenwerken. Er is niets wat buiten ons bereik ligt, zolang we maar samenwerken. We moeten niet vergeten wie we zijn: de Verenigde Staten van Amerika."

Biden verwacht begin volgend jaar te beslissen of hij zich herkiesbaar stelt voor een nieuwe termijn als president. In 2024 zijn er weer presidentsverkiezingen in de VS. Biden herhaalde dat hij van plan is om zich opnieuw kandidaat te stellen, maar dat het een beslissing van de hele familie is. Tijdens de feestdagen hakt hij de knoop door.

Mogelijk neemt hij het in 2024 op tegen Donald Trump, die al lang zinspeelt op een nieuwe kandidatuur. Mogelijk maakt hij volgende week bekend dat hij zich verkiesbaar stelt.

Trump ziet 'erg grote overwinning' voor zichzelf

Trump heeft zich actief bemoeid met deze midterms, onder meer door campagne te voeren en nadrukkelijk zijn steun uit te spreken voor bepaalde Republikeinse kandidaten in swingstates. Maar omdat hij nu beperkte successen heeft geboekt, worden de midterms in veel Amerikaanse media als een verlies voor Trump beschreven.

"Republikeinen presteerden ondermaats, en er zullen koppen moeten rollen", twitterde conservatief commentator Ben Shapiro. The Washington Post beschrijft in een analyse "waarom de verkiezingen van 2022 zo'n ramp voor Trump waren". Fox News schetst dat "Conservatieven met de vinger naar Trump wijzen na teleurstellende verkiezingsresultaten".

Op zijn eigen sociale medium Truth Social noemt Trump de eerste resultaten van de tussentijdse verkiezingen "ietwat teleurstellend" voor zijn Republikeinse Partij. Vanuit zijn "persoonlijk oogpunt" zijn ze echter "een erg grote overwinning", schrijft hij, zonder daarover uit te weiden.
Biden: 'Rode vloedgolf is er niet gekomen'
10 November 2022, 00:01 De Tijd
23:23 'Het was een goede dag voor de democratie', zei de Amerikaanse president Joe Biden in een reactie op de uitkomst van de midterms. Hij toont zich tevreden met de 'beperkte verliezen' van de Democraten.


Joe Biden: ?Ik ben van plan om opnieuw op te komen?
10 November 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

?Ik moet het nog met mijn vrouw bespreken, maar ik heb wel de intentie om opnieuw op te komen.? Dat zei Amerikaans president Joe Biden tijdens een persconferentie na de midterm-verkiezingen. ?Het was altijd mijn plan, onafhankelijk van wat de uitslag zou zijn.?
Biden ondertekent Privacy Shield 2.0. Wat betekent dit concreet?
24 Oktober 2022, 00:01 Emerce
Deze nieuwe ontwikkeling is niet de directe oplossing voor de huidige juridische problematiek bij datadoorgifte naar de VS. Maar wat dan wel?


Biden belooft recht op abortus in wet te gieten als Democraten tussentijdse verkiezingen winnen
19 Oktober 2022, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden zei dinsdag dat hij in januari een wet zal ondertekenen om het recht op abortus te beschermen als de Democraten volgend jaar de meerderheid kunnen behouden in de twee kamers van het Congres.


?Waar is Jackie?? Biden vraagt tijdens speech naar overleden Congreslid
29 September 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Na afloop van een conferentie over honger, voeding en gezondheid wou Joe Biden (79) de organisatie graag bedanken. Daarbij beging hij echter een enorme blunder. De Amerikaanse president vroeg zich af waar Congreslid Jackie Walorski (58) was, maar bleek te zijn vergeten dat ze bijna twee maanden geleden om het leven kwamen door een auto-ongeluk.
Biden ontvangt Macron op 1 december voor staatsbezoek
27 September 2022, 00:08 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron op 1 december in het Witte Huis. Het gaat om een officieel staatsbezoek, liet woordvoerster Karine Jean-Pierre maandag weten. Het bezoek van Macron zal de ?diepe en duurzame relatie tussen de Verenigde Staten en Frankrijk, onze oudste bondgenoot, onderstrepen?, aldus Jean-Pierre.


Elton John treedt op in tuin Witte Huis, krijgt van Biden hoge onderscheiding
26 September 2022, 00:07 NU.NL - Muziek
De Britse zanger Elton John heeft zijn afscheidstournee vrijdag onderbroken voor een optreden bij het Witte Huis. De Amerikaanse president Joe Biden en first lady Jill hadden de muzikant uitgenodigd om hem te bedanken voor zijn "enorme inzet als artiest en activist".


Wekdienst 21/9: Start Algemene Politieke Beschouwingen ? Eerste ontmoeting Joe Biden en Liz Truss
22 September 2022, 00:05 NOS nieuws

Goedemorgen! In Den Haag begint het debat over de kabinetsplannen voor komend jaar en de Amerikaanse president Joe Biden en Britse premier Liz Truss ontmoeten elkaar in New York.

Maar eerst het weer: er zijn zonnige perioden en stapelwolken worden afgewisseld met dikkere wolkenvelden. Bij weinig wind komt de temperatuur 's middags rond 18 graden uit. Met uitzondering van een enkele lichte bui blijft het droog.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten? Wat heb je gemist?

Rond november moet er een steunpakket voor ondernemers zijn. Dat heeft minister Adriaansens van Economische Zaken gisteravond gezegd in Nieuwsuur.

De minister wil bedrijven "gericht helpen". Daarom wil ze in overleg met de energiebedrijven eerst inzage krijgen in het verbruik, dat erg verschilt per onderneming. Adriaansens wil met name mbk-bedrijven helpen die veel energie gebruiken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om bakkers, sauna's en tuincentra.

Adriaansens voelt er weinig voor om grote bedrijven meer te laten betalen. "We willen ook een interessant vestigingsklimaat houden voor Nederland", zei ze.

Ander nieuws uit de nacht: En dan nog even dit:

Kunstmatige riffen die bijna een jaar geleden in de Waddenzee zijn geplaatst zijn gisteren boven water gehaald. Onderzoekers wilden zien hoeveel zeeleven er in de betonnen elementen zat. Ze bleken vol palingen, krabben, oesters en zeesterren te zitten.

De komende jaren worden gebruikt om te onderzoeken wat er op en rond de riffen leeft en welke constructies het beste werken. Daarna wordt bepaald welke een definitieve plek krijgen langs de zeedijk.

Fijne woensdag!
Queen Elizabeth overleden - Biden geland in Londen voor begrafenis
18 September 2022, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden en first lady Jill zijn aangekomen in het Verenigd Koninkrijk voor de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth II. Air Force One, het vliegtuig van Biden, is zaterdagavond (lokale tijd) geland op de luchthaven Londen Stansted. Dat hebben meereizende journalisten gemeld.


Klimaat- en gezondheidsplan van Biden goedgekeurd door Amerikaans Congres
14 Augustus 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag het licht op groen gezet voor het grote klimaat- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden. De tekst werd met 220 stemmen tegen 207 goedgekeurd.


Salman Rushdie neergestoken - President Biden is "geschokt en bedroefd" over "wrede aanval"
14 Augustus 2022, 00:06 Skynet
Een dag nadat auteur Salman Rushdie neergestoken werd in de Amerikaanse staat New York, heeft president Joe Biden zijn afschuw uitgesproken over de aanval. "Jill (zijn echtgenote, red.) en ik waren geschokt en bedroefd toen we hoorden van de wrede aanval", zegt de president in een verklaring. "Samen met alle Amerikanen en mensen over de hele wereld bidden we voor zijn gezondheid en herstel."


Biden ondertekent CHIPS Act, boost voor Amerikaanse chipindustrie
11 Augustus 2022, 00:07 Techzine
President Joe Biden ondertekent de US Chips and Science Act. De historische wet maakt 52,7 miljard dollar aan subsidies vrij voor chipproductie en -onderzoek in de Verenigde Staten. Een verslaggever van Reuters beschrijft dat het wetsvoorstel de VS helpt concurreren met China op het gebied van wetenschap en technologie. “De toekomst zal in Amerika worden […]


4 Augustus 2022, 00:06 Volkskrant
Xi waarschuwt Biden om "niet met vuur te spelen" wat Taiwan betreft
31 Juli 2022, 00:07 Skynet Economie
De Chinese president Xi Jinping heeft tijdens een ruim twee uur durend telefoongesprek zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden gewaarschuwd om "niet met vuur te spelen" wat Taiwan betreft. Zo meldt een Chinees staatsmedium donderdag. Volgens Amerikaanse diplomaten hebben de twee leiders ook afgesproken om elkaar persoonlijk te ontmoeten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn