NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Biden


Klimaat- en gezondheidsplan van Biden goedgekeurd door Amerikaans Congres
Vandaag, 00:06 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag het licht op groen gezet voor het grote klimaat- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden. De tekst werd met 220 stemmen tegen 207 goedgekeurd.


Salman Rushdie neergestoken - President Biden is "geschokt en bedroefd" over "wrede aanval"
Vandaag, 00:06 Skynet
Een dag nadat auteur Salman Rushdie neergestoken werd in de Amerikaanse staat New York, heeft president Joe Biden zijn afschuw uitgesproken over de aanval. "Jill (zijn echtgenote, red.) en ik waren geschokt en bedroefd toen we hoorden van de wrede aanval", zegt de president in een verklaring. "Samen met alle Amerikanen en mensen over de hele wereld bidden we voor zijn gezondheid en herstel."


Biden ondertekent CHIPS Act, boost voor Amerikaanse chipindustrie
Donderdag, 00:07 Techzine
President Joe Biden ondertekent de US Chips and Science Act. De historische wet maakt 52,7 miljard dollar aan subsidies vrij voor chipproductie en -onderzoek in de Verenigde Staten. Een verslaggever van Reuters beschrijft dat het wetsvoorstel de VS helpt concurreren met China op het gebied van wetenschap en technologie. “De toekomst zal in Amerika worden […]


4 Augustus, 00:06 Volkskrant
Xi waarschuwt Biden om "niet met vuur te spelen" wat Taiwan betreft
De Chinese president Xi Jinping heeft tijdens een ruim twee uur durend telefoongesprek zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden gewaarschuwd om "niet met vuur te spelen" wat Taiwan betreft. Zo meldt een Chinees staatsmedium donderdag. Volgens Amerikaanse diplomaten hebben de twee leiders ook afgesproken om elkaar persoonlijk te ontmoeten.


Coronavirus - Amerikaanse president Joe Biden opnieuw in isolatie na positieve coronatest
31 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
Joe Biden moet opnieuw in isolatie nadat hij nog eens positief heeft getest op corona. Het is de tweede keer in anderhalve week tijd dat de Amerikaanse president een positieve test aflegt. Dat meldt het Witte Huis zaterdag.


Coronavirus - Amerikaanse president Joe Biden opnieuw in isolatie na positieve coronatest
31 Juli, 00:06 Skynet
Joe Biden moet opnieuw in isolatie nadat hij nog eens positief heeft getest op corona. Het is de tweede keer in anderhalve week tijd dat de Amerikaanse president een positieve test aflegt. Dat meldt het Witte Huis zaterdag.


Biden zegt aan beterhand te zijn na coronabesmetting en verzekert: "VS zullen geen recessie doormaken?
26 Juli, 00:00 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft verklaard dat zijn land geen recessie zal doormaken. ?Ik denk dat we geen recessie zullen kennen?, zei hij maandag aan journalisten. Hij verzekerde hen gelijk dat hij zich veel beter voelt na zijn coronabesmetting van vorige week.


Biden kaart moord op Khashoggi aan bij Saoedische kroonprins
17 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft naar eigen zeggen tijdens zijn gesprek met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman de moord op Washington Post-journalist Jamal Khashoggi ter sprake gebracht. De kroonprins ontkende daarop elke verantwoordelijkheid.


Biden tot Arabische leiders: elite moet kritiek verdragen
17 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
Op een top van de VS en de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC) in het Saoedische Jeddah heeft de Amerikaanse president Joe Biden tegenover de Arabische leiders het belang van een open samenleving en van vrijheid van mening benadrukt.


Biden zou ?niet teleurgesteld zijn? met een rematch tegen Trump in 2024
14 Juli, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden is er van overtuigd dat hij Donald Trump opnieuw zou verslaan moest er een rematch komen tussen de twee bij de presidentsverkiezingen van 2024. Al is Biden nog niet zeker of hij zich opnieuw kandidaat zal stellen.
Biden "vastberaden" verdere stappen te zetten in wapenwetgeving
12 Juli, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd ?vastberaden? te zijn om verdere stappen te zetten in de strijd tegen het vuurwapengeweld dat van de Verenigde Staten een ?slagveld? hebben gemaakt. De toespraak werd onderbroken door een man die uitriep dat de recent goedgekeurde wet niet volstaat. Volgens Amerikaanse media gaat het om een vader die zijn zoon in 2018 verloor, bij de schietpartij in Parkland, Florida.


Abortusrecht VS - Duizendtal betogers houdt sit-in voor Witte Huis en vraagt Biden abortus te verdedigen
10 Juli, 00:05 Skynet
Een duizendtal betogers is zaterdag naar het Witte Huis in Washington gestapt. Daar hebben de manifestanten een sit-in gehouden om de Amerikaanse president Joe Biden te vragen het grondwettelijk recht op abortus strenger te verdedigen. Zo riskeerden ze gearresteerd te worden, maar dat gebeurde niet. Sinds het Amerikaanse Hooggerechtshof een einde maakte aan het grondwettelijk recht op abortus, kunnen staten afzonderlijk beslissen of ze abortus al dan niet verbieden: verschillende staten hebben dat al gedaan.


Biden roept Congres op om accijns op brandstof in zomer op te schorten
23 Juni, 00:04 NOS nieuws

De Amerikaanse president Biden heeft het Congres opgeroepen om tijdelijk geen landelijke accijns te heffen op benzine en diesel. Hij zegt Amerikanen daarmee tegemoet te willen komen, nu de energieprijzen ongekend hoog zijn. Biden stelt een pauze van drie maanden voor. "Het haalt de pijn niet helemaal weg, maar het zou zeker wel helpen", zegt de president.

De federale regering rekent per gallon benzine (bijna 4 liter) zo'n 18 cent accijns, voor diesel is dat ruim 24 cent. Vergeleken met een jaar geleden zijn de brandstofprijzen in de VS fors gestegen. Vorig jaar rekenden Amerikanen gemiddeld nog zo'n 3 dollar af per gallon benzine, vorige week kwam die prijs voor het eerst boven de 5 dollar (dat komt neer op 4,70 euro per 4 liter).

Het voorstel is onderdeel van een groter plan. Zo wil Biden ook dat individuele staten hun accijnsheffing ook drie maanden opschorten. Sommige staten, zoals New York en Connecticut, hebben dit al ingesteld. Verder roept hij pompeigenaren op de prijs van brandstof te verlagen. Zij zijn tijdens de coronacrisis veel inkomsten misgelopen en proberen die schade nu in te halen door de prijzen kunstmatig hoog te houden.

Sceptische Democraten

Het is nog maar de vraag of Bidens plan van de grond komt. Democraten in het Congres zijn sceptisch en ook economen hebben hun bedenkingen.

Saillant is dat toenmalig presidentskandidaat Barack Obama in 2008 tijdelijke accijnsverlagingen op brandstof omschreef als trucje, waarmee politici aan kiezers kunnen laten zien dat zij iets voor elkaar hebben gekregen. Biden werd vicepresident onder Obama.

Afgelopen maart poogde Biden ook al de olieprijzen omlaag te krijgen. Hij kondigde toen aan gedurende zes maanden elke dag ruwweg 1 miljoen vaten olie uit de reserves vrij te geven.
Zuid-Koreaanse popgroep BTS spreekt met Biden over anti-Aziatisch racisme
30 Mei, 00:06 NU.NL - Muziek
De Zuid-Koreaanse popgroep BTS brengt dinsdag een bezoek aan het Witte Huis om daar met de Amerikaanse president Joe Biden te praten over anti-Aziatisch racisme.


26 Mei, 00:06 Volkskrant
Biden overweegt importheffingen op Chinese producten te schrappen in strijd tegen inflatie
15 Mei, 00:09 Skynet Economie
De Amerikaanse regering gaat onderzoeken of de importheffingen die gewezen president Donald Trump instelde op Chinese goederen, weer kunnen worden opgeheven. Die maatregel moet bijdragen tot het afremmen van de inflatie. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden verklaard.


Biden ontvangt voor het eerst kinderen in de tuin van het Witte Huis voor paaseirollen
19 April, 00:02 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden en zijn echtgenote Jill hebben maandag duizenden kinderen ontvangen in de tuin van het Witte Huis voor het traditionele paaseirollen. Voor de 79-jarige president was dat de eerste keer: vorig jaar kon de ?Easter Egg Roll? niet doorgaan door het coronavirus.


Biden wil allerrijkste Amerikanen zwaarder belasten
29 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
De Amerikaanse regering is van plan de zevenhonderd rijkste Amerikanen voor het eerst een directe belastingaanslag te sturen. Dat blijkt zaterdag uit informatie die The Washington Post heeft gekregen van verschillende bronnen met kennis van zaken en uit een regeringsdocument.


25 Maart, 00:06 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn