NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Biden


Biden praat in november met Chinese president Xi Jinping
1 November, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden gaat volgende maand in San Francisco zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping ontmoeten. Hij hoopt op een "constructief gesprek", zo meldt het Witte Huis. Er werd al langer gesproken over een mogelijke ontmoeting tussen de twee leiders, maar nu is er een principeovereenkomst.


Biden tevreden met princiepsakkoord tussen Hollywoodstudio's en scriptschrijvers
26 September, 00:03 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag positief gereageerd op het princiepsakkoord tussen de scriptschrijvers en de Hollywoodstudio's dat een einde zou kunnen maken aan een staking van bijna vijf maanden. Hij prees in een persbericht op de website van het Witte Huis de "kracht van collectieve onderhandelingen".


Biden vraagt eerlijke verdeling van winsten autosector te midden van ongekende staking
19 September, 00:03 Skynet Economie
Nadat vrijdag nooit eerder geziene stakingsacties gestart waren bij de drie grootste Amerikaanse autofabrikanten in de Verenigde Staten, heeft president Joe Biden opgeroepen tot een "eerlijke" verdeling van hun "recordwinsten".


Biden kondigt noodtoestand af met oog op doortocht Idalia in Florida
29 Augustus, 00:01 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag de noodtoestand afgekondigd voor de staat Florida. Dat moet de federale hulpverlening makkelijker maken in de aanloop naar de komst van de orkaan Idalia die woensdagochtend in het zuidoosten van het land wordt verwacht.


FBI schiet man dood die Joe Biden bedreigde
10 Augustus, 00:01 HLN.BE
De FBI heeft woensdagochtend plaatselijke tijd in de Amerikaanse deelstaat Utah een man doodgeschoten die president Joe Biden had bedreigd. Dat heeft de FBI bevestigd. Biden zou woensdagavond plaatselijke tijd naar de staat afreizen.


Ook nieuwe hond van Biden bijtgraag: Commander verwondde al zeven werknemers van Witte Huis
27 Juli, 00:01 HLN.BE
De nog geen twee jaar oude Duitse herder van president Joe Biden, die naar de naam Commander luistert, heeft in vier maanden tijd al zeven werknemers van het Witte Huis verwond. Dat blijkt uit emails die het Witte Huis moest vrijgeven na een beroep op de wet van openbaarheid van bestuur.


Brit die Geert Wilders en Joe Biden hackte krijgt vijf jaar cel in VS
3 Juli, 00:12 NU.NL - Tech
Een Britse hacker is door de rechtbank in San Francisco veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De 23-jarige cybercrimineel krijgt de straf onder meer voor de digitale inbraak bij Twitter in 2020. Daarbij nam hij de accounts van onder anderen politicus Geert Wilders over.


Biden tekent decreet dat toegang tot voorbehoedsmiddelen versterkt
24 Juni, 00:02 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent vrijdag een presidentieel decreet dat de toegang van vrouwen tot voorbehoedsmiddelen versterkt. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd. Het Hooggerechtshof vernietigde vorig jaar het grondwettelijk recht van vrouwen op abortus.


31 Mei, 00:06 Volkskrant
Biden vindt dat Republikeinen economie "gijzelen" in debat over schuldenplafond
6 Mei, 00:02 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Republikeinen er vrijdag van beschuldigd de Amerikaanse economie "te gijzelen" door enkel te willen instemmen met een verhoging van het schuldenplafond als er drastisch wordt gesnoeid in de begroting.


Biden bezondigt zich -onopzettelijk- aan fake news
6 Mei, 00:02 Skynet Buitenland
Groot nieuws voor de Witte Huis-journalisten vrijdag: president Joe Biden kondigde bij de start van een vergadering aan dat hij later op de dag een "grote persconferentie" zou geven. Aangezien Biden zo goed als nooit persconferenties geeft, deed zijn uitspraak al snel de ronde onder het journaille. Helaas bleek het om fake news te gaan, een verspreking van de president.


19 April, 00:06 Volkskrant
Biden aangekomen in onrustig Noord-Ierland, pijpbommen gevonden
12 April, 00:03 NOS nieuws

De Amerikaanse president Joe Biden is aangekomen in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Biden brengt een vierdaags bezoek aan Noord-Ierland en Ierland ter ere van het 25-jarige bestaan van het Goede Vrijdagakkoord, dat in 1998 een einde maakte aan de strijd tussen katholieken en protestanten. Biden werd ontvangen door de Britse premier Sunak.

Het is momenteel onrustig in Noord-Ierland en de politie vreest voor mogelijke aanslagen en geweld. Eerder vandaag werden vier "vermoedelijke pijpbommen" gevonden op een begraafplaats op ruim honderd kilometer van Belfast, maakte de politie bekend. Pijpbommen werden in het verleden ook gebruikt door de militante bewegingen in Noord-Ierland. Korpschef Bobby Singleton noemde de vondst een "sinistere en verontrustende ontwikkeling".

De politie brengt de vondst in verband met een aanval in Londonderry gisteren (door katholieken Derry genoemd). Tijdens een onaangekondigde protestmars van pro-Ierse nationalisten tegen het Goede Vrijdagakkoord gooiden gemaskerde betogers onder andere molotovcocktails naar een politieauto. De aanvallers verbrandden hun kleding op de plek waar nu pijpbommen zijn gevonden, laat de politie weten.

Op een andere plek werd de politie vandaag opnieuw bekogeld. Twee voertuigen raakten daarbij beschadigd, maar er vielen geen gewonden.

Dreigingsniveau 'ernstig'

De Britse veiligheidsdienst MI5 verhoogde twee weken geleden het dreigingsniveau voor binnenlands terrorisme in Noord-Ierland naar "ernstig". Dat betekent dat een aanslag "zeer waarschijnlijk is". De veiligheidsdienst bracht dit overigens niet in verband met de viering van het 25-jarige bestand van het Goede Vrijdagakkoord of het bezoek van Biden.

De Amerikaanse president zei over de toegenomen onrust eerder dat het hem er niet van zal weerhouden op bezoek te gaan in Noord-Ierland. "Ze kunnen me niet weghouden," zei hij.

Vanwege het bezoek van Biden zijn verschillende wegen rondom Belfast afgesloten.
Bruce Springsteen krijgt hoogste Amerikaanse onderscheiding van Joe Biden
Zanger Bruce Springsteen heeft dinsdag de National Medal of Arts ontvangen. Dat is de hoogste onderscheiding die een artiest van de Amerikaanse overheid kan krijgen. Tijdens een ceremonie in het Witte Huis overhandigde president Joe Biden de medaille aan de 73-jarige rocker en elf andere sterren.


Biden erkent twee nieuwe gebieden als beschermde nationale monumenten in Nevada en Texas
22 Maart, 00:07 Skynet Economie
De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag twee natuurgebieden in de staten Nevada en Texas erkennen als nationale monumenten. Daardoor worden de gebieden beschermd tegen economische en vastgoedontwikkelingsprojecten. Dat heeft het Witte Huis dinsdag meegedeeld. Daarnaast wil Biden peilen naar de mogelijkheid om het beschermd zeegebied in de Amerikaanse wateren in de Stille Oceaan uit te breiden.


Biden staat olieboringen in Alaska toe ondanks felle kritiek
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De Amerikaanse president Joe Biden geeft groen licht voor olieboringen in Alaska. Hierdoor mag energieconcern ConocoPhillips de komende jaren boren in het grootste stuk ongerepte natuur van de Verenigde Staten. Daarmee verbreekt Biden zijn verkiezingsbelofte om nieuwe olie- en gasprojecten niet meer toe te staan. Milieugroepen zijn boos en dreigen met rechtszaken.


Biden wil belastingen voor superrijken en bedrijven optrekken
10 Maart, 00:03 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag zijn ontwerpbegroting voorgesteld. Biden wil onder meer superrijken en bedrijven zwaarder belasten. ?Geen enkele miljardair zou minder belastingen moeten betalen dan iemand die werkt als leraar of brandweerman?, kondigde de Amerikaanse president aan tijdens een toespraak in Philadelphia. ?We moeten de rijksten en de grootste bedrijven vragen hun deel te betalen.?
Biden wil Amerikaans begrotingstekort met 3.000 miljard dollar doen dalen op 10 jaar tijd
9 Maart, 00:08 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een begroting klaar die het tekort met bijna 3.000 miljard dollar (ruim 2.800 miljard euro) moet laten dalen op tien jaar tijd. Dat heeft zijn woordvoerster Karine Jean-Pierre woensdag aangekondigd.


Cellen van behandelbare huidkanker verwijderd bij Joe Biden
4 Maart, 00:00 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft in februari een "kleine laesie" in zijn huid laten verwijderen. Eerder dermatologisch onderzoek had uitgewezen dat een vlek op de huid op zijn borst kankerweefsel bevatte, aldus de behandelend arts.


10 uur op de trein en gsm?s verboden: zo streng waren veiligheidsmaatregelen voor bezoek van Joe Biden aan Kyiv
21 Februari, 00:17 Gazet v. Antwerpen

Exact 10 uur heeft de Amerikaanse president Biden op de trein gezeten om Volodymyr Zelensky te ontmoeten in Kyiv. Dat gebeurde onder de zwaarste veiligheidsmaatregelen.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn