NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Bewaren

2News.be / Trefwoorden / Bewaren

TikTok wil zorgen over spionage wegnemen door gegevens in Europa te bewaren
9 Maart, 02:10 NU.NL - Tech
TikTok wil ervoor zorgen dat gegevens van Europese gebruikers niet zomaar naar het moederbedrijf in China gaan. Steeds meer bedrijven en overheden doen het sociale netwerk in de ban uit angst voor spionage door de Chinese overheid.


WeChain lanceert wallet voor het zelf bewaren van tokens
23 Februari, 00:03 Emerce
WeChain heeft een zogenoemde self-custody wallet gelanceerd genaamd VeWorld. Daarmee kunnen gebruikers tokens bewaren. Na het omrollen van handelsbeurs FTX is het zelf bewaren van cryptomunten populair geworden.


Kabinet wil wetswijziging waarmee AIVD en MIVD datasets langer mogen bewaren
28 December 2022, 00:01 Tweakers
Het kabinet heeft een consultatie opgezet voor een wetswijziging waarmee de inlichtingendiensten AIVD en MIVD bulkdatasets langer kunnen bewaren. Eerder bleek al uit onderzoek van Bits of Freedom dat de diensten die datasets langer bewaren dan wettelijk is toegestaan.


Hoe kom jij rond? Jack (25): 'Mijn ouders bewaren m'n geld soms voor me'
7 November 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De boodschappen worden duurder, net als energie en benzine. Voor starters is het moeilijk om een huis te vinden. En studenten bouwen soms torenhoge studieschulden op. In deze rubriek vertellen jonge mensen hoe zij rondkomen en geeft het Nibud tips. Zo regelt Jack (25) zijn geldzaken.


Amazon mag geheim materiaal van Britse spionagediensten gaan bewaren
27 Oktober 2021, 00:08 NU.NL - Tech
De Britse spionagediensten GCHQ, MI5 en MI6 hebben een contract gesloten met Amazon Web Services, de cloudafdeling van Amazon, meldt Financial Times. Geheim materiaal zal bij Amazon worden ondergebracht om data-analyse en kunstmatige intelligentie voor online spionage te verbeteren.


Telegram-gebruikers kunnen livestreams en videochats opnemen en bewaren
22 September 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Telegram heeft zaterdag de mogelijkheid om videochats en livestreams op te nemen en te bewaren toegevoegd. De functie is onderdeel van een reeks nieuwe updates.


Fietser die kniestoot gaf aan meisje (5) voor de rechter: ?Ik probeerde me gewoon in evenwicht te houden?
3 Februari 2021, 13:48 HLN.BE
De fietser die op kerstdag een meisje (5) hardhandig omverduwde in de Hoge Venen, is woensdag voor de rechter verschenen in Verviers. Volgens de openbare aanklager gaf de zestiger het kind opzettelijk een kniestoot om te kunnen passeren zonder te moeten stoppen. De man zelf ontkent.


Gecrashte uithaler vraagt getuige om zak met 25 kilo coke te bewaren
28 Januari 2021, 17:30 Gazet v. Antwerpen

?Zelfs als ze me miljoenen zouden bieden, ik doe het nooit meer?, zei Khalid E.K. stellig tegen de rechtbank. De man riskeert vijf jaar cel voor een uithaling. Hij crashte tijdens een achtervolging en bleek 25 kilo coke bij te hebben.
Je placenta voor altijd bewaren? Dat kan, deze twee preparateurs maken er kunst van
27 Januari 2021, 08:04 HLN.BE
Een placenta of moederkoek is iets bijzonders. Het dient als een soort batterij tussen de vrouw en het kind dat ze aan het baren is, toch wordt 'ie na bevalling meestal rechtstreeks in vuilbak gegooid. Broer en zus Jan Bouten (69) en Ursula Broers (56), die beiden preparateurs zijn, vinden dat zonde, dus zij maken er kunst van. Op die manier hebben kersverse mama?s een blijvende herinnering aan deze speciale periode uit hun leven.


Piepjonge Chinees Yan Bingtao wint Masters snooker: ?Gelukkig kon ik de kalmte bewaren?
18 Januari 2021, 07:00 Gazet v. Antwerpen

De 20-jarige Chinees Yan Bingtao (WS-11) heeft zondag in het Engelse Milton Keynes het Masters gewonnen. In zijn eerste finale van een Triple Crown versloeg hij de ervaren Schot John Higgins (WS-6), de toernooiwinnaar van 1999 en 2006, met 10-8.
Moskeestewards bewaren de rust in Antwerpse moskeeën: ?Goede moslims zorgen dat hun buren rust hebben?
17 Mei 2018, 17:48 Gazet v. Antwerpen

Woensdagavond is de ramadan begonnen, de vastenmaand waarin moslims van zonsopgang tot zonsondergang niets mogen eten of drinken. Tot 14 juni zakken ze ?s avonds in groten getale af naar de moskee om het extra ramadangebed te volgen. Om de massa te begeleiden zijn in samenspraak met de stad in 45 Antwerpse gebedshuizen 184 vrijwillige ?moskeestewards? aangesteld, het hoogste aantal sinds het begin van het project enkele jaren geleden. Zij zorgen dat niemand fout parkeert en vooral dat er ?s nachts geen geluidsoverlast is.
Rust bewaren is Roda's enige remedie voor een betere toekomst
14 Mei 2018, 18:24 NOS nieuws

Kerkrade, zondagavond. Het is bijna tien uur. Met nog ruim drie minuten te spelen staat Roda JC met de rug tegen de muur. Almere City FC heeft de bal, op de helft van de Limburgers. Almere-aanvaller Sherjill MacDonald lijkt zich niet ver van de rechtercornervlag vast te lopen en geeft de bal af aan middenvelder Tom Overtoom. Die ziet drie Roda-verdedigers voor zich staan. Onbegonnen werk om die te passeren. Overtoom dribbelt richting de cornervlag.

Na een paar zinloze passen is hij terug op de plek waar MacDonald de bal aan hem gaf. Kansloos, zou je denken. Overtoom geeft niet op en dribbelt nog wat verder van de goal af. Dicht bij de zijlijn is er plots ruimte. Met één beweging raakt hij twee belagers kwijt. Overtoom rent nu eindelijk vooruit. Hij gaat het strafschopgebied in en kan voorzetten. Rechterverdediger Faris Hammouti is opgestoomd en kan niet missen: 1-2 voor Almere. Roda degradeert voor de tweede keer in vijf seizoenen uit de eredivisie.

Hoop

Stadionspeaker en dj Wim Frijns ziet het verbijsterd aan. Hij is bezig aan zijn negentiende seizoen bij de club die hij zijn "liefde" noemt. Frijns heeft een gekke wedstrijd gezien. Roda gaat na de aftrap voortvarend in de aanval en raakt onder meer het houtwerk met een vrije trap van Simon Gustafson.

Na een halfuur spelen stompt doelman Hidde Jurjus een vrije trap onhandig weg: uit de rebound valt de 0-1 voor Almere. Frijns' club is al zo vaak langs het randje gegaan. Het komt nu toch ook weer goed? Aan het begin van de tweede helft scoort Roda 1-1. Er is hoop. Dan komen de wissels. Verdediger Daryl Werker gaat in de spits.

Frijns is verbaasd. Waarom niet Jorn Vancamp, die jonge speler van Anderlecht? Hij heeft het idee dat niet alle huurlingen van Roda er vol voor knokken. Toch heeft hij net als veel Roda-fans niet het gevoel dat zijn team zal verliezen. Misschien zijn ze in slaap gesust door de goede reeks aan het einde van de competitie. Al kunnen ze niet verbaasd zijn na het zoveelste matige seizoen op rij.

Wat het ook is: het wordt 1-2 en Roda degradeert. Speaker Frijns probeert de fans nog wat moed in te praten "Het is niet anders, we moeten ermee leven." Dat soort taal. "Er volgde een massaal fluitconcert", zegt hij een dag later terneergeslagen.

Als de fans uitgefloten zijn, verlaten ze de tribunes. Het is inmiddels donker in Limburg. Politiepaarden lopen rondjes om het stadion. Een hond blaft. Opgefokte supporters staan voor de poorten. Eén speler komt tevoorschijn om de boze fans te woord te staan: Donis Avdijaj, een huurling nota bene.

Een journalist van De Limburger ziet hoe Avdijaj de fans toespreekt en zegt dat hij hen als familie beschouwt. Familie moet niet vijandig tegen elkaar doen. De Schalke-huurling huilt. Een man met een lange pluizige baard slaat een hand op zijn schouders. Avdijajs naam wordt gescandeerd. "Jij moet niet hier zijn, de anderen moeten hier zijn", wordt hem in het Duits toegeroepen.

Maandag, de day after. De fans zijn verdwenen, maar de pijn is er nog steeds als oud-speler en clubicoon Eric van der Luer aankomt bij het trainingscomplex van Roda op Kaalheide. Op deze plek, waar heden en verleden van de Koempelclub bij elkaar komen, traint hij de hoop van de club, Jong Roda. Voorlopig is hij "een beetje aan het rouwen met twee collega's".

De twee KNVB-bekers die hij in 1997 en 2000 met Roda won, lijken bijna opgegaan in het stof. "Wij zitten al jaren in deze situatie", klinkt het gelaten. Even leek in 2017 alles anders te worden, toen Aleksej Korotajev als weldoener neerstreek in Kerkrade. "Dan denk je anderhalf jaar geleden dat de ezel met de goudstukken is binnengekomen en dan blijkt een maand later dat de man wordt opgepakt", zegt Van de Luer.

"Grote plannen scheppen grote verwachtingen bij de mensen. Met alle gevolgen van dien, daar lopen we nog steeds tegenaan. Ik zou niet weten wat er nu met Korotajev gebeurt. Wij hopen al anderhalf jaar dat het meevalt, maar we zien nog geen witte rook. Ik hoop dat hij in ieder geval een gedeelte van zijn beloftes kan waarmaken."

Hoe het dan verder moet? In ieder geval niet met een buitenlandse eigenaar, meent oud-voorzitter Servé Kuijer. In 2008 verliet hij de club na bedreigingen, nu volgt hij zijn team zo goed mogelijk. Zondagavond was hij in het stadion toen het misging.

"De club moet eigendom zijn van de regio. Dat wil niet zeggen dat je buitenlandse participatie niet toestaat, maar dat belang moet nooit meer dan 49 procent zijn. Als het meer wordt, ben je de club kwijt. Je moet de eigenheid van de club in deze regio koesteren."

Kuijer ziet het liefst dat Roda van onderaf wordt opgebouwd. Met goede bestuurders die zorgvuldig kijken welk type mens op welke positie nodig is. "Met alle respect voor Schrouff (Frits Schrouff, de ondernemer die de club in 2015 overnam, red.) en waardering voor wat hij deed, maar de voetbalwereld is geen wereld waar je even als buitenstaander instapt en dan gaat het wel lopen. Zo werkt het niet."

Kuijers advies voor Roda? "Bewaar rust, ga niet roepen 'we moeten volgend jaar weer terug naar de eredivisie'. Schrijf een meerjarenplan en stel een selectie samen die zodanig perspectief biedt dat je vooruitgaat."

Een groep met jonge talenten en ervaren spelers eromheen, dat ziet de oud-Rodabaas wel zitten. "Maar daar moet je verdomd goed op selecteren. Het is van de zotte dat dat je met een Roda-budget niet in staat bent om een fatsoenlijke selectie op de been te krijgen. En je moet je schamen dat je verliest van ploegen met een begroting van rond de twee miljoen. Dan doe je iets fout."
Wolfsburg-Belgen bewaren ondanks verlies kansen op behoud
5 Mei 2018, 17:06 Gazet v. Antwerpen

Wolfsburg is er zaterdag op de 33e en voorlaatste speeldag in de Duitse Bundesliga niet in geslaagd te gaan winnen op het veld van Leipzig. De ?Wolven? gingen met 4-1 onderuit, maar omdat ook Hamburg verloor hoeft de ploeg van Divock Origi, Koen Casteels en Landry Dimata nog niet te wanhopen.
Polarsteps: je reis plannen, tracken én bewaren
4 Mei 2018, 10:12 Emerce
Polarsteps, dat is toch die app waarmee je automatisch je reisverhaal op een kaart bijhoudt, waarbij je aan elke step foto?s en films met belevenissen toe kunt voegen? ?Zeker, dat klopt nog steeds?, zegt Koen Droste, een van de vier oprichters. ?Maar we gaan verder, door een geheel nieuwe feature voor trackplanning toe te voegen.?


Mag de overheid straks uw reisgegevens voor vijf jaar bewaren?
24 April 2018, 18:54 Volkskrant
Als het aan de Tweede Kamer ligt, kunnen de vluchtgegevens van alle Nederlanders binnenkort voor vijf jaar worden opgeslagen in een overheidsdatabase. Woensdag debatteert de Kamer over het wetsvoorstel dat dit mogelijk maakt. De Kamer is in ruime meerderheid voor, maar tegenstanders waarschuwen voor 'ernstige en disproportionele' schending van de privacy van burgers.De nieuwe wet verplicht luchtva


Nederlands succes in kraamkamer van Afrikaanse tech-industrie Silicon Savannah
11 April 2018, 15:48 Volkskrant
Het is een win-winsituatie: twee Nederlanders bieden jonge, gedreven Kenianen een baan en leerschool in de ict door hen te koppelen aan Europese bedrijven die extra (goedkope) handjes kunnen gebruiken. Het is lunchtijd in Nairobi. De Nederlandse oprichters van ict-uitbestedingsbedrijf Caspar Coding, Sebastiaan Tan en Vincent Wijdeveld, zitten in hun nieuwe kantoor in de Keniaanse hoofdstad. Hoewel


Rutte: Nederlanders moeten de rust bewaren
7 April 2018, 22:24 NRC
Premier Rutte roept Nederlanders op de rust bewaren als het gaat om de opvang van vluchtelingen en "binnen de grenzen van de wet en het betamelijke te blijven".


Voorgekookte gekleurde eieren drie weken te bewaren, zijn die wel goed?
26 Maart 2018, 18:00 Volkskrant
In de supermarkt liggen voorgekookte gekleurde eieren die je drie weken kunt bewaren. Zijn die wel goed? Soms zelfs 24 dagen. Rauwe eieren kun je vier weken in de koelkast bewaren, maar een gewoon hardgekookt ei maximaal een week, zegt het Voedingscentrum. Eieren bederven doordat de schaal zuurstof en bacteriën kan doorlaten. Door het koken worden weliswaar micro-organismen gedood, maar wordt de s

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn