NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Besluit

2News.be / Trefwoorden / Besluit

Crisisteam besluit: landelijk geen extra maatregelen tegen droogte
Donderdag, 00:05 NOS nieuws

Ondanks de tropische temperaturen van de komende dagen zijn er voorlopig landelijk geen extra maatregelen nodig tegen de droogte. Dat is de uitkomst van overleg vandaag door het nationale Managementteam Watertekorten (MTW). Regionaal kunnen er wel aanvullende maatregelen worden genomen.

Sinds vorige week is er officieel een watertekort en bepaalt het MTW hoe het water wordt verdeeld. "Door het neerslagtekort, de temperatuur en wind neemt de droogte tot en met zondag verder toe", laat het crisisteam in een verklaring weten. De kans op een landelijke hittegolf is groot.

Vanaf maandag kans op buiten

Ondanks die vooruitzichten is het huidige maatregelpakket volgens het MTW afdoende. "Het wordt de komende dagen heet, maar vanaf maandag is er weer meer kans op buien", verduidelijkt een woordvoerder. De situatie is nog niet extreem genoeg voor nieuwe maatregelen, die ingrijpende gevolgen of bijeffecten kunnen hebben. Het MTW komt in principe volgende week woensdag weer bij elkaar.

Moeten we in de toekomst anders met waterbeheer omgaan? In Apeldoorn is vorig jaar een ondergrondse 'waterkelder' aangelegd, met ruimte voor 200.000 liter regenwater. Het is de bedoeling dat dat op termijn wordt gebruikt om het groen in de stad water te geven:

Gisteren meldde Rijkswaterstaat dat de hoeveelheid rivierwater in de Maas en de Rijn de laatste dagen snel is gedaald. Mogelijk wordt bij Lobith in de Rijn de laagste waterstand sinds het droge jaar 2018 bereikt. Vier jaar geleden was het regentekort het meest extreem sinds het recordjaar 1976.

In het MTW zijn Rijkswaterstaat, de waterschappen, drinkwaterbedrijven, provincies en de betrokken ministeries vertegenwoordigd. Het schaarse water wordt nu volgens wettelijke afspraken verdeeld om zo dijken, veengebieden en kwetsbare natuur te beschermen.
Crosby, Stills & Nash weer op Spotify ondanks besluit Neil Young te volgen
11 Juli, 00:06 NU.NL - Muziek
De muziek van David Crosby, Stephen Stills & Graham Nash is weer te streamen via Spotify. Vijf maanden geleden verzochten de drie mannen hun labels nog om hun muziek van Spotify te halen ter ondersteuning van het besluit van Neil Young om de streamingdienst te verlaten.


Besluit over opening Lelystad Airport wordt mogelijk weer uitgesteld
27 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
Het kabinet overweegt het besluit over de opening van Lelystad Airport voor passagiersvluchten uit te stellen tot 2024, bevestigen ingewijden na berichtgeving door RTL Nieuws. Eerder kondigde het kabinet nog aan dit jaar een knoop door te hakken.


Nick Cave and the Bad Seeds besluit TW Classic 2022 met losgeslagen show
26 Juni, 00:06 Skynet
Op het Festivalpark van Werchter is zaterdagnacht TW Classic 2022 afgesloten door Nick Cave and the Bad Seeds. Bij momenten groter dan God, veranderde de frontman fans in volgelingen voor wie hij met veel plezier meermaals afdaalde om contact te zoeken.


Belgium Racing besluit weekend voor eigen publiek op uitstekende manier
18 Juni, 00:03 Autosport
Belgium Racing kende op Circuit Zolder een druk weekend voor eigen publiek, met de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux en het derde treffen uit de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Het werd een weekend met een dubbel gevoel, met enerzijds de pechduivel die meermaals toesloeg in de Porsche-competitie, maar anderzijds twee uitermate sterke wedstrijden in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.

Lees meer: Belgium Racing besluit weekend voor eigen publiek op uitstekende manier


FC Barcelona besluit roerig seizoen met thuisnederlaag tegen Villarreal
23 Mei, 00:05 NU.NL - Sport
FC Barcelona heeft het seizoen zondag afgesloten met een thuisnederlaag. Villarreal won met 0-2 in Camp Nou en plaatste zich daarmee voor de tweede voorronde van de Conference League.


Sponsoren gaan zelf niet naar WK voetbal in Qatar, nog geen besluit over reclames
8 April, 00:08 NOS nieuws

Sponsoren van het Nederlands voetbalelftal reizen eind dit jaar niet naar Qatar voor het WK. Maar helemaal niet meeliften op de oranjegekte is wellicht nog een brug te ver. Hoofdsponsor ING gaat geen reclame maken rond het toernooi, maar anderen zoals Albert Heijn, KPN, de Nederlandse Loterij en Bitvavo hebben dat besluit nog niet genomen.

Het wereldkampioenschap mannenvoetbal in Qatar is omstreden, omdat er bij de bouw van de stadions en alle infrastructuur eromheen op grote schaal mensenrechten geschonden lijken te zijn. Volgens onderzoek van Amnesty International zijn er mogelijk duizenden mensen om het leven gekomen. De cijfers komen neer op schattingen, omdat Qatar de doden niet als zodanig registreert.

Maar de interesse rondom reclameblokken op radio en tv voor en tijdens het WK is nog steeds onverminderd groot, merkt Ster, die de reclames bij de publieke omroep regelt. "Met het WK en EK heb je een ongelooflijk bereik, bijna 14 miljoen Nederlanders. Een evenementenjaar levert ons een extra omzet van 10 miljoen euro extra op, en we gaan ervan uit dat we dat dit jaar ook halen."

Focus op Nederland

Het is nog niet bekend wie er dit jaar wel en niet gaan adverteren, want je kunt nog steeds inkopen. Afgezien van ING heeft de Ster nog geen adverteerders gesproken die willen afzien van oranjereclames. Wel krijgt de stichting het signaal dat de focus in de campagnes meer zal liggen op Nederland en het elftal dan op Qatar.

Eerder maakte we deze uitleg over de omstandigheden waaronder de arbeidsmigranten in Qatar moeten werken:

Een reactie van de Albert Heijn bevestigt dat beeld. De supermarkt is aan het kijken "hoe we hier in Nederland het WK kunnen vieren en uitdragen dat wij supporter zijn van voetballend Nederland." Maar het is nog te vroeg om te kunnen zeggen hoe dat eruit zal zien.

WK of Sint en Kerst?

Marktonderzoeksbureau Motivaction vindt het lastig om in te schatten hoeveel er wordt uitgegeven aan oranje-reclames. "Maar dat het om heel veel geld gaat is duidelijk", zegt Ruurd Hielkema. NU.nl melde dat in de zomer van 2021 Jumbo alleen al bijna 20 miljoen euro had uitgeven aan het EK en andere sportevenementen. Albert Heijn zat op 8 miljoen euro.

Het bureau ziet wel dat er vanuit de bedrijven iets minder budget dan normaal beschikbaar is. "Veel bedrijven hebben last van inflatie, dalende koopkracht en minder inkomsten, dus ook minder budget voor reclames." Ook van belang, zegt Hielkema, is dat het WK in november valt. "Ga je je in die periode dan richten op Sinterklaas en Kerst? Of op het WK? Daar moeten keuzes in gemaakt worden."

De keuze van hoofdsponsor ING om te stoppen met reclames rond het WK juicht Amnesty toe. "Dit laat aan het publiek zien dat dit geen normaal toernooi is", zegt woordvoerder Ruud Bosgraaf. "We hopen dat dit een debat op gang brengt. We zien dat het bewustzijn begint toe te nemen dat er gesport wordt in landen waar er te veel mis is met mensenrechten." De focus ligt voor Amnesty echter niet op de sponsoren en de spelers, maar op wereldvoetbalbond FIFA, de regering van Qatar en het Supreme Committee, die het WK organiseren.

"De ING is financieel betrokken geweest bij de bouw, dus ik begrijp dat ze een andere positie hebben dan de andere sponsoren," zegt Bosgraaf. Hiermee doelt hij op onderzoek van de Volkskrant en Profundo, waaruit naar voren kwam dat ING leningen aan de Qatarese bank QNB heeft verstrekt. Die werden gebruikt om projecten die direct en indirect te maken hebben met het WK te financieren.

Bosgraaf: "Het is heel goed dat zij en andere sponsoren hiernaar kijken, maar de organisatoren aanspreken blijft voor ons het belangrijkst."
Will Smith zou geweigerd hebben Oscar-ceremonie te verlaten na klap
Will Smith is afgelopen weekend tijdens de Oscar-uitreiking gevraagd de zaal te verlaten, zegt de organisatie. De acteur sloeg Chris Rock na een grap over Jada Pinkett Smith en zou daarna hebben geweigerd te vertrekken. Dat heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences woensdag gezegd in een verklaring, waarin bekendgemaakt werd dat de procedure officieel gestart is.


Oostenrijkse bondscoach Foda besluit te vertrekken na missen WK
29 Maart, 00:06 NU.NL - Sport
Franco Foda heeft maandag zijn vertrek als bondscoach van de Oostenrijkse voetballers aangekondigd. Dat deed de 55-jarige Duitser vier dagen nadat zijn ploeg zich door een 2-1-nederlaag tegen Wales niet had geplaatst voor het WK.


Bill Cosby blijft op vrije voeten, rechter wil besluit vrijlating niet herzien
8 Maart, 00:13 NU.NL - Film
De rechter gaat zich niet buigen over het verzoek van de aanklagers van Bill Cosby. De 84-jarige komiek is sinds vorig jaar weer op vrije voeten nadat hij zijn straf had uitgezeten voor het misbruiken van Andrea Constand, maar de aanklagers wilden hem naar de gevangenis laten terugkeren.


FIA besluit om Russische en Wit-Russische piloten en teams niet uit te sluiten van deelname
6 Maart, 00:05 Autosport
De FIA is dinsdag samengekomen voor een speciale vergadering omtrent mogelijke sancties tegenover Russische en Wit-Russische piloten in navolging van de richtlijnen van het IOC. De FIA heeft besloten het IOC daarin niet te volgen en Russische piloten mogen verder deelnemen aan autosportevenementen met wel als voorwaarde dat ze onder een neutrale vlag rijden en dat nergens de Russische of Wit-Russische zichtbaar is, noch op de helm noch op de kledij noch op enige plaats op de wagen.

Lees meer: FIA besluit om Russische en Wit-Russische piloten en teams niet uit te sluiten van deelname


EU besluit aantal Russische banken uit SWIFT te verwijderen
1 Maart, 00:06 NU.NL - Economie
Een aantal Russische banken zal verwijderd worden uit het internationale betaalsysteem SWIFT. Dat heeft de EU samen met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada besloten, meldt voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zaterdagavond.


Minister Somers verdedigt besluit in privatiseringsdossier Oostende
7 Januari, 00:00 Skynet Belgie
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vond het niet wenselijk om het besluit over de privatisering van de thuiszorgdiensten van het OCMW in Oostende te vernietigen. Dat zegt zijn woordvoerder in een reactie op de beschuldigingen van Vooruit Oostende en de vakbonden ACV en ACOD. Die laatsten beschuldigden de minister van onwettig tussenkomen in het dossier.


?Zeewolde prima in staat om besluit over datacenter Meta te nemen?
1 December 2021, 00:02 Emerce
Gemeenteraadsleden zijn prima in staat om te besluiten over het grote datacenter van Meta in Zeewolde. Dat zegt PvdA/GroenLinks-raadslid Yvonne van Bruggen in reactie op de kritiek dat de gemeente zo'n groot project niet alleen kan beoordelen.


KNGU besluit contract veelbesproken turncoach Wevers niet te verlengen
25 November 2021, 00:03 NU.NL - Sport
De Nederlandse turnbond KNGU heeft besloten het aflopende contract met turncoach Vincent Wevers niet te verlengen. Dat heeft technisch directeur Mark Meijer woensdag bevestigd.


Monza: Larry ten Voorde besluit seizoen met overwinning
13 September 2021, 00:01 Autosport
De laatste ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup van dit seizoen werd vandaag afgewerkt Te Monza en het was Larry ten Voorde die de kers op de taart zette. De Team GP Elite-piloot reed van start tot finish aan de leiding en besluit zo zijn tweede kampioenschapstitel met winst. Achter de Nederlander daarentegen waren er nog wel een aantal vragen die beantwoord moesten worden, zoals wie er vice-kampioen zou worden en wie de titel bij de rookies mocht wegkapen.

Lees meer: Monza: Larry ten Voorde besluit seizoen met overwinning


ID&T wil OMT-advies inzien en besluit daarna over voortzetten kort geding
4 Augustus 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
Het kort geding tegen de overheid dat festivalorganisator ID&T in juli aankondigde, wordt voorlopig aangehouden. Voordat er een definitief besluit wordt genomen over het wel of niet doorgaan van de zaak, willen ID&T en alle mede-eisers eerst het OMT-advies inzien dat heeft geleid tot het besluit om de komende weken slechts 750 personen toe te staan bij eendaagse festivals.


Beveiligers roepen op tot snel besluit over eendaagse evenementen
28 Juli 2021, 00:07 NU.NL - Muziek
Evenementenbeveiligers roepen het demissionaire kabinet ertoe op om "met de grootste spoed" een besluit te nemen over het al dan niet doorgaan van eendaagse evenementen in de tweede helft van augustus. Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, vraagt demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) om niet te wachten tot 13 augustus, zoals volgens hem nu de bedoeling lijkt.


Wekdienst 8/2: Veel basisscholen weer open ? Kabinet neemt besluit over avondklok
8 Februari 2021, 06:29 NOS nieuws

Goedemorgen! De meeste basisscholen gaan weer open nadat ze ruim zeven weken dicht zijn geweest en het demissionaire kabinet neemt een besluit over de avondklok.

Vandaag is het zwaarbewolkt met op veel plaatsen enige tijd (mot)sneeuw. Vooral in het oosten en zuidoosten kan 1 tot 3 centimeter nieuwe sneeuw vallen. De oostenwind is matig tot krachtig, op de Wadden nog hard. de middagtemperatuur ligt tussen -4 en -6 graden, maar het voelt aan als -10. Vanavond neemt de wind af en wordt het uiteindelijk grotendeels droog.

Rijkswaterstaat adviseert om niet de weg op te gaan. Moet het toch? Hier vind je het overzicht van afsluitingen en werkzaamheden. Check hier de winterdienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten? Wat heb je gemist?

Rijkswaterstaat en de NS raden allebei aan nog steeds aan om niet op pad te gaan. Op het spoor en de weg hebben reizigers nog altijd te maken met de gevolgen van het extreme winterweer.

Mensen die toch de weg op moeten, bijvoorbeeld voor een cruciaal beroep, wordt aangeraden de rijstijl aan te passen: langzaam rijden, afstand houden, niet onnodig van rijstrook wisselen en rustig remmen.

Ook de NS raadt mensen nog aan als het kan hun reis uit te stellen. Het is de bedoeling de dienstregeling mondjesmaat weer op te starten, maar "wij kunnen op dit moment nog geen zekerheid geven over het aantal treinen, de trajecten en de frequentie". "De situatie is heel onzeker, het kan van moment tot moment veranderen."

Lees vandaag verdere alle ontwikkelingen rond het winterweer hier in ons liveblog.

Ander nieuws uit de nacht: En dan nog even dit:

Dit winterweer vraagt soms om wat creativiteit. Deze brandweerman in Almelo had gisteren daarom een sportieve oplossing tegen een pak sneeuw dat gevaarlijk boven een steegje hing:
LIVE. AA Gent herstelt evenwicht na goed begin Anderlecht, Niangbo besluit op Wellenreuther
31 Januari 2021, 17:30 HLN.BE
? Jupiler Pro League ? Aftrap: 18u15 ? Lotto Park ? Gent-coach Hein Vanhaezebrouck keert voor het eerst sinds ontslag terug naar Anderlecht

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn