NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Beschuldigen

2News.be / Trefwoorden / Beschuldigen

Amerikaanse schaapherders beschuldigen werkgevers van kartelvorming
6 Juni, 00:06 NU.NL - Economie
Schaapherders in de Verenigde Staten hebben een rechtszaak aangespannen tegen hun werkgevers. De herders beschuldigen hen ervan samen te spannen in een illegaal 'schapenkartel', dat hun lonen kunstmatig laag houdt.


Hugo Metsers wil opleiding aanpassen na beschuldigingen van machtsmisbruik
Hugo Metsers zegt geschrokken te zijn van het artikel in de Volkskrant van afgelopen zaterdag waarin hij wordt beschuldigd van machtsmisbruik binnen de acteursopleiding faaam. De acteur zegt in een reactie aan persbureau ANP dat hij bezig is met aanpassingen aan de opleiding.


VS en VK beschuldigen taliban van represailles in Afghanistan
3 Augustus 2021, 00:05 Skynet Buitenland
De Amerikaanse en Britse ambassades in Kaboel stellen dat de taliban na de herovering van een district in het zuiden van Afghanistan bij represailles "tientallen burgers hebben vermoord". "De leiders van de taliban moeten verantwoordelijk worden gehouden voor de misdaden van hun strijders. Wie zijn strijders niet onder controle kan houden, heeft later niets te zoeken in de regering", zo klagen ze op twitter aan.


VS, NAVO en EU beschuldigen China van cyberaanval op Microsoft Exchange
21 Juli 2021, 00:08 NU.NL - Tech
De Europese Unie, het Witte Huis en de NAVO beschuldigen China ervan dit voorjaar een cyberaanval op de servers van e-maildienst Microsoft Exchange te hebben gepleegd. In maart konden hackers via een lek in de servers de mailboxen van tienduizenden organisaties wereldwijd inzien en plunderen. Na de aanval wees Microsoft Chinese staatshackers aan als daders.


VS en EU beschuldigen China van cyberaanvallen via lek Microsoft Exchange Server
20 Juli 2021, 00:04 Skynet Buitenland
De Verenigde Staten en de Europese Unie beschuldigen Peking van cyberaanvallen en van het afpersen van bedrijven via ransomware. Dat blijkt uit een mededeling van de Europese Unie en wordt ook meegedeeld door een hooggeplaatste Amerikaanse ambtenaar.


Staatsgreep in Myanmar
1 Februari 2021, 06:06 De Tijd
06:29 Het leger in Myanmar heeft de controle over het land genomen en regeringsleider Aung San Suu Kyi opgepakt. Verwacht wordt dat in New York de VN-Veiligheidsraad de komende dagen bijeen komt.


Ouders beschuldigen juf van misbruik kleuters
8 Mei 2018, 12:30 Het Nieuwsblad Binnenland

Op het Antwerpse Kiel is er gisteren de hele dag stevige commotie geweest aan kleuterschool de Blokkendoos. Tal van ouders vermoeden namelijk dat hun kinderen ongepast benaderd zijn door een 23-jarige kleuterjuf. Sommige ouders spreken zelfs van seksueel misbruik.
Vrouwen beschuldigen Justitie-minister New York van mishandeling
8 Mei 2018, 01:30 NOS nieuws

De minister van Justitie in de staat New York wordt beschuldigd van het mishandelen van vier vrouwen met wie hij een relatie had. Twee vrouwen hebben hun verhaal gedaan in het blad The New Yorker.

De minister, Eric Schneiderman, zou hen hebben gewurgd en geslagen. Voor hun verwondingen moesten ze worden behandeld. Een derde vrouw, een advocate, zegt dat Schneiderman haar meerdere keren in haar gezicht geslagen heeft. Het vierde slachtoffer beticht hem van vergelijkbaar gedrag.

Schneiderman zegt in een reactie dat hun verhaal niet klopt. Volgens hem heeft hij intieme relaties met hen gehad, met "rollenspelen en andere seksuele activiteiten met instemming". Schneiderman: "Ik heb niemand belaagd. Ik heb met niemand onvrijwillige seks gehad, dat is een grens die ik nooit over zal gaan."

De beschuldigingen zijn saillant omdat Schneiderman zichzelf heeft geprofileerd als een voorvechter van vrouwenrechten. Hij klaagde in het verleden betogers aan die vrouwen zouden hebben lastiggevallen bij abortusklinieken en speelde ook een belangrijke rol in het schandaal rond filmproducent Harvey Weinstein, door zijn bedrijf aan te klagen vanwege het schenden van vrouwenrechten en anti-discriminatiewetten.

Hij is een uitgesproken criticus van president Trump en wil dat de wet in New York veranderd wordt zodat de staat medewerkers van Trump kan aanklagen, ook als Trump ze amnestie verleent.

Vorige maand deelde hij nog complimenten uit aan The New York Times en The New Yorker, nadat die media een Pulitzer-prijs hadden gewonnen voor hun #MeToo-berichtgeving.

Een van de vrouwen zegt in een verklaring dat ze besloot haar verhaal te doen nadat ze erachter was gekomen dat ook andere vrouwen slachtoffer waren van Schneiderman, jaren eerder. Ze wilde naar eigen zeggen aandacht vestigen op het probleem van geweld binnen relaties en voorkomen dat er nog meer slachtoffers worden gemaakt.

Schneiderman krijgt ook steun. Zijn voormalige echtgenote zegt dat zij hem al 35 jaar kent en dat de beschuldigingen volledig haaks staan op de ervaringen die zij met Schneiderman heeft. Hij hield er volgens haar de hoogste morele normen en waarden op na en was ook een liefdevolle vader.
Samenwerken met de Russen aan het onderzoek naar Skripal? De Britten voelen er niets voor, door deze eerdere ervaringen
14 Maart 2018, 17:48 Volkskrant
Samenwerken met de Russen aan het onderzoek naar de vergiftiging van dubbelspion Sergej Skripal, daar voelt de Britse regering niets voor. En niet zonder reden: drie eerdere ervaringen leren dat samenwerken met de Russen moeilijk en frustrerend kan zijn. Rusland wil alleen aan het onderzoek naar de vergiftiging van dubbelspion Sergej Skripal meewerken als het van Groot-Brittannië monsters krijgt v

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn