NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Benelux

2News.be / Trefwoorden / Benelux

NGT Racing en Glenn van Parijs behalen eerste algemene zege in Porsche Carrera Cup Benelux 2022
Zaterdag, 00:03 Autosport
Drie podia en een zege, dat is de oogst van NGT Racing tijdens de derde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, afgelopen weekend op Circuit Zandvoort. Glenn van Parijs behaalde zijn eerste zege van het seizoen en blijft zo in de running voor de felbegeerde titel. De Hasselaar reed twee ijzersterke wedstrijden, na een wat minder resultaat tijdens de kwalificaties en eindigde derde op zaterdag en won de race op zondag. Maxime Soulet behaalde in de kleuren van August Porsche Addiction een derde plaats op zondag, terwijl Stijn Lowette derde en tweede werd in de AM-categorie en zo ook mee blijft dingen naar de titel bij de racende ondernemers. De Porsche Carrera Cup Benelux neemt nu even een zomerbreak, maar midden juli is NGT Racing alweer terug voor de derde manche van het Belcar Endurance Championship.

Lees meer: NGT Racing en Glenn van Parijs behalen eerste algemene zege in Porsche Carrera Cup Benelux 2022


IAME Series Benelux: Meer dan 250 piloten verwacht in Genk
25 Juni, 00:04 Autosport
Twee maanden na de afspraak in Ostricourt, hernemen de IAME Series Benelux dit weekend in Genk. Met meer dan 250 verwachte piloten in Limburg, belooft de strijd in de derde proef van het kampioenschap bijzonder hevig te zijn en reeds beslissend voor sommigen. Aan het einde van dit wedstrijdweekend zal meer dan de helft van het seizoen reeds gereden zijn.

Lees meer: IAME Series Benelux: Meer dan 250 piloten verwacht in Genk


Zolder Superprix: NGT Racing beleeft sterk weekend in Porsche Carrera Cup Benelux
18 Juni, 00:02 Autosport
Twee podia en een zege, dat was de oogst van NGT Racing tijdens de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, afgelopen weekend op Circuit Zolder. Glenn van Parijs behaalde zijn derde tweede plaats in vier races, naast een vierde plaats in de tweede race op zondag, terwijl Maxime Soulet voor het eerst naar het podium mocht, ook al hadden het evengoed twee podiumplaatsen kunnen zijn. Stijn Lowette tot slot reed op zaterdag naar een schitterende zege in zijn klasse, maar kende op zondag een vroegtijdig einde na een crash in de startfase. De sterke prestaties volgden op een moeilijkere race met Russell Racing by NGT tijdens de tweede manche Belcar Endurance Championship.

Lees meer: Zolder Superprix: NGT Racing beleeft sterk weekend in Porsche Carrera Cup Benelux


Zolder Superprix: #TeamPGZ by RedAnt Racing opnieuw op podium
18 Juni, 00:02 Autosport
#TeamPGZ by RedAnt Racing combineert dit seizoen meerdere programma?s en nu was het tijd voor de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zolder. Nadat begin mei in Spa-Francorchamps de eerste meeting was afgewerkt, was het nu tijd voor een verplaatsing naar de Limburgse omloop Circuit Zolder voor wat voor veel deelnemers een heuse thuiswedstrijd is. Op het programma stonden zoals steeds twee sprintraces en voor Xavier Maassen zat er een podiumplaats in, een zeer knap antwoord na een moeilijker weekend in de Ardennen begin mei.

Lees meer: Zolder Superprix: #TeamPGZ by RedAnt Racing opnieuw op podium


Zolder Superprix: Tweede afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux met niet minder dan 24 deelnemers
11 Juni, 00:03 Autosport
Een goede maand na de openingsmeeting van de Porsche Carrera Cup Benelux is Circuit Zolder gastheer voor de tweede afspraak van het seizoen 2022. Tijdens de Zolder Superprix worden de derde en vierde race verreden, na een erg spectaculaire start in Spa-Francorchamps. In alle klassen wordt een stevige strijd verwacht. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 11 juni om 14u30 en zondag 12 juni om 11u45.

Lees meer: Zolder Superprix: Tweede afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux met niet minder dan 24 deelnemers


Zolder Superprix: BMW M2 CS Racing Cup Benelux met Esteban Muth
4 Juni, 00:05 Autosport
Voor de derde manche van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux die volgende week plaats vindt op Circuit Zolder, wordt het startveld van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux versterkt met een speciale gast. DTM rijder Esteban Muth vervoegt de startgrid tijdens de Zolder Superprix.

Lees meer: Zolder Superprix: BMW M2 CS Racing Cup Benelux met Esteban Muth


Porsche Endurance Trophy Benelux trekt naar midden van Frankrijk voor tweede manche van het seizoen
Voor de tweede Porsche Endurance Trophy Benelux reizen de teams naar het midden van Frankrijk, in de streek van Nevers. Op het circuit van Magny-Cours, waar tussen 1991 en 2008 de Franse Grand Prix F1 werd verreden, werken de teams op pinkstermaandag een race van drie uur af. De wedstrijd is de tweede van het seizoen, na de opener in het Limburgse Zolder, waar Kris en Koen Wauters in de kleuren van Belgium Racing met de zege aan de haal gingen. Het team van vader en zoon Derdaele zette er overigens een zeer sterke prestatie neer met een volledig podium na 125 minuten racen.

Lees meer: Porsche Endurance Trophy Benelux trekt naar midden van Frankrijk voor tweede manche van het seizoen


Voorbeschouwing New Race Festival 2022
Het wachten is over, want na een lange winter is het nu tijd voor de start van het Belcar Endurance Championship 2022. Het nationale uithoudingskampioenschap onderging een make-over afgelopen tussenseizoen en die make-over lijkt meer dan geslaagd te zijn. Minstens 25 wagens worden zondag om 13u05 aan de start van de eerste race van het seizoen 2022 verwacht, een eerste race uiteraard op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival dat zijn 40ste verjaardag viert.

Lees meer: Voorbeschouwing New Race Festival 2022


Belgium Racing met zegehonger naar openingsmanche Porsche Carrera Cup Benelux!
7 Mei, 00:03 Autosport
Dit weekend wordt op het Circuit de Spa-Francorchamps de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 op gang gevlagd. Op het programma van de snelste merkencup van de Lage Landen staan zoals vertrouwd twee wedstrijden over 30 minuten + 1 ronde. Met regerend kampioen Dylan Derdaele mikt het Limburgse team op de zege, terwijl Koen Wauters voor podiumplaatsen moet strijden in de ProAm-categorie.

Lees meer: Belgium Racing met zegehonger naar openingsmanche Porsche Carrera Cup Benelux!


NGT Racing strijdt in 2022 in de volledige Benelux-competitiepiramide van Porsche.
30 April, 00:04 Autosport
Met de Porsche Sprint Challenge Benelux, de Porsche Endurance Trophy Benelux en de Porsche Carrera Cup Benelux biedt Porsche in de Lage Landen een volledige competitiepiramide aan rijders en teams aan. De drie competities gaan de komende vier weken achtereenvolgens van start en de Belgische formatie NGT Racing tekent present op alle fronten. De runner-up van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021, Glenn Van Parijs, doet een gooi naar de titel in de snelste merkencup van de Benelux, de langeafstandsspecialisten Hans Thiers, Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Christoff Corten gaan op zoek naar de bekroning in het langere werk en de racende ondernemer Stijn Lowette wil schitteren in de vernieuwde Porsche Sprint Challenge Benelux.

Lees meer: NGT Racing strijdt in 2022 in de volledige Benelux-competitiepiramide van Porsche.


Koen Wauters met Belgium Racing aan de start van Porsche Carrera Cup Benelux
30 April, 00:03 Autosport
Nadat Belgium Racing eerder deze maand bevestigde dat tweevoudig kampioen Dylan Derdaele zijn titel verdedigt in de Porsche Carrera Cup Benelux, officialiseert het Limburgse team vandaag ook de comeback van Koen Wauters in de snelste merkencup van de Lage Landen. Zowel Dylan Derdaele als Koen Wauters voegen op die manier een sprintcomponent toe aan hun programma in de Porsche Endurance Trophy Benelux met de Porsche 911 GT3 Cup type 992.

Lees meer: Koen Wauters met Belgium Racing aan de start van Porsche Carrera Cup Benelux


Ook Glenn Van Parijs naar de Porsche Carrera Cup Benelux
16 April, 00:02 Autosport
Het aantal deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux neemt gestaag toe. Ook Glenn Van Parijs vervoegt het nu al impressionante startveld van de cup. Van Parijs komt uit voor NGT Racing, het team waarmee hij vorig jaar als tweede eindigde in de eindstand na Dylan Derdaele.

Lees meer: Ook Glenn Van Parijs naar de Porsche Carrera Cup Benelux


Ook Daan Pijl en Tomasz Magdziarz naar de BMW M2 CS Racing Cup Benelux
27 Maart, 00:05 Autosport
Het aantal rijders dat hun deelname aan de BMW M2 CS Racing Cup Benelux bevestigde blijft toenemen. Zo ook Daan Pijl en Tomasz Magdziarz, die hun tweede seizoen in de serie aanvatten.

Lees meer: Ook Daan Pijl en Tomasz Magdziarz naar de BMW M2 CS Racing Cup Benelux


De Porsche Carrera Cup Benelux: In 2013 veroverde de Porsche Carrera 911 GT3 Cup ook de Benelux
27 Maart, 00:05 Autosport
De Porsche Carrera Cup Benelux is in 2022 aan zijn tiende editie toe. De voorbije negen seizoenen leverden strijd van de bovenste plank, met prachtige namen als winnaars van de wedstrijden en vooral zeer sterke kampioenen. In een terugblik op de voorbije seizoenen, starten we het verhaal met Jeffrey van Hooydonk, de eerste kampioen in een lange reeks.

Lees meer: De Porsche Carrera Cup Benelux: In 2013 veroverde de Porsche Carrera 911 GT3 Cup ook de Benelux


Tien seizoenen Porsche merkencup in de Benelux
6 Maart, 00:05 Autosport
Op 1 mei 2013 trokken de teams van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux de paddock van Spa-Francorchamps binnen. Onder hen Speedlover, DVB RACING en andere NGT, teams die mee zouden schrijven aan het eerste hoofdstuk van een kampioenschap dat nu aan zijn tiende uitgave toe is. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werd ondertussen de Porsche Carrera Cup Benelux en van de Porsche 997 MK I en II is uiteraard ook geen sprake meer, dat is vandaag de Porsche 992 GT3 Cup. Maar de spanning en het spektakel zijn gebleven, zowel voor de jonge wolven als de gepassioneerde gentlemen drivers. Op 6 mei start het tiende seizoen, daar waar het allemaal begonnen is: op het circuit van Francorchamps in het kader van het FIA WEC.

Lees meer: Tien seizoenen Porsche merkencup in de Benelux


Funyo wil eerste stappen zetten in de Benelux
12 Januari, 00:04 Autosport
Het is een nieuw jaar en dan is het telkens ook weer uitkijken naar welke teams, welke piloten maar ook welke wagens zullen deelnemen aan de verschillende nationale kampioenschappen. Zo ook bij Funyo Sport, een Franse wagenbouwer die sinds 1999 maar liefst 220 proto's bouwde en daar ook mee in verschillende kampioenschappen uitkomt. In Frankrijk is de wagen al in drie competities actief en nu wilt men uitbreiden naar de Benelux, met hulp van Borremans Engineering. Tijdens de International Racingshow te Waregem kon Autosport.be spreken met Christophe Ryheul, actief bij Borremans Engineering.

Lees meer: Funyo wil eerste stappen zetten in de Benelux


Brent Verheyen betwist 24H Dubai als eerste stap naar Porsche Carrera Cup Benelux
5 Januari, 00:02 Autosport
Brent Verheyen staat over tien dagen aan de start van de 24H Dubai. De Limburger slaat de handen in elkaar met Speedlover, dat een Porsche 911 van de laatste generatie klaarstoomt. Voor Verheyen, die het dit seizoen schopte tot vice-Belgisch kampioen proto in het Belcar Endurance Championship, vormt de klassieker in het Midden-Oosten bovendien de eerste race met een Porsche 911 GT3 Cup. Het startschot van grootste plannen, zo vertelde hij aan Autosport.be.

Lees meer: Brent Verheyen betwist 24H Dubai als eerste stap naar Porsche Carrera Cup Benelux


Framework begint verkoop modulaire laptops in Europa, maar nog niet in Benelux
20 December 2021, 00:01 Tweakers
Klanten uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk kunnen vanaf nu ook een preorder plaatsen voor modulaire 13,5"-laptops van Framework. Het Amerikaanse bedrijf was voorheen alleen in de VS en Canada actief.


Tiende seizoen voor de Porsche Carrera Cup Benelux in 2022
30 November 2021, 00:03 Autosport
Na afloop van de hele mooie prijsuitreiking ? ook wel Awards Night genoemd ? werd het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdagavond definitief naar de geschiedenisboeken verwezen. Met een twintigtal nieuwe Porsche 911 GT3 Cup Type 992 op elke startgrid en een titelstrijd die tot de laatste wedstrijd van het kampioenschap nagelbijtend spannend was, kan de editie 2021 zeker met gouden letters op het palmares worden bijgeschreven.

Lees meer: Tiende seizoen voor de Porsche Carrera Cup Benelux in 2022


Finale Races: Peter Guelinckx en Stienes Longin eerste BMW M2 CS Racing Cup Benelux-kampioenen
1 November 2021, 00:01 Autosport
Dit weekend werd in het kader van de Hankook Finaleraces in Assen het eerste seizoen van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux afgesloten. Na een felle strijd die pas tijdens deze laatste meeting werd beslist konden Peter Guelinckx (in de Am-categorie) en Stienes Longin (Pro) zich tot de allereerste kampioenen van de snelle monomerkencup kronen!

Lees meer: Finale Races: Peter Guelinckx en Stienes Longin eerste BMW M2 CS Racing Cup Benelux-kampioenen

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn