NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Belgische

2News.be / Trefwoorden / Belgische

Schippers zijn staking Belgische sluiswachters zat en toeteren erop los
Vrijdag, 00:02 NU.NL - Economie
Zo'n driehonderd binnenvaartschepen, waaronder Nederlandse, komen maar mondjesmaat vooruit door een al dagen durende wilde staking van sluiswachters in Vlaanderen. De schippers zijn het wachten zat en komen nu zelf ook in opstand.


Crimineel netwerk opgerold dat via drones Franse en Belgische gevangenissen "bevoorraadde"
Vrijdag, 00:01 Skynet Belgie
In Frankrijk is een netwerk van dronebezorgers ontmanteld dat actief was in ruim vijftien Franse en Belgische gevangenissen. Drie personen zijn in voorlopige hechtenis geplaatst, meldt het parket van het Franse Tulle donderdag.


Opnieuw Belgische admiraal aan het hoofd van operatie Agenor in Straat van Hormuz
Vrijdag, 00:01 Skynet Belgie
De Belgische flottieljeadmiraal Hans Huygens is donderdag benoemd tot commandant van de operatie Agenor, het militaire luik van de Europese missie in de Straat van Hormuz (EMASoH). Dat meldt het ministerie van Defensie. Doel van die missie is de veilige doorvaart in de Straat van Hormuz te bevorderen.


Vulkaanuitbarsting Papoea-Nieuw-Guinea kost Belgische plantageholding miljoenen
Donderdag, 00:05 Skynet Economie
De uitbarsting van de vulkaan Mount Ulawun in Papoea-Nieuw-Guinea van vorige maand zal de Belgische plantageholding Sipef miljoenen kosten. Volgend jaar zou het volume palmproducten tot 20 procent lager kunnen uitkomen, zegt het bedrijf in een persbericht.


Belgische langetermijnrente zakt tot laagste peil sinds maart
De Belgische langetermijnrente schommelt woensdag rond de 2,84 procent, dat is het laagste niveau sinds maart van dit jaar. De rente is al enige tijd aan het dalen, wat lenen voor een huis goedkoper zou moeten maken.


Belgische jongen van 15 onder invloed met 200km/u langs verkeerscontrole
Maandag, 00:04 NOS nieuws

Een Belgische jongen van 15 is vrijdagavond opgepakt omdat hij met ongeveer 200 kilometer per uur langs een verkeerscontrole in de bebouwde kom racete, meldt de VRT. Hij bleek ook onder invloed van cannabis toen hij werd betrapt.

Het incident gebeurde in de plaats Hornu in de provincie Henegouwen, tegen de Franse grens. Agenten zagen de auto voorbijsnellen rond 21.15 uur.

De jongen bleek met een leeftijdsgenoot in de auto te zitten. Hij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor het rijden onder invloed, zonder rijbewijs en boven de maximale snelheid.

De politie meldt niet van wie de auto was die de jongen reed. Wel maakt een woordvoerder zich zorgen over de verkeersveiligheid van beginnende automobilisten. "Dit roept vragen op of zij zich wel bewust zijn van de risico's van roekeloos rijgedrag."
Brabander ramt auto's op Belgische snelweg met gestolen bezorgauto
Maandag, 00:03 NOS nieuws

Een Nederlander heeft gisteravond op een snelweg bij Antwerpen meerdere auto's aangereden met een gestolen bestelwagen van een pizzeria. De man van 30 uit Halsteren (Noord-Brabant) sloeg uiteindelijk over de kop. Hij is zwaargewond aangehouden in het ziekenhuis.

Aan het begin van de avond belde een hotel in Etten-Leur de politie omdat een man daar had gegeten en gedronken zonder te betalen. Agenten noteerden de gegevens van de man en vertrokken vervolgens weer. Omdat hij niet bekend staat als veelpleger, was het volgens de politie geen strafrechtelijke zaak maar een civiele kwestie.

Rond 22.00 uur nam het hotel opnieuw contact op met de politie. Dit keer was diezelfde man ervandoor gegaan met de bestelbus van een pizzeria in Etten-Leur. De bezorger was bij het hotel om een bestelling af te leveren.

Enige tijd later bleek dat de dief op de E19 vanaf de Nederlandse grens richting Antwerpen verschillende auto's had aangereden. Hoeveel precies is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat er geen andere mensen gewond raakten.

'Een gek die mensen aan het rammen was'

Een van de bestuurders die werd geramd door de man doet zijn verhaal in de Gazet van Antwerpen. "Wij reden tegen 120 km/u op de E19 en ineens reed er iemand achteraan tegen mijn wagen", vertelt deze Steven. "Die man was gewoon een gek die mensen aan het rammen was."

Steven zegt dat de man ook een valhelm droeg, wat zou wijzen op opzet bij de botsingen. De politie in Nederland kan dat niet bevestigen. De Belgische politie was niet bereikbaar voor commentaar.

De eigenaar van de pizzeria zegt dat zijn medewerker is geschrokken van de diefstal. "Het is al moeilijk om aan personeel te komen en dan gebeurt dit. Hij is gelukkig niet gewond geraakt", zegt hij tegen Omroep Brabant. De eigenaar wil de schade op de dief verhalen. "Dat zal nog wel even duren, omdat hij naar een ziekenhuis is gebracht en is aangehouden."
Belgische economische Inspectie ontvangt 7.000 meldingen van frauduleuze webshops
23 November, 00:00 Emerce
De Belgische Economische Inspectie heeft dit jaar al bijna 7000 meldingen binnengekregen over frauduleuze webshops. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie.


'Kleine Belgische aandelen zijn belachelijk goedkoop'
19 November, 00:00 De Tijd
16:58 Smartphoto, Hyloris, EVS en Van de Velde. Dat waren de namen die de aandelenexperts naar voren schoven op de geld- en aandelenbeurs Finance Avenue.


Club Brugge zeker van volgende ronde, Union moet vol aan de bak: dit is de situatie van onze Belgische clubs in Europa
10 November, 00:00 HLN.BE
Club Brugge is zeker van overwintering in de Conference League. AA Gent blijft leider in zijn groep, terwijl Racing Genk geen gouden zaak kon doen met zicht op de top twee en best een resultaat haalt tegen Fiorentina op de volgende speeldag. In de Europa League deed Union dan weer een slechte zaak. Een overzicht van de Belgische ploegen in de Europa League en Conference League.


Man van Belgische afkomst, bekend als rekruteerder jihadisten, opgepakt in Spanje
25 Oktober, 00:04 Skynet
De Spaanse politie heeft een Spanjaard van Belgische afkomst opgepakt, die bekendstaat als een van de grootste rekruteerders voor jihadisten in Europa. Dat melden HLN.be en verschillende Franstalige nieuwssites dinsdag.


Belgische operatoren kunnen makkelijker samenwerken bij uitrol glasvezelnetwerk
15 Oktober, 00:00 Tweakers
De Belgische telecomregulator BIPT maakt het voor telecomoperatoren toegankelijker om gezamenlijke investeringen te doen bij de aanleg en uitrol van een glasvezelnetwerk. Voorheen werd dit ook al toegestaan, maar enkel in zeer specifieke situaties.


Siquet keert terug bij Belgische beloften en is klaar om nieuwe rol op zich te nemen
11 Oktober, 00:01 Skynet Sport
Nadat Hugo Siquet in september zijn debuut vierde bij de Rode Duivels, maakt hij zich op voor zijn terugkeer bij de Belgische beloften voor de ontmoetingen tegen Malta (vrijdag) en Hongarije (volgende dinsdag) in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2025. "Ik heb een nieuwe rol nu. Ik kan de jongste spelers begeleiden", gaf hij dinsdag in Tubeke te kennen.


Europese rakettencrisis duwt Belgische satellieten in armen van Musk
7 Oktober, 00:00 De Tijd
01:00 Europa stuurt dit jaar amper drie raketten de ruimte in, een dieptepunt. Volgend jaar dreigen dat er nul te zijn. Voor Belgische satellieten zit er niets anders op dan mee te liften met het Amerikaans...


120 nieuwe bpost-Pakjesautomaten bij Belgische Lidl
26 September, 00:00 Emerce
bpost en de Belgische Lidl schakelen een versnelling hoger in hun bestaande samenwerking. In de komende jaren krijgt de retailer er 120 Pakjesautomaten bij in zijn makkelijk bereikbare winkels over het hele land.


Belgische kinderen testen vermageringsspuitje
23 September, 00:00 De Tijd
01:00 De Deense farmaceut Novo Nordisk, bekend van sterproduct Ozempic, test zijn afvalspuitjes met semaglutide op 6- tot 12-jarigen. Ook in ons land zoekt het bedrijf jonge proefpersonen, nadat het eerder ...


SD Worx: Een op de drie Belgische werknemers wil geen opleiding
5 September, 00:05 Skynet Economie
Een op de drie Belgische werknemers zegt geen nood te hebben aan opleiding. Nog eens bijna een op de drie heeft nood aan drie tot vijf opleidingsdagen per jaar, een kwart wil graag meer dan zes dagen per jaar. De meerderheid (64 procent) zegt te leren 'on the job'. Uit de meest recente SD Worx-bevraging bij 481 Belgische kmo's blijkt dat 71 procent van de kmo's met meer dan 20 werknemers een opleidingsplan heeft. Dat meldt SD Worx maandag, op zowat een maand voor de deadline van 30 september voor de informatie over het opleidingsrecht van elke werknemer in organisaties met meer dan tien werknemers. Meer dan de helft van de kmo's zal tegen 30 september klaar zijn om info te geven over het individueel opleidingsrecht.


Belgische privacytoezichthouder gooit 389 klachten weg wegens onderbezetting
3 September, 00:01 Tweakers
De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit heeft zoveel achterstanden dat ze bijna 400 klachten van burgers niet verder behandelt. Dat is een significant deel van het jaarlijkse aantal meldingen dat binnenkomt. Net als in Nederland heeft de GBA een gebrek aan capaciteit.


'Hackers verkopen persoonsgegevens van Belgische Orange-klanten'
3 September, 00:01 Tweakers
Hackers verkopen de klantgegevens van telecomprovider Orange op hun Telegram-kanaal. Dat meldt Belgisch ICT-medium DataNews. De gegevens zouden verkregen zijn bij een hack van de politiezone Zwijndrecht in september vorig jaar.


Belgische IT-dienstverlener Econocom slachtoffer van cyberaanval
26 Augustus, 00:06 Techzine
Hackers zijn er vorig weekend in geslaagd binnen te dringen in de systemen van Econocom. Het onderzoek naar de gebeurtenis is nog lopende. Het Belgische Econocom is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat deelt het bedrijf mee in een persbericht. Een onderzoek naar de gevolgen van de aanval is nog lopende, maar Econocom durft […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn