NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Belgisch

2News.be / Trefwoorden / Belgisch

Belgisch toerisme boomt meer dan ooit
22 Maart, 00:00 De Tijd
23:01 Met 44 miljoen overnachtingen was 2023 een recordjaar voor het Belgische toerisme. Dat is vooral te danken aan de Belgen zelf.


Belgisch Studententeam van KU Leuven en Thomas More: Pioniers in Self-Driving auto's zetten inhaalrace in tegenover VS met nieuw voertuig
4 Februari, 00:01 Autosport
Formula Electric Belgium, het studententeam van KU Leuven en Thomas More, heeft zich met glans gekwalificeerd voor een van de 35 plaatsen voor de grootste ingenieurscompetitie ter wereld: Formula Student Germany (FSG).

Lees meer: Belgisch Studententeam van KU Leuven en Thomas More: Pioniers in Self-Driving auto's zetten inhaalrace in tegenover VS met nieuw voertuig


Belgisch Solar Team neemt deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld
14 Januari, 00:02 Autosport
De studenten van het Innoptus Solar Team, die in oktober 2023 wereldkampioen werden, bereiden zich voor op de SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika. Deze wedstrijd, die gezien wordt als de meest extreme ter wereld, gaat binnen acht maanden van start. De ingenieursstudenten van de KU Leuven zullen meer dan 4000 kilometer afleggen gedurende acht dagen van Johannesburg naar Kaapstad. Hiervoor optimaliseren ze hun kampioenenwagen, de Infinite, verder.

Lees meer: Belgisch Solar Team neemt deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld


Valentine Dumont scherpt eigen Belgisch record 200m vrije slag in klein bad verder aan
21 December 2023, 00:01 Skynet
Valentine Dumont heeft woensdag in het Spaanse Barcelona haar eigen Belgische record kortebaanzwemmen op de 200 meter vrije slag bij de vrouwen verbeterd.


Transformatie moet Belgisch leger voorbereiden op toekomstige conflicten
30 November 2023, 00:06 Skynet Buitenland
De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken "voor een eventueel conflict in de komende jaren". Dat heeft woensdag de "patron" van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene veiligheidstoestand in de wereld.


PL-CEO Parys over plan arbitrage: "Doen wat nodig is in belang van Belgisch voetbal"
11 Oktober 2023, 00:01 Skynet Sport
De Pro League en de Belgische voetbalbond bereikten een akkoord over het strategische plan dat werd opgesteld door het Professional Refereeing Department (PRD) van de KBVB. "We zijn tevreden dat er nu een plan is en onze clubs zijn bereid om extra fondsen te investeren, onder andere in de vorming en opleiding voor jonge refs, technologische ondersteuning maar ook in monitoring en begeleiding", reageert Lorin Parys, CEO van de Pro League.


Lukaku roemt Eden Hazard in videoboodschap: "Stempel gedrukt op Belgisch voetbal"
11 Oktober 2023, 00:00 Skynet Sport
Eden Hazard deelde dinsdag mee dat hij definitief afscheid neemt van het voetbal, nadat hij na het WK in Qatar van eind vorig jaar reeds afzwaaide als international. Romelu Lukaku reageerde op het nieuws in een videoboodschap die de Belgische voetbalbond (KBVB) verspreidde.


?Onbegrijpelijk, dat record van atleet die niet zuiver was?: Abdi wil Belgisch record van dopingzondaar Mourhit op 10.000m van tabellen lopen
7 September 2023, 00:01 HLN.BE
Officieel valt Bashir Abdi vrijdag op de Memorial het Europese record van Mo Farah aan op de 10.000m, maar eigenlijk heeft de 34-jarige Belg meer zijn zinnen gezet op het Belgische record. Dat is intussen al 24 jaar in handen van Mohammed Mourhit.


WK atletiek - Bolingo met nieuw record naar finale: "Overwinning van mentale kracht en hard werken"
22 Augustus 2023, 00:02 Skynet
Cynthia Bolingo staat met een nieuw Belgisch record in de finale van de 400 meter op het WK in Boedapest. De beste Belgische loopster in de geschiedenis op de ronde scherpte haar record met 23 honderdsten aan tot 49.96. Met die historische chrono moest de Brusselse wachten tot na de andere twee halve finales voordat ze zeker was van een plaats in de finale.


12 Augustus 2023, 00:04 Volkskrant
Opnieuw een dode op Belgisch festival Tomorrowland
2 Augustus 2023, 00:08 NU.NL - Muziek
Op het dancefestival Tomorrowland is opnieuw iemand om het leven gekomen. Dat heeft het Belgisch parket zaterdag bevestigd. Vorige week overleed een medewerker van het festival in Boom door drugsgebruik.


Belgisch ondernemersvertrouwen daalt derde maand op rij
24 Juni 2023, 00:03 Skynet Economie
Het vertrouwen van de Belgische ondernemers is in juni voor de derde maand op rij gedaald. Vooral in de dienstverlening aan bedrijven was er een aanzienlijke verslechtering van het ondernemersklimaat, meldt de Nationale Bank vrijdag.


Polsstokspringster Elien Vekemans verbetert Belgisch belofterecord met twaalf centimeter in Leiden
11 Juni 2023, 00:01 Skynet Sport
Elien Vekemans heeft zaterdag het polsstokspringen gewonnen bij de Gouden Spike in het Nederlandse Leiden. Ze ging over 4m42 en verbeterde zo haar Belgisch belofterecord met liefst twaalf centimeter.


RSCA kroont zich tot Belgisch kampioen Futsal
3 Juni 2023, 00:02 Skynet
RSCA Futsal heeft zich vrijdagavond tot Belgisch kampioen Futsal gekroond.


24H Le Mans: De Belgisch getinte livery voor DKR Engineering voorgesteld
2 Juni 2023, 00:01 Autosport
Volgende week is het zover, dan wordt de 100ste verjaardag van de 24 uren van Le Mans op gang geschoten. Tijdens dat uniek weekend is DKR Engineering ook van de partij, en gezien het Luxemburgs team met een volledig Belgische equipe richting Le Sarthe trekt, wordt die lijn ook doorgetrokken naar de livery. Komende zondag zal de Oreca LMP2 in de Belgische nationale kleuren verschijnen op de testdag, om dan vanaf komende woensdag prominent in het veld aanwezig te zijn met Tom Van Rompuy, Maxime Martin en Ugo de Wilde achter het stuur.

Lees meer: 24H Le Mans: De Belgisch getinte livery voor DKR Engineering voorgesteld


Belgisch succes in Noorwegen: Thibau Nys pakt eerste profzege, Edward Planckaert wordt tweede
29 Mei 2023, 00:03 HLN.BE
Raak voor Thibau Nys in de Ronde van Noorwegen. Na zijn zesde plaats vrijdag in de proloog, won onze jonge landgenoot (20) vandaag de tweede rit in lijn. Meteen goed voor zijn eerste profzege op de weg. Nog meer Belgisch succes, want Edward Planckaert sprintte naar plek twee. De Brit Ben Tulett werd derde en blijft leider.


Yanina Wickmayer speelt om eindzege tegen Greet Minnen op het ITF-toernooi in Trnava
14 Mei 2023, 00:02 Skynet Belgie
Yanina Wickmayer (WTA 191) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale op het ITF-toernooi in het Slovaakse Trnava (gravel/100.000 dollar). Daarin neemt ze het in een Belgisch duel op tegen Greet Minnen (WTA 136).


Negenvoudig Belgisch kampioen mountainbike Githa Michiels stopt eind augustus
14 Mei 2023, 00:02 Skynet Belgie
Negenvoudig Belgisch kampioen Githa Michiels stopt eind augustus met mountainbiken. Dat heeft ze op Instagram aangekondigd. De 40-jarige Michiels neemt afscheid in de wereldbekermanche in Andorra.


Valentine Dumont flirt op 200 meter vrije slag met haar Belgisch record
14 Mei 2023, 00:02 Skynet Belgie
Valentine Dumont is zaterdag op de eerste manche van het Circuit Mare Nostrum in het Franse Canet-en-Roussillon tweede geworden op de 200 meter vrije slag. Met haar chrono van 1:58.26 kwam de Naamse dicht bij haar Belgische record, dat 1:57.91 bedraagt.


Zal Asterix AVO Beveren of VDK Gent het Belgisch kampioenschap damesvolleybal winnen?
30 April 2023, 00:01 Skynet Sport
De finale van het Belgisch kampioenschap damesvolleybal staat voor de deur. Het belooft een spannend duel te worden tussen Asterix AVO Beveren en VDK Gent. In deze topfinale gaat de titel naar het team dat het best presteert gedurende drie rondes. Dit alles wordt uitgezonden op de zenders Pickx+ Sports.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn