NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Belgie

2News.be / Trefwoorden / Belgie

Nieuws: Dit zijn de 10 populairste elektrische auto?s in Belgie
21 Januari 2021, 14:24 Auto55


Lees meer


Blootstelling België aan Italie groter dan 50 miljard
29 Mei 2018, 15:48 De Tijd
17:33 De crisis in Italië kan grote negatieve gevolgen hebben voor ons land.


Veel lentesmog in noorden van België
29 Mei 2018, 15:42 Skynet
In het noorden van België is er deze namiddag veel fijn stof aanwezig in de lucht. Het gaat om een korte opstoot van secundair fijn stof, of ook wel lentesmog genoemd. Dat zegt Frans Fierens van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel).


Rentelasten België zullen nog jaren dalen'
29 Mei 2018, 14:18 De Tijd
16:03 Zelfs bij een stijging van de marktrente zullen de rentelasten van de Belgische staat nog jaren dalen. Dat zegt Jean Deboutte, directeur van het Federaal Agentschap van de Schuld.


'Man schiet twee agenten dood in België'
29 Mei 2018, 09:30 NOS nieuws

In Luik zijn twee politieagenten doodgeschoten door een man, melden Belgische media. De man gijzelde vervolgens een vrouw in een schoolgebouw. Inmiddels is hij "geneutraliseerd", zegt de politie. Mogelijk is hij ook dood.

De politie is massaal ter plekke en de omgeving van de school is geëvacueerd. De politie heeft nog niet bevestigd dat er twee agenten zijn doodgeschoten.
België heeft binnen eurozone op twee na langste looptijd voor schulden
29 Mei 2018, 09:18 Skynet
De staatsschuld is vorig jaar met 2,6 procentpunt gedaald tot 103,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Het gaat om de derde daling op rij. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Federaal Agentschap van de Schuld, dat door minister van Financiën Johan Van Overtveldt werd voorgesteld. De gemiddelde looptijd van de schuld is tot tevredenheid van de minister toegenomen tot ruim 9,6 jaar. Een strategie om zo lang mogelijk te kunnen profiteren van de huidige lage rentetarieven.


450 miljoen om groeibedrijven in België te houden
29 Mei 2018, 07:00 Skynet Belgie
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) nodigt privé­investeerders uit om een nieuw durffonds van 450 miljoen euro mee te beheren. Het zogenaamde dakfonds moet jonge ­groeibedrijven in België houden. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.


20.000 kankerpatiënten per jaar krijgen DNA-analyse terugbetaald: ?Belangrijke stap voor België?

De regering trekt vier miljoen euro per jaar uit voor het terugbetalen van complexe DNA-analyses bij kankerpatiënten. Artsen weten zo tot in detail hoe de tumor van een patiënt in elkaar zit. Informatie die het aantal bijwerkingen kan beperken, maar vooral ook leidt tot betere behandelingen.
Ouders overleden Mawda willen in België blijven
27 Mei 2018, 15:18 De Tijd
17:07 Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) twijfelt, vice-premier Kris Peeters (CD&V) is voorstander van een tijdelijke regularisatie.


Fransman Coquard spurt naar de zege in slotetappe Ronde van België, eindzege is voor Jens Keukeleire
27 Mei 2018, 14:42 Gazet v. Antwerpen

Jens Keukeleire heeft de Baloise Belgium Tour voor het tweede jaar op rij op zijn naam geschreven. De Belg van Lotto-Soudal verdedigde in de slotetappe met succes zijn leiderstrui. De slotrit ging naar Bryan Coquard, die het snelste was in de massaspurt.
Ciman speelt gelijk in laatste clubwedstrijd voor afreis naar België
27 Mei 2018, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Los Angeles FC heeft zaterdag op de twaalfde speeldag van de Major League of Succer (MLS) 1-1 gelijkgespeeld tegen DC United. Rode Duivel Laurent Ciman, die zijn laatste duel in clubverband afwerkte voor hij naar België afreist om aan te sluiten bij de selectie van de Rode Duivels, stond de hele partij op het veld.
Straffe Vanendert soleert naar zege in koninginnenrit Ronde van België en juicht voor het eerst sinds 2011
26 Mei 2018, 14:42 Gazet v. Antwerpen

Jelle Vanendert heeft de vierde etappe in de Baloise Belgium Tour gewonnen. De man van Lotto-Soudal rondde een straffe solo af in de straten van Wanze. Voor Vanendert was het zijn eerste overwinning sinds zijn befaamde ritzege in de Tour 2011, op Plateau de Beille. Jens Keukeleire spurtte achter zijn ploegmaat naar de tweede plaats.
Jonathan Delombaerde sprint zich vlot naar halve finales op WB kajak Duisburg

Jonathan Delombaerde heeft zich zaterdag op de wereldbeker kajak sprint vlot voor de halve finales van de K1 200 meter geplaatst. De 24-jarige West-Vlaming peddelde zich naar de derde plaats in zijn reeks. Een plaats bij de eerste zeven was voldoende. Delombaerde liet de zevende tijd op vijfenveertig deelnemers optekenen.
Uitstekende prestaties Roeselare en Maaseik bezorgen België extra Champions League-ticket
26 Mei 2018, 11:06 Skynet
De Europese volleybalbond (CEV) heeft gisteren belangrijk nieuws voor het Belgische volleybal gebracht. Ons land mag volgend seizoen een extra team inschrijven voor de Champions League, dankzij de uitstekende Europese prestaties van Knack Roeselare en Noliko Maaseik de voorbije drie jaargangen. Het gelukkige team is Lindemans Aalst. Naast kampioen Maaseik is ook Roeselare volgend seizoen zeker van de groepsfase van het kampioenenbal. Aalst speelt voorrondes.


België pakt volgeladen occasiewagens aan
26 Mei 2018, 10:42 De Tijd
12:23 Is er een trafiek aan de gang met volgeladen occasiewagens, onder andere om illegaal afval te verschepen? De douane heeft haar controles op die trafiek verdubbeld.


Persoon met terroristische link ontsnapt uit illegalencentrum België
26 Mei 2018, 09:48 NOS nieuws

Uit een gesloten asielcentrum in het Belgische Steenokkerzeel, waar mensen vastzitten die wachten op hun uitzetting, zijn vannacht vijf mensen ontsnapt. Een van de ontsnapte asielzoekers wordt gelinkt aan een terroristische groepering, zegt de staatssecretaris Asiel en Migratie Theo Francken tegen VRT. Twee anderen worden in verband gebracht met drugsovertredingen.

Het centrum kampte naar eigen zeggen met elektriciteitsproblemen na noodweer en daaropvolgende modderstromen. Volgens Francken hebben de asielzoekers een raam geforceerd en zijn ze daarna over een hek geklommen. De politie is op zoek naar het vijftal: drie Marokkanen, een Rus en een Algerijn.

Staatssecretaris Francken stelt een onderzoek in naar de ontsnapping, maar hij benadrukt dat het gaat om een uitzonderlijke situatie. "Heel Steenokkerzeel stond onder water en we hebben ook grote modderstromen gehad. De schade aan de caricole, het gesloten asielcentrum, is groot. We moeten bekijken of de zaken nog veilig kunnen verlopen, anders moet er worden ontruimd."
'Puur digitaal verzekeren? Niet bij AXA België'
26 Mei 2018, 08:54 De Tijd
10:35 Volgens sommige toekomstprofeten zullen slimme chattende robots het menselijke contact bij het afwikkelen van een verzekeringsclaim overbodig maken. Daar geloven ze bij marktleider AXA België niets va...


Duitse politie boos over levensechte plastic potvis uit België
25 Mei 2018, 17:18 NOS nieuws

Belgische kunstenaars hebben commotie veroorzaakt in het Noord-Duitse Zingst. Zonder de autoriteiten ervan op de hoogte te stellen hebben ze een 17 meter lange plastic potvis op het strand van de kustplaats gelegd. De potvis zag er zo levensecht uit, dat de gemeente dacht dat er daadwerkelijk eentje was aangespoeld en daarover ook een persbericht verstuurde.

Al snel bleek dat de potvis was neergelegd door het Belgische kunstcollectief Captain Boomer, als onderdeel van een fototentoonstelling in Zingst. Met de plastic potvis willen de initiatiefnemers aandacht vragen voor de vervuiling van de wereldzeeën. Rondom de "aangespoelde" potvis liepen ook onderzoekers in witte pakken rond, maar dat bleken ingehuurde acteurs.

Beboet

De politie van de Duitse plaats is niet blij met de onaangekondigde actie omdat de hulpdiensten voor niets zijn uitgerukt. Een politiewoordvoerder zei dat er wordt bekeken of de initiatiefnemers beboet kunnen worden.

Het is de bedoeling dat de plastic potvis tot 3 juni op het strand van Zingst blijft liggen, maar of de gemeente dat toestaat is nog onduidelijk.
Laporte verpulvert tegenstand in tijdrit Ronde van België en pakt leiderstrui over van Greipel
25 Mei 2018, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De Fransman Christophe Laporte verpulverde de tegenstand in de tijdrit in de Ronde van België. Op het 10,6 km lange parcours in en rond Bornem wist hij Andriy Grivko en Brian van Goethem voor te blijven. Hij was respectievelijk 5 en 7 seconden sneller dan hen. Greipel finisht op 23 seconden van Laporte en moet zijn leiderstrui afstaan aan de Fransman. (Dadelijk meer)
Minister De Croo en Miss België fietsen tegen man-vrouwongelijkheid
25 Mei 2018, 08:36 Skynet
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) en Miss België 2018 Angeline Flor Pua hebben al fietsend de Europese campagne Her World/Our World op gang getrapt. Op het Muntplein in Brussel kunnen bezoekers een hele dag komen fietsen om gelijke rechten voor mannen en vrouwen overal ter wereld onder de aandacht te brengen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn