NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Belcar

2News.be / Trefwoorden / Belcar

Circuit Zolder pakt uit met een sterke kalender voor groeiend nationaal uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship
20 December 2023, 00:03 Autosport
Het seizoen 2023 ligt nog maar net achter ons en we kunnen nu al vooruitblikken op het Belcar-seizoen 2024. Zes meetings verdeeld over Circuit Zolder, Spa-Francorchamps en l?Anneau du Rhin zullen zorgen voor een mooi seizoen voor de snelste GT- en toerwagens in ons land. Hoe dan ook, na de prijsuitreiking van 15 december 2023 volgt de traditionele rustperiode en midden mei start het seizoen 2024 dan in volle hevigheid en dat samen met de Belgische manche van de TCR Europe.

Lees meer: Circuit Zolder pakt uit met een sterke kalender voor groeiend nationaal uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship


De prijsuitreiking van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in beeld gebracht
20 December 2023, 00:01 Autosport
Foto's: De prijsuitreiking van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in beeld gebracht


Zolder: De kampioenen zijn gekend in de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup
13 December 2023, 00:01 Autosport
De finale van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup op het virtuele Circuit Zolder zit er op. Voor de laatste wedstrijd van het seizoen was er toch nog een mooie opkomst in alle klassen en konden wij genieten van de nodige gevechten in beide wedstrijden. Nu zijn ook alle kampioenen gekend met Renzo Uylenbroeck, Thomas Leysen, Simon Heck en Rune Bobbaers.

Lees meer: Zolder: De kampioenen zijn gekend in de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup


Belcar Skylimit Sprint Cup viermaal samen met Kronos Fun Cup in 2024
6 December 2023, 00:00 Autosport
De kalender voor het komende seizoen van de Belcar Skylimit Sprint Cup is gekend. Er wordt gereden over zes weekends en niet minder dan vier maal deelt de Belcar Skylimit Sprint Cup de piste met de Kronos Fun Cup, tweemaal op het circuit van Francorchamps, eenmaal op Circuit Zolder en eenmaal in Mettet. De twee overige races worden in het kader van een belcar Endurance weekend op circuit Zolder verreden. Ook de Race Promotion Night keert terug in november, maar buiten kampioenschap.

Lees meer: Belcar Skylimit Sprint Cup viermaal samen met Kronos Fun Cup in 2024


Zes F1 sprintraces in 2024, geen Spa-Francorchamps
6 December 2023, 00:00 Autosport
Net als dit jaar zullen zes Grote Prijzen volgend seizoen voorafgegaan worden door een sprintrace. De FIA heeft zijn keuze voor volgend seizoen bekendgemaakt en, opvallend, het circuit van Spa-Francorchamps is er niet meer bij.

Lees meer: Zes F1 sprintraces in 2024, geen Spa-Francorchamps


Belcar Endurance Championship: PK Carsport wint de algemene titel voor Belgium Racing Team en Hamofa Motorsport.
31 Oktober 2023, 00:03 Autosport
Met een heerlijke uithoudingsrace voor meer dan 10.000 toeschouwers viel afgelopen zondag het doek over de editie 2023 van het Belcar Endurance Championship, het nationale, Belgische uithoudingskampioenschap. PK Carsport is de kampioen van de regelmaat, want Bert Longin, Peter Guelinckx en Stienes Longin stonden iedere race op het podium, echter zonder zege, maar mogen zich wel opnieuw kampioen noemen, een achtste titel overigens voor Bert Longin. In de klassen GTB en TA verwelkomt de erelijst van het Belcar Endurance Championship dan weer nieuwe namen, want voor Hamofa Motorsport en GTE Racing is het de eerste nationale bekroning, daar waar JJ Motorsport, net als PK Carsport, niet aan zijn proefstuk toe is.

Lees meer: Belcar Endurance Championship: PK Carsport wint de algemene titel voor Belgium Racing Team en Hamofa Motorsport.


American Festival: Zeges voor Steven Maris en voor Ruud Boffin in de Belcar Skylimit Sprint Cup
16 Oktober 2023, 00:00 Autosport
Niettegenstaande Steven Maris (BMW E36 M3) pas als zevende van start ging in de eerste race van de Belcar Skylimit Sprint Cup, wist hij toch de race te winnen en gaf alzo zijn titel nog meer glans. Hij werd daarbij wel geholpen door Bart Lievens (BMW M2 Competition) die op de pole stond, maar zijn start volledig miste. In de tweede race zagen we een intense strijd voor de zege tussen Marris, Boffin en Fernandes en ditmaal moest Maris zijn meerdere erkennen in Ruud Boffin (BMW M4).

Lees meer: American Festival: Zeges voor Steven Maris en voor Ruud Boffin in de Belcar Skylimit Sprint Cup


Spa Six Hours: Nipte pole voor Corvette C4 van Branckaerts in Belcar Historic Cup
2 Oktober 2023, 00:02 Autosport
Tijdens de kwalificatie voor de startopstelling van de eerste manche van de Belcar Historic Cup pakte Luc Branckaerts op donderdag de pole met zijn Chevrolet Corvette C4. En dit met amper een verschil van 5/1000 van een seconde op de Ford Capri 3100 RS GAA Cosworth van Wim Kuijl en 65/100 sec. op de BMW E36 STW van Erik Qvick. Zodoende kennen we ook de respectievelijke polesitters in de platformen 3, 2 & 4. Iets verder en met een achtste chrono parkeerde Dieter Kuijl zijn Ford Capri RS 2600 Weslake op de pole in platform 1 voor FIA gehomologeerde wagens.

Lees meer: Spa Six Hours: Nipte pole voor Corvette C4 van Branckaerts in Belcar Historic Cup


Algemene titel in Belcar Endurance Championship en titels in GTA, TA en TB worden pas uitgedeeld na slotmanche op Circuit Zolder
2 Oktober 2023, 00:00 Autosport
Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in het kampioenschap is dus zonder meer op zijn plaats. Vooraan leidt PK Carsport nog steeds de debatten, evenwel zonder zege tot dusver dit seizoen en Belgium Racing Team zal er alles aan doen om alsnog de titel te veroveren, al zal dat niet makkelijk zijn. Ondertussen zijn er al enkele kampioenen bekend, waaronder de dames Juna-Jane De Keersmaecker en Julie Kenis die de Ladies Trophy op zak mochten steken.

Lees meer: Algemene titel in Belcar Endurance Championship en titels in GTA, TA en TB worden pas uitgedeeld na slotmanche op Circuit Zolder


Oschersleben: 18 deelnemers voor de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship.
25 September 2023, 00:03 Autosport
Oschersleben ligt niet bij de deur en zoals verwacht maken niet alle teams uit de Belcar Series de verplaatsing naar Duitsland. Daarbij houdt de Porsche Carrera Cup Benelux tevens haar finale op de Red Bull Ring. Als gevolg komen er in Oschersleben slechts 18 wagens aan de start waarvan slechts vier behoren tot de topklasse.

Lees meer: Oschersleben: 18 deelnemers voor de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship.


De 25H Fun Cup in beeld gebracht
18 Juli 2023, 00:00 Autosport
Foto's: De 25H Fun Cup in beeld gebracht


Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur
2 Juni 2023, 00:01 Autosport
Dit weekend trekt het Belcar Endurance Championship richting de Belgische Ardennen. De weergoden geven alvast thuis, met heerlijk zomerweer op vrijdag en zaterdag, wanneer de rijders en teams op het circuit van Spa-Francorchamps de 3-uur durende avondrace van het nationale uithoudingskampioenschap afwerken.

Lees meer: Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur


New Race Festival: De Belcar Historics in beeld gebracht
19 Mei 2023, 00:01 Autosport
Foto's: New Race Festival: De Belcar Historics in beeld gebracht


Belcar Historic Cup: Dubbele zege voor BMW E36 STW van VR Racing by Qvick Motors
19 Mei 2023, 00:01 Autosport
Op Dieter Kuijl na, die zijn titel verdedigt in platform 1 voor FIA gehomologeerde wagens, heeft geen enkele van de regerende kampioenen dit weekend kunnen bevestigen door technische tegenslagen. De grote winnaar van het weekend was de BMW 318i STW ex M Sport Bigazzi van VR Racing met twee algemene zeges voor Erik Qvick en Tom Van Rompuy. De broers Wim (kampioen platform 2) en Tim Kuijl (kampioen platform 4) kregen hun deel van de pechkoek, terwijl platform 3-kampioen Luc Moortgat niet eens aan rijden toe kwam door een lek in de motorblok.

Lees meer: Belcar Historic Cup: Dubbele zege voor BMW E36 STW van VR Racing by Qvick Motors


Glansprestatie van Belgium Racing bij Belcar-seizoensopener
19 Mei 2023, 00:01 Autosport
Belgium Racing werkte afgelopen weekend op Circuit Zolder de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship 2023 af. Het Limburgse team zette twee exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup in en besloot de wedstrijd over 180 minuten op het podium. Toch heerste er nadien allerminst een gevoel van tevredenheid, al diende Belgium Racing daarbij beslist niet in eigen boezem te kijken.

Lees meer: Glansprestatie van Belgium Racing bij Belcar-seizoensopener


Belcar Skylimit Sprint Cup groeit gestaag richting eerste wedstrijd op Circuit Zolder!
12 Mei 2023, 00:03 Autosport
Eind maart werd de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in Mettet op gang getrapt met meer dan 30 ingeschreven wagens en voor de eerste wedstrijd op Circuit Zolder groeit dat aantal nog met bijna 50% aan. Dit weekend tekent namelijk een 45-tal wagens present voor de eerste van drie meetings op Circuit Zolder; een glashelder bewijs dat de Belcar Skylimit Sprint Cup onder een gelukkig gesternte werd geboren!

Lees meer: Belcar Skylimit Sprint Cup groeit gestaag richting eerste wedstrijd op Circuit Zolder!


Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship
12 Mei 2023, 00:01 Autosport
Xwift Racing Events beleeft drukke tijden, met achtereenvolgens de opener van de GT4 European Series in Monza, de thuisrace van de 24H Series op het bekende circuit van Spa in de Belgische Ardennen en de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. De Oost-Vlaamse autosportstructuur zet op een doordachte en professionele manier de stap van de nationale naar de internationale autosport, wat niet wegneemt dat de autosport in eigen land ook nog steeds met rood in de agenda aangestipt staat. Dat bewijst Xwift Racing Events met de deelname dit weekend aan de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder.

Lees meer: Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship


New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport
12 Mei 2023, 00:01 Autosport
Het autosportseizoen op Circuit Zolder is al even begonnen, maar voor de start van het Belcar Endurance Championship is het wachten tot komend weekend. Op de Limburgse omloop komen de grote kanonnen aan de start voor een echte endurancerace van maar liefst drie uur, een wedstrijd waar naast snelheid, ook strategie en uithouding een doorslaggevende rol zullen spelen. Samen met de lange opener van het nationale uithoudingskampioenschap, wordt er vooral gesprint, met de Belcar Skylimit Sprint Cup, de Belcar Historic Cup en de MitJet International. Maar ook wie in de paddock van Circuit zolder gaat kijken, zal zich dit weekend geen minuut vervelen! See you in Zolder!

Lees meer: New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport


G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship
5 Mei 2023, 00:00 Autosport
Dat er dit jaar duidelijk meer interesse is voor de GTB klasse kon u al lezen in een voorafgaand artikel. Vooral de nieuwe BMW M4 GT4 heeft de voorkeur bij enkele teams, temeer daar men met die wagen ook kan deelnemen aan de BMW Sports Trophy. Ook G&A Racing is weer van de partij en dat met onder meer een M4 GT4 die gezien de sterke rijdersbezetting op niets minder mikt dan de klassetitel.

Lees meer: G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship


Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship
28 April 2023, 00:07 Autosport
Al in 2015 zette Buga Auto een Abarth 500 in voor de 24 uren van Zolder en sindsdien was de wagen een graag geziene bolide in zowel het Belcar Endurance Championship als de Belcar Skylimit Sprint Cup. Voor 2023 keert het team terug naar het Belcar Endurance Championship en dat met de welgekende Abarth 500 Assetto Corse.

Lees meer: Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn