NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Belcar

2News.be / Trefwoorden / Belcar

Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur
2 Juni, 00:01 Autosport
Dit weekend trekt het Belcar Endurance Championship richting de Belgische Ardennen. De weergoden geven alvast thuis, met heerlijk zomerweer op vrijdag en zaterdag, wanneer de rijders en teams op het circuit van Spa-Francorchamps de 3-uur durende avondrace van het nationale uithoudingskampioenschap afwerken.

Lees meer: Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur


Glansprestatie van Belgium Racing bij Belcar-seizoensopener
19 Mei, 00:01 Autosport
Belgium Racing werkte afgelopen weekend op Circuit Zolder de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship 2023 af. Het Limburgse team zette twee exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup in en besloot de wedstrijd over 180 minuten op het podium. Toch heerste er nadien allerminst een gevoel van tevredenheid, al diende Belgium Racing daarbij beslist niet in eigen boezem te kijken.

Lees meer: Glansprestatie van Belgium Racing bij Belcar-seizoensopener


Belcar Historic Cup: Dubbele zege voor BMW E36 STW van VR Racing by Qvick Motors
19 Mei, 00:01 Autosport
Op Dieter Kuijl na, die zijn titel verdedigt in platform 1 voor FIA gehomologeerde wagens, heeft geen enkele van de regerende kampioenen dit weekend kunnen bevestigen door technische tegenslagen. De grote winnaar van het weekend was de BMW 318i STW ex M Sport Bigazzi van VR Racing met twee algemene zeges voor Erik Qvick en Tom Van Rompuy. De broers Wim (kampioen platform 2) en Tim Kuijl (kampioen platform 4) kregen hun deel van de pechkoek, terwijl platform 3-kampioen Luc Moortgat niet eens aan rijden toe kwam door een lek in de motorblok.

Lees meer: Belcar Historic Cup: Dubbele zege voor BMW E36 STW van VR Racing by Qvick Motors


New Race Festival: De Belcar Historics in beeld gebracht
Foto's: New Race Festival: De Belcar Historics in beeld gebracht


Belcar Skylimit Sprint Cup groeit gestaag richting eerste wedstrijd op Circuit Zolder!
12 Mei, 00:03 Autosport
Eind maart werd de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in Mettet op gang getrapt met meer dan 30 ingeschreven wagens en voor de eerste wedstrijd op Circuit Zolder groeit dat aantal nog met bijna 50% aan. Dit weekend tekent namelijk een 45-tal wagens present voor de eerste van drie meetings op Circuit Zolder; een glashelder bewijs dat de Belcar Skylimit Sprint Cup onder een gelukkig gesternte werd geboren!

Lees meer: Belcar Skylimit Sprint Cup groeit gestaag richting eerste wedstrijd op Circuit Zolder!


Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship
12 Mei, 00:01 Autosport
Xwift Racing Events beleeft drukke tijden, met achtereenvolgens de opener van de GT4 European Series in Monza, de thuisrace van de 24H Series op het bekende circuit van Spa in de Belgische Ardennen en de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. De Oost-Vlaamse autosportstructuur zet op een doordachte en professionele manier de stap van de nationale naar de internationale autosport, wat niet wegneemt dat de autosport in eigen land ook nog steeds met rood in de agenda aangestipt staat. Dat bewijst Xwift Racing Events met de deelname dit weekend aan de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder.

Lees meer: Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship


New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport
Het autosportseizoen op Circuit Zolder is al even begonnen, maar voor de start van het Belcar Endurance Championship is het wachten tot komend weekend. Op de Limburgse omloop komen de grote kanonnen aan de start voor een echte endurancerace van maar liefst drie uur, een wedstrijd waar naast snelheid, ook strategie en uithouding een doorslaggevende rol zullen spelen. Samen met de lange opener van het nationale uithoudingskampioenschap, wordt er vooral gesprint, met de Belcar Skylimit Sprint Cup, de Belcar Historic Cup en de MitJet International. Maar ook wie in de paddock van Circuit zolder gaat kijken, zal zich dit weekend geen minuut vervelen! See you in Zolder!

Lees meer: New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport


G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship
Dat er dit jaar duidelijk meer interesse is voor de GTB klasse kon u al lezen in een voorafgaand artikel. Vooral de nieuwe BMW M4 GT4 heeft de voorkeur bij enkele teams, temeer daar men met die wagen ook kan deelnemen aan de BMW Sports Trophy. Ook G&A Racing is weer van de partij en dat met onder meer een M4 GT4 die gezien de sterke rijdersbezetting op niets minder mikt dan de klassetitel.

Lees meer: G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship


Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship
28 April, 00:07 Autosport
Al in 2015 zette Buga Auto een Abarth 500 in voor de 24 uren van Zolder en sindsdien was de wagen een graag geziene bolide in zowel het Belcar Endurance Championship als de Belcar Skylimit Sprint Cup. Voor 2023 keert het team terug naar het Belcar Endurance Championship en dat met de welgekende Abarth 500 Assetto Corse.

Lees meer: Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship


BE Motorsport neemt deel aan het Belcar Endurance Championship in 2023
21 April, 00:01 Autosport
BE Motorsport maakte woensdag bekend dat het dit jaar deelneemt aan het Belcar Endurance Championship met een Porsche Cayman GT4 Clubsport 981. Vorig jaar behaalde het team de tweede plaats in de GTB Klasse met Didier Beyens en Stephen Beyens als piloten.

Lees meer: BE Motorsport neemt deel aan het Belcar Endurance Championship in 2023


Record-startveld voor de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup
7 April, 00:03 Autosport
Na een pauze van vier maanden is het tijd voor een nieuw seizoen van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup. Ronald Moons en Andy Jaenen gaan het derde seizoen in van het kampioenschap en namen wederom alles onder de loep. Het concept blijft min of meer hetzelfde, maar de nieuwe influx op iRacing zorgde ervoor dat we dit jaar vier klassen krijgen en tevens ook een record-veld van 45 wagens voor de openingsmanche in Sebring.

Lees meer: Record-startveld voor de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup


Virtual Belcar: minder wagens, minder klasses, meer strijd verwacht
7 April, 00:02 Autosport
Terwijl veel kampioenschappen uit de fysieke wereld ontwaken uit de winterstop, is dat ook het geval voor hun virtuele broertjes. Deze vrijdag start het vierde seizoen van de Virtual Belcar op het befaamde circuit van Sebring. Tijdens de winterpauze moesten Ronald Moons en Andy Jaenen zich vooral buigen over een aantal aanpassingen in het reglement en zagen we verder ook een klasse verdwijnen met het wegvallen van de TCR's. Ook het aantal deelnemende wagens ligt wat lager voor dit jaar, maar toch verwachten we vuurwerk in elke klasse. Een voorbeschouwing op de seizoensopener.

Lees meer: Virtual Belcar: minder wagens, minder klasses, meer strijd verwacht


Belcar Sprint: Hoogwerf/Teirinck en Maris verdelen de zeges in Mettet
1 April, 00:06 Autosport
Mettet was afgelopen zaterdag het strijdtoneel voor de opener van het derde seizoen BelcarSkylimit Sprint Cup. Zoals verwacht stonden de twee sprints garant voor een halfuur beklijvende actie. We kregen niet enkel twee verschillende winnaars, maar de strijd binnen de klassen zelf was eveneens gekruid met flink wat spanning!

Lees meer: Belcar Sprint: Hoogwerf/Teirinck en Maris verdelen de zeges in Mettet


Start Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in Mettet met 35 wagens!
28 Maart, 00:06 Autosport
Voor de opener van de derde jaargang van de BelcarSkylimit Sprint Cup, kan organisator Skylimit Events rekenen op meer dan 30 deelnemers. Promotor Andy Jaenen licht de reglementswijzigingen toe en blikt vooruit op wat een uitermate spannend seizoen belooft te worden!

Lees meer: Start Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in Mettet met 35 wagens!


Ook VDW Motorsport keert terug naar Belcar Endurance Championship
28 Maart, 00:03 Autosport
Stilaan vult de startgrid voor het Belcar Endurance Championship zich. Zo bevestigde deze week VDW Motorsport dat het dit jaar opnieuw aan de start komt van het kampioenschap en dat met de vertrouwde BMW E46.

Lees meer: Ook VDW Motorsport keert terug naar Belcar Endurance Championship


Virtual Belcar maakt zich op voor seizoen vier
21 Maart, 00:06 Autosport
Binnen enkele weken gaat de Virtual Belcar en de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup hun respectievelijk vierde en derde jaargang tegemoet. Ronald Moons en Andy Jaenen zetten hun schouders onder beide kampioenschappen, waarbij het duo ook de nodige steun krijgt van Rudy Steylaerts als race steward. Voor 2023 blijft de kalender identiek qua aantal wedstrijden, maar toch worden er een aantal gevoelige wijzigingen doorgevoerd. Tijd dus voor ons jaarlijks koffiemoment met Moons om alles eens te overlopen.

Lees meer: Virtual Belcar maakt zich op voor seizoen vier


Hamofa Motorsport ook dit jaar aan de start van het Belcar Endurance Championship
21 Maart, 00:05 Autosport
Vorig seizoen was Hamofa Motorsport een van de smaakmakers in de TA klasse van het Belcar Endurance Championship en dit jaar tekenen ze opnieuw present met de BMW M2 CS Racing.

Lees meer: Hamofa Motorsport ook dit jaar aan de start van het Belcar Endurance Championship


Porsche Endurance Trophy Benelux zet samenwerking met Belcar Endurance Championship verder
8 Maart, 00:04 Autosport
Net als de voorbije seizoenen maakt de Porsche Endurance Trophy Benelux ook in 2023 deel van het nationale uithoudingskampioenschap uit, beter gekend als het Belcar Endurance Championship. De competitie voorbehouden aan diverse types Porsche, start tijdens het weekend van 13 en 14 mei op Circuit Zolder. De diverse teams en rijders die Porsche vertegenwoordigen, zullen niet alleen onderling strijden om hoogste eer, de Porsche 911 GT3 Cup ? Type 992 ? zal ook voor de zege in het algemene klassement van het nationale uithoudingskampioenschap strijden en uiteraard is ook de nationale uithoudingstitel het doel van de vertegenwoordigers van het merk Porsche.

Lees meer: Porsche Endurance Trophy Benelux zet samenwerking met Belcar Endurance Championship verder


Virtual Belcar seizoen 4 bevestigd
16 December 2022, 00:03 Autosport
Tijdens de Virtual 24 Hours namen de organisatoren Ronald Moons en Andy Jaenen in de nacht de positie van commentator over van Hasse Romer en Edward May. Tijdens hun stint konden de mensen genieten van de kennis van Jaenen, maar tevens de plannen aanhoren voor 2023. Zo liet men verstaan dat er een vierde seizoen zit aan te komen en ook welke circuits er mogelijks aangedaan worden.

Lees meer: Virtual Belcar seizoen 4 bevestigd


Virtual 24H Zolder: De race in beeld gebracht
16 December 2022, 00:03 Autosport
Foto's: Virtual 24H Zolder: De race in beeld gebracht

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn