NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Belcar

2News.be / Trefwoorden / Belcar

PK Carsport leider in het Belcar Endurance Championship na twee wedstrijden
18 Juni, 00:03 Autosport
Na de tweede manche van het Belcar Endurance Championship blijft PK Carsport leider in het kampioenschap, maar het Limburgse team voelt de hete adem van de concurrentie in zijn nek. En die concurrentie komt niet alleen van de teams in de klasse GTA, maar ook van de leiders in TA en GTB, Stevens Motorsport en Tip Top Rent. Het kampioenschap is dus erg open en dat belooft voor de volgende race, op 16 en 17 juli, in Spa-Francorchamps.

Lees meer: PK Carsport leider in het Belcar Endurance Championship na twee wedstrijden


Spa Summer Classic: Al 60 inschrijvingen voor de Belcar Historic Cup
11 Juni, 00:03 Autosport
De Belcar Historic Cup is al enige tijd een vast onderdeel van het programma van de Spa Summer Classic en dat is dit jaar niet anders. Eind deze maand gaat de tweede manche van de cup door op het mooiste circuit ter wereld. Dat de Belcar Historic Cup er weer voor spektakel gaat zorgen staat nu al vast, op twee weken voor de race staan er al 60 wagens op de voorlopige inschrijvingslijst. Er blijven dus niet veel startplaatsen over voor wie zich nu nog wil inschrijven.

Lees meer: Spa Summer Classic: Al 60 inschrijvingen voor de Belcar Historic Cup


Marc Goossens wordt teamgenoot van Michiel Haverans in Belcar Endurance
4 Juni, 00:05 Autosport
Half mei werkte Michiel Haverans solo de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship af. Aan boord van de Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Begetube en Ivar reed de jonge Antwerpenaar zich met constante en snelle tijden in de kijker. Haverans kon dit seizoen al rekenen op de wijze raad van coach Marc Goossens en met het oog op zijn verdere ontwikkeling zal hij de Kempenaar nu ook bij zich in het kuipje krijgen van de Porsche #78. Hun eerste wedstrijd samen wordt de Belcar-manche in Frankrijk, dit weekend.

Lees meer: Marc Goossens wordt teamgenoot van Michiel Haverans in Belcar Endurance


Porsche Endurance Trophy Benelux trekt naar midden van Frankrijk voor tweede manche van het seizoen
Voor de tweede Porsche Endurance Trophy Benelux reizen de teams naar het midden van Frankrijk, in de streek van Nevers. Op het circuit van Magny-Cours, waar tussen 1991 en 2008 de Franse Grand Prix F1 werd verreden, werken de teams op pinkstermaandag een race van drie uur af. De wedstrijd is de tweede van het seizoen, na de opener in het Limburgse Zolder, waar Kris en Koen Wauters in de kleuren van Belgium Racing met de zege aan de haal gingen. Het team van vader en zoon Derdaele zette er overigens een zeer sterke prestatie neer met een volledig podium na 125 minuten racen.

Lees meer: Porsche Endurance Trophy Benelux trekt naar midden van Frankrijk voor tweede manche van het seizoen


Reacties na de Belcar-seizoensopener
21 Mei, 00:05 Autosport
Op Circuit Zolder stond afgelopen zondag de opener van het Belcar Endurance Championship op het programma. De Belcar-manche in het kader van het New Race Festival kon rekenen op een grid met een twintigtal wagens en na een geanimeerde race ging de zege naar de enige GT2-bolide in het startveld: de indrukwekkende PK Carsport Audi R8 LMS GT2. Zoals steeds sprokkelde Autosport.be enkele reacties aan de voet van het podium.

Lees meer: Reacties na de Belcar-seizoensopener


New Race Festival: Nabeschouwing van JFT Engineering
De start van het nationale raceseizoen op Circuit Zolder met de Belcar Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship is achter de rug. Op 14 en 15 mei vond op Circuit Zolder het New Race Festival plaats, dat ook zijn 40ste verjaardag vierde. Op het programma stond niet alleen de opener van het Belgische uithoudingskampioenschap, maar ook de eerste sprintraces van de Belcar Sprint Cup en die trakteerden de toeschouwers ook op heel wat spektakel. JFT Engineering behaalde met de snelle Renault Clio RS niet alleen een zege en een derde plaats in het sprintkampioenschap, maar won bovendien in de klasse TB van het Belcar Endurance Championship.

Lees meer: New Race Festival: Nabeschouwing van JFT Engineering


Arthur Peters met Porsche van BGDC naar Belcar
14 Mei, 00:03 Autosport
Arthur Peters stoot dit jaar door naar het Belcar Endurance Championship. De 18-jarige man uit Dilsen-Stokkem schopte het vorig jaar tot kampioen in zijn klasse in de Belgian Gentlemen Driver's Club met een Porsche Cayman GT4 en mikt nu op een programma in de Belcar met diezelfde wagen.

Lees meer: Arthur Peters met Porsche van BGDC naar Belcar


Voorbeschouwing New Race Festival 2022
Het wachten is over, want na een lange winter is het nu tijd voor de start van het Belcar Endurance Championship 2022. Het nationale uithoudingskampioenschap onderging een make-over afgelopen tussenseizoen en die make-over lijkt meer dan geslaagd te zijn. Minstens 25 wagens worden zondag om 13u05 aan de start van de eerste race van het seizoen 2022 verwacht, een eerste race uiteraard op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival dat zijn 40ste verjaardag viert.

Lees meer: Voorbeschouwing New Race Festival 2022


De klasse TB in het Belcar Endurance Championship is de basis van de uithoudingspiramide
7 Mei, 00:03 Autosport
Op zaterdag 14 en zondag 15 mei start tijdens het New Race Festival het Belcar Endurance Championship. Het kampioenschap onderging in het tussenseizoen een gedaantewisseling en bestaat vandaag uit de klassen GTA, GTB, TA en TB. Die laatste klasse is de perfecte basis om kennis te maken met de uithoudingsracerij en dat op een democratische manier. In TB is de verscheidenheid van wagens bovendien erg groot en vindt iedereen zijn gading.

Lees meer: De klasse TB in het Belcar Endurance Championship is de basis van de uithoudingspiramide


RUSH: Drivers Collective met een Porsche naar de Belcar
30 April, 00:02 Autosport
Nu de CN proto?s niet langer toegelaten zijn on het Belcar Endurance Championship kan men bij RUSH: Drivers Collective niet meer terugvallen op de Wolf van GTA Racing. Maar toch wil men ook dit jaar actief blijven in het endurance kampioenschap en dus was men genoodzaakt om uit te kijken naar een andere wagen. Die werd gevonden in een Porsche 911 GT3 Cup van bij Speedlover.

Lees meer: RUSH: Drivers Collective met een Porsche naar de Belcar


PK Carsport gaat dubbele uitdaging aan in Belcar 2022
23 April, 00:04 Autosport
PK Carsport zal in de editie 2022 van het Belcar Endurance Championship twee wagens laten rijden, in twee verschillende klassen. Een indrukwekkende Audi R8 LMS GT2 komt uit in de GTA-topklasse en zal worden bestuurd door Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin. Daarnaast verschijnt er in de TA-categorie ook een BMW M2 CS in de PK Carsport-kleuren, en dat bommetje zal worden bestuurd door het BV-trio Andy Peelman, Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck. Noblesse oblige: voor beide wagens zijn de ambities hoog.

Lees meer: PK Carsport gaat dubbele uitdaging aan in Belcar 2022


Circuit Zolder, donderdag 21 april 2022 ? Internationale + Belcar testdag
23 April, 00:02 Autosport
Foto's: Circuit Zolder, donderdag 21 april 2022 ? Internationale + Belcar testdag


De Belcar Award Ceremony 2020-2021 in beeld gebracht
23 April, 00:02 Autosport
Foto's: De Belcar Award Ceremony 2020-2021 in beeld gebracht


Virtual Belcar: nieuw seizoen, nieuwe kansen, opvallende wijzigingen
10 April, 00:06 Autosport
Komende vrijdag gaat het nieuwe seizoen van de Virtual Belcar Series van start met de Spa GP 3 Hours. Het format blijft zoals steeds hetzelfde, waar we vier klassen krijgen die zullen strijden voor de desbetreffende titel. Hoewel de normale wereld min of meer terug op haar pootjes terecht kwam, kan het kampioenschap nog steeds rekenen op een goedgevulde startgrid. Zo zullen er deze vrijdag toch 44 wagens aan de start verschijnen, al vielen er toch opvallende wijzigingen te noteren in het tussenseizoen.

Lees meer: Virtual Belcar: nieuw seizoen, nieuwe kansen, opvallende wijzigingen


Spa Virtual Belcar: Arnage Competition gaat door op hun elan
10 April, 00:02 Autosport
Nadat ze vorig jaar debuteerden met winst in Spa tijdens de Virtual Belcar, hield Arnage Competition goede herinneringen over aan het Waalse circuit. Dat bleek zo deze vrijdag, want Carlos Diegues, Jimmy Antunes en Ricardo Ferreira startten het nieuwe seizoen met winst. De roze Lamborghini was constant in de top drie te vinden, maar moest wel vechten tot het einde om zeker te zijn van de overwinning.

Lees meer: Spa Virtual Belcar: Arnage Competition gaat door op hun elan


Ook Q1-Trackracing met Porsche naar het Belcar Endurance Championship
27 Maart, 00:05 Autosport
Na het wegvallen van de CN prototypes is de Porsche 992 GT3 Cup misschien wel het ideale wapen voor het Belcar Endurance Championship. Naast de algemenen titel en klasse titel kan men met deze wagen ook deelnemen aan de Porsche Endurance Trophy. Q1-Trackracing heeft al heel wat ervaring met de Porsche 992 GT3 Cup en zet nu ook in het Belcar Endurance Championship een exemplaar in.

Lees meer: Ook Q1-Trackracing met Porsche naar het Belcar Endurance Championship


Michiel Haverans in Belcar Endurance Championship
20 Maart, 00:03 Autosport
Michiel Haverans zet in 2022 een grote stap op de autosportladder. Dit seizoen heeft de Antwerpenaar namelijk zijn zinnen gezet op een programma in het Belcar Endurance Championship met Belgium Racing. Het 18-jarige talent neemt plaats in het kuipje van een Porsche 911 GT3 Cup met een nog te bepalen teamgenoot. Daarbij kan Haverans uiteraard rekenen op de befaamde omkadering van meervoudig Belgisch kampioen Belgium Racing en in het bijzonder driver coach Marc Goossens, tevens al jaren een goede vriend van de familie.

Lees meer: Michiel Haverans in Belcar Endurance Championship


Porsche Endurance Trophy: verlengde samenwerking met Belcar Endurance Championship
16 Februari, 00:05 Autosport
Enkele maanden voor de start van het grondig vernieuwde nationale uithoudingskampioenschap Belcar, zijn de promotoren van Belcar en de Porsche Endurance Trophy tot een overeenkomst gekomen om hun sterke samenwerking te verlengen. Voor de teams en rijders die hun vertrouwen in het legendarische Duitse merk stellen, is dat belangrijk nieuws.

Lees meer: Porsche Endurance Trophy: verlengde samenwerking met Belcar Endurance Championship


Alle deelnemers helmwedstrijd Louis Longin uitgenodigd voor Belcar-seizoensstart in Zolder
16 Februari, 00:03 Autosport
Racen zit in het bloed. Dat is ook het geval voor de jongste Longin, Louis. Neen, de bijna 9-jarige kerel rijdt nog geen competitie, maar heeft wel al zijn eigen helm. Om die te decoreren werd begin januari een designwedstrijd uitgeschreven, en alle deelnemers worden nu uitgenodigd om de Belcar-seizoensstart van Bert en Stienes Longin in Zolder bij te wonen.

Lees meer: Alle deelnemers helmwedstrijd Louis Longin uitgenodigd voor Belcar-seizoensstart in Zolder


Gloednieuwe start voor Belcar Endurance Championship
10 Februari, 00:03 Autosport
De start van het nieuwe seizoen is nog enkele maanden van ons verwijderd, maar de organisatie van het Belcar Endurance Championship is klaar met het nieuwe sportieve reglement. Uiteraard keert het Belcar Endurance Championship terug naar zijn roots met GT?s en toerwagens, maar er is nog heel wat meer nieuws te melden, alvorens op 14 en 15 mei het seizoen op Circuit Zolder wordt afgetrapt.

Lees meer: Gloednieuwe start voor Belcar Endurance Championship

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn