NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Belastingdienst

2News.be / Trefwoorden / Belastingdienst

Belastingdienst wil dat medewerkers TikTok van werktelefoon halen
Woensdag, 00:32 NU.NL - Economie
Ook de Belastingdienst heeft medewerkers gevraagd spionagegevoelige apps als TikTok van hun werktelefoon te verwijderen. De fiscus is bang dat TikTok gebruikt kan worden om mensen te bespioneren.


Belastingdienst maant 103.000 ondernemers met coronaschuld tot terugbetalen
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
103.000 ondernemers die achterlopen met het aflossen van coronaschulden bij de Belastingdienst worden met brieven gemaand om het geld terug te betalen of uitstel aan te vragen. In april is voor de fiscus de maat vol.


Belastingdienst maant 103.000 ondernemers met coronaschuld tot terugbetalen
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
103.000 ondernemers die achterlopen met het aflossen van coronaschulden bij de Belastingdienst worden met brieven gemaand om het geld terug te betalen of uitstel aan te vragen. In april is voor de fiscus de maat vol.


ICT-problemen bij de Belastingdienst duren al zeker achttien jaar
9 Maart, 02:10 NU.NL - Tech
Overbelasting van DigiD zorgde er deze week voor dat veel mensen niet bij de Belastingdienst konden inloggen om hun belastingaangifte te doen. Dat is niet de schuld van de fiscus, maar doet wel denken aan de ICT-problemen waar de overheidsdienst al jaren mee kampt. Die worden veroorzaakt door verouderde systemen en de vernieuwing daarvan kan nog wel drie jaar duren.


Belastingdienst vraagt half miljoen mensen extra om aangifte te doen
3 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De Belastingdienst heeft in de afgelopen weken 8,8 miljoen Nederlanders, onder wie 1,8 miljoen ondernemers, gevraagd om in maart of april belastingaangifte te doen. Dit zijn er een half miljoen meer dan in de afgelopen twee jaar, toen 8,3 miljoen Nederlanders een (digitale) aangiftebrief ontvingen.


Door drukte bij Belastingdienst is je zorgverzekeraar ook moeilijk te bereiken
3 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Inloggen bij de Belastingdienst gaat al twee dagen een stuk minder makkelijk dan anders door problemen bij DigiD. Vervelend, omdat het niet alleen mensen raakt die hun belastingaangifte willen doen, maar ook mensen die bijvoorbeeld op de uitslag van een medisch onderzoek wachten. Of mensen die een afspraak met de huisarts willen maken.


Staatssecretaris: ontbreken loggegevens Belastingdienst bemoeilijkt onderzoek
8 December 2022, 00:48 Tweakers
Staatssecretaris Marnix van Rij erkent dat door het ontbreken van een logsysteem bij de Belastingdienst, onderzoek naar corrupte medewerkers wordt bemoeilijkt. De systemen leggen niet vast wie welke gegevens opvraagt, waardoor ambtelijke corruptie moeilijk is te achterhalen.


14 Juli 2022, 00:08 Volkskrant
22 arrestaties bij protest Extinction Rebellion in hoofdkantoor Belastingdienst
23 Juni 2022, 00:06 NOS nieuws

De politie heeft 22 demonstranten van klimaatprotestgroep Extinction Rebellion gearresteerd bij een protest in het hoofdkantoor van de Belastingdienst in Den Haag. Het protest was in samenwerking met Christian Climate Action.

Ongeveer vijfentwintig activisten waren binnengedrongen in de lobby van het gebouw. Ze hielden spandoeken en borden vast met leuzen als "Ik wil een toekomst" en "Stop subsidie aan de fossiele industrie". Sommige demonstranten hadden zich vastgeketend aan meubels. Tijdens de demonstratie konden medewerkers van de Belastingdienst de lobby niet in.

De politie was al snel ter plaatse en droeg de demonstranten op het pand te verlaten. 22 activisten die niet weg wilden gaan, zijn gearresteerd. Vastgeketende activisten werden losgeknipt.

De klimaatactivisten protesteerden tegen overheidssubsidies aan de fossiele industrie. "Dat onze regering de fossiele industrie nog steeds elk jaar met 17,5 miljard sponsort is misdadig. Klimaatbeleid is daarmee hozen in een lekke boot", zegt een demonstrant.

Volgens een woordvoerder van Extinction Rebellion is het puur toeval dat de actie op dezelfde dag was als het boerenprotest.

Op Twitter zijn beelden van de demonstratie gedeeld:
Belastingdienst bereikbaar voor hulp op laatste dag om aangifte te doen
2 Mei 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Mensen die nog belastingaangifte moeten doen, kunnen dat zaterdag voor het laatst doen. De aangifte inkomstenbelasting moet voor zondag 1 mei binnen zijn. Omdat de laatste dag een weekenddag is, zijn de BelastingTelefoon en de online vraagdienst van de Belastingdienst zaterdag extra open.


Belastingdienst ontving al duizenden claims voor niet-bestaand trustfonds
25 April 2022, 00:04 NU.NL - Economie
De Belastingdienst heeft al bijna achtduizend brieven ontvangen van personen die aanspraak willen maken op uitkeringen uit een trustfonds dat niet bestaat. Het gaat om een zogeheten "geboortetrust" van 1,5 miljoen euro. De fiscus kan niets met die verzoeken, maar heeft er wel veel onnodig werk aan, bevestigt een woordvoerder naar aanleiding van een bericht van NRC.


Britse belastingdienst legt voor het eerst beslag op nft's
15 Februari 2022, 00:00 Tweakers
De Britse Her Majesty's Revenue and Customs heeft voor het eerst beslag gelegd op nft's. Dat gebeurde in een fraudezaak. Behalve nft's legde de Britse belastingdienst ook beslag op vijfduizend dollar aan cryptovaluta.


Opnieuw aangifte tegen ambtenaren Belastingdienst om toeslagenaffaire
8 Februari 2022, 00:08 Volkskrant
De Utrechtse strafrechtadvocaat Anis Boumanjal doet vandaag namens drie gedupeerden van de toeslagenaffaire aangifte wegens discriminatie door ambtenaren van de Belastingdienst. Hij bevestigt berichtgeving hierover in NRC.


Belastingdienst versoepelt aanpak 'aangifteverzuim'
1 Februari 2022, 00:03 NOS nieuws

De Belastingdienst versoepelt de aanpak van mensen die geen aangifte doen. In het verleden zijn door de aanpak van zogenoemd aangifteverzuim wel eens schrijnende situaties ontstaan.

Staatsecretaris Van Rij heeft vandaag een intern rapport over het verbeteren van deze aanpak aan de Kamer gestuurd. Opvallend is dat het rapport al sinds juni 2020 bij de Belastingdienst lag. "Dit heeft te lang geduurd en had niet mogen gebeuren en zal niet meer gebeuren", schrijft Van Rij daarover.

90.000 mensen

Zo'n 90.000 mensen deden in het onderzochte jaar, 2017, geen belastingaangifte, ondanks herhaalde herinneringen. In die gevallen legt de fiscus een boete op, en maakt een schatting van het inkomen waarover belasting moet worden betaald. Op basis daarvan wordt een aanslag opgelegd.

Vooral in het geval van hoge schattingen kan dat leiden tot problemen. De belastingplichtige heeft soms niet genoeg geld om het verschuldigde bedrag te betalen. Daarom wordt het proces van schatten opnieuw doorgelicht, zegt Van Rij.

Maatwerk bij boetes

Ook wil de staatssecretaris kijken naar meer maatwerk bij het opleggen van een boete, die nu 385 euro is. Mogelijk worden ook dwanginvorderingen stilgelegd.

Naar aanleiding van het rapport zal bovendien gekeken worden of meer mensen kunnen worden gebeld als ze geen belastingaangifte hebben gedaan. Het gaat voor een belangrijk deel om jongeren.
Wijziging belastingregels vertraagd door IT-problemen Belastingdienst
25 Januari 2022, 00:09 Techzine
Het ICT-systeem van de Belastingdienst is niet in staat om het btw-tarief op groente en fruit naar nul procent te verlagen. Dat liet de Belastingdienst volgens de Telegraaf aan de Tweede Kamer weten. In het coalitieakkoord belooft het nieuwe kabinet (Rutte IV) een poging om het btw-tarief voor groente en fruit naar nul procent te […]


Belastingdienst krijgt boete van 2,75 miljoen euro voor toeslagenaffaire
9 December 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De Belastingdienst moet een boete van 2,75 miljoen euro betalen voor de toeslagenaffaire. Toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) deelt de boete uit vanwege ernstige overtredingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).


Belastingdienst koos voor extra controle vooral burgers met lage inkomens
25 November 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Het systeem van de Belastingdienst koos ervoor om de kinderopvangtoeslag vooral bij mensen met een laag inkomen extra te controleren. Dat heeft de fiscus toegegeven in antwoord op vragen van Trouw en RTL Nieuws.


AP: zwarte lijst voor fraudesignalering van Belastingdienst is in strijd met wet
31 Oktober 2021, 00:01 Tweakers
Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens heeft de Belastingdienst jarenlang de privacywetgeving van de AVG geschonden. De Belastingdienst heeft persoonsgegevens verwerkt in de zwarte lijst Fraude Signalering Voorziening op een manier die 'absoluut niet is toegestaan'.


Belastingdienst overtrad met fraudeurslijst op ?ongekende? wijze privacywetten
30 Oktober 2021, 00:07 Volkskrant
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) velt een vernietigend oordeel over de Fraude Signalering Voorziening (FSV). De Belastingdienst merkte met deze ?zwarte lijst? bijna een kwart miljoen mensen aan als potentieel fraudeur.


Belastingdienst niet meer eerste schuldeiser bij schuldsanering door corona
13 Oktober 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De Belastingdienst staat niet meer vooraan in de rij van schuldeisers wanneer gezonde ondernemingen, ondanks alle steunmaatregelen, door de coronacrisis toch zo diep in de problemen komen dat een schuldsanering nodig is. Op die manier hoopt het demissionaire kabinet te bevorderen dat er voor deze bedrijven snel een oplossing komt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn