NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Bedrijven

2News.be / Trefwoorden / Bedrijven

Concurrenten vinden dat Apple andere bedrijven nog steeds te veel tegenwerkt
26 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Apple doet volgens verschillende grote techbedrijven nog steeds niet genoeg om andere betaalsystemen toe te laten in zijn Amerikaanse App Store. De iPhone-producent legt nog te veel beperkingen op, vinden concurrenten zoals Microsoft en Facebook-moederbedrijf Meta.


Belgische bedrijven gaan samenwerken om kennis over quantumcomputers te delen
23 Maart, 00:00 Tweakers
Een aantal Belgische bedrijven gaat samenwerken om kennis over quantumcomputers met elkaar te delen. Het gaat om een consortium genaamd Quantum Circle, waar onder andere Belfius, Proximus, IBM en verschillende overheden bij betrokken zijn.


36 procent van Nederlandse bedrijven zakt voor compliance-audit
22 Maart, 00:07 Techzine
Dergelijke bedrijven lopen hierdoor een tien keer grotere kans om slachtoffer te worden van een datalek. Dat blijkt uit cijfers van Thales. Op basis van onderzoek onder 3.000 IT-professionals wereldwijd, waaronder 105 uit Nederland, deelt Thales de alarmerende cijfers. Van alle bedrijven die het afgelopen jaar voor een compliance-audit zakten, werd 31 procent in hetzelfde […]


Ontwikkelingen in de betaalstrategie voor (online) bedrijven
18 Maart, 00:00 Emerce
Van Ideal 2.0 tot de introductie van Open Banking en de opkomst van cryptobetalingen. De betaalmarkt is volop in beweging.


Nederlandse bedrijven in internationale top: gemiddeld 108 apps
8 Maart, 00:07 Techzine
Nederlandse organisaties zijn dol op applicaties ter ondersteuning van hun bedrijfsvoering. Met een gemiddelde van 108 apps per bedrijf laten we grote landen achter ons. Dat blijkt uit onderzoek van Okta. Nederland blijft ook de Verenigde Staten voor, waar een bedrijf gemiddeld 105 apps gebruikt. Bij de Europese grootmachten Duitsland en Frankrijk vertrouwen bedrijven zelfs […]


Een op de vijf Nederlandse bedrijven betaalt losgeld na aanval met gijzelsoftware
27 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
Criminelen hebben vorig jaar 147 succesvolle aanvallen met gijzelsoftware uitgevoerd op grote Nederlandse bedrijven. Van de getroffen bedrijven betaalde 18 procent losgeld, zodat ze weer toegang kregen tot hun systemen.


Veel bedrijven verwachten de komende tijd hun prijzen te verhogen
27 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Prijzen voor veel goederen en diensten kunnen de komende tijd verder oplopen, onder meer bij bouwbedrijven. Dat blijkt uit cijfers die het CBS dinsdag naar buiten brengt.


Nederlandse industrie zag 270 bedrijven op de fles gaan in pittig jaar
20 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
De Nederlandse industrie heeft een zwaar jaar achter de rug. Het aantal faillissementen in 2023 komt uit op 270, het grootste aantal in vijf jaar.


In januari ruim 60 procent meer bedrijven failliet gegaan dan een jaar eerder
13 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Hoewel in januari minder bedrijven kopje-onder zijn gegaan dan in december, is er volgens statistiekbureau CBS een stijgende trend. Vorige maand zijn ruim 60 procent meer bedrijven failliet verklaard dan een jaar eerder.


Reuters: Nvidia wil custom AI-chips voor andere bedrijven gaan ontwerpen
10 Februari, 00:00 Tweakers
Nvidia wil custom chips gaan ontwerpen in opdracht van andere bedrijven. Volgens bronnen van Reuters richt het bedrijf een nieuwe divisie op die chips voor AI gaat maken, die specifiek gericht zijn op de wensen van andere bedrijven.


Inperking fiscaal voordeel ploegenarbeid dreigt bedrijven miljoenen te kosten
9 Februari, 00:01 De Tijd
20:44 Het Grondwettelijk Hof bakent het fiscale voordeel voor ploegenarbeid strakker af. De belastingfactuur van logistieke bedrijven en mogelijk zelfs de autofabrieken dreigt daardoor fors omhoog te gaan, ...


De drie soorten IT-groeipijn die bedrijven tegenkomen en hoe je ze vermijdt
5 Februari, 00:00 Emerce
In de praktijk leidt succes bij bedrijven vaak tot complicaties op IT-gebied die verdere groei belemmeren. Zulke problemen zijn echter niet onvermijdelijk.


AI-bedrijven als OpenAI overlegden met Chinese instellingen over AI-regels
13 Januari, 00:01 Tweakers
AI-bedrijven als Anthropic en OpenAI hebben met Chinese instellingen overlegd over regels en wetten rond kunstmatige intelligentie. China en de VS zitten in een handelsconflict en een wedloop rondom AI-ontwikkelingen.


OpenAI lanceert GPT Store en nieuw zakelijk abonnement voor kleine bedrijven
12 Januari, 00:05 Techzine
Update, Laura Herijgers, 11/1/2024, 14u25: De GPT Store van OpenAI werd gisteren later op de dag alsnog officieel gelanceerd. Eerder ontdekte onze redactie al enkele aanwijzingingen voor de mogelijke lancering, maar een woord van OpenAI was er nog niet. Er is eveneens een nieuwe, betaalde versie van de chatbot: ChatGPT Team. Het aanbod richt zich […]


Welke bedrijven staan klaar om de kaarten te schudden?
6 Januari, 00:00 De Tijd
19:25 De rente domineerde ook tijdens de eerste beursweek van het nieuwe jaar de marsrichting van de beurzen. Voor 2024 hopen we dat de bedrijfsverhalen meer het verschil zullen maken.


Grote bedrijven weer gericht op groei, maar vrezen impact AI
28 December 2023, 00:04 Emerce
De opkomst van AI in de maatschappij houdt ook de bestuurders bezig. 85 procent van de ondervraagden in een onderzoek van ING zegt enigszins sterke tot zeer sterke impact van AI te verwachten op de bedrijfsprocessen, met name bij de IT-afdeling (68%), de klantenservice (41%) en de productie (34%). De opkomst van AI zal echter niet nu al leiden tot het vervangen van banen, slechts 6 procent denkt dat dit op korte termijn zal gebeuren.


Inspectie kondigt dwangsom aan omdat bedrijven te weinig flesjes inzamelen
22 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Bedrijven zamelen veel te weinig plastic flessen in. In plaats van de afgesproken 90 procent kwam in 2022 maar 68 procent van de plastic flessen terug. De Inspectie Leefomgeving en Transport is kritisch over verbeterplannen en kondigt daarom een dwangsom aan.


Meer controle op kinderarbeid en milieuvervuiling bij Europese bedrijven
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese Unie gaat de controle op kinderarbeid en schade aan het milieu verscherpen. Vooral grote Europese bedrijven moeten sneller optreden als er in hun toeleveringsketens iets niet in de haak is.


Tien Nederlandse bedrijven krijgen bijna 9 miljard euro aan fossiele subsidies
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Tien grote energie- en industriebedrijven in Nederland kunnen jaarlijks profiteren van gemiddeld 8,8 miljard euro aan fossiele subsidies, zo blijkt uit onderzoek. Milieudefensie-directeur Donald Pols hekelt het beleid en vindt dat de overheid daar zo snel mogelijk mee moet stoppen.


Wat mogen bedrijven van je eisen? - Arnoud Engelfriet over algemene voorwaarden
5 December 2023, 00:00 Tweakers
Veel mensen doen het: akkoord gaan met allerlei overeenkomsten zonder ze te lezen. Maar hoe zit dat juridisch met zulke voorwaarden en het daarmee akkoord gaan?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn