NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Bedreigd

2News.be / Trefwoorden / Bedreigd

Willow Smith zag als kind hoe haar moeder bedreigd en gediscrimineerd werd
7 Juli, 00:06 NU.NL - Muziek
Willow Smith heeft als kind gezien hoe haar moeder, actrice en zangeres Jada Pinkett-Smith, op tour met haar band Wicked Wisdom regelmatig werd bedreigd en gediscrimineerd. In een interview met L'Officiel vertelt de twintigjarige Smith dat het haar destijds bang maakte.


7.800 banen bedreigd bij Siemens Energy
2 Februari, 11:06 HLN.BE
Bij het Duitse ingenieursbedrijf Siemens Energy staan de komende jaren 7.800 banen op de helling. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.


Grof geweld tegen demonstranten toont hoe bedreigd Poetin zich voelt
1 Februari, 08:15 Volkskrant
Het het harde optreden van de politie tegen aanhangers van oppositieleider Navalny lijkt alleen maar averechts te werken. Hun protesten worden niet kleiner en krijgen steeds meer steun. Moskovieten juichen de demonstranten toe vanuit de open ramen van hun flats, en overal in Rusland klinkt ?Weg met de tsaar?.


'Regeringsleider Aung San Suu Kyi met partijgenoten gearresteerd in Myanmar'
1 Februari, 00:43 NOS nieuws

In Myanmar is regeringsleider Aung San Suu Kyi gearresteerd, zegt een woordvoerder van haar partij tegen persbureau Reuters. Naast de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede zouden ook andere prominente leden van de partij zijn opgepakt.

Het nieuws komt nadat het leger vorige week had gesuggereerd dat het mogelijk een staatsgreep zou plegen. Volgens de legerleiding is er fraude gepleegd bij de parlementsverkiezingen in november, waar Aung San Suu Kyi's partij wederom de absolute meerderheid behaalde. Volgens waarnemers zijn de verkiezingen eerlijk verlopen.

Leger op straat

Militairen hebben in diverse regio's kabinetsleden meegenomen, zeggen familieleden tegen de BBC. De Britse omroep meldt ook dat er soldaten op straat zijn in grote steden. In hoofdstad Naypyitaw ligt internet en telefonie plat. De staatstelevisie meldt op Facebook dat er vanwege technische problemen geen uitzending mogelijk is.

De partijwoordvoerder zegt dat Aung San Suu Kyi in de vroege ochtend van haar bed is gelicht. "Ik roep onze achterban op niet overhaast te reageren en de wet te volgen", en voegde daar aan toe dat hij waarschijnlijk ook zal worden opgepakt.

Aung San Suu Kyi werd in 2016 de eerste democratisch gekozen regeringsleider na tientallen jaren militair bewind. Jarenlang heeft ze onder huisarrest geleefd. In 1991 kreeg ze de Nobelprijs voor de Vrede toegekend voor haar inzet voor democratie in Myanmar.

Rohingya-crisis

De afgelopen jaren werd de 75-jarige wereldwijd fel bekritiseerd, omdat ze te weinig zou doen tegen de vervolging van de Rohingya-bevolking in haar thuisland. De VN stelde in 2017 dat er sprake was van een etnische zuivering. Ruim 700.000 leden van de moslimminderheid vluchtten de afgelopen jaren het land uit.

Aung San Suu Kyi verdedigde Myanmar in 2019 voor het het Internationaal Strafhof in Den Haag. Het Hof oordeelde vorig jaar dat de Rohingya "extreem kwetsbaar" zijn voor militair geweld in Myanmar.
Ruim 100 banen bedreigd in sociale werkplaats in Fleurus
21 Januari, 22:49 Skynet
Bij de sociale werkplaats Atelier 3000 in het Henegouwse Fleurus dreigen 106 mensen hun job te verliezen. De directie heeft donderdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad de sluiting aangekondigd.


19 Januari, 15:12 De Tijd
Oehoe en grauwe klauwier meer gespot in Kalmthoutse Heide, heidevlinder bedreigd
18 Januari, 12:36 Gazet v. Antwerpen

De grauwe klauwier en de oehoe zijn aan een opmars bezig in de Kalmthoutse Heide. Die laatste broedde er voor het eerst. De heivlinder en kamsalamander worden bedreigde diersoorten. Dat blijkt uit observaties door vrijwilligers, die jaarlijks de evoluties bij van broedvogels, insecten en andere dieren bijhouden.
Chinese reuzen-salamander met uitsterven bedreigd ? ook al zijn er nog miljoenen van
22 Mei 2018, 16:36 Volkskrant
Er zijn er miljoenen van, toch wordt de Chinese reuzensalamander in zijn voortbestaan bedreigd. In het wild is het dier, de grootste amfibie ter wereld, bijna uitgestorven, blijkt uit onderzoek.


Pilotenstaking Brussels Airlines: ook tickets van andere maatschappijen worden terugbetaald

Passagiers die door de pilotenstaking bij Brussels Airlines, een kaartje moeten boeken bij een andere maatschappij, zullen ook dat ticket terugbetaald krijgen omdat Brussels Airlines geen alternatief kan bieden. Dat heeft VTM Nieuws vernomen op een persconferentie.
Ruim 270 banen bedreigd bij Axalta - "Teleurstellend gesprek met de directie"
9 Mei 2018, 21:00 Skynet
De vakbonden en de directie van coatingbedrijf Axalta in Mechelen hebben woensdag opnieuw samengezeten. Teleurstellend, vindt Danny Absillis. Voorlopig wordt er nog niet opnieuw gewerkt, klinkt het. Maandag vindt weer overleg plaats.


?Jazz Middelheim bedreigd door besparingen VRT?
8 Mei 2018, 12:30 Het Nieuwsblad Binnenland

De toekomst van Jazz Middelheim is na 2016 zeer onzeker. Dit komt onder meer omwille van de besparingen bij de openbare omroep. Die is via radiozender Klara een van de belangrijke partners van het festival. ?We mogen jazz in ons land niet laten teloorgaan?, reageert Antwerps schepen voor Cultuur Philip Heylen (CD&V).
276 banen op de helling bij Axalta Coating Systems

Axalta Coating Systems is van plan zijn verffabriek in Mechelen te sluiten. Daardoor zijn er tot 276 banen bedreigd, zo kondigt de directie vrijdag aan tijdens een bijzondere ondernemingsraad.
Persvrijheid nog altijd bedreigd in sommige Europese landen
25 April 2018, 04:54 Skynet Belgie
In sommige Europese, democratische landen is de persvrijheid bedreigd, zoals Malta, Tsjechië, Servië en Slovakije. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van Reporters zonder Grenzen (RSF). Noorwegen voert nog altijd de lijst aan wat betreft persvrijheid. België staat op de zevende plaats in de index van de RSF.


Geslagen, gekneveld en bedreigd voor buit van 100 euro kleingeld
22 April 2018, 20:06 Gazet v. Antwerpen

Twee gewapende overvallers zijn zaterdag in het holst van de nacht binnengevallen bij bakkerij Bogaert, op de De Bruynlaan in Wilrijk.
Raad van State: EU bedreigd door politieke tegenstellingen
12 April 2018, 08:36 NOS nieuws

De Raad van State maakt zich zorgen over de groeiende politieke tegenstellingen Europa. In het jaarverslag over 2017 schrijft vicepresident Donner dat dit een bedreiging is voor de Europese Unie en voor Nederland.

Donner constateert dat de financieel-economische wereld steeds meer "vervlochten" raakt, waardoor problemen niet meer op nationaal niveau kunnen worden opgelost. Tegelijkeertijd lijkt de politiek steeds meer te "ontvlechten".

Hij zegt dat alle lidstaten van de EU te maken hebben "met burgers die zich bedreigd voelen door globalisering, migratie en vrij verkeer, omdat zij daarin geen perspectief meer zien". Volgens hem verklaart dat "de steun aan partijen die de gevestigde Europese orde aanvechten, ongeacht de consequenties". Met die consequenties doelt hij onder meer op de brexit,

'Onbeheersbare spanningen'

Hij zegt dat grote verschuivingen in de Europese ordening (zoals de brexit) "tot toenemende en uiteindelijk onbeheersbare spanningen kunnen leiden". Naar zijn idee moet de Europese samenwerking meer een netwerkstructuur krijgen, maar tegelijk ook genoeg kunnen doen om de burgers te beschermen. Hij wil dat er specifiek aandacht wordt geschonken aan "een groeiend deel van de bevolking dat niet deelt in de welvaartsgroei en daarop geen perspectief heeft".

Donner denkt dat hun weerstand tegen Europese samenwerking kan worden weggenomen door zich minder te richten op verdere institutionalisering van de EU en meer op "vraagstukken die de afzonderlijke lidstaten boven het hoofd zijn gegroeid" zoals klimaat, veiligheid en migratie.

Het jaarverslag over 2017 was het laatste van de hand van vicepresident Piet Hein Donner. De oud-minister (CDA) gaat dit jaar met pensioen. Hij wordt in oktober 70 jaar.
EU wil maatregelen tegen Hongarije: 'Democratie en rechtstaat bedreigd'
12 April 2018, 08:00 NOS nieuws

Er is grootschalige corruptie, geen onafhankelijke rechtspraak en de rechten van migranten worden met voeten getreden. In Hongarije is sprake van een systematische bedreiging van de democratie en de rechtstaat. Daarom moeten volgens een speciale werkgroep van het Europees Parlement strafmaatregelen volgen.

Judith Sargentini (GroenLinks), de rapporteur van de speciale Hongarije-commissie van het parlement wil dat de zogenoemde artikel-7-procedure wordt gestart. Dat betekent dat het land uiteindelijk, als er geen verbeteringen zijn, het stemrecht in de Europese Raad kan verliezen.

Vrijheid

Het onderzoek werd een jaar geleden gestart na aanhoudende berichten over inperking van de persvrijheid en aanpassingen van de grondwet. Daardoor zou de onafhankelijkheid van de rechtspraak gevaar lopen. De fundamentele vrijheden van de Hongaren staan onder druk, concludeert Sargentini in haar rapport.

De Hongaarse regering beschuldigde Sargentini het afgelopen jaar meermaals van bemoeienis met binnenlandse politiek. "U heeft zich ter beschikking gesteld van de oppositie", schreef een Hongaarse minister aan het Europarlement. Uiteindelijk bezocht Sargentini begin dit jaar het land en een aantal projecten waarbij subsidiegeld verkeerd zou zijn besteed.

'Geen eerlijke verkiezingen'

Begin deze week uitten onafhankelijke waarnemers nog scherpe kritiek op het verloop van de parlementsverkiezingen in Hongarije. De conservatieve partij Fidesz van premier Viktor Orbán kreeg veruit de meeste stemmen, maar had ook veel meer geld te besteden dan andere partijen.

Verder was er volgens de waarnemers in de aanloop naar de verkiezingen geen plek voor een eerlijk debat door intimidatie, xenofobische retoriek, partijdigheid bij media en schimmig gefinancierde campagnes.

Polen

Ook in Polen doet de EU onderzoek naar de bedreiging van de democratie. Eurocommissaris Timmermans is daarover in gesprek met de Poolse regering. Daar is de artikel-7-procedure al gestart.

Het rapport van vandaag is het begin van die procedure. Eerst moet het parlement, na de zomer, de conclusies van het rapport nog onderschrijven en pas daarna kan de Europese Commissie aan de slag.
Italiaanse scheidsrechtersbaas met de dood bedreigd
5 April 2018, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Drie officials van het Italiaanse scheidsrechtersdepartement (AIA) hebben een enveloppe met kogels ontvangen. Dat zei scheidsrechtersbaas Marcello Nicchi donderdag op een persconferentie. Het parket stelde een onderzoek in. Alles wijst op een campagne tegen de videoref, die dit seizoen zijn intrede deed in de Italiaanse Serie A.
OESO waarschuwt: 1 op de 6 banen met uitsterven bedreigd door robotisering
4 April 2018, 06:36 Gazet v. Antwerpen

Bouwvakkers, schoonmakers, keukenhulpjes of bandwerkers zijn geen lang leven meer beschoren. Volgens de OESO is de kans groot dat deze laaggeschoolde jobs op termijn verdwijnen door de robotisering van onze economie. In totaal gaat het om één op de zes banen. En nog veel meer jobs zullen er in de toekomst helemaal anders uitzien. Opleiding, bijscholing en levenslang leren zijn volgens specialisten meer dan ooit het ordewoord.
?Temptation? Tim bedreigd na plotse switch van Deborah naar Cherish: ?Ze willen mes door mijn keel duwen?
30 Maart 2018, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Tim van ?Temptation Island? kan niet meer normaal over straat lopen, dat vertelde hij in het Nederlandse programma ?Temptation Talk?, hun equivalent van ?Goedele On Top?. ?Ik ontvang bedreigingen. Ze willen een mes door mijn keel duwen en zo?, vertelde Tim in het programma.
Door extreem wrede massaslachtingen wordt de kangoeroe met uitsterven bedreigd - Klopt dit wel?
26 Maart 2018, 13:48 Volkskrant
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: Massaslachtingen in Australië bedreigen het voortbestaan van kangoeroes. De Partij voor de Dieren vertoonde eerder deze maand in het EU-parlement in Brussel de nieuwe documentaire Kangaroo, over de kangoeroejacht in Australië. Die jacht moet stoppen, vinden de filmmakers en

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn