NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Bank


Wouter Vrancken verrast en zet El Khannouss en Vandevoordt op de bank tegen Fiorentina
1 December, 00:01 Skynet Belgie
Coach Wouter Vrancken heeft een verrassende opstelling neergepend voor de uitmatch tegen Fiorentina op de vijfde speeldag in groep F van de Europa League. Zo zet de 44-jarige Limburger goudhaantje Bilal El Khannouss op de bank en in doel staat zowaar Hendrik van Crombrugge en niet Maarten Vandevoordt.


Rabobank krijgt miljoenenboete vanwege verzwijgen kartel met Deutsche Bank
24 November, 00:04 NU.NL - Economie
Rabobank moet een boete van 26,6 miljoen euro betalen vanwege geheime afspraken met Deutsche Bank over de handel in staatsobligaties. De banken wisselden stiekem marktgevoelige informatie uit en stemden hun prijzen op elkaar af, oordeelt de Europese Commissie.


Amerikaanse tak van Chinese bank is slachtoffer van grote ransomwareaanval
13 November, 00:01 Tweakers
Een Amerikaanse tak van de Industrial and Commercial Bank of China, ofwel ICBC, is getroffen door een ransomwareaanval. De aanval is begonnen op woensdag en op het moment van schrijven nog gaande. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanval zit.


Bank UBS lijdt voor het eerst in jaren verlies na overname Credit Suisse
9 November, 00:03 NU.NL - Economie
UBS, de grootste bank van Zwitserland, heeft in het derde kwartaal van dit jaar zijn eerste kwartaalverlies geleden in bijna zes jaar. Het verlies van 785 miljoen dollar volgt op de samenvoeging met branchegenoot Credit Suisse.


Ex-CEO Argenta in raad van bestuur vdk bank
25 Oktober, 00:06 Skynet Economie
Marc Lauwers, tot vorig jaar nog CEO van de bank Argenta, wordt vanaf volgend jaar onafhankelijk bestuurder bij vdk bank. Dat meldt de bank dinsdag in een persbericht.


Ook SNS en ASN Bank verhogen de spaarrente weer
11 Oktober, 00:02 NU.NL - Economie
Spaarders bij de Volksbank, waar SNS Bank, ASN Bank en RegioBank onder vallen, krijgen vanaf 16 oktober meer rente. Drie andere grote Nederlandse banken hebben eerder al een rentestijging aangekondigd.


Grootste bank in VS schikt met Maagdeneilanden in zaak rond Jeffrey Epstein
27 September, 00:02 NU.NL - Economie
JPMorgan Chase heeft in een rechtszaak over oud-klant Jeffrey Epstein een schikking van 75 miljoen dollar getroffen met de Amerikaanse Maagdeneilanden. De eilandengroep had de zaak aangespannen omdat de bank jarenlang zorgelijke signalen over de steenrijke zedendelinquent negeerde.


Nationale Bank verwacht economische groei met 0,2 procent in derde kwartaal
12 September, 00:05 Skynet Economie
De Nationale Bank verwacht een groei van de Belgische economie in het derde kwartaal met 0,2 procent. Dat blijkt uit een nieuwe raming door de centrale bank.


9 September, 00:05 Volkskrant
Online bank N26 integreert iDEAL
29 Augustus, 00:00 Emerce
Meer dan 300.000 N26-klanten in Nederland kunnen voortaan online betalen met iDEAL vanaf hun N26-account. De komende weken zal iDEAL geleidelijk aan breder beschikbaar worden gesteld. De online bank biedt met deze integratie naar eigen zeggen een 100% digitale bankervaring voor N26-klanten in Nederland. N26-klanten hebben ook de mogelijkheid om online te betalen met hun N26-app, zonder dat ze de bankgegevens van de ontvanger hoeven te kennen. Betalingsgegevens worden automatisch ingevuld in de N26-app door het scannen van een QR-code of via een betaallink op de e-commerce website. Klanten controleren en bevestigen vervolgens de betaling binnen hun app, waarna het geld via een reguliere SEPA Credit Transfer naar de rekening van de ontvanger wordt overgemaakt. Om deze SEPA Credit Transfer op gang te brengen, ontvangt N26 van iDEAL alle relevante gegevens van de ontvanger, zodat de vereiste nalevingscontroles kunnen worden uitgevoerd en de gevraagde betaling plaatsvindt. Bovendien stelt de integratie met iDEAL klanten ook in staat om peer-to-peer betalingsverzoeken uit te voeren via Tikkie, de meest populaire peer-to-peer betalingsservice in Nederland, en verschillende bank-apps.


De Nederlandsche Bank ruilt Centric-contract in voor samenwerking met Capgemini
27 Augustus, 00:01 Tweakers
De Nederlandsche Bank gaat vanaf oktober digitale diensten uitbesteden aan TCS en Capgemini in plaats van Centric, waarvan het contract niet wordt verlengd. DNB geeft daar geen verklaring voor, maar waarschijnlijk hebben de perikelen rondom Gerard Sanderink daarmee te maken.


Russische centrale bank kondigt extra rentevergadering aan
15 Augustus, 00:05 Skynet Economie
De Russische centrale bank heeft verrassend een vergadering aangekondigd over de rente. Die zal dinsdag al plaatsvinden.


10 vakantievragen aan Leen Van den Neste (VDK Bank): 'Ik hoef de hele wereld niet te zien'
12 Augustus, 00:01 De Tijd
21:45 Leen Van den Neste, de CEO van VDK Bank, voelt geen drang om de hele wereld te zien. ?De voorbije 25 jaar gingen we naar de Belgische kust. We hebben daar altijd zalige vakanties beleefd.?


Zwitserse bank UBS krijgt boete van bijna 400 miljoen dollar
26 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
De Zwitserse bank UBS moet de Amerikaanse en Engelse centrale banken een boete betalen van bijna 400 miljoen dollar. Dat is vanwege het risicovolle gedrag van de overgenomen bank Credit Suisse.


Jury beslist: testament dat in bank Aretha Franklin werd gevonden is rechtsgeldig
12 Juli, 00:09 NU.NL - Muziek
Een jury in de Amerikaanse staat Michigan heeft besloten dat een testament dat in 2014 in de bank van zangeres Aretha Franklin werd gevonden authentiek en rechtsgeldig is.


Turkse centrale bank verhoogt rente tot 15 procent om hoge inflatie te bestrijden
25 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief met 6,5 procentpunt verhoogd naar 15 procent. Het is de eerste stap sinds de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan om de torenhoge inflatie te bestrijden en de koersval van de Turkse lira te stoppen.


Bitcoinkoers daalt hard na rentebesluit van Amerikaanse centrale bank
18 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De bitcoin is voor het eerst in drie maanden gezakt tot onder de 25.000 dollar. Enkele uren nadat de Amerikaanse centrale bank had aangekondigd de renteverhoging tijdelijk te pauzeren, kelderde de grootste cryptomunt naar 24.800 dollar.


Nationale Bank waarschuwt dat klimaatinvesteringen uitblijven
17 Juni, 00:06 Skynet Economie
De grote golf aan investeringen die nodig is om de klimaatdoelstellingen te halen, blijft uit. Dat zegt de Nationale Bank. Gouverneur Pierre Wunsch opent het debat of de isolatiedoelstellingen niet te ambitieus zijn.


Ook Deutsche Bank trekt spaarrente op
10 Juni, 00:04 Skynet Economie
In navolging van staatsbank Belfius trekt nu ook Deutsche Bank de spaarrente op de gereglementeerde spaarrekening DB Silver Account op. Dat kondigt de bank vrijdag aan in een persbericht.


Voormalige vicegouverneur van Chinese centrale bank wordt vervolgd voor corruptie
10 Juni, 00:04 Skynet Economie
Fan Yifei, een van de vroegere vicegouverneurs van de Chinese centrale bank, zal door het gerecht worden vervolgd voor corruptie. Dat maakten de Chinese autoriteiten vrijdag bekend.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn