NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Bank


First Citizens Bank koopt failliete Silicon Valley Bank
Woensdag, 00:32 NU.NL - Economie
De Amerikaanse First Citizens Bank neemt de failliete Silicon Valley Bank (SVB) over. De zeventien filialen van de omgevallen bank worden per direct First Citizens-kantoren.


Orel Mangala in de basis in Duitsland, Trossard op de bank
Woensdag, 00:25 Skynet Sport
In vergelijking met de met 0-3 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag in Solna tegen Zweden, voert kersvers bondscoach Domenico Tedesco twee wijzigingen door in zijn basiself voor de oefeninterland van dinsdagavond in Keulen tegen Duitsland.


Rechtbank wijst vraag tot onderzoek bij Triodos Bank af
17 Maart, 00:02 HLN.BE
De Ondernemingskamer in Amsterdam heeft een verzoek om een onderzoek bij Triodos Bank afgewezen. Volgens de rechters kan op onderdelen getwijfeld worden aan het in het verleden gevoerde beleid bij de bank, maar een onderzoek zou niet in het belang zijn van zowel Triodos als de certificaathouders die de zaak hadden aangespannen.


Amerikaans bankengroep injecteert 30 miljard dollar in noodlijdende bank First Republic
17 Maart, 00:01 HLN.BE
Elf Amerikaanse banken, waaronder Bank of America, Citigroup en JPMorgan, zijn overeengekomen om in totaal 30 miljard dollar aan deposito's te storen aan het noodlijdende First Republic. De injectie geldt als een "teken van hun vertrouwen in het banksysteem van het land", aldus een gezamenlijke verklaring. Na de steunactie eindigden Amerikaanse regionale banken donderdag op Wall Street weer in het groen na enkele dagen van stevige verliezen.


Topmannen van failliete Silicon Valley Bank krijgen rechtszaak aan de broek
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Boze aandeelhouders van de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) zijn maandag naar de rechter gestapt. Zij verwijten het management dat het niet duidelijk genoeg is geweest over de risico's die het bedrijf liep door de hoge rentes van de laatste tijd. Ook is duidelijk geworden dat Nederlandse pensioenfondsen schade lijden door het faillissement, al gaat het om relatief kleine bedragen.


Problemen Silicon Valley Bank - Wall Street Journal: Aanklagers in VS onderzoeken bankroet Silicon Valley Bank
15 Maart, 00:06 Skynet Economie
Openbaar aanklagers in de Verenigde Staten zijn een onderzoek naar de failliete Silicon Valley Bank begonnen. Ook de Amerikaanse toezichthouder voor beurshandel, de Securities and Exchange Commission (SEC), onderzoekt de Californische bank die vorige week vrijdag werd overgenomen door Amerikaanse autoriteiten. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.


Piepjonge Britse groep aast op brokstukken Silicon Valley Bank
12 Maart, 00:01 De Tijd
16:32 Amper enkele uren nadat de Amerikaanse de noodlijdende Amerikaanse Silicon Valley Bank hebben gesloten duiken de eerste koopjesjagers op. De Britse Bank of London, nog geen drie jaar oud, zou interess...


Cryptobeurs Kraken richt eigen traditionele bank op
11 Maart, 00:21 Emerce
Cryptobeurs Kraken wil een eigen bank oprichten. Het platform moest onlangs een boete betalen aan de Amerikaanse waakhond SEC voor de exploitatie van zijn stakingdienst en deze zelfs stopzetten. Met staking worden cryptomunten aangehouden als een soort beleggingsprogramma.


REACTIES. Scott Parker: ?Of ik nog op de bank zit tegen Benfica? Dat weet ik niet? - Mignolet: ?Moeten in de spiegel kijken?
4 Maart, 00:00 HLN.BE
Spelers die het na een schandelijke nederlaag mogen gaan uitleggen aan de fans. Je ziet het doorgaans bij staartploegen, maar vanavond ook bij Club Brugge - en dat is toch een topclub? Onder meer Simon Mignolet ging zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg. ?We geven hen niet wat ze verdienen.? Scott Parker kreeg dan weer een heel direct vraag voorgeschoteld. Of hij tegen Benfica nog op de bank zit? ?Daar kan ik niet op antwoorden.?


Turkse centrale bank verlaagt rente na aardbevingen
24 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank heeft haar belangrijkste rentestand verlaagd om de economische gevolgen van de aardbevingen te verminderen. De rentestand gaat omlaag van 9 procent naar 8,5 procent. Een lagere rente maakt lenen goedkoper en stimuleert zo de economie.


10.000 gezinnen vragen energiebetaalpauze bij bank (PRESS)
24 Februari, 00:01 Skynet Economie
Minder dan 1 procent van de hypotheekeigenaars in ons land klopte de voorbije vijf maanden bij zijn bank aan om betalingsuitstel te vragen als gevolg van de energiecrisis. Dat schrijft De Tijd vandaag.


Bank of England test plannen digitale pond
11 Februari, 00:01 Emerce
De Bank of England heeft plannen gepresenteerd voor een digitale pond. De digitale valuta, een zogenoemde central bank digital currency (CBDC), wordt door de Bank of England in de markt gezet als een nieuwe vorm van de sterling en ook zelf door de bank uitgegeven.


26 Januari, 00:11 Volkskrant
De Nederlandsche Bank waarschuwt: juich niet te vroeg om dalende gasprijs
25 Januari, 00:21 NU.NL - Economie
President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt voor "te vroeg te veel optimisme" over de dalende gasprijs. Wel denkt hij dat de inflatie in ons land dit jaar niet meer zo hoog zal zijn als vorig jaar.


Manchester City klopt Tottenham na fenomenale comeback, De Bruyne blijft op de bank
20 Januari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Manchester City zat halfweg de competitiematch tegen Tottenham in vieze papieren, maar onder impuls van een fenomenale Mahrez bogen de troepen van Pep Guardiola de 0-2 achterstand in de tweede helft om in 4-2-winst. Kevin De Bruyne zag het allemaal vanaf de bank.
Football Talk. Rashford start op bank wegens niet naleven regels, maar schenkt United zege - Ivan Leko gaat aan de slag bij Hajduk Split
1 Januari, 00:22 HLN.BE
Nieuwe job voor Ivan Leko. De ex-coach van Club Brugge en STVV heeft getekend bij het Kroatische Hajduk Split. De voormalige middenvelder werkte ervoor voor Shanghai Port in China.


Maagdeneilanden klagen bank aan vanwege banden met Epstein
31 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De Amerikaanse bank JPMorgan Chase is aangeklaagd door de Amerikaanse Maagdeneilanden vanwege banden met Jeffrey Epstein. De zakenman misbruikte jarenlang minderjarige meisjes en volgens de eilandengroep wist de bank ervan, maar heeft ze er weinig tegen gedaan.


Belfius ontkent link tussen bank en gelekte gegevens van klanten die online aangeboden worden: ?Geen veiligheidsproblemen?
27 December 2022, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Er is geen link tussen Belfius en de gelekte gegevens van klanten die volgens DataNews online worden aangeboden op een forum voor datalekken. Dat zegt de chief technology officer van de bank, Bram Somers, maandagavond. ?Dit bevestigt dat er geen veiligheidsproblemen zijn bij Belfius.?
Turkse centrale bank houdt rentetarief op 9 procent
25 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank houdt het belangrijkste rentetarief op 9 procent. Daarmee geeft de centrale bank gehoor aan de wens van de Turkse president om de rente voor het einde van het jaar tot onder de 10 procent te brengen.


Amerikaanse centrale bank trapt licht op rem: rentestijging minder sterk
18 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) heeft de rente woensdag met 0,5 procentpunt verhoogd. Die verhoging is minder sterk dan de afgelopen vier keer, toen er telkens 0,75 procentpunt bij kwam.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn