NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Banen


Kledingketen Score failliet, banen van 450 medewerkers op de tocht
25 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Jeanswinkelketen Score is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. Ook het spijkerbroekenmerk Chasin', dat van dezelfde eigenaar is, valt onder het bankroet. Door het faillissement komen de banen van zo'n 450 medewerkers in gevaar.


Monopoly-maker ziet omzet kelderen na corona en moet banen schrappen
30 April, 00:05 NU.NL - Economie
Speelgoedmaker Hasbro heeft zijn omzet het afgelopen kwartaal zien kelderen. Het bedrijf achter Monopoly, Peppa Pig en My Little Pony laat daarom minstens duizend medewerkers vertrekken.


Honderd banen op de tocht bij toeleverancier VDL Nedcar in Nederlands-Limburg
15 April, 00:02 Skynet Economie
De Nederlandse vestiging van International Automotive Components (IAC), net over de grens in Born, lijkt het eerste grote slachtoffer van het stilvallen van de autoproductie bij VDL Nedcar, ook in Born. Toeleverancier IAC, waar nu zowat 100 mensen werken, sluit de deuren in februari volgend jaar. Dat meldt De Limburger.


De banen die het meest bedreigd worden door generatieve AI zoals ChatGPT
30 Maart, 00:21 Techzine
Volgens een nieuwe studie van onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania en OpenAI zal generatieve kunstmatige intelligentie (AI) een revolutie teweegbrengen in verschillende beroepen. Accountants, wiskundigen, tolken en schrijvers staan bovenaan de lijst van degenen die het meest worden blootgesteld aan de mogelijkheden van de technologie. De studie analyseerde de taken binnen elk beroep dat […]


Facebook-moeder Meta schrapt nog eens 10.000 banen
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft een tweede ontslagronde in enkele maanden tijd aangekondigd. Er zullen zowat 10.000 banen verdwijnen, klinkt het dinsdag op de website van Meta. Daarnaast worden 5.000 vacatures die nog niet waren ingevuld, geschrapt.


Delhaize - 280 banen op tocht bij centrale diensten, vakbonden blijven acties personeel ondersteunen
15 Maart, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden bij supermarktketen Delhaize blijven de acties van het personeel ondersteunen. Dat hebben de bonden volgens vakbondsman Frank Convents (ACV Puls) dinsdagavond in gemeenschappelijk front beslist, nadat eerder op de dag overleg met de directie snel afgelopen was. Bij de centrale diensten staan volgens de bonden 280 banen op de tocht.


Ford schrapt bijna 1.100 banen in fabriek in Valencia
11 Maart, 01:13 Skynet Belgie
De Amerikaanse autobouwer Ford schrapt bijna 1.100 banen in zijn fabriek in het Spaanse Valencia. Dat heeft Ford vrijdag aangekondigd. De ingreep kadert in de reorganisatie van de productie van Ford in Europa.


Musk schrapt mogelijk opnieuw honderden banen bij Twitter
3 Maart, 00:09 NU.NL - Tech
Twitter-topman Elon Musk zou van plan zijn om zo'n 10 procent van het personeel te ontslaan. Het gaat om ongeveer tweehonderd medewerkers. Dat meldt New York Times op basis van ingewijden.


Kaasbedrijf Le Larry vraagt faillissement aan, 25-tal banen bedreigd
2 Maart, 00:04 Skynet Economie
Het Oost-Vlaamse kaasbedrijf Le Larry, deel van de vleesgroep Ganda Fine Foods, vraagt het faillissement aan. Dat heeft Belga vernomen in syndicale kring en het nieuws werd bevestigd door de directie.


Videobelbedrijf Zoom schrapt dertienhonderd banen bij grote reorganisatie
12 Februari, 00:12 NU.NL - Tech
Zoom Video Communications, het bedrijf achter videobelplatform Zoom, zegt 15 procent van zijn werknemers de wacht aan in een grote ontslagronde. Daarmee volgt Zoom het voorbeeld van andere technologiebedrijven die een reorganisatie aankondigden.


Videovergaderdienst Zoom schrapt 1.300 banen
11 Februari, 00:10 Skynet Economie
Videovergaderdienst Zoom Video schrapt wereldwijd 1.300 banen. Voor het Amerikaanse bedrijf, dat tijdens de coronacrisis hard groeide toen in veel landen werken van thuis de voorkeur kreeg, betekent dat een verkleining van het personeelsbestand met 15 procent.


Zoom schrapt 15 procent van banen, 'personeelsgroei was niet duurzaam'
9 Februari, 00:00 Tweakers
Zoom zegt 1300 werknemers te ontslaan, ofwel rond de 15 procent van het banenbestand. Het bedrijf geeft deels de schuld aan de hoeveelheid mensen die tijdens de coronapandemie werd aangenomen. "Die groei was niet duurzaam", zegt het bedrijf nu.


Betalingsbedrijf PayPal schrapt 2000 banen om kosten te besparen
1 Februari, 00:01 HLN.BE
Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal gaat wereldwijd ongeveer 2000 voltijdbanen schrappen om kosten te besparen. Dat komt neer op circa 7 procent van het personeelsbestand van PayPal.


Philips schrapt dit jaar drieduizend banen, waarvan ruim duizend in Nederland
31 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Philips schrapt dit jaar wereldwijd drieduizend banen, maakt het bedrijf maandag bekend. De ontslagen horen bij een reorganisatie die topman Roy Jakobs heeft aangekondigd. In Nederland zullen ongeveer elfhonderd arbeidsplaatsen verdwijnen, met name in Eindhoven en Amsterdam.


Janssen Pharmaceutica wil 200 jobs schrappen in de Kempen

Geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica wil 185 tot 201 mensen afdanken op de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling. Die afdeling zit vooral in Beerse. Volgens het bedrijf komen de geplande afvloeiingen er onder meer door de economische omstandigheden.
Twaalfduizend banen op de tocht bij Google-moederbedrijf Alphabet
25 Januari, 00:43 NU.NL - Tech
Google-moederbedrijf Alphabet gaat wereldwijd twaalfduizend banen schrappen, meldt persbureau Bloomberg vrijdag. Dat aantal staat gelijk aan ongeveer 6 procent van het personeel. De meeste ontslagen vallen op de verkoop- en marketingafdelingen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.


Ook Spotify schrapt honderden banen vanwege hoge kosten
25 Januari, 00:21 NU.NL - Economie
Muziekstreamingdienst Spotify gaat deze week honderden banen schrappen, melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Dat komt neer op 6 procent van het personeelsbestand. Het bedrijf wil op deze manier de kosten verlagen.


Ford wil in Keulen tot 3.200 banen afbouwen
De Amerikaanse autoreus Ford wil in zijn vestiging in het Duitse Keulen duizenden banen schrappen. "Als het management zijn plan uitvoert, kunnen tot 3.200 banen wegvallen", zegt vicevoorzitster van de ondernemingsraad van de Ford-fabriek, Katharina von Hebel, maandag aan het Duitse persagentschap dpa. Bij Ford in Keulen werken zowat 14.000 mensen.


Zeker 7500 banen weg bij Salesforce
5 Januari, 00:02 Emerce
Salesforce heeft aangekondigd dat het ongeveer 10 procent van zijn personeelsbestand schrapt, wat neerkomt op 7.000 werknemers. Ook worden kantoren bepaalde markten gesloten.


Bol.com gaat bezuinigen en schrapt driehonderd banen
11 December 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Bol.com schrapt driehonderd banen om geld te besparen. Dat bevestigt een woordvoerder van de webwinkel na berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn