NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Autotest

2News.be / Trefwoorden / Autotest

Autotest: Mazda2 Hybrid
25 Maart, 00:01 Autozine
Een hybride is een bijzondere auto. Onder de motorkap zijn zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor te vinden. Toch neemt Mazda de term hybride wel heel letterlijk: de "Mazda2 Hybrid" is namelijk ook een mix van twee verschillende auto's! En die wonderlijke combinatie is vernieuwd voor 2024. Autozine legt uit hoe dat zit...


Autotest: Renault Scenic
18 Maart, 00:00 Autozine
De Scenic vormde in het verleden welhaast de kern van het aanbod van Renault. De middelgrote gezinsauto was uiterst succesvol dankzij de balans tussen innovatie, functionaliteit en prijs. Echter, gaandeweg werd het model steeds minder innovatief en uiteindelijk verdween het ruimtewonder met stille trom uit het assortiment. Maar nu is de Scenic terug! Deze nieuwe generatie richt zich zelfs op een geheel nieuwe generatie...


Autotest: Toyota C-HR PHEV
18 Maart, 00:00 Autozine
De C-HR is een gezinsauto die er uitziet als een showauto. Het is alsof een futuristisch ontwerp voor een autoshow zonder enige wijziging in productie is genomen. Om de C-HR ook toch tot een verstandige keuze te maken is hybride-aandrijving standaard. Nu is de C-HR tevens leverbaar met plug-inhybride aandrijving. Maakt dat de C-HR nog verstandiger?


Autotest: Peugeot e-3008
11 Maart, 00:00 Autozine
De 3008 is het meest populaire model van Peugeot. Dat succes is te danken aan de continue evolutie van het model. De 3008 begon als een eigenzinnige mix van een ruimteauto en een terreinauto. De volgende generatie was een moderne SUV. Voor de nieuwe generatie past Peugeot het concept opnieuw aan en kiest het voor nog modernere techniek in combinatie met modieuze vormgeving. Een geslaagde combinatie?


Autotest: Volvo EX30
4 Maart, 00:01 Autozine
Volvo zet een bijzondere stap. Veel fabrikanten introduceren steeds grotere en snellere auto's omdat daar meer winst mee te behalen is. Volvo daarentegen breidt uit naar het kleinere segment. De EX30 is Volvo's eerste auto in het zogenaamde "B-Segment". Is de EX30 een goede reden om te beginnen aan een Volvo?


Autotest: BYD Dolphin
26 Februari, 00:00 Autozine
De markt wordt overspoeld met Chinese auto's. Ze moeten zich daarom niet alleen onderscheiden van de gevestigde orde, maar ook van elkaar. De meeste nieuwkomers specialiseren zich daarom. Ze kiezen voor exclusiviteit of een lage prijs. BYD (Build Your Dreams) richt zich met de "Dolphin" echter op het midden van de markt met gemiddelde specificaties tegen een gemiddelde prijs. Is de Dolphin desondanks een sterke concurrent?


Autotest: Volkswagen Touareg
19 Februari, 00:00 Autozine
In 2018 introduceerde Volkswagen de nieuwe Touareg. En daarna was het stil. Vanwege de hoge CO2-uitstoot en bijbehorende belasting was de derde generatie van de Touareg namelijk niet concurrerend. Maar nu is de Touareg terug van weggeweest. Vanaf modeljaar 2024 is de grote SUV namelijk ook leverbaar als plug-inhybrid. Tijd voor een herkansing!


Autotest: Skoda Scala
12 Februari, 00:01 Autozine
De Skoda Scala is een bijzondere auto. Het koetswerk houdt het midden tussen een hatchback en een stationcar. De techniek wordt gedeeld met andere merken, waardoor de prijs het midden houdt tussen een budget-auto en een doorsnee-auto. En dat lenen van onderdelen heeft nog een voordeel: nu het moederbedrijf overstapt op modernere techniek, gaat de Scala mee en is het model vernieuwd voor modeljaar 2024.


Autotest: Volkswagen XL1
5 Februari, 00:01 Autozine
Wat is een droomauto? Het traditionele beeld daarvan is een extravagante, luide en natuurlijk supersnelle sportwagen. Maar is dat wel zo'n mooie droom? Of is een "supercar" in feite niet meer dan een uiterst kostbare oplossing voor een probleem waar niemand mee zit? Wat als er een auto is die revolutionaire techniek combineert met unieke rijeigenschappen en minstens zo'n opvallende vormgeving als de meest extreme supercar? Maak kennis met een bijna vergeten exoot: de Volkswagen XL1.


Autotest: BYD Seal U
5 Februari, 00:01 Autozine
BYD wil de wereld veroveren. Of beter gezegd: "Build Your Dreams" heeft al een flink deel van de wereld veroverd, want het leverde in 2023 meer elektrische auto's dan ieder ander automerk. Om ook de Europese markt te kunnen veroveren wil BYD in ieder segment van de markt een model aan kunnen bieden. Daarom introduceert BYD nu een middelgrote SUV: de Seal U.


Autotest: Nio EL6
22 Januari, 00:01 Autozine
Het nieuwe merk Nio heeft een duidelijke boodschap: het is premium. Het doet daarom niet aan compromissen en heeft geen kleine, bescheiden of simpele auto's in het leveringsprogramma. Toch is de minst grote SUV van Nio het meest populaire model in China. En daarom komt de EL6 nu ook naar Nederland!


Autotest: Fiat 600e
9 Januari, 00:01 Autozine
De Fiat 500e is leuk, speels en charmant. Echter, als gezinsauto is de 500e net een maatje te klein. Bovendien is de vraag naar SUV's onverminderd groot en daar wil Fiat graag op inspelen. Daarom introduceert de Italiaanse fabrikant nu de 600e. De 600e volgt de stijl van de 500e, maar dan in de vorm van een SUV. Weet ook deze grote broer te verleiden?


Autotest: Kia EV9
28 December 2023, 00:04 Autozine
Het merk Kia ontwikkelt zich als geen ander. De Koreaanse fabrikant begon als budgetmerk, groeide uit tot volumemerk en is sinds kort zelfs trendzetter. Toch wil Kia nog meer: het wil concurreren met zogenaamde "premium" merken in het topsegment. Dat doet Kia met een nieuw topmodel: de EV9.


Autotest: Lexus LBX
21 December 2023, 00:01 Autozine
Luxe en exclusiviteit zijn vreemde zaken. Ze danken hun bestaansrecht namelijk aan schaarste. Met andere woorden: iets is alleen maar exclusief als er weinig van is. En zodra luxe gewoon wordt, wordt het standaard. Toch durft het exclusieve merk Lexus het aan om een luxe auto voor het grote publiek aan te bieden. Waarom? En is de "LBX" daarmee nog wel een echte Lexus?


Autotest: Toyota C-HR
21 December 2023, 00:01 Autozine
Een bijzondere auto is leuk, maar brengt vaak ook luxeproblemen met zich mee. Toyota belooft met de C-HR een bijzondere auto aan te bieden die desondanks even verstandig is als ieder ander model van het merk. Is de tweede generatie van de C-HR tegelijkertijd bijzonder en verstandig?


Autotest: Nio ET5 Touring
7 December 2023, 00:01 Autozine
Waar de testauto ook kwam, steeds kreeg de Autozine-redactie hetzelfde compliment na het parkeren: "wat een mooi ding"! De volgende opmerking was ook steevast hetzelfde: "wat is het eigenlijk"? Het antwoord: een Nio ET5 Touring. Vindt u het na het zien van de foto's ook een mooie auto? Lees dan dit verslag om uit te vinden hoe de ET5 Touring rijdt...


Autotest: Smart #1
7 December 2023, 00:00 Autozine
Smart is altijd een klein merk met grote ambities geweest. Dat begon zo'n 20 jaar geleden toen het de problemen van dichtslibbende steden wilde aanpakken met een uniek klein autootje. Na enige stilte rondom het idealistische merk is Smart nu terug met een middelgrote SUV. Welke ambities heeft Smart met de "#1"?


Autotest: Subaru Crosstrek
30 November 2023, 00:01 Autozine
Zorgvuldig heeft Subaru jarenlang een imago opgebouwd. Dat is gebaseerd op techniek met vierwielaandrijving, een laag zwaartepunt en veel aandacht voor veiligheid. Echter, met de komst van elektrische auto's zijn al die zaken gemeengoed geworden. Bovendien schrijft de Europese Unie voor dat alle auto's heel veilig moeten zijn. Hoe weet de nieuwe "Crosstrek" zich dan toch nog te onderscheiden?


Autotest: Xpeng P7
15 November 2023, 00:00 Autozine
Talenten uit de autowereld zochten een nieuwe uitdaging. Ze dachten het allemaal beter te kunnen en verruilden daarom hun baan bij gerenommeerde fabrikanten en begonnen onder Chinese leiding een eigen automerk. Dat merk is "XPeng" en wil beter vervoer aanbieden aan het grote publiek. Auto's zijn een belangrijk onderdeel, maar niet het enige product dat XPeng aanbiedt. De auto's die XPeng aanbiedt zijn uiteraard elektrisch, want dat is waar de gevestigde orde de meeste steken laat vallen. Doet XPeng het inderdaad beter?


Autotest: Kia XCeed
1 November 2023, 00:00 Autozine
De Ceed is de middenklasser van Kia. Om een zo groot mogelijke doelgroep aan te spreken, is de Ceed verkrijgbaar in verschillende gedaanten. Er is een standaard htachback (Ceed), een stationcar (ProCeed) en een crossover. Die laatste, de "XCeed", is de meest populaire dankzij de hoge bouw en stoere uitstraling. Net als de andere varianten van de Ceed is ook de XCeed aangepast voor modeljaar 2023.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn