NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Atletiek

2News.be / Trefwoorden / Atletiek

LIVE WK ATLETIEK. Hendrix en Heymans houden Belgische eer hoog op 5.000 meter
24 Augustus, 00:00 HLN.BE
Tussen 19 en 27 augustus vindt in Boedapest het WK atletiek plaats. Team Belgium, dat met Nafi Thiam en Bashir Abdi twee toppers zag afvallen, hoopt meermaals te scoren. Lukt dat? Volg alle actie in onderstaande liveblog.


Dagprogramma WK atletiek: Hassan wil revanche, medaillekans Van Klinken
23 Augustus, 00:05 NU.NL - Sport
Op de vierde dag van de WK atletiek in Boedapest heeft Nederland twee goede kansen op een medaille. Sifan Hassan wil revanche in de finale van de 1.500 meter, terwijl discuswerpster Jorinde van Klinken voor een primeur gaat. Ook Femke Bol komt in actie.


WK atletiek - Hanne Claes "begrijpt het niet": "complete black-out"
23 Augustus, 00:00 Skynet Sport
Hanne Claes was erg teleurgesteld na haar halve finale op de 400 meter horden op het WK in Boedapest. Ze werd daarin zevende met de 23e tijd op 24 halvefinalisten. Nochtans was ze goed gestart. Na honderd meter lag ze in derde positie, halfweg in vierde."


WK atletiek - Sha'Carri Richardson nieuwe sprintkoningin, Grant Holloway derde keer kampioen 110 horden
22 Augustus, 00:02 Skynet
Sha'Carri Richardson heeft maandag de 100 meter sprint gewonnen op de wereldkampioenschappen in Boedapest. In 10.65, een kampioenschapsrecord, liet de 23-jarige Amerikaanse de Jamaicanen Shericka Jackson (10.72) en Shelly-Ann Fraser-Pryce (10.77) achter zich.


WK atletiek - Halve finale was voor Rani Rosius "een geslaagde ervaring"
22 Augustus, 00:02 Skynet
"Het was een geslaagde ervaring", verklaarde Rani Rosius, nadat ze op het WK atletiek in de halve finales van de 100 meter met de twintigste tijd uitgeschakeld werd. "Ik ben heel tevreden dat ik als 23-jarige de halve finales kon lopen."


WK atletiek - Bolingo met nieuw record naar finale: "Overwinning van mentale kracht en hard werken"
22 Augustus, 00:02 Skynet
Cynthia Bolingo staat met een nieuw Belgisch record in de finale van de 400 meter op het WK in Boedapest. De beste Belgische loopster in de geschiedenis op de ronde scherpte haar record met 23 honderdsten aan tot 49.96. Met die historische chrono moest de Brusselse wachten tot na de andere twee halve finales voordat ze zeker was van een plaats in de finale.


K atletiek - Elien Vekemans: "Blij dat ik erbij was, maar toch dubbel gevoel"
22 Augustus, 00:02 Skynet
Polsstokspringster Elien Vekemans heeft zich bij haar WK-debuut niet voor de finale kunnen plaatsen. Ze ging nog wel over 4m35, maar na drie mislukte pogingen op 4m50 was het afgelopen. "Die 4m50, een evenaring van mijn persoonlijk record, had voor een finaleplaats volstaan. Daarom zit ik wel met een dubbel gevoel", vertelde de 22-jarige Vlaams-Brabantse. "Maar in de eerste plaats ben ik heel blij dat ik erbij was. Ik ben zonder druk en zonder verwachtingen naar hier gekomen en heb echt van het WK kunnen genieten."


Onze atletiek-watcher is onder de indruk van wereldrecordhoudster Nafi Thiam: ?Ze blijft gewoon winnen?
4 Maart, 00:01 HLN.BE
Nafi Thiam heeft opnieuw toegeslagen. Op het EK indoor in Istanboel pakte onze 28-jarige landgenote goud op de vijfkamp. Ook het wereldrecord staat nu op haar naam. ?In Istanboel bewees ze dat niemand Nafi Thiam zo goed kent en kan inschatten als Nafi Thiam zelf.?


Rani Rosius en Delphine Nkansa willen elkaar naar toptijd stuwen op 60 m op het EK atletiek indoor
3 Maart, 00:01 Skynet Belgie
Met Rani Rosius en Delphine Nkansa verschijnen morgen/vrijdag twee Belgische loopsters aan de start van de 60 meter op het EK indooratletiek in Istanboel. Het duo hoopt in de Turkse metropool op een mooi resultaat.


Ismael Debjani stoot door naar finale 1.500 m op het EK atletiek indoor
3 Maart, 00:01 Skynet Sport
Ismael Debjani heeft zich donderdagavond op het EK atletiek indoor in het Turkse Istanboel gekwalificeerd voor de finale op de 1.500 meter.


Jolien Boumkwo wil na uitschakeling in EK-kwalificaties kogelstoten snel knop omdraaien
Jolien Boumkwo kon zich donderdagavond op het EK atletiek indoor in het Turkse Istanboel niet plaatsen voor de finale in het kogelstoten. In de kwalificaties eindigde ze als vijftiende op zestien deelneemsters. Alleen de beste acht gingen door. Boumkwo wil uit dit EK leren en snel de knop omdraaien.


Isaac Kimeli en Lisa Rooms melden zich af voor het EK atletiek indoor in Istanboel
24 Februari, 00:03 Skynet Belgie
Isaac Kimeli en Lisa Rooms nemen niet deel aan het EK indooratletiek volgende week in Istanboel. Dat hebben ze laten weten aan Belga.


Ben Broeders flirt met eigen Belgisch record polsstokspringen op het BK atletiek indoor
20 Februari, 02:40 Skynet Belgie
Ben Broeders heeft zondag het polsstokspringen gewonnen op het BK indooratletiek in Gent. Hij ging over 5m80, twee centimeter onder zijn eigen nationale record.


EK atletiek indoor - Kobe Vleminckx wil finale van de 60 meter lopen in Istanboel
6 Januari, 00:01 Skynet Sport
Op een persmoment van de Belgian Falcons, de nationale 4x100 metermannen, heeft Kobe Vleminckx zijn ambities voor het komende jaar uit de doeken gedaan. Hij mikt in maart al op de finale van de 60 meter bij het EK indoor in Istanboel.


WK atletiek U20 - Hoogspringster Merel Maes wordt vijfde
7 Augustus 2022, 00:05 Skynet
Met een sprong over 1m88 is de 17-jarige Merel Maes zaterdag in het Colombiaanse Cali vijfde geworden op het WK atletiek U20. Maes ging bij haar eerste pogingen over 1m70 en 1m75, maar had er op 1m80, 1m85 en 1m88 twee nodig. Op 1m91, indoor haar persoonlijk record (outdoor 1m88), ging het drie keer fout.


LIVE WK ATLETIEK. Thriller in zevenkamp: Nafi Thiam begint vannacht met kleine achterstand op Vetter aan afsluitende 800 meter
19 Juli 2022, 00:02 HLN.BE
Nafi Thiam of Anouk Vetter, wie kroont zich tot wereldkampioene in de zevenkamp? De Belgische begint vannacht met een achterstand van amper 19 punten aan de beslissende 800 meter. In onderstaande liveblog mist u niets van het gebeuren.


WK atletiek - Lahsene Bouchikhi moest na 30km opgeven met maagkrampen
18 Juli 2022, 00:02 Skynet Belgie
Lahsene Bouchikhi kon niet finishen in de marathon bij de mannen, zondag op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene.


WK atletiek - Thiam neemt de leiding met zege in hoogspringen
18 Juli 2022, 00:01 Skynet Sport
Olympisch kampioene Nafi Thiam heeft zondag het hoogspringen gewonnen in de zevenkamp op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene (Oregon). Onze landgenote ging bij haar eerste poging over 1m95, haar beste prestatie dit seizoen in de discipline. Nadien ging de lat nog op 1m98, maar daarin botste ze op haar limieten.


WK atletiek - Brooke Andersen pakt goud in hamerslingeren
18 Juli 2022, 00:01 Skynet Sport
Bij afwezigheid van de geblesseerde drievoudige olympische kampioene Anita Wlodarczyk, heeft de Amerikaanse Brooke Andersen zondag de wereldtitel veroverd in het hamerslingeren bij de vrouwen, op de wereldkampioenschappen atletiek in Eugene.


WK atletiek - Camille Laus geraakt niet voorbij reeksen: "Had op meer gehoopt"
18 Juli 2022, 00:00 Skynet Sport
Net als Belgisch kampioene Naomi Van Den Broeck kon Camille Laus zich zondag niet plaatsen voor de halve finales van de 400 meter bij de vrouwen op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn