NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Astrazeneca

2News.be / Trefwoorden / Astrazeneca

Onze vaccinstrategie blijft ongewijzigd, ook al werkt het AstraZeneca-vaccin niet tegen de Zuid-Afrikaanse variant
7 Februari, 22:56 HLN.BE
Zuid-Afrika schort de vaccinatiecampagne tijdelijk op. Bedoeling was om de komende dagen van start te gaan met een miljoen AstraZeneca-vaccins. Uit een studie blijkt nu echter dat het middel maar een beperkte bescherming biedt tegen de milde ziekteverschijnselen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. ?Het gaat belangrijk zijn om deze variant zo veel mogelijk uit ons land te houden?, stelt viroloog Marc Van Ranst op Twitter. Van Ranst zegt in een gesprek met onze redactie ook dat dit nog geen gevolgen heeft voor onze vaccinatiestratgie.


Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming
7 Februari, 22:26 NOS nieuws

Zuid-Afrika heeft het inenten met het AstraZeneca-vaccin opgeschort. Uit eerste testresultaten zou blijken dat het vaccin beperkte bescherming biedt tegen milde en matige symptomen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize bekendgemaakt.

Het nieuws is voor het Afrikaanse land, dat vorige week nog een miljoen doses van het vaccin ontving, een behoorlijke tegenslag. Zuid-Afrika was van plan om midden februari te starten met het inenten van zorgmedewerkers.

Uit het kleinschalige onderzoek, dat nog geen peer review heeft ondergaan, kon niet worden opgemaakt of het vaccin beschermt tegen ernstigere symptomen. Dat komt omdat de 2000 deelnemers personen vooral jonge en gezonde volwassenen waren.

Hervatten met prikken

Als uit volgende onderzoeken blijkt dat het AstraZeneca-vaccin wel werkt bij hevigere gevallen, overwegen Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten te hervatten met de vaccinaties. Ondertussen zullen in Zuid-Afrika andere vaccins worden uitgerold, beloofde Mkhize.

Ontwikkelaars van het AstraZeneca-vaccin verwachten dat ze de prik tegen de herfst zo hebben aangepast, dat die wel voldoende bescherming biedt tegen symptomen deze variant.

De Zuid-Afrikaanse mutatie is de meest voorkomende in Zuid-Afrika en hij is inmiddels al in 32 landen opgedoken. Meer dan 46.000 Zuid-Afrikanen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Eerste AstraZeneca-vaccins komen aan in EU
6 Februari, 12:50 Skynet
Nadat heel wat chaos was over de levering van de vaccins, zijn de eerste dosissen van het Brits-Zweedse bedrijf AstraZeneca aangekomen in de Europese Unie. In ons land zullen in februari 443.000 dosissen van het AstraZeneca-vaccin kunnen worden toegediend.


Steven Van Gucht: ?16% van besmettingen veroorzaakt door Britse variant?

In de laatste twee weken van januari werden zowat 16 procent van de coronabesmettingen veroorzaakt door de Britse variant. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano. De gemuteerde versie is daarmee nog wel in opkomst, maar de toename lijkt te vertragen in vergelijking met de eerste weken.
LIVE. Oproep van artsen: ?Vaccineer per leeftijd en niet volgens risicogroep? - 443.000 vaccins van AstraZeneca op komst
4 Februari, 15:39 HLN.BE
De heropening van de kappers zal geen hele reeks versoepelingen inleiden. Dat verklaarde premier Alexander De Croo in de Kamer. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke kondigde aan dat er deze maand nog 443.000 vaccins van AstraZeneca verwacht worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.


Zwitserland keurt AstraZeneca-vaccin voorlopig voor niemand goed: ?Eerst nieuwe studies nodig?
3 Februari, 15:42 HLN.BE
Swissmedic, de Zwitserse tegenhanger van de Hoge Gezondheidsraad, wil het AstraZeneca-vaccin voorlopig niet goedkeuren. In een persmededeling zegt het dat er "nieuwe studies" nodig zijn.


Studie: vaccin van AstraZeneca gaat niet alleen ziekte maar ook besmetting tegen
3 Februari, 09:42 HLN.BE
Uit een studie van de University of Oxford - tevens ook dezelfde universiteit die meewerkt aan het AstraZeneca-vaccin - blijkt dat het vaccin niet enkel beschermt tegen de ziekte Covid-19, maar ook de verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) tegengaat. Belangrijk, want op die manier wordt er als het ware een ?beschermingsmuur? opgebouwd voor personen die het vaccin nog niet ontvingen.


'Nooit gezegd dat jonge mensen tot het laatst moeten wachten'
3 Februari, 09:55 De Tijd
10:43 'Jonge mensen perspectief geven betekent niet dat je ze als eerste moet vaccineren', zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) woensdag in 'De ochtend'. Al moeten ze volgens hem ook ...


Langer interval tussen twee doses AstraZeneca-vaccin biedt betere bescherming
2 Februari, 20:43 Skynet
Het Oxford/AstraZeneca-vaccin, dat vorige week vrijdag groen licht kreeg van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA), biedt betere bescherming als er meer tijd tussen het toedienen van beide doses is. Dat blijkt uit nieuwe studieresultaten die de universiteit van Oxford publiceerde in een voorpublicatie in The Lancet. Bovendien biedt de eerste dosis vanaf 3 weken tot 3 maand na de toediening 76 procent bescherming.


Russisch vaccin beschermt goed tegen Covid-19
2 Februari, 17:37 De Tijd
18:04 Het Russische vaccinparadepaardje Spoetnik V beschermt in de klinische studie 91,6 procent van de mensen tegen symptomen van Covid-19. Rusland zet het in de markt als een goedkoop instrument om de we...


Zweden adviseert tegen gebruik vaccin AstraZeneca bij 65-plussers
2 Februari, 15:08 Skynet
In Zweden heeft het gezondheidsagentschap aanbevolen om het vaccin van de Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca voorlopig enkel toe te dienen aan mensen onder 65 jaar. De aanbeveling kan nog aangepast worden als er onderzoeksresultaten naar buiten komen over de werking bij ouderen, luidt het.


31 Januari, 19:48 De Tijd
Premier De Croo over exportverbod AstraZeneca: ?Als men de contractuele afspraken niet nakomt, moeten we middelen hebben om een vuist te maken?
31 Januari, 11:54 HLN.BE
Het Zweeds-Britse farmabedrijf AstraZeneca kwam afgelopen week in opspraak nadat bleek dat het een pak minder vaccins zou leveren tijdens het eerste kwartaal. Inmiddels ligt een exportverbod buiten de EU op tafel: ?Mocht blijken dat men de contractuele afspraken niet nakomt, dan moeten we wel de middelen hebben om een vuist te maken?, zei premier Alexander De Croo daarover bij de Zevende Dag.


Brussel versus AstraZeneca: hoe een prikwedstrijd uitdraaide op een vaccinoorlog
30 Januari, 20:02 Volkskrant
Om zo snel mogelijk coronavaccins te bemachtigen, betaalde de Europese Unie miljarden vooruit aan AstraZeneca. Maar nu blijkt de Brits-Zweedse farmaceut de beloofde aantallen niet te kunnen ? of willen ? leveren. Het gevolg: slaande ruzie. Wat ging er mis?


Ondanks goedkeuring van Europa: Duitsland wil vaccin AstraZeneca niet toedienen aan 65-plussers
30 Januari, 19:48 HLN.BE
De Duitse regering wil het coronavaccin van AstraZeneca niet toedienen aan mensen ouder dan 65, ondanks groen licht van Europa. Dat heeft de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn zaterdag gezegd. De experts in Duitsland twijfelen aan de effectiviteit van het vaccin in deze leeftijdscategorie.


Volgende week start vaccins van AstraZeneca: krijgt iedereen voor de zomer eerste prikje?

Als de grote leveringen van vaccins in het tweede en derde kwartaal geen vertragingen oplopen, blijft het haalbaar iedereen volgens planning te vaccineren. Aan die planning verandert het recente oponthoud dus niets. Dat heeft de taskforce vaccinatie zaterdag gezegd tijdens de wekelijkse persconferentie.
Onleesbaar gemaakte passages in contract met AstraZeneca... toch leesbaar
29 Januari, 14:30 Skynet Belgie
Bepaalde passages in de aankoopovereenkomst tussen de Europese Commissie en AstraZeneca die onleesbaar gemaakt zijn, blijken via een omwegje toch leesbaar te zijn. Dat achterhaalde het Duitse blad Der Spiegel.


29 Januari, 13:26 Volkskrant
Contract met vaccinbouwer AstraZeneca vrijgegeven: ?Bindend en kristalhelder?, zegt Europese Commissie, bekijk het document hier
29 Januari, 11:49 HLN.BE
Volgens Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is het contract met vaccinproducent AstraZeneca ?kristalhelder? en staan er wel degelijk bindende voorwaarden in over de productie en leveringen aan de Europese Unie. De Commissie publiceerde de aankoopovereenkomst vanmiddag in samenspraak met het bedrijf zelf. AstraZeneca beloofde vanmorgen 8 miljoen extra dosissen te leveren in het eerste kwartaal van dit jaar, ondanks de productieproblemen. Maar de EU neemt daar geen genoegen mee.


EU wil contract met AstraZeneca vrijgeven: ?Bindend en kristalhelder?, vaccinreus belooft toch 8 miljoen extra dosissen
29 Januari, 10:24 HLN.BE
Volgens Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is het contract met vaccinproducent AstraZeneca ?kristalhelder? en staan er wel degelijk bindende voorwaarden in over de productie en leveringen aan de Europese Unie. Het vaccinbedrijf beloofde vanmorgen wel 8 miljoen extra dosissen te leveren in het eerste kwartaal van dit jaar, ondanks de productieproblemen. Maar de EU neemt daar geen genoegen mee.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn