NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Asielzoekers

2News.be / Trefwoorden / Asielzoekers

Kabinet grijpt direct in na uitspraak rechter: asielzoekers mogen hele jaar werken
1 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Asielzoekers mogen met onmiddellijke ingang het hele jaar door werken. De Raad van State deed woensdag uitspraak over de zogeheten '24 wekeneis', die asielzoekers beperkt op de arbeidsmarkt. Het demissionaire kabinet past de regels gelijk aan.


Asiel en migratie - Steeds meer asielzoekers komen vanuit Rusland naar Finland
15 November 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Er komen steeds meer illegale migranten via Rusland aan in Finland. Het Scandinavische land overweegt daarom om het grensverkeer te beperken of zelfs de grensovergangen met Rusland te sluiten. Dat heeft de Finse premier, Petteri Orpo, dinsdag aangekondigd.


29 Juli 2023, 00:04 Volkskrant
Vrederechter buigt zich dinsdag over bezetting gebouw door asielzoekers
19 Maart 2023, 00:03 De Tijd
19:17 De vrederechter zal zich dinsdag buigen over de bezetting door een 70-tal asielzoekers van de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum aan de Koning Albert II-laan. De Regie der Gebouwen ...


Kamermeerderheid wil asielzoekers opvangen buiten de EU, bijvoorbeeld in Rwanda
15 Februari 2023, 00:07 NOS nieuws

Het kabinet moet van de Tweede Kamer contact opnemen met Denemarken over het opzetten van asielzoekerscentra buiten de Europese Unie. Denemarken wil met bijvoorbeeld Rwanda een deal sluiten over het tegen betaling opvangen van asielzoekers. Het zoekt hiervoor naar partnerlanden.

Een meerderheid van oppositiepartijen PVV, FvD, SGP, BBB, Groep Van Haga, Omtzigt en JA21 (die de motie indiende) en regeringspartijen VVD en CDA denkt dat dit "veelbelovende kansen" biedt om de asielcrisis op te lossen. Niet alleen de opvang maar ook de procedure vindt dan buiten de EU plaats.

Het Deense parlement nam de wet in 2021 aan om het aantal asielverzoeken door de afschrikwekkende werking te verlagen. "Als je asiel aanvraagt in Denemarken, weet je dat je naar een land buiten Europa wordt gestuurd", zegt een woordvoerder van de sociaaldemocratische regeringspartij. "Dus we hopen dat mensen stoppen met het aanvragen van asiel in Denemarken."

Europees Hof voor de Rechten van de Mens

Het Verenigd Koninkrijk heeft hetzelfde plan en maakte al vergaande afspraken met Rwanda. In juni vorig jaar zou de eerste vlucht met asielzoekers die illegaal waren binnengekomen vertrekken. Tot woede van de Britse regering sprak het Europees Hof voor de Rechten van de Mens uit dat dat niet mocht. Een nieuwe vlucht is nog niet gepland.

VVD-staatssecretaris Van der Burg voor Asielzaken heeft eerder in een debat gezegd dat Nederland met de eventuele Deense samenwerking binnen de internationale afspraken en verdragen zal blijven.

De Rwandese regering opende voor de asielzoekers uit het Verenigd Koninkrijk het Hope Hostel:
Infrastructuur in Berlaars asielcentrum wordt aangepakt na rellen: ?Opschaling aantal asielzoekers is niet meer aan de orde?
3 Februari 2023, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De rellen in het tijdelijke asielcentrum van Berlaar, die ontstonden nadat een kind een bal in het gezicht had gekregen, blijven niet zonder gevolgen. De infrastructuur waarin de asielzoekers worden opgevangen wordt deels aangepast en het aantal asielzoekers zal niet langer stijgen.
26 Januari 2023, 00:11 Volkskrant
10 November 2022, 00:06 Volkskrant
Nog geen deal over wet spreiding asielzoekers, kan weken duren
21 Oktober 2022, 00:07 NOS nieuws

De coalitiepartijen en staatssecretaris Van der Burg (Asiel) hebben nog steeds geen akkoord bereikt over de nieuwe asielwet, die ertoe moet leiden dat asielzoekers beter over het land worden gespreid. Dat gaat mogelijk nog weken duren.

"Ik heb weer het nodige huiswerk. Dat neem ik mee naar het ministerie en daar ga ik mee aan de slag", zei Van der Burg na een overleg met de fracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Het was de bedoeling dat de wet, waarmee gemeenten desnoods gedwongen kunnen worden om een azc te bouwen, op 1 oktober klaar zou zijn. Van der Burg: "Ik mis deadline na deadline en daar baal ik van." Toch denkt hij dat het nog mogelijk is om de wet op 1 januari volgend jaar in te laten gaan.

Het is met name Van der Burgs eigen partij, de VVD, die dwars ligt. Die partij heeft grote moeite met het dwingen van gemeenten. De afgelopen weken is er voortdurend overleg tussen de coalitiepartners, maar dat heeft tot nu toe geen compromis opgeleverd.

Draagvlak

Toch streeft de staatssecretaris ernaar om de wet nog voor het herfstreces klaar te hebben. Dat zou betekenen dat het wetsvoorstel morgen besproken moet worden in de ministerraad, want dat reces is volgende week.

"Ik ben op zoek naar draagvlak bij de bevolking, die ook niet altijd op een azc in de buurt zit te wachten. Maar ook naar draagvlak bij gemeentebesturen en bij draagvlak voor deze wet in het parlement."

Het asielbeleid staat in ieder geval op de agenda van de ministerraad, maakte Van der Burg duidelijk, maar of dat ook betekent dat er over de wet besloten wordt wilde hij niet zeggen. "Het is nog geen vrijdag."
Noodopvang in hotels voor gezinnen en minderjarige asielzoekers
14 Oktober 2022, 00:02 De Tijd
22:22 De opvangcrisis voor asielzoekers deint uit, nu Fedasil voor het eerst ook gezinnen met kinderen geen onderdak meer kan bieden. Via Vluchtelingenwerk Vlaanderen krijgen ze tijdelijk noodopvang in hote...


Ter Apel verboden gebied voor ongeregistreerde asielzoekers
11 September 2022, 00:05 Skynet Buitenland
In het Nederlandse aanmeldcentrum Ter Apel geldt sinds vandaag 12.00 uur een nieuwe noodverordening. Dat meldt de veiligheidsregio. Het is verboden voor asielzoekers die nog niet zijn geregistreerd bij het aanmeldcentrum om zich rond het centrum te begeven.


1 September 2022, 00:03 Volkskrant
11 Augustus 2022, 00:07 Volkskrant
Ook buurlanden kampen met opvangcrisis asielzoekers
28 Juli 2022, 00:03 De Tijd
20:57 Duitsland botst tegen zijn limieten, Nederland en Frankrijk kunnen het amper bolwerken en bij ons slaapt volk op straat. In de populaire West-Europese bestemmingen is de asielopvang in crisis.


Vlaams Belang en Voorpost voeren actie aan toekomstige noodopvang asielzoekers
21 Juli 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Vlaams Belang en Voorpost protesteerden woensdagavond tegen de komst van 750 asielzoekers naar Berlaar. Volgens Vlaams Belang verzamelden er 400 tot 500 actievoerders aan de ingang van het militaire domein in de Welvaartstraat, waar de open noodopvang gepland staat.
16 Juni 2022, 00:08 Volkskrant
26 Mei 2022, 00:06 Volkskrant
5 Mei 2022, 00:08 Volkskrant
Burgemeester Spa wil minder asielzoekers opvangen en dreigt met dwangsom van 330.000 euro
24 December 2021, 00:01 HLN.BE
De burgemeester van Spa (provincie Luik) eist een dwangsom van 330.000 euro van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Sophie Delettre (MR) wil dat de capaciteit van het lokale opvangcentrum voor asielzoekers verminderd wordt tot 200 mensen.


Voogden van niet-begeleide minderjarige asielzoekers reageren op kritiek: ?Ik lijk wel een rondrijdende bank?
6 November 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De voogden doen hun verhaal naar aanleiding van het relaas van een begeleider in een Antwerps asielcentrum. Die klaagde vrijdag in deze krant aan dat er geen standaardprocedure bestaat voor het overmaken van grote sommen schoolgeld aan niet-begeleide minderjarige asielzoekers (NBMA). De ongelijke behandeling zou leiden tot agressie, jaloezie en drugsgebruik onder de jongeren. ?Sommige voogden nemen hun verantwoordelijkheid, andere niet?, klinkt het.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn