NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Arrestatie

2News.be / Trefwoorden / Arrestatie

Voor een tientje Netflix en Viaplay kijken is voorbij met arrestatie digitale piraten
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
Vier mensen zijn dinsdag opgepakt bij de ontmanteling van een illegale dienst voor internet-tv. De dienst had honderdduizenden abonnees.


Dode en gewonden bij protesten in Pakistan na arrestatie oud-premier Khan
10 Mei, 00:01 NOS nieuws

Bij de protesten in Pakistan na de arrestatie van oud-premier Ihram Khan is in de stad Quetta zeker een dode gevallen. Ook raakten vijf mensen gewond. Volgens de autoriteiten is het dodelijke slachtoffer een aanhanger van Khan en zijn er onder de gewonden meerdere agenten.

Buiten de rechtbank waar Khan eerder vandaag uit werd gehaald, braken gevechten uit tussen aanhangers van de oud-premier en de politie. Ook bestormden demonstranten militaire gebouwen, zoals het gebouw van een regionale bevelhebber. Betogers richtten binnen in het gebouw vernielingen aan.

Volgens de partij van Khan, Tehreek-e-Insaf (PTI), gaan de protesten door totdat Khan vrijgelaten wordt. De partij roept aanhangers op om morgen om 08.00 uur te verzamelen bij het Hooggerechtshof.

Een senator van de PTI heeft laten weten dat de protesten wel vreedzaam moeten verlopen. Hij zegt dat "schurken" die niet bij de PTI horen verantwoordelijk zijn voor de verschillende brandstichtingen vandaag in het land.

Internet afgesloten

Ook in andere steden in het land is het onrustig en vielen er gewonden bij de betogingen. Het mobiele internet in Pakistan is voorlopig afgesloten op bevel van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook Twitter, Facebook en YouTube zijn slecht of niet toegankelijk. Pakistaanse media melden ook dat op sommige plekken de elektriciteit uitviel vandaag.

Khan werd eerder vandaag uit het gerechtsgebouw gehaald en gearresteerd vanwege corruptie. In het gerechtsgebouw werden op dat moment andere aanklachten tegen de oud-premier behandeld. PTI spreekt van een ontvoering en heeft zijn beklag gedaan bij de rechtbank. Die heeft de politie om uitleg gevraagd.

De PTI riep Pakistanen op de straat op te gaan. "Blokkeer de wegen en sluit de winkels", schreef de partij op Twitter. Vanuit de regering klinkt kritiek op de houding van de PTI. De minister van Planning beschuldigt de partij van terrorisme.
Man in Den Haag zwaargewond na val van balkon tijdens arrestatie
3 Mei, 00:03 NOS nieuws

Een man is vanochtend tijdens zijn arrestatie in Den Haag van een balkon gevallen. Hij raakte daarbij zwaargewond, meldt de politie.

De politie wilde de man aanhouden vanwege een strafbaar feit. Waar hij van verdacht wordt, wil de politie niet zeggen.

Het is volgens de politie nog niet duidelijk hoe de verdachte van het balkon viel. De rijksrecherche onderzoekt wat er in de Haagse woning is gebeurd en of de betrokken agenten iets te verwijten valt, schrijft Omroep West. Volgens een buurtbewoonster viel of sprong de man vanaf de derde vierdieping naar beneden.

Hoe de man eraan toe is, is niet bekend. Er kwamen vanochtend een ambulance en een traumahelikopter naar de woning in het stadsdeel Laak toe.
Arrestatie en 'gecontroleerde explosie' bij Buckingham Palace
3 Mei, 00:01 NOS nieuws

Aan de poort van Buckingham Palace is een man gearresteerd die vermoedelijk patronen van een jachtgeweer het terrein van het paleis op had gegooid, meldt de Londense politie. Niet lang na het incident is er een "gecontroleerde explosie" geweest in de buurt van het koninklijk paleis.

"De man is gearresteerd op verdenking van het dragen van een wapen", aldus de politie. Verdere details over de man of zijn motief zijn niet bekendgemaakt. Hij werd rond 19.00 uur (lokale tijd) opgepakt en is meegenomen naar het politiebureau, luidt de verklaring. Voor zover bekend is er niet geschoten en is er niemand gewond geraakt. De politie gaat niet uit van een terreurdaad.

De arrestatie en de "gecontroleerde explosie" komen op het moment dat Londen op scherp staat. Over vier dagen is de kroning van de Britse koning Charles. Die ontving overigens eerder vandaag de Australische premier Albanese in het paleis. Charles en koningin-gemalin Camilla waren niet in het paleis toen de man werd opgepakt.
Londen sanctioneert vijf Russen gelinkt aan arrestatie van opposant Kara-Moerza
22 April, 00:03 Skynet Buitenland
Het Verenigd Koninkrijk heeft vrijdag sancties aangekondigd tegen vijf Russische onderdanen die zouden betrokken zijn bij de vergiftiging en arrestatie van opposant Vladimir Kara-Moerza, die de Britse nationaliteit heeft en maandag in Moskou werd veroordeeld tot 25 jaar cel voor landverraad.


Trump verwacht dinsdag arrestatie, roept op tot protest
19 Maart, 00:06 NOS nieuws

De Amerikaanse oud-president Trump verwacht dat hij dinsdag gearresteerd wordt. Hij laat dat weten op zijn eigen socialemedianetwerk Truth Social. "De veruit populairste Republikeinse kandidaat en oud-president van de Verenigde Staten van Amerika wordt volgende week dinsdag gearresteerd", schrijft hij in een bericht met alleen maar hoofdletters.

Trump is verwikkeld in meerdere juridische onderzoeken. De zaak waarnaar Trump nu verwijst, speelt in Manhattan, New York, en draait om het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels, met wie hij een relatie zou hebben gehad. Trump zegt dat hij uit gelekte berichten kan opmaken dat hij dinsdag wordt opgepakt.

In de post gaat Trump, die zich opnieuw kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap, eerst tekeer over de staat waarin de Verenigde Staten verkeren: "We zijn nu een derdewereldland en stervende." Ook herhaalt hij zijn claim dat de presidentsverkiezingen zijn gestolen.

Daarna gaat het over het onderzoek naar het betalen van zwijggeld. Hij noemt het Openbaar Ministerie in Manhattan corrupt en betaald door de progressieve zakenman George Soros. Hij spreekt de verwachting uit te worden gearresteerd, maar maakt niet duidelijk waarop hij dat precies baseert.

Daarna roept hij op tot verzet: "Protesteer en neem het land terug!" Amerikaanse media zien daarin een parallel met de bestorming van het Capitool twee jaar geleden.

Het Openbaar Ministerie in Manhattan is door Amerikaanse media om commentaar gevraagd, maar wil niet reageren.

Stormy Daniels beweert in 2006 seks te hebben gehad met Trump, toen diens vrouw Melania net bevallen was. In 2016 betaalde Trumps advocaat Cohen 130.000 dollar zwijggeld, naar eigen zeggen uit eigen zak. Trump ontkent dat hij ooit iets met Daniels heeft gehad.

De advocaat ging drie jaar de gevangenis in nadat hij had toegegeven campagnewetten te hebben overtreden door fraude te plegen voor zijn baas. Onderzoekers van het OM keken daarna ook of Trump soortgelijke overtredingen had begaan om zwijggeld te betalen. Ze spraken daarvoor onder meer met Daniels en Cohen.

Amerikaanse media meldden eerder al dat een arrestatie in de lucht hing. Justitie zou overleggen met de Secret Service, die de beveiliging van Trump verzorgt, om die procedure vlekkeloos te laten verlopen.
Meer beeldmateriaal over hardhandige arrestatie Tyre Nichols vrijgegeven
9 Maart, 00:08 Skynet Buitenland
De stad Memphis zal twintig uur aan extra beeldmateriaal in verband met de hardhandige arrestatie van Tyre Nichols vrijgeven. Dat heeft de Amerikaanse stad aangekondigd. Nichols overleed drie dagen na zijn arrestatie in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.


Oud-premier Pakistan weet arrestatie te ontlopen: 'Mijn leven loopt gevaar'
6 Maart, 00:05 NOS nieuws

De Pakistaanse politie heeft vandaag geprobeerd om de voormalige premier Imran Khan te arresteren in zijn huis in Lahore. Khan, die ervan wordt beschuldigd staatsgeschenken te hebben verkocht, werd niet thuis aangetroffen. Volgens de politie probeert Khan zijn arrestatie te ontlopen.

Op beelden op sociale media is te zien dat op het moment dat politieagenten het huis van Khan in Lahore naderen, ze worden tegengehouden door aanhangers van de 70-jarige oud-premier.

Een rechtbank in Islamabad vaardigde deze week een arrestatiebevel uit tegen Khan. Dat werd gedaan omdat hij weigert naar hoorzittingen te komen in de strafzaak die tegen hem is aangespannen vanwege de illegale aan- en verkoop van geschenken die hij tijdens zijn premierschap van buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders ontving. Khan spreekt de beschuldigingen tegen.

Khan, een oud-topcricketspeler, trad in 2018 aan tot premier. Vorig jaar werd hij door het parlement na een stemming weggestuurd.

Daarna leidde Khan, die nog veel steun heeft van het Pakistaanse volk, protesten waarin hij vervroegde verkiezingen eiste van zijn opvolger, premier Sharif. Bij een van die protesten werd hij in zijn scheenbeen geschoten.

Dinsdag voor de rechter

Na de mislukte arrestatie van vandaag sprak Khan zijn aanhangers toe. Hij zei dat hij wordt gedagvaard voor "nepzaken" en dat zijn leven gevaar liep. "Ik heb dit eerder gezegd, en ik kreeg gelijk toen ik werd aangevallen, dat mijn leven gevaar loopt", zei Khan.

"Ze blijven me dagvaarden voor verschillende rechtbanken in Lahore en Islamabad, terwijl ze geen veiligheid bieden, ondanks het feit dat ze op de hoogte zijn van het gevaar dat ik loop."

Khan moet komende dinsdag voor de rechtbank verschijnen. Als hij dat niet doet, zal de politie hem moeten arresteren en voor de rechtbank moeten brengen, heeft minister van Binnenlandse Zaken Rana Sanaullah gezegd.
Braziliaans hof beveelt arrestatie Bolsonaro?s justitieminister
11 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Anderson Torres, de minister van Justitie onder de vorige president Jair Bolsonaro. Torres was zondag als chef van de Federale Politie verantwoordelijk tijdens de bestorming van overheidsgebouwen. Volgens Braziliaanse media zit hij nu in de Verenigde Staten.
Mollema dacht aan geintje toen hij hoorde over arrestatie Van der Poel
26 September 2022, 00:07 NU.NL - Sport
Bauke Mollema hoorde zondag pas vlak voor de start van de wegwedstrijd op de WK wielrennen dat Mathieu van der Poel 's nachts was gearresteerd. De 35-jarige renner van Trek-Segafredo kon het verhaal eerst niet geloven.


Politie schiet verdachte dood bij arrestatie in Waalwijk
18 Maart 2022, 00:06 NOS nieuws

De politie heeft vanavond in Waalwijk een 27-jarige man doodgeschoten. Een specialistische eenheid wilde rond 19.15 uur op het Larixplein in de wijk Bloemenoord een verdachte aanhouden. "Daarbij is door de politie geschoten en is de verdachte overleden", schrijft de politie op Twitter.

De rijksrecherche doet onderzoek, wat in zulke zaken de gangbare procedure is. Vanwege het lopende onderzoek wil de politie op dit moment niet meer informatie geven.
Politie schiet gericht tijdens arrestatie van verdachte met mes in Den Haag
10 Januari 2022, 00:03 NOS nieuws

De politie heeft vanmiddag bij een aanhouding in Den Haag gericht geschoten op een verdachte met een mes. De verdachte is zonder verwondingen gearresteerd.

Rond 13.00 uur kreeg de politie een melding binnen over een bedreiging met een mes in een appartement in de wijk Moerwijk. Toen agenten er waren kwam de gewapende verdachte op hen af.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen Omroep West dat is geprobeerd om de verdachte met pepperspray te overmeesteren. Toen dat niet werkte is er gericht geschoten op de benen van de verdachte, aldus de woordvoerder. Hij werd niet geraakt maar kon daarna wel worden aangehouden. Bij het incident raakte een agent lichtgewond.

Wat er precies voorafging aan de bedreiging wordt nog onderzocht. De politie hoort getuigen en heeft de verdachte meegenomen naar het bureau.
Verdere escalatie Brits-Franse visserijoorlog na arrestatie van Britse visser in Le Havre
30 Oktober 2021, 00:08 Volkskrant
De Britse regering heeft de Franse ambassadeur op het matje geroepen om tekst en uitleg te geven over de arrestatie van een Britse visser in Le Havre. Het is voor eerst in zeer lange tijd dat Londen tot zo?n drastische maatregel overgaat.


Man overleden na arrestatie in Schaarbeek
31 Juli 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Een 26-jarige man uit Schaarbeek is donderdag overleden nadat hij in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt was door de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Dat parket heeft een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van de arrestatie en het overlijden.
Bekende criticus van Palestijnse Autoriteit en president Abbas overleden bij arrestatie
26 Juni 2021, 00:06 Volkskrant
Een bekende Palestijnse activist is omgekomen bij zijn arrestatie door de Palestijnse politie. Volgens zijn familie werd Nizar Banat ernstig mishandeld toen hij werd meegenomen: veiligheidstroepen zouden hem hebben uitgekleed en met een ijzeren staaf hebben geslagen. De Palestijnse Autoriteit, het bestuur van de Palestijnse gebieden, zegt het incident te onderzoeken.


Heethoofd bedreigt agenten en gaat wild tekeer tijdens arrestatie: ?Ik heb die dingen niet gezegd, ik ben mishandeld?
27 Januari 2021, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Een 42-jarige man die tijdens een opstootje met skaters op het Stationsplein in Sint-Niklaas agenten de huid vol schold, hen bedreigde en wild tekeer ging tijdens zijn arrestatie, riskeert 13 maanden cel. Zelf ontkent hij zijn gedrag, en noemt hij de agenten ?leugenaars?.
Roep om bijkomende Europese sancties tegen Rusland na arrestatie Navalny
21 Januari 2021, 18:00 Skynet Belgie
Het Europees Parlement dringt er bij de lidstaten op aan om bijkomende sancties op te leggen tegen Rusland na de arrestatie van oppositieleider Aleksej Navalny. In een vandaag goedgekeurde resolutie vragen de parlementsleden onder meer sancties tegen de oligarchen die banden hebben met het Kremlin.


"Geen toegang tot advocaat na illegale arrestatie"
18 Januari 2021, 10:07 Skynet
De Russische politie verhindert dat oppositieleider Aleksej Navalny een advocaat kan zien na zijn "illegale" arrestatie. Dat zeggen zijn bondgenoten vandaag. Navalny werd zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op een van de luchthavens van Moskou.


Wereldwijde kritiek op arrestatie Navalny: ?Hij moet onmiddellijk vrijgelaten worden?
18 Januari 2021, 11:13 Volkskrant
Wereldwijd is forse kritiek geuit op de arrestatie van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Jake Sullivan, de Nationaleveiligheidsadviseur van president-elect Joe Biden, zei zondag dat Navalny ?onmiddellijk vrijgelaten? moet worden. Ook andere landen roepen op tot zijn vrijlating.


Politie trekt wapens bij arrestatie na achtervolging op A4
10 Januari 2021, 07:48 NOS nieuws

De politie heeft op de snelweg A4 bij Hoogmade met getrokken wapens iemand aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging die begon in Rijswijk.

De politie ging af op een melding van illegaal gokken af in een bedrijfspand in Rijswijk. De verdachte ging er vervolgens met hoge snelheid in een auto vandoor. Daarbij schampte hij een politieagent. Zo'n 25 kilometer verder op de A4 is de verdachte klemgereden.

Het is niet duidelijk of er mensen gewond zijn geraakt.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn