NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Arm


Arduino introduceert Uno R4-microcontroller met 32bit-ARM-cpu
Maandag, 00:00 Tweakers
Arduino heeft de Uno R4-microcontroller aangekondigd. Het bordje maakt gebruik van een 32bit-ARM-cpu met een kloksnelheid van 48MHz. De R4 heeft 32 kilobyte aan ramgeheugen en 256 kilobyte aan opslagruimte. Het bordje komt in mei uit. Hoeveel het moet kosten, is niet duidelijk.


?Banken waarderen beursgang Arm op 30 miljard tot 70 miljard dollar?
6 Maart, 00:08 Techzine
Banken verwachten dat de beursgang van Arm een bedrag oplevert van tussen de 28 miljard euro en 66 miljard euro (30 miljard dollar en 70 miljard dollar). Het Japanse moederbedrijf Softbank heeft medio vorig jaar de beslissing genomen over Arm. De beursgang moet in de loop van dit jaar zijn beslag krijgen, zo is de […]


Microsofts Surface Pro 9 - Kies je voor Intel of Arm?
21 Februari, 00:53 Tweakers
Microsoft biedt de Surface Pro 9 aan in twee versies: met een Intel-processor en met zijn eigen SQ3-chip. Welke van deze opties is de beste?


Raspberry Pi Foundation komt met debugkit voor Pico Pro en Arm-microcontrollers
21 Februari, 00:53 Tweakers
De Raspberry Pi Foundation heeft een nieuwe module uitgebracht, de Raspberry Pi Debug Probe. Het bedrijf omschrijft de met een RP2040-microcontroller uitgeruste module als een volledige, hardwarematige debug-oplossing voor op Arm gebaseerde microcontrollers.


Windows 11 on Arm nu officieel ondersteund op Apple Macs
20 Februari, 00:50 Techzine
Microsoft ondersteunt nu officieel het draaien van Windows 11 op devices met een op de Arm-architectuur gebaseerde processor. Daarmee wordt het draaien van Windows 11 on Arm in een VM op Apple Macs officieel ondersteund. Apple gebruikt sinds enkele jaren Arm-chips in zijn pc’s. Windows on Arm bestaat inmiddels al enkele jaren, maar wordt nog […]


Arm: we mogen geen Neoverse V3-chiptechnologie exporteren naar China
15 December 2022, 00:00 Tweakers
Het Britse chipbedrijf Arm denkt geen licentie voor zijn Neoverse V3-chip te mogen verkopen aan het Chinese bedrijven omwille van het Wassenaar Akkoord. Het bedrijf zou toestemming nodig hebben van de VS dat onlangs nog zijn exportbeperkingen naar China heeft uitgebreid.


Louis Tomlinson breekt arm na val en moet promotie van nieuw album staken
21 November 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Louis Tomlinson is zaterdagavond na een concert in New York gevallen en heeft daarbij zijn arm gebroken. De voormalig One Direction-zanger laat via Instagram weten dat hij enkele evenementen rondom de release van zijn nieuwe album moet laten schieten.


Hoe kom jij rond? Anouk (34): 'Creativiteit brengt je ver als je arm bent'
21 November 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De boodschappen worden duurder, net als de energie en benzine. Voor starters is het moeilijk om een huis te vinden. En studenten bouwen soms torenhoge studieschulden op. In deze rubriek vertellen jonge mensen hoe zij rondkomen en geeft het Nibud tips.


'Arm zet cpu-macht in zodat fabrikanten ook andere Arm-soc-onderdelen afnemen'
29 Oktober 2022, 00:00 Tweakers
Qualcomm heeft na een recente licentie-aanklacht van Arm nu zelf een aanklacht ingediend. Volgens Qualcomm verspreidt Arm bewuste valse informatie en gebruikt het zijn licenties voor cpu's zodat fabrikanten ook bij andere soc-onderdelen zoals gpu's voor Arm-ontwerpen kiezen.


Chipontwikkelaar Arm sleept Qualcomm voor de rechter wegens contractbreuk
5 September 2022, 00:07 NU.NL - Tech
De Britse chipontwikkelaar Arm klaagt zijn Amerikaanse concurrent Qualcomm aan. Het bedrijf zou zich schuldig hebben gemaakt aan contractbreuk en inbreuk op handelsmerken.


Arm klaagt Qualcomm aan wegens licentie-inbreuk omtrent Nuvia-overname
2 September 2022, 00:01 Tweakers
Arm daagt Qualcomm voor de rechter vanwege zijn overname van chipbedrijf Nuvia, een bedrijf van onder meer ex-Apple-chipontwerpers. Arm beticht de bedrijven van schending van licentieovereenkomsten en inbreuk op handelsmerken.


HPE gaat voor Arm met de ProLiant RL300 Gen11 server
30 Juni 2022, 00:06 Techzine
HPE lanceert de ProLiant RL300 Gen11, een server rack unit voor Ampere Altra en Altra Max. Beide processors draaien op Arm. De architectuur wint in de afgelopen jaren terrein. Daar wil HPE een slaatje uit slaan. HPE is welbekend met Arm. In 2020 lanceerde de organisatie de Apollo 80, een server rack unit voor de […]


SK Hynix wil Arm overnemen
1 April 2022, 00:08 Techzine
SK Hynix overweegt een overname van Arm. CEO Park Jung-ho onderhandelt met partners om een gezamenlijke overname te realiseren. “We overwegen een snelle overname met een consortium van partners”, zei Park Jung-ho tijdens een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. “Ik geloof niet dat Arm door een enkele organisatie gekocht kan worden.” Volgens SK Hynix is het plan weinig […]


Arm-overname door Nvidia gaat definitief niet door
9 Februari 2022, 00:01 Tweakers
De verkoop van de Britse chipontwerper Arm aan Nvidia gaat definitief niet door. Dat schrijven SoftBank, de huidige eigenaar van Arm, en Nvidia. Met de overname was zo'n 40 miljard dollar gemoeid. De bedrijven kondigden de geplande overname aan in 2020.


Gerucht: Nvidia verwacht dat overname Arm niet doorgaat
26 Januari 2022, 00:00 Tweakers
Nvidia zou aan partners vertellen dat het verwacht dat de overname van Arm niet doorgaat. Het zou niet lukken om de toestemming rond te krijgen. SoftBank, de huidige eigenaar van Arm, zou een beursgang voorbereiden.


Miljardairs zijn rijker sinds coronacrisis; kloof tussen arm en rijk groeit
9 December 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Wereldwijd zijn miljardairs er economisch hard op vooruitgegaan sinds het begin van de coronacrisis, blijkt uit het World Inequality Report. De groep allerrijksten bezit nu zo'n 3,5 procent van het totale inkomen ter wereld; begin 2020 was dat nog 2 procent.


Amerikaanse toezichthouder wil overname ARM door Nvidia blokkeren
5 December 2021, 00:08 Techzine
De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission wil de overname van ARM door Nvidia blokkeren en stapt hiervoor naar de rechter. Reden is dat Nvidia door de voorgenomen overname technologie in handen krijgt die het kan blokkeren voor gebruik door concurrenten. Dit zou de marktwerking beperken. De FTC heeft besloten dat het gaat proberen de overname […]


Amerikaanse toezichthouder wil overname chipbedrijf Arm door Nvidia verhinderen
3 December 2021, 00:02 HLN.BE
De Amerikaanse toezichthouder FTC wil een miljardendeal waarbij de Britse chipontwerper Arm zou worden overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Nvidia verhinderen. Volgens de FTC zou de deal de innovatie in de sector kunnen beknotten.


SiFive: volgende generatie RISC-V-cores kan concurreren met Arm en Intel
24 Oktober 2021, 00:00 Tweakers
SiFive heeft zijn volgende generatie RISC-V-core aangekondigd. Volgens het bedrijf presteert deze tot vijftig procent beter dan zijn huidige P550-core. Daarmee kunnen de nieuwe cores volgens het bedrijf concurreren met de huidige kernen van Arm en Intel.


?Europese Unie verlengt onderzoek naar overname Arm door Nvidia?
16 Oktober 2021, 00:07 Techzine
De Europese Unie gaat waarschijnlijk zijn mededingingsonderzoek naar de overname van Arm door Nvidia verlengen. Dit nadat enkele concessies van de AI- en chipsetgigant nog steeds niet aan bepaalde mededingingsvereisten voldeden. De voortdurende soap rondom de voorgenomen overname van chipsettechnologiespecialist Arm door AI- en chipgigant Nvidia krijgt naar alle waarschijnlijkheid een langer vervolg. Volgens bronnen […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn