NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Apple


Onderzoekers hekelen schimmigheid Apple en Google bij zero-days
Vandaag, 00:05 Techzine
Onlangs patchten zowel Apple als Google zero-day kwetsbaarheden in hun software. Wat echter niet duidelijk was uit hun bekendmakingen, was dat beide door exact dezelfde bug werden veroorzaakt in het WebP-afbeeldingsformat. Onderzoekers van Rezilion stellen dat de schimmigheid van de techbedrijven rondom deze kwetsbaarheden voor een blinde vlek zorgen op security-gebied. Begin september detecteerde The […]


Apple brengt update uit die hoge straling iPhone 12 moet verhelpen
Er komt een software-update voor Franse gebruikers die de stralingsproblemen van de iPhone 12 moet oplossen. Omdat de iPhone 12 te veel straling uitzendt, mag het toestel in Frankrijk niet meer worden verkocht. Ook in Nederland wordt het stralingsniveau van de telefoon onderzocht.


Apple voorziet iPhone 12 van update om stralingsniveaus te verminderen
Zondag, 00:01 Tweakers
Apple brengt een software-update uit voor de iPhone 12 om de specific absorption rate ervan terug te brengen binnen de wettelijke limieten. Volgens de Franse toezichthouder ANFR is de straling van de iPhone 12 te hoog. Daarom verbood Frankrijk onlangs de verkoop van het toestel.


Apple voegt optie om diefstal en verlies te verzekeren toe aan AppleCare+
Zondag, 00:00 Tweakers
Apple heeft voor Nederlandse klanten een nieuwe optie toegevoegd aan het AppleCare+-verzekeringsabonnement waarbij nu ook diefstal en het verlies van iPhones verzekerd kunnen worden. Er worden maximaal twee van deze incidenten per jaar gedekt.


Eerste benchmarkresultaten bevestigen snelheidswinst Apple A17 Pro
Zondag, 00:00 Tweakers
Er zijn details van de Apple A17 Pro verschenen in Geekbench. De mobiele soc haalt een singlecorescore die ongeveer 13 procent hoger ligt dan de A16 Bionic. De multicoreresultaten zouden ongeveer 12 procent hoger liggen. De A17 Pro wordt met 8GB werkgeheugen geleverd.


iPhone heeft voortaan andere oplaadkabel nodig: ?Goed voor iedereen, behalve voor Apple zelf?
14 September, 00:04 HLN.BE
Techgigant Apple is overstag en gaat alle nieuwe telefoons uitrusten met de universele USB-C-aansluiting die Brussel verplicht maakt. Is de klant daardoor goedkoper uit? En kunnen mensen met een oudere iPhone de kabeltjes daarvoor straks nog wel kopen?


Nooit meer vragen om iPhone-oplader: Apple stapt met iPhone 15 over op USB-C
13 September, 00:04 NU.NL - Economie
De iPhone 15 is niet meer op te laden met de Lightning-kabel van eerdere iPhones. Op de nieuwe telefoon gaat dat via USB-C. Dat kondigde Apple dinsdagavond aan tijdens de presentatie van nieuwe iPhones voor komend jaar.


'Apple Watch Series 9 en Ultra 2 krijgen nieuwe hartslagmonitor en U2-uwb-chip'
10 September, 00:00 Tweakers
De Apple Watch Series 9 en Ultra 2 krijgen een vernieuwde hartslagmonitor, accuratere sensors en een U2-ultrawidebandchip. Dat beweert Mark Gurman van Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden.


Beurswaarde Apple daalt met 200 miljard dollar na beperkingen China
9 September, 00:02 NOS nieuws

De beurswaarde van Apple is met 200 miljard dollar gedaald na berichten dat China het gebruik van iPhones door overheidsmedewerkers wil inperken. Het aandeel daalde de afgelopen dagen met ruim 6 procent. Daarbij moet worden aangetekend dat de beurswaarde nog altijd zo'n 2,8 biljoen dollar is, ofwel 2800 miljard dollar. Ook de beurskoersen van een aantal leveranciers van Apple daalden.

The Wall Street Journal meldde woensdag dat overheidsmedewerkers in China voor hun werk niet langer gebruik mogen maken van iPhones en telefoons van andere buitenlandse merken. Persbureau Bloomberg meldt dat het verbod ook geldt voor werknemers van staatsbedrijven en overheidsinstellingen. Eerder werd duidelijk dat bepaalde ambtenaren van de Chinese regering al te maken hadden met restricties voor het gebruik van de populaire telefoon.

18 procent van de omzet

China is de op twee na belangrijkste afzetmarkt voor Apple en daarmee goed voor 18 procent van de omzet van de techgigant. Daarnaast is China het land waar de meeste Apple-producten worden geproduceerd.

In Peking hield het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zich op de vlakte. "Producten en diensten van elk land zijn welkom op de Chinese markt, mits ze zich houden aan de Chinese wetten en regels", zei een woordvoerster. Vanuit Apple is geen verklaring gekomen.

De berichten over de restricties komen in aanloop naar nieuwe modellen van de iPhone, die naar verwachting volgende week worden gepresenteerd. Onlangs lanceerde ook het Chinese Huawei zijn nieuwste toestel, dat qua kracht en snelheid de concurrentie met de iPhone moet kunnen aangaan.

Tussen China en de VS zijn oplopende spanningen over onder meer chiptechnologie. De Amerikanen hebben stevige sancties opgelegd aan Peking om te voorkomen dat de Chinese chipsector te hard groeit. In Nederland gelden er sinds 1 september nieuwe beperkingen voor de export van chipmachines van fabrikant ASML uit Veldhoven.
Apple gaat opnieuw iPhones met minder restricties uitdelen aan onderzoekers
3 September, 00:02 Tweakers
Apple gaat opnieuw speciale iPhones aan beveiligingsonderzoekers uitdelen. Die kunnen daarmee kwetsbaarheden vinden in de telefoon en in het besturingssysteem iOS. Het bedrijf verlengt daarvoor het Security Research Device Program.


Wedbush-analist: ?Apple koopt ESPN?
22 Augustus, 00:00 Emerce
Het is niet of, maar wanneer Apple de Amerikaanse sportzender ESPN koopt. Dat zegt althans de Amerikaanse financieel analist Dan Ives tegen CNBC News.


'Apple geeft sommige iPhone 15's oplaadvermogen van 35 watt'
20 Augustus, 00:01 Tweakers
Komende iPhone 15-toestellen krijgen naar verluidt een maximaal oplaadvermogen van 35W, zo stellen betrokkenen. Het is niet duidelijk of dit alleen voor iPhone 15 Pro-modellen geldt of ook voor de reguliere varianten. Apple brengt de iPhone 15-serie waarschijnlijk eind september uit.


Apple verkocht afgelopen kwartaal minder hardware, vestigt record met services
6 Augustus, 00:02 Tweakers
Apple heeft in het afgelopen kwartaal een omzet van omgerekend net geen 74,76 miljard euro gerealiseerd. Dat is een kleine daling vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, veroorzaakt door een afname van de omzet uit hardware. Wel werd er een omzetrecord met services gevestigd.


Apple wil dat appmakers vanaf 2024 api-gebruik toelichten vanwege fingerprinting
30 Juli, 00:01 Tweakers
Apple wil dat appontwikkelaars vanaf de lente van 2024 aangeven waarom ze toegang willen hebben tot bepaalde api's. Zo wil het bedrijf voorkomen dat de api-toegang wordt misbruikt om mensen te tracken met fingerprinting.


Apple en Microsoft stuwen Nasdaq
29 Juli, 00:00 De Tijd
22:07 De technologiebeurs sloot bijna 2 procent hoger af. ExxonMobil was na een lager dan verwachte winst de dissonant op een groen Wall Street.


Apple test achter de schermen een eigen versie van ChatGPT
26 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
Ook Apple werkt aan een eigen chatbot met kunstmatige intelligentie, meldt Bloomberg. Maar deze 'AppleGPT', zoals hij door ingewijden wordt genoemd, is voorlopig nog niet klaar voor het grote publiek.


Apple dreigt in VK te stoppen met FaceTime en iMessage om encryptiewet
23 Juli, 00:00 Tweakers
Apple heeft kritiek geuit op een Brits wetsvoorstel waarbij techplatforms gedwongen kunnen worden encryptie af te zwakken. Het bedrijf dreigt vanwege het voorstel in het VK te stoppen met FaceTime en iMessage.


Apple bereikt kaap van 3.000 miljard dollar beurswaarde
2 Juli, 00:05 Skynet Economie
Apple heeft vrijdag tijdens de handel een marktwaarde van 3.000 miljard dollar bereikt. Sinds het begin van het jaar is het aandeel 47 procent gestegen in waarde.


Apple sluit boven 3 biljoen dollar op recordbrekend Wall Street
Techconcern Apple is als eerste Amerikaanse bedrijf gesloten met een beurswaarde van meer dan 3 biljoen dollar. Dat is 3.000 miljard dollar. Het aandeel van de iPhonemaker hikte al enige tijd tegen de grens aan, maar een nieuw koopadvies van analisten van Citi en een techrally nadat een voor de Federal Reserve belangrijke inflatiemaatstaf daalde, hielpen een handje.


NU+ | Het is stil in de Metaverse, maar Apple kan zorgen voor nieuwe interesse
18 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg droomt van een virtuele toekomst. Je kunt de echte wereld achterlaten door een bril op te zetten en jezelf onderdompelen in een digitale wereld waarin alles mogelijk is. Tot nu toe loopt het nog geen storm. Maar misschien zorgt Apple voor een opleving.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn