NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
App


LinkedIn experimenteert met korte TikTok-achtige videofeed in mobiele app
29 Maart, 00:07 Techzine
LinkedIn is bezig met het testen van een feed van korte video?s in zijn mobiele app, bevestigt het zakelijke social mediaplatform van Microsoft tegenover TechCrunch. De nieuwe feed moet LinkedIn dezelfde videofunctionaliteit geven als bijvoorbeeld TikTok of Instagram. De nieuwe videofunctionaliteit in de mobiele app van LinkedIn werd ontdekt door Austin Null, een mediastrategiespecialist. In […]


Gerucht: Europese Commissie gaat App Store en Play Store onderzoeken vanwege DMA
23 Maart, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie zou de komende dagen gaan aankondigen dat zij de App Store van Apple en de Play Store van Google wil gaan onderzoeken. De Commissie wil weten of de nieuwe voorwaarden van de App Store en Play Store voldoen aan de Digital Markets Act.


Uber-app toont passagiers CO2-besparing bij duurzame taxirit
18 Maart, 00:00 Emerce
Sinds deze week maakt Uber voor passagiers en bedrijven direct inzichtelijk hoeveel CO2 uitstoot ze kunnen besparen met een duurzame taxirit. Daarmee wil het bedrijf het bewustzijn over het belang van duurzaam rijden verder vergroten.


Google voegt 360-gradenfoto weer toe aan Camera-app voor oudere Pixel-telefoons
2 Maart, 00:01 Tweakers
Google heeft de functie Photo Sphere weer toegevoegd aan zijn Camera-app voor de Pixel 7 en ouder. De functie verdween afgelopen najaar. Photo Sphere maakt het maken van 360-gradenfoto's mogelijk.


Onderzoek naar TikTok omdat de app tieners mogelijk niet goed beschermt
20 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Er komt een Europees onderzoek naar TikTok. Brussel wil weten of het bedrijf de Europese regels wel naleeft. Zo wordt onderzocht of de app minderjarige gebruikers goed beschermt.


TikTok brengt app uit voor Apple Vision Pro
17 Februari, 00:00 Tweakers
Videoplatform TikTok heeft een app uitgebracht voor Vision OS, het besturingssysteem van de Apple Vision Pro-headset. De interface is 'vanaf het begin opnieuw opgebouwd' voor de headset, zegt het bedrijf.


Apple past App Store Connect-platform aan om alternatieve appstores toe te staan
10 Februari, 00:00 Tweakers
Europese app-ontwikkelaars kunnen voortaan alternatieve appwinkels aanbieden op iOS. Apple staat dat toe met een update voor App Store Connect. Ook mogen ze alternatieve distributiepackages aanbieden.


OVpay-app laat gebruikers verschillende betaalpassen toevoegen
3 Februari, 00:01 Tweakers
De OVpay-app bevat sinds vrijdag twee nieuwe functies. OVpay laat gebruikers nu verschillende betaalpassen toevoegen aan de app. Daarnaast kunnen openstaande bedragen via de app worden betaald.


AlphaTauri wordt Visa Cash App RB Formula One Team
28 Januari, 00:04 Autosport
Het tweede formule 1 team in handen van Red Bull verandert opnieuw van naam. Na Toro Rosso en AlphaTauri is het nu de beurt aan Visa Cash App RB Formula One Team.

Lees meer: AlphaTauri wordt Visa Cash App RB Formula One Team


Epic is niet blij met nieuwe regels voor App Store
27 Januari, 00:01 Tweakers
Epic Games is niet blij met de nieuwe regels die Apple heeft opgesteld voor het gebruik van de App Store. Ceo Tim Sweeney noemt de wijzigingen 'hot garbage', maar hij is nog steeds van plan de Epic Games Store op iOS uit te brengen.


App Store van Apple gaat flink op de schop in EU vanwege nieuwe regels
26 Januari, 00:04 NOS nieuws

De tarieven die Apple rekent aan app-bouwers in de EU gaan flink omlaag, maar alleen als zij instemmen met nieuwe voorwaarden. Dat is een van de veranderingen die het bedrijf doorvoert onder druk van de nieuwe Digitale Marktenwet. Het zijn de grootste aanpassingen die Apple doet sinds het in 2008 begon met de App Store.

Door de wetgeving moeten consumenten ook via alternatieve downloadwinkels aan apps kunnen komen. Bovendien zou het kunnen betekenen dat aankopen voor consumenten goedkoper uitpakken. De veranderingen zijn verwerkt in de nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem iOS, versie 17.4. Die komt in maart, niet toevallig ook de maand waarin die wet ingaat.

Apple heeft zich lang stevig verzet tegen deze nieuwe EU-wet: het bedrijf vindt dat deze veranderingen leiden tot meer risico's voor gebruikers. Het is nog onduidelijk of de aanpassingen genoeg zijn voor de Europese Commissie.

Ook andere Amerikaanse techgiganten, zoals Meta en Google, moeten zich aan deze nieuwe wet houden en werken aan veranderingen. Op Googles besturingssysteem Android kunnen gebruikers al buiten de Play Store om apps downloaden.

Lagere percentages

Als je op dit moment op een iPhone een app wil downloaden, doe je dat via de App Store. Een andere mogelijkheid is er niet. Aan de App Store zit je Apple ID gekoppeld, vaak met een creditcard. Daardoor kun je zonder steeds betaalinformatie te hoeven invoeren digitale aankopen doen, zoals een abonnement of iets anders binnen een app. Apple heeft dit volledig onder controle en incasseert over de transacties 15 tot 30 procent. Deze optie blijft beschikbaar.

Straks kunnen app-ontwikkelaars die hun apps aanbieden in de App Store naast Apples eigen kassasysteem ook kiezen voor een eigen alternatief of gebruikers doorsturen naar een website. Wie hier gebruik van wil maken, dient wel akkoord te gaan met nieuwe voorwaarden. Dit is ook vereist voor wie aanspraak wil maken op een lagere afdracht, 10 of 17 procent. Als een ontwikkelaar Apples eigen kassasysteem wil gebruiken komt daar nog eens 3 procent bij.

Op het oog lijkt het dat het voor ontwikkelaars, en daarmee indirect voor consumenten, goedkoper kan uitpakken. Maar het is nog onduidelijk of dat in de praktijk ook zo zal zijn.

Voor heel populaire apps, met meer dan een miljoen downloads, wordt per jaar per installatie nog eens 50 cent in rekening gebracht. Dit geldt voor alle apps, of ze nou via de App Store te verkrijgen zijn of daarbuiten.

Downloadwinkel

Daarnaast mogen ontwikkelaars een concurrerende downloadwinkel opzetten. Appbouwers kunnen er dan voor kiezen om hun app ook in die digitale winkel zichtbaar te maken. Apple zegt geen commissie te vragen over transacties die via alternatieve downloadwinkels lopen. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel van dat soort alternatieve opties er daadwerkelijk gaan komen.

Apple wil ook controle houden over apps die terechtkomen in alternatieve downloadwinkels, naar eigen zeggen om consumenten te beschermen, en stelt een aantal eisen. Alle apps - dus ook als die niet in de eigen App Store terechtkomen - worden onderworpen aan een 'basis-inspectie'. Zo'n inspectie wordt bijvoorbeeld uitgevoerd op het gebied van privacy. Dit gebeurt deels geautomatiseerd en deels door medewerkers van Apple.

Voordat een app wordt gedownload, verschijnt er een informatiescherm over de ontwikkelaar, screenshots en andere informatie die als essentieel wordt gezien. Alternatieve downloadwinkels moeten zijn goedgekeurd. Ten slotte is er beveiliging die voorkomt dat apps kunnen worden geopend met malware.

Spotify bereidt zich voor

Een van de grote app-ontwikkelaars die de veranderingen bij Apple nauwgezet volgen, is Spotify. De streaminggigant is al jaren verwikkeld in een juridische strijd met Apple via een klacht bij de Europese Commissie.

Die zaak loopt nog altijd. Gisteren kondigde Spotify nieuwe betaalmogelijkheden aan binnen de app die het hoopt te kunnen verwezenlijken dankzij de nieuwe EU-wet.

Epic, de maker van het populaire spel Fortnite, wil een eigen downloadwinkel openen op iOS. CEO Tim Sweeney heeft op X tegelijkertijd flinke kritiek op de plannen van Apple.
Google wil Bard-assistent mogelijk integreren in Berichten-app
20 Januari, 00:00 Tweakers
Google wil assistent Bard mogelijk integreren in de Berichten-app. Op die manier kunnen gebruikers een chat beginnen met de chatbot. Ook krijgt Bard mogelijk later deze week een afbeeldingengenerator.


Apple rekent hoge prijs voor alternatieve betaalmethodes App Store
19 Januari, 00:07 Techzine
Apple heeft de voorwaarden voor alternatieve betalingsmethoden voor de Amerikaanse variant van de App Store versoepeld. Ontwikkelaars moeten hiervoor wel een hoog bedrag afdragen voor het verwerken van deze betalingsprocessen. Apple heeft de voorwaarden voor alternatieve betalingsmethoden in de Amerikaanse App Store aangepast. Dit doet men naar aanleiding van het rechterlijk besluit in een antitrust-zaak […]


App economie groeit weer: 171 miljard dollar in 2023
15 Januari, 00:00 Emerce
De app-economie trekt weer aan nadat deze in 2022 voor het eerst vertraagde, volgens het jaarlijkse rapport van de informatieleverancier data.ai. De groei was met 3 procent bescheiden, maar leverde wel 171 miljard dollar op (App Store, Google Play en Android-appstores van derden).


Storing die website en app van Rabobank platlegde is verholpen
10 Januari, 00:22 NU.NL - Tech
De Rabobank heeft woensdagochtend een grote storing verholpen, die zorgde dat de website en app urenlang onbereikbaar waren. Klanten kunnen nu weer bankzaken regelen.


NU+ | Bel of app gerust tijdens de jaarwisseling: de netwerken kunnen het aan
3 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Je hoeft niet bang te zijn dat je tijdens de jaarwisseling je vrienden of familie niet kunt bellen, sms'en of appen. Mobiele netwerken hebben zoveel capaciteit dat overbelasting met Oud en Nieuw tot het verleden behoort.


Microsoft brengt Copilot-app uit voor iOS en iPadOS
31 December 2023, 00:00 Tweakers
Microsoft heeft de Copilot-app uitgebracht voor iOS en iPadOS-apparaten. Eerder deze week kwam de app al beschikbaar voor Android-toestellen.


NU+ | Probleem met NPO Start-app legt het nadeel van slimme televisies bloot
15 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Kies een nieuwe televisie niet uit op basis van de apps die erop staan, adviseren experts. De kans is groot dat apps na een paar jaar niet meer werken, doordat de tv-fabrikant of appmaker jouw televisie niet meer ondersteunt.


NL-Alert-app waarschuwt nu ook mensen met een beperking en grensbewoners
15 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
De NL-Alert-app is vernieuwd. Daarmee hoopt het ministerie van Justitie en Veiligheid ook mensen met een beperking en bewoners van grensgemeenten te bereiken met de waarschuwingen. De app is sinds maandag te downloaden.


Overheid brengt NL-Alert-app uit voor grensbewoners en mensen met beperking
12 December 2023, 00:01 Tweakers
De Nederlandse overheid heeft een nieuwe NL-Alert-app uitgebracht die is ontwikkeld voor grensbewoners en mensen met een visuele of auditieve beperking. In 2020 bracht de overheid ook al een NL-Alert-app uit, maar daar bleek een datalek in te zitten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn