NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Antwerpse

2News.be / Trefwoorden / Antwerpse

Mensenhandel op Antwerpse bouwwerf - Aannemer IREM-Ponticelli wijst alle beschuldigingen van mensenhandel af
31 Juli, 00:07 Skynet Economie
Het Frans-Italiaanse IREM-Ponticelli, dat arbeiders regelde voor de werf van chemiebedrijf Borealis in Antwerpen, wijst alle beschuldigingen van mensenhandel af. IREM-Ponticelli zegt verder de volledige medewerking te verlenen aan alle onderzoekende Belgische instanties.


55 vermoedelijke slachtoffers mensenhandel aan de slag op bouwwerf van chemiebedrijf Borealis in Antwerpse haven
26 Juli, 00:00 HLN.BE
Het Antwerpse arbeidsauditoraat voert een onderzoek naar 55 mogelijke slachtoffers van mensenhandel op de grote bouwwerf van het chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven. Dat melden De Tijd en Gazet van Antwerpen maandagavond.


Zeeland gaat in beroep tegen vergunning Antwerpse ethaankraker Ineos
17 Juli, 00:06 Skynet Economie
De Nederlandse provincie Zeeland heeft beroep aangetekend tegen de omgevingsvergunning die Ineos Olefins Belgium kreeg voor de bouw en uitbating van een nieuwe ethaankraker. De provincie stelt dat het niet duidelijk is hoeveel stikstof vanuit de ethaankraker vanuit het Antwerpse havengebied in Zeeuwse natuurgebieden terecht zou komen.


Van groene waterstof produceren in Oman tot Antwerpse files verkleinen: het veelzijdige Deme trekt naar de beurs
30 Juni, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het bagger- en groene energiebedrijf Deme uit Zwijndrecht trekt donderdag apart naar de beurs. Het bedrijf is een deel van de Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren. Deme stelt wereldwijd bijna vijfduizend mensen tewerk, die heel verschillende dingen doen. De ene werkt mee aan de bouw van de Oosterweelverbinding, die de files in en rond Antwerpen moet verkleinen. De andere installeert windmolens op zee, bereidt de productie van groene waterstof voor of legt stranden in Angola aan. De grootste kracht van Deme zit in zijn werknemers. Wij laten er vier aan het woord.
Politie vindt duizenden namaakartikelen op Antwerpse Sinksenfoor
26 Juni, 00:10 Skynet Economie
In Antwerpen heeft de lokale politie bij een controleactie op de Sinksenfoor enkele duizenden namaakartikelen aangetroffen en in beslag genomen. Ook een leverancier die onderweg was naar de foor werd betrapt met nog eens bijna 30.000 namaakartikelen. Het ging onder meer om verzamelkaarten, knuffelberen en sleutelhangers.


Antwerpse INEOS-kraker krijgt groen licht
9 Juni, 00:02 De Tijd
01:00 Na een jarenlange lijdensweg zet Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) het licht op groen voor de Britse chemiegroep INEOS om een ethaankraker - een investering van 3 miljard euro - in de An...


Antwerpse studenten organiseren nostalgische modeshow ?Tijd Van Toen?
19 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vier studenten eventplanning van Karel De Grote Hogeschool organiseerden dinsdagavond De Tijd Van Toen, een modeshow die het publiek terugkatapulteerde naar de golden sixties en seventies. Kledij uit de jaren ?50, ?60 en ?70 werd door de studenten samengebracht met typische voorwerpen uit een voor hen ver vervlogen tijd. Een stevige brok nostalgie dus, die de aanwezigen deed terugdenken aan hun jonge jaren.
Commotie rond het afbouwen van aantal Antwerpse stadsloketten: ?Wachtrijen zijn nu al veel te lang?
21 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Veel commotie rond de plannen van de stad om het aantal loketten af te bouwen. Het stadsbestuur wil van tien naar vier loketten en ter compensatie de mogelijkheden online uitbreiden. Oppositiepartijen Groen en PVDA kanten zich tegen het voorstel. De wachttijden zijn volgens hen nu al veel te lang.
1 April, 00:02 De Tijd
Vredesactie wacht olietanker met Russische olie op in Antwerpse haven
28 Maart, 00:09 Skynet Economie
De beweging Vredesactie, met zetel in Antwerpen, heeft actie gevoerd in de haven. Activisten wachtten de olietanker 'Advantage Party', geladen met Russische olie, op aan de Zandvlietsluis met spandoeken.


Antwerpse stadhuis opent op 18 juni de deuren
25 Januari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) houdt nog een slag om de arm, maar het gerenoveerde stadhuis opent normaal op zaterdag 18 juni de deuren. Waarschijnlijk gaat de stad zelf in staan voor de invulling van de ruimtes op de gelijkvloerse verdieping van het stadhuis.
Britse kunstkenner ontdekt dat ?kopie? van Antwerpse meester Anthony Van Dyck wellicht toch het origineel is
10 Januari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Een Britse kunsthistoricus heeft ontdekt dat een schilderij dat hij vijftig jaar geleden voor 65 pond (78 euro) kocht, misschien echt wel gemaakt werd door de Vlaamse meester Anthony ?Antoon? van Dyck. Dat schrijft The Guardian.
Waar het woord ?prik? niet uitgesproken wordt en aapjes ongeduldig op bezoek wachten: zo krijgen 1123 Antwerpse kinderen morgen hun eerste coronavaccin in de zoo
8 Januari, 00:03 HLN.BE
Terwijl de boosterprikken in de Antwerp Expo bij volwassenen volop gezet worden, start de stad Antwerpen op zaterdag 8 januari met de eerste coronaprik voor kinderen. Tussen 10 en 13 uur nemen 1123 kinderen tussen vijf en elf jaar oud plaats in een heuse safaritent in de de Marmeren Zaal van de Antwerpse ZOO voor hun Pfizervaccin. ?Het vaccineren zal volgens de ?touch?-techniek verlopen?, zegt spoedarts Jan Stroobants. ?Waarna de kinderen zich aan een ?wachtwandeling? tussen de aapjes kunnen verwachten.?


Antwerpse natuurliefhebber schiet unieke beelden van spelende wolf in Limburg
12 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Yente De Maesschalck (20) vertoeft de jongste tijd veel in Limburg. De jonge natuurliefhebber uit Schelle jaagt er op de wolf. Deze week had hij prijs. Hij schoot uitzonderlijke beelden van de wolf.
Antwerpse Open Vld-leden krijgen laatste woord over akkoord met N-VA en Vooruit
12 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse Open Vld-partijbestuur legt het akkoord met N-VA en Vooruit voor aan de leden. Zij krijgen nu de vraag of ze akkoord of niet-akkoord gaan met de aanpassing van het bestuursakkoord. De mandatarissen zaten zaterdagnamiddag uren bij elkaar in hun Liberaal Huis. De debatten zouden pittig, maar respectvol zijn verlopen. Dat vernamen we van bronnen bij Open Vld.
De Antwerpse haven door de eeuwen heen in het MAS
12 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De haven van Antwerpen is al eeuwenlang het kloppende hart van de stad, dat bewijst een nieuwe tentoonstelling in het MAS nog maar eens. In ?Vracht? wordt de bezoeker meegenomen op een reis door de eeuwen heen: van de Vikings naar Napoleon, via de Congotijd naar de containerschepen. Met scheepsmodellen en kunstobjecten wordt de geschiedenis van de Antwerpse haven gereconstrueerd.
DERBY. Tel hier mee af naar de Antwerpse burenstrijd tussen Beerschot en Antwerp
5 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Na enkele zelftesten en een doktersbezoek zijn we helemaal zeker: we zitten met derbykoorts! Vertoon je ook al symptomen? De kans is groot, want zondag staan Beerschot en Antwerp nog eens tegenover elkaar in de hoogste voetbalklasse. En ditmaal in een uitverkocht Kiel! Een hoogdag voor het Antwerpse voetbal. En de inzet, die is groot, want de winnaar mag zich minstens tot de volgende confrontatie - begin maart - de Ploeg van ?t Stad noemen. Mis hier geen enkele update in de aanloop naar de grootste stadsderby van het land.
Antwerpse binnenstad wordt niet verkeersvrij gemaakt voor Urban Trail
21 November 2021, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Wie zondag deelneemt aan de Urbain Trail in Antwerpen zal voor een groot deel op de stoep moeten lopen. De stad wordt niet verkeersvrij gemaakt zoals bij bijvoorbeeld de marathon en de 10 Miles wel het geval was. De lopers hebben ook best een mondmasker bij de hand. Want dat zal enkele keren opgezet moeten worden.
Scholen uit Antwerpse noordrand waarschuwen voor opmars van ?Sloth Juice?: ?Enorm krachtige synthetische cannabis?
30 Oktober 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Zes scholen uit Malle en Zandhoven waarschuwen voor Sloth Juice, een synthetische cannabis die in opmars zou zijn bij tieners. Dat meldt VTM Nieuws. Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt: ?De drug kan leiden tot psychoses en waanbeelden.?
Coronavirus - Antwerpse vaccinaties gebeuren weldra in Antwerp Expo en Kinepolis
19 Oktober 2021, 00:02 Skynet
In Antwerpen blijft het vaccinatiedorp op Spoor Oost nog open tot midden november voor het eerste deel van de derde vaccinatieronde tegen het coronavirus bij 65-plussers uit Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek of Schoten. Nadien zullen de vaccinaties doorgaan in Antwerp Expo en Kinepolis Antwerpen. Er komen ook lokale vaccinatiedagen op andere plaatsen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn