NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Antwerpen

2News.be / Trefwoorden / Antwerpen

Provincie Antwerpen wil fusiegemeente Zwijndrecht liever niet in Oost-Vlaanderen
30 November, 00:08 Skynet Economie
De provincie Antwerpen zou, indien de fusie er ooit komt tussen Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke, liefst hebben dat de nieuwe gemeente niet in Oost-Vlaanderen komt te liggen zoals voorzien. Dat zegt de eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen Luk Lemmens (N-VA) woensdag.


Verkiezingen 2024 - Willem-Frederik Schiltz wordt lijsttrekker Open VLD Antwerpen
15 November, 00:02 Skynet
Willem-Frederik Schiltz, fractieleider in het Vlaams parlement van de liberalen, zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar de lijst van Open VLD trekken in Antwerpen. Dat bevestigen Schiltz en de lokale voorzitter Fons Borginon dinsdagavond.


Havenarbeiders overvallen aan grenspost van douane in Antwerpen
5 November, 00:00 De Tijd
19:46 Een drugsbende heeft vrijdagavond twee havenarbeiders overvallen, wellicht in een poging een lading onderschepte drugs terug te krijgen. De vakbonden trekken aan de alarmbel over de jongste escalatie ...


Spontane actie bij De Lijn Antwerpen "opgevolgd door helft van chauffeurs"
1 November, 00:07 Skynet Economie
De stakingsactie bij De Lijn in de provincie Antwerpen is maandagochtend opgevolgd door zowat de helft van de bus- en trambestuurders die hadden moeten uitrijden. Dat zeggen vakbonden ACOD en ACV op basis van een interne bevraging. De Lijn zelf zegt voorlopig geen cijfers kwijt te kunnen, gezien het spontane karakter van de actie.


Nog rest van de dag hinder door stakingsactie bij De Lijn Antwerpen
1 November, 00:07 Skynet Economie
In de hele provincie Antwerpen blijft er nog de rest van de dag zware hinder bij De Lijn, vanwege een spontane stakingsactie. Dat bevestigen De Lijn en de vakbonden. Dinsdag stoppen de acties, in afwachting van een extra ondernemingsraad op 8 november waar de vakbonden meer uitleg hopen te krijgen over het sluiten van verschillende stelplaatsen.


Madonna verschijnt uur te laat op het podium bij beide shows in Antwerpen
26 Oktober, 00:06 NU.NL - Muziek
Madonna heeft haar fans tijdens haar optredens op zaterdag en zondag in Antwerpen een uur laten wachten. De concerten zou om 20.30 uur beginnen, maar de zangeres verscheen pas een uur later op het podium.


Provincie Antwerpen vindt overnemer voor Suske & Wiske-museum
26 Oktober, 00:02 Skynet Belgie
Het Antwerpse provinciebestuur heeft dan toch een overnemer gevonden voor het Suske & Wiske-museum in Kalmthout. Wie dat is, wordt pas donderdag bekendgemaakt.


Laatste nog werkende graanzuiger is opnieuw in Antwerpen
12 September, 00:06 Skynet Economie
Na een restauratie van bijna twee jaar is de laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld opnieuw in Antwerpen. Hij kreeg een plaats op de stadsdroogdokkensite en werd zaterdag officieel geopend in aanwezigheid van onder meer Vlaams minister voor Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) en Antwerps schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA).


Provincie Antwerpen talmt met stikstofvergunningen
9 September, 00:00 De Tijd
01:00 In afwachting van het stikstofdecreet behandelt de provincie Antwerpen zo min mogelijk vergunningen voor activiteiten die stikstof uitstoten. De deputatie zegt dat 'het wetgevend kader' ontbreekt. And...


Honderden boeren met tractoren op weg naar Antwerpen voor betoging
22 Augustus, 00:06 Skynet Economie
Vanuit alle hoeken van Vlaanderen komen vrijdagochtend tractoren aangereden om in Antwerpen samen te komen voor een grote boerenbetoging. Het gaat naar schatting om honderden deelnemers. De Antwerpse politie laat weten de colonnes tractoren te faciliteren richting de betoging, en op grote kruispunten dus het verkeer te zullen regelen.


Twee arrestaties na boerenbetoging in Antwerpen
22 Augustus, 00:05 Skynet Economie
Op Spoor Oost in Antwerpen zijn aan het einde van de boerenbetoging daar twee personen bestuurlijk gearresteerd. Dat zegt de lokale politie. Het gaat om een man die autobanden in brand stak, en de bestuurder van een tractor die wilde verhinderen dat de politie die eerste man zou identificeren.


Antwerpen kiest voor meer hoogbouw
19 Augustus, 00:00 De Tijd
01:00 Soepelere en afgeslankte regels moeten de bouwshift helpen realiseren, maar experten zijn kritisch.


Recordschip MSC Loreto aangekomen in Antwerpen
27 Mei, 00:04 Skynet Economie
Het allergrootste containerschip ter wereld, de MSC Loreto, is donderdag rond elf uur 's avonds aangekomen in de Antwerpse haven. Voor de Port of Antwerp-Bruges is het al het derde recordschip op enkele weken tijd.


Tienduizenden euro?s uit wagen gegooid tijdens achtervolging in Antwerpen
8 Mei, 00:00 HLN.BE
De Antwerpse lokale politie heeft zaterdagavond in het district Hoboken een wagen achtervolgd die na een verkeersovertreding een controle ontvluchtte. Dat bevestigt de politie. Uit het voertuig werden tijdens de achtervolging grote sommen cash geld naar buiten gegooid. De politie kon enkele tienduizenden euro?s recupereren.


Grootste containerschip ooit aangekomen in Antwerpen
22 April, 00:05 Skynet Economie
De MSC Tessa, het grootste containerschip dat ons land ooit heeft aangedaan, is vrijdagochtend aangekomen aan de MPET Terminal te Antwerpen. Dat blijkt uit data van de maritieme trackingwebsite Vesselfinder. De tendens van steeds grotere containerschepen blijft overigens nog even duren.


ANALYSE. CD&V Antwerpen vecht voor voortbestaan in politieke landschap
5 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Nationaal CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zadelt zijn afdeling in Antwerpen op met een groot perceptieprobleem door de kaart te trekken van de landelijke gemeenten. Dat Antwerps CD&V-boegbeeld Marc Van Peel breekt met zijn partij is een uiting van die wrevel bij de stedelijke christendemocraten. Het schip van CD&V Antwerpen maakt water, maar is er nog iemand aan het pompen? De christendemocratie vecht bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 voor haar voortbestaan in de stad.
Op bezoek in de bedreigde treinstations van de provincie Antwerpen: ?Zo weinig reizigers? Ik stel me vragen bij die telling?
30 Maart, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Stoppen er binnenkort geen treinen meer in Antwerpen-Noorderdokken en Herentals-Wolfstee? De kleinste treinstations van de provincie met het minste aantal reizigers per dag zouden weleens op termijn kunnen sluiten, als de NMBS zijn zin krijgt. De reden: om de treinen elders stipter en beter te maken, zouden te weinig gebruikte stations moeten sneuvelen. De weinige treinreizigers die we in de ?Antwerpse? ministations vonden, kunnen er niet mee lachen. ?Te weinig reizigers? Wat verwacht je? Je kunt gewoon niet rekenen op de trein.?
Professoren Universiteit Antwerpen vinden verklaring voor verkleuring beroemd schilderij Vermeer
26 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Proffen van de UA hebben een verklaring gevonden voor een verkleuring van een beroemd schilderij van Vermeer. Het schilderij hangt in een museum in Wenen. De Antwerpse proffen zijn met hun scan-toestel naar daar getrokken. En ze hebben zo uitgezocht waarom een lauwerkrans die 350 jaar geleden groen geschilderd was, nu blauw is geworden.
Verlinden schuift aan bij iftar in Antwerpen, ook holebi's welkom
24 Maart, 00:01 HLN.BE
In Antwerpen schuift minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) donderdagavond aan bij een iftar van de Belgisch-Turkse koepelbeweging Fedactio in het Hilton Hotel. Volgens de organisatie zijn onder de zowat 200 gasten ook enkele leden van de LGBTQIA+-gemeenschap, bij wijze van alternatief voor de afgelaste iftar in zaal De Roma.


Grootste uitgeverij wil Boekenbeurs terug naar Antwerpen halen: ?Er is stilaan een consensus?
10 Maart, 00:13 Gazet v. Antwerpen

Kris Hoflack, de nieuwe CEO van Standaard Uitgeverij, wil de Boekenbeurs terug naar Antwerpen halen. Die verdween drie jaar geleden uit Antwerp Expo. Het stadsbestuur staat open voor het idee, laat schepen van cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) weten.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn