NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Antwerpen

2News.be / Trefwoorden / Antwerpen

Puurs-Sint-Amands is droogste gemeente van provincie Antwerpen: ?Na deze emmers is het grondwater helemaal op?
19 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het hele land kreunt onder de droogte en dat is in de provincie Antwerpen niet anders. Volgens weerman David Dehenauw viel dit voorjaar nergens zo weinig neerslag als in Bornem en Puurs-Sint-Amands. Dat voelt ook hobbyteler Jos Wouters. ?Mijn wortelen groeien amper en mijn asperges steek ik kapot, allemaal door de droogte?, vertelt hij.
Jupiler Pro League - Amuzu en Kouame helpen RSC Anderlecht aan 0-4 zege in Antwerpen
9 Mei, 00:01 Skynet Sport
Op de derde speeldag in de Champions Play-off heeft RSC Anderlecht zondag een eerste overwinning geboekt. Het werd meteen een stevige: 0-4 op het veld van Antwerp.


GO! scholengroep Antwerpen organiseert festival voor meer dan 150 beginnende leerkrachten: ?Velen haken binnen de 5 jaar af?
5 Mei, 00:03 Gazet v. Antwerpen

In de Freinetschool in Hoboken organiseerde de GO! scholengroep Antwerpen, festival Startland. Een namiddag om startende leerkrachten eens te soigneren. ?Leraar zijn is een bijzonder veelzijdige job. Veel starters geven er binnen de eerste vijf jaar de brui aan, wat het lerarentekort nog doet groeien?, zegt Joke Temmerman, communicatieverantwoordelijke van GO! Antwerpen.
Borsbeekse burgers kritisch tijdens eerste infoavond over fusie: ?Een fusie is misschien nodig, maar toch niet met Antwerpen??
5 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Waarom moet Borsbeek een fusie aangaan? Wat zijn de voordelen als je een Antwerps district wordt? Het Borsbeekse schepencollege is begonnen met de informatieronde naar zijn burgers en gaf op deze en nog meer vragen een antwoord tijdens een eerste infoavond in het Tirolerhof. Ondertussen begint burgerbeweging Burgers voor Borsbeek met zijn petitie om een volksraadpleging te vragen.
Twee lichtgewonden en file na klapband op E34: ook hinder richting Antwerpen
28 April, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Een zwaar verkeersongeval op de E34 heeft woensdagavond zware verkeersproblemen veroorzaakt richting Knokke. Een vrachtwagen kreeg ter hoogte van Kallo een klapband en belandde in de middenberm. Door het ongeval was er ook een hele middag hinder richting Antwerpen. Er vielen gelukkig slechts twee lichtgewonden.
Michael Somers en Nina Lauwaert verlengen hun titel op de Ten Miles in Antwerpen
25 April, 00:03 Skynet Belgie
Michael Somers en Nina Lauwaert hebben zondag de Ten Miles in Antwerpen, met 30.000 deelnemers het grootste loopevenement van het land, gewonnen. Ook vorig jaar waren ze al de beste.


Duizenden betogers voor meer koopkracht in Antwerpen
24 April, 00:09 Skynet Economie
In Antwerpen stappen duizenden betogers door de binnenstad om meer koopkracht te vragen. De politie schat het aantal aanwezigen op zowat 5.000. De actie is een organisatie van het gemeenschappelijk vakbondsfront van ABVV, ACV en ACLVB.


Fusie havens van Antwerpen en Zeebrugge officieel
24 April, 00:09 Skynet Economie
De fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge is juridisch een feit. Het akkoord over de eengemaakte havenvennootschap werd vrijdagmiddag ondertekend op een buitengewone algemene vergadering. De havens gaan gezamenlijk verder onder de naam Port of Antwerp-Bruges.


Festival ?Beyond the Blackbox? waaiert uit over heel Antwerpen met voorstellingen die zich niet in hokjes laten steken
14 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In het Centraal Station, in een moskee, op straat, op een tennisveld of in een buurthuis: de eerste Antwerpse editie van kunstenfestival Beyond the Blackbox trakteert het publiek drie dagen lang op grensverleggend werk dat de klassieke theatersetting openbreekt.
Onze columnist eert Reinhilde Decleir: ?Antwerpen ligt er verweesd bij?
8 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Antwerpen ligt er verweesd bij. Met het overlijden van Reinhilde Decleir verliest artistiek Vlaanderen een moederfiguur. Een mentor die in haar studenten bleef geloven op momenten dat ze dat vaak zelf even niet deden. Want jazeker: ze was veel meer dan een theater- en televisieactrice.
Zorgbedrijf Antwerpen ontslaat zorgmedewerker op staande voet: ?Gedroeg zich op zeer onaanvaardbare wijze?
25 Maart, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Zorgbedrijf Antwerpen ontsloeg vandaag met onmiddellijke ingang een werknemer van haar woonzorgcentra. ?De medewerker in kwestie gedroeg zich op zeer onaanvaardbare wijze ten aanzien van een bewoner?, laat de stad weten in een persbericht.
Vlaams Parlement keurt fusiedecreet havens van Antwerpen en Zeebrugge goed
14 Maart, 00:09 Skynet Economie
Het Vlaams Parlement heeft woensdag het fusiedecreet voor de havens van Antwerpen en Zeebrugge goedgekeurd. Daarmee staat niets een fusie tussen de twee grootste havens in de weg. Het fusiedecreet werd quasi unaniem goedgekeurd. Enkel oppositiepartij PVDA stemde tegen.


Fleur Vermeiren zwemt in Antwerpen WK-minimum op 50 meter schoolslag
1 Maart, 00:02 Skynet Belgie
Fleur Vermeiren heeft zondag, op de derde en laatste dag van de Vlaamse zwemkampioenschappen in Antwerpen, de kwalificatietijd voor de 50 meter schoolslag voor de wereldkampioenschappen zwemmen (groot bad) in Boedapest (18 juni-3 juli) gezwommen.


Naar Antwerpen uitgeweken Kempenaar wint ?1 Jaar Gratis?: ?Ik betaal een feest voor de medekandidaten?
25 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

76.230 euro. Dat is het bedrag dat Ken Gybels (29) opstrijkt als winnaar van 1 Jaar Gratis. De Kempische muzikant ? met zijn 1m94 ook de grootste deelnemer van dit seizoen ? die in Antwerpen woont heeft al een bestemming voor het prijzengeld. ?Een deel ga ik wegschenken aan het goede doel?, zegt hij.
Kamerbrede meerderheid keurt fusiedecreet havens Antwerpen en Zeebrugge goed
21 Februari, 00:07 Skynet Economie
In de commissie Mobiliteit en Openbare Werken in het Vlaams Parlement is het fusiedecreet voor de havens van Antwerpen en Zeebrugge goedgekeurd. Zowel N-VA, CD&V, Open Vld, Vooruit als Groen keurden het decreet goed.


Amazon opent dit jaar bezorgcentrum in Antwerpen
19 Februari, 00:01 Tweakers
Amazon bouwt een eigen bezorgcentrum op een bedrijventerrein in Antwerpen. De locatie krijgt pakketten aangeleverd via sorteercentra in Frankrijk en Duitsland en laat deze vervolgens afleveren bij klanten in en rond Antwerpen.


Grote kabeldiefstal in Melsele zorgt voor ellende op het spoor tussen Sint-Niklaas en Antwerpen
1 Februari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Zo goed als de hele nacht tot 9 uur maandagmorgen kon er tussen Sint-Niklaas en Antwerpen geen enkele trein rijden. Oorzaak: een spectaculaire kabeldiefstal in Melsele. In de gestolen kabels zit koper. En dat koper brengt veel geld op. Kabeldiefstallen vallen de laatste jaren veel minder voor omdat de politie meer controleert en er veel zwaardere straffen op staan. Maar de diefstal van maandagochtend was redelijk omvangrijk.
Borsbeek start fusiegesprekken met stad Antwerpen
29 Januari, 00:04 Skynet Belgie
De gemeente Borsbeek start officieel fusiegesprekken op om aan te sluiten bij de stad Antwerpen. Dat hebben beide lokale besturen vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie. Borsbeek zou vanaf 2025 het tiende district van Antwerpen worden en zo dus een deel van zijn autonomie behouden.


Nederland versoepelt coronaregels, maar Antwerpen blijft populaire uitwijkplaats: ?Ook na de lockdown zullen we blijven komen?
17 Januari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Op 18 december 2021 werd in Nederland een strenge lockdown ingevoerd. Als gevolg zochten onze noorderburen massaal hun heil in Antwerpen, een gegeven dat de lokale middenstand geen windeieren legde. Zaterdag werden de maatregelen opnieuw versoepeld. Zo mogen onder meer kledingwinkels er opnieuw de deuren openen. Maar de horeca blijft voorlopig dicht. Heeft dat een impact op de toestroom van Nederlandse bezoekers? We namen zondag een kijkje in de Antwerpse binnenstad.
750 antivaxers manifesteren vreedzaam in Antwerpen: ?Onze kinderen worden geofferd voor de ouderen?
10 Januari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Ook in Antwerpen manifesteerden aanhangers van de beweging Viruswaanzin tegen het coronabeleid. De betogers kanten zich tegen de vaccinaties bij kinderen en het verplichten van mondmaskers in de klassen. ?We offeren onze kinderen op voor de belangen van de ouderen.?Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn