NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Antwerpen

2News.be / Trefwoorden / Antwerpen

Jinnih Beels (Vooruit) geen lijsttrekker meer voor stad Antwerpen
29 Maart, 00:00 De Tijd
23:24 Jinnih Beels doet afstand van haar plaats als lijsttrekster voor de lokale verkiezingen in Antwerpen. Haar positie wankelde nadat ze in een Humo-interview opnieuw scherp was over vermeende racistische...


Explosie op ?t Zuid in Antwerpen: verdachte kan ontkomen na achtervolging
28 Februari, 00:01 HLN.BE
In de Edward Pecherstraat in Antwerpen, in de buurt van de Waterpoort op ?t Zuid, is donderdagavond rond 22.30 uur uur een explosief tot ontploffing gebracht aan een woning. Enkele agenten in de buurt konden een verdachte achtervolgen richting kaaien, maar de vermoedelijke gooier kon ontkomen.


Nergens zonder weg in Antwerpen
2 Februari, 00:00 De Tijd
22:00 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.


Antwerpen dreigt uit de boot te vallen bij reshuffle scheepvaartallianties
19 Januari, 00:01 De Tijd
21:05 De Europese rederijen Maersk en Hapag-Lloyd gaan met een nieuwe alliantie voor een nieuwe strategie, met slankere routes en minder stops. Antwerpen dreigt zo zijn functie als aanloophaven te verliezen...


Weer treinverkeer mogelijk tussen Antwerpen en Essen
14 December 2023, 00:01 Skynet
Er is weer treinverkeer mogelijk tussen Antwerpen en Essen. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Sinds 23.30 uur zijn beide sporen weer in dienst. De ochtendspits van donderdag zou dus normaal moeten verlopen.


Provincie Antwerpen wil fusiegemeente Zwijndrecht liever niet in Oost-Vlaanderen
30 November 2023, 00:08 Skynet Economie
De provincie Antwerpen zou, indien de fusie er ooit komt tussen Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke, liefst hebben dat de nieuwe gemeente niet in Oost-Vlaanderen komt te liggen zoals voorzien. Dat zegt de eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen Luk Lemmens (N-VA) woensdag.


Verkiezingen 2024 - Willem-Frederik Schiltz wordt lijsttrekker Open VLD Antwerpen
15 November 2023, 00:02 Skynet
Willem-Frederik Schiltz, fractieleider in het Vlaams parlement van de liberalen, zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar de lijst van Open VLD trekken in Antwerpen. Dat bevestigen Schiltz en de lokale voorzitter Fons Borginon dinsdagavond.


Havenarbeiders overvallen aan grenspost van douane in Antwerpen
5 November 2023, 00:00 De Tijd
19:46 Een drugsbende heeft vrijdagavond twee havenarbeiders overvallen, wellicht in een poging een lading onderschepte drugs terug te krijgen. De vakbonden trekken aan de alarmbel over de jongste escalatie ...


Spontane actie bij De Lijn Antwerpen "opgevolgd door helft van chauffeurs"
1 November 2023, 00:07 Skynet Economie
De stakingsactie bij De Lijn in de provincie Antwerpen is maandagochtend opgevolgd door zowat de helft van de bus- en trambestuurders die hadden moeten uitrijden. Dat zeggen vakbonden ACOD en ACV op basis van een interne bevraging. De Lijn zelf zegt voorlopig geen cijfers kwijt te kunnen, gezien het spontane karakter van de actie.


Nog rest van de dag hinder door stakingsactie bij De Lijn Antwerpen
1 November 2023, 00:07 Skynet Economie
In de hele provincie Antwerpen blijft er nog de rest van de dag zware hinder bij De Lijn, vanwege een spontane stakingsactie. Dat bevestigen De Lijn en de vakbonden. Dinsdag stoppen de acties, in afwachting van een extra ondernemingsraad op 8 november waar de vakbonden meer uitleg hopen te krijgen over het sluiten van verschillende stelplaatsen.


Madonna verschijnt uur te laat op het podium bij beide shows in Antwerpen
26 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Muziek
Madonna heeft haar fans tijdens haar optredens op zaterdag en zondag in Antwerpen een uur laten wachten. De concerten zou om 20.30 uur beginnen, maar de zangeres verscheen pas een uur later op het podium.


Provincie Antwerpen vindt overnemer voor Suske & Wiske-museum
26 Oktober 2023, 00:02 Skynet Belgie
Het Antwerpse provinciebestuur heeft dan toch een overnemer gevonden voor het Suske & Wiske-museum in Kalmthout. Wie dat is, wordt pas donderdag bekendgemaakt.


Laatste nog werkende graanzuiger is opnieuw in Antwerpen
12 September 2023, 00:06 Skynet Economie
Na een restauratie van bijna twee jaar is de laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld opnieuw in Antwerpen. Hij kreeg een plaats op de stadsdroogdokkensite en werd zaterdag officieel geopend in aanwezigheid van onder meer Vlaams minister voor Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) en Antwerps schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA).


Provincie Antwerpen talmt met stikstofvergunningen
9 September 2023, 00:00 De Tijd
01:00 In afwachting van het stikstofdecreet behandelt de provincie Antwerpen zo min mogelijk vergunningen voor activiteiten die stikstof uitstoten. De deputatie zegt dat 'het wetgevend kader' ontbreekt. And...


Honderden boeren met tractoren op weg naar Antwerpen voor betoging
22 Augustus 2023, 00:06 Skynet Economie
Vanuit alle hoeken van Vlaanderen komen vrijdagochtend tractoren aangereden om in Antwerpen samen te komen voor een grote boerenbetoging. Het gaat naar schatting om honderden deelnemers. De Antwerpse politie laat weten de colonnes tractoren te faciliteren richting de betoging, en op grote kruispunten dus het verkeer te zullen regelen.


Twee arrestaties na boerenbetoging in Antwerpen
22 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
Op Spoor Oost in Antwerpen zijn aan het einde van de boerenbetoging daar twee personen bestuurlijk gearresteerd. Dat zegt de lokale politie. Het gaat om een man die autobanden in brand stak, en de bestuurder van een tractor die wilde verhinderen dat de politie die eerste man zou identificeren.


Antwerpen kiest voor meer hoogbouw
19 Augustus 2023, 00:00 De Tijd
01:00 Soepelere en afgeslankte regels moeten de bouwshift helpen realiseren, maar experten zijn kritisch.


Recordschip MSC Loreto aangekomen in Antwerpen
27 Mei 2023, 00:04 Skynet Economie
Het allergrootste containerschip ter wereld, de MSC Loreto, is donderdag rond elf uur 's avonds aangekomen in de Antwerpse haven. Voor de Port of Antwerp-Bruges is het al het derde recordschip op enkele weken tijd.


Tienduizenden euro?s uit wagen gegooid tijdens achtervolging in Antwerpen
8 Mei 2023, 00:00 HLN.BE
De Antwerpse lokale politie heeft zaterdagavond in het district Hoboken een wagen achtervolgd die na een verkeersovertreding een controle ontvluchtte. Dat bevestigt de politie. Uit het voertuig werden tijdens de achtervolging grote sommen cash geld naar buiten gegooid. De politie kon enkele tienduizenden euro?s recupereren.


Grootste containerschip ooit aangekomen in Antwerpen
22 April 2023, 00:05 Skynet Economie
De MSC Tessa, het grootste containerschip dat ons land ooit heeft aangedaan, is vrijdagochtend aangekomen aan de MPET Terminal te Antwerpen. Dat blijkt uit data van de maritieme trackingwebsite Vesselfinder. De tendens van steeds grotere containerschepen blijft overigens nog even duren.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn