NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Ankara

2News.be / Trefwoorden / Ankara

Champions League volley (m) - Roeselare verliest eerste groepsmatch in eigen huis van Ankara
24 November 2023, 00:00 Skynet Sport
Landskampioen Roeselare heeft donderdagavond op de eerste speeldag van de groepsfase in de Champions League volleybal voor mannenteams met 1-3 verloren van het Turkse Ziraat Bankasi Ankara. De setstanden in de Tombabelhal waren 19-25, 25-19, 24-26 en 24-26.


Ankara zet punt achter meeste reddingsacties
20 Februari 2023, 02:07 Skynet Buitenland
Bijna twee weken na de verwoestende aardbeving nabij de Turks-Syrische grens komt er een einde aan de zoek- en reddingsacties in de meeste van de door de aardbevingen getroffen provincies. Enkel in de provincies Kahramanmara? en Hatay wordt nog verder gezocht, zei een woordvoerder van de Turkse rampenautoriteit AFAD. Het aantal doden in Turkije alleen al ligt intussen op 40.689.


Turkije verzoekt Israëlische ambassadeur tijdelijk het land te verlaten
15 Mei 2018, 15:06 Skynet
Turkije heeft de Israëlische ambassadeur in Ankara gevraagd tijdelijk het land te verlaten uit protest tegen de tientallen door Israëlische soldaten gedode Palestijnen aan de grens met de Gazastrook. Ambassadeur Eitan Naeh werd door het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken verzocht "om tijdelijk naar eigen land terug te keren", verklaarde een Turkse diplomaat vandaag daags nadat Turkije zijn ambassadeurs uit Washington en Tel Aviv terugriep voor overleg. Het zou niet om een formele uitwijzing gaan.


Auto's drijven door de straten van Ankara
6 Mei 2018, 15:54 NOS nieuws

Het heeft zo hard geregend in de Turkse hoofdstad Ankara, dat er straten zijn ondergelopen en meer dan honderdvijftig auto's zijn weggespoeld. De overstromingen waren gisteren het hevigst, volgens de Turkse autoriteiten zijn vier mensen gewond geraakt.

De schade aan de auto's, maar ook wegen en winkels is groot. De komende dagen wordt meer hevige regen verwacht, maar toch is vandaag een begin gemaakt met het opruimen van het puin en het herstellen van de schade.

Meteorologen verwachten dat het de komende dagen ook extreem hard gaat regenen in Istanbul en rond de kustplaats Izmir.
Zware regenval veroorzaakt overstromingen in Ankara
6 Mei 2018, 13:12 Skynet
De Turkse hoofdstad Ankara is dit weekend getroffen door zware regenval en overstromingen. Er vielen vier gewonden. Dat melden Turkse media.


Vrijlating Turkse militairen door Athene wekt woede Ankara
17 April 2018, 19:30 NOS nieuws

Griekenland schendt het internationale recht door acht militairen niet uit te leveren die ervan verdacht worden dat ze betrokken waren bij de Turkse couppoging van 2016. Dat zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Bekir Bozdag.

Turkije en Griekenland hebben al langer onenigheid over de acht militairen, die na de mislukte staatsgreep met een helikopter naar Griekenland vluchtten. Hoewel de asielverzoeken van zeven van hen zijn afgewezen, oordeelde het Griekse hooggerechtshof dat ze niet mochten worden uitgeleverd. Volgens de Grieken is er geen garantie dat de mannen een eerlijk proces wacht in Turkije.

Gisteren maakte de Griekse minister van Justitie bekend dat de mannen in mei de maximale achttien maanden hebben vastgezeten en dat er geen reden is om hun detentie te verlengen. Ze zaten in de cel omdat ze illegaal Griekenland waren binnengekomen. Eerder had Turkije zich erbij neergelegd dat Griekenland de mannen niet wilde uitleveren.

'Ongewenste situaties in Egeïsche zee'

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken vindt dat Athene de Turken provoceert met de vrijlating. Hij waarschuwt dat Griekenland dat niet moet doen, om "ongewenste situaties rond de Egeïsche eilanden te voorkomen". De Griekse premier Tsipras zei vanmiddag dat de relatie tussen de twee landen een "periode van onzekerheid" doormaakt.

Griekenland en Turkije zijn het al tientallen jaren oneens over de status van bewoonde en onbewoonde eilanden in de Egeïsche Zee. Dat heeft onder meer te maken met de kwestie-Cyprus. Dat eiland is sinds de Turkse invasie van 1974 verdeeld in een Grieks en Turks deel, dat alleen door Ankara wordt erkend. Onderhandelingen over de splitsing hebben tot dusver nooit tot een oplossing geleid.

Levenslang voor coup

Turkije heeft vandaag 28 militairen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen voor betrokkenheid bij de mislukte coup van 2016. Sinds de mislukte staatsgreep is in Turkije de noodtoestand van kracht. Morgen wordt de noodtoestand hoogstwaarschijnlijk voor de zevende keer sinds de coup verlengd.
Dodental aanslag Ankara loopt op tot 95, nog 248 mensen behandeld
7 April 2018, 22:24 NRC
Het dodental na de dubbele bomaanslag in Ankara vandaag is opgelopen tot 95. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Mogelijk loopt dat cijfer nog verder op.


Turkije: IS belangrijkste verdachte aanslag in Ankara
7 April 2018, 22:24 NRC
Islamitische Staat is de belangrijkste verdachte in het Turkse onderzoek naar de dubbele bomaanslag zaterdag in Ankara.


'Criminelen in Ankara gesnapt met peperduur radioactief materiaal'
19 Maart 2018, 17:12 NOS nieuws

De Turkse politie heeft in Ankara bijna 1,5 kilo van het radioactieve materiaal californium in beslag genomen. Dat melden Turkse media. Vier mannen zijn opgepakt. Ze zouden het op de zwarte markt hebben willen verkopen voor 72 miljoen dollar.

Californium is een zeldzaam, niet-natuurlijk en peperduur materiaal. Het wordt gebruikt in kernkoppen, nucleaire centrales, de olieindustrie en de mijnbouw. Het zou miljoenen dollars per gram kosten. Daarmee zou de eigenlijke waarde in de miljarden lopen.

Kopers onbekend

Een anti-smokkeleenheid kreeg volgens de Turkse media een tip over het radioactieve materiaal. Tijdens een operatie in het district Pursaklar werd in de auto van vier verdachten 1,441 kilogram californium gevonden en in beslag genomen. De inzittenden zouden deel uitmaken van een grotere criminele organisatie. Aan wie ze het wilden verkopen, is onbekend.

Het in beslag genomen californium is naar het Turkse atoomenergieagentschap TAEK gebracht. De enige landen die californium maken zijn de Verenigde Staten en Rusland. Verschillende media schrijven dat het in Ankara gevonden materiaal mogelijk uit Rusland komt.
Amerikaanse ambassade in Ankara dicht na alarm over Islamitische Staat
5 Maart 2018, 10:06 Gazet v. Antwerpen

De Turkse autoriteiten hebben maandag de veiligheidsmaatregelen in de hoofdstad Ankara aangeschroefd en hebben een operatie gelanceerd tegen veronderstelde militanten van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), na een Amerikaans ?veiligheidsalarm?, zo hebben Turkse media gemeld. De Amerikaanse ambassade is gesloten.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn