NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Android

2News.be / Trefwoorden / Android

Android 15-telefoons kunnen sms'en via satellietverbinding
23 Maart, 00:01 Tweakers
Android 15 krijgt de mogelijkheid om sms-berichten te versturen en ontvangen via satellietverbindingen. Dat heeft Google bekendgemaakt. Apps kunnen bovendien detecteren dat de verbinding via satellieten loopt.


Apple: drie jaar geprobeerd om Apple Watch naar Android te brengen
23 Maart, 00:01 Tweakers
Apple heeft naar eigen zeggen drie jaar gewerkt aan een versie van Apple Watch voor Android voordat het project werd geschrapt. Het bedrijf zegt dat het tegen de 'technische beperkingen van Android' opliep.


Apple maakt overstappen naar Android makkelijker en maakt Safari verwijderbaar
9 Maart, 00:00 Tweakers
Apple gaat het makkelijker maken om van iOS over te stappen naar een alternatief OS zoals Android. Het bedrijf komt met verschillende opties, zoals de mogelijkheid om Safari-data over te zetten naar een andere browser. Ook kunnen gebruikers in de toekomst Safari verwijderen.


Brave-browser krijgt Leo-assistent in Android-versie
2 Maart, 00:01 Tweakers
De Brave-browser krijgt de ingebouwde Leo-assistent in de Android-versie. Leo zit al een paar maanden in de desktopversie van de browser en kan onder meer pagina's samenvatten en fungeren als AI-chatbot.


WhatsApp laat Android-gebruikers berichten terugvinden op datum
2 Maart, 00:00 Tweakers
Voortaan moet het eenvoudiger zijn om oudere berichten in WhatsApp op Android terug te zoeken. De berichtenapp laat Android-gebruikers berichten terugvinden op datum. Dit was al mogelijk bij de versies voor iOS, MacOS en de browserversie.


Chrome toont zoeksuggesties nu ook bij slechte verbinding op iOS en Android
2 Maart, 00:00 Tweakers
Google heeft drie functies beschikbaar gemaakt voor zijn Chrome-browser. Een van die nieuwe functies zorgt ervoor dat Chrome-gebruikers op Android en iOS zoeksuggesties te zien krijgen als de verbinding slecht is.


Windows 11-Insiders kunnen Android-toestel als webcam gebruiken
2 Maart, 00:00 Tweakers
Windows 11-gebruikers kunnen voortaan een Android-toestel gebruiken als webcam. Microsoft voegt die functie toe voor Insiders. Het is niet bekend wanneer de feature definitief beschikbaar komt.


Google blokkeert RCS-berichten op geroote Android-toestellen tegen spam
2 Maart, 00:00 Tweakers
Google blokkeert RCS-berichten op geroote Android-toestellen. Verschillende gebruikers melden dat de chatberichten via het nieuwe protocol plotseling niet meer werken. Google zegt dat het gaat om een maatregel om spam te voorkomen.


LineageOS 21 op basis van Android 14 met nieuwe galerijapp is uit
17 Februari, 00:00 Tweakers
De ontwikkelaars achter LineageOS hebben versie 21 van de custom Android-rom uitgebracht. Die is gebaseerd op Android 14 en introduceert met name cosmetische verbeteringen voor verschillende apps. De makers hebben ook een nieuwe fotogalerijapp uitgebracht.


Android krijgt optie om 'misleidende' apps op te sporen
10 Februari, 00:01 Tweakers
Google werkt aan een functie voor Android om een telefoon te scannen op 'misleidende' apps. Daarbij gaat het onder meer om phishingapps. Dat gebeurt dus niet bij installatie, maar op enig moment daarna.


Microsoft werkt aan extensies voor Android-versie Edge
3 Februari, 00:01 Tweakers
Microsoft werkt aan ondersteuning voor extensies in de Android-versie van browser Edge, zo ontdekte een ontwikkelaar. De functionaliteit zit in de Canary-testversie van de browser. Microsoft heeft er zelf nog niets over gezegd.


Google voegt Android- en iOS-emulator toe aan cloud-based Project IDX-ide
27 Januari, 00:01 Tweakers
Google heeft een Android- en een iOS-simulator toegevoegd aan zijn cloud-based ide Project IDX. Daarmee kunnen ontwikkelaars zien hoe hun apps er op die platforms uit komen te zien. Ook brengt het bedrijf de beloofde ondersteuning voor Python en Go uit.


X op Android breidt uit met telefonie (audio en video)
22 Januari, 00:00 Emerce
iOS had het al, nu krijgen Android-gebruikers van X de functie ook: bellen in audio en video via de app.


Microfoon in Google-zoekbalk op Android opent niet langer Assistent
13 Januari, 00:01 Tweakers
De microfoon in de zoekbalk op Android zal niet langer de Google Assistent openen. In plaats daarvan leidt het naar Google-zoekresultaten. Daarnaast verwijdert het bedrijf nog veel meer functies uit zijn digitale assistent.


Lenovo ThinkBook Plus-2-in-1 is zowel een Windows-laptop als een Android-tablet
13 Januari, 00:00 Tweakers
Lenovo demonstreert zijn komende ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid tijdens CES 2024. Het betreft een 2-in-1 die als Windows-laptop en als Android-tablet kan functioneren. De laptop komt in september 2024 uit in Europa.


Telenet maakt e-sim binnenkort voor iPhones en Android-telefoons beschikbaar
13 Januari, 00:00 Tweakers
De Belgische provider Telenet wil 'dit kwartaal' nog e-sim beschikbaar maken voor iOS- en Android-smartphones die dit ondersteunen.


Android Authority: code wijst op standaard ChatGPT-zoekmachine in Android
7 Januari, 00:02 Tweakers
Broncode in de Android-app van ChatGPT wijst erop dat de chatbot in de toekomst mogelijk als standaardassistent kan worden ingesteld. In dat geval kunnen smartphonegebruikers Google Assistent vervangen. Ook werkt maker OpenAI aan een tile voor ChatGPT.


Android-telefoons met Qualcomm-chip kwetsbaar voor aanval op afstand
6 Januari, 00:07 Techzine
Google heeft onlangs een kritieke kwetsbaarheid verholpen die hackers in staat stelt Android-telefoons met een Qualcomm-chipset op afstand aan te vallen. Ook andere zeer kritieke kwetsbaarheden zijn verholpen. In de eerste patchronde van 2024 voor Android heeft Google in totaal 59 kwetsbaarheden van een patch voorzien. Deze patches richten zich niet alleen op het mobiele […]


Android-malware omzeilt biometrische scan en steelt pincode telefoon
25 December 2023, 00:07 Techzine
De zogeheten Chameleon-malware is niet nieuw, maar kent zorgwekkende nieuwe mogelijkheden. Android-gebruikers kunnen een anderszins normaal functionerende app downloaden zonder ooit door te hebben dat Chameleon op de achtergrond draait. Chameleon werd in april ontdekt en staat bekend als een ‘banking trojan’, een verzamelterm voor malware dat inloggegevens en andere gevoelige data probeert te stelen. […]


'Android-wachtwoordmanagers schermen inloggegevens bij autofill niet goed af'
12 December 2023, 00:01 Tweakers
Indiase onderzoekers hebben ontdekt dat Android-wachtwoordmanagers inloggegevens niet goed afschermen als gebruik wordt gemaakt van de autofill-functie. Volgens de onderzoekers ligt een framework binnen Android aan de basis van het probleem.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn