NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Andere

2News.be / Trefwoorden / Andere

?Apple wil AI uitbreiden voor iPhones, iPads en andere apparaten?
Woensdag, 00:06 Techzine
Naar verluidt wil Apple de AI-mogelijkheden van zijn apparaten uitbreiden. Recente stappen wijzen erop dat de techgigant mogelijk kijkt naar generatieve AI om zijn productenpakket te “transformeren”. Volgens een nieuwe analyse van de vacatureplaatsingen en andere acties lijkt Apple agressief door te willen stoten naar de ontwikkeling van AI. VentureBeat wijst op recente stappen van […]


Lucid Suite wordt uitgebreid, onder andere met AI
17 Mei, 00:07 Techzine
Samenwerkingsplatform Lucid Suite krijgt vier nieuwe functionaliteiten. De aanvullingen moeten het gebruiksgemak van de software verbeteren, met onder andere hulp van AI. Lucid is een bedrijf dat in 2010 een gat in de markt zag met software voor slimme diagrammen. Inmiddels heeft Lucid meerdere kernproducten op de markt gebracht voor het visuele samenwerken. Eenvoud, AI […]


Tesla gaat stoppen met het stuur aan de andere kant
13 Mei, 00:00 AutoBlog

Slecht nieuws voor Engelse Tesla kopers: het merk stopt met het stuur aan de andere kant bouwen. De Engelsen maken het zichzelf niet makkelijk. Het is het enige grote Europese […]

Dit artikel Tesla gaat stoppen met het stuur aan de andere kant verscheen eerst op Autoblog.nl.
10 Mei, 00:04 Volkskrant
Grote pinstoring die lange rijen in winkels veroorzaakte is voorbij
Een landelijke pinstoring waardoor dinsdagmiddag lange rijen ontstonden in verschillende winkels is grotendeels opgelost. Mensen kunnen weer gewoon afrekenen met hun (digitale) betaalpas.


NU+ | Waarom het ene land stopt met kernenergie en het andere centrales bouwt
7 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
In hetzelfde weekend dat Duitsland het hoofdstuk kernenergie definitief afsloot, opende Finland een nieuwe kerncentrale. De interesse in nucleaire energie groeit in Europa, net als de discussie erover. "Europese grootmachten staan lijnrecht tegenover elkaar."


3 Mei, 00:04 Volkskrant
?Voor mij is het goed geweest! Salut!?: boer Jef en Bente beleven pijnlijke liefdesbreuk (+ zo verging het de andere boeren)
1 Mei, 00:02 HLN.BE
Liefde kan keihard zijn. Dat ervaarden boer Jef en zijn uitgekozen Bente in de laatste aflevering van ?Boer zkt Vrouw?. Voor het oog van de camera probeerden ze de oorzaak van hun stukgelopen relatie uit te praten, maar dat draaide op niets uit. Het vijftiende seizoen van ?Boer zkt vrouw? draaide qua romantiek sowieso op een sisser uit, want geen enkele van de vijf boeren vond via het programma de liefde. Al hebben er twee ook een nieuwe relatie.


?Ik leerde mijn vrouw kennen bij dansclub Danza? en andere verhalen uit vijftigjarig bestaan
26 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Dansclub Danza uit Zandhoven vierde haar halve eeuw dansgeluk met een receptie in De Populier. Met 403 leden swingt de club nog als een jongeling. Een dansvereniging kan grote gevolgen hebben. ?Ik heb mijn vrouw Hilde 44 jaar geleden leren kennen bij Danza?, zegt Karel Schelles (64). ?We zijn nog altijd samen.?
Studio 100 bevestigt vertrek Plopsa-CEO, ook andere manager moet weg
22 Maart, 00:07 Skynet Economie
Studio 100 heeft de samenwerking met de CEO van zijn pretparkdivisie Plopsa, Steve Van den Kerkhof, stopgezet. Dat bevestigt het bedrijf. Ook een andere manager moet vertrekken.


Fred Teeven verkent BBB-coalitie Zuid-Holland, ook andere provincies benoemen verkenner
19 Maart, 00:06 NOS nieuws

De BBB is na de verkiezingswinst van woensdag druk bezig om verkenners te benoemen in de verschillende provincies. In Zuid-Holland gaat VVD-coryfee Fred Teeven onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om een coalitie te vormen.

In Brabant is dat Sacha Ausems, de partijloze burgemeester van Waalwijk. In Noord-Holland is Ankie Broekers-Knol (VVD, voormalig staatssecretaris en Eerste Kamervoorzitter) benoemd om te verkennen.

In Groningen gaat PvdA-burgemeester Ard van der Tuuk van Westerkwartier aan het werk. In Friesland wordt dat SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer. In Drenthe is Astrid Nienhuis sinds vanmiddag verkenner; zij is de VVD-burgemeester van Heemstede en voormalig officier van justitie.

In de provincie Utrecht heeft de BBB Danny de Vries gevraagd om verkennend werk te doen. CDA'er De Vries is burgemeester van Oudewater. En in Zeeland gaat Gerard Rabelink aan het werk als verkenner. "Ik ga eerst een gesprek aan met de commissaris van de koning. En ik ga me verdiepen in de verkiezingsprogramma's, maar ik ga vooral luisteren", zegt Rabelink, eerder burgemeester van Schouwen-Duiveland, bij Omroep Zeeland. Rabeling is niet verbonden aan een politieke partij.

De BBB werd bij de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag in een keer de grootste partij in alle twaalf provincies. Hoewel dat niet verplicht is, neemt de grootste partij altijd het initiatief om te komen tot een werkzame coalitie.

Dat wordt in de meeste provincies geen sinecure. In Noord-Brabant bijvoorbeeld zei BBB'er John Frenken eerder al dat het huidige stikstofbeleid in de provincie op de helling moet. Brabantse boeren moeten nu uiterlijk op 1 juli 2024 hun stallen hebben aangepast, maar wat Frenken betreft wordt die deadline uitgesteld. Hij wil daarover niet onderhandelen.

"Nee, eigenlijk niet", aldus Frenken bij Omroep Brabant. "We hebben in eerdere interviews al gezegd dat als wij in de Staten zouden zitten er al lang een motie had gelegen dat die deadline van tafel moet. Die deadline is mensen het mes op de keel zetten, wat totaal niet nodig is. Op basis van vrijwilligheid en vooral met medewerking van iedereen komen we verder."

Wijs bestuur

De Brabantse verkenner Sacha Ausems wil toch graag aan het werk. "Verbinding is voor mij een belangrijk thema, te veel mensen voelen zich niet gehoord", stelt ze. "Ik heb de overstap naar het openbaar bestuur gemaakt vanuit die betrokkenheid. Wijs bestuur start met luisteren en goed willen begrijpen. Daarom ben ik bijzonder gemotiveerd om deze gesprekken te voeren."

De Noord-Hollandse verkenner Ankie Broekers-Knol benadrukt dat het "ontzettend belangrijk is om het werk neutraal te doen". Ze vergelijkt dat met haar voorzitterschap van de Eerste Kamer. Broekers-Knol zegt al enige tijd geleden te zijn benaderd met de vraag of ze informateur wilde zijn als de BBB de grootste zou worden.

Kloof stad en platteland

De keus voor Danny de Vries in de provincie Utrecht is heel bewust, zegt de BBB. De Vries was ooit journalist, woonde eerder in Amsterdam en Enschede is dus nu burgemeester van plattelandsgemeente Oudewater. "Hierdoor hoopt de BBB dat hij de kloof tussen stad en platteland kan dichten", aldus BBB-lijsttrekker Anton Verleun bij RTV Utrecht.

"Wij hebben hier 13,2 procent van de stemmen gehaald. Niet 33 procent, niet 50 procent. Wij moeten ons bescheiden opstellen en willen bruggen bouwen." Verleun zegt bij de coalitievorming geen partijen uit te sluiten, maar vindt wel dat een coalitie met de nummer twee in Utrecht, GroenLinks, niet voor de hand ligt.

Onbesuisde acties

Dat Ard van der Tuuk de gesprekken over een coalitie in Groningen gaat voeren is opvallend. Als burgemeester kreeg hij vorig jaar zomer te maken met harde acties van boeren toen die afval op een snelweg in zijn gemeente dumpten. "Ik vind dat het onbesuisde acties zijn", zei hij bij RTV Noord.

Aan de ene kant toonde hij begrip voor het verzet van de boeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Maar hij veroordeelde de actievorm. "Je moet er toch niet aan denken dat een gezin vanochtend in alle vroegte op vakantie gaat met de kinderen en erop knalt. Dit kan echt niet."

De meeste verkenners zullen maandag de eerste gesprekken voeren. In de provincie Limburg wordt binnenkort een verkenner aangesteld, zegt BBB-lijsttrekker Annetje Schoolmeesters bij 1Limburg. In de provincie Flevoland wordt de naam van de verkenner maandagavond bekendgemaakt, stelt BBB-lijsttrekker Anja Keuter bij Omroep Flevoland. Ook in Overijssel zal waarschijnlijk begin volgende week een verkenner aan het werk gaan.
Zelfs De Moor geeft toe: ?Belangrijke stap, maar zullen asielcrisis niet van ene dag op andere oplossen?
10 Maart, 00:03 Gazet v. Antwerpen

De federale regering heeft een akkoord gesloten over een resem maatregelen die de asielcrisis moeten verhelpen. Voor een stuk dan toch. Want zelfs eens al die wetteksten netjes in het Belgisch Staatsblad zijn verschenen, zullen er wellicht nog altijd asielzoekers op straat slapen. Dat geeft zelfs staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) toe. ?We zullen dit niet van de ene dag op de andere opgelost krijgen?, zegt ze. ?Daarvoor moet de instroom eerst omlaag.?
Twitteraars kunnen vanaf vandaag betalen voor een vinkje en andere privileges
9 Maart, 02:10 NU.NL - Tech
Nederlanders kunnen vanaf vrijdag een Twitter Blue-abonnement afsluiten. Daarmee krijg je een blauw verificatievinkje naast je profielnaam. Ook geeft het sociale netwerk betalende gebruikers wat privileges die andere twitteraars niet hebben.


NU+ | Waarom het ene na het andere land TikTok op overheidstelefoons verbiedt
9 Maart, 02:10 NU.NL - Tech
Leden van het Europees Parlement mogen geen TikTok meer op hun werktelefoons hebben staan. De Chinese app mag ook niet op telefoons staan met toegang tot werkmail of de internetverbinding van het Europees Parlement. TikTok krijgt met steeds meer weerstand te maken. Overheden wereldwijd pleiten inmiddels voor een TikTok-ban voor medewerkers.


6 Maart, 00:07 Volkskrant
Rutte op campagne: VVD heeft echt andere visie op veiligheid dan PvdA en GL
6 Maart, 00:06 NOS nieuws

De VVD zet zich weer af tegen PvdA en GroenLinks. Eind januari zei partijleider Rutte dat die partijen "een graai in de portemonnee zullen doen door minstens negen belastingen te verhogen". Hij had het toen over een "linkse wolk". Op een VVD-campagnebijeenkomst in Dordrecht voor de Provinciale Statenverkiezingen herhaalde Rutte die term.

Hij hamerde nu vooral op het thema veiligheid. "Deze verkiezingen gaan over een sterke economie, maar ook over een veilig Nederland. Je kunt zien dat hier twee wereldbeelden tegenover elkaar staan, twee visies op de toekomst van Nederland, linksom of rechtsom."

De VVD-leider bekritiseerde het feit dat PvdA en GroenLinks tegen een wet hebben gestemd die het zou verbieden om mensen die geweld plegen tegen hulpverleners alleen een taakstraf op te leggen. Mede door de tegenstem van PvdA en GroenLinks was er net geen meerderheid voor die wet. Tegenstanders vinden dat rechters door de wet te veel beperkt zouden worden in hun mogelijkheden om te straffen.

Als ander voorbeeld wees Rutte op de stem van PvdA en GroenLinks tegen een wet die de maximumstraf voor doodslag verhoogt.

Stikstof

Rutte ging ook in op vragen van journalisten over de kritiek van PvdA en GroenLinks op de stikstofwet. Hij heeft hun steun mogelijk nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer.

"Je moet er op een praktische manier voor zorgen dat je sterke boerenbedrijven houdt, maar ook dat er gebouwd kan worden en dat er wegen kunnen worden aangelegd", zei de VVD-leider. "Je wilt natuurlijk niet dat partijen groot worden die eigenlijk zeggen: 'Die hele boerenstand in Nederland hebben we eigenlijk niet meer nodig.'"
Ajax met zeven andere namen tegen De Graafschap, basisdebuut Hato (16)
3 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
Ajax begint donderdag in een flink gewijzigde opstelling aan de bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Trainer John Heitinga heeft zijn ploeg op zeven plekken gewijzigd en gunt de zestienjarige Jorrel Hato zijn basisdebuut.


20 Februari, 00:44 Volkskrant
De ene staking steekt de andere aan: steeds meer mensen komen in actie
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
Het aantal stakingen in ons land neemt toe, maar taferelen zoals in Frankrijk en Griekenland zijn niet aan de orde. Wel kunnen de stakingen een sneeuwbaleffect hebben, want staken is "besmettelijk".


Ambtenaren sporen veel vaker naar werk dan andere werkende Belgen
11 Februari, 00:10 Skynet Economie
"Het woon-werkverkeer van de 65.000 federale ambtenaren is duurzamer dan dat van de gemiddelde werkende Belg. 35 procent van de federale ambtenaren kiest voor de trein om te gaan werken tegenover gemiddeld 8 procent van alle werkende Belgen". Dat zegt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter woensdag op basis van nieuwe cijfers van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn