NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Andere

2News.be / Trefwoorden / Andere

Microsoft Teams krijgt Copilot en andere nieuwe AI-functies
29 Maart, 00:07 Techzine
Microsoft Teams krijgt nieuwe AI-functionaliteiten om gebruikers meer inzicht te geven over wat er tijdens vergaderingen en videogesprekken is besproken. Ook helpt Copilot met het opstellen en verbeteren van chatberichten en komen er nieuwe functies voor hybride-videoconferencing. Naast vergaderingsverslagen geeft Copilot vanaf mei ook informatie en inzichten uit de chats. Hierdoor krijgen gebruikers een uitgebreider […]


Concurrenten vinden dat Apple andere bedrijven nog steeds te veel tegenwerkt
26 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Apple doet volgens verschillende grote techbedrijven nog steeds niet genoeg om andere betaalsystemen toe te laten in zijn Amerikaanse App Store. De iPhone-producent legt nog te veel beperkingen op, vinden concurrenten zoals Microsoft en Facebook-moederbedrijf Meta.


NU+ | Patty Brard ziet andere kant van zichzelf in PATTY: 'Wat was ik bijdehand'
20 Februari, 00:12 NU.NL - Film
Een faillissement, vier keer getrouwd (en drie keer gescheiden) en pieken en dalen bij meidengroep Luv': het leven van Patty Brard in een notendop. Na een boek en reallifesoap is er nu de dramaserie PATTY. De presentatrice vindt de beelden "super confronterend."


Na ophef in Nederlandse tv-wereld: Erik Van Looy moest met andere presentatoren op cursus over MeToo
14 Februari, 00:02 HLN.BE
Erik Van Looy (61) heeft recent een ?MeToo awareness?-cursus gevolgd, samen met verschillende andere Nederlandse presentatoren. Dat vertelde de regisseur bij ?De tafel van Gert?.


Jonathan Majors ook door twee andere exen beschuldigd van mishandeling
13 Februari, 00:08 NU.NL - Film
Nog twee ex-vriendinnen beschuldigen Jonathan Majors van mishandeling. De vrouwen doen hun verhaal in The New York Times. De Marvel-acteur werd in december al schuldig bevonden aan mishandeling en intimidatie van zijn ex Grace Jabbari.


Reuters: Nvidia wil custom AI-chips voor andere bedrijven gaan ontwerpen
10 Februari, 00:00 Tweakers
Nvidia wil custom chips gaan ontwerpen in opdracht van andere bedrijven. Volgens bronnen van Reuters richt het bedrijf een nieuwe divisie op die chips voor AI gaat maken, die specifiek gericht zijn op de wensen van andere bedrijven.


3 miljard euro voor stikstofbeleid stapje dichterbij, PVV slaat andere toon aan
2 Februari, 00:05 NOS nieuws

Het lijkt erop dat de Tweede Kamer gaat instemmen met een investering van 3 miljard euro, waardoor het demissionaire kabinet door kan met de aanpak van de stikstofcrisis. Over twee weken stemt de Kamer erover, maar na twee dagen debatteren ziet het er voor demissionair minister Van der Wal van Natuur en Stikstof gunstig uit.

Het kabinet wilde de laatste jaren een stikstoffonds van 24 miljard euro optuigen om natuur te herstellen en boeren uit te kopen. Dat kwam er niet. Na de val van het kabinet, nog voor de verkiezingen, verklaarde de Eerste Kamer zo'n fonds controversieel.

Hoewel de vier partijen die nu bij de formatie betrokken zijn kritisch zijn op het landbouwbeleid van het demissionaire kabinet en problemen hebben met een groot miljardenfonds, lijkt de kans groot dat Van der Wal voorlopig door kan. Met een opgeknipt stukje geld van het aanvankelijke fonds weliswaar, maar nog altijd 3 miljard euro. Onder meer om provincies geld te kunnen geven voor hun natuurplannen en om piekbelasters uit te kunnen kopen.

Enorm risico

Overal waar ze komt hoort Van der Wal dat we "stilstand moeten voorkomen", zegt ze. Provincies willen volgens haar "doorpakken". Ook haalde ze een onlangs verschenen rapport aan waarin staat dat de natuur er nog slechter aan toe is dan gedacht.

Wat gebeurt er als we dit nu niet doen, wilde SP-Kamerlid Beckerman weten. "We verliezen dan de energie in de regio", schetste Van der Wal. Stellen boeren en provincies teleur." Maar, belangrijker nog, zei ze: "We lopen een enorm risico op het intrekken van vergunningen. We worden gewoon heel kwetsbaar, vooral juridisch."

GroenLinks-PvdA, D66, VVD en SP lijkt de minister al mee te hebben. Partijen als NSC, BBB, CDA en PVV willen in het debat geen hom of kuit geven over de 3 miljard, maar achter de schermen hoort de NOS dat die partijen ook geen blokkades opwerpen.

De BBB, die ondertussen ook te maken heeft met provinciale bestuurders die in sommige gevallen graag aan de slag willen met het stikstofbeleid, zegt volgende week te bespreken waar de partij staat. Ook NSC en PVV houden formeel nog de kaarten tegen de borst.

Opvallende andere toon van onder meer PVV

Wel valt op dat sommige partijen een andere toon aanslaan dan in het verleden. Neem de PVV. De partij zegt nu niet de 3 miljard te steunen, maar Kamerlid Nijhof sluit het ook niet uit. Het nieuwe PVV-Kamerlid noemt het "onverstandig" nu een "streep te zetten door het stikstofbeleid" als we "tot oplossingen willen komen".

De PVV benadrukt dat de uitbreiding van bufferzones en de Natura 2000-gebieden moet stoppen, maar ziet ook dat "met de huidige meerderheden en EU-regels" het nu het hoogst haalbare is om "het beleid bij te sturen". En de stikstofaanpak moet wat Nijhof betreft vooral "gebiedsgericht" en "van onderop" gebeuren.

Of daar wat de PVV betreft 3 miljard euro extra bij moet laat de partij in het midden, maar Kamerlid Nijhof vergelijkt het met het moment dat haar honden brokken krijgen. Ook dan zegt ze wel eens "nu niet", maar dat betekent zeker niet "nooit niet", zegt ze.

Hoe anders stelde PVV-leider Wilders zich eerder op. Die diende zowel in 2022 als 2023 een motie van wantrouwen in tegen het kabinet vanwege het stikstofbeleid. "Stop met het onzinnige stikstofbeleid", zei de PVV-leider in 2022. Samen met de BBB diende hij toen een motie in waarin hij het kabinet opriep een "dikke streep te zetten door het zinloze stikstofbeleid".

Slot boven het hoofd

Aan de nog twijfelende partijen - en dus ook aan de formerende partijen - herhaalt Van der Wal na twee dagen debatteren haar boodschap: je kunt wel een streep willen zetten door het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren, maar zowel de landelijke overheid als de provincies blijven gehouden aan Europese richtlijnen. Als zij zich daar niet aan houden, hangt Nederland opnieuw juridische tegenslag en een "slot" boven het hoofd.

De waarschuwing geldt ook voor de waterrichtlijnen in Europa, voegde ze er aan toe. In 2027 zal Nederland daaraan moeten voldoen. En op schema zitten we bij lange na nog niet, aldus Van der Wal.

De minister zegt blij te zijn in het debat van de PVV gehoord te hebben dat zij ook "zo'n waarde hechten aan de gebiedsgerichte aanpak". Speciaal voor Kamerlid Nijhof heeft ze nog een oproep. "Aan de PVV, die aangaf de financiering niet nu, maar mogelijk later te steunen, zeg ik dan ook: we moeten juist nu stappen zetten."
Sofina en andere investeerders verliezen geduld met Byju's
2 Februari, 00:01 De Tijd
21:05 Een groep investeerders, waaronder het Belgische Sofina en het Nederlandse Prosus, eist een aandeelhoudersvergadering om het management en de raad van bestuur van Byju's te vervangen. Het Indiase bedr...


Apple mag appmakers in VS niet meer verbieden andere betaalwijze te promoten
23 Januari, 00:11 NU.NL - Tech
Apple heeft een gevoelige nederlaag geleden bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. De rechtbank bevestigde de uitspraak van een lagere rechter dat appmakers eigen betaalsystemen mogen aanprijzen in de VS. De iPhone-maker verbood appontwikkelaars om gebruikers te wijzen op goedkopere betaalmethoden.


Apple wil NFC openstellen voor andere betaaldiensten in de EU
20 Januari, 00:00 Tweakers
Apple heeft aangeboden om NFC in de EU open te stellen voor andere betaaldiensten naast Apple Pay. Dat laat de Europese Commissie vrijdag weten. De EC wil graag van andere partijen, zoals klanten en concurrenten, weten wat ze van Apples voorstel vinden.


WhatsApp werkt aan mogelijkheid om appgroep over te dragen aan andere beheerder
20 Januari, 00:00 Tweakers
WhatsApp werkt aan een functie die de eigenaar van een appgroep de rechten laat overdragen aan een beheerder. De functie wordt nog ontwikkeld, maar wordt waarschijnlijk binnenkort beschikbaar gemaakt voor leden van het Google Play Beta-programma.


Samsung toont dunne monitor die zonder kabels aan andere gekoppeld kan worden
13 Januari, 00:01 Tweakers
Samsung heeft een 'ultradunne' 4K-32"-ledmonitor onthuld die gekoppeld kan worden aan andere monitors van dezelfde serie zonder dat ze verbonden hoeven te worden met kabels. Het lijkt vooralsnog enkel om een concept te gaan.


?Ze wisselen bijvoorbeeld adresjes van restaurants uit?: heeft koning Filip een Whatsappgroep met andere koningen?
10 Januari, 00:28 HLN.BE
Onze royalty-expert Wim Dehandschutter brengt elke week een bezoekje aan Qmusic voor de rubriek ?Drinken ze bruis in het koningshuis?? Presentator Vincent Fierens vraagt zich deze keer af of onze koning Whatsappberichten stuurt met andere Europese koningen.


Britney Spears ontkent komst nieuw album: 'Schrijf wel voor andere artiesten'
10 Januari, 00:15 NU.NL - Muziek
Britney Spears verwijst geruchten dat ze een nieuw album maakt naar het rijk der fabelen. De zangeres is niet van plan terug te keren als artiest, meldt ze op Instagram. Wel schrijft ze liedjes voor anderen.


Ploegvoorstelling Team Visma - Lease a Bike - Cian Uijtdebroeks: "Ik moest andere lucht opsnuiven in het belang van mijn welzijn"
22 December 2023, 00:01 Skynet Sport
Cian Uijtdebroeks komt vanaf volgend jaar uit voor Visma-Lease a Bike. Het nieuws werd donderdag officieel bekendgemaakt in Amsterdam tijdens de presentatie van de Nederlandse wielerformatie. De 20-jarige Belgische renner verbrak zijn contract bij BORA-hansgrohe begin december.


Jaarlijks overstappen naar een andere internetprovider loont
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Door jaarlijks van internetaanbieder te wisselen, kun je volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) tot 18 euro besparen op je maandelijkse internetkosten. De toezichthouder ziet nog voldoende concurrentie in de telecommarkt, maar gaat strenger controleren.


Spoorstakingen - "Donderdag rijden mogelijk andere treinen dan woensdag"
7 December 2023, 00:05 Skynet Economie
Er zullen donderdag in het kader van de alternatieve dienstregeling ongeveer evenveel treinen rijden als woensdag, maar dat zullen niet per se altijd dezelfde treinen zijn. Reizigers checken dus best hun reis op voorhand via de reisplanner, zegt spoorwegmaatschappij NMBS.


Nog onduidelijkheid over staking bij Brussels Airlines: is het een slim idee om nu al zelf een andere vlucht te boeken?
25 November 2023, 00:02 HLN.BE
Zal het cabinepersoneel van Brussels Airlines nu effectief staken op 1, 2 en 3 december? Nog wat geduld, vroeg de directie aan reizigers die een vlucht hebben geboekt. ?We hopen dat er zaterdag in het begin van de namiddag witte rook verschijnt.? Maar kan de directie garanderen dat er de rest van het jaar niet meer wordt gestaakt? Wij zochten uit wat u best weet.


Verkiezingen Nederland - Wilders roept andere partijen op tot samenwerking: PVV is "niet meer te negeren"
23 November 2023, 00:03 Skynet Buitenland
De extreemrechtse partij PVV is "echt totaal niet meer te negeren bent, door welke partij dan ook". Dat heeft partijleider Geert Wilders woensdagavond verklaard in een eerste toespraak na de exitpolls. Hij riep de andere partijen ook op tot samenwerking.


'Opvolger Apple Vision Pro lijkt veel op voorganger, maar heeft andere speakers'
13 November 2023, 00:00 Tweakers
De tweede versie van de Apple Vision Pro-headset lijkt qua ontwerp grotendeels op de eerste iteratie, maar bevat andere speakers en een andere hoofdband. Dat schrijft MacRumors op basis van anonieme bronnen. De headset zou eind 2025 of begin 2026 moeten verschijnen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn