NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Amsterdam

2News.be / Trefwoorden / Amsterdam

Tino Martin, Donnie en Kris Kross Amsterdam krijgen prijs voor streammijlpaal
12 Maart, 00:07 NU.NL - Muziek
Tino Martin, Donnie en Kris Kross Amsterdam hebben een bijzondere mijlpaal bereikt met hun nummer Vanavond (Uit M'n Bol). Het lied is 50 miljoen keer gestreamd en krijgt daarom als eerste Nederlandse single de Diamond Award.


Robbie Williams opent binnenkort zijn eerste eigen kunstexpositie in Amsterdam
20 Februari, 00:05 NU.NL - Muziek
Robbie Williams opent binnenkort zijn eigen kunstexpositie met kunstwerken die hij door de jaren heen heeft gemaakt. De tentoonstelling Pride and Self-Prejudice wordt op 7 maart geopend bij Moco Museum Amsterdam. Het werk van Williams wordt voor het eerst tentoongesteld.


Debat over locatie erotisch centrum Amsterdam stilgelegd vanwege speaker
16 Februari, 00:02 NOS nieuws

Een vergaderzaal in het stadhuis in Amsterdam waar de gemeenteraad vandaag debatteert over de locatie van een erotisch centrum, is vanmiddag even ontruimd geweest vanwege een verdacht voorwerp. Het bleek te gaan om een speaker.

Die werd buiten bij de vergaderzaal gevonden, waarna de politie werd ingeschakeld. Een deel van de omgeving werd vervolgens afgezet en de zaal werd uit voorzorg ontruimd. Het geluid zorgde even voor verbaasde blikken:

De voorzitter van het debat onderbrak de vergadering en meldde dat iedereen op verzoek van de politie de zaal moest verlaten omdat er van buitenaf "iets" tegen het raam is geplakt dat verder onderzocht moest worden. Het debat werd geschorst.

De vergadering liep eerder al vertraging op omdat het debat werd verstoord door kreungeluiden. Die bleken uit de speaker te komen, meldt AT5.

Niet gevaarlijk

Het voorwerp is onderzocht door het Team Explosieven Veiligheid. De politie laat aan AT5 weten dat het inderdaad om een speaker ging en niet om iets gevaarlijks. Waarom de speaker bij de zaal is neergezet en door wie, is niet duidelijk. Het voorwerp is in beslag genomen voor onderzoek.

Nadat het gebied rond 18.00 uur werd vrijgegeven, ging de commissievergadering niet meteen verder, meldt regionale omroep NH. Dat gebeurde om 19.30 uur.

Locatie erotisch centrum

Vanavond werd er gedebatteerd over een beoogde locatie van het erotisch centrum. Als het aan het college ligt, komt het nieuwe centrum aan de Europaboulevard in Amsterdam-Zuid. Het is de bedoeling dat honderd sekswerkers van de Wallen daarheen verhuizen, om de overlast van het sekstoerisme in de binnenstad tegen te gaan.

Het plan voor een erotisch centrum in Amsterdam stuit al langer op veel verzet onder inwoners, ondernemers en sekswerkers zelf. In oktober liepen meer dan honderd demonstranten in een protestmars naar het stadhuis in Amsterdam.

Vragen bij politieke partijen

De locatie was vanavond in principe het onderwerp in de commissievergadering, maar tijdens het debat ging het over veel meer dan alleen de locatie.

Coalitiepartners PvdA, GroenLinks en D66 lijken het voorstel te steunen, maar zowel de voor- als tegenstanders van het voorstel hebben nog veel vragen over de locatie, invulling en het nut van het centrum, bleek vanavond tijdens het debat.

De oppositiepartijen betwijfelen of de komst van een erotisch centrum wel de drukte en overlast op de Wallen zal doen verminderen. Ook zijn de partijen bezorgd over de mogelijke overlast voor de buurt, de kosten en uitvoerbaarheid.

Duidelijkheid

Zo vraagt fractievoorzitter Khan van Denk zich af wie er eigenlijk zit te wachten op een erotisch centrum. Hij wijst, net als het CDA eerder deed, op de vele kritische en bezorgde reacties van Amsterdammers. Volt-fractievoorzitter Broersen noemde het centrum een "kostbare en onzekere ingreep".

VVD-fractievoorzitter Wijnants vindt onder meer de aangewezen locatie in Amsterdam-Zuid niet geschikt. Hij pleit voor een erotisch centrum in een deel van de stad dat nog moet worden gebouwd.

D66 steunt het voorstel, maar wil meer duidelijkheid van het college over het doel en de invulling van het centrum. Ook fractievoorzitter Nadif van GroenLinks had vragen over de invulling. "We willen echt een focus op kunst en cultuur", zegt Nadif. "Niet alleen maar een vreetcultuur met alcohol, want dan krijg je meer onveilige situaties."

Over een paar weken stemt de gemeenteraad over de voorkeurslocatie tijdens een raadsvergadering. Als een meerderheid het voorstel van het college steunt, wordt het plan verder uitgewerkt. Volgens het college gaat het zo'n zeven jaar duren voordat het erotisch centrum er daadwerkelijk is.




RAI Amsterdam start proef met privaat 5G-netwerk
3 Februari, 00:01 Tweakers
RAI Amsterdam gaat in samenwerking met NTT Data en Cisco een privaat 5G-netwerk testen. Van 5 tot 9 februari tijdens het Cisco Live-evenement wordt de lokale cellulaire internetverbinding als onderdeel van een pilot in gebruik genomen.


Send AI uit Amsterdam haalt investeringsgeld op van Google?s AI-fonds
26 Januari, 00:09 Techzine
Send AI heeft de interesse weten te wekken van het AI-fonds van Google om de ontwikkeling van zijn AI-modellen te versnellen en uit te breiden. In totaal haalde het 2,2 miljoen euro op. Wat heeft het bedrijf uit Amsterdam precies te bieden? Het Nederlandse bedrijf Send AI heeft al naam weten te maken in het […]


Minder treinen op hsl-traject tussen Amsterdam en Rotterdam door scheurvorming
26 Januari, 00:04 NOS nieuws

Op het hsl-traject tussen Amsterdam en Rotterdam rijden per direct minder treinen. Dat komt doordat er op meerdere punten op het traject beginnende scheurvorming is geconstateerd in onder meer bruggen en viaducten. Daarom is er een snelheidsbeperking ingesteld.

Volgens ProRail is het op dit moment niet veilig genoeg om met een snelheid van 160 kilometer per uur over de viaducten en bruggen van de hsl te rijden. Daarom wordt de snelheid teruggebracht naar 120 kilometer per uur.

Een woordvoerder van NS laat weten dat als gevolg daarvan een deel van de dienstregeling wegvalt. Eerst reed er vijf keer per uur een hogesnelheidstrein op het traject, daar blijven er nu nog drie van over. Internationale treinen rijden wel, maar doen er langer over.

Volgens ProRail zijn negen constructies zoals viaducten en bruggen niet sterk genoeg gebleken om met hoge snelheid overheen te rijden. Hoe groot de schade is en hoelang het herstel gaat duren, is volgens de woordvoerder van ProRail nog niet bekend.

Van 300 naar 80

Vorige zomer bleek bij het viaduct Zuidweg bij Rijpwetering al dat er fouten zaten in de constructie. Hogesnelheidstreinen kunnen er daarom niet met de maximale snelheid van 300 kilometer per uur rijden. Ze mogen nu niet harder dan 80 kilometer per uur over dat viaduct.

Toen werd al bepaald dat de maximumsnelheid op de andere viaducten op het hsl-traject terug zou worden gebracht naar 160 kilometer per uur, dat gaat nu dus naar 120 kilometer per uur.

Wouter Koolmees, directeur van de NS, vindt dat de problemen met de hogesnelheidslijn veel te lang duren: "Daar zijn duizenden reizigers de dupe van, dat is echt heel vervelend. Onze machinisten mogen al sinds geruime tijd op een gedeelte van de hogesnelheidslijn 80 kilometer per uur rijden, terwijl die aangelegd is voor treinen met een snelheid van 300 kilometer per uur. Daar is deze lijn niet voor bedoeld."




Ravage door plofkraak naast supermarkt in Amsterdam
25 December 2023, 00:05 NOS nieuws

In Amsterdam is vanmorgen vroeg een plofkraak gepleegd. Zware explosies veroorzaakten een ravage. De geldautomaat is uit de gevel geblazen, de brokstukken lagen op straat.

De politie wil niet zeggen of er iets is buitgemaakt. Niemand is gewond geraakt. De verdachten zijn volgens de politie weggevlucht op een scooter.

De plofkraak werd even na 4.30 uur gemeld bij de politie. Omwonenden van de geldautomaat in de wijk Osdorp waren opgeschrikt door een aantal harde knallen. De automaat zit naast een supermarkt, erboven zitten appartementen. "Dit had heel anders kunnen aflopen", zegt de politie.

Door de ontploffing zijn diverse ramen gesprongen:

In vergelijking met een aantal jaren geleden worden amper nog plofkraken op geldautomaten gepleegd in Nederland. In 2019 werden er 71 gepleegd, vorig jaar waren het er volgens de Vereniging van Nederlandse Banken negen. Een reden daarvoor is dat de meeste geldautomaten tegenwoordig 's nacht dicht zijn.

Het probleem heeft zich verplaatst naar Duitsland. Vorig jaar werden daar ruim 450 plofkraken gepleegd. In het buurland zijn naar verhouding veel meer geldautomaten dan in Nederland. Ook zijn die vaak 24 uur per dag toegankelijk. Onlangs werden acht Nederlanders opgepakt op verdenking van plofkraken in Duitsland.




Opvang voor daklozen Amsterdam enige tijd ontruimd na vondst explosieven
25 December 2023, 00:04 NOS nieuws

Een opvang voor daklozen in Amsterdam-Oost is vanochtend ontruimd geweest vanwege de vondst van explosieven. Volgens NH werden er rond 10.15 uur veel hulpdiensten opgeroepen.

De vondst werd gedaan na een aanhouding. Wie er is aangehouden en waarom, kan een woordvoerder van de politie nog niet zeggen. De politie wil alleen zeggen dat de aanhouding werd gedaan in een "lopend onderzoek". Na de aanhouding is een woning in de opvang doorzocht en daar werden meerdere explosieven gevonden.

Een verslaggever van AT5 meldt dat de omgeving ruim werd afgezet.

Elders opgevangen

Het pand aan de Tweede Boerhaavestraat biedt plek aan maximaal zestig dakloze Amsterdammers. Op het moment van de vondst waren er zo'n vijftig mensen aanwezig. Zij zijn tijdelijk elders opgevangen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de explosieven meegenomen. Die worden vernietigd. De bewoners mochten daarna weer terug naar huis.




Zeekr opent showroom in Amsterdam
21 December 2023, 00:01 Autozine
ZEEKR heeft een showroom geopend in Amsterdam. De stad is al de huisvest het hoofdkantoor van ZEEKR Europe en de nieuwe winkelruimte versterkt met trots de aanwezigheid van het merk in de Nederlandse hoofdstad. De luxe showroom is gelegen in de drukste winkelstraat van de stad in het voormalige Vroom amp; Dreesman gebouw aan het Rokin 164.


Onderzoekers VU Amsterdam: lek in AMD- en Intel-cpu?s
11 December 2023, 00:07 Techzine
De Spectre LAM (SLAM)-techniek maakt toekomstige processors van Intel, AMD en Arm gevoelig voor aanvallen. Dit ontdekten onderzoekers van de VU Amsterdam. Volgens de onderzoekers maakt de SLAM-hacktechnologie, die voortborduurt op de bekende Spectre-aanvalstechniek, een kortstondige aanval mogelijk op het kernelgeheugen van toekomstige Intel-, AMD- en Arm-processors. Hierbij gaat het juist om security-eigenschappen die deze […]


Madonna-publiek moet lang op haar wachten in Amsterdam, veel fans eerder weg
8 December 2023, 00:07 NU.NL - Muziek
Madonna is vrijdag pas tegen 22.30 uur aan haar eerste van twee concerten in Amsterdam begonnen, zo'n anderhalf uur later dan gepland. Het concert duurde tot 0.45 uur. Honderden fans moesten voortijdig weg omdat zij anders hun trein zouden missen.


Opgepast: parkeer je auto deze maand niet in Amsterdam!
23 November 2023, 00:00 AutoBlog

Als je deze maand je auto in Amsterdam parkeert heb je de grootste kans dat er ingebroken wordt. December is de maand van het geven, maar november is de maand van het nemen. Dit is namelijk de maand waarin het dievengilde het meest actief is en de meest auto-inbraken pleegt. Je bent dus bij deze […]

Dit artikel Opgepast: parkeer je auto deze maand niet in Amsterdam! verscheen eerst op Autoblog.nl.




Jongen (11) overlijdt bij val in klimhal Amsterdam
5 November 2023, 00:06 NOS nieuws

Bij een ongeluk in de klimhal vlak bij station Amsterdam Centraal is gisteravond een 11-jarige jongen om het leven gekomen.

Volgens AT5 is de jongen tien meter naar beneden gevallen. Na zijn val werd hij direct gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

Een politiewoordvoerder laat weten dat het druk was toen het ongeluk gebeurde. "We waren met veel collega's ter plaatse en hebben verschillende getuigenverklaringen kunnen afnemen", zegt hij. "Omdat het een heftig ongeval is, kunnen getuigen ook slachtofferhulp vragen."

De politiewoordvoerder wil vooralsnog niets zeggen over de verdere toedracht van het ongeluk.

Kinderfeestje

Volgens Robert Baks van de bergsportbond NKBV was er een kinderfeestje aan de gang, gisteravond. Hij zegt dat elk groepje klimmers, jong en oud, altijd een strenge en duidelijke veiligheidsinstructie krijgt voordat ze naar boven gaan. Met veel aandacht voor de zekering van de klimmer: normaal gaat een klimmer met een touw naar boven, terwijl een zekeraar beneden dat touw in de gaten houdt en een eventuele val van de klimmer breekt.

"Veiligheid gaat bij klimmen boven alles. Het is daarom uitgesloten dat die jongen ongezekerd omhoog is gegaan", aldus Baks. "Ongevallen in klimhallen zijn gelukkig heel zeldzaam, maar dat maakt het verdriet er nu niet minder om."

Eigenaar Peter Kok van de Amsterdamse klimhal noemt het ongeluk vooral "vreselijk voor de nabestaanden". Verder wil hij het politieonderzoek afwachten. De klimhal is vandaag dicht.

Bij een ongeluk eerder dit jaar in de klimhal van Leeuwarden kwam een 65-jarige vrouw om het leven. Zij was een ervaren klimster, maar lijkt in dit geval zichzelf niet te hebben vastgemaakt aan het klimtouw. Zij viel vijf meter naar beneden.




Challenger 3x3 Doha - Antwerp verliest in Qatar finale van Amsterdam maar verovert ticket voor Manama Masters
19 Oktober 2023, 00:00 Skynet Sport
Antwerp TOPdesk heeft het Challengertoernooi 3x3 basket in het Qatarese Al Bidda Park (Doha) net niet kunnen winnen. Het Belgische team verloor de finale tegen de Nederlandse buren van Amsterdam.


Familie en vrienden nemen afscheid van acteur Reiky de Valk
4 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Film
Bij een afscheidsceremonie in De Duif in Amsterdam hebben familie, vrienden en collega's afscheidgenomen van Reiky de Valk. De acteur overleed vorige week op 23-jarige leeftijd.


Inleverpremie voor lachgastanks in Amsterdam gehalveerd vanwege groot succes
23 September 2023, 00:04 NOS nieuws

Het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam halveert het bedrag dat mensen krijgen per ingeleverde lachgascilinder. De afvalverwerker riep vorige week een regeling in het leven waarbij mensen die de cilinders inleveren tien euro per tank krijgen. Sindsdien zijn al 1500 cilinders ingeleverd.

Om te voorkomen dat het geld voor deze regeling te snel opraakt, heeft de afvalverwerker ervoor gekozen om minder geld uit te keren per ingeleverde cilinder.

Ontploffingen

Sinds januari is lachgas verboden waardoor op de tanks geen statiegeld meer zit. Hierdoor belandden ze vaker in het restafval, schrijft NH Nieuws. In de verbrandingsoven kunnen de tanks ontploffen wat tot schade aan de ovens en tot gevaarlijke situaties voor het personeel kan leiden.

"Het gebeurt dagelijks dat er ontploffingen plaatsvinden in de installaties. We hebben ongeveer dertig keer per week een ontploffing, waardoor we de hele ketel stop moeten zetten", zegt Mark Hagoort van het afvalbedrijf.

Het loopt storm bij het inleverpunt voor lachgascilinders:

Door de inleverpremie te halveren, hoopt de afvalverwerker mensen die van buiten de regio tanks inleveren, te ontmoedigen: "We betalen naast de inleverpremie ook nog de kosten om de cilinders te recyclen. Toch is dat vele malen goedkoper dan de reparaties aan de ketels", zegt Hagoort.

De cilinders worden verwerkt in Zeeland. Hoe lang het inleverpunt openblijft, is niet bekend. AEB hoopt dat de regering een structurele oplossing voor het probleem biedt.

Of door de regeling ook echt minder lachgascilinders bij het restafval komen, moet nog blijken. "Afval wordt eerst opgeslagen voordat het de oven ingaat. Het is dus nog te vroeg voor conclusies, maar de eerste signalen zijn voorzichtig positief".




Drie explosies in korte tijd in Amsterdam
16 September 2023, 00:02 NOS nieuws

In Amsterdam hebben in korte tijd drie explosies plaatsgevonden in woonwijken. De ontploffingen gebeurden tussen 20.15 uur een 23.00 uur in Amsterdam-Noord, op Zeeburgereiland en op IJburg. Verschillende panden zijn beschadigd geraakt.

Rond 20.15 uur kwam bij de politie de eerste melding binnen van een ontploffing bij een portiekdeur aan de Eef Kamerbeekstraat. Getuigen zouden een harde knal hebben gehoord. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. Wel is er schade aan een raam.

Volgens de lokale omroep AT5 zagen meerdere buurtbewoners twee jonge mannen vluchten op een fatbike. De twee zouden bivakmutsen hebben gedragen toen ze op de vlucht sloegen.

De politie werd een uur later opnieuw gealarmeerd vanwege een explosie aan het Vijgepeerpad in Noord. Ook daar hoorden getuigen een harde knal. En ook hier raakte niemand gewond.

De laatste ontploffing was even na 23.00 uur aan de Galjootstraat op IJburg, meldt de politie. Specialistische eenheden en de brandweer zijn daar aanwezig voor onderzoek. Of de drie ontploffingen met elkaar te maken hebben, is niet bekend.




9 September 2023, 00:05 Volkskrant
Davina Michelle staat in december in AFAS Live, eerste eigen show in Amsterdam
6 September 2023, 00:08 NU.NL - Muziek
Davina Michelle treedt 7 december op in AFAS Live als onderdeel van haar clubtour Heartbeat. Dit is de eerste keer dat de 27-jarige zangeres met haar band een eigen show in Amsterdam geeft.


Ontvang korting op tickets voor de AI and Big Data Expo Europe in Amsterdam
2 September 2023, 00:05 Techzine
Op 26 en 27 september 2023 vindt een nieuwe editie van de AI and Big Data Expo Europe plaats. Dit jaar verkent het event het Nederlandse terrein en zullen sprekers van onder andere de Volksbank, ABN AMRO Bank, Ikea en Netflix aanwezig zijn. Techzine-lezers kunnen bovendien tickets bemachtigen met korting. Tijdens het event leer je […]





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn