NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Amsterdam

2News.be / Trefwoorden / Amsterdam

Uitval internationale treinen vanuit Amsterdam door staking bij Duitse spoorwegen
23 April, 00:01 NU.NL - Economie
Het internationale treinverkeer van Amsterdam naar steden als Frankfurt, Berlijn en Basel ondervindt vrijdag grote hinder van de staking van het Duitse spoorwegpersoneel. Er zijn meer dan tien internationale treinen van en naar Nederland uitgevallen. Dat aantal kan nog oplopen.


Frankfurt wil geen concert van Roger Waters, maar hij speelt wel in Amsterdam
9 April, 00:08 NU.NL - Muziek
Roger Waters' zevende solo concertreeks This Is Not A Drill verloopt allesbehalve soepeltjes. De politieke denkbeelden van de Pink Floyd-muzikant zorgden er zelfs voor dat de Duitse stad Frankfurt zijn aankomende concert wil annuleren. Vanaf vandaag speelt hij wel drie keer in de Ziggo Dome in Amsterdam. Hoe zit dat?


Gespot ? De nieuwe BMW XM vereert Amsterdam met een bezoekje
29 Maart, 00:04 AutoBlog

Dit artikel Gespot – De nieuwe BMW XM vereert Amsterdam met een bezoekje verscheen eerst op Autoblog.nl.
Amsterdam belangrijke kandidaat voor techinvesteringsfonds NAVO
19 Maart, 00:08 Techzine
Amsterdam wordt mogelijk de vestigingsplaats van een techinvesteringsfonds van de NAVO. De komst van het militaire en geopolitieke techinvesteringsfonds kan een opsteker zijn voor Nederlandse techstartups. Binnenkort beslist de NAVO waar het zijn onlangs opgerichte techinvesteringsfonds NATO Investment Fund (NIF) voor startups gaat vestigen. Volgens het FD is Amsterdam hiervoor een belangrijke kandidaat. De afgelopen […]


Vuilnisophalers in Amsterdam starten staking van zeven dagen, afval hoopt zich al op
24 Februari, 00:02 Skynet Economie
De vuilnisophalers van Amsterdam zijn een staking gestart die minstens tot 27 februari duurt. In de binnenstad van de Nederlandse hoofdstad zijn in bepaalde straten al bergen vuilniszakken te zien.


Fall Out Boy komt in oktober naar Amsterdam
12 Februari, 00:09 NU.NL - Muziek
De Amerikaanse band Fall Out Boy komt in oktober naar Amsterdam. Concertorganisator MOJO maakt bekend dat de rockers op dinsdag 24 oktober een concert geven in AFAS Live in Amsterdam. De show maakt deel uit van de So Much For Dust-tour.


Google maakt Immersive View in komende maanden beschikbaar voor Amsterdam
9 Februari, 00:00 Tweakers
Google maakt de Immersive View-feature, waarmee gebruikers in Maps naar gedetailleerde 3d-beelden van steden en individuele gebouwen kunnen kijken, ergens in de komende maanden beschikbaar voor Amsterdam. Het komt nu beschikbaar voor vijf andere steden.


Alle wooncomplexen met containerwoningen in Amsterdam hebben gebreken
26 Januari, 00:08 NOS nieuws

Vrijwel alle containerwoningcomplexen in Amsterdam vertonen gebreken. Dat staat in een onderzoek naar de brandveiligheid dat is uitgevoerd naar aanleiding van de grote brand in Startblok Riekerhaven, afgelopen november. Door de brand ging een woonblok van 74 containerwoningen verloren.

Bij de aangetroffen gebreken gaat het om onder meer niet functionerende brandmelders, rommel in meterkasten en gangen, of tekortkomingen in brandwerende wanden. Volgens de gemeente zijn de problemen ontstaan nadat de complexen in gebruik zijn genomen en is een "aanzienlijk deel" snel op te lossen, schrijft NH Nieuws.

Geen ontruiming

Volgens het gemeentebestuur zijn er geen acute problemen waardoor de panden ontruimd moeten worden. Wel moeten de panden opgeruimd worden. "We hebben dan ook meteen in overleg met de woningcorporaties afgesproken dat er direct actie wordt ondernomen om te zorgen dat alle complexen voldoen aan de eisen voor brandveiligheid", zegt Zita Pels, wethouder van Wonen.

Om ervoor te zorgen dat de brandveiligheid van de tijdelijke woningcomplexen ook op de lange termijn in orde blijft, gaat de gemeente in gesprek met de brandweer en woningcorporaties. Daaruit moet blijken of er aanvullende maatregelen moeten komen om de brandveiligheid te verhogen, meldt AT5.
Explosie in Amsterdam-Zuid bij portiek appartementencomplex
8 Januari, 00:21 NOS nieuws

In Amsterdam is er een explosie geweest in de portiek van een appartementencomplex. Niemand raakte gewond. Op foto's is te zien dat de voordeur van het gebouw eruit is.

NH Nieuws meldt dat de politie ervan uit gaat dat iemand het explosief met opzet af heeft laten gaan. Niemand is aangehouden. De bewoners van het appartement waren thuis op het moment van de ontploffing

De politie kreeg rond 21.45 uur een melding van explosie aan de Oude-IJselstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. De straat werd snel daarna afgezet.

Wat voor explosief er is gebruikt, is niet bekend. De Explosieven Verkenning van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen.
15-jarige aangehouden voor schietpartij in Amsterdam-Zuidoost
27 December 2022, 00:04 NOS nieuws

De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in verband met een eerdere schietpartij in Amsterdam-Zuidoost. Afgelopen vrijdag werd daar een 17-jarige jongen doodgeschoten.

De tweede verdachte is een 15-jarige jongen uit Dordrecht. Gisteren werd al een 16-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden.

De politie kreeg vrijdag rond 22.30 uur een melding over een schietincident aan de Haardstee. Het 17-jarige slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond. Hulpverleners probeerden de jongen ter plaatse te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De recherche startte daarop een uitgebreid onderzoek.

Verdachten in beperkingen

Eerder werden al twee mensen aangehouden, maar die bleken niets met de schietpartij te maken te hebben. Daarna kwam een andere verdachte in beeld, de 16-jarige uit Amsterdam.

Beide verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij enkel contact met hun advocaat mogen hebben. Om die reden worden er op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.
21 December 2022, 00:07 Volkskrant
BREEK: maximumsnelheid Amsterdam naar 30 km/u
10 December 2022, 00:05 AutoBlog

De maximumsnelheid in Amsterdam wordt verlaagd naar 30 km/u. Het hing al langere tijd in de lucht, maar het moment is daar: de maximumsnelheid in Amsterdam gaat naar 30 km/u. […]

Dit artikel BREEK: maximumsnelheid Amsterdam naar 30 km/u verscheen eerst op Autoblog.nl.
Metallica maakt nieuw album en geeft in 2023 'unieke' concerten in Amsterdam
5 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Metallica komt volgend voorjaar met een nieuw album. De plaat, getiteld 72 Seasons, wordt op 14 april uitgebracht. Tegelijkertijd heeft de rockband een grote tournee aangekondigd, die eind april 2023 wordt afgetrapt met twee concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.


MessageBird uit Amsterdam schrapt 31 procent van de banen
1 December 2022, 00:07 Techzine
De Nederlandse klantcontactsoftwaleverancier MessageBird gaat flink snijden in zijn personeelsbestand. In totaal gaat 31 procent van de banen verloren. Volgens CEO Robert Vis is de reductie van het medewerkersbestand een gevolg van de verwachte recessie in 2023. Het aantal medewerkers is de afgelopen jaren te hard gegroeid en om het bedrijf voor te bereiden op […]


Gemeente Amsterdam opent centraal meldpunt kwetsbaarheden
25 November 2022, 00:00 Tweakers
De gemeente Amsterdam heeft een nieuw online meldpunt geopend waar ethische hackers zwakke plekken in haar informatiesystemen kunnen melden. Op die manier wil de gemeente 'veiligheid en de betrouwbaarheid van de systemen verbeteren'.


7 November 2022, 00:03 NU.NL - Sport
Documentaires IDFA ook dit jaar buiten Amsterdam vertoond
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Film
Films die vertoond worden op het documentairefestival IDFA zijn dit jaar wederom ook buiten Amsterdam te zien. Dat heeft artistiek directeur Orwa Nyrabia donderdag gezegd.


Miljoenenstartup Yokoy breidt van Amsterdam uit naar Spanje
21 Oktober 2022, 00:08 Techzine
Yokoy maakt een uitbreiding naar Spanje bekend. Eerder dit jaar opende de startup een kantoor in Amsterdam om de Nederlandse en Europese markt te bestormen. Volgens CNBC werd het drie jaar oude bedrijf onlangs op 500 miljoen euro gewaardeerd. Yokoy ontwikkelt spend management software. Klanten gebruiken de technologie om uitgaven te registreren, de administratie te […]


21 Oktober 2022, 00:08 Volkskrant
17 Oktober 2022, 00:03 SkynetGerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn