NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Amerikaanse

2News.be / Trefwoorden / Amerikaanse

Woensdag, 00:06 Volkskrant
Amazon schikt voor 29 miljoen met toezichthouder in Amerikaanse privacyzaken
Zondag, 00:12 NU.NL - Tech
Amazon heeft in de Verenigde Staten een schikking van omgerekend bijna 29 miljoen euro getroffen. Toezichthouder FTC had een zaak tegen het techbedrijf aangespannen. Amazon zou met zijn Ring-videodeurbellen en slimme Alexa-luidsprekers de privacy van gebruikers schenden.


Amerikaanse Senaat gaat ook akkoord met verhoging schuldenplafond
Zondag, 00:05 NU.NL - Economie
Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Dit voorkomt dat de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.


Verpleegkundige weigerde ambulance voor meisje dat overleed bij Amerikaanse grenswacht
3 Juni, 00:04 Skynet Buitenland
Het meisje van acht dat vorige maand overleed in hechtenis van de Amerikaanse grenswacht, werd drie tot vier keer een ambulance geweigerd door een verpleegkundige. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van de Amerikaanse grensbewakingsdienst CBP.


Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil uniforme regels bezorgdrones
3 Juni, 00:00 Emerce
Amazon blijft sterk achter met bezorgingen per drone. De drones hebben slechts 100 keer gevlogen. Bij Walmart warenhuis zijn het er meer dan 100.000, bij Alphabet en Zipline nog meer.


TikTok sleept Amerikaanse staat Montana voor de rechter wegens verbod op app
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
TikTok heeft maandag een proces tegen de Amerikaanse staat Montana aangespannen, omdat daar vorige week een wet is aangenomen die het sociale medium verbiedt.


Nepfoto van explosie bij Pentagon zorgt voor korte dip op Amerikaanse beurs
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
Een nepfoto van een explosie in de buurt van het Pentagon heeft maandag tot verwarring en een korte dip op de Amerikaanse beurs geleid. De afbeelding is hoogstwaarschijnlijk met kunstmatige intelligentie (AI) gemaakt.


Bedrijf achter ChatGPT vraagt Amerikaanse overheid om regels voor AI
21 Mei, 00:12 NU.NL - Tech
Topman Sam Altman van het bedrijf achter chatbot ChatGPT heeft de Amerikaanse overheid opgeroepen de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) te reguleren. De bestuurder van OpenAI is bang dat de technologiesector de wereld anders aanzienlijke schade kan toebrengen.


Voor het eerst Nederlander op Amerikaanse sanctielijst om Russische kernwapens
21 Mei, 00:05 NU.NL - Economie
Voor het eerst is een Nederlander op de Amerikaanse sanctielijst voor Rusland gezet, meldt Follow the Money. Het gaat om Edwin Onno van Ingen. Volgens Washington werkt hij via zijn bedrijf Ronin Management B.V. samen met Russische laboratoria die gericht zijn op het ontwikkelen van kernwapens.


Amerikaanse militair die verdacht wordt van lekken geheime documenten blijft in de cel
20 Mei, 00:03 Skynet
De jonge Amerikaanse militair die in verdenking werd gesteld voor het lekken van geheime geclassificeerde militaire documenten moet tot zijn proces vrijdag in de cel blijven. Hij is volgens de procureurs mogelijk gevaarlijk.


Amerikaanse politici willen werk maken van AI-wetgeving
17 Mei, 00:04 NOS nieuws

Amerikaanse politici zien de noodzaak in van het maken van nieuwe wetgeving voor AI (kunstmatige intelligentie). Dat bleek vandaag in een hoorzitting voor een commissie van de Amerikaanse Senaat met onder meer topman Sam Altman van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT.

Voor de gelegenheid had senator Richard Blumenthal (Democraten), die de hoorzitting opende, ChatGPT gevraagd wat hij zou moeten zeggen en dit vervolgens door een stemgenerator - getraind op zijn stem - laten uitspreken. Daarmee was de toon gezet. Hij vergeleek de huidige motor onder ChatGPT, GPT-4, met de eerste telefoon. Om maar aan te geven: het is pas net begonnen.

Banen kosten

Blumenthal zei zich vooral zorgen te maken over de mogelijkheid dat er door AI heel veel banen gaan verdwijnen. Senator Josh Hawley (Republikeinen) vergeleek de onderliggende taalmodellen waar applicaties als ChatGPT op gebaseerd zijn met de uitvinding van het internet. "Het zou een van de belangrijkste tech-innovaties in de geschiedenis van de mensheid kunnen zijn."

OpenAI-topman Sam Altman zei dat kunstmatige intelligentie in hetzelfde rijtje zou kunnen staan als de uitvinding van de drukpers. Hij benadrukte in zijn verklaring ook de grote voordelen die AI kan hebben. Altman vroeg daarnaast om regulering en stelde dat Amerikaans leiderschap cruciaal is.

Experts aanwezig

Naast Altman had de commissie twee andere sprekers uitgenodigd. Christina Montgomery, bij techgigant IBM betrokken bij AI-ontwikkelingen en hoofd privacy, en professor Gary Marcus van de New York University, een veelgevraagd spreker over AI deze maanden.

Dat zorgde ook voor een dynamiek die er bij hoorzittingen met tech-ceo's vaak niet is: namelijk dat er een deskundige is die iets tegenover het verhaal van de ceo kan zetten. Zo zei Marcus dat OpenAI niet transparant is over welke data er zijn gebruikt om GPT4 te trainen.

Daarnaast wees hij de senatoren erop dat Altman een vraag over wat zijn grootste nachtmerrie was, nog niet had beantwoord. Daarop zei Altman dat zijn grootste angst is dat de technologie "aanzienlijke schade" kan toebrengen aan de wereld. "Als het verkeerd gaat met deze technologie, kan het heel erg verkeerd gaan."

In de hoorzitting werd verder gesproken over wat voor soort toezichthouder er nodig is. Marcus pleitte voor iemand op kabinetsniveau in de VS, vanwege het grote aantal risico's en de grote hoeveelheid informatie die er over dit onderwerp beschikbaar is. Altman denkt dat er een wereldwijde organisatie nodig is en noemde het Internationaal Atoomagentschap als voorbeeld.

VS en EU

De hoorzitting komt nog geen week nadat het Europees Parlement een belangrijke stap zette in het vastleggen van regels voor binnen de EU. Er wordt al twee jaar gewerkt aan de Wet op kunstmatige intelligentie, een wet die nu ontzettend relevant is. Senator Blumenthal verwees in de hoorzitting ook naar dit feit en benadrukte dat de VS niet kan achterblijven.

In de VS worden al jaren hoorzittingen gehouden met de ceo's van techbedrijven. Beroemd zijn de hoorzittingen met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg uit 2018. Twee jaar later moesten maar liefst vier ceo's - van Amazon, Apple, Facebook en Google - via een videoscherm meedoen aan een uren durende hoorzitting. Vaak gaan zulke hoorzittingen gepaard met politiek theater en leveren ze lang niet altijd echt iets op.

De hoorzitting van vandaag was juist heel inhoudelijk en constructief. De aanwezige politici leken gewillig om te luisteren en na te denken over de suggesties die werden gedaan.

De vraag is of de toon van de hoorzitting van vandaag - met de nadruk op de noodzaak dat er echt iets moet gebeuren - een voorbode is voor wetgeving op korte termijn. Er leek draagvlak voor regels bij zowel de Democraten als de Republikeinen, al is dat niet per se een garantie voor succes. Er staan in ieder geval meer hoorzittingen over het onderwerp gepland.
Record voor Amerikaanse onderzoeker: leeft al 74 dagen onder water
15 Mei, 00:03 HLN.BE
Gisteren markeerde officieel de 74ste dag onder water voor de Amerikaanse onderzoeker Joe Dituri, daarmee breekt hij het record voor het ?langst onder water leven?. De man is nog niet van plan om snel boven water te komen, zijn wetenschappelijk project duurt in totaal namelijk 100 dagen.


Mexico verscherpt migratiebeleid nadat Amerikaanse noodmaatregel vervalt
13 Mei, 00:02 Skynet
Mexico heeft vrijdag zijn migratiebeleid verscherpt, na het vervallen van de 'Title 42'-maatregel in de VS die het Amerikaanse grenswachters makkelijker maakte om migranten terug te sturen. In de plaats gelden er andere asielbeperkingen. Mexico vreest echter voor een aanzuigeffect, waarbij ook heel wat migranten op zijn grondgebied zouden stranden.


Oprichter ChatGPT-maker OpenAI moet komen getuigen voor Amerikaanse Senaat
11 Mei, 00:00 Tweakers
Sam Altman, de oprichter van ChatGPT-maker OpenAI, moet volgende week komen getuigen voor een commissie van de Amerikaanse Senaat. De commissie wil het hebben over wetgeving rondom kunstmatige intelligentie.


Amerikaanse centrale bank verhoogt rente naar hoogste niveau in zestien jaar tijd
7 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) heeft de rente woensdag voor de tiende keer in een jaar tijd opgeschroefd. Daardoor ligt het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten met 5 tot 5,25 procent op het hoogste niveau in zestien jaar.


Amerikaanse zanger Harry Belafonte op 96-jarige leeftijd overleden
Harry Belafonte is dinsdag op 96-jarige leeftijd overleden in New York. De Amerikaanse zanger, bekend van onder meer de hit Day-O (The Banana Boat Song), leed aan hartfalen.


Amerikaanse leerling redt schoolbus nadat bestuurster onwel wordt
29 April, 00:03 Skynet
Een dertienjarige Amerikaanse jongen die op een overvolle schoolbus zat, heeft een ongeluk met potentieel dramatische gevolgen kunnen voorkomen. Hij zag dat de bestuurster onwel werd en achter het stuur was flauwgevallen, waarop hij de bus kon doen stoppen.


Bosch wil Amerikaanse chipmaker TSI Semiconductors overnemen
27 April, 00:00 Tweakers
Bosch wil de Amerikaanse chipmaker TSI Semiconductors overnemen, meldt het bedrijf op dinsdag. Bosch is van plan om in de komende jaren 1,5 miljard dollar in de chipmaker te investeren. Bosch gaat daarmee zijn productie van siliciumcarbidechips uitbreiden.


Opnieuw Amerikaanse bank diep in de problemen
26 April, 00:01 NOS nieuws

De bankencrisis in de Verenigde Staten lijkt nog niet bezworen: voor de derde keer in een maand tijd dreigt een middelgrote bank ineen te storten. Op de beurs van New York is het aandeel van de First Republic Bank als een kaartenhuis ineengezakt nadat bleek dat spaarders de afgelopen maand maar liefst 100 miljard dollar hebben weggehaald bij de bank uit San Francisco.

De First Republic Bank kwam vorige maand al in ernstige problemen, nadat stadgenoot Silicon Valley Bank (SVB) en de Signature Bank uit New York failliet waren gegaan. Elf andere banken schoten de derde probleembank toen te hulp met een kapitaalinjectie van ruim 30 miljard dollar. Zonder die steun was ook de First Republic Bank direct omgevallen, bleek vandaag uit nieuwe kwartaalcijfers.

Voor klanten is dat dus geen geruststelling geweest. De uitstroom van spaargeld is zo groot, dat geschrokken analisten beleggers adviseerden hun aandelen in de First Republic Bank te verkopen. Ook de plannen om kosten te besparen door een kwart van het personeel te ontslaan en slecht renderende leningen te verkopen namen de zorgen niet weg.

Vooral vermogende klanten

Na sluiting van de beurs verloor het aandeel bijna de helft van zijn waarde. Het aandeel was nabeurs met 9,19 dollar nog slechts een fractie waard van de bijna 150 dollar ruim twee maanden geleden.

De First Republic Bank werd in 1985 opgericht en kent vooral vermogende klanten. Onder meer Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zou er bankieren. Klanten maken zich zorgen omdat tegoeden van meer dan 250.000 dollar buiten het Amerikaanse depositogarantiestelsel vallen. Als mensen spaargeld boven deze limiet hebben gaat dat bij een faillissement van de First Republic Bank allemaal in rook op.
Duitsland neemt Amerikaanse overname Viessmann onder de loep
26 April, 00:00 De Tijd
22:04 De miljardendeal waarmee Amerikanen de strategische warmtepompactiviteiten van het Duitse Viessmann willen overnemen, leidt tot ongerustheid in de Duitse regering.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn