NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Amerikaanse

2News.be / Trefwoorden / Amerikaanse

Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie heeft een voorstel: ?Zet speeltijd stil bij raadpleging VAR en geef beide teams mogelijkheid om aanvragen beelden?
Gisteren, 00:00 HLN.BE
De Conmebol, de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie, stelt voor om tijdens de raadpleging van de VAR (videoscheidsrechter) de klok stil te zetten zoals bij een time-out in andere sporten. Ook zou elk team de VAR een vast aantal keer kunnen inroepen, net zoals in het tennis.


Nieuwe Amerikaanse regering levert eerste Guantanamogevangene uit
20 Juli, 00:04 Skynet Buitenland
Zes maanden na het aantreden van de Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn regering voor het eerst een gevangene uit Guantanamo Bay in Cuba aan diens thuisland overgeleverd. Abdul Latif Nasir werd aan Marokko uitgeleverd omdat hij geen bedreiging meer vormde voor de Amerikaanse nationale veiligheid, zo meldt het Pentagon.


Amerikaanse basketter LaVine uit voorzorg in isolatie geplaatst
20 Juli, 00:04 Skynet
De Amerikaanse basketbalspeler Zach LaVine, shooting guard bij Chicago Bulls, is maandag in de Verenigde Staten uit voorzorg in isolatie geplaatst en kon dus niet afreizen naar de Japanse hoofdstad Tokio, waar de Olympische Spelen vrijdag van start gaan, zo maakte de Amerikaanse basketfederatie maandag bekend.


Amazon mag slaapgewoonten Amerikaanse consument registreren met sensor
14 Juli, 00:12 NU.NL - Tech
Techbedrijf Amazon mag de slaapgewoonten van consumenten met een nieuwe gadget in kaart gaan brengen, schrijft Bloombergzaterdag. Hiervoor heeft de onderneming toestemming gekregen van de Amerikaanse telecom- en mediawaakhond FCC.


Hoofd van Amerikaanse en NAVO-troepen in Afghanistan draagt bevel over
13 Juli, 00:07 Skynet Buitenland
Het hoofd van de troepen van de Verenigde Staten en van het NAVO-bondgenootschap in Afghanistan, generaal Austin Scott Miller, heeft vandaag officieel zijn functie neergelegd. Het overdragen van het bevel is een van de laatste symbolische gebeurtenissen voor het definitieve vertrek van de buitenlandse troepen uit Afghanistan. Eind augustus zou die terugtrekking rond moeten zijn.


Rechter stelt Amerikaanse staat grotendeels verantwoordelijk voor massaschietpartij in Texaanse kerk
8 Juli, 00:02 HLN.BE
Volgens een federale rechter is de Amerikaanse overheid voor 60 procent verantwoordelijk voor een massaschietpartij in 2017 waarbij 25 mensen, onder wie meerdere kinderen en een zwangere vrouw, werden doodgeschoten in een kerk in Texas. De schutter, die vervolgens zelfmoord pleegde, was een voormalige medewerker van de luchtmacht en had, gezien zijn gewelddadige achtergrond, geen vuurwapens mogen kopen.


Amerikaanse techbedrijven zouden dreigen met vertrek uit Hongkong
7 Juli, 00:08 NU.NL - Tech
Twitter, Google en Facebook dreigen naar verluidt hun dienstverlening in Hongkong te staken, schrijft The Wall Street Journal maandag op basis van een brief van de handelsvereniging Asia Internet Coalition. De reden voor de vermeende waarschuwing is een geplande wetswijziging over gegevensbescherming in de regio.


Voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld overleden
1 Juli, 00:02 HLN.BE
Donald Rumsfeld, een Republikeinse havik die onder president George Bush jr minister van Defensie was, is in Taos in de staat New Mexico temidden van zijn familieleden op 88-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt. Een doodsoorzaak is niet vermeld.


Amerikaanse rechter verwerpt zaak over machtsmisbruik Facebook
30 Juni, 00:08 NU.NL - Tech
Een Amerikaanse federale rechter heeft maandag een aanklacht van markttoezichthouder Federal Trade Commission (FTC) over machtsmisbruik door Facebook verworpen. Het platform had eerder al gevraagd de zaak te seponeren vanwege gebrek aan geldig bewijs dat het bedrijf de concurrentie zou onderdrukken.


Amerikaanse grootbanken doorstaan stresstest, Fed heft beperkingen op
29 Juni, 00:06 Skynet Economie
De grootste banken van de Verenigde Staten zijn allemaal met vlag en wimpel geslaagd voor de stresstests van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Dat heeft de Fed donderdag bekendgemaakt. De tijdens de pandemie opgelegde beperkingen op dividenduitkeringen en het terugkopen van aandelen worden dan ook opgeheven.


Amerikaanse rechter verwerpt kartelaanklacht tegen Facebook, beurswaarde historisch hoog
29 Juni, 00:05 Skynet Buitenland
Een Amerikaanse federale rechter heeft een aanklacht door de Federal Trade Commission (FTC) over machtsmisbruik door Facebook verworpen. Facebook had eerder al gevraagd die antitrustzaak te seponeren vanwege gebrek aan geldig bewijs dat het bedrijf de concurrentie zou onderdrukken.


?Amazon passeert Walmart als grootste Amerikaanse retailer?
29 Juni, 00:02 Emerce
Amazon zou zijn grote rivaal Walmart volgend jaar al kunnen onttronen als de grootste Amerikaanse retailer. Dat verwacht handelsbank JPMorgan.


Google waarschuwt Amerikaanse gebruikers voor snel veranderende zoekresultaten
27 Juni, 00:01 Tweakers
Google zal bij de Amerikaanse versie van Search een melding plaatsen bij de zoekresultaten van nieuwe en snel veranderende onderwerpen. De melding moet duidelijk maken dat de zoekresultaten onderhevig zijn aan verandering en dat nieuwe informatie wordt verwacht.


Amerikaanse regering begint rechtszaak tegen omstreden kieswet Georgia
26 Juni, 00:04 NOS nieuws

Het Amerikaanse ministerie van Justitie begint een rechtszaak tegen een nieuwe kieswet in de staat Georgia die nadelig uitpakt voor bepaalde bevolkingsgroepen. Volgens minister van Justitie Garland tast de wet de rechten van zwarte kiezers aan.

Georgia, waar de Republikeinen de meerderheid hebben in het regionale parlement, voerde de nieuwe wetgeving eerder dit jaar in. Er gelden nu strengere regels voor de identificatie van kiezers die hun stem willen uitbrengen. Ook verbiedt de wet het uitdelen van water aan mensen die in de rij staan voor het stembureau. De Democraten noemen de wet racistisch, omdat er bijvoorbeeld vaker rijen zijn voor de stembureaus in zwarte wijken.

Het Congres van de staat nam de nieuwe regels aan, nadat president Trump had beweerd dat zijn partij was benadeeld door grootschalige fraude. Die claim werd in een serie rechtszaken niet onderbouwd met bewijs. Ook andere staten die worden bestuurd door de Republikeinen, zoals Arizona, Florida en Iowa, hebben kiesregels aangenomen die bevolkingsgroepen benadelen die in meerderheid Democratisch stemmen.

'Eerste van vele stappen'

"Deze rechtszaak is de eerste van vele stappen die we nemen om ervoor te zorgen dat alle kiesgerechtigden kunnen stemmen", verklaarde minister Garland op een persconferentie. "We gaan nieuwe wetten die erop gericht zijn de verkiezingen minder toegankelijk te maken, nauwkeurig onderzoeken en als we overtredingen van de federale wet zien, treden we op."

Eerder deze week strandde een voorstel voor een nieuwe federale kieswet in de Amerikaanse Senaat. Die wet had het stemrecht van minderheden beter moeten beschermen, de invloed van geld in de Amerikaanse politiek moeten terugdringen en de invloed van partijen op de indeling van kiesdistricten moeten verkleinen. De vijftig Republikeinse senatoren stemden tegen. Er waren zestig stemmen nodig om de wet in behandeling te nemen.

President Biden beloofde na het wegstemmen van de wet andere stappen te zullen nemen om het stemrecht te beschermen. Hij noemde de nieuwe wet van Georgia een gruwel.
Amerikaanse staten gaan mogelijk Google aanklagen vanwege Play Store
24 Juni, 11:42 NU.NL - Tech
Verschillende Amerikaanse staten spannen mogelijk volgende week een rechtszaak aan tegen Google, schrijft Reutersop basis van ingewijden. De openbaar aanklagers beschuldigen het techbedrijf ervan de concurrentie te verstoren door de manier waarop het zijn Play Store beheert.


Democratische Amerikaanse senatoren dienen wetsvoorstel in om Sectie 230 te beperken
8 Februari, 05:39 Emerce
Drie Democratische Amerikaanse senatoren hebben een wetsvoorstel ingediend om sectie 230 te beperken, een wet die aansprakelijkheid rondom online uitingen regelt.


Amerikaanse regering schrapt migratiedeal Trump met Centraal-Amerika
7 Februari, 14:10 Skynet
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft een omstreden overeenkomst met drie Centraal-Amerikaanse staten geschrapt waarmee zijn voorganger Donald Trump illegale migranten buiten wilde houden. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft dit weekend in een verklaring gezegd dat de overeenkomsten met onmiddellijke ingang zijn opgeschort en dat er aan wordt gewerkt ze helemaal op te zeggen.


Amerikaanse bokser Leon Spinks, voormalig kampioen zwaargewicht, overleden
7 Februari, 02:24 NU.NL - Sport
De Amerikaanse bokser Leon Spinks is vrijdagavond gestorven. Hij is 67 jaar geworden, meldt The New York Times. Spinks behaalde zijn grootste overwinning in 1978 toen hij toenmalig wereldkampioen in het zwaargewicht Mohammad Ali versloeg.


Virginia is eerste zuidelijke Amerikaanse staat die doodstraf afschaft
5 Februari, 19:26 HLN.BE
Het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat Virginia heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel de doodstraf af te schaffen. Dat besluit gaat nu naar gouverneur Ralph Northam om de nieuwe wet met zijn handtekening te bekrachtigen. De Democraat liet al weten dat te zullen doen. De Senaat ging eerder al akkoord met de maatregel.


Amerikaanse Senaat zet deur open voor goedkeuring van Bidens coronasteunpakket
5 Februari, 15:31 HLN.BE
De Amerikaanse Senaat heeft een begrotingsresolutie goedgekeurd die het voor de Democraten mogelijk maakt om met een simpele meerderheid het coronasteunpakket ter waarde van 1.900 miljard dollar (1.580 miljard euro) van president Joe Biden goed te keuren. Ze werd in de vroege uurtjes goedgekeurd met 50 stemmen tegen 50, plus de doorslaggevende stem van de Democratische vicepresident Kamala Harris.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn