NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Amerikaanse

2News.be / Trefwoorden / Amerikaanse

"Donkere wolken klaren op in de Amerikaanse economie": de beurs op Wall Street sluit af met flinke plussen
Dinsdag, 00:00 HLN.BE
De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.


Hoofdrol Nederlandse acteur Walt Klink in Amerikaanse serie Rabbit Hole
Maandag, 00:08 NU.NL - Film
De Nederlandse acteur Walt Klink heeft een hoofdrol te pakken in de Amerikaanse serie Rabbit Hole. De spionageserie is een productie van acteur Kiefer Sutherland, die ook een hoofdrol heeft.


Forse verliezen op Amerikaanse aandelenbeurzen
19 Mei, 00:03 NOS nieuws

De Amerikaanse beurzen zijn fors gekelderd. De Amerikaanse index Dow Jones Industrial sloot 3,6 procent in de min. De bredere S&P 500 daalde 4 procent, tot 3923,68 punten. Dat is het hoogste verlies binnen een dag sinds juni 2020.

Ook technologiebeurs Nasdaq verloor fors. De beurs eindigde op 11,418,15 punten, een verlies van 4,7 procent. Vooral technologiebedrijven met een hoge schuldenlast hebben te lijden onder de stijgende rentetarieven.

Winkelketen Target was de grote verliezer op de beurs. De aandelen van het bedrijf daalden bijna 25 procent in waarde, het grootste verlies in een dag sinds 1987. Vanwege toegenomen brandstofkosten en vrachtkosten waarschuwde het bedrijf dat het minder winst zal maken.

In het kielzog van Target verloor ook supermarktketen Walmart flink. Ook dit bedrijf waarschuwde voor kleinere marges en zag zijn aandelen 11,4 procent dalen. Ook voor deze keten is het grootste verlies sinds 1987. Ook de aandelen van andere winkelketens kelderden. Warenhuisketen Macy's ging met bijna 11 procent onderuit. Bed Bath & Beyond verloor 8,9 procent.
Meerdere slachtoffers bij schietpartij in Amerikaanse stad Buffalo
15 Mei, 00:06 Skynet
In de Amerikaanse stad Buffalo, in de noordoostelijke staat New York, zijn bij een schietpartij in een supermarkt zaterdag meerdere mensen door kogels geraakt. Dat meldt de lokale politie via Twitter. De schutter zou intussen opgepakt zijn. Aan automobilisten en omwonenden wordt gevraagd om de omgeving van de supermarkt Tops Market aan Jefferson Avenue te mijden.


Meerdere slachtoffers bij schietpartij in Amerikaanse stad Buffalo
15 Mei, 00:06 Skynet Buitenland
In de Amerikaanse stad Buffalo, in de noordoostelijke staat New York, zijn bij een schietpartij meerdere mensen door kogels geraakt. Dat meldt de lokale politie via Twitter. De schutter zou intussen opgepakt zijn. Aan automobilisten en omwonenden wordt gevraagd om de omgeving van de supermarkt Tops Market aan Jefferson Avenue te mijden.


AEX deelt niet mee in Amerikaanse malaise en opent met klein minnetje
9 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
De Amsterdamse aandelenindex AEX is vrijdag niet meegegaan met de onrust die donderdag op de Amerikaanse aandelenbeurzen heerste. De toonaangevende index opende 'slechts' 0,6 procent lager.


5 Mei, 00:08 Volkskrant
?Wie weet is hij de nieuwe Usain Bolt wel?: ex-spurter Patrick Stevens over Amerikaanse spurtfenomeen Erriyon Knighton (18)
3 Mei, 00:01 HLN.BE
Hij is op z?n 18de sneller dan Usain Bolt op die leeftijd. Een fenomeen op spikes. Maar wordt Erriyon Knighton de ware erfgenaam van de Jamaicaan? ?Dat lijkt me voorbarig maar de tijden die hij loopt, zijn wel uitzonderlijk?, meent ex-spurter Patrick Stevens.


Apple laat Amerikaanse klanten zelf hun iPhone repareren
2 Mei, 00:06 NU.NL - Tech
Apple laat Amerikaanse klanten zelf hun iPhone repareren. Zij kunnen vanaf woensdag via de techgigant onderdelen, gereedschap en handleidingen aanvragen, meldt The Verge.


Bekende Amerikaanse countryzangeres Naomi Judd (76) overleden
2 Mei, 00:05 NU.NL - Muziek
De Amerikaanse countryzangeres Naomi Judd is op 76-jarige leeftijd overleden. Haar dochters, zangeres Wynonna en actrice Ashley, maakten haar overlijden zaterdag bekend.


Amerikaanse vliegmaatschappij test Starlink-satellietinternet van SpaceX
25 April, 00:10 NU.NL - Tech
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft het Starlink-satellietinternet van SpaceX getest in vliegtuigen, meldt The Wall Street Journal.


14 April, 00:07 Volkskrant
Ketanji Brown Jackson benoemd in Amerikaanse Hooggerechtshof
8 April, 00:07 NOS nieuws

In de VS heeft de Senaat ingestemd met de benoeming van Ketanji Brown Jackson tot lid van het Hooggerechtshof. Met 53 stemmen voor en 47 stemmen tegen werd haar voordracht goedgekeurd.

De Senaat is precies verdeeld tussen 50 Democratische en 50 Republikeinse leden. Alle Democraten steunden Jackson, maar veel Republikeinen zijn niet blij met haar. Zij vinden Jackson te progressief.

Als voorzitter van de Senaat zou vicepresident Kamala Harris de beslissende stem kunnen uitbrengen, maar dat bleek niet nodig. Drie Republikeinse senatoren hadden dinsdag al gezegd Jackson te zullen steunen en zij hebben zich aan hun woord gehouden.

Voor het leven

Door de benoeming is Ketanji Brown Jackson (51) de eerste zwarte vrouw in het Hooggerechtshof en het eerste lid dat door president Biden is voorgedragen.

De politieke balans binnen het Hooggerechtshof verandert niet door de komst van Brown Jackson. Zes van de negen leden zijn min of meer conservatief. Wel is Biden er nu in geslaagd een relatief jonge rechter te benoemen die mogelijk tientallen jaren lid zal blijven van het college. Leden van het Hooggerechtshof worden benoemd voor het leven.
Amerikaanse non (83) ontvoerd door gewapende mannen in Burkina Faso
6 April, 00:01 HLN.BE
Gewapende mannen hebben in het noorden van Burkina Faso een 83-jarige Amerikaanse non ontvoerd. Dat bevestigt de bisschop van het plaatselijke bisdom vandaag. Het is niet geweten wie er achter de ontvoering zit.


Samsung laat Amerikaanse klanten zelf telefoon en tablet repareren
5 April, 00:12 NU.NL - Tech
Samsung heeft in de Verenigde Staten een nieuwe dienst gelanceerd die klanten vanaf komende zomer in staat stelt om zelf hun telefoon of tablet te repareren. Amerikaanse klanten kunnen via de techgigant onderdelen, handleidingen en gereedschap aanvragen.


Kaspersky op Amerikaanse lijst van bedrijven die nationale dreiging vormen
29 Maart, 00:11 NU.NL - Tech
De Amerikaanse toezichthouder FCC heeft het Russische cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab op de lijst van bedrijven gezet die "een onacceptabel risico voor de nationale veiligheid" vormen. Dat blijkt uit berichtgeving van Bloomberg. Het is voor het eerst dat een Russisch bedrijf op die lijst terechtkomt.


Google: twee Noord-Koreaanse hackersgroepen vielen Amerikaanse bedrijven aan
26 Maart, 00:01 Tweakers
Googles Threat Analysis Group heeft ontdekt dat twee Noord-Koreaanse hackerscollectieven vorige maand aanvallen hebben uitgevoerd op Amerikaanse bedrijven. Ze deden dat door een kwetsbaarheid in Chrome uit te buiten. De kwetsbaarheid is sinds vorige maand gedicht.


Boeing verliest op Amerikaanse beurs na crash in China
22 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Het aandeel van vliegtuigbouwer Boeing is maandag zo'n 4 procent gedaald. Daarmee reageren beleggers op de crash van een Boeing 737 in China, waarbij 132 mensen hoogstwaarschijnlijk om het leven zijn gekomen.


Nederlands DataFeedWatch in Amerikaanse handen
21 Maart, 00:02 Emerce
DataFeedWatch valt in handen van het Amerikaanse bedrijf Cart.com. Met de acquisitie krijgt dat een voet aan de grond op de Europese markt.


"Amerikaanse miljardairs verdacht van handel met voorkennis"
14 Maart, 00:10 Skynet Economie
Federale aanklagers en beursregulators onderzoeken momenteel de opties die miljardairs Barry Diller en David Geffen namen op Activision Blizzard-aandelen in januari, slechts enkele dagen voordat de maker van videogames instemde met de overname door Microsoft. Dat meldt The Wall Street Journal. Ook naar Alexander von Furstenberg, zoon van modeontwerpster Diane von Furstenberg, loopt een onderzoek

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn