NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Amerikaanse

2News.be / Trefwoorden / Amerikaanse

Democratische Amerikaanse senatoren dienen wetsvoorstel in om Sectie 230 te beperken
8 Februari, 05:39 Emerce
Drie Democratische Amerikaanse senatoren hebben een wetsvoorstel ingediend om sectie 230 te beperken, een wet die aansprakelijkheid rondom online uitingen regelt.


Amerikaanse regering schrapt migratiedeal Trump met Centraal-Amerika
7 Februari, 14:10 Skynet
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft een omstreden overeenkomst met drie Centraal-Amerikaanse staten geschrapt waarmee zijn voorganger Donald Trump illegale migranten buiten wilde houden. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft dit weekend in een verklaring gezegd dat de overeenkomsten met onmiddellijke ingang zijn opgeschort en dat er aan wordt gewerkt ze helemaal op te zeggen.


Amerikaanse bokser Leon Spinks, voormalig kampioen zwaargewicht, overleden
7 Februari, 02:24 NU.NL - Sport
De Amerikaanse bokser Leon Spinks is vrijdagavond gestorven. Hij is 67 jaar geworden, meldt The New York Times. Spinks behaalde zijn grootste overwinning in 1978 toen hij toenmalig wereldkampioen in het zwaargewicht Mohammad Ali versloeg.


Virginia is eerste zuidelijke Amerikaanse staat die doodstraf afschaft
5 Februari, 19:26 HLN.BE
Het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat Virginia heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel de doodstraf af te schaffen. Dat besluit gaat nu naar gouverneur Ralph Northam om de nieuwe wet met zijn handtekening te bekrachtigen. De Democraat liet al weten dat te zullen doen. De Senaat ging eerder al akkoord met de maatregel.


Amerikaanse Senaat zet deur open voor goedkeuring van Bidens coronasteunpakket
5 Februari, 15:31 HLN.BE
De Amerikaanse Senaat heeft een begrotingsresolutie goedgekeurd die het voor de Democraten mogelijk maakt om met een simpele meerderheid het coronasteunpakket ter waarde van 1.900 miljard dollar (1.580 miljard euro) van president Joe Biden goed te keuren. Ze werd in de vroege uurtjes goedgekeurd met 50 stemmen tegen 50, plus de doorslaggevende stem van de Democratische vicepresident Kamala Harris.


5 Februari, 15:29 De Tijd
Duitsland tevreden dat Amerikaanse troepen dan toch niet verhuizen
5 Februari, 13:31 Skynet
De Duitse regering heeft vandaag de beslissing verwelkomd van de nieuwe Amerikaanse regering om de troepen die in Duitsland gestationeerd zijn dan toch niet over te plaatsen. "We zijn altijd van mening geweest dat de stationering van Amerikaanse troepen hier in Duitsland de Europese en trans-Atlantische veiligheid dient, en daarmee in onze beide belangen is", zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert vandaag. De al decennia durende samenwerking met de Amerikaanse strijdkrachten "is een deel van de trans-Atlantische vriendschap".


Amerikaanse tennisgrootheid Trabert (90) overleden
4 Februari, 21:41 HLN.BE
Voormalig tennisser Tony Trabert is op 90-jarige leeftijd overleden, zo bevestigt de US Open. De Amerikaanse legende won in de jaren 1950 vijf grandslamtoernooien in het enkelspel.


VS-Senaat zet licht op groen voor Pete Buttigieg als eerste openlijk homoseksuele minister
2 Februari, 20:01 Skynet
Met 86 stemmen voor en 13 stemmen tegen heeft de Amerikaanse Senaat dinsdag de 39-jarige Pete Buttigieg bekrachtigd als minister van Transport. Daarmee wordt Buttigieg de eerste openlijk homoseksuele minister ooit in een Amerikaanse regering.


Aanklagers Amerikaanse Democratische partij: "Trump kan wel degelijk vervolgd worden"
2 Februari, 18:37 Skynet
Voormalig Amerikaans president Donald Trump kan wel degelijk afgezet worden, ook al heeft hij zijn ambt al op 20 januari neergelegd. Dat is de boodschap van de Democratische aanklagers wier tachtig pagina's tellende argumentatie openbaar werd gemaakt. "De grondwet is van toepassing van de eerste tot de laatste dag van het presidentschap en alle dagen daartussenin", klinkt het. De aanklagers willen dat Trump veroordeeld wordt wegens het aanzetten tot geweld en tot opstand en zo ook in de toekomst geen publiek ambt meer mag uitoefenen.


Amerikaanse acteur Hal Holbrook op 95-jarige leeftijd overleden
2 Februari, 10:57 Skynet
De bekroonde Amerikaanse acteur Hal Holbrook is op 95-jarige leeftijd overleden, zo heeft de krant New York Times (NYT) gisteravond (plaatselijke tijd) op gezag van zijn assistente Joyce Cohen bericht. Hij stierf reeds op 23 januari in zijn woning in het Californische Beverly Hills, de doodsoorzaak is niet bekend.


Amerikaanse dirigent Kevin McCutcheon gestorven aan COVID-19
2 Februari, 07:38 Skynet
De Amerikaanse dirigent Kevin McCutcheon is op 66-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van COVID-19. Dat meldde de Duitse Opera (Deutsche Oper).


Naar schatting helft van nieuwe besmettingen door Britse variant
1 Februari, 15:38 NOS nieuws

Van alle nieuwe coronabesmettingen wordt naar schatting de helft veroorzaakt door de Britse variant van het virus. Dat staat in een brief die het kabinet gisteravond naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het was al de verwachting dat de Britse mutatie, die hoogstwaarschijnlijk besmettelijker is, snel de overhand zou krijgen in Nederland. Half januari was ongeveer een derde van alle nieuwe besmettingen terug te voeren op de Britse variant.

In de brief schrijft het kabinet dat het reproductiegetal van de Britse variant naar schatting 49 procent hoger is dan die van het klassieke coronavirus. Ter vergelijking: bij de klassieke variant lag die half januari op 0,85 en bij de Britse variant op 1,27. Alleen bij een reproductiegetal onder de 1 is een virus op zijn retour.

Die cijfers leiden tot de schatting dat van alle besmettingen met een eerste ziektedag op 26 januari de helft veroorzaakt is door de Britse variant, staat in de brief. Daarin wordt ook gemeld dat de basisscholen vanaf volgende week, onder restricties, weer open gaan.
Pijnlijke timing: Amerikaanse magazines schrijven volop over levenslust van actrice Cicely Tyson (96), die intussen overleden is
1 Februari, 15:24 HLN.BE
Een zeer ongelukkige timing voor verschillende Amerikaanse tijdschriften deze week. Hoewel actrice Cicely Tyson al op 28 januari overleed op 96-jarige leeftijd, lijken diverse magazines nog volop over haar levenslust te schrijven. Er is echter een reden voor de uitschuiver: twee dagen voor haar dood kwamen haar memoires op de markt, en daar wordt gretig uit geciteerd.


Xiaomi sleept Amerikaanse staat voor de rechter wegens investeringsverbod
31 Januari, 11:30 Tweakers
Xiaomi sleept de Amerikaanse staat voor de rechter wegens het plaatsen van dat bedrijf op een zwarte lijst van 'Chinese militaire bedrijven'. Door die plaatsing kunnen Amerikaanse partijen niet meer investeren in Xiaomi en moeten bestaande investeringen teruggetrokken worden.


SpaceX onderzocht door Amerikaanse luchtvaartautoriteit na raketcrash
30 Januari, 05:49 NU.NL - Tech
De Amerikaanse Federale luchtvaartautoriteit FAA heeft een onderzoek ingesteld naar een rakettest vorige maand door Elon Musks SpaceX. Tijdens de test werd een onbemand prototype van een Starship-raket weliswaar succesvol de lucht ingeschoten, maar explodeerde die enkele minuten later toen de raket weer op het lanceerplatform bij de Amerikaanse plaats Boca Chica (Texas) wilde landen.


Amerikaanse militairen in ziekenhuis opgenomen na drinken antivries
30 Januari, 02:26 NOS nieuws

Elf Amerikaanse militairen zijn in het ziekenhuis opgenomen nadat ze per ongeluk een antivriesmiddel hadden gedronken. Ze dachten dat het alcohol was. De toestand van twee van de militairen is kritiek.

Het incident gebeurde donderdag op een basis in Texas, na een tiendaagse veldoefening. Onder de opgenomen militairen zijn ook drie onderofficieren. Amerikaanse legerfunctionarissen benadrukten in een persconferentie dat het drinken van alcohol op missie of tijdens een militaire training verboden is.

Antivries kan leiden tot ernstige nierbeschadiging en zelfs tot overlijden, zeiden de functionarissen. Het middel bevat het zeer giftige ethyleenglycol. Het is niet bekend hoeveel antivries de militairen hebben gedronken.
Pakistan moet verdachten moord Amerikaanse journalist vrijlaten
29 Januari, 14:08 Volkskrant
In de Verenigde Staten is geschokt en vol ongeloof gereageerd over de vrijspraak door het Pakistaanse hooggerechtshof van de vier mannen die in 2002 waren veroordeeld wegens de moord op de Amerikaanse journalist Daniel Pearl.


30 jaar na de iconische uitvoering van Whitney Houston: de beste (en slechtste) versies van Amerikaanse volkslied
29 Januari, 13:12 HLN.BE
Het Amerikaanse volkslied mogen zingen op een groot evenement is voor een artiest de grootste eer die er bestaat. Whitney Houston, die in februari 2012 overleden is, waagde zich 30 jaar geleden aan ?The Star-Spangled Banner? en heeft met haar performance toen meteen de toon gezet. In de jaren die volgden, deden heel wat sterren een poging om haar optreden te evenaren. Al slaagden sommigen daar net iets beter in dan anderen.


Amerikaanse blogster maakt statement over maandstonden met eerlijke foto
29 Januari, 11:18 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse Leandra Medine, de vrouw achter de populaire blog ?The Man Repeller?, heeft op Instagram een foto gedeeld waarop ze een jurk met grote bloedvlek draagt. Met het beeld wil ze het taboe rond maandstonden doorbreken en menstruatie normaliseren.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn