NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ambassade

2News.be / Trefwoorden / Ambassade

Japanse ambassade belooft fans dat Taylor Swift op tijd terug is voor Super Bowl
6 Februari, 00:07 NU.NL - Muziek
De Japanse ambassade in de Verenigde Staten verzekert de fans van Taylor Swift dat de zangeres op tijd terug is om de Super Bowl bij te wonen. Haar vriend Travis Kelce speelt in de finale van de Americanfootballcompetitie NFL.


Amerikaanse ambassade in Libanon beschoten
21 September 2023, 00:00 HLN.BE
Er zijn woensdag schoten afgevuurd op de Amerikaanse ambassade in Libanon, meldt een woordvoerder van de diplomatieke vertegenwoordiging. Er zijn volgens hem geen gewonden gevallen.


Twee mannen verbranden boek voor Iraakse ambassade in Kopenhagen
25 Juli 2023, 00:07 Skynet Buitenland
In de Deense hoofdstad Kopenhagen hebben twee mannen van de extreemrechtse beweging Danske Patrioter maandagochtend een boek verbrand voor de Iraakse ambassade. De lokale politie kon niet bevestigen of het om een Koranverbranding gaat. Vorige week vrijdag vond een gelijkaardige actie plaats. Het Iraaks ministerie van Buitenlandse Zaken heeft intussen de verbrandingen voor de ambassade veroordeeld.


Tina Turner overleden - Tina Turner groot afgebeeld op VS-ambassade in Bern
27 Mei 2023, 00:01 Skynet
In de Zwitserse bondsstad Bern is de Amerikaanse ambassade vrijdagavond verlicht met een reusachtig portret van Tina Turner. De zangeres, die in de VS geboren werd maar in 2013 de Zwitserse nationaliteit aannam, overleed afgelopen woensdag op 83-jarige leeftijd.


Vaticaan sluit ambassade in Nicaragua na veroordeling van bisschop
19 Maart 2023, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het Vaticaan heeft zijn diplomatieke vertegenwoordiging in Nicaragua gesloten. Vrijdag verliet de laatste vertegenwoordiger van de Heilige Stoel de nuntiatuur in Managua, zo meldt het nieuwsportaal Vatican News zaterdag. Monsignore Marcel Diouf is naar Costa Rica verhuisd.
Amnesty eist aan Qatarese ambassade compensatie voor arbeidsmigranten WK
17 December 2022, 00:04 Skynet Buitenland
"Wacht niet op verlengingen", klinkt het deze voormiddag voor de Qatarese ambassade in Brussel. Activisten van Amnesty International zijn er op straat samengekomen om een herstelprogramma voor arbeidsmigranten te eisen, voordat het WK voetbal zondag ten einde loopt.


Chinese ambassade Den Haag bij betoging beklad met rode verf
15 September 2022, 00:03 NOS nieuws

De Chinese ambassade in Den Haag is vanochtend bij een demonstratie besmeurd met rode verf. Bij het pand betoogden leden van de Oeigoerse gemeenschap tegen de repressie van Oeigoeren in China.

De demonstratie werd aan het eind van de ochtend op last van de burgemeester ontbonden. "Betogers hadden fakkels en autobanden bij zich en dat mag niet", zegt een gemeentewoordvoerder.

Er is een persoon aangehouden voor het gooien van een brandend voorwerp. Om wat voor voorwerp het precies gaat, is niet duidelijk. De politie heeft de omgeving van het pand aan de Willem Lodewijklaan afgezet voor onderzoek.

Mensenrechtenschendingen

De Verenigde Naties concludeerden begin deze maand in een rapport dat China zich schuldig maakt aan "ernstige mensenrechtenschendingen" tegen Oeigoeren. Volgens de rapporteurs is er sprake van systematische marteling en mishandeling van de moslimminderheid in het land.
Tien arrestaties na schermutselingen voor Kameroense ambassade in Vorst
7 Januari 2022, 00:00 Skynet Belgie
Bij schermutselingen voor de Kameroense ambassade, tussen tegenstanders van president Paul Biya en andere Kameroeners, heeft de politie tien mensen opgepakt. Dat bevestigt Sarah Frederickx, woordvoerster van de politiezone Brussel-Zuid.


Actievoerders bezetten Afghaanse ambassade in Ukkel
28 September 2021, 00:05 Skynet Buitenland
Een groep Belgische Afghanen heeft vandaag, bij zonsopgang, de Afghaanse ambassade bezet aan de Wolvendaellaan in Ukkel. De ambassade was al gesloten sinds de machtsovername door de taliban in augustus. De actievoerders wilden zo de aandacht van de Belgische bevolking en overheid vestigen op het gevaar van de taliban voor de Afghaanse bevolking. De politie greep in aan het einde van de ochtend. De bezetters werden administratief aangehouden en meegenomen naar het commissariaat. Ook werd een gerechtelijke procedure opgestart tegen de vijf personen, omdat ze ingebroken hadden in het gebouw, liet de politie nog weten.


Moskou klaagt over rol van Amerikaanse ambassade en internetgiganten bij protesten
25 Januari 2021, 14:20 Skynet
De Russische viceminister van Buitenlandse Zaken heeft vandaag bij de Amerikaans ambassadeur geprotesteerd over de rol van de Amerikaanse ambassade en internetgiganten bij de betogingen die zaterdag over heel Rusland tienduizenden mensen op de been brachten.


Blinken trekt Trump-lijn door: ?Amerikaanse ambassade blijft in Jeruzalem?
21 Januari 2021, 16:54 De Tijd
17:45 De nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken is niet van plan de Amerikaanse ambassade weg te halen uit Jeruzalem. Daarmee behoudt hij de omstreden keuze van voormalig preside...


Twitter blokkeert account Chinese ambassade na tweet over Oeigoerse vrouwen
21 Januari 2021, 06:07 NU.NL - Tech
Twitter heeft het account van de Chinese ambassade in de Verenigde Staten geblokkeerd. Dat bevestigt het sociale netwerk tegen persbureau Reuters.


Twitter verwijdert bericht Chinese ambassade over 'Oeigoerse baby-machines'
10 Januari 2021, 19:18 NOS nieuws

Twitter heeft een bericht verwijderd van de Chinese ambassade in de Verenigde Staten. Daarin schreef de ambassade dat Oeigoerse vrouwen door toedoen van China meer autonomie hebben gekregen en niet langer 'baby-machines' zijn.

Over het bericht was veel verontwaardiging ontstaan omdat uit getuigenissen van gevluchte Oeigoerse vrouwen blijkt dat ze door de Chinese staat gedwongen worden tot geboortebeperking en abortus en soms zelfs buiten hun medeweten worden gesteriliseerd.

Het verwijderde bericht is vervangen door de de melding dat deze tweet de Twitter-regels heeft overtreden. Meer uitleg wordt niet gegeven, maar het is bekend dat Twitter tegenwoordig strenger optreedt tegen berichten die desinformatie verspreiden of aanzetten tot geweld.

In dat kader werd onlangs ook het account van president Trump geblokkeerd en een paar dagen later werd hij helemaal van Twitter verbannen.
Israëlische ambassade klaagt over lied Sanne Wallis de Show
22 Mei 2018, 13:00 NOS nieuws

De Israëlische ambassade heeft zich beklaagd over een satirisch liedje in het televisieprogramma Sanne Wallis de Show. Het nummer, dat zaterdag werd uitgezonden, was een parodie op het lied Toy, waarmee de Israëlische zangeres Netta het Eurovisiesongfestival won.

In de parodie, uitgevoerd door Martine Sandifort, ging het onder meer over de Al-Aqsa-moskee en de manier waarop Israël met Palestijnen omgaat. Bij het nummer werden ook beelden getoond van de Palestijnse protesten in de Gazastrook.

Verder wordt er in de tekst op gezinspeeld dat de Joden in Israël op geld zijn belust. Zo zingt Sandifort: "Open ambassades, zorg dat je casht" en "van je dollars and cents en pecunia-ja!"

Critici noemen de sketch antisemitisch en beschouwen de tekst als een aanval op Israël. Ook het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), een organisatie van de Joodse gemeenschap in Nederland, had veel kritiek op het lied.

De Israëlische ambassade schreef een protestbrief naar BNNVARA, de omroep die het programma van presentatrice Sanne Wallis de Vries uitzendt. Het Centraal Joods Overleg en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben volgens Israëlische media ook een klacht ontvangen.

Sanne Wallis de Vries laat aan de NOS weten dat ze nergens op wil ingaan.
Ook Paraguay opent ambassade in Jeruzalem
21 Mei 2018, 10:36 NOS nieuws

Paraguay heeft zijn ambassade in Israël verhuisd van Tel Aviv naar Jeruzalem. Daarmee is het Zuid-Amerikaanse land het derde land dat een ambassade opent in Jeruzalem.

Vorige week verhuisden de Verenigde Staten hun diplomatieke post naar de stad. Een paar dagen later volgde Guatemala.

De Paraguayaanse president Cartes was samen met de Israëlische premier Netanyahu vandaag bij de openingsceremonie. Eerder had Cartes een ontmoeting met president Rivlin.

Woede en protesten

De besluiten om de ambassades te verplaatsen en Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël zijn omstreden en leiden tot grote woede bij Palestijnen. Zij zien Oost-Jeruzalem als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. Israël ziet Jeruzalem als zijn "eeuwige en ondeelbare hoofdstad".

Israël vierde vorige week zijn 70-jarige bestaan. Bij hevige protesten in de Gazastrook kwamen tientallen mensen om het leven die werden beschoten door Israëlische militairen. Ook raakten volgens Palestijnse bronnen duizenden mensen gewond. Volgens het Israëlische leger gooiden de betogers met brandbommen en stenen.
'Assange brak in bij communicatiesysteem Ecuadoraanse ambassade'
16 Mei 2018, 10:42 Tweakers
Volgens bronnen van The Guardian en een Ecuadoraanse site brak WikiLeaks-voorman Julian Assange een aantal jaar geleden in op het communicatiesysteem van de ambassade van Ecuador in Londen. WikiLeaks bestrijdt dit en beschuldigt de krant van laster.


Officiële opening Amerikaanse ambassade overschaduwd door dodelijke protesten
14 Mei 2018, 22:18 Skynet Buitenland
De Amerikaanse ambassade in Jeruzalem is deze namiddag officieel geopend. Met de verplaatsing van de ambassade in Israël komt de Amerikaanse president Donald Trump een verkiezingsbelofte na die hij in december maakte. Dit heeft hevig protest opgewekt in de Palestijnse en internationale gemeenschap.


Rusland vindt Amerikaanse ambassade in Jeruzalem een gevaar voor de vrede
14 Mei 2018, 22:18 Skynet Buitenland
Rusland heeft de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem als een gevaar voor de vrede in de regio gehekeld. Rusland heeft dit eerder al herhaaldelijk aangekaart, zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov vandaag in Moskou. Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei bovendien bij een ontmoeting met zijn Egyptische collega Sameh Shoukry dat de status van Jeruzalem een centraal punt is in het conflict tussen Israël en de Palestijnen.


Trump geeft smartphonemaker ZTE tweede kans
13 Mei 2018, 19:36 De Tijd
21:16 De Amerikaanse president gaat samen met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping een oplossing zoeken voor de Chinese smartphoneproducent ZTE die door sancties van de VS in moeilijkheden geraakt is.


Israëlische voetbalclub wil naam veranderen in Beitar Trump Jeruzalem
13 Mei 2018, 21:24 NOS nieuws

De Israëlische voetbalclub Beitar Jeruzalem wil voortaan als Beitar Trump Jeruzalem door het leven gaan. De leiding van de profclub wil de Amerikaanse president zo bedanken voor het erkennen van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël.

Trumps dochter Ivanka kwam vandaag samen met haar man Jared Kushner aan in Jeruzalem om daar morgen de Amerikaanse ambassade te openen. De bekendmaking van de naamsverandering lijkt daarom een stuntje van de clubleiding.

In een bericht op de Facebook-pagina van de club staat dat Trump "moed en ware liefde voor het Israëlische volk" heeft getoond:

"Zeventig jaar heeft Jeruzalem gewacht op internationale erkenning, totdat president Trump, met een dapper besluit, Jeruzalem erkende als de eeuwige hoofdstad van Israël. De voorzitter van club, de eigenaar en de manager willen daarom de naam van de Amerikaanse president aan de clubnaam toevoegen."

Naamsverandering niet definitief

Overigens moet de Israëlische voetbalbond nog toestemming geven voor de naamswijziging. Volgens The Jerusalem Post is dat een ingewikkeld proces. Daarom is het twijfelachtig of het tot een officiële naamsverandering komt.

Beitar is een grote club in Israël en eindigde het afgelopen seizoen tweede in de hoogste divisie. De grootste club uit Jeruzalem staat bekend om zijn racistische harde kern, die niet toestaat dat Arabische spelers voor hun club uitkomen.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn