NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Amazon

2News.be / Trefwoorden / Amazon

Amazon koopt iRobot
Zondag, 00:04 Emerce
Amazon neemt iRobot over 1,7 miljard dollar. Het thuisroboticabedrijf, vooral bekend van zijn robotstofzuigers, werd in 1990 opgericht medewerkers van het MIT Artificial Intelligence Lab in Boston.


Amazon krijgt 'in de komende maanden' Belgische webshop
29 Juli, 00:01 Tweakers
Amazon krijgt een lokale webwinkel voor Belgische gebruikers. De webwinkel komt binnenkort beschikbaar via de url 'amazon.com.be'. Top op heden kunnen Belgen alleen via de Nederlandse, Duitse of Franse versie van Amazon aankopen doen.


Amazon pauzeert bouw kantoortorens door hybride werken
24 Juli, 00:04 Emerce
Amazon stelt de bouw van een zesde kantoortoren in het centrum van Bellevue, Washington uit. Aanleiding is de toename van het hybride werken als gevolg van de coronapandemie.


Amazon wil Facebook-groepen aanpakken die neprecensies verkopen
22 Juli, 00:00 Tweakers
Amazon zegt dat het juridische stappen gaat ondernemen tegen beheerders van Facebook-groepen waar men neprecensies kan kopen. Het zou gaan om meer dan tienduizend groepen, verspreid over meerdere landen.


Amazon maakt afspraken met Brussel om onder onderzoeken uit te komen
18 Juli, 00:10 NU.NL - Tech
Amazon heeft beloofd geen gegevens van concurrerende verkopers op zijn platform meer te gebruiken. Het bedrijf probeert zo onder twee mededingingsonderzoeken van de Europese Commissie uit te komen, meldt persbureau Reuters donderdag.


Amazon schikt met EU over misbruik marktplaatsdata
17 Juli, 00:03 Emerce
Amazon treft een schikking met de Europese Unie over misbruik van marktplaatsdata. Hij zal als retailer geen oneerlijke concurrentie meer bedrijven op zijn marktplaats en de Buy Box.


7 Juli, 00:07 Volkskrant
Amazon neemt aandeel in dochterbedrijf Just Eat-Takeaway, aandeel schiet omhoog
7 Juli, 00:07 NOS nieuws

Het aandeel van Just Eat-Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, is op de Amsterdamse beurs omhoog geschoten na het nieuws dat Amazon een belang neemt in de Amerikaanse dochteronderneming Grubhub. Beleggers zijn al maanden ontevreden over de gang van zaken bij het van oorsprong Nederlandse bezorgconcern.

Dat Amazon nu instapt, wordt dus gezien als een goed teken. Het aandeel stond vanmiddag 20 procent in de plus.

Belang van 2 procent

De Amerikaanse techreus krijgt om te beginnen een bescheiden belang van 2 procent in Grubhub. Dat kan nog wel oplopen naar 15 procent, afhankelijk van hoeveel nieuwe klanten Grubhub krijgt via de samenwerking. Die extra klanten zouden moeten komen doordat de leden van Amazons loyaliteitsprogramma Prime onder meer een jaar lang gratis onbeperkt bezorging krijgen via Grubhub.

Just Eat-Takeaway verkeert al maanden in zwaar weer. De waarde van het aandeel is een jaar tijd met bijna 80 procent gedaald. In april moest het bedrijf voor het eerst in twintig jaar een krimp melden. Het bedrijf kocht twee jaar geleden het Amerikaanse Grubhub voor 6,5 miljard euro. Dat had moeten zorgen voor extra groei. Maar die bleef uit. Daarnaast is de concurrentie binnen de thuisbezorgmarkt groot.

Winstgevendheid onder druk

Daarbovenop komt dat het management geen goed idee heeft hoe ze verder moeten met Grubhub en de algehele strategie, zegt beursanalist Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer. "Onderdelen van het bedrijf zijn onder druk komen te staan, evenals de algehele winstgevendheid. Dus het zit op alle fronten tegen. Daar komt bij dat het management geen actie onderneemt."

Tehupuring leest in de beursstijging nieuwe hoop bij beleggers. "Alles rond het bedrijf is momenteel negatief. Het bericht van vandaag is een eerste signaal dat er wellicht toch interesse is voor een overname. Misschien wel van Amazon of een andere partij. Dan kan het gaan om alleen Grubhub, iFoods of zelfs het hele concern." Just Eat-Takeaway benadrukt dat er ook nog altijd wordt gekeken naar een (al dan niet gedeeltelijke) verkoop van Grubhub.

De beursanalist wijst er wel op dat een stijging van 20 procent ten opzichte van een daling van 80 procent een druppel is op een gloeiende plaat.
Amazon Prime moet voortaan met twee klikken opgezegd kunnen worden
4 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Gebruikers van de Prime-dienst van webwinkel Amazon moeten de dienst met twee klikken kunnen opzeggen. Dat heeft de webwinkelgigant afgesproken met verschillende Europese consumentenautoriteiten, meldt toezichthouder ACM vrijdag.


ACM: Gebruikers moeten Amazon Prime in twee klikken op kunnen zeggen
3 Juli, 00:04 Emerce
Gebruikers moeten het loyaliteitsprpogramma Amazon Prime in twee klikken op kunnen zeggen. Dat hebben de Europese Commissie en de consumentenautoriteiten van de EU-lidstaten waaronder de ACM afgesproken met Amazon.


Amazon wil digitale assistent Alexa stem van overledene laten imiteren
27 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
Amazon werkt aan een functie voor zijn digitale assistent Alexa waarmee het apparaat de stem van een mens kan imiteren. Daarvoor is minder dan een minuut audio van die persoon nodig.


Netflix en Amazon vissen achter het net in strijd om F1 rechten
26 Juni, 00:05 AutoBlog

Netflix en Amazon hadden kennelijk niet voldoende drive om te overleven in de strijd om de F1 rechten. In ruil voor een enorme sloot geld, gaan die rechten nu naar de muis. De F1 is niet alleen heet in Nederland dankzij onze held Max Verstappen, maar ook in de hele wereld. Na decennia van vergeefse […]

The post Netflix en Amazon vissen achter het net in strijd om F1 rechten appeared first on Autoblog.nl.
Amazon Alexa kan stem mens imiteren op basis van een minuut audio
24 Juni, 00:01 Tweakers
Amazon werkt aan een functie voor zijn digitale assistent Alexa om de stem van een mens te imiteren met een minuut audio van die persoon. Daarvoor hebben computersystemen nu doorgaans veel meer audio nodig.


Interne memo: Amazon is in 2024 in VS door beschikbare werknemers heen
24 Juni, 00:01 Tweakers
Amazon zou binnen een paar jaar op sommige plekken in de Verenigde Staten door de beschikbare medewerkers heen zijn. Dat blijkt uit een interne memo die Vox heeft ingezien. Amazon heeft geen commentaar op de memo.


Ex-medewerkster Amazon veroordeeld voor hack van onder meer Capital One
20 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
Een oud-medewerkster van onlinewinkel Amazon is schuldig bevonden aan een grote hack die in 2019 aan het licht kwam. De nu 36-jarige Paige Thompson zocht naar niet goed geconfigureerde accounts van klanten van Amazon en kreeg zo toegang tot meer dan dertig accounts. Een van die accounts was van de bank Capital One. Op deze manier maakte ze persoonlijke informatie van meer dan 100 miljoen rekeninghouders buit.


Amazon-oprichter Bezos stuurt opnieuw zes mensen de ruimte in
5 Juni, 00:07 Skynet Buitenland
Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, heeft zaterdag opnieuw zes mensen voor een korte trip naar de ruimte gestuurd. Dat heeft het ruimtevaartbedrijf bekendgemaakt.


Amazon vernieuwt Fire 7-budgettablet met USB-C en hoger geklokte soc
20 Mei, 00:01 Tweakers
Amazon vernieuwt zijn Fire 7-tablet. Deze krijgt onder meer een USB-C-aansluiting en een hoger geklokte soc met Arm-cores. De tablet komt in juni beschikbaar vanaf 65 euro voor een model met advertenties. De tablet komt vooralsnog niet uit in Nederland.


Amazon verliest 170 miljard euro in marktwaarde na eerste verlies sinds 2015
2 Mei, 00:01 NU.NL - Economie
Amazon is vrijdag na de opening van de beurs op Wall Street 180 miljard dollar (zo'n 170 miljard euro) in marktwaarde verloren. Het aandeel stond vrijdag na opening 12,4 procent lager.


Amazon en SpaceX krijgen miljoenen van NASA voor ruimtecommunicatiesystemen
22 April, 00:00 Tweakers
Verschillende satellietbedrijven, waaronder Amazons ruimtedivisie en SpaceX, hebben samen 278,5 miljoen dollar aan satellietcontracten van NASA gekregen. De bedrijven moeten daarmee communicatiesystemen voor in de ruimte demonstreren.


'Amazon betaalde vorig jaar geen belastingen in Europa'
21 April, 00:01 De Tijd
20:15 De Amerikaanse techreus Amazon boekte vorig jaar een recordomzet van ruim 51 miljard euro in Europa, maar hoefde volgens het persagentschap Bloomberg geen belastingen te betalen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn