NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Amazon

2News.be / Trefwoorden / Amazon

Windows 11-productverantwoordelijke Panos Panay in dienst bij Amazon -update
Vandaag, 00:07 Techzine
Update, 10:37, 29/09/2023, Laura Herijgers: Amazon bevestigt de indiensttreding van Panos Panay. Hij krijgt de verantwoordelijkheid om de dienst Devices & Services succesvol te leiden. Panos Panay zal eind oktober in dienst treden bij Amazon. De Amazon-blog waarin het nieuws wordt gedeeld, maakt verder bekend dat Dave Limp begeleiding zal geven tijdens de eerste periode […]


Amazon investeert 4 miljard AI start-up Anthropic
Dinsdag, 00:00 Emerce
Amazon investeert tot vier miljard dollar in de AI start-up Anthropic om zich een strategische positie te verwerven naast Microsoft, Meta, Google en Nvidia in dit nieuwe techdomein.


Amazon Prime Video krijgt volgend jaar advertenties, nog niet in Benelux
Zondag, 00:02 Tweakers
Amazon Prime Video krijgt begin 2024 in bepaalde landen advertenties. Het bedrijf zegt zo te kunnen investeren in het platform en nieuwe content zonder de prijs te hoeven verhogen. Er komt wel een advertentievrij abonnement dat 3 dollar per maand extra kost.


Amazon verlaagt drempel om Alexa-functionaliteiten te ontwikkelen
23 September, 00:05 Techzine
Amazon geeft zijn voice-assistent Alexa een stuk meer functionaliteit door deze te integreren met (generatieve) LLM-modellen. Het bedrijf hoopt zo de interesse van ontwikkelaars te trekken om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen. Met de integratie van generatieve LLM- AI-modellen wil Amazon ontwikkelaars stimuleren meer innovatieve gebruikservaringen van de voice-assistent te ontwikkelen. De ontwikkelingen moeten voornamelijk meer […]


Amazon Duitsland verhoogt bezorgkosten voor Nederlandse bestellingen naar 7 euro
27 Augustus, 00:01 Tweakers
Amazon heeft de bezorgkosten van de Duitse webwinkel naar Nederlandse adressen verhoogd. Die kosten gaan van 3,49 euro naar 6,99 euro. Ook de prijs voor snellere bezorging gaat omhoog. Belgen blijven hetzelfde betalen.


Amazon in pakketvervoer voor externe webwinkels
22 Augustus, 00:00 Emerce
Amazon overweegt in Amerika om pakketvervoer op zich te nemen voor webwinkels die geen verkoper zijn op de grote e-commercemarktplaats.


Amazon snijdt in eigen modemerken
15 Augustus, 00:00 Emerce
Vanwege een Amerikaanse antitrustrechtszaak zou Amazon van plan zijn om 27 van zijn 30 kledingmerken te elimineren, zo meldt The Wall Street Journal.


Amazon opent eerste Nederlandse distributiecentrum in Almelo
2 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
Amazon heeft dinsdag zijn eerste Nederlandse distributiecentrum in Almelo geopend. De locatie moet tot 25.000 pakketten per dag kunnen verwerken, waardoor het webwinkelconcern meteen kans ziet meer producten in zijn assortiment op te nemen.


EU bezorgd over concurrentie na overname stofzuigermerk iRobot door Amazon
12 Juli, 00:13 NU.NL - Tech
De Europese Commissie start een diepgravend onderzoek naar de overname van stofzuigerfabrikant iRobot door Amazon. Brussel is bang dat het bedrijf te machtig wordt op de markt voor robotstofzuigers en andere merken gaat weren uit zijn webwinkel.


Amazon.nl start Prime Day met geheime deals en exclusieve Prime Momenten
11 Juli, 00:00 Emerce
Amazon.nl start Prime Day vandaag met aantal geheime deals en drie exclusieve Prime Momenten met Herman den Blijker, Marco Schuitmaker en Bas Smit.


Amazon kan Nederlandse massaclaim tegemoetzien vanwege privacyschending
3 Juli, 00:12 NU.NL - Tech
Webwinkelgigant Amazon verdient meer geld aan de persoonsgegevens van klanten dan de verkoop van producten, volgens Stichting Data Bescherming Nederland. De claimstichting eist namens alle Nederlandse gebruikers een schadevergoeding, omdat het techbedrijf op grote schaal hun privacy zou schenden.


Toezichthouder beschuldigt Amazon van misleiding met Prime-abonnementen
25 Juni, 00:06 NU.NL - Economie
Amazon is door de Amerikaanse toezichthouder FTC voor de rechter gedaagd, omdat het webwinkelbedrijf klanten zonder toestemming abonneert op zijn Prime-abonnementsdienst. Volgens de aanklacht heeft de techgigant het daarnaast heel moeilijk gemaakt om het abonnement op te zeggen.


Amazon mijdt concurrentie Temu
17 Juni, 00:00 Emerce
Amazon wil niet in neerwaartse spiraal van prijsconcurrentie komen met Temu, de shoppingapp van de Chinese e-commercegigant PinDuoDuo.


Amazon schikt voor 29 miljoen met toezichthouder in Amerikaanse privacyzaken
4 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
Amazon heeft in de Verenigde Staten een schikking van omgerekend bijna 29 miljoen euro getroffen. Toezichthouder FTC had een zaak tegen het techbedrijf aangespannen. Amazon zou met zijn Ring-videodeurbellen en slimme Alexa-luidsprekers de privacy van gebruikers schenden.


Ook Amazon wil zoekopdrachten heruitvinden met AI
17 Mei, 00:07 Techzine
Bloomberg heeft ontdekt dat Amazon vacatures open heeft staan om zelf AI-zoekfuncties te versterken met een chatbot. Amazon spreekt over een “once-in-a-generation”-transformatie van de omgang van gebruikers met het koopplatform. Zo is Amazon de volgende techgigant die met hulp van kunstmatige intelligentie wil gaan sleutelen aan zoekfuncties. In navolging van de ChatGPT-hype ging Microsoft aan […]


Kunstmatige intelligentie helpt Amazon aan hogere omzet
30 April, 00:04 NU.NL - Economie
Internetbedrijf Amazon heeft de omzet uit de verkoop van advertenties met 21 procent zien stijgen in de eerste drie maanden van dit jaar. Kunstmatige intelligentie helpt het techbedrijf om nog gerichter reclames aan te bieden. Adverteerders zijn bereid om daar meer voor te betalen.


Amazon dunt personeelsbestand toch wel verder uit
23 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Amazon schrapt de komende tijd nog eens 9.000 banen. Het is de tweede grote ontslagronde bij het webwinkel- en techconcern. Begin dit jaar verdwenen er al 18.000 banen. De banen verdwijnen onder meer bij streamingdienst Twitch.


EC houdt Amazon, Apple en Spotify in de gaten
19 Maart, 00:07 Techzine
Thierry Breton, Eurocommissaris voor de interne markt, zegt dat de Commissie techbedrijven nauwlettend in de gaten zal houden. De EC wil ervoor zorgen dat zij de nieuwe regels van de Digital Services Act (DSA) naleven. Onder deze regels is een bepaling dat bedrijven het exacte aantal Europese gebruikers dat zij hebben bekend moeten maken. De […]


Amazon EU wipt inkooppartners, gaat direct naar producenten
18 Februari, 00:00 Emerce
Amazon verandert in Europa zijn inkoopbeleid en koopt daarom niet meer in bij lokale groothandel en distributeurs. De Amerikanen gaan direct zaken doen met de producenten.


Financial Times: EU gaat overname Roomba-maker iRobot door Amazon onderzoeken
16 Februari, 00:00 Tweakers
De Europese Unie gaat een concurrentieonderzoek starten naar de overname van Roomba-stofzuigermaker iRobot door Amazon. Dat zeggen ingewijden tegen de Financial Times. Amazon zegt tegen Reuters dat het momenteel 'in gesprek is met relevante toezichthouders'.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn