NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Alleen

2News.be / Trefwoorden / Alleen

?Vanaf 2022 alleen 5G iPhones?
Zaterdag, 00:06 Techzine
Apple zal volgens insiders vanaf volgend jaar alleen 5G-compatibele iPhones uitbrengen. De nieuwe iPhone SE zal ook pas in 2022 arriveren, terwijl de iPhone Mini voorlopig geen update krijgt. Apple zal in de eerste helft van 2022 een 5G-versie van iPhone SE gaan verkopen. Deze budget-iPhone zal zijn uitgerust met de A14 of A15-processor en […]


Geen meerdaagse festivals tot 14 augustus, evenementen alleen met zitplaats
14 Juli, 00:09 NU.NL - Muziek
Meerdaagse evenementen mogen voorlopig niet meer worden gehouden. Een evenement mag bovendien tot en met 13 augustus maximaal 24 uur duren. Dat is een van de maatregelen van het demissionaire kabinet om het groeiend aantal coronabesmettingen te stoppen, kondigt demissionair premier Mark Rutte vrijdag aan op een persconferentie.


Na drie dagen in Xinjiang besefte ik weer eens: avonturen zijn niet alleen spannend
3 Juli, 00:07 Volkskrant
Toen ik jonger was, leek het me fantastisch om een avontuurlijk leven te leiden, vol opwinding en uitdagingen. Het liefst was ik ontdekkingsreiziger geworden, maar bij gebrek aan onontgonnen gebied op de wereldkaart werd het journalist. Nu ik wat langer in de journalistiek zit, besef ik steeds meer: avonturen kunnen ook nare kanten hebben. Je kunt maar beter hopen dat die je zo veel mogelijk bespaard blijven.


Europa kan alleen samen met de VS China trotseren
26 Juni, 00:05 Volkskrant
Na de Europese tour van Biden is duidelijk dat China bovenaan zijn agenda staat. Moeten Europa en Amerika hun Chinabeleid op elkaar afstemmen? Zijn de VS te vertrouwen? ?Zelden was er een tijd waarin de agenda van de buitenlandse politiek zo overlapt met de binnenlandse.?


Alleen schaarste lijkt rush op vastgoed aan de kust af te kunnen remmen
26 Juni, 00:02 De Tijd
01:40 De nooit eerder geziene koopgolf van vastgoed aan de kust is de voorbije maanden alleen groter geworden, blijkt uit een rondvraag van De Tijd. Het aanbod kan de vraag niet volgen. Dat zal volgens vast...


Stad zorgt voor extra opvang voor dak- en thuisloze jongeren: ?Ik was bang. Radeloos. Alleen?
26 Juni, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Te veel jongeren leven zonder thuis of dak boven hun hoofd in Antwerpen en vallen tussen de mazen van het opvangnet. Daarom investeert de Stad Antwerpen fors in nieuwe opvangplekken op maat van jonge mensen, zowel voor noodopvang als tijdelijke woongelegenheid. De 20-jarige Nihat Jakkoen getuigt over zijn ervaringen als thuisloze.
Audi brengt vanaf 2026 alleen nog elektrische auto's op de markt
24 Juni, 10:58 NU.NL - Economie
Het Duitse automerk Audi, onderdeel van de Volkswagen Group, brengt vanaf 2026 uitsluitend nog nieuwe modellen die volledig elektrisch worden aangedreven op de markt. Dat heeft Audi-CEO Markus Duesmann dinsdag bekendgemaakt op een klimaatconferentie in Berlijn.


Audi alleen nog elektrisch vanaf 2026
24 Juni, 10:39 Autozine
De productie van Audis laatste volledig nieuw ontwikkelde model met verbrandingsmotor start over vier jaar. Vanaf 2026 brengt het merk wereldwijd alleen nog maar nieuwe, uitsluitend elektrisch aangedreven modellen op de markt. Als onderdeel van een strategische herori?ntatie versnelt Audi de overgang naar e-mobiliteit. De fabrikant zet de productie van verbrandingsmotoren geleidelijk stop tot 2033. Audi wil uiterlijk in 2050 netto nul uitstoot bereiken.


Morgenochtend code oranje; Rijkswaterstaat en NS: reis alleen als dat echt nodig is
7 Februari, 17:48 NOS nieuws

Door de sneeuw en vrieskou adviseren Rijkswaterstaat en de Nederlandse Spoorwegen om ook morgenochtend niet op pad te gaan tenzij dat echt noodzakelijk is. Het KNMI heeft code oranje afgegeven tot morgenmiddag 12.00 uur.

Volgens Rijkswaterstaat blijven met name in het midden en noorden van het land de rijomstandigheden onverminderd gevaarlijk. Wie vanwege bijvoorbeeld een cruciaal beroep toch de weg op moet, wordt opgeroepen om de rijstijl aan te passen.

Ondanks de 30 miljoen kilo strooizout die afgelopen 24 uur over de wegen zijn verspreid, is een deel van de snelwegen nog altijd moeilijk begaanbaar, meldt Rijkswaterstaat. Vandaag leidden de sneeuw en vrieskou al tot tientallen ongelukken.

Mondjesmaat treinen

De Nederlandse Spoorwegen willen morgen proberen om het treinverkeer "mondjesmaat" op te starten. Op welke trajecten dat gebeurt is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder. "Alles hangt af van hoe het vannacht gaat met de sneeuw. Morgenochtend weten we hopelijk meer."

Vandaag liet de NS geen enkele trein rijden. Vooral wissels vroren vast door het winterse weer.

Regionale vervoerders

Enkele regionale vervoerders konden in de loop van de dag wel de dienstregeling opstarten. Het gaat onder meer om de treinen van Arriva in Groningen en Friesland, de MerwedeLingeLijn tussen Dordrecht en Gorinchem en de treinen tussen Zwolle en Kampen.

Het KNMI besloot eind van de middag om code oranje af te geven vanaf middernacht tot morgenmiddag om 12.00 uur. Vanavond geldt nog voor het hele land code rood.
Anderlecht zet met twee goals in vier minuten scheve situatie recht in Genk en is nu alleen vierde
7 Februari, 19:26 HLN.BE
Anderlecht heeft in Genk een gouden zaak gedaan in de strijd om play-off 1. Paars-wit zette er via Amuzu en El Hadj een scheve situatie recht, waardoor het nu met 41 punten alleen vierde is in de stand. Genk is derde met twee punten meer.


BUURTREPORTAGE. Op wandel ? en lang niet alleen ? in de Hobokense Polder
7 Februari, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Natuurpunt Hobokense Polder verzet zich tegen de plannen van scheepvaartbedrijf CMB om een bedrijventerrein vlak naast de polder te bouwen. De organisatie vreest dat de drukte die het met zich meebrengt nefast zal zijn voor het natuurgebied. Nu wandelen zowat de meest beoefende hobby van het land is geworden, wordt duidelijk hoe waardevol het gebied is. Aan de populariteit is wel te merken wat drukte met het gebied kan doen, zeker in de weekends. ?Ze zien het verschil niet meer tussen een natuurgebied en een park.?
4 Februari, 21:06 HLN.BE
Waarom je meer dan je borsten moet laten checken: ?Door onwetendheid over vulva- en vaginakanker blijven veel vrouwen met symptomen rondlopen?
4 Februari, 12:54 HLN.BE
Vandaag, op 4 februari, is het Wereldkankerdag. Een goede aanleiding om gynaecologische kankers te belichten. Dat is nodig, want voor veel mensen zijn ze nog een onbekend fenomeen. Had jij bijvoorbeeld al gehoord van vagina- of schaamlipkanker? Was jij op de hoogte dat de anticonceptiepil beschermend kan werken? En wist je dat sommige vrouwen vatbaarder zijn voor baarmoederhalskanker? Gynaecoloog Johan Van Wiemeersch en oncoloog Xuan Bich Trinh vertellen alles wat je moet weten over vrouwenkankers. ?Een gynaecologisch onderzoek kan de aandoeningen aan het licht brengen. Daarom benadrukken artsen het belang van een regelmatige check-up.?


Het beste ijs, het dikste pak sneeuw: zo voorspel je waar dat komt te liggen
6 Februari, 08:56 Volkskrant
Het komt, het komt. Eerst sneeuw en dan misschien wel een pak ijs. De oorzaak voert terug naar de jaarwisseling, weten klimaatexperts haarfijn. ?Ik had het Friese waterschap nu wel geadviseerd om de sluizen dicht te zetten.?


Supermarkten vragen alleen vaccinatiebewijs als overheid dat verplicht
4 Februari, 11:38 NU.NL - Economie
De supermarkten zullen bij het al dan niet vragen naar een vaccinatiebewijs dezelfde lijn aanhouden zoals eerder bij de mondkapjesplicht. Als de overheid het verplicht, zullen ze erom vragen. Dat laat de koepel van supermarkten CBL donderdag desgevraagd weten.


Gezondheidsraad: vragen naar vaccinatiebewijs alleen als het echt niet anders kan
4 Februari, 09:19 NOS nieuws

Winkels, bedrijven, horeca en andere private partijen mogen bezoekers straks in principe vragen om aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn. Wel moet dat aan strikte voorwaarden voldoen, zegt de Gezondheidsraad in een advies over dit vraagstuk. De overheid moet er toezicht op houden dat die voorwaarden worden nageleefd.

Zo vindt de Gezondheidsraad dat een vaccinatiebewijs pas mag worden gevraagd als dat "een gerechtvaardigd doel" dient en als er echt geen andere optie is om dat doel te bereiken. Hoe die voorwaarden precies gedefinieerd worden, moet de overheid bepalen in wetgeving of door brancheorganisaties richtlijnen op te laten stellen.

In het advies laat de Gezondheidsraad zich ook uit over de wat de overheid zou mogen doen om Nederlanders te stimuleren zich te laten vaccineren. Een vaccinatieplicht is uit den boze, staat in het advies, omdat dat op dit moment wettelijk niet mogelijk is. Het kabinet heeft eerder ook gezegd dat helemaal niet te willen.

Wel werd er een politiek debat gevoerd over wat een indirecte vaccinatieplicht genoemd wordt: dat houdt in dat mensen die gevaccineerd zijn bepaalde dingen wel weer mogen zonder beperking, zoals naar de kroeg of een museum gaan, terwijl mensen die niet gevaccineerd zijn geweigerd kunnen worden.

De Gezondheidsraad benoemt dat als het het verschil tussen 'dwang' en 'drang'. Drang, waarbij Nederlanders indirect zouden worden aangezet om zich te laten vaccineren, zou onder bepaalde omstandigheden wel mogen, maar daarbij moet altijd de afweging van de overheid zijn of het inperken van individuele keuzevrijheid opweegt tegen de collectieve gezondheidswinst die ermee behaald wordt.

Daarmee doelt de Gezondheidsraad op het bereiken van groepsimmuniteit. Als genoeg mensen zich laten inenten, zo zeggen experts, dan valt de verspreiding van het virus grotendeels tegen te gaan.
Ze konden alleen wat cola buitmaken, dus richten gefrustreerde inbrekers dan maar ravage aan in kantine korfbalclub
4 Februari, 05:30 Gazet v. Antwerpen

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een brandblusapparaat leeggespoten in de kantine van korfbalclub KC Temse in de Clement de Landtsheerlaan. De ravage is aanzienlijk. ?Omdat er weinig te rapen viel, werd dan maar schade aangericht?, vermoedt voorzitter Peter Borghgraef.
Een week lang hoor je alleen Belgische artiesten in de winkelstraat
4 Februari, 05:30 Gazet v. Antwerpen

Binnenkort krijgen de shoppers in de Stationsstraat enkel muziek van eigen bodem te horen, naar aanleiding van de Week van de Belgische muziek. Tegelijk loopt in de stad een Belpopwandeling.
Statiegeld op blikjes en plastic flesjes; zwerfafval neemt alleen maar toe
3 Februari, 20:03 Volkskrant
Er komt minimaal 15 cent statiegeld op blikjes. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Milieu in een brief aan de Tweede Kamer. De maatregel is bedoeld als middel tegen de vele blikjes die als zwerfafval in het milieu belanden. Het statiegeld wordt eind 2022 ingevoerd.


Studie: vaccin van AstraZeneca gaat niet alleen ziekte maar ook besmetting tegen
3 Februari, 09:42 HLN.BE
Uit een studie van de University of Oxford - tevens ook dezelfde universiteit die meewerkt aan het AstraZeneca-vaccin - blijkt dat het vaccin niet enkel beschermt tegen de ziekte Covid-19, maar ook de verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) tegengaat. Belangrijk, want op die manier wordt er als het ware een ?beschermingsmuur? opgebouwd voor personen die het vaccin nog niet ontvingen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn