NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Alleen

2News.be / Trefwoorden / Alleen

NU+ | Met waarschuwingssticker alleen voldoet videodeurbel niet aan privacywet
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Bijna een miljoen huishoudens hebben een videodeurbel. Niet iedereen gaat daar op een correcte manier mee om. Bezitters moeten eigenlijk een bordje plaatsen met informatie over wat ze met de camerabeelden doen. Wie dat niet doet, overtreedt de privacywetgeving.


?De Reuzegommers monsters? Ik ben alleen. Maar zij waren er altijd voor mij?: ?Rafiki? barst in tranen uit op vierde dag Reuzegomproces
17 Maart, 00:02 HLN.BE
?In december 2018 hebben we niet gehandeld waarvoor we stonden: vriendschap.? Dat zei Z.B. (26) alias ?Rafiki? op de vierde dag in het proces rond de dood van Sanda Dia (20). De zaak-Reuzegom lijkt stilaan een zuiveringsritueel te worden voor de pijn, woede en gruwel. Want wat blijft er nu werkelijk overeind van dit ?rechts, ranzig en racistisch elitair clubje dat gebrandmerkt moet worden?, zoals Sven Mary het als advocaat van papa Dia verwoordt?


12 Maart, 00:07 Volkskrant
Nader onderzoek nodig naar gebieden met alleen snel internet via kabel
11 Maart, 00:21 Emerce
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat onderzoeken of er maatregelen nodig zijn om de concurrentie te stimuleren in gebieden waar mensen een snel internetabonnement (van minimaal 200 megabit per seconde) alleen kunnen nemen via het kabelnetwerk.


Niet alleen de prijzen van Albert Heijn stijgen: de beloning van de topman ook
3 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De hoge winst van Ahold Delhaize sijpelt ook door in de toplaag van het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com. Zo zag topman Frans Muller zijn beloning over vorig jaar met 8 ton stijgen tot ruim 6,5 miljoen euro. Dat is te lezen in het jaarverslag van het concern.


Ziekenhuispersoneel staakt op 16 maart: op 64 locaties alleen spoedzorg
3 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Op 16 maart is er een landelijke staking in 64 ziekenhuizen. Ziekenhuispersoneel wil een nieuwe cao met hogere lonen afdwingen en draait op die donderdag een zondagsdienst. Dat wil zeggen dat alleen spoedeisende zorg wordt verleend.


Porsche Roads app denkt alleen maar aan fun
20 Februari, 01:42 AutoBlog

Met de nieuwe Porsche Roads app kun je perfect leuke roadtrips plannen. Het probleem met veel nieuwe auto’s is dat de focus ligt op meetbare dingen. Topsnelheid, acceleratie, pk’s, Nm’s […]

Dit artikel Porsche Roads app denkt alleen maar aan fun verscheen eerst op Autoblog.nl.
Prijs voor liter diesel alleen maar gedaald sinds ingaan boycot
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
Sinds het verbod op de invoer van geraffineerde olieproducten uit Rusland, is de prijs van een liter diesel aan de pomp alleen maar gedaald. De adviesprijs voor een liter diesel is nu 1,81 euro. Voor het ingaan van de boycot op 5 februari was dat 1,89 euro.


Havenarbeiders smullen van gezonde gerechten van driesterrenchef Viki Geunes: ?Alleen de fricandon van ons mama is nog beter?
8 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

In de schaftlokalen voor havenarbeiders in de Antwerpse haven worden de komende weken gerechten geserveerd van de hand van chef Viki Geunes van Zilte. De driesterrenchef stond dinsdag bij Schaft Kallo zelf mee aan het fornuis om een verfijnd gerechtje met lichtgerookte zalm, selderremoulade, kappertjes, lavas en een lichtgekookt ei op de borden te toveren. De dokwerkers en andere havenmedewerkers waanden zich tijdens hun middagpauze dan ook even in een sterrenrestaurant. ?Hij mag hier nog meer komen koken?, klonk het.
3 Februari, 00:12 Volkskrant
Nederland staakt steeds vaker: 'Het gaat niet alleen om de centen'
31 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Werknemers hebben het werk de afgelopen weken steeds vaker neergelegd en eisen een hoger loon vanwege de stijgende prijzen. Ook de toegenomen werkdruk vormt in steeds meer sectoren een probleem. NU.nl sprak met een aantal stakers over hun beweegredenen.


Nibud: 'Kijk bij steun niet alleen naar inkomen, ook naar uitgaven'
25 Januari, 00:24 NU.NL - Economie
Budgetvoorlichter Nibud wil dat de overheid lessen trekt uit de energiecrisis. Bij steunmaatregelen zou het niet alleen moeten gaan over hoe laag het inkomen is, maar ook over hoe hoog de uitgaven zijn. "Sommige mensen hebben noodgedwongen hogere uitgaven dan anderen, dus kunnen ze meer moeite hebben met rondkomen dan anderen met hetzelfde inkomen", zegt directeur Arjan Vliegenthart.


Nieuws: Jeep Avenger is Auto van het Jaar ?bij ons alleen elektrisch te koop?
24 Januari, 00:08 Auto55
In Europa is er geen belangrijkere onderscheiding te vinden dan die van Auto van het Jaar. Die prijs wordt uitgereikt door tientallen professionele journalisten van allerlei Europese media. Het doel is eenvoudig: de beste nieuwe auto verkiezen. Dat doet Car Of The Year al sinds 1964. Niet alle winnaars waren onbesproken.Car Of The Year op het Autosalon van BrusselDe bekendmaking van...

Lees meer


20 Januari, 00:08 Volkskrant
Whoopi Goldberg wil alleen Sister Act 3 met Maggie Smith
15 Januari, 00:06 NU.NL - Film
Whoopi Goldberg heeft haar collega Maggie Smith gesmeekt of zij wil meedoen met het derde deel in de serie Sister Act. De hoofdrolspeelster deed haar pleidooi vrijdag in de Britse talkshow Loose Women.


7 Januari, 00:14 HLN.BE
27 December 2022, 00:07 Volkskrant
Lonen kunnen zeker omhoog, maar alleen als het mogelijk is
25 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Bedrijven kunnen de lonen van werknemers zeker verhogen, maar dat hangt af van de situatie waarin de onderneming verkeert. Sommige werkgevers zijn best bereid tot een structurele loonsverhoging van 5 tot 7 procent, maar daar moet dan wel ruimte voor zijn.


Meer natuur in Nederland? 'Niet alleen in beschermd gebied, juist ook daarbuiten'
21 December 2022, 00:06 NOS nieuws

Op de biodiversiteitstop in Montreal is afgesproken dat 30 procent van al het land en water ter wereld beschermd natuurgebied moet worden. Alle landen moeten daaraan hun bijdrage leveren. Ook Nederland. Hoe gaan we dat voor elkaar krijgen?

Volgens emeritus hoogleraar ecologie Louise Vet wordt het een flinke kluif om in Nederland 30 procent beschermd natuurgebied te krijgen, maar moeten we ons niet blindstaren op officieel beschermd natuurgebied. "Want natuur is niet alleen maar Natura 2000". Want ook op akkers, in steden en in woonwijken liggen kansen.

In het Overijsselse Olst is een duurzame wijk in aanbouw waar ze deze opdracht ter harte nemen. Olstergaard wordt 'natuurinclusief' en dat betekent dat er strenge spelregels zijn voor de huizen die er worden gebouwd. Zo moeten de huizen een groene wand hebben met eetbare planten (voor mensen en dieren), moet het groen in de tuin in diverse lagen worden gebouwd en zijn insectenhotels verplicht. Ook moeten alle huizen minstens drie nestmogelijkheden hebben.

Hoe zo'n huis eruitziet, en wat er nog meer gebeurt in de wijk, zie je in deze video:

Bewoner Ruben Stellingwerf heeft in zijn dakgevel meerdere nestkasten ingebouwd: voor gierzwaluwen, vleermuizen en mussen. "Aan elke kant van het huis een", zegt hij trots.

In eerste instantie wilde hij in Olstergaard wonen vanwege de duurzaamheid en het sociale karakter van de wijk, maar inmiddels heeft hij ook veel bijgeleerd over biodiversiteit. "Natuur en wonen hoeven niet gescheiden te zijn", zegt hij.

Het klinkt wel heel streng, al dat 'moeten'. Maar, zo zegt Stellingwerf, het idee komt van de bewoners zelf. Onder leiding van experts zijn de bouwplannen tot stand gekomen. "We overleggen alle plannen met elkaar. We hebben bijvoorbeeld ook besloten om geen schuttingen te plaatsen. En wie iets wil betegelen, moet dat compenseren met regenwateropvang."

'Nog te veel hokjesdenken'

Volgens hoogleraar Louise Vet is de wijk in Olstergaard een mooi voorbeeld van hoe je 'natuurinclusief' denkt. Ze wijst erop dat natuur op veel meer plekken terug kan en moet komen. "We denken nu nog te veel in hokjes", zegt ze. "Ja, er moet meer beschermde natuur bij, maar ook daarbuiten moet er veel meer groen komen."

Vet is voorzitter van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel, waarin wetenschappers samen met bedrijven, waterschappen en natuurorganisaties nadenken over oplossingen voor het biodiversiteitsverlies. Dit jaar kwamen zij met het aanvalsplan Landschapselementen. Doel is om 10 procent van het landelijk gebied in te richten voor "groene en blauwe landschapselementen", natuur en water dus. Die moeten zo verbindingen gaan vormen tussen natuurgebieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om kruidenrijke akkerlanden, heggen, hagen, natuurvriendelijke oevers en ga zo maar door. "Elk stukje grond is in staat biodiversiteit terug te brengen."

Zo is het nu gesteld met het aandeel beschermde natuurgebieden in Nederland en de rest van de wereld:

Ook minister voor Natuur Christianne van der Wal (VVD) benadrukt het belang van biodiverse natuur in de landbouw en op andere plekken dan in natuurgebieden. "Het begint in de achtertuin, tot groene woonwijken, groene binnensteden, met slimme verbindingen naar natuurgebieden", zei ze gisteren in Nieuwsuur. Volgens de minister zijn daar goede afspraken over gemaakt op de top in Montreal.

Maar gaan we dan niet te veel natuur bij elkaar sprokkelen? Vet: "Op bepaalde manier is dat zo, maar natuur is niet alleen maar Natura 2000-gebied. In Nederland is er veel meer mogelijk."

Vet waarschuwt dat er ook over die extra natuur buiten natuurgebieden niet te makkelijk gedacht moet worden. Volgens de ecologe vergt ook dit al een hele omschakeling in denken. Het gaat maar om kleine stukken land en het kan voor boeren en particuliere grondeigenaren inkomstenderving betekenen. Dus daar moet het Rijk wel de portemonnee voor trekken. "Het moet financieel zo aantrekkelijk worden gemaakt dat ze worden verleid om natuur te herstellen."
Doelman Lloris passeert Thuram en is alleen recordinternational van Frankrijk
11 December 2022, 00:08 NU.NL - Sport
Hugo Lloris is zaterdag op het WK voetbal in Qatar recordinternational van Frankrijk geworden. De doelman van Tottenham Hotspur keepte in het kwartfinaleduel met Engeland zijn 143e interland, waarmee hij Lilian Thuram onttroonde.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn