NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Alec


Aanklager van Alec Baldwin stapt op in zaak rond schietincident op set van Rust
16 Maart, 00:08 NU.NL - Film
De speciaal aanklager die de zaak tegen Alec Baldwin aanspande, is opgestapt. Andrea Reeb klaagde de acteur aan voor het dodelijke schietincident op de set van de film Rust, maar kondigde dinsdag haar vertrek aan. Baldwins advocaten wilden dat Reeb van de zaak zou worden gehaald en hadden daarom een motie ingediend.


Aanklacht tegen Alec Baldwin aangepast vanwege nieuwe wapenwet
25 Februari, 00:01 NU.NL - Film
De openbaar aanklager in de zaak tegen Alec Baldwin in New Mexico heeft de aanklacht wegens dood door schuld aangepast. Die beslissing is genomen nadat advocaten van de acteur bezwaar hadden gemaakt. De wapenwet waarop de aanklager zich baseerde, zou nog niet hebben bestaan ten tijde van de dodelijke schietpartij op de set van de film Rust in 2021.


Dodelijk ongeval op filmset - Alec Baldwin pleit onschuldig aan onvrijwillige doodslag
24 Februari, 00:00 Skynet Buitenland
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft donderdag onschuldig gepleit aan doodslag na de fatale schietpartij op de set van de film 'Rust' in 2021.


Aanklacht tegen acteur Alec Baldwin afgezwakt
21 Februari, 00:33 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin voor het dodelijk treffen van een cameravrouw op de set van de film Rust afgezwakt. Daardoor kan hij maximaal achttien maanden gevangenisstraf krijgen.

Baldwin wordt dood door schuld ten laste gelegd. In eerste instantie wilden de aanklagers daar een strafverzwarend element aan toevoegen, namelijk dat de dood door gebruik van een vuurwapen was veroorzaakt. Dat had een minimale gevangenisstraf van vijf jaar kunnen opleveren.

Het probleem daarbij is dat dit strafverzwarende element pas in 2022 in het wetboek van New Mexico is opgenomen. Het dodelijke schietincident gebeurde al in 2021. De advocaten van Baldwin maakten bezwaar tegen de aanklacht en dat gold ook voor de advocaten van de vrouw die op de set toezicht hield op de wapens. Ook haar wordt dood door schuld ten laste gelegd.

Om juridisch geharrewar te voorkomen, laten de aanklagers het strafverzwarende element uit de aanklacht vallen, zo lieten ze vandaag weten.

Niet veilig

Volgens de Los Angeles Times trok Baldwin tijdens de opnames tot twee keer toe een pistool uit zijn holster. De tweede keer ging het af. Cameravrouw Halyna Hutchins werd dodelijk geraakt, regisseur Joel Souza kon na opname in een ziekenhuis weer naar huis.

Baldwin heeft altijd gezegd dat het overlijden van de vrouw niet zijn schuld was. De kogels hadden volgens hem nooit op de set mogen liggen. Ook zei hij dat hem was verteld dat het pistool veilig was voor gebruik.

De opnames van Rust worden binnenkort hervat. "Met alles wat ik doe voor deze film wil ik Halyna's nalatenschap eren en haar trots maken. Het is een voorrecht om dit namens haar mogelijk te maken", zei regisseur Souza in een verklaring.
Alec Baldwin riskeert door beslissing Openbaar Ministerie plots minder zware straf: ?Om procedureslag te vermijden?
21 Februari, 00:23 Gazet v. Antwerpen

Het Openbaar Ministerie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft de beschuldigingen tegen Hollywood-acteur Alec Baldwin verlaagd voor de dodelijke schietpartij op de set van de film Rust. Dat is goed nieuws voor Baldwin, want hij riskeert daardoor een gevoelig minder zware gevangenisstraf.
Alec Baldwin gaat ondanks rechtszaken verder met de opnames van Rust
19 Februari, 00:56 NU.NL - Film
Alec Baldwin keert terug als acteur en producer bij de film Rust, waar een dodelijk schietincident plaatsvond waarvoor Baldwin is aangeklaagd. De productie werd na het incident in 2021 stopgezet, maar wordt in de lente weer opgepakt volgens E! News.


Alec Baldwin gaat ondanks rechtszaken verder met de opnames van Rust
19 Februari, 00:56 NU.NL - Film
Alec Baldwin keert terug als acteur en producer bij de film Rust, waar een dodelijk schietincident plaatsvond waarvoor Baldwin is aangeklaagd. De productie werd na het incident in 2021 stopgezet, maar wordt in de lente weer opgepakt volgens E! News.


Alec Baldwin ook door familie doodgeschoten cameravrouw aangeklaagd
12 Februari, 00:11 NU.NL - Film
Alec Baldwin hangt een tweede rechtszaak boven het hoofd vanwege de dodelijke schietpartij op de set van de film Rust. De ouders en zus van de doodgeschoten cameravrouw Halyna Hutchins klagen Baldwin en andere betrokkenen bij de opnames van de film aan, meldt TMZ.


Alec Baldwin zou wapentraining hebben geweigerd voor opnames Rust
6 Februari, 01:10 NU.NL - Film
Alec Baldwin, die wordt vervolgd voor het onopzettelijk neerschieten van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van Rust, zou hebben geweigerd een wapentraining te volgen. Dat blijkt dinsdag uit een verklaring van de aanklager over de vervolging van de Amerikaanse acteur.


Alec Baldwin zou wapentraining hebben geweigerd voor opnames Rust
6 Februari, 01:10 NU.NL - Film
Alec Baldwin, die wordt vervolgd voor het onopzettelijk neerschieten van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van Rust, zou hebben geweigerd een wapentraining te volgen. Dat blijkt dinsdag uit een verklaring van de aanklager over de vervolging van de Amerikaanse acteur.


Alec Baldwin officieel aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag
1 Februari, 00:01 HLN.BE
Het Openbaar Ministerie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft de 64-jarige acteur Alec Baldwin officieel aangeklaagd na de dodelijke schietpartij op de filmset van 'Rust'. Ook Hannah Gutierrez-Reed, de wapenverantwoordelijke voor de film, wordt aangeklaagd. Ze worden beschuldigd van onvrijwillige doodslag.


Alec Baldwin behoudt hoofdrol in Rust ondanks vervolging wegens schietincident
25 Januari, 00:36 NU.NL - Film
Alec Baldwin behoudt de hoofdrol in de film Rust, hoewel de acteur wordt vervolgd voor het onopzettelijk neerschieten van cameravrouw Halyna Hutchins. Dat meldt persbureau Reuters.


Alec Baldwin vervolgd voor dodelijk schietincident op filmset
20 Januari, 00:07 NOS nieuws

Acteur Alec Baldwin wordt vervolgd voor het dodelijke schietincident op een filmset, in oktober 2021. De openbaar aanklager in de Amerikaanse staat New Mexico heeft dat bekendgemaakt. Baldwin wordt dood door schuld ten laste gelegd.

Baldwin schoot bij opnames van de western-film Rust met een wapen waarvan hij dacht dat het ongeladen was, maar dat scherpe patronen bevatte. Hij raakte cameravrouw Halyna Hutchins, die aan haar verwondingen overleed. Een andere medewerker, Joel Souza, werd ook geraakt, maar overleefde het.

De acteur zegt dat hij niet wist dat het wapen met echte kogels geladen was. Naar de zaak is meer dan een jaar onderzoek gedaan, hiervoor werd een speciaal aanklager aangesteld. Onderzocht werd onder meer hoe echte kogels op de set en in het wapen konden belanden.

Gevangenisstraf

De officier van justitie in New Mexico lichtte vandaag toe dat er voldoende bewijs verzameld is om Baldwin en andere crewleden te vervolgen. De wetgeving van New Mexico schrijft voor dat dood door schuld bestraft kan worden met een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden en een boete van 5000 dollar.

Baldwin zelf heeft altijd volgehouden dat hem geen blaam treft. Hij voerde aan dat de kogels nooit op de set hadden mogen belanden en dat hem was verteld dat het wapen veilig was voor gebruik. Zijn advocaat heeft dat vandaag herhaald. Hij spreekt in een verklaring van "een blunder van justitie". "We gaan dit aanvechten en we gaan dit winnen."
Acteur Alec Baldwin klaagt crew aan voor fataal schot op filmset
14 November 2022, 00:09 NU.NL - Film
Alec Baldwin klaagt een aantal medewerkers van de westernfilm Rust aan, meldt de The Washington Post. Tijdens de filmopnames kwam cameravrouw Halyna Hutchins in oktober 2021 om het leven.


Dodelijk schietincident Alec Baldwin was ongeluk volgens medisch onderzoeker
22 Augustus 2022, 00:10 NU.NL - Film
Het dodelijke schietincident op de filmset van Rust, waar acteur Alec Baldwin bij betrokken was, is door een medisch onderzoeker bestempeld als ongeluk. Die conclusie volgt uit een autopsie en verschillende politierapporten die dinsdag openbaar zijn gemaakt, meldt CBC News.


Politie geeft beelden vrij van fataal incident op set Alec Baldwins film
2 Mei 2022, 00:05 NU.NL - Film
De sheriff van Santa Fe heeft maandag een video vrijgegeven van het fatale incident op de filmset van Rust in oktober 2021, meldt Variety. Het gaat om opnames van de dag waarop cameravrouw Halyna Hutchins overleed, nadat ze was geraakt door een kogel uit het pistool dat Baldwin vasthield.


Producenten beboet voor nalatigheid rond schietincident Alec Baldwin
25 April 2022, 00:08 NU.NL - Film
Het productiebedrijf achter de film Rust wordt beboet voor nalatigheid rondom het fatale schietincident in oktober, schrijft de BBC. Bij het incident schoot acteur Alec Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins per ongeluk dood met een pistool dat als rekwisiet diende.


Na moeilijke maanden: Alec Baldwin en echtgenote verwachten zevende kindje
30 Maart 2022, 00:02 HLN.BE
Na een moeilijk jaar heeft Alec Baldwin (63) weer iets om naar uit te kijken. Hij en zijn vrouw Hilaria (38) verwachten een zevende kindje.


Familie van cameravrouw die omkwam op filmset klaagt Alec Baldwin aan
17 Februari 2022, 01:38 NU.NL - Film
Nabestaanden van Halyna Hutchins, de cameravrouw die in oktober op een filmset per ongeluk werd doodgeschoten door Alec Baldwin, klagen de acteur aan.


Alec Baldwin vraagt rechtbank om zaak Rust-crewlid niet verder te behandelen
29 Januari 2022, 00:10 NU.NL - Film
De advocaten van Alec Baldwin hebben de rechtbank verzocht om geen proces te voeren over de dodelijke schoten bij de opnames van de film Rust. De advocaten doen dat omdat het volgens hen om een bedrijfsongeval gaat, meldt Variety.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn