NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Alec


Alec Baldwin vraagt rechtbank om zaak rond schietincident Rust te seponeren
19 Maart, 00:09 NU.NL - Film
Alec Baldwin wil dat de rechtszaak over de schietpartij op de set van de film Rust wordt geseponeerd. Het juridisch team van Baldwin zegt dat de aanklagers "bijna elke regel" van de wet hebben "overtreden".


Rechtszaak tegen Alec Baldwin over schietincident op filmset begint in juli
5 Maart, 00:09 NU.NL - Film
De rechtszaak tegen Alec Baldwin over het schietincident op de set van Rust gaat in juli van start. Amerikaanse media melden dat de jury op 9 juli wordt samengesteld. De inhoudelijke behandeling duurt van 10 tot en met 19 juli.


Alec Baldwin ontkent schuld in zaak rond schietincident op set van western
6 Februari, 00:09 NU.NL - Film
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft woensdag gezegd niet schuldig te zijn aan onvrijwillige doodslag in verband met de dood van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van de western Rust in 2021. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.


Vakbond vindt vervolging Alec Baldwin voor schietincident onterecht
30 Januari, 00:07 NU.NL - Film
Acteursvakbond SAG-AFTRA heeft steun uitgesproken voor Alec Baldwin in zijn komende rechtszaak. De acteur wordt vervolgd voor dood door schuld, maar volgens SAG-AFTRA is dat onterecht.


Alec Baldwin toch vervolgd voor doodslag na fataal schietincident op filmset Rust
23 Januari, 00:09 NU.NL - Film
Alec Baldwin wordt toch vervolgd voor het schietincident waarbij cameravrouw Halyna Hutchins omkwam. De grand jury in de Amerikaanse staat New Mexico klaagt Baldwin alsnog aan, nadat in oktober vorig jaar nieuwe feiten in de zaak zijn ontdekt.


Alec Baldwin mogelijk opnieuw aangeklaagd voor dodelijk schietincident
19 Oktober 2023, 00:09 NU.NL - Film
Twee openbaar aanklagers willen acteur Alec Baldwin alsnog vervolgen voor dood door schuld vanwege het fatale schietincident op de filmset van Rust. Ze gaan de zaak opnieuw voorleggen aan de grand jury van de Amerikaanse staat New Mexico, melden Amerikaanse media.


Rechtszaak van crewleden film Rust tegen Alec Baldwin gaat toch door
30 Augustus 2023, 00:09 NU.NL - Film
De rechtszaak die drie crewleden van de film Rust hebben aangespannen tegen Alec Baldwin gaat toch door. De advocaten van de acteur hebben geprobeerd de rechtszaak tegen te houden, maar een rechter in New Mexico oordeelde woensdag dat de zaak mag doorgaan.


Rechter: civiele zaak die?Rust?-crewleden tegen Alec Baldwin aanspannen mag doorgaan
24 Augustus 2023, 00:02 HLN.BE
Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft woensdag bepaald dat een civiele zaak tegen acteur Alec Baldwin en de producenten van de film ?Rust? door mag gaan. Op de set van die film kwam oktober 2021 Halyna Hutchins om het leven, nadat Baldwin tijdens het repeteren met een revolver op haar schoot, waarvan de acteur meende dat die ongeladen was.


Jupiler Pro League - KV Mechelen stuurt Alec Van Hoorenbeeck op uitleenbasis naar Nederlandse FC Twente
16 Augustus 2023, 00:01 Skynet Sport
KV Mechelen heeft (tijdelijk) afscheid genomen van Alec Van Hoorenbeeck. De centrale verdediger wordt uitgeleend aan FC Twente, zo geraakte dinsdagavond bekend. De Nederlanders hebben ook een aankoopoptie bedongen.


Alec Segaert ziet regenboogdroom in WK tijdrijden U23 uiteenspatten in laatste 10 kilometer: ?Gemiste kans?
10 Augustus 2023, 00:02 HLN.BE
Het stond in de Schotse sterren geschreven. Na zeventien jaar zou Dominique Cornu, de laatste Belgische wereldkampioen tijdrijden bij de U23, eindelijk een opvolger krijgen. Helaas, een bonkige Italiaan verstoorde het feestje van Alec Segaert. ?Dit zilver doet me meer pijn dan vorig jaar.?


Acteur Alec Baldwin niet vervolgd voor dodelijk schietincident op filmset
23 April 2023, 00:06 NU.NL - Film
Acteur Alec Baldwin wordt toch niet vervolgd voor een dodelijk schietincident op de set van Rust. De openbaar aanklager heeft besloten de aanklacht in te trekken, meldt The Hollywood Reporter.


Aanklager van Alec Baldwin stapt op in zaak rond schietincident op set van Rust
16 Maart 2023, 00:08 NU.NL - Film
De speciaal aanklager die de zaak tegen Alec Baldwin aanspande, is opgestapt. Andrea Reeb klaagde de acteur aan voor het dodelijke schietincident op de set van de film Rust, maar kondigde dinsdag haar vertrek aan. Baldwins advocaten wilden dat Reeb van de zaak zou worden gehaald en hadden daarom een motie ingediend.


Aanklacht tegen Alec Baldwin aangepast vanwege nieuwe wapenwet
25 Februari 2023, 00:01 NU.NL - Film
De openbaar aanklager in de zaak tegen Alec Baldwin in New Mexico heeft de aanklacht wegens dood door schuld aangepast. Die beslissing is genomen nadat advocaten van de acteur bezwaar hadden gemaakt. De wapenwet waarop de aanklager zich baseerde, zou nog niet hebben bestaan ten tijde van de dodelijke schietpartij op de set van de film Rust in 2021.


Dodelijk ongeval op filmset - Alec Baldwin pleit onschuldig aan onvrijwillige doodslag
24 Februari 2023, 00:00 Skynet Buitenland
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft donderdag onschuldig gepleit aan doodslag na de fatale schietpartij op de set van de film 'Rust' in 2021.


Aanklacht tegen acteur Alec Baldwin afgezwakt
21 Februari 2023, 00:33 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin voor het dodelijk treffen van een cameravrouw op de set van de film Rust afgezwakt. Daardoor kan hij maximaal achttien maanden gevangenisstraf krijgen.

Baldwin wordt dood door schuld ten laste gelegd. In eerste instantie wilden de aanklagers daar een strafverzwarend element aan toevoegen, namelijk dat de dood door gebruik van een vuurwapen was veroorzaakt. Dat had een minimale gevangenisstraf van vijf jaar kunnen opleveren.

Het probleem daarbij is dat dit strafverzwarende element pas in 2022 in het wetboek van New Mexico is opgenomen. Het dodelijke schietincident gebeurde al in 2021. De advocaten van Baldwin maakten bezwaar tegen de aanklacht en dat gold ook voor de advocaten van de vrouw die op de set toezicht hield op de wapens. Ook haar wordt dood door schuld ten laste gelegd.

Om juridisch geharrewar te voorkomen, laten de aanklagers het strafverzwarende element uit de aanklacht vallen, zo lieten ze vandaag weten.

Niet veilig

Volgens de Los Angeles Times trok Baldwin tijdens de opnames tot twee keer toe een pistool uit zijn holster. De tweede keer ging het af. Cameravrouw Halyna Hutchins werd dodelijk geraakt, regisseur Joel Souza kon na opname in een ziekenhuis weer naar huis.

Baldwin heeft altijd gezegd dat het overlijden van de vrouw niet zijn schuld was. De kogels hadden volgens hem nooit op de set mogen liggen. Ook zei hij dat hem was verteld dat het pistool veilig was voor gebruik.

De opnames van Rust worden binnenkort hervat. "Met alles wat ik doe voor deze film wil ik Halyna's nalatenschap eren en haar trots maken. Het is een voorrecht om dit namens haar mogelijk te maken", zei regisseur Souza in een verklaring.
Alec Baldwin riskeert door beslissing Openbaar Ministerie plots minder zware straf: ?Om procedureslag te vermijden?
21 Februari 2023, 00:23 Gazet v. Antwerpen

Het Openbaar Ministerie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft de beschuldigingen tegen Hollywood-acteur Alec Baldwin verlaagd voor de dodelijke schietpartij op de set van de film Rust. Dat is goed nieuws voor Baldwin, want hij riskeert daardoor een gevoelig minder zware gevangenisstraf.
Alec Baldwin gaat ondanks rechtszaken verder met de opnames van Rust
19 Februari 2023, 00:56 NU.NL - Film
Alec Baldwin keert terug als acteur en producer bij de film Rust, waar een dodelijk schietincident plaatsvond waarvoor Baldwin is aangeklaagd. De productie werd na het incident in 2021 stopgezet, maar wordt in de lente weer opgepakt volgens E! News.


Alec Baldwin gaat ondanks rechtszaken verder met de opnames van Rust
19 Februari 2023, 00:56 NU.NL - Film
Alec Baldwin keert terug als acteur en producer bij de film Rust, waar een dodelijk schietincident plaatsvond waarvoor Baldwin is aangeklaagd. De productie werd na het incident in 2021 stopgezet, maar wordt in de lente weer opgepakt volgens E! News.


Alec Baldwin ook door familie doodgeschoten cameravrouw aangeklaagd
12 Februari 2023, 00:11 NU.NL - Film
Alec Baldwin hangt een tweede rechtszaak boven het hoofd vanwege de dodelijke schietpartij op de set van de film Rust. De ouders en zus van de doodgeschoten cameravrouw Halyna Hutchins klagen Baldwin en andere betrokkenen bij de opnames van de film aan, meldt TMZ.


Alec Baldwin zou wapentraining hebben geweigerd voor opnames Rust
6 Februari 2023, 01:10 NU.NL - Film
Alec Baldwin, die wordt vervolgd voor het onopzettelijk neerschieten van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van Rust, zou hebben geweigerd een wapentraining te volgen. Dat blijkt dinsdag uit een verklaring van de aanklager over de vervolging van de Amerikaanse acteur.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn