NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Akkoord

2News.be / Trefwoorden / Akkoord

Aandeelhouders steken 5 miljoen in Anderlecht, licentie voorlopig gered door kapitaalsverhoging

Anderlecht moet halfweg februari zijn licentiedossier indienen. Omdat de club zware schulden - zo?n 100 miljoen euro - heeft, stond die licentie onder druk.
McConnell staakt verzet tegen akkoord met Democraten over delen van de macht in de Senaat
Vandaag, 05:36 HLN.BE
De Republikeinse fractievoorzitter in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft zijn verzet opgegeven tegen een akkoord met zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer over het delen van de macht in het hogerhuis van het Amerikaanse parlement. McConnell hield het akkoord dagenlang tegen, maar liet zijn belangrijkste eis maandag lokale tijd vallen.


Nog altijd geen akkoord over beloften in 1B
Vandaag, 04:35 Gazet v. Antwerpen

Vandaag staat er nog eens een algemene vergadering van de Pro League op het programma. De kans dat er serieuze beslissingen worden genomen over de integratie van de U23 in 1B en de verlenging van de competitieformat met achttien clubs plus mini-play-offs is nul.
Faillissementsrechter akkoord met 14 miljoen euro voor slachtoffers Weinstein
Vandaag, 03:18 NOS nieuws

Een faillissementsrechter in de VS is akkoord gegaan met de betaling van omgerekend zo'n 14 miljoen euro aan de slachtoffers van de veroordeelde filmproducent Harvey Weinstein. De betaling is onderdeel van het liquidatieplan voor The Weinstein Company, het bedrijf van Harvey en zijn broer Bob.

Volgens de rechter is 83 procent van de eisers in het faillissementsdossier akkoord met het plan. Deze vrouwen hebben ook aangegeven dat ze niet nog meer juridische procedures willen doorlopen, zei de rechter op een digitale zitting.

In totaal hebben verzekeraars nu ongeveer 29 miljoen euro uitbetaald, waarvan de helft voor de slachtoffers van Weinstein bestemd is.

Oneerlijk

Vrouwen die verder willen procederen tegen Weinstein of medewerkers van zijn bedrijf, komen niet in aanmerking voor het geld. Een deel van hen is het daar niet mee eens en noemt de gang van zaken "oneerlijk".

Het bedrijf van Weinstein vroeg in 2018 faillissement aan nadat de aanklachten van seksueel wangedrag door Harvey Weinstein zich hadden opgestapeld. Vorig jaar werd de Amerikaanse filmproducent veroordeeld tot 23 jaar celstraf voor aanranding en verkrachting van twee vrouwen.

Daarna volgden soortgelijke beschuldigingen van tal van andere vrouwen aan het adres Weinstein. Ook andere machtige mannen werden beschuldigd van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag.
Rechter akkoord met 17 miljoen vergoeding voor slachtoffers Harvey Weinstein
Vandaag, 01:37 NU.NL - Film
Een Amerikaanse faillissementsrechter is maandag akkoord gegaan met het liquidatieplan voor The Weinstein Company, het bedrijf van veroordeeld zedendelinquent en filmproducent Harvey Weinstein en zijn broer Bob. Dat plan houdt in dat 17 miljoen dollar (14 miljoen euro) uit het bedrijf opzij wordt gezet voor slachtoffers van Harvey Weinstein.


Uitblijven EU-akkoord remt meldingen seksuele uitbuiting door 'bigtech'
Donderdag, 15:49 Skynet
Het aantal EU-gerelateerde meldingen van seksuele uitbuiting op sociale mediaplatformen opgetekend door het Amerikaanse National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) is sinds 21 december 2020 op drie weken met 46 procent teruggelopen tot 13.107 meldingen. Child Focus spreekt van "zeer verontrustende cijfers" die het centrum en haar partners "grote zorgen baren".


Google rondt overname van Fitbit af
14 Januari, 19:06 Tweakers
Google heeft de overname van Fitbit officieel afgerond, een maand nadat de Europese Commissie akkoord ging met de overname. Google benadrukt nogmaals dat het bedrijf met de deal geen gezondheidsdata van klanten in handen krijgt en alleen apparaten wil verkopen.


Na spoedscheiding en 8 maanden oorlog: ?doodsbange? Mary-Kate Olsen en Olivier Sarkozy sluiten finaal akkoord
14 Januari, 12:30 HLN.BE
Mary-Kate Olsen (34) kan eindelijk weer opgelucht ademhalen. Bijna acht maanden nadat ze officieel om een ?spoedscheiding? vroeg om weg te kunnen bij haar steenrijke Franse echtgenoot Olivier Sarkozy (51), bevestigen de advocaten van het koppel nu dat ze een ?finale overeenkomst? hebben ondertekend. Er komt zo eindelijk een einde aan de oorlog die tussen de voormalige geliefden was ontstaan en dreigde te ontsporen.


Akkoord over verdeling Europees geld voor relance na corona

De federale en deelstaatregeringen van ons land hebben een eerste ontwerpakkoord bereikt over de verdeling van het Europees geld voor de relance na corona. In totaal krijgt ons land 5,9 miljard euro uit de pot van 750 miljard euro voor de hele Europese Unie. 1,25 miljard zou naar de federale overheid gaan, Vlaanderen mag rekenen op 2,255 miljard euro voor hun relanceplannen.
Ook Eerste Kamer akkoord met verplichte coronatest voor reizigers uit buitenland
8 Januari, 18:18 NOS nieuws

Een verplichte negatieve coronatest voor reizigers die uit het buitenland naar Nederland reizen, heeft definitief een wettelijke basis gekregen. Na de Tweede heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met een spoedwet die de verplichting regelt.

Gisteren stelde de Tweede Kamer zich in grote meerderheid al achter de wet op, vandaag deed de senaat dat. Die had daarvoor net als de Tweede Kamer het Kerstreces onderbroken.

Het kabinet diende het wetsvoorstel afgelopen woensdag in en het is de bedoeling dat de wet morgen ingaat. In de Eerste Kamer stemden vandaag uiteindelijk alle fracties voor, op die van Forum voor Democratie na.

Reactie op uitspraak rechter

Het kabinet vond eigenlijk dat er geen aparte wet nodig was. Maar nadat de Haagse rechtbank vorige week in een kort geding had bepaald dat het gezin van de jurist van actiegroep Viruswaarheid zonder test naar Nederland mocht vliegen, besloten de ministers De Jonge, Grapperhaus en Ollongren toch met een nieuw voorstel te komen.

De maatregel moet verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen. Hij geldt voor mensen die vanuit een 'hoogrisicoland' (dat zijn nu bijna alle landen) per vliegtuig, boot, trein of bus naar Nederland reizen. De test moet maximaal 72 uur voor aankomst zijn afgenomen.
Grootverdieners bij Nethys akkoord met drastische loonsverlaging
28 Mei 2018, 14:06 De Tijd
15:48 De topmanagers bij Nethys, de operationele poot van de door schandalen geplaagde intercommunale Publifin, gaan akkoord met een loonsverlaging tot 266.000 euro. Dat schrijft SudPresse maandag.


Eerste presidentsverkiezingen in verdeeld Colombia na FARC-akkoord
27 Mei 2018, 13:30 NOS nieuws

Colombianen gaan vandaag naar de stembus om een nieuwe leider te kiezen. Het zijn de eerste presidentsverkiezingen na het vredesakkoord dat de regering van president Santos twee jaar geleden sloot met de rebellen van de FARC.

Een van de kandidaten wordt de opvolger van Juan Manuel Santos, die aan het eind is van zijn tweede termijn en niet kan worden herkozen. Voor het na ruim vijf eeuwen beëindigen van het conflict met de FARC kreeg Santos eind 2016 de Nobelprijs voor de Vrede.

In de peilingen voorafgaand aan deze eerste ronde waren de rechtse Iván Duque en de linkse Gustavo Petro de grootste kanshebbers. Zowel over het vredesakkoord als over de economie hebben zij fundamenteel andere ideeën.

Duque, een beschermeling van oud-president Álvaro Uribe gaat voorop in de peilingen. De senator en voormalig advocaat wil het vredesakkoord aanpassen en voormalige rebellen laten opsluiten voor oorlogsmisdaden. Hij wil belastingen voor bedrijven verlagen en steunt olie- en mijnbouwprojecten.

Zijn rivaal Petro was ooit lid van de inmiddels opgeheven rebellengroep M19 en burgemeester van de hoofdstad Bogota. Hij steunt het vredesakkoord en wil de landbouwproductie opschroeven. Door belasting op braakliggende grond fors te verhogen, wil hij eigenaren aanmoedigen hun land aan de staat te verkopen.

"Deze verkiezingen zullen de toekomst van Colombia bepalen en het land misschien nog meer verdelen, wat in een diepe crisis kan eindigen", zegt Gregorio Sierra, een psycholoog in Bogota tegen persbureau Reuters.

De andere kandidaten zijn centrumpoliticus Sergio Fajardo en de voormalige vicepresident Germén Vargas Lleras, die op de steun van president Santos mag rekenen. Als geen van de kandidaten een meerderheid haalt, is er over drie weken een tweede ronde.

In maart waren er al parlementsverkiezingen in het Colombia. Daarbij verloor de partij van Santos flink en won die van Duque.
Europese ministers van Financiën bereiken akkoord: strengere kapitaaleisen voor Europese banken
25 Mei 2018, 19:42 Volkskrant
Europese banken moeten hogere en kwalitatief sterkere kapitaalbuffers aanleggen om te voorkomen dat ze bij een nieuwe financiële crisis alsnog met miljarden euro?s belastinggeld gered moeten worden. Na anderhalf jaar van zware onderhandelingen bereikten de Europese ministers van Financiën vrijdagmiddag een akkoord hierover.


EU sluit akkoord over hardere bankeisen
25 Mei 2018, 14:00 De Tijd
15:55 Na anderhalf jaar bakkeleien hebben de ministers van Financiën van de EU een akkoord bereikt over de hervorming van de kapitaalregels voor de banken in Europa.


Politieke crisis dreigt: N-VA en Open Vld woest op minister Daniel Bacquelaine na ?akkoord? met vakbonden
25 Mei 2018, 01:18 Gazet v. Antwerpen

Een lijst met zware beroepen? Welke lijst? De regeringspartijen N-VA én Open Vld vegen de deal die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) woensdag met de overheidsvakbonden afsloot over zware beroepen voor de ambtenaren gewoon van tafel. De politieke chaos is ondertussen groot. En mogelijk raakt de regering er voor de verkiezingen zelfs niet meer uit.
Opposite hekelt verdeeldheid bij de meerderheid: "dit is geen akkoord"
24 Mei 2018, 15:06 Skynet Belgie
In de Kamer hekelde de oppositie vandaag de verdeeldheid tussen de meerderheidspartijen over het dossier van de zware beroepen bij de overheid. Regeringspartijen Open Vld en N-VA zien de lijst met beroepen die nu circuleert niet zitten. Minister van Pensioenen Bacquelaine (MR) zegt dat de lijst nog niet goedgekeurd is door de regering.


Atoomagentschap: Iran houdt zich aan nucleair akkoord, maar kan beter
24 Mei 2018, 18:12 NOS nieuws

Het lijkt erop dat Iran zich houdt aan de afspraken in het nucleaire akkoord, al zou het land sneller toegang kunnen verlenen aan inspecteurs die aanvullend onderzoek komen doen. Dat zegt het Internationale Atoomenergieagentschap (IAEA) van de VN, dat toezicht houdt op de naleving van de deal, die in 2015 werd gesloten.

De VS trok zich begin deze maand terug uit het nucleaire akkoord, tot ongenoegen van veel Europese landen en de regering in Teheran, die de deal willen redden. Volgens het Atoomagentschap blijft Iran onder de maximale hoeveelheid uranium die het mag produceren en lijkt het er ook op dat de andere voorwaarden van het atoomakkoord nog worden nageleefd.

Wel zou het agentschap dus graag verbetering zien in de snelheid waarmee aanvullend onderzoek naar de naleving van de deal wordt toegestaan. "Snelle en proactieve medewerking van Iran bij het verlenen van de toegang zou het vertrouwen verbeteren."

Sancties

President Trump heeft de VS teruggetrokken uit het akkoord, omdat hij denkt dat de deal de Amerikaanse veiligheid niet garandeert. Met de terugtrekking, voerde de VS de sancties tegen Iran van voor het akkoord opnieuw in.

In dat verband hebben de Verenigde Staten vandaag strafmaatregelen opgelegd aan een aantal Turkse en Iraanse bedrijven, waaronder vier luchtvaartmaatschappijen uit Iran. Die hebben volgens de VS strijders, wapens en geld vervoerd naar strijdende partijen in Syrië en Libanon.

Vrijdag komen afgevaardigden van Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, China, Rusland en Iran bijeen om te overleggen over de Iran-deal zonder de VS.
Malinwa bereikt akkoord met Schoofs
23 Mei 2018, 01:36 Gazet v. Antwerpen

KV Mechelen heeft een akkoord met Rob Schoofs voor een aangepast contract voor de komende drie seizoenen. De middenvelder gaf aan graag te willen blijven.
Ook derde bagageafhandelaar Schiphol sluit akkoord met FNV
22 Mei 2018, 17:48 NOS nieuws

Ook bagageafhandelaar Aviapartner heeft een cao-akkoord bereikt met de FNV. Twee andere waarbij acties werden gevoerd, bereikten eerder al een akkoord.

Afgelopen vrijdag kwam FNV-luchtvaart tot een overeenstemming met Menzies en Swissport. De acties van de afgelopen weken zijn hiermee zo goed als zeker voorbij.

Om ook Aviapartner over de streep te trekken, hebben er in het pinksterweekend nog tientallen mensen tijdelijk gestaakt. De leden van de vakbond moeten nog wel instemmen met het bereikte resultaat.

Afgesproken is dat de lonen per 1 april dit jaar met 2 tot 3,5 procent worden verhoogd en volgend jaar juli nog eens met 3 procent. Ook neemt Aviapartner per direct nieuwe mensen aan om de werkdruk te verlichten. Verder sluit het bedrijf zich aan bij de nieuwe sector-cao, die ingaat op 1 januari 2020 voor de passagiers- en bagageafhandeling op de Nederlandse luchthavens.

Bij Aviapartner, Menzies en Swissport samen werken in Nederland ongeveer 2100 mensen.
Directie en ACV hebben akkoord over herstructurering De Lijn

De directie van De Lijn en de christelijke vakbond ACV Openbare Diensten hebben een akkoord bereikt over de reorganisatie bij de openbaarvervoermaatschappij. Dat meldt De Lijn dinsdagavond in een persbericht. De andere bonden weigerden rond de tafel te gaan, en werden daarom gepasseerd. Een akkoord met ACV is voldoende om een bedrijfs-cao af te sluiten.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn