NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Akkoord

2News.be / Trefwoorden / Akkoord

Akkoord over nieuwe cao rijksambtenaren: hoger loon en thuiswerkvergoeding
Zaterdag, 00:04 NOS nieuws

Rijksambtenaren krijgen een loonsverhoging van 2 procent. Die verhoging gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2021. Daarnaast krijgen ze een thuiswerkvergoeding voor dit jaar en volgend jaar. Bovendien ontvangen de ambtenaren dit jaar een eenmalige uitkering van 300 euro bruto, zo melden vakbonden CNV, FNV, Ambtenarencentrum en CMHF na onderhandelingen over de nieuwe cao met de Rijksoverheid.

Vorig jaar zat er voor het eerst een thuiswerkvergoeding in de cao voor rijksambtenaren, die in dienst zijn van het Rijk en vallen onder een van de ministeries.

In die nieuwe cao komt er nu weer een. Ambtenaren die dit jaar thuis moesten werken, krijgen 430 euro ter compensatie. Voor volgend jaar geldt dat ze 2 euro per thuiswerkdag krijgen. Daarnaast krijgen ambtenaren elke vijf jaar 750 euro om hun thuiswerkplek in te richten.

Recht op onbereikbaarheid

Ook voor schoonmakers in gebouwen van de Rijksoverheid verandert er iets. Zij komen in een nieuw functiegebouw. Dat is het schema waarin onder meer de functieprofielen van het Rijk beschreven staan. "Per saldo betekent dit voor hen een loonsverhoging", schrijft de vakbond.

Verder hebben de ambtenaren voortaan het recht om onbereikbaar te zijn buiten hun werktijd. Voor onregelmatige diensten verdubbelt de vaste toelage van 37,50 naar 75 euro.

De CNV noemt het resultaat "fijn". De vakbond is blij dat er eindelijk structurele afspraken zijn over de thuiswerkvergoeding en is tevreden over de loonstijging. Het akkoord ligt nu bij de vakbondsleden. Die kunnen er tot 31 oktober over stemmen. Bij de FNV verloopt de stemdeadline op 28 oktober.
Vandenbroucke: ?Als ik met mezelf onderhandeld had, had het akkoord er net zo uitgezien?
Zaterdag, 00:02 De Tijd
01:10 De kritiek op de plannen om zieken weer naar werk te begeleiden is volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke politiek theater. Sancties vindt hij niet asociaal. ?Iedereen krijgt zijn de...


Ierland akkoord over 15 procent belasting voor Big Tech
9 Oktober, 00:09 Techzine
Ierland heeft het internationale gemeenschappelijke belastingvoorstel van de economische samenwerkingsorganisatie OECD geaccepteerd. Lange tijd lag de Ierse regering dwars vanwege de impact die de geharmoniseerde belastingwetgeving voor grote bedrijven, vooral Big Tech, misschien zal hebben op de eigen economie. Eerder hadden al 140 andere lidstaten het voorstel ondertekend. De OECD kwam met een voorstel voor […]


Fraudeonderzoek Belgisch Voetbal - Akkoord tussen federaal parket en Dejan Veljkovic over spijtoptantenregeling
5 Oktober, 00:03 Skynet
De spijtoptantenregeling voor voetbalmakelaar Dejan Veljkovic is rond. Dat zei zijn advocaat, Kris Luyckx, maandag in het VRT-programma De Afspraak.


EU en VS akkoord over nieuwe chipsamenwerking en techregels
2 Oktober, 00:07 Techzine
Het eerste overleg binnen de nieuw opgerichte U.S.-EU Trade and Technology Council (TTC) heeft de eerste vruchten afgeworpen. Beide partijen gaan de beschikbaarheid van voldoende processors garanderen, meer controle op de export van gevoelige technologie uitvoeren en stappen nemen voor de regulering van Big Tech. Het eerste overleg binnen de TTC vond plaats in Pittsburgh […]


Huawei-cfo Meng Wanzhou mag terug naar China na akkoord met aanklagers in VS
26 September, 00:00 Tweakers
Huawei-cfo Meng Wanzhou is vrij om te vertrekken uit Canada, waar ze sinds 2018 onder huisarrest heeft gezeten. De topvrouw werd beschuldigd van fraude door de VS en heeft het nu op een akkoord gegooid met de aanklagers.


Iran wil onderhandeling over nucleair akkoord voortzetten
7 September, 00:06 Skynet Buitenland
Iran wil doorgaan met de nucleaire onderhandelingen in Wenen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaard. "We zullen zeker doorgaan om het nucleaire akkoord van Wenen uit 2015 uit te voeren", aldus woordvoerder Said Chatibsadeh. Over een datum van de verdere onderhandelingen werd wel niet gesproken.


FC Den Bosch krijgt wel akkoord van KNVB voor overname door Amerikanen
1 September, 00:06 NU.NL - Sport
FC Den Bosch komt definitief voor meer dan 50 procent in Amerikaanse handen. De licentiecommissie van de KNVB heeft dinsdag de nieuwe aandeelhoudersstructuur van de Keuken Kampioen Divisie-club goedgekeurd.


Dan toch een nieuw akkoord voor werkomstandigheden kledingindustrie
31 Augustus, 00:04 Skynet Economie
Er is dan toch een nieuw akkoord gesloten over de werkomstandigheden van arbeiders in de kledingindustrie. Dat meldt de Schone Kleren Campagne. Begin deze maand zag het er nog naar uit dat een nieuwe overeenkomst er niet in zat.


Zes Amerikaanse staten gaan niet akkoord met schikking in opiatencrisis
25 Augustus, 00:02 NU.NL - Economie
Zeker zes Amerikaanse staten stemmen niet volledig in met het voorstel van het medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J) en drie medicijnendistributeurs om voor 26 miljard dollar (22 miljard euro) te schikken in de opiatencrisis. Dat hebben de procureur-generaals van verschillende staten laten weten. Ze houden de bedrijven medeverantwoordelijk voor het veroorzaken van de 'opiatenepidemie' in de Verenigde Staten.


Staking in Chileense kopermijn afgewend nadat werknemers akkoord goedkeuren
17 Augustus, 00:03 Skynet Economie
De achterban van de belangrijkste vakbond van de mijn van Escondida, in het noorden van Chili, heeft het akkoord aanvaard dat gesloten werd met de Brits-Australische groep BHP om een staking te vermijden. Dat maakte de vakbond van de mijn, de grootste ter wereld, vrijdag bekend.


Witte Huis: akkoord over infrastructuurpakket van 466 miljard euro
29 Juli, 00:00 HLN.BE
Senatoren van beide partijen en de regering van de Verenigde Staten zijn het eens geworden over een infrastructuurpakket van 550 miljard dollar (466 miljard euro). Dat meldt het Witte Huis. Het principeakkoord werd voorafgegaan door weken van zware onderhandelingen.


Familie James Brown bereikt na vijftien jaar akkoord over nalatenschap zanger
28 Juli, 00:07 NU.NL - Muziek
James Brown overleed op 25 december 2006, maar al die tijd daarna kon zijn familie niet tot een akkoord komen over zijn nalatenschap. Nu, bijna vijftien jaar later, is dat eindelijk gelukt. De advocaat die namens de nalatenschap van de zanger aan de onderhandelingen deelnam, heeft dat bevestigd aan persbureau Associated Press.


Akkoord mondiaal belastingtarief geen garantie voor uitpuilende schatkist
21 Juli, 00:02 NU.NL - Economie
Ruim 130 landen, waaronder Nederland, besloten vorige week om een belastingtarief van minimaal 15 procent in te voeren voor bedrijven. Het plan zou zorgen voor 125 miljard euro extra belastinginkomsten wereldwijd. Dat klinkt als goed nieuws voor de Nederlandse schatkist, maar het is de vraag of er straks inderdaad veel extra belastingmiljoenen richting Den Haag stromen.


Loonakkoord - Federale regering keurt maatregelen sociaal akkoord goed
21 Juli, 00:01 Skynet Belgie
De federale regering heeft dinsdag in een elektronische ministerraad de maatregelen uit het interprofessioneel akkoord 2021-2022 goedgekeurd. Die zijn opgenomen in een voorontwerp van wet en een koninklijk besluit, die nu naar de Raad van State voor advies gestuurd worden.


Benzineprijs blijft hoog door uitblijven akkoord olieproducerende landen
7 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Belangrijke olieproducerenden landen kunnen maar niet tot een akkoord komen. Vorige week liepen de gesprekken op niets uit en ook maandag wilde het maar niet vlotten, meldt persbureau Reuters. Daardoor blijft de hoeveelheid olie op de wereldmarkt voorlopig beperkt en blijven brandstofprijzen hoog.


Akkoord over vrijgave schip dat Suezkanaal blokkeerde
6 Juli, 00:07 Skynet Economie
De Suez Canal Authority (SCA) heeft gisteren bekendgemaakt dat er een akkoord is om het reusachtige containerschip Ever Given woensdag vrij te geven. Het schip werd aan de ketting gelegd nadat het eind maart het Suezkanaal had geblokkeerd, een cruciale waterweg voor de internationale handel.


VSOA verzet zich tegen protocol van sociaal akkoord bij spoorwegen
6 Juli, 00:07 Skynet Economie
VSOA-Spoor heeft een protocol van sociaal akkoord bij de spoorwegen voor de periode 2021-2022 verworpen. Dat heeft de liberale vakbond donderdagavond laten weten. De onderhandelingen worden wel nog altijd voortgezet.


ABVV zal sociaal akkoord ondertekenen, maar kondigt al actie aan tegen loonnorm
29 Juni, 00:06 Skynet Economie
De nipte goedkeuring van het sociaal akkoord door de socialistische vakbond ABVV eerder deze week blijft behouden. Dat heeft de vakbond beslist. Hij zal het akkoord over onder meer hogere minimumlonen en landingsbanen dus ondertekenen. Maar de vakbond kondigt meteen wel actie aan tegen de loonnorm: een betoging in september, aldus ABVV-voorzitter Thierry Bodson.


Akkoord bereikt over vergoeding van schade door blokkeerschip in Suezkanaal
24 Juni, 10:57 NU.NL - Economie
De eigenaren en verzekeraars van containerschip Ever Given hebben een principeakkoord bereikt over een schadevergoeding voor de kanaalautoriteit van het Suezkanaal (SCA). De schade werd geleden toen het schip in maart ongeveer een week lang overdwars in het kanaal lag en daardoor alle scheepvaart blokkeerde.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn