NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Akkoord

2News.be / Trefwoorden / Akkoord

Akkoord Lufthansa en vakbond over loonsverhoging grondpersoneel
7 Augustus, 00:09 Skynet Economie
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een akkoord bereikt met vakbond Ver.di over een loonsverhoging voor het grondpersoneel. Daarmee zijn verdere acties van de ongeveer 20.000 grondmedewerkers van de baan.


West Ham heeft volgens buitenlandse media 40 (!) miljoen euro over voor Amadou Onana, nog geen akkoord met Rode Duivel
4 Augustus, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Volgens buitenlandse media duwt West Ham door voor Amadou Onana, met een bod van 40 miljoen euro (inclusief bonussen) voor de 20-jarige Rode Duivel. Op persoonlijk niveau is er evenwel nog geen akkoord bereikt, zo is aan onze redactie bevestigd.
EU-akkoord over gasbesparing lijkt tandeloze tijger
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
EU-landen hebben dinsdag afgesproken om de komende maanden 15 procent minder gas te verbruiken. Dit moet voorkomen dat komende winter een tekort ontstaat. De EU klopte zich dinsdag flink op de borst met het akkoord en sprak van eenheid in Europa. Maar wie wat verder kijkt, ziet dat het met die eenheid wel meevalt.


Ruim twee uur vertraging op schema: topministers zitten sinds 21.30 uur weer samen om akkoord rond pensioenhervorming te vinden
19 Juli, 00:02 HLN.BE
De topministers van de federale regering zitten sinds 21.30 uur opnieuw samen in de zoektocht naar een akkoord over het pensioendossier. Het kernkabinet kwam rond de middag al een tweetal uren bijeen, maar moest de werkzaamheden onderbreken wegens verplichtingen in het parlement. Het was de bedoeling om om 19 uur de draad weer op te pikken, maar PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne moest langer blijven dan verwacht. Het is onbekend of de vergadering richting de finish zal gaan of dat de ministers opnieuw zonder akkoord uit elkaar zullen gaan.


Pensioenen - Kernkabinet opnieuw zonder akkoord uiteen
17 Juli, 00:05 Skynet
Het kernkabinet van de federale regering is zaterdag omstreeks middernacht uiteengegaan zonder akkoord over het pensioendossier. Dat werd uit verschillende regeringsbronnen vernomen. Naar verluidt bleven de gesprekken moeizaam verlopen. Zondagmorgen gaan de topministers om 09.00 uur opnieuw rond de tafel zitten over het thema.


Vandenbroucke wil snel akkoord over HPV-test om baarmoederhalskanker op te sporen
5 Juli, 00:01 HLN.BE
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de invoering van de HPV-test als begintest voor het opsporen van baarmoederhalskanker financieren indien de gewesten grotere inspanningen leveren om vrouwen te overtuigen zich te laten testen. Dat heeft hij maandag gezegd in het VRT-programma Terzake. De minister roept op tot een snel akkoord.


Akkoord over cao voortgezet onderwijs, salarissen bijna 5 procent omhoog
23 Juni, 00:04 NOS nieuws

De vakbonden en de VO-raad hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs. Het onderwijspersoneel krijgt daarin een loonsverhoging van 4,75 procent.

Ook is afgesproken hoe de 300 miljoen euro die beschikbaar is gesteld door het kabinet om de werkdruk te verlagen moet worden besteed. Volgens de VO-raad gaat de helft van het geld naar een "collectieve aanpak" waarbij schoolleiders, leraren en ander personeel mogen beslissen wat er met het geld gebeurt. Het kan bijvoorbeeld worden besteed aan extra begeleiding voor leerlingen.

De andere helft is bedoeld voor individuele medewerkers, die zo extra tijd krijgen om bijvoorbeeld lessen voor te bereiden of cursussen te volgen.

Terugwerkende kracht

Naast de loonsverhoging krijgen medewerkers met een volledige aanstelling in de nieuwe cao eenmalig 500 euro. Ondersteunend personeel krijgt een jaarlijkse uitkering van 275 euro.

Het akkoord is nog niet officieel: de leden van de vakbonden en de VO-raad moet er nog mee instemmen. Als dat gebeurt, geldt de cao met terugwerkende kracht vanaf januari tot mei 2023.
Weer stap dichter bij akkoord rond transfer Lukaku: Inter verhoogt bod, CEO spreekt van ?realistische deal?
21 Juni, 00:01 HLN.BE
Tekent Romelu Lukaku (29) dan morgen bij Inter? ?Het is realistisch, maar er zijn nog hindernissen?, klinkt het in Milaan. De transfer lijkt steeds meer een zekerheid.


Huishoudhulpen keuren sociaal akkoord goed
19 Juni, 00:11 Skynet Economie
De huishoudhulpen, die tewerkgesteld worden met dienstencheques, hebben het ontwerpakkoord dat de sociale partners vorige week hebben afgesloten goedgekeurd. Dat maakt het gemeenschappelijk vakbondsfront bekend. Hiermee komt een einde aan zo'n tien maanden actie voeren voor meer loon, een hogere verplaatsingsvergoeding en betere arbeidsvoorwaarden.


Techbedrijven gaan akkoord met strengere Europese regels tegen desinformatie
17 Juni, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie heeft strengere regels tegen desinformatie gepresenteerd. Techbedrijven moeten daarmee harder ingrijpen tegen nepaccounts en deepfakes op hun platforms. Verschillende grote techbedrijven zijn akkoord gegaan met de regels.


Waarschijnlijk volgende week EU-akkoord over opladen met USB-C-kabel
6 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
Alle telefoons, tablets en overige consumentenelektronica in de Europese Unie moeten gebruik kunnen maken van een standaardoplader met een USB-C-aansluiting. Daar wordt naar verwachting dinsdag een definitief akkoord over bereikt, meldt Reuters vrijdag.


Hongarije ligt dwars en wil akkoord over Russische olieboycot niet ondertekenen
6 Juni, 00:06 NU.NL - Economie
Hongarije wil het akkoord dat de EU-leiders eerder deze week bereikten over de gedeeltelijke ban op Russische olie vooralsnog niet tekenen. Het land wil eerst dat de bekende Russische patriarch Kirill van de sanctielijst wordt gehaald. Eerder lag Boedapest al dwars over het verbod op Russische olie.


Europese leiders sluiten akkoord over Russisch olie-embargo
31 Mei, 00:00 HLN.BE
De Europese leiders hebben maandag een akkoord bereikt over de invoering van een verbod op de import van Russische olie. Het gaat in eerste instantie om een embargo op olie die over zee wordt ingevoerd, waarmee meteen twee derde van alle Russische olie gebannen wordt. Door een bijkomend Pools-Duits importverbod wordt alles samen meer dan 90 procent van de Russische olie van de markt gehaald. Olie die via de Droezjba-pijpleiding aangevoerd wordt, blijft voorlopig buiten de boycot. Woensdag buigen de ambassadeurs van de lidstaten zich over de details.


Nog steeds geen sociaal akkoord voor huishoudhulpen
15 Mei, 00:09 Skynet Economie
Overleg tussen werkgevers en vakbonden uit de sector van de dienstencheques heeft dinsdag, na bijna negen maanden onderhandelen, opnieuw geen sociaal akkoord opgeleverd. Dat is vernomen van de vakbonden. De 150.000 huishoudhulpen in ons land moeten dus nog wat langer wachten op meer loon.


Akkoord over hervorming kunstenaarsstatuut
8 Mei, 00:08 Skynet Economie
De federale regering heeft een akkoord over de hervorming van het kunstenaarsstatuut. Dat melden de betrokken ministers Frank Vandenbroucke, Pierre-Yves Dermagne en David Clarinval. Vrijdag komen de teksten op de agenda van de ministerraad.


5 Mei, 00:08 Volkskrant
Europees akkoord bereikt over strengere regels grote internetbedrijven
25 April, 00:09 NU.NL - Tech
De EU-lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement zijn het in de nacht van vrijdag op zaterdag eens geworden over definitieve, strengere wetgeving die de macht van grote internetbedrijven als Google en Meta moet beperken en consumenten beter moet beschermen.


Gemiddeld 10 procent meer loon voor basisschoolleraar na akkoord
25 April, 00:03 NU.NL - Economie
Basisschoolleerkrachten gaan er dit jaar gemiddeld 10 procent op vooruit. Daardoor verdienen ze evenveel als leraren op een middelbare school. Jarenlang was er een loonkloof tussen de beide functies, maar die verdwijnt dus in de nieuwe cao, kondigt de Algemene Onderwijsbond (AOb) vrijdag aan.


Europees akkoord over Digital Services Act (DSA)
24 April, 00:03 Emerce
De EU-lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement zijn het vannacht eens geworden over een wetgeving die de macht van grote internetbedrijven moet beperken en consumenten beter moet beschermen.


Salmonella bij Ferrero - Directie en vakbonden bereiken akkoord over loonbehoud tot begin mei
17 April, 00:07 Skynet Economie
De directie van Ferrero in Aarlen heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over een loonbehoud tot 8 mei. De arbeiders onder contract behouden hun loon zonder dat ze toevlucht moeten zoeken tot tijdelijke werkloosheid. Dat hebben de directie en de vakbonden van de Italiaanse groep dinsdagavond bekendgemaakt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn