NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Akkoord

2News.be / Trefwoorden / Akkoord

Washington ondertekent akkoord met Bahrein
14 September, 00:00 HLN.BE
De Verenigde Staten hebben woensdag een akkoord ondertekend met Bahrein om de veiligheids- en economische banden tussen hun beide landen te versterken. Enkele jaren geleden nog kondigden de VS een wapenembargo af tegen de monarchie aan de Golf.


Akkoord over 10 procent meer loon voor leraren, staking van de baan
13 September, 00:04 NU.NL - Economie
Leraren op basisscholen, middelbare scholen en in het speciaal onderwijs kunnen een loonsverhoging van 10 procent tegemoetzien. Vakbonden en werkgevers hebben dat na intensieve onderhandelingen met elkaar afgesproken, meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).


Smaakmaker Lozano op weg terug naar Eredivisie: PSV en Napoli bijna akkoord
30 Augustus, 00:05 NU.NL - Sport
Het lijkt erop dat Hirving Lozano binnenkort weer in het shirt van PSV speelt. De Eindhovenaren zijn volgens Eindhovens Dagblad en Voetbal International dicht bij een akkoord met Napoli en de Mexicaanse vleugelaanvaller.


Kamer zet licht op groen voor uitvoering van een deel van het sociaal akkoord
25 Juli, 00:07 Skynet Economie
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de uitvoering van een deel van het sociaal akkoord dat vakbonden en werkgevers afgelopen voorjaar overeenkwamen. Het gaat onder meer over vrijwillige overuren en innovatiepremies.


Fiscale hervorming - Regering sluit geen akkoord over fiscale hervorming
19 Juli, 00:02 Skynet
De fiscale hervorming van de federale regering is van de baan. "De premier heeft vastgesteld dat geen akkoord mogelijk is over een fiscale hervorming zonder dat deze de begroting ernstig bezwaart", luidt het dinsdagavond op het kabinet van premier Alexander De Croo, terwijl dat een van de ijkpunten was waarbinnen een hervorming zich volgens de eerste minister moest situeren.


Senaat gaat akkoord: doxing is binnenkort strafbaar
12 Juli, 00:12 NU.NL - Tech
Mensen die ongewenst persoonlijke gegevens verspreiden om iemand te intimideren, kunnen daar naar verwachting vanaf 1 januari 2024 voor bestraft worden. Een wetsvoorstel over dit fenomeen - doxing - is aangenomen op de laatste vergaderdag van de Eerste Kamer voor de zomervakantie.


Colombia en Venezuela sluiten akkoord over opsporen vermiste personen aan de grens
2 Juli, 00:04 Skynet Buitenland
De ministers van Buitenlandse Zaken van Colombia en Venezuela hebben vrijdag een samenwerkingsakkoord ondertekend om mensen op te sporen die verdwenen zijn aan de grens tussen de twee landen, die al decennialang een uitvalsbasis is voor drugshandel, guerrillastrijders en paramilitairen.


Botswana bereikt akkoord met diamantreus De Beers
2 Juli, 00:03 Skynet
Botswana en de Zuid-Afrikaanse diamantreus De Beers hebben een principeakkoord bereikt over de verkoop van de edelstenen. Aan de deal gingen maanden van moeizame onderhandelingen vooraf.


Infographic: voorlopig akkoord Dataverordening
2 Juli, 00:00 Emerce
Het Europees Parlement heeft een voorlopig akkoord bereikt met de Raad van de Europese Unie over de zogenoemde Data Act. EU-burgers en -bedrijven krijgen daardoor meer controle over hun gegevens.


Europese Raad en Parlement bereiken akkoord over Data Act
29 Juni, 00:05 Techzine
Dinsdagavond hebben vertegenwoordigers van de Europese Raad en het Europees Parlement een voorlopig akkoord bereikt over de EU Data Act. Dit is een nieuwe verordening met “geharmoniseerde regels voor eerlijke toegang tot en gebruik van gegevens”. De langverwachte wetgeving stelt regels op voor het beschermen en delen van data tussen consumenten, bedrijven en overheden. De […]


Akkoord over nieuw sociaal plan voor VDL Nedcar
14 Juni, 00:02 NOS nieuws

Er ligt een verbeterd sociaal plan voor de ruim 3000 medewerkers van de autofabriek van VDL Nedcar in Born. De vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben hierover een akkoord gesloten, zo bevestigt onderhandelaar Patrick Meerts van FNV Metaal aan de NOS.

Vergeleken met het oude sociaal plan gaan de werknemers er met een ontslagvergoeding 20 procent op vooruit, zegt Meerts over het belangrijkste resultaat. Over het akkoord is vandaag vele uren onderhandeld. Aan het begin van de avond kwamen de drie bonden eruit met VDL Nedcar.

Donderdag moeten alle vakbondsleden het akkoord nog goedkeuren. Volgens Meerts is het akkoord wel het uiterst haalbare. "Als het wordt afgewezen, dan dreigt een voortijdig einde van VDL Nedcar in Born", aldus Meerts. "Dat klinkt dreigend, maar het is een fact of life dat we niet kunnen verwaarlozen."

Onlangs kondigde VDL Nedcar een massaontslag aan bij de vestiging in Born, omdat het contract voor de productie van Mini's afloopt. De werknemers van de automaker legden in mei meerdere keren het werk neer, zowel uit eigen beweging als met steun van de bonden.

VDL Nedcar was niet direct bereikbaar voor een reactie.
Aston Villa meldt akkoord met Youri Tielemans
11 Juni, 00:02 Skynet Sport
Youri Tielemans blijft ook volgend seizoen actief in de Premier League. Aston Villa liet zaterdagavond weten dat het een akkoord bereikt heeft met de 26-jarige middenvelder.


Amerikaanse Senaat gaat ook akkoord met verhoging schuldenplafond
4 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Dit voorkomt dat de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.


Britse regering wil akkoord met supermarkten over prijsbeperking op basisproducten
29 Mei, 00:01 HLN.BE
Om de aanhoudend hoge inflatie te bekampen, is de Britse regering onderhandelingen gestart met de supermarkten om de prijzen op een aantal basisproducten te beperken. Dat schrijft The Sunday Times zondag. De krant heeft het over een ?aanpak in Franse stijl?, maar verschillende regeringsleden haasten zich wel om te zeggen dat het om een vrijwillige maatregel gaat, geen verplichting.


Twitter stapt uit EU-akkoord dat desinformatie bestrijdt
28 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Twitter houdt zich niet langer aan een vrijwillige Europese gedragscode voor internetplatforms. Eurocommissaris Thierry Breton (Industrie) meldt op Twitter dat het sociale medium van Elon Musk uit de EU-overeenkomst is gestapt.


Stapje dichter bij Europese AI-wet, akkoord komt pas in 2024
14 Mei, 00:09 NU.NL - Tech
Hoe houden we kunstmatige intelligentie (AI) onder controle? In Brussel wordt al twee jaar gewerkt aan regels die het gebruik van AI in goede banen moeten leiden. Maar het duurt nog even voordat de richtlijnen er zijn, terwijl de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.


Stakingen Albert Heijn voorbij: akkoord over cao distributiecentra
10 Mei, 00:04 NOS nieuws

Albert Heijn en vakbonden FNV en CNV zijn het eens over een nieuwe cao voor distributiecentrummedewerkers. Ze krijgen een loonsverhoging van 10 procent.

De loonsverhoging geldt met terugwerkende kracht vanaf 15 april. Ook komt er geen verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor huidige en toekomstige werknemers. Albert Heijn wilde eerder nog de toeslagen verlagen voor speciale werkdagen, zoals bijvoorbeeld de zondagsdienst.

In de distributiecentra van Albert Heijn werken 5000 tot 6000 mensen. Van hen is 45 procent uitzendkracht, die groep gaat er met de nieuwe cao ook op vooruit.

Zo wordt het rooster van uitzendkrachten vanaf nu minimaal twee weken van tevoren bekendgemaakt, en wordt er beter rekening gehouden met opeenvolgende diensten. Volgens de FNV kon het zich voordoen dat uitzendkrachten na een nachtdienst een paar uur later weer aan het werk moesten.

Tevredenheid over akkoord

Albert Heijn laat weten tevreden te zijn met de gemaakte afspraken en is blij dat ze zich samen met alle collega's weer volledig kunnen richten op hun klanten. De FNV spreekt van een goede cao en spreekt zijn bewondering uit voor alle mensen die gestaakt hebben. "De stakende medewerkers mogen ongelooflijk trots zijn op zichzelf en elkaar."

Het akkoord tussen de vakbonden en Albert Heijn moet nog worden voorgelegd aan de vakbondsleden. Omdat alle eisen van de stakers zijn gehonoreerd, verwacht het CNV dat er getekend gaat worden. Ook de FNV zegt het akkoord positief aan de leden voor te leggen.

Er werd tot vorige week donderdag gestaakt bij vijf van de zes distributiecentra door zo'n 1500 werknemers. In veel winkels waren er daardoor lege schappen. Volgens Albert Heijn zijn alle schappen inmiddels nagenoeg weer gevuld. De supermarkt liep door de acties zo'n 35 tot 45 miljoen euro omzet mis.
Alle Canadese ambtenaren opnieuw aan het werk na akkoord over loonsverhoging
6 Mei, 00:03 Skynet Economie
Een Canadese vakbond heeft donderdag een akkoord bereikt over loonsverhogingen en thuiswerk voor de laatste 35.000 van de 155.000 ambtenaren die aan het staken waren sinds 19 april. Voor de andere 120.000 was eerder deze week al een akkoord gevonden.


Vivaldi eens over sociaal akkoord
29 April, 00:07 Skynet Economie
Het kernkabinet van de federale regering is het vrijdag eens geraakt over de uitvoering van het sociaal akkoord dat vakbonden en werkgevers in maart waren overeengekomen. Vivaldi stapt mee in de grote lijnen van dat akkoord. Enkele kleinere aspecten verhuizen naar de pensioendiscussie of de begrotingsopmaak. Wel zou daardoor het kostenplaatje met zowat 70 miljoen euro dalen.


Geen stakingen in streekvervoer meer: partijen bereiken eindelijk cao-akkoord
9 April, 00:05 NU.NL - Economie
Werkgevers en vakbonden zijn het donderdagavond eindelijk eens geworden over een nieuwe cao voor de dertienduizend werknemers in het streekvervoer. De partijen zijn een loonsverhoging van 15 procent over 27 maanden overeengekomen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn