NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Afrikaanse

2News.be / Trefwoorden / Afrikaanse

Onze vaccinstrategie blijft ongewijzigd, ook al werkt het AstraZeneca-vaccin niet tegen de Zuid-Afrikaanse variant
7 Februari, 22:56 HLN.BE
Zuid-Afrika schort de vaccinatiecampagne tijdelijk op. Bedoeling was om de komende dagen van start te gaan met een miljoen AstraZeneca-vaccins. Uit een studie blijkt nu echter dat het middel maar een beperkte bescherming biedt tegen de milde ziekteverschijnselen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. ?Het gaat belangrijk zijn om deze variant zo veel mogelijk uit ons land te houden?, stelt viroloog Marc Van Ranst op Twitter. Van Ranst zegt in een gesprek met onze redactie ook dat dit nog geen gevolgen heeft voor onze vaccinatiestratgie.


Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming
7 Februari, 22:26 NOS nieuws

Zuid-Afrika heeft het inenten met het AstraZeneca-vaccin opgeschort. Uit eerste testresultaten zou blijken dat het vaccin beperkte bescherming biedt tegen milde en matige symptomen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize bekendgemaakt.

Het nieuws is voor het Afrikaanse land, dat vorige week nog een miljoen doses van het vaccin ontving, een behoorlijke tegenslag. Zuid-Afrika was van plan om midden februari te starten met het inenten van zorgmedewerkers.

Uit het kleinschalige onderzoek, dat nog geen peer review heeft ondergaan, kon niet worden opgemaakt of het vaccin beschermt tegen ernstigere symptomen. Dat komt omdat de 2000 deelnemers personen vooral jonge en gezonde volwassenen waren.

Hervatten met prikken

Als uit volgende onderzoeken blijkt dat het AstraZeneca-vaccin wel werkt bij hevigere gevallen, overwegen Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten te hervatten met de vaccinaties. Ondertussen zullen in Zuid-Afrika andere vaccins worden uitgerold, beloofde Mkhize.

Ontwikkelaars van het AstraZeneca-vaccin verwachten dat ze de prik tegen de herfst zo hebben aangepast, dat die wel voldoende bescherming biedt tegen symptomen deze variant.

De Zuid-Afrikaanse mutatie is de meest voorkomende in Zuid-Afrika en hij is inmiddels al in 32 landen opgedoken. Meer dan 46.000 Zuid-Afrikanen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Moussa Faki doet er vier jaar bij aan het hoofd van de Afrikaanse Unie
6 Februari, 18:30 Skynet
De Tsjadische ex-premier Moussa Faki Mahamat is herverkozen als voorzitter van de Commissie van de Afrikaanse Unie. Hij was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen.


Steven Van Gucht: ?16% van besmettingen veroorzaakt door Britse variant?

In de laatste twee weken van januari werden zowat 16 procent van de coronabesmettingen veroorzaakt door de Britse variant. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano. De gemuteerde versie is daarmee nog wel in opkomst, maar de toename lijkt te vertragen in vergelijking met de eerste weken.
Eerste geval van Zuid-Afrikaanse variant in Vietnam
31 Januari, 10:21 Skynet
Vietnam heeft het eerste geval van de Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant vastgesteld. Dat melden de Vietnamese autoriteiten vandaag.


Besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant coronavirus nu ook in VS
28 Januari, 19:24 HLN.BE
Een besmettelijkere, in Zuid-Afrika ontdekte variant van het coronavirus is nu ook opgedoken in de Verenigde Staten. De mutatie werd vastgesteld bij twee volwassenen in de staat Zuid-Carolina.


Studie: Pfizer-vaccin slechts klein beetje minder effectief tegen belangrijke Zuid-Afrikaanse mutaties
28 Januari, 07:24 HLN.BE
Het vaccin dat Pfizer en BioNTech ontwikkeld hebben lijkt slechts een klein beetje van zijn effectiviteit te verliezen tegen een virus met drie belangrijke mutaties van de besmettelijke ?Zuid-Afrikaanse? variant, dat in een laboratorium werd ontwikkeld. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse medicijnenfabrikant.


Wordt de Zuid-Afrikaanse variant het zorgenkind van onze vaccinatie? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord
26 Januari, 04:31 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Uw vragen beantwoord.


'Kwart van vastgestelde besmettingen door Britse variant'
24 Januari, 14:30 De Tijd
15:15 Een kwart van alle vastgestelde besmettingen is momenteel aan de Britse coronavariant toe te schrijven. Bovendien zijn ook steeds meer uitbraken in scholen aan de variant te linken. Het doet de vraag ...


Na de uitbraak in Oostende: wat weten we over de Zuid-Afrikaanse variant?

De Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus waart rond in een ziekenhuis, woonzorgcentrum en revalidatiecentrum in Oostende. Het lijkt een kwestie van tijd voor ook elders in ons land gevallen gesignaleerd worden. Maar hoeveel zorgen moeten we ons daarom maken? En is die variant echt besmettelijker dan het ?normale? coronavirus?
Vrouw van 83 overlijdt aan Zuid-Afrikaanse coronavariant: ?Ook de klachten waren anders?
14 Januari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

In het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende is het eerste dodelijke slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus in ons land gevallen. Het gaat om een 83-jarige vrouw. Ze had geen reisgeschiedenis. ?Ook de klachten waren anders?, zegt Hans Rigauts, algemeen directeur van het ziekenhuis. ?Niet de typische longklachten, maar wel maag- en darmklachten.?
Eerste slachtoffer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende, ook mantelzorger uit Oostkamp besmet: ?Familie in aangescherpte quarantaine?
14 Januari, 18:06 HLN.BE
Het eerste Belgische slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, tevens de eerste vastgestelde besmetting in ons land, stierf in het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende. Het gaat om een Oostendse vrouw van 83 jaar, zonder reisgeschiedenis. Ook de zus van de vrouw, die haar mantelzorger is en in Oostkamp woont, is besmet. ?De familie gaat nu in verscherpte quarantaine?, zegt burgemeester Jan De Keyser.


Twee teruggekeerde reizigers mogelijk besmet met besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant
11 Januari, 17:01 Skynet
Minstens twee reizigers die onlangs terugkeerden uit Zuid-Afrika zijn mogelijk besmet met de zeer besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Dat meldt VTM NIEUWS. Piet Maes, assistent-professor virologie aan de KU Leuven, bevestigt het nieuws aan Belga. Op de resultaten is het nog wachten tot woensdag.


Nu ook besmetting met Zuid-Afrikaanse coronavariant in Nederland vastgesteld
8 Januari, 15:54 NOS nieuws

Voor het eerst is nu ook een besmetting met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus vastgesteld in Nederland. Dat meldt het RIVM.

De persoon om wie het gaat werd op 22 december positief getest op het coronavirus in de regio Midden- en West-Brabant. Op 7 januari bleek uit nader onderzoek dat het ging om de mutatie uit Zuid-Afrika. De GGD is gestart met een bron- en contactonderzoek.

Net als de Britse coronavariant is de Zuid-Afrikaanse mutatie waarschijnlijk een stuk besmettelijker dan het coronavirus waar de meeste mensen in Nederland mee besmet raken. Het RIVM doet steekproefsgewijs nader onderzoek naar positieve coronatesten om vast te stellen om welke variant het precies gaat. Daarmee moeten mutaties worden opgespoord.

Inmiddels is bij tientallen mensen in Nederland de Britse variant vastgesteld, onder meer vanwege een uitbraak op een school in Bergschenhoek. Er wordt echter vermoed dat de mutatie al veel wijder verspreid is in Nederland. Volgens viroloog Marion Koopmans gaat het om 1 tot 5 procent van nieuw vastgestelde besmettingen.

Hoewel de varianten besmettelijker zijn, werken de coronavaccins die nu worden uitgedeeld waarschijnlijk ook tegen deze mutaties, zeggen zowel vaccindeskundigen en de ontwikkelaars van de vaccins.
Premier bespreekt Afrikaanse thema's met commissievoorzitter Afrikaanse Unie
22 Mei 2018, 17:30 Skynet
Eerste minister Charles Michel heeft vandaag in Brussel een werkvergadering gehouden met Moussa Faki Mahamat, voorzitter van de commissie van de Afrikaanse Unie. De twee bespraken, tijdens hun eerste bilaterale ontmoeting, Afrikaanse thema's, meldt het kabinet van de premier. Net als Faki is ook de premier ervan overtuigd dat de problemen van de Afrikaanse landen door die Afrikaanse landen opgelost moeten worden. De Europese Unie heeft daarin ook nog een rol te spelen, maar enkel om de Afrikaanse landen in die inspanningen te ondersteunen. Later op de dag volgde ook een onderhoud met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.


WHO bezorgd over nieuwe uitbraak ebola in Congo
17 Mei 2018, 02:12 Volkskrant
Met de constatering van een nieuw geval van de besmettelijke ziekte ebola in de stad Mbandaka, in het noordwesten van de Democratische Republiek Congo, is de ebola-uitbraak een nieuwe fase ingegaan. Dat heeft de minister van gezondheid van Congo, Oly Ilunga Kalenga, verklaard.


Deze Afrikaanse landen willen Olympische Jeugdspelen in 2022 organiseren
3 Mei 2018, 20:06 Gazet v. Antwerpen

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft donderdag de vier Afrikaanse landen bekendgemaakt die interesse tonen om de Olympische Jeugdzomerspelen van 2022 te organiseren. Het betreft Botswana, Nigeria, Senegal en Tunesië.
Honderden miljoenen euro's aan compensatie voor Zuid-Afrikaanse mijnwerkers
3 Mei 2018, 19:30 Volkskrant
Een aantal Zuid-Afrikaanse goudproducenten heeft beloofd 335 miljoen euro uit te keren aan duizenden mijnwerkers die bij hun werk ernstige longaandoeningen hebben opgelopen, zoals silicose en tuberculose. De bedrijven bereikten donderdag daarover een schikking met advocatenkantoren die namens mijnwerkers een groepsgeding tegen hen hadden aangespannen. Het is de grootste schikking uit de Zuid-Afrik


Steeds vaker blijven Afrikaanse migranten in Marokko: 'Als een Marokkaan een broodje eet, zal hij dat met je delen'
3 Mei 2018, 17:06 Volkskrant
De grens naar Europa zit potdicht. Marokko is dus niet langer alleen een doorgangsland, maar ook een aankomstland voor migranten uit zuidelijker landen. 'Het leven in Europa is niet anders dan hier. Het enige verschil is de cultuur. Hier is meer liefdadigheid.' 'Interdit d'uriné ici' staat er op de metalen afscheiding rond het migrantenkamp. De spelling klopt niet helemaal, maar de boodschap zou d


FIFA betaalt Afrikaanse landen twee miljoen dollar voor WK-start
1 Mei 2018, 14:06 Gazet v. Antwerpen

De wereldvoetbalbond FIFA schrijft de vijf Afrikaanse landen die deelnemen aan het WK elk 2 miljoen dollar over voor de start van het toernooi. Dat meldt de Afrikaanse voetbalbond (CAF) op haar website. Het geld, een deel van de WK-premie die elk land krijgt, dient om de onderhandelingen met de spelers over bonussen te vergemakkelijken.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn