NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Afrikaanse

2News.be / Trefwoorden / Afrikaanse

Zuid-Afrikaanse kinderen jonger dan 10 mogen niet meer zelfstandig gamen
11 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
Zuid-Afrikaanse kinderen die jonger zijn dan tien jaar mogen alleen nog gamen als een volwassene toezicht houdt, meldt Business Insider woensdag. De nieuwe regels gaan volgende maand in.


Missie van zestigtal Belgische militairen in Centraal-Afrikaanse Republiek loopt ten einde
10 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
Een zestigtal Belgische militairen is na een missie van enkele maanden in de Centraal-Afrikaanse Republiek begonnen met de terugkeer. Ze namen er deel aan de Europese trainingsmissie EUTM RCA. Dat heeft een militaire woordvoerder gezegd.


Centraal-Afrikaanse Republiek erkent bitcoin als officieel betaalmiddel
29 April, 00:01 Tweakers
De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft de bitcoin uitgeroepen tot officieel betaalmiddel, bevestigt het bureau van de president. De CAR is het tweede land ter wereld dat hiertoe overgaat. El Salvador deed hetzelfde in 2021.


Brand in het Zuid-Afrikaanse parlement voorlopig nog niet uit
3 Januari, 00:04 NOS nieuws

Het parlementscomplex van Zuid-Afrika in Kaapstad staat sinds vanochtend in brand. Rond 18.00 uur waren er nog zo'n zeventig brandweerlieden in de weer om het vuur te blussen. Dat gebeurt onder meer met een grote hijskraan. Volgens de brandweer is het vuur moeilijk te doven vanwege de vele kleden en houten vloeren in het complex, waarvan sommige delen al 138 jaar oud zijn.

De brand brak vanochtend uit in een deel van het complex waarin kantoren zijn gevestigd. Daarna sloeg het over naar het modernere gedeelte, waarin het Lagerhuis huist. Delen van het dak zijn ingestort. De autoriteiten vrezen voor veel schade en mogelijk instortingsgevaar.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel is volgens president Ramaphosa iemand gearresteerd, het gaat om een 49-jarige man. Hij wordt momenteel ondervraagd. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het gebouw was vanwege het kerstreces gesloten.

Tientallen brandweermensen zijn bezig met het blussen van de brand.

Eerder was op beelden op sociale media te zien dat een grote rookpluim opsteeg vanuit het gebouw en dat de vlammen uit het dak sloegen.

"Het hele parlementaire complex is zwaar beschadigd, staat onder water en heeft rookschade", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Het dak boven de oude vergaderzaal is helemaal verdwenen en de aangrenzende kantoren zijn verwoest." Volgens de woordvoerder is ook het plafond van de vergaderzaal van het Lagerhuis naar beneden gekomen.

Het parlementsgebouw in Kaapstad bestaat uit drie delen, waaronder het originele en oudste gebouw dat in 1884 werd voltooid. De nieuwere toevoegingen, gebouwd in 1920 en 1980, huisvesten het Zuid-Afrikaanse parlement.
Marc Wilmots grijpt met Raja Casablanca naast Afrikaanse Super Cup
23 December 2021, 00:01 Skynet Sport
Het Raja Casablanca van voormalig bondscoach Marc Wilmots heeft woensdag naast de Afrikaanse Super Cup gegrepen. In het Qatarese Al Rayyan verloren ze na het nemen van strafschoppen met 6-5 van het Egyptische Al Ahly.


Zuid-Afrikaanse rechter geeft Shell vrijbrief om naar olie te zoeken in walvisgebied
5 December 2021, 00:07 Volkskrant
Shell mag ondanks bezwaren van milieugroepen seismisch onderzoek gaan doen voor de oostkust van Zuid-Afrika. Dat heeft een Zuid-Afrikaanse rechter vrijdag bepaald. In het bij walvissen populaire gebied worden aanzienlijke oliereserves vermoed.


Afrikaanse Unie schorst Soedan na staatsgreep
28 Oktober 2021, 00:00 HLN.BE
De Afrikaanse Unie heeft lidstaat Soedan geschorst vanwege de militaire staatsgreep in het land. Dat wordt nu uitgesloten van alle activiteiten binnen de unie tot burgers weer aan de macht zijn, staat in een verklaring. Het leger in Soedan, een van de grootste landen in Afrika, arresteerde begin deze week de premier en riep de noodtoestand uit. Dat leidde tot dagenlange protesten onder de bevolking.


Staking in Zuid-Afrikaanse metaalsector bezorgt autobouwers nieuwe kopzorgen
6 Oktober 2021, 00:05 NU.NL - Economie
In Zuid-Afrika is dinsdag een staking in de metaalindustrie van start gegaan. De unie van Zuid-Afrikaanse metaalbewerkers (NUMSA), waar zo'n 155.000 mensen bij aangesloten zijn, heeft ertoe opgeroepen de gehele sector plat te leggen. Daarmee wil de vakbond zijn looneis kracht bijzetten. De door chiptekorten geplaagde auto-industrie wacht door de staking mogelijk een nieuwe klap.


Zuid-Afrikaanse ex-president Zuma heeft zichzelf aangemeld aan gevangenis
8 Juli 2021, 00:00 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse ex-president Jacob Zuma (79), die tot een celstraf van vijftien maanden is veroordeeld, heeft zichzelf woensdag dan toch aangemeld aan de gevangenis. Dat heeft zijn stichting bekendgemaakt.


Onze vaccinstrategie blijft ongewijzigd, ook al werkt het AstraZeneca-vaccin niet tegen de Zuid-Afrikaanse variant
7 Februari 2021, 22:56 HLN.BE
Zuid-Afrika schort de vaccinatiecampagne tijdelijk op. Bedoeling was om de komende dagen van start te gaan met een miljoen AstraZeneca-vaccins. Uit een studie blijkt nu echter dat het middel maar een beperkte bescherming biedt tegen de milde ziekteverschijnselen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. ?Het gaat belangrijk zijn om deze variant zo veel mogelijk uit ons land te houden?, stelt viroloog Marc Van Ranst op Twitter. Van Ranst zegt in een gesprek met onze redactie ook dat dit nog geen gevolgen heeft voor onze vaccinatiestratgie.


Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming
7 Februari 2021, 22:26 NOS nieuws

Zuid-Afrika heeft het inenten met het AstraZeneca-vaccin opgeschort. Uit eerste testresultaten zou blijken dat het vaccin beperkte bescherming biedt tegen milde en matige symptomen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize bekendgemaakt.

Het nieuws is voor het Afrikaanse land, dat vorige week nog een miljoen doses van het vaccin ontving, een behoorlijke tegenslag. Zuid-Afrika was van plan om midden februari te starten met het inenten van zorgmedewerkers.

Uit het kleinschalige onderzoek, dat nog geen peer review heeft ondergaan, kon niet worden opgemaakt of het vaccin beschermt tegen ernstigere symptomen. Dat komt omdat de 2000 deelnemers personen vooral jonge en gezonde volwassenen waren.

Hervatten met prikken

Als uit volgende onderzoeken blijkt dat het AstraZeneca-vaccin wel werkt bij hevigere gevallen, overwegen Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten te hervatten met de vaccinaties. Ondertussen zullen in Zuid-Afrika andere vaccins worden uitgerold, beloofde Mkhize.

Ontwikkelaars van het AstraZeneca-vaccin verwachten dat ze de prik tegen de herfst zo hebben aangepast, dat die wel voldoende bescherming biedt tegen symptomen deze variant.

De Zuid-Afrikaanse mutatie is de meest voorkomende in Zuid-Afrika en hij is inmiddels al in 32 landen opgedoken. Meer dan 46.000 Zuid-Afrikanen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Moussa Faki doet er vier jaar bij aan het hoofd van de Afrikaanse Unie
6 Februari 2021, 18:30 Skynet
De Tsjadische ex-premier Moussa Faki Mahamat is herverkozen als voorzitter van de Commissie van de Afrikaanse Unie. Hij was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen.


Steven Van Gucht: ?16% van besmettingen veroorzaakt door Britse variant?
5 Februari 2021, 11:00 Gazet v. Antwerpen

In de laatste twee weken van januari werden zowat 16 procent van de coronabesmettingen veroorzaakt door de Britse variant. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano. De gemuteerde versie is daarmee nog wel in opkomst, maar de toename lijkt te vertragen in vergelijking met de eerste weken.
Eerste geval van Zuid-Afrikaanse variant in Vietnam
31 Januari 2021, 10:21 Skynet
Vietnam heeft het eerste geval van de Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant vastgesteld. Dat melden de Vietnamese autoriteiten vandaag.


Besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant coronavirus nu ook in VS
28 Januari 2021, 19:24 HLN.BE
Een besmettelijkere, in Zuid-Afrika ontdekte variant van het coronavirus is nu ook opgedoken in de Verenigde Staten. De mutatie werd vastgesteld bij twee volwassenen in de staat Zuid-Carolina.


Studie: Pfizer-vaccin slechts klein beetje minder effectief tegen belangrijke Zuid-Afrikaanse mutaties
28 Januari 2021, 07:24 HLN.BE
Het vaccin dat Pfizer en BioNTech ontwikkeld hebben lijkt slechts een klein beetje van zijn effectiviteit te verliezen tegen een virus met drie belangrijke mutaties van de besmettelijke ?Zuid-Afrikaanse? variant, dat in een laboratorium werd ontwikkeld. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse medicijnenfabrikant.


Wordt de Zuid-Afrikaanse variant het zorgenkind van onze vaccinatie? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord
26 Januari 2021, 04:31 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Uw vragen beantwoord.


'Kwart van vastgestelde besmettingen door Britse variant'
24 Januari 2021, 14:30 De Tijd
15:15 Een kwart van alle vastgestelde besmettingen is momenteel aan de Britse coronavariant toe te schrijven. Bovendien zijn ook steeds meer uitbraken in scholen aan de variant te linken. Het doet de vraag ...


Na de uitbraak in Oostende: wat weten we over de Zuid-Afrikaanse variant?
23 Januari 2021, 16:54 Gazet v. Antwerpen

De Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus waart rond in een ziekenhuis, woonzorgcentrum en revalidatiecentrum in Oostende. Het lijkt een kwestie van tijd voor ook elders in ons land gevallen gesignaleerd worden. Maar hoeveel zorgen moeten we ons daarom maken? En is die variant echt besmettelijker dan het ?normale? coronavirus?
Vrouw van 83 overlijdt aan Zuid-Afrikaanse coronavariant: ?Ook de klachten waren anders?
14 Januari 2021, 20:24 Gazet v. Antwerpen

In het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende is het eerste dodelijke slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus in ons land gevallen. Het gaat om een 83-jarige vrouw. Ze had geen reisgeschiedenis. ?Ook de klachten waren anders?, zegt Hans Rigauts, algemeen directeur van het ziekenhuis. ?Niet de typische longklachten, maar wel maag- en darmklachten.?Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn