NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Afghanistan

2News.be / Trefwoorden / Afghanistan

Kaag stapt op na motie van afkeuring over aanpak Afghanistan-crisis, Bijleveld blijft
Zaterdag, 00:08 Volkskrant
Minister Kaag van Buitenlandse Zaken stapt op. Dat heeft ze donderdagavond bekendgemaakt nadat de Kamer een motie van afkeuring had aangenomen over haar aanpak van de evacuatie-operatie in Afghanistan. Minister Bijleveld, tegen wie ook een motie van afkeuring werd aangenomen en die de afgelopen maanden veel kritiek kreeg uit de Kamer, blijft zitten.


Door Britten getrainde sluipschutter in Afghanistan ?doodgeschoten dag na verzoek om hulp?
16 September, 00:01 HLN.BE
De taliban hebben naar verluidt een Afghaanse sluipschutter doodgeschoten die zondag een collega in het Verenigd Koninkrijk om hulp had gevraagd. Het gaat om een 28-jarige sergeant die deel uitmaakte van een door Britse speciale troepen opgerichte commando-eenheid, zo vernam Sky News.


Zebulon Simentov, ?de laatste Jood in Afghanistan?, heeft het land verlaten
11 September, 00:06 Volkskrant
Naar eigen zeggen was hij nog ?de enige Jood in Afghanistan?. Maar deze week verliet ook Zebulon Simentov, die in een vervallen synagoge in Kabul woonde, het land. Hij vertrok per bus naar buurland Tadzjikistan.


Europese Unie legt focus op hulp aan regio rond Afghanistan
1 September, 00:01 Skynet Belgie
De Europese Unie richt al haar aandacht op het stabiliseren van de regio rond Afghanistan, zodat de noodzakelijke humanitaire hulp de meest kwetsbare slachtoffers van de machtsovername door de taliban kan bereiken. Dat zijn de ministers die bevoegd zijn voor Binnenlandse Zaken en Asiel en Migratie vandaag overeengekomen. "We moeten een humanitaire crisis vermijden om ook een migratiecrisis te vermijden", vatte Europees commissaris Ylva Johansson het samen.


Taliban aan de macht - Wereldbank schort hulp aan Afghanistan op, toont zich ongerust over lot van vrouwen
31 Augustus, 00:04 Skynet Economie
De Wereldbank schort haar hulp aan Afghanistan op, na de machtsname door de taliban. Dat heeft de Wereldbank dinsdagavond bekendgemaakt. Wel wordt bekeken hoe er steun kan blijven gegeven worden aan het Afghaanse volk, klinkt het.


Eerste zending medische hulpgoederen van WHO aangekomen in Afghanistan
31 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
In Afghanistan is maandagmiddag een lading medische hulpgoederen aangekomen. Het gaat om een eerste zending sinds de radicaal-islamistische taliban de macht hebben gegrepen, zo meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).


31 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
Taliban aan de macht - Taliban vieren terugtrekking VS
31 Augustus, 00:03 Skynet
De radicaalislamitische taliban heeft het vertrek van de laatste Amerikaanse troepen uit Afghanistan gevierd als "historisch". Taliban-woordvoerder Zabihoellah Moedjahid zegt dat het land nu weer "volledig onafhankelijk" is.


Vooral het verborgen erfgoed, de tradities, lopen gevaar in Afghanistan, zegt deze expert
28 Augustus, 00:05 Volkskrant
Toen de Taliban twintig jaar geleden metershoge boeddhabeelden opbliezen, ontstak de wereld in woede. Zover komt het nu niet, voorspelt erfgoedexpert Bastien Varoutsikos. Vooral het verborgen erfgoed, de tradities, lopen gevaar.


Turkije trekt troepen terug uit Afghanistan
26 Augustus, 00:02 HLN.BE
Turkije is gestart met de terugtrekking van de troepen die instaan voor de veiligheid op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat heeft het Turkse ministerie van Defensie woensdagavond aangekondigd.


Geen vliegshow bij GP Zandvoort: 'Ongepast wegens situatie in Afghanistan'
25 Augustus, 00:04 NU.NL - Sport
Het ministerie van Defensie heeft dinsdag besloten om de zogenoemde fly past tijdens de Grand Prix in Zandvoort te annuleren. De vliegshow met jachtvliegtuigen gaat niet door vanwege de ontwikkelingen in Afghanistan.


?Vrouwenrechten binnen sharia?: wat staat de meisjes en vrouwen in Afghanistan te wachten?
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
De Taliban zeggen dat ze als de nieuwe machthebbers in Afghanistan de rechten van vrouwen zullen respecteren, zij het binnen het kader van de sharia. Maar wat betekent dat?


De ineenstorting van de westerse doelen in Afghanistan laat de Navo kwetsbaar achter
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
Behalve voor de VS en Europese landen zijn de beelden uit Afghanistan ook een ramp voor de Navo. Het westerse bondgenootschap nam ruim vijftien jaar geleden de leiding bij de stabilisatie en wederopbouw van Afghanistan.


?De doden uit Afghanistan kunnen niet praten, daarom vertel ik mijn verhaal?
21 Augustus, 00:01 De Tijd
01:30 Omdat hij voor een internationale organisatie werkte, vermoordden de taliban zijn vader en staken ze zijn huis in brand. Op de vlucht naar Europa moest hij zijn zoontje in het zand begraven. Nu woont ...


?Chinese regering bereid honderden miljoenen in Afghanistan te steken?
19 Augustus, 00:02 HLN.BE
De Chinese regering zou bereid zijn om honderden miljoenen dollars te steken in de wederopbouw van de kritieke infrastructuur van Afghanistan. Dat zeggen hoge Aziatische diplomaten, die niet bij naam genoemd willen worden, tegen de Britse zakenkrant Financial Times.


Amper nog vrouwen op straat in Kaboel: ?Ik ben bezorgd om mijn dochters en alle meisjes in Afghanistan?
19 Augustus, 00:02 HLN.BE
In Kaboel lijkt het gewone leven te hernemen, al zie je bijna geen vrouwen meer op straat. Ze zijn doodsbang. De taliban beloven wel dat ze de vrouwenrechten zullen respecteren, maar veel vrouwen geloven daar niks van, vertellen ze aan CNN-correspondente Clarissa Ward.


KLM en andere maatschappijen vermijden het luchtruim boven Afghanistan
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
KLM vermijdt momenteel het luchtruim van Afghanistan naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond de machtsovername van de Taliban in het Aziatische land. Ook luchtvaartmaatschappijen als United Airlines, British Airways en Virgin Atlantic geven aan om het gebied heen te vliegen


Conflict Afghanistan - Moefti van Oman feliciteert Afghaanse volk met "overwinning"
17 Augustus, 00:03 Skynet
De moefti van het sultanaat Oman, de hoogste religieuze autoriteit in het land, heeft het Afghaanse volk maandag "gefeliciteerd met zijn overwinning op de indringers" nadat het land in de handen van de taliban viel. Het gaat om de eerste felicitaties aan de islamitische beweging door een religieuze autoriteit in een van de Golfstaten. Verschillende regeringen in de regio reageerden daarentegen met een oproep tot stabiliteit en bescherming van de burgerbevolking.


Conflict Afghanistan - Duits legervliegtuig in Kaboel geland voor evacuatiemissie
17 Augustus, 00:03 Skynet
Op de luchthaven van Kaboel is daarnet een A400M transportvliegtuig van de Duitse luchtmacht geland om te beginnen met de evacuatie van Duitse burgers uit Afghanistan. Dat hebben veiligheidsbronnen gemeld aan het Duitse persagentschap dpa.


Conflict Afghanistan - VS hebben nooit een natie willen bouwen in Afghanistan
17 Augustus, 00:03 Skynet
Onze missie in Afghanistan was nooit bedoeld om een land op te bouwen. Dat heeft president Joe Biden maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de plotse herovering van Afghanistan door de taliban.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn