NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Afghaanse

2News.be / Trefwoorden / Afghaanse

De Afghaanse Sara demonstreert voor haar vijf dochters: ?Wat hebben zij voor toekomst??
11 September, 00:06 Volkskrant
De Volkskrant belt regelmatig met Afghaanse burgers over de veranderingen in hun leven nu de Taliban weer aan de macht zijn. ?Zodra ik ga praten, moet ik huilen.?


Vluchten met Afghaanse vluchtelingen naar VS opgeschort na enkele gevallen van mazelen
11 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De vluchten met Afghaanse vluchtelingen naar de Verenigde Staten zijn uit voorzorg opgeschort na vier gevallen van de mazelen bij personen die recent aangekomen waren op Amerikaanse bodem. Dat meldt de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, vrijdag.
Google schermt e-mailaccounts van Afghaanse ambtenaren af voor Taliban
8 September, 00:09 NU.NL - Tech
Google zou uit voorzorg de e-mailaccounts van diverse Afghaanse ambtenaren hebben afgeschermd, schrijft Reutersvrijdag op basis van ingewijden. Dit zou het techbedrijf doen om te voorkomen dat de Taliban de accounts gebruiken om critici en tegenstanders op te sporen. Hoeveel accounts er precies zijn afgeschermd, is niet duidelijk.


De Afghaanse atlete die ondanks alles toch haar weg vond naar de Paralympische Spelen
4 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Zakia Khudadadi kwam donderdag in actie op de Paralympische Spelen in Tokio. De Taekwondoka is de eerste Afghaanse atlete op het toernooi sinds 2004. Nadat de taliban Kaboel bezetten leek haar deelname een verloren zaak, maar dankzij een internationale inspanning slaagde ze erin Tokio te bereiken.
Taliban aan de macht - Taliban beloven uitgezette Afghaanse migranten terug te nemen
31 Augustus, 00:03 Skynet
De taliban zijn bereid uitgezette Afghaanse vluchtelingen en migranten terug te nemen, heeft woordvoerder Zabihoellah Moedjahid gezegd in een interview met de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Dat geldt volgens hem ook voor Afghanen die uitgezet worden omdat ze een misdrijf hebben begaan.


Jihadistische fanaten IS-K hinderen Taliban te groeien in rol van Afghaanse gezagsdragers
28 Augustus, 00:05 Volkskrant
In hoeverre bedreigt terreurbeweging IS-K het nieuwe Afghaanse bewind? Al is ze is niet groot, voor angst zaaien volstaat een kleine groep mensen die bereid is tot offers. En IS-K kan bogen op jonge aanwas.


Airbnb wil onderdak bieden aan twintigduizend Afghaanse vluchtelingen
25 Augustus, 00:02 NU.NL - Economie
De huizenverhuurapp Airbnb roept zijn verhuurders op om Afghaanse vluchtelingen een tijdelijk onderkomen te geven. Het bedrijf betaalt de verhuurders daarvoor. In totaal wil Airbnb zo twintigduizend vluchtelingen huisvesten, kondigt CEO Brian Chesky aan op Twitter.


Kabinet toch coulanter voor Afghaanse medewerkers, krijgen dezelfde behandeling als Afghaanse tolken
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
Het kabinet is woensdagavond laat toch deels tegemoet gekomen aan de wens van de Kamer: al het personeel dat in Afghanistan voor Nederland heeft gewerkt, moet dezelfde behandeling krijgen als de Afghaanse tolken. Daarbij blijft een beperkende factor gelden: het moet gaan ?om personen die langdurig ingehuurd waren door Nederland of een contract hadden met Nederland.?


Als Afghaanse vluchteling maak je weinig kans bij de IND
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
Nederland is al een tijd een van de strengste landen van de EU als het gaat om vluchtelingen uit Afghanistan. Dat blijkt uit cijfers van statistiekenbureau Eurostat.


Conflict Afghanistan - Moefti van Oman feliciteert Afghaanse volk met "overwinning"
17 Augustus, 00:03 Skynet
De moefti van het sultanaat Oman, de hoogste religieuze autoriteit in het land, heeft het Afghaanse volk maandag "gefeliciteerd met zijn overwinning op de indringers" nadat het land in de handen van de taliban viel. Het gaat om de eerste felicitaties aan de islamitische beweging door een religieuze autoriteit in een van de Golfstaten. Verschillende regeringen in de regio reageerden daarentegen met een oproep tot stabiliteit en bescherming van de burgerbevolking.


Laat Nederland als enige zijn Afghaanse oud-medewerkers stikken?
14 Augustus, 00:06 Volkskrant
Terwijl het kabinet op de rem staat, dringt een deel van de Kamer aan op de spoedige komst van tolken en ook andere mensen die de krijgsmacht in Afghanistan ondersteunden. Tot dusver kon een meerderheid van de Kamer hoog of laag springen, maar bleef het kabinet vasthouden aan een reactieve en defensieve houding ten aanzien van lokaal personeel in Afghanistan, waar Nederlandse militairen bijna 20 jaar actief waren.


Taliban doden in Kabul hoofd communicatie Afghaanse regering
7 Augustus, 00:04 NOS nieuws

De Taliban hebben het hoofd van het Centrum voor Media en Informatie van de Afghaanse regering gedood. Dawa Khan Menapal werd doodgeschoten toen hij voor het vrijdagmiddaggebed onderweg was naar een moskee in hoofdstad Kabul. Voorheen was hij plaatsvervangend woordvoerder van de Afghaanse president Ashraf Ghani.

Het is de tweede aanslag in twee dagen tijd met een vertegenwoordiger van de Afghaanse regering als doelwit. Woensdag ontplofte een bom in de zwaar beveiligde wijk Sherpur in Kabul. De aanslag was gericht tegen minister van Defensie Bismillah Khan, maar hij was niet thuis. De bom kostte het leven aan zeker acht burgers en twintig mensen raakten gewond.

Een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken noemde de aanslag tegen persbureau AFP barbaars en laf. Hij karakteriseerde Menapal als "een jonge man die een rots in de branding was tegen de propaganda van de vijand en die altijd een grote steun is geweest voor de Afghaanse regering".

VN-veiligheidsraad bespreekt situatie

In de VN-Veiligheidsraad wordt vandaag gesproken over de situatie in Afghanistan. De gesprekken gaan onder meer over de snelle opmars van de Taliban sinds de westerse troepen zich uit het land hebben teruggetrokken. Intussen zijn verschillende steden in het westen en zuiden van het land in hun handen.
Afghaanse president wijt verslechterende militaire situatie aan "abrupte" terugtrekking VS
3 Augustus, 00:05 Skynet Buitenland
Dat de militaire situatie in Afghanistan verslechtert, is te wijten aan het "abrupte" besluit van de Verenigde Staten om alle Amerikaanse troepen uit het land terug te trekken. Dat zei de Afghaanse president Ashraf Ghani maandag in een toespraak in het parlement.


Thuis bij deze Nederlandse veteranen klinkt de echo van Afghaanse bermbommen
31 Juli, 00:05 Volkskrant
Het vertrek van de Nederlandse troepen uit Afghanistan is niet het einde van het verhaal. De langste Nederlandse militaire uitzending is na twintig jaar deel van de Nederlandse samenleving. Wij zijn uit Afghanistan, maar Afghanistan niet uit ons, vertellen veteranen Kenny van Geijlswijk en Roy Grinwis.


Afghaanse leger machteloos tegen Taliban: meer dan 200 steden bezet
24 Juli, 00:05 Volkskrant
De opmars van de Taliban aan de vooravond van het vertrek van de Amerikaanse en andere westerse troepen uit Afghanistan gaat onverminderd door. De radicaal-islamitische opstandelingen beheersen meer dan de helft van alle Afghaanse districtshoofdsteden.


Prijswinnende Reuters-fotograaf komt om bij strijd tussen Afghaanse commando?s en Taliban
17 Juli, 00:07 Volkskrant
Bij zware gevechten in het zuiden van Afghanistan is een fotograaf van het persbureau Reuters omgekomen. Volgens een Afghaanse legercommandant werd Danish Siddiqui, die in 2018 de Pulitzerprijs won, vlakbij de grens met Pakistan gedood.


Minstens 50 doden bij gevechten in drie Afghaanse provincies
18 Mei 2018, 15:42 Skynet
In Afghanistan zijn in verschillende provincies zware gevechten tegen de taliban aan de gang. Vanochtend vielen talibanstrijders in de oostelijke provincie Ghazni een districtscentrum aan en doodden minstens 14 manschappen van de veiligheidstroepen, aldus provincieraadslid Nasir Ahmed Fakiri. De gevechten werden ook in de namiddag voortgezet. Andere bronnen spraken ook van slachtoffers onder de taliban, maar cijfers werden niet genoemd.


Zeven Afghaanse migranten verdronken in Egeïsche Zee
15 Mei 2018, 11:30 Skynet
Zeven Afghaanse migranten, onder wie drie kinderen, zijn gisterenavond verdronken toen hun boot in de Egeïsche Zee kapseisde. De migranten probeerden vanuit Turkije de Egeïsche Zee over te steken om het Griekse eiland Lesbos te bereiken, aldus het Turkse staatspersagentschap Anadolu. Dertien mensen, onder wie een vermoedelijke Iraanse mensensmokkelaar, werden gered. Dat meldt de Turkse kustwacht.


VN: 30 kinderen omgekomen bij aanval Afghaanse leger in april
7 Mei 2018, 20:42 NOS nieuws

De VN-missie in Afghanistan zegt dat bij een helikopteraanval van het Afghaanse leger in april 30 kinderen zijn omgekomen. In totaal vielen er 36 doden. Onder de 71 gewonden waren 51 kinderen. De VN sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn gevallen.

Bij de aanval van 2 april werden deelnemers aan een religieuze bijeenkomst in Kunduz met raketten en mitrailleurvuur bestookt. De aanval ging door toen ze op de vlucht sloegen. De onderzoekers hebben niet kunnen vaststellen of de militairen met opzet op burgers hebben geschoten. De bijeenkomst was een ceremonie waarbij jongens passages de Koran uit het hoofd moesten reciteren.

De Afghaanse minister van Defensie zei die dag dat de aanval aan meer dan 30 Talibanstrijders het leven had gekost. Ze zouden aan een militaire parade hebben deelgenomen. Er zouden geen burgers aanwezig zijn geweest. Later erkende de regering dat er wel burgers waren omgekomen. Ze beloofde een onderzoek, maar er zijn nog geen resultaten bekendgemaakt.

In het rapport onderstreept de VN de risico's van de nieuwe strategie van het Afghaanse leger, waarin de Taliban vooral vanuit de lucht worden aangevallen. In 2015 kwamen in Kunduz 42 mensen om toen een ziekenhuis getroffen werd bij een aanval van Amerikaanse militairen.
Tientallen slachtoffers bij bomaanslag op Afghaanse moskee
6 Mei 2018, 11:42 NOS nieuws

Bij een bomaanslag op een moskee in Oost-Afghanistan zijn tientallen slachtoffers gevallen. In de provincie Khost vielen volgens een lokale bestuurder zeker twaalf doden en 33 gewonden. Het aantal slachtoffers loopt vermoedelijk nog verder op.

Vandaag kwamen mensen voor het middaggebed samen bij de moskee, die als registratiecentrum dient bij de parlementsverkiezingen in oktober. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar zowel de Taliban als aan Islamitische Staat gelieerde groepen plegen regelmatig aanslagen in Afghanistan. IS is voor zowel bekend niet aanwezig in Khost, maar breidde zijn aanwezigheid onlangs wel uit naar andere gebieden.

Maandag werd een journalist die onder meer werkte voor de BBC en Reuters nog doodgeschoten in een buitenwijk van Khost, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Dezelfde dag kwamen tientallen mensen om, onder wie negen journalisten, bij een zelfmoordaanslag in Kabul.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn