NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Actie


Dierenrechtenorganisatie voert in Hasselt actie tegen vergassen van eendagskuikens
Vandaag, 00:02 Skynet Economie
Dierenrechtenactivisten van Bite Back hebben zaterdagnamiddag in Hasselt actiegevoerd tegen het vergassen van eendagskuikens. Momenteel worden in Vlaanderen zowat 24 miljoen kuikens vergast per jaar, of 65.000 kuikens per dag, zeggen de actievoerders.


Donderdag, 00:21 Volkskrant
Rvc FC Utrecht keurt actie Van Seumeren in kleedkamer af: 'Hij is te ver gegaan'
23 Maart, 00:04 NU.NL - Sport
De raad van commissarissen van FC Utrecht is niet te spreken over de actie van Frans van Seumeren na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2). De clubeigenaar barstte na de nederlaag in woede uit in de kleedkamer van de Domstedelingen.


Jongeren Extinction Rebellion voeren actie bij Nachtwacht
6 Maart, 00:06 NOS nieuws

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben actiegevoerd bij het schilderij De Nachtwacht in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een groep van tien jongeren stond met een spandoek voor het schilderij van Rembrandt. Activisten hebben beelden van de actie in een livestream gedeeld:

Het kunstwerk is voor zover bekend niet beschadigd of, zoals bij eerdere acties in musea, besmeurd met verf.

Op Twitter schrijft Extinction Rebellion dat de demonstranten 15 tot 22 jaar oud zijn. "De boodschap is helder, geen kunst op een ondergelopen planeet." De groep riep het museum op de banden met "fossiele bedrijven als KLM te verbreken".

De betogers zijn door de bewaking van het museum afgevoerd en naar buiten begeleid. Ook ouders en grootouders waren bij de actie.

Een van de aanwezige actievoerders zegt tegen de NOS dat ze gewoon een kaartje hadden gekocht. Voor De Nachtwacht haalden ze hun spandoeken tevoorschijn en riepen ze leuzen waarin ze gerechtigheid voor het klimaat vragen.

'Goed voorbereid'

Daarna ging het heel snel. "De beveiligers waren blijkbaar goed voorbereid, want ze kwamen gelijk met schermen om ons heen staan", zegt actievoerder Pippi van Ommen, die mee was als begeleider van de jongeren.

Desondanks konden ze nog even door met hun actie. Na een kwartier werden de actievoerders gesommeerd weg te gaan. "Ze stonden op het punt om de politie te bellen, maar we hebben gezegd dat we niets hebben besmeurd en onszelf ook niet aan het glas hadden vastgeplakt. Daarna mochten we gaan."

Geen aangifte

Het Rijksmuseum laat weten geen aangifte te doen. "We hebben ze verzocht om mee te gaan en dat hebben ze ook netjes gedaan. Ze hebben ook verder niets beschadigd."

Over de schermen die de beveiligers om de groep heen plaatste zegt een woordvoerder van het museum dat het om bedrijfshulpverleningsschermen ging. "Die zetten we neer om de bedrijfsvoering te kunnen voortzetten. Meestal als iemand flauwvalt."

Beveiliging

Het Rijksmuseum wil niet inhoudelijk ingaan op de kritiek van de actievoerders op de banden met 'fossiele' bedrijven.

Over de beveiliging zegt de woordvoerder dat die goed is. "De beveiliging heeft hoge prioriteit. Grote tassen worden gecontroleerd, maar blijkbaar hadden ze de spandoeken onder hun kleding verstopt", zegt de woordvoerder.
Stroll komt na polsoperatie toch in actie tijdens openingsrace in Bahrein
3 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
Lance Stroll komt na een operatie aan zijn geblesseerde pols komend weekend toch in actie tijdens de openingsrace van de Formule 1 in Bahrein. De Canadees miste eerder de testdagen na een val van zijn fiets.


Spontane actie Aviapartner - Bagageafhandeling verloopt zondag opnieuw normaal
20 Februari, 02:07 Skynet Economie
Op de luchthaven van Zaventem verloopt de bagageafhandeling door Aviapartner zondag opnieuw normaal. Dat bevestigen de socialistische transportbond BTB en Brussels Airport zondagochtend. Woensdag worden de onderhandelingen tussen personeel en directie wel voortgezet.


De ene staking steekt de andere aan: steeds meer mensen komen in actie
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
Het aantal stakingen in ons land neemt toe, maar taferelen zoals in Frankrijk en Griekenland zijn niet aan de orde. Wel kunnen de stakingen een sneeuwbaleffect hebben, want staken is "besmettelijk".


Boeren voeren morgen opnieuw actie tegen stikstofakkoord
11 Februari, 00:10 Skynet Economie
Boeren en landbouworganisaties gaan morgen opnieuw actie voeren tegen het stikstofakkoord, zo kondigen ze aan in een persbericht. De actie zal plaatsvinden voor de ambtswoning van de Vlaamse minister-president op het Martelaarsplein in Brussel, omstreeks 10 uur.


Spotify en coalitie van mediabedrijven eisen actie tegen Apple
20 Januari, 00:09 Techzine
Deezer, Spotify en een coalitie van mediabedrijven roepen de Europese Commissie op om actie te ondernemen tegen Apple. De techgigant wordt beschuldigd van machtsmisbruik op de App Store. De coalitie schreef aan Eurocomissaris Margrethe Vestager in een brief namens de industrie. Naar eigen zeggen eisen de bedrijven actie om Europese consumenten te beschermen. De coalitie […]


RTBF-actie Viva for Life brengt recordbedrag van 8 miljoen euro op
24 December 2022, 00:04 Skynet
Viva for Life, de solidariteitsactie van de Franstalige openbare omroep RTBF tegen kinderarmoede, heeft een recordbedrag van iets meer dan 8 miljoen euro opgebracht. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt.


.Actie - December Prijzenparade 2022 - Dag 3
22 December 2022, 00:02 Tweakers
Voor het achtste jaar op rij organiseert Tweakers de December Prijzen Parade! Laten we er met zijn allen een geweldige feestweek van maken die volop in het teken staat van het weggeven en ontvangen van cadeaus. Tweakers doet dit in samenwerking met zijn partners. Zie jij onderstaande weggeefactie helemaal zitten en wil je als trouw community-lid kans maken? Meld je dan aan via de poll onder het artikel!


Huis verwoest van Iraanse klimster die zonder hoofddoek in actie kwam
5 December 2022, 00:02 NU.NL - Sport
De familiewoning van de Iraanse sportklimster Elnaz Rekabi, die in oktober bij een toernooi in Zuid-Korea aantrad zonder hoofddoek, is verwoest. Dat zou te zien zijn op videobeelden van het hervormingsgezinde kanaal IranWire.


Nuis krijgt aanwijsplek voor World Cup in Heerenveen, ook Westenbroek in actie
14 November 2022, 00:05 NU.NL - Sport
Kjeld Nuis heeft voor de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen komend weekend een aanwijsplek gekregen op zowel de 1.000 als 1.500 meter. Dat gaat ten koste van Wesley Dijs en Jordy van Workum, die nu als reserve op de lijst staan.


Musea verontwaardigd en extra alert na actie in Mauritshuis
28 Oktober 2022, 00:05 NOS nieuws

Vanuit de Nederlandse museumwereld is verontwaardigd gereageerd op de actie van klimaatactivisten in het Mauritshuis waarbij een man zijn hoofd vastlijmde aan de glasplaat voor Meisje met de parel. "Ook een schilderij achter glas kan je beschadigen".

"Dit is verschrikkelijk", zegt Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging, die de belangen behartigt van Nederlandse musea. "Het doet pijn, en dat is wat ze willen."

Het Fries Museum laat weten mee te leven met het Mauritshuis. "Kunst is van ons allemaal: erfgoed en kunst bieden een spiegel naar het verleden en een blik op de toekomst", schrijft het museum. "Laat de cultuursector geen doelwit zijn voor vandalisme. Ook niet wanneer het gaat om zo'n urgente boodschap."

"Demonstreren is een groot goed en iedereen heeft het recht om een punt te maken. Maar alsjeblieft: laat ons gezamenlijk erfgoed met rust", zegt ook staatssecretaris Uslu (Cultuur). "Het aanvallen van weerloze kunstwerken is niet de juiste manier."

Ook Rijksmuseum-directeur Taco Dibbits veroordeelt de actie. Hij zegt "voor geen enkele aanval op kunst" begrip te hebben.

Hoewel het Mauritshuis in een persverklaring vertelde dat het schilderij bij de actie niet is beschadigd, had dat ook anders kunnen aflopen, zegt Carasso. "Ze doen alsof ze weten waar ze mee bezig zijn, maar ook een schilderij achter glas kun je beschadigen. Ook een lijst kan heel kwetsbaar zijn."

Ook bij bezoekers is geen begrip voor de actie:

Op beelden van de actie is te zien dat suppoosten niet ingrijpen tijdens de actie. Ook bij een eerdere actie bij een werk van Van Gogh in Londen werd in eerste instantie niet ingegrepen.

De meeste musea willen niets kwijt over welke veiligheidsmaatregelen zij nemen, maar anoniem vertelt een hooggeplaatste persoon uit de museumwereld dat voor suppoosten geldt dat zij rustig moeten blijven, niet zelf moeten ingrijpen, maar juist moeten wachten op hulp. Carasso zegt het gevoel te hebben dat bij de actie in het Mauritshuis "adequaat is gereageerd".

Geen verband klimaatcrisis en musea

Uit de meeste reacties klinkt wel begrip voor het doel van de klimaatactivisten. Maar dat juist musea worden getroffen door hun acties, kunnen musea slecht begrijpen. "Er is geen direct verband tussen de klimaatcrisis en de musea", zegt ook Museumvereniging-directeur Carasso.

"Er worden heel veel verschillende tentoonstellingen geprogrammeerd over dit onderwerp, we gaan het gesprek aan met het publiek over het onderwerp en we zijn bezig met een duurzame bedrijfsvoering."

Musea extra alert

Omdat de meeste musea niet over hun veiligheidsmaatregelen praten, willen ze ook niet vertellen of de beveiliging nu wordt opgeschroefd. Volgens Carasso zijn de musea in ieder geval "extra alert" na vandaag. Ze zegt te vrezen dat de actie kan leiden tot "copycats".

Toch voelt zij er weinig voor om door te slaan in maatregelen. Ze zegt vooral de dialoog met actievoerders te willen aangaan en de publieke functie van musea te willen behouden. "We willen niet een soort beveiligde bastions worden."
Nederlandse gedupeerden geholpen in ransomware-actie
17 Oktober 2022, 00:02 Emerce
De Nederlandse politie heeft meer dan 150 decryptiesleutels van ransomwaregroep Deadbolt weten te bemachtigen door een trucje met bitcoinbetalingen. De politie heeft de betalingen verstuurd, de decryptiesleutels ontvangen en daarna de betalingen weer ingetrokken.


De Benelux World RX of Spa-Francorchamps, een weekend met dubbel zoveel actie
7 Oktober 2022, 00:02 Autosport
De derde editie van de Belgische ronde van het FIA World Rallycross Championship vindt plaats op 8 en 9 oktober. Het weekend staat in het teken van innovatie met twee elektrische series, de World RX en de RX2e, en een thermische serie, de Euro RX1. Deze zullen zorgen voor een uitzonderlijke strijd op het Circuit van Spa-Francorchamps, in het hart van het Rallycross-stadion en op de legendarische Raidillon.

Lees meer: De Benelux World RX of Spa-Francorchamps, een weekend met dubbel zoveel actie


De Lian Li O11 EVO getest - Natuurlijke selectie in actie
23 September 2022, 00:01 Tweakers
We hebben de Lian Li O11 Dynamic en Dynamic EVO naast elkaar gezet, samen met en enkele concurrenten uit hetzelfde segment, om te zien of de EVO zijn meerprijs waard is.


Spotify wil dat de Europese Commissie snel in actie komt tegen Apple
12 September 2022, 00:09 NU.NL - Tech
De directeur van de muziekstreamingdienst Spotify heeft de Europese Commissie er persoonlijk toe aangespoord haast te maken met het concurrentieonderzoek naar Apple. Spotify diende in 2019 een klacht in tegen Apple, maar een uitspraak is er nog steeds niet.


8 September 2022, 00:06 Volkskrant
Omloop van Vlaanderen: Clio's opnieuw in actie
3 September 2022, 00:03 Autosport
De Omloop van Vlaanderen is volgend weekend het decor voor de derde van vijf manches van de Clio Trophy Belgium 2022. Na een lange zomerpauze wordt in Roeselare de tweede seizoenshelft ingezet, met na dit weekend ook nog de East Belgian Rally (24 september) en de seizoensfinale in de Condrozrally (5-6 november).

Lees meer: Omloop van Vlaanderen: Clio's opnieuw in actie

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn