NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Abe


Verdachte van moord op Shinzo Abe ondergaat psychiatrisch onderzoek
24 Juli, 00:07 Skynet Buitenland
De man die is aangeklaagd voor het doodschieten van de voormalige Japanse premier Shinzo Abe zal een psychiatrisch onderzoek ondergaan om zijn strafrechtelijke verantwoordelijkheid op het moment van de feiten te bepalen. Dat hebben verschillende media zaterdag gemeld.


Overlijden Abe - Lichaam van Abe aangekomen in Tokio
10 Juli, 00:07 Skynet Buitenland
Het lichaam van de Japanse ex-premier Shinzo Abe is zaterdag in hoofdstad Tokio aangekomen vanuit Nara, de Japanse stad waar hij vrijdag werd doodgeschoten.


Overlijden Abe - Chinese president "diep bedroefd" door plotse dood Abe
10 Juli, 00:07 Skynet Buitenland
De Chinese president Xi Jinping heeft zaterdag een boodschap van medeleven gestuurd naar de Japanse premier Fumio Kishida na de dood van ex-premier Shinzo Abe. Dat melden Chinese staatsmedia.


Japanse Senaatsverkiezingen gaan van start, in de schaduw van de moord op premier Abe
10 Juli, 00:05 Skynet
Japan trekt zondag naar de stembus voor de Senaatsverkiezingen. De verkiezingen vinden plaats in de schaduw van de moord op premier Shinzo Abe, die twee dagen eerder neergeschoten werd op een campagnebijeenkomst. De Liberaal-Democratische Partij (LDP), onder leiding van premier Fumio Kishida, en haar kleine coalitiepartner Komeito worden in de peilingen gezien als de favoriet.


Trump ontmoet Japanse premier Abe nog voor Korea-top
28 Mei 2018, 23:12 NOS nieuws

Als de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un toch doorgaat, zal Trump vooraf een ontmoeting hebben met de Japanse premier Abe. Dat hebben Trump en Abe in een telefoongesprek afgesproken.

In een verklaring meldt het Witte Huis dat de VS en Japan "de noodzaak hebben bevestigd van de permanente ontmanteling van de nucleaire, chemische en biologische wapens en het raketprogramma van Noord-Korea".

Vorige week zegde Trump de aangekondigde ontmoeting met Kim Jong-un af vanwege de vijandige taal van de Noord-Koreanen. In de dagen daarna spraken beide leiders hun wens uit om de ontmoeting toch door te laten gaan. De top zou op 12 juni in Singapore moeten plaatsvinden.

Gisteren bezochten Amerikaanse topdiplomaten Noord-Korea voor overleg over de eventuele ontmoeting op 12 juni.
Poetin en Abe sporen aan tot terughoudendheid in het Koreaans conflict
26 Mei 2018, 19:44 Skynet
Rusland en Japan hebben opgeroepen tot terughoudendheid in het conflict tussen Noord- en Zuid-Korea. Het mag niet tot een nieuwe confrontatie komen, zei de Russische president Vladimir Poetin zaterdag tijdens een ontmoeting met de Japanse premier Shinzo Abe in Moskou. In de regio moet een sfeer van vrede worden gehandhaafd, verklaarde Poetin volgens het persbureau TASS. Rusland onderhoudt goede diplomatieke contacten met Noord-Korea. Japan voelt zich door het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma bedreigd.


Li, Abe en Moon gaan samenwerken rond Noord-Koreaanse nucleaire ontwapening
9 Mei 2018, 09:00 Skynet
Japan, China en Zuid-Korea gaan samenwerken rond de denuclearisatie van Noord-Korea. Dat hebben de leiders van de drie landen besloten op een politieke topontmoeting in Tokio.


Tweede schandaal dringt Abe verder in het defensief
16 April 2018, 05:54 Skynet
De Japanse eerste minister Shinzo Abe zit opnieuw in moeilijkheden, in het nauw gedreven door een tweede schandaal van vriendjespolitiek dat weer aan de oppervlakte komt. Ook heerst steeds meer onvrede onder de bevolking, wat zaterdag nog tot uiting kwam in een grote betoging.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn