NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Abdeslam

2News.be / Trefwoorden / Abdeslam

30 Juni 2022, 00:06 Volkskrant
Laatste Belgische politieagent getuigt op proces aanslagen Parijs: Hoe dicht stonden Hamza Attou en Mohammed Amri bij Abdeslam?
10 December 2021, 00:02 HLN.BE
Op het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs heeft een laatste Belgische politieagent donderdag een getuigenis afgelegd. Dat gebeurde via videoconferentie.


Belgische politieman schetst traject van terroristen bij aanslagen Parijs, Abdeslam blijft weg uit protest
26 November 2021, 00:02 HLN.BE
Een Belgische politieman heeft donderdag voor het speciale hof van assisen in Parijs het traject uit de doeken gedaan van vijf leden van de terreurcel die de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs pleegde. Omdat de politieman via videoconferentie getuigde, zonder aanwezig te zijn in levende lijve, bleven vier beschuldigden uit protest afwezig.


Salah Abdeslam getuigt op assisenproces over zijn leven voor de aanslagen
3 November 2021, 00:03 Skynet Belgie
In het proces van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, breekt vandaag een nieuwe fase aan: de veertien aanwezige beschuldigden komen aan het woord. Salah Abdeslam is eerst aan de beurt. Voor het speciale hof van assisen beantwoordt hij vragen over zijn jeugd, zijn opleiding en zijn leven voor de aanslagen.


Buurthuis "Begijnenhuis" moet café van broers Abdeslam doen vergeten
26 Mei 2018, 11:48 Skynet Belgie
Vandaag is het "Begijnenhuis" in Sint-Jans-Molenbeek officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester Françoise Schepmans en premier Charles Michel. Het idee van een buurthuis kwam van drie Molenbeekse vzw's: Zonnelied, Atouts Jeunes en Make It Real. In hun zoektocht naar een laagdrempelige ontmoetingsruimte kwamen ze uiteindelijk uit bij het leegstaande café in de Begijnenstraat, dat eerder werd uitgebaat door de broers Abdeslam.


Broer van Salah Abdeslam onder elektronisch toezicht geplaatst in onderzoek naar overval
25 Mei 2018, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Mohamed Abdeslam is onder elektronisch toezicht geplaatst in het onderzoek naar de gewapende overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De man mag zijn woning alleen verlaten om medische redenen, aldus het parket. Ook de tweede verdachte die in hetzelfde dossier onder aanhoudingsbevel was geplaatst, Youssef B., is onder elektronisch toezicht geplaatst.
Proces Abdeslam - Ook Sofien Ayari niet in beroep tegen veroordeling: advocaat bevestigt
22 Mei 2018, 23:30 Skynet
Terreurverdachte Sofien Ayari gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling voor de schietpartij in de Driesstraat op 15 maart 2016. Dat meldt de VRT en wordt dinsdagavond bevestigd door Isa Gultaslar, de advocaat van de man. Eerder raakte al bekend dat ook Salah Abdeslam niet in beroep zou gaan tegen zijn veroordeling voor de schietpartij. Beiden werden door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 20 jaar cel.


Abdeslam niet in beroep tegen zijn veroordeling in België
14 Mei 2018, 18:24 NOS nieuws

Salah Abdeslam gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling tot twintig jaar gevangenisstraf in België. Hij kreeg de straf voor zijn betrokkenheid bij een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst. Daarbij raakten in maart 2016 verschillende agenten gewond.

Abdeslam is de enige overlevende van de daders van de aanslagen in Parijs in november 2015, waarbij 130 doden vielen. Na die aanslagen vluchtte hij naar Brussel, waar hij in maart 2016 werd gearresteerd. Voorafgaand aan die arrestatie vond de schietpartij plaats waarvoor hij vorige maand werd veroordeeld.

Abdeslam zit gevangen in Frankrijk in afwachting van het proces over de aanslagen in Parijs. Pas na het uitzitten van de straf die hem daar wordt opgelegd, komt hij mogelijk naar België voor het uitzitten van die straf die hij daar gekregen heeft.
"Nog niet duidelijk waar Abdeslam straf zal uitzitten"
23 April 2018, 10:48 Skynet
Het is nog niet duidelijk waar Salah Abdeslam straf zal uitzitten die de Brusselse correctionele rechtbank hem maandag heeft opgelegd voor de schietpartij in de Driesstraat. Dat zegt Luc Hennart, de voorzitter van de Brusselse Franstalige rechtbank van eerste aanleg. Abdeslam kan immers nog in beroep gaan tegen zijn veroordeling. "In ieder geval is de uitvoering van de straf een zaak van de uitvoerende macht, er zal dus overleg moeten gepleegd worden tussen de Belgische en Franse regering", aldus de rechtbankvoorzitter.


Rechtbank oordeelt: 20 jaar cel voor Salah Abdeslam
23 April 2018, 09:18 Volkskrant
De rechtbank in Brussel heeft Salah Abdeslam schuldig verklaard aan een terroristische moordpoging. Het betreft zijn betrokkenheid bij een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst in maart 2016. Ook medeverdachte Sofien Ayari is schuldig verklaard. De strafmaat volgt later op de dag. Het Openbaar Ministerie heeft tegen beiden twintig jaar cel geëist. Het duo is niet aanwezig bij de uitspraak.Ee


Salah Abdeslam schuldig aan moordpoging bij schietpartij in Brussel
23 April 2018, 08:42 NOS nieuws

De rechtbank in Brussel heeft Salah Abdeslam en Sofien Ayari schuldig bevonden aan poging tot moord met terroristisch oogmerk. De twee staan terecht voor een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst in maart 2016.

Abdeslam is de hoofdverdachte van de aanslagen in Parijs op 13 november 2015. Ook Ayari is verdachte in die zaak. Beide mannen zitten in afwachting van dat proces in een Franse cel.

De schietpartij in Vorst vond plaats tijdens een huiszoeking. De politie was op zoek naar de daders van de aanslagen in Parijs, maar had niet verwacht dat ze zich daadwerkelijk in het pand zouden schuilhouden. Vanuit het huis werd op de politie geschoten, waarbij twee agenten gewond raakten. De derde terreurverdachte die zich in het pand ophield, Mohamed Belkaïd, werd doodgeschoten.

De strafmaat volgt later vandaag. Justitie eist de maximumstraf van 20 jaar cel tegen beide verdachten voor poging tot moord met terroristisch oogmerk en verboden wapenbezit.

'Niet geschoten'

Volgens de rechtbank zijn er meer dan 30 kogels afgevuurd "met als doel om te doden" en was Belkaïd niet de enige die op de politie heeft geschoten. Minstens één van de twee anderen heeft ook geschoten. Hun advocaten ontkenden dat.

De advocaat van Abdeslam, Sven Mary, had geëist dat zijn cliënt vrijuit gaat vanwege een procedurefout, maar dat hebben de rechters vanmorgen van de hand gewezen. Rond 08.45 uur begon de rechter met het voorlezen van de uitspraak van negentig pagina's. Dat duurt naar verwachting een uur of vier.

Er is veel internationale belangstelling voor de zaak, ook al zijn beide verdachten niet aanwezig in de rechtszaal en staan ze niet terecht voor de aanslagen in Parijs. Die zaak dient in Frankrijk.

Alleen Allah als rechter

Abdeslam verscheen alleen op de eerste dag van het proces in de rechtbank. Hij zei toen dat hij het gerecht niet erkent, omdat hij alleen Allah erkent en zich alleen tegenover hem wil verantwoorden. Ook gaf hij geen verklaring.

Vanwege de zwaarte van de misdrijven, bij de aanslagen in Parijs vielen in november 2015 130 doden, hebben justitie in Frankrijk en België afgesproken dat de zaak in Frankrijk voorgaat.

Als Abdeslam en Ayari worden veroordeeld tot een gevangenisstraf, kan het nog jaren duren voor ze die zullen uitzitten, als het al zover komt. Pas na afloop van het proces in Frankrijk en nadat ze de eventuele straf die ze daar krijgen hebben uitgezeten, komen ze mogelijk naar België.
Zowel Abdeslam als Ayari schuldig aan terroristische moordpoging op agenten
23 April 2018, 08:30 Skynet Belgie
Zowel Salah Abdeslam als Sofien Ayari zijn schuldig aan moordpoging op agenten in een terroristische context. Dat heeft de Brusselse correctionele rechtbank beslist. Volgens de rechtbank heeft immers niet alleen de gedode Mohamed Belkaïd op de politie geschoten tijdens de schietpartij in de Driesstraat, op 15 maart 2016, maar heeft minstens één van de twee anderen ook het vuur geopend. Bovendien hadden de drie duidelijk op voorhand afgesproken om zich met geweld en vuurwapens tegen een politie-inval te verzetten.


Voorlezen vonnis proces Abdeslam van start
23 April 2018, 07:48 Skynet
Voorzitster Marie-France Keutgen van de correctionele rechtbank van Brussel is vandaag om 8.45 uur begonnen met het voorlezen van het vonnis in het proces over de schietpartij die op 15 maart 2016 plaatsvond in de Driesstraat in Vorst. De twee verdachten zijn niet aanwezig.


Rechtbank verwerpt procedurefout van Sven Mary op proces Abdeslam
23 April 2018, 07:30 Gazet v. Antwerpen

De Brusselse correctionele rechtbank heeft de strafvordering in het proces over de schietpartij in de Driesstraat, op 15 maart 2016, ontvankelijk verklaard.
Wekdienst 23/4: Abdeslam hoort straf en Feyenoord wordt gehuldigd
23 April 2018, 05:06 NOS nieuws

Goedemorgen! Salah Abdeslam krijgt vandaag in Brussel te horen welke straf hij krijgt voor een schietpartij en bekerwinnaar Feyenoord wordt gehuldigd in de Rotterdamse Kuip.

Het is voorlopig gedaan met het warme weer. Vanmiddag wordt het zo'n 12 graden in het noordwesten tot 17 graden in Limburg. Wel blijft het overwegend droog en schijnt de zon geregeld. Er waait een matige tot vrij krachtige westelijke wind.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Terreurverdachte Salah Abdeslam krijgt vandaag te horen welke straf hij krijgt voor een dodelijke schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst in 2016. Voor de schietpartij, die plaatsvond in de nasleep van de aanslagen in Parijs, is 20 jaar cel geëist. Het feestje van Feyenoordsupporters gaat na de KNVB-bekerfinale van gisteravond vanmiddag verder in de Kuip. Bekerwinnaar Feyenoord wordt in het stadion gehuldigd. Zo'n dertig topvrouwen en -mannen van investeringsfondsen, banken en verzekeraars vertrekken vandaag naar Spitsbergen voor een poolexpeditie. Tijdens de reis zien ze met eigen ogen hoe het klimaat op de Noordpool verandert. In de zogenoemde Dodenvallei in Spanje breken onderzoekers vandaag de muren open van een grafnis waar tienduizenden mensen liggen begraven. Nabestaanden van vier van hen willen weten of identificatie van het viertal nog mogelijk is.

Wat heb je gemist?

Een 'baan voor het leven' is niet meer vanzelfsprekend, maar toch er zijn nog steeds mensen die langdurig voor dezelfde werkgever werken. Volgens cijfers van het CBS blijft een op de drie werknemers tien jaar of langer bij hetzelfde bedrijf of instelling werken.

Vooral ambtenaren blijven lang in dienst: 60 procent heeft zijn tienjarig jubileum al gehaald. Ook in de industrie, het onderwijs, de financiële sector en de bouw blijven werknemers lang trouw aan dezelfde werkgever.

De kortste dienstverbanden bestaan in de horeca en de categorie 'overige zakelijke dienstverlening', zoals bijvoorbeeld callcenters en schoonmaakbedrijven. Daar werkt maar 10 procent tien jaar lang bij dezelfde baas.

Ander nieuws uit de nacht:

Zuid-Korea zet propagandaluidsprekers uit: in aanloop naar de besprkingen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea zijn de luidsprekers die normaal gesproken propagandaboodschappen naar Noord-Korea schallen uitgezet. 'Tientallen bedrijven te laat met jaarrekening': volgens het Financieele Dagblad beroepen veel bedrijven zich bewust op allerlei vrijstellingen om het presenteren van de jaarrekening te vertragen. President Nicaragua schrapt hervormingen na dodelijke protesten: de nieuwe wet waarin de sociale premies worden verhoogd en de pensioensuitkering wordt verlaagd, wordt teruggetrokken.

En dan nog even dit:

Vier oud-presidenten, drie oud-First Ladies en de huidige First Lady op één foto: na afloop van de uitvaart van Barbara Bush werd deze bijzondere foto genomen. Op de foto staan George H.W. Bush (93), George W. Bush met zijn vrouw Laura, Bill en Hillary Clinton, Barack en Michelle Obama en Melania Trump. President Donald Trump was niet bij de uitvaart omdat hij naar eigen zeggen de uitvaart niet wilde belasten door de extra veiligheidsmaatregelen die dan genomen zouden moeten worden.

Fijne dag!
Drie dagen na de aanslagen in Parijs trok verloofde van Salah Abdeslam zelf naar de politie
22 April 2018, 21:54 Gazet v. Antwerpen

De Brusselse correctionele rechtbank spreekt zich maandag uit over de schietpartij die op 15 maart 2016 plaatsvond in de Driesstraat in Vorst. Staan terecht: Salah Abdeslam en Sofien Ayari, twee terreurverdachten die ook betrokken waren bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Abdeslam had voordien plannen om naar Syrië te trekken met zijn verloofde. ?Maar ik nam hem niet serieus?, zei ze in haar verhoor net na de aanslagen in Parijs, vernam La Libre. ?Hij rookte joints, luisterde naar muziek en ging uit.?
Proces Abdeslam - Rechtbank spreekt zich maandag uit over schietpartij Driesstraat
21 April 2018, 04:48 Skynet
De Brusselse correctionele rechtbank spreekt zich maandag uit over de schietpartij die op 15 maart 2016 plaatsvond in de Driesstraat in Vorst. Het is het eerste Belgische vonnis waarbij twee personen terechtstaan die ook betrokken waren bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, Salah Abdeslam en Sofien Ayari. Die laatste zal naar alle waarschijnlijkheid aanwezig zijn bij het vonnis, Salah Abdeslam komt echter niet, zo liet zijn advocaat al weten.


Vonnis over proces Abdeslam valt op 23 april
29 Maart 2018, 08:24 Gazet v. Antwerpen

Het vonnis over de schietpartij die op 15 maart 2016 plaatsvond in de Driesstraat in Vorst, zal op 23 april worden uitgesproken. Dat heeft de Brusselse correctionele rechtbank beslist. Donderdag werd enkel nog gepleit over de burgerlijke partijstelling van V-Europe, de vereniging van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Volgens de verdeding van Salah Abdeslam en Sofien Ayari is die niet ontvankelijk. V-Europe betwist dat.
Salah Abdeslam doorbreekt voor het eerst in lange tijd de stilte

Salah Abdeslam heeft voor het eerst in lange tijd zijn stilzwijgen doorbroken. De terrorist gaf meer uitleg over de rol van Ali Oulkadi, zijn chauffeur na de aanslagen in Parijs, aldus de advocaat van Oulkadi.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn