NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aardverschuiving

2News.be / Trefwoorden / Aardverschuiving

Minstens veertien doden bij aardverschuiving in Colombia
19 Juli, 00:03 Skynet
Bij een aardverschuiving in het centrum van Colombia zijn sinds maandagavond minstens veertien mensen om het leven gekomen. Er zijn wellicht nog elf mensen vermist, zo hebben de hulpdiensten dinsdag meegedeeld.


Zwitsers dorp bedreigd door aardverschuiving: rode alarmfase van kracht
13 Mei, 00:03 Skynet Buitenland
In Zwitserland hebben autoriteiten vrijdag de toegang verboden tot het dorp Brienz, in het zuidoosten van de Zwitserse Alpen. Aanleiding is een dreigende aardverschuiving op een deel van een berg.


Minstens negentien doden bij aardverschuiving in Congo
3 April, 00:03 HLN.BE
In Congo zijn zondag zeker negentien mensen omgekomen bij een aardverschuiving in het oosten van het land. Dat melden bewoners en de plaatselijke autoriteiten.


Zeker 120 doden na overstroming en aardverschuiving in Kinshasa
14 December 2022, 00:12 NOS nieuws

Bij overstromingen en aardverschuivingen in de Congolese hoofdstad Kinshasa zijn zeker 120 mensen om het leven gekomen, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zijn ook tientallen gewonden. De reddingswerkzaamheden zijn nog in volle gang.

Volgens lokale en landelijke bestuurders veroorzaakten zware regenbuien de afgelopen dag aardverschuivingen, vooral in buurten van de stad waar veel illegale, vaak minder stevige huizen zijn gebouwd. Dat geldt voor een groot deel van Kinshasa, waar 15 miljoen mensen wonen.

Hele wijken werden overspoeld door water en modder. Wegen en huizen werden verzwolgen door 'zinkgaten', gaten in de grond die zijn veroorzaakt door plotseling wegzakkende aarde.

Inwoners houden de regering ook verantwoordelijk voor de vele doden:

"Het is simpelweg een ramp", zegt inwoner Pierrot Mantuela (30) tegen persbureau AP, die vandaag zijn moeder, dochter van 9 en drie broers verloor. "Al die familieleden die ik nu kwijt ben." Mantuela zelf werd gespaard, omdat hij maandagnacht elders aan het werk was toen het begon met regenen.

Door een aardverschuiving is de landelijke snelweg N1 deels weggevaagd. Dat is een belangrijke verbinding met de havenstad Matadi en andere steden. De weg is nu alleen nog te gebruiken door voetgangers.

In 2019 werd de Congolese hoofdstad ook al getroffen door zware aardverschuivingen na regenval. Toen vielen er tenminste 32 doden.

De Wereldbank becijferde enkele jaren geleden dat de nasleep van overstromingen zoals die in Kinshasa Congolese gezinnen gezamenlijk 1,2 miljoen dollar per dag kost. Het gaat dan om gederfde inkomsten, omdat inwoners bijvoorbeeld niet meer naar hun werk kunnen.
DE BLIK VAN BISTIAUX. De bekroning van Refaelov is een aardverschuiving
15 Januari 2021, 18:48 Gazet v. Antwerpen

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij elke vrijdag online de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn