NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Aardbeving

2News.be / Trefwoorden / Aardbeving

Aardbeving met kracht van 6,7 voor Filipijnse kust
9 Januari, 00:03 Skynet
Voor de kust van de Filipijnen heeft zich dinsdagmorgen (lokale tijd) een aardbeving met een kracht van 6,7 voorgedaan. Dat heeft het Amerikaans geologisch instituut USGS meegedeeld.


Aardbeving Japan - Twee doden na aardbevingen in Japan
Bij een reeks aardbevingen in Japan zijn volgens de Japanse omroep NHK twee doden gevallen. Tientallen huizen raakten beschadigd en meer dan 30.000 Japanners kwamen zonder elektriciteit te zitten.


Aardbeving Japan - Minstens zes doden na aardbevingen in Japan
2 Januari, 00:02 Skynet
Bij de aardbevingen in Japan zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans. De Japanse zender NHK liet beelden zien van ingestorte en afgebrande huizen in de stad Wajima.


Dodental aardbeving Nepal loopt op, reddingswerk moeilijk door aardverschuivingen
5 November 2023, 00:04 NOS nieuws

Het reddingswerk na de aardbeving gisteren in het noordwesten van Nepal is op gang gekomen. Het is voor reddingswerkers lastig om in het aardbevingsgebied te komen. Veel van de getroffen dorpen liggen in de bergen en zijn alleen te voet te bereiken. Wegen zijn door aardverschuivingen moeilijk begaanbaar. Het leger is ingezet om de wegen zoveel mogelijk vrij te maken.

Het dodental is opgelopen tot 157, zeggen de lokale autoriteiten. Veel slachtoffers liggen onder het puin van hun huis, die eenvoudig gebouwd zijn door het stapelen van stenen en boomstammen, melden lokale media.

De overheid probeert nu zoveel mogelijk hulpgoederen in het gebied te krijgen, zegt vicepremier Shreshta. Dat bestaat voornamelijk uit tenten, voedsel en medicijnen.

Op beelden is te zien dat veel huizen zijn ingestort:

Ondertussen gaat het zoeken naar overlevenden verder. Op beelden van een lokale nieuwszender is te zien dat lichamen onder het puin vandaan gehaald worden en dat gewonden worden uitgegraven en weggedragen.

Veel mensen lagen al in bed toen de beving, met een kracht van 6,4, rond middernacht plaatselijke tijd gebeurde, aldus het seismologisch instituut van Nepal.

Seismologen uit de VS hadden een kracht van 5.6 gemeten. Het epicentrum lag op zo'n 400 kilometer van de hoofdstad Kathmandu in de stad Jajarkot. In die stad kwamen zeker 105 mensen om, in het naburige Rukum 52. Ruim 180 mensen zijn gewond geraakt.

Tot in India te voelen

Vrij snel na de beving werd met helikopters geprobeerd de getroffen plekken te bereiken om slachtoffers medische hulp te geven. Premier Pushpa Kamal Dahal vloog met een team van artsen mee.

Nepal heeft vaker te kampen met zware aardbevingen. In 2015 kwamen zo'n 9000 mensen om bij een beving met een kracht van 7,8.

De beving van gisteren was tot in de Indiase hoofdstad New Delhi te voelen, zo'n 500 kilometer ten westen van Jajarkot. Premier Modi van India heeft zijn medeleven betuigd met de slachtoffers in buurland Nepal.
Dodental aardbeving Marokko stijgt tot 2.946 - Italiaanse ?toeristen? zorgen als hulpverleners voor ophef
14 September 2023, 00:01 HLN.BE
Een groepje Italianen dat naar het rampgebied in Marokko is gegaan om te helpen, heeft volgens de pers tot wrijving tussen beide landen geleid. Rome zou hen volgens Italiaanse en Marokkaanse media hebben verzocht het land te verlaten na klachten uit Rabat. Woensdagavond laat meldt het Marokkaanse persbureau ?MAP? nog dat er zeker 2.946 mensen zijn omgekomen en 5.674 personen gewond zijn geraakt door de aardbeving.


Aardbeving Marokko - Dodentol loopt nog verder op tot 2.862
12 September 2023, 00:03 Skynet
In Marokko is de dodentol na de aardbeving van vrijdag verder opgelopen. Volgens een nieuwe balans van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maandag zijn nu al 2.862 doden en 2.562 gewonden geteld. Een eerdere balans maakte melding van 2.681 doden en 2.501 gewonden.


Marokko getroffen door aardbeving van 6,9
9 September 2023, 00:01 NOS nieuws

In het zuiden van Marokko is een aardbeving geweest met een kracht van 6,9. De beving was even na 23.00 uur lokale tijd. Het epicentrum lag in het Atlasgebergte, tussen Marrakech en Agadir.

Er zijn vooralsnog geen berichten over gewonden. Op eerste beelden op sociale media is wel schade aan gebouwen te zien. Ook is te zien dat veel mensen naar buiten zijn gevlucht.

De aardschokken waren te voelen in een groot deel van het land. Zo gingen ook in Casablanca en de hoofdstad Rabat, zo'n 400 kilometer ten noorden van het epicentrum, mensen naar buiten.

Zware aardbevingen zijn relatief zeldzaam in Marokko.
Fans Taylor Swift veroorzaken aardbeving tijdens concerten in Seattle
2 Augustus 2023, 00:09 NU.NL - Muziek
Fans van Taylor Swift hebben de grond letterlijk doen trillen tijdens twee concerten van de zangeres in de Amerikaanse stad Seattle. Een seismoloog concludeerde dat de trillingen vergelijkbaar waren met een aardbeving van 2.3 op de schaal van Richter.


19 April 2023, 00:06 Volkskrant
Zangeres Karsu verliest met oma zeventiende familielid door aardbeving Turkije
9 April 2023, 00:08 NU.NL - Muziek
De oma van Karsu is ruim een maand na de aardbevingen in Turkije overleden, vertelde de zangeres maandagavond in talkshow BEAU. Eerder verloor de 32-jarige artieste al zestien familieleden door de ramp.


Doden en gewonden na aardbeving in Pakistan en Afghanistan
22 Maart 2023, 00:03 Skynet
In Afghanistan en Pakistan zijn bij een zware aardbeving dinsdagavond al zeker een tiental doden gevallen. Er raakten ook meerdere mensen gewond.


Aardbeving schrikt Ecuador op, zeker twaalf doden en schade
19 Maart 2023, 00:06 NOS nieuws

Een krachtige aardbeving heeft het zuidwesten van Ecuador opgeschrikt. Daardoor zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen, zegt president Lasso. Ook is er op verschillende plekken schade.

De beving had volgens de Amerikaanse geologische dienst een kracht van 6,7. Het centrum lag zo'n 80 kilometer ten zuiden van de stad Guayaquil, een metropool met drie miljoen inwoners. Op diverse plaatsen renden mensen in paniek hun huis uit, melden ooggetuigen. President Lasso heeft zijn inwoners opgeroepen de rust te bewaren.

Een van de dodelijke slachtoffers is volgens de autoriteiten iemand die in een voertuig bedolven werd onder het puin van een huis. Dat gebeurde in de stad Cuenca. Drie anderen kwamen om het leven in de provincie El Oro. Het reddingswerk verloopt om sommige plaatsen moeizaam doordat op sommige plaatsen telefoon- en stroomkabels naar beneden zijn gekomen.

In Guayaquil hebben huizen en panden schade opgelopen. Sommige muren zijn ingestort. Drie tunnels zijn afgesloten. In de stad Machala is een pier ingestort.

Een tv-uitzending werd vanwege de aardbeving onderbroken:
Nieuwe aardbeving in Turks-Syrisch rampgebied
21 Februari 2023, 00:29 De Tijd
19:47 In het Turks-Syrische grensgebied heeft maandagavond opnieuw een stevige aardbeving plaatsgevonden. Voorlopig is niets bekend over mogelijke slachtoffers.


20 Februari 2023, 00:38 Volkskrant
Bijna twee weken na verwoestende aardbeving wordt Turkije opnieuw opgeschrikt door beving met kracht van 5,3
19 Februari 2023, 01:28 HLN.BE
Het zuidoosten van Turkije is deze avond opnieuw opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,3. Dat laat het seismologische instituut Kandili weten op Twitter. Het is niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen en ook over eventuele schade is nog niets bekend.


KIJK. Gazali was net op tijd weg uit haar instortende huis tijdens aardbeving: ze toont vertederend haar dankbaarheid aan onze reporter Julie Colpaert
13 Februari 2023, 00:01 HLN.BE
De Turkse gemeenschap probeert zo goed mogelijk de slachtoffers van de zware aardbeving in het land op te vangen. VTM-reporter Julie Colpaert stelde ter plaatse vast dat onder meer kerkbanken worden omgevormd tot bedden. Ook de oude Turkse vrouw Gazali had nood aan opvang. Ze is dankbaar en dat toonde ze op een erg mooie manier aan Julie Colpaert.


Hoge dodentol na aardbeving deels gevolg van Turkse bouwwoede
8 Februari 2023, 00:03 De Tijd
19:17 Turkije racet tegen de klok om overlevenden van de aardbevingen van maandag zo snel mogelijk van onder het puin te halen. Experts sluiten niet uit dat het natuurgeweld aan ruim 10.000 mensen het leven...


Aardbeving Iran - Drie doden en meer dan 800 gewonden
30 Januari 2023, 00:14 Skynet Buitenland
Bij de aardbeving zaterdagavond in het noordwesten van Iran, vlakbij de grens met Turkije, zijn drie doden gevallen. Er raakten 816 mensen gewond. Dat blijkt uit een nieuwe balans. In de nacht van zaterdag op zondag was nog sprake van twee doden en 580 gewonden.


Guatemala opgeschrikt door aardbeving
13 November 2022, 00:04 Skynet Buitenland
Guatemala is gisterenavond lokale tijd getroffen door een hevige aardbeving met een kracht van 6,1. Dat meldt het seismologisch instituut van het land (INSIVUMEH). Er zijn voorlopig geen aanwijzingen voor schade of slachtoffers, maar de situatie wordt nog beoordeeld, melden de autoriteiten.


Aardbeving met kracht van 6,4 op Filipijnen: ?We verwachten schade?
26 Oktober 2022, 00:02 HLN.BE
Een aardbeving met een magnitude van 6,4 is dinsdagavond (lokale tijd) geregistreerd in het noorden van de Filipijnen, op het eiland Luzon. Dat meldt het Amerikaanse seismologische instituut (USGS) op zijn website.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn