NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aardbeving

2News.be / Trefwoorden / Aardbeving

Dodental aardbeving Marokko stijgt tot 2.946 - Italiaanse ?toeristen? zorgen als hulpverleners voor ophef
14 September, 00:01 HLN.BE
Een groepje Italianen dat naar het rampgebied in Marokko is gegaan om te helpen, heeft volgens de pers tot wrijving tussen beide landen geleid. Rome zou hen volgens Italiaanse en Marokkaanse media hebben verzocht het land te verlaten na klachten uit Rabat. Woensdagavond laat meldt het Marokkaanse persbureau ?MAP? nog dat er zeker 2.946 mensen zijn omgekomen en 5.674 personen gewond zijn geraakt door de aardbeving.


Aardbeving Marokko - Dodentol loopt nog verder op tot 2.862
12 September, 00:03 Skynet
In Marokko is de dodentol na de aardbeving van vrijdag verder opgelopen. Volgens een nieuwe balans van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maandag zijn nu al 2.862 doden en 2.562 gewonden geteld. Een eerdere balans maakte melding van 2.681 doden en 2.501 gewonden.


Marokko getroffen door aardbeving van 6,9
9 September, 00:01 NOS nieuws

In het zuiden van Marokko is een aardbeving geweest met een kracht van 6,9. De beving was even na 23.00 uur lokale tijd. Het epicentrum lag in het Atlasgebergte, tussen Marrakech en Agadir.

Er zijn vooralsnog geen berichten over gewonden. Op eerste beelden op sociale media is wel schade aan gebouwen te zien. Ook is te zien dat veel mensen naar buiten zijn gevlucht.

De aardschokken waren te voelen in een groot deel van het land. Zo gingen ook in Casablanca en de hoofdstad Rabat, zo'n 400 kilometer ten noorden van het epicentrum, mensen naar buiten.

Zware aardbevingen zijn relatief zeldzaam in Marokko.
Fans Taylor Swift veroorzaken aardbeving tijdens concerten in Seattle
2 Augustus, 00:09 NU.NL - Muziek
Fans van Taylor Swift hebben de grond letterlijk doen trillen tijdens twee concerten van de zangeres in de Amerikaanse stad Seattle. Een seismoloog concludeerde dat de trillingen vergelijkbaar waren met een aardbeving van 2.3 op de schaal van Richter.


19 April, 00:06 Volkskrant
Zangeres Karsu verliest met oma zeventiende familielid door aardbeving Turkije
9 April, 00:08 NU.NL - Muziek
De oma van Karsu is ruim een maand na de aardbevingen in Turkije overleden, vertelde de zangeres maandagavond in talkshow BEAU. Eerder verloor de 32-jarige artieste al zestien familieleden door de ramp.


Doden en gewonden na aardbeving in Pakistan en Afghanistan
22 Maart, 00:03 Skynet
In Afghanistan en Pakistan zijn bij een zware aardbeving dinsdagavond al zeker een tiental doden gevallen. Er raakten ook meerdere mensen gewond.


Aardbeving schrikt Ecuador op, zeker twaalf doden en schade
19 Maart, 00:06 NOS nieuws

Een krachtige aardbeving heeft het zuidwesten van Ecuador opgeschrikt. Daardoor zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen, zegt president Lasso. Ook is er op verschillende plekken schade.

De beving had volgens de Amerikaanse geologische dienst een kracht van 6,7. Het centrum lag zo'n 80 kilometer ten zuiden van de stad Guayaquil, een metropool met drie miljoen inwoners. Op diverse plaatsen renden mensen in paniek hun huis uit, melden ooggetuigen. President Lasso heeft zijn inwoners opgeroepen de rust te bewaren.

Een van de dodelijke slachtoffers is volgens de autoriteiten iemand die in een voertuig bedolven werd onder het puin van een huis. Dat gebeurde in de stad Cuenca. Drie anderen kwamen om het leven in de provincie El Oro. Het reddingswerk verloopt om sommige plaatsen moeizaam doordat op sommige plaatsen telefoon- en stroomkabels naar beneden zijn gekomen.

In Guayaquil hebben huizen en panden schade opgelopen. Sommige muren zijn ingestort. Drie tunnels zijn afgesloten. In de stad Machala is een pier ingestort.

Een tv-uitzending werd vanwege de aardbeving onderbroken:
Nieuwe aardbeving in Turks-Syrisch rampgebied
21 Februari, 00:29 De Tijd
19:47 In het Turks-Syrische grensgebied heeft maandagavond opnieuw een stevige aardbeving plaatsgevonden. Voorlopig is niets bekend over mogelijke slachtoffers.


20 Februari, 00:38 Volkskrant
Bijna twee weken na verwoestende aardbeving wordt Turkije opnieuw opgeschrikt door beving met kracht van 5,3
19 Februari, 01:28 HLN.BE
Het zuidoosten van Turkije is deze avond opnieuw opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,3. Dat laat het seismologische instituut Kandili weten op Twitter. Het is niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen en ook over eventuele schade is nog niets bekend.


KIJK. Gazali was net op tijd weg uit haar instortende huis tijdens aardbeving: ze toont vertederend haar dankbaarheid aan onze reporter Julie Colpaert
13 Februari, 00:01 HLN.BE
De Turkse gemeenschap probeert zo goed mogelijk de slachtoffers van de zware aardbeving in het land op te vangen. VTM-reporter Julie Colpaert stelde ter plaatse vast dat onder meer kerkbanken worden omgevormd tot bedden. Ook de oude Turkse vrouw Gazali had nood aan opvang. Ze is dankbaar en dat toonde ze op een erg mooie manier aan Julie Colpaert.


Hoge dodentol na aardbeving deels gevolg van Turkse bouwwoede
8 Februari, 00:03 De Tijd
19:17 Turkije racet tegen de klok om overlevenden van de aardbevingen van maandag zo snel mogelijk van onder het puin te halen. Experts sluiten niet uit dat het natuurgeweld aan ruim 10.000 mensen het leven...


Aardbeving Iran - Drie doden en meer dan 800 gewonden
30 Januari, 00:14 Skynet Buitenland
Bij de aardbeving zaterdagavond in het noordwesten van Iran, vlakbij de grens met Turkije, zijn drie doden gevallen. Er raakten 816 mensen gewond. Dat blijkt uit een nieuwe balans. In de nacht van zaterdag op zondag was nog sprake van twee doden en 580 gewonden.


Guatemala opgeschrikt door aardbeving
13 November 2022, 00:04 Skynet Buitenland
Guatemala is gisterenavond lokale tijd getroffen door een hevige aardbeving met een kracht van 6,1. Dat meldt het seismologisch instituut van het land (INSIVUMEH). Er zijn voorlopig geen aanwijzingen voor schade of slachtoffers, maar de situatie wordt nog beoordeeld, melden de autoriteiten.


Aardbeving met kracht van 6,4 op Filipijnen: ?We verwachten schade?
26 Oktober 2022, 00:02 HLN.BE
Een aardbeving met een magnitude van 6,4 is dinsdagavond (lokale tijd) geregistreerd in het noorden van de Filipijnen, op het eiland Luzon. Dat meldt het Amerikaanse seismologische instituut (USGS) op zijn website.


Mexico door aardbeving getroffen
20 September 2022, 00:02 HLN.BE
Mexico is getroffen door een aardbeving met een magnitude 7,4. Dat heeft het nationaal seismologisch instituut bekendgemaakt.


Aardbeving met kracht van 4,8 aan Frans-Zwitserse grens
11 September 2022, 00:05 Skynet Buitenland
In de buurt van Mulhouse, aan de Frans-Zwitserse grens, vond zaterdagavond een aardbeving plaats met een kracht van 4,8 op de schaal van Richter. Dat melden de lokale autoriteiten.


Minstens vijf doden door aardbeving in Iran
Bij de aardbeving met een magnitude van 6 in het zuiden van Iran zijn al zeker vijf mensen om het leven gekomen. Dat meldt het staatspersagentschap Irna. Negentien andere mensen raakten gewond.


Oliebedrijven zorgden dat gaswinning kon doorgaan na zware aardbeving
30 Mei 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Shell, ExxonMobil en de joint venture NAM hebben in 2013 invloed uitgeoefend op een besluit van het kabinet om de gaswinning in Groningen te verminderen. Dat schrijft NRCop basis van notulen uit vergaderingen van de Maatschap Groningen die de krant kon inkijken. Een jaar na een zware aardbeving werd er juist een recordhoeveelheid Gronings gas gewonnen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn