NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aanval

2News.be / Trefwoorden / Aanval

Jasper Stuyven trok in de aanval: "Gegokt en verloren"
14 Juli, 00:00 Skynet Sport
Jasper Stuvyen toonde zich dinsdag opnieuw aanvalslustig in de 16e etappe van de Ronde van Frankrijk. Maar zijn poging strandde en dus finishte hij in de grupetto, als 116e, op 17:56 van de Oostenrijkse winnaar Patrick Konrad. "Ik heb het nog eens geprobeerd."


Ruim tweehonderd bedrijven getroffen door grote aanval met gijzelsoftware
7 Juli, 00:08 NU.NL - Tech
Een aan Rusland gelinkte hackersgroep heeft met een grootschalige cyberaanval, die in de nacht van vrijdag op zaterdag nog altijd aan de gang is, ongeveer tweehonderd bedrijven getroffen, meldt persbureau Bloomberg op basis van informatie van het beveiligingsbedrijf Huntress Labs. De bedrijven zouden zijn getroffen door gijzelsoftware.


8 Februari, 01:47 HLN.BE
Minstens twaalf burgers gedood bij aanval in Congo
7 Februari, 10:58 Skynet
In de Democratische Republiek Congo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag minstens twaalf burgers om het leven gekomen bij een aanval die wordt toegeschreven aan de rebellengroep Allied Democratic Forces (ADF). Dat hebben lokale bronnen zondag gemeld.


LIVE. Henry maakt er na een schitterende Leuvense aanval 0-1 van op Sclessin!
6 Februari, 21:05 HLN.BE
? Jupiler Pro League ? Aftrap: 20u45 ? Sclessin ? OHL won slechts twee keer in z'n laatste tien wedstrijden


?Veel slachtoffers van SolarWinds-aanval gebruikten software niet?
1 Februari, 16:57 Techzine
Ongeveer een derde van de slachtoffers van de recente SolarWinds-aanval met malware gebruikten helemaal niet de getroffen Orion-software van het bedrijf. Dit blijkt uit ronderzoek van de US Cybersecurity and Infrastructure Agency (CISA), schrijft The Wall Street Journal. Uit het onderzoek van de cybersecurity-toezichthouder van de Amerikaanse overheid blijkt dat ongeveer 30 procent van de […]


Vlaamse taxichauffeur ontsnapt maar nipt aan laffe aanval in Roubaix: ?Klant trommelde via gsm zijn vriendjes op?
30 Januari, 13:42 HLN.BE
Een op het eerste gezicht onschuldige taxirit is voor chauffeur Michiel Vantomme uit Kortrijk uitgedraaid op een kleine nachtmerrie. Op z?n bestemming in het Noord-Franse Roubaix werd de Kortrijkzaan aangevallen door zijn klant. Een dief, zo bleek. Enkele opgetrommelde kameraden probeerden Vantomme uit zijn taxi te sleuren. ?Maar gelukkig reageerde ik razendsnel en kon ik me uit de voeten maken?, zegt Michiel.


LIVE. Z?n eerste als Gouden Schoen! Refaelov rondt knappe aanval Antwerp af
26 Januari, 18:09 HLN.BE
? 24ste speeldag Jupiler Pro League ? Aftrap: 18u45 ? Am Kehrweg ? Antwerp mist onder meer Buta en Mbokani


Twitter verwijdert nepaccount van Khamenei na tweet waarin met aanval op golfende Trump werd gedreigd
22 Januari, 17:06 HLN.BE
Twitter heeft een account dat claimde van de Iraanse geestelijk leider Ali Khamenei te zijn, offline gehaald. Het account retweette een oproep om de voormalige Amerikaanse president Donald Trump aan te vallen.


Portugese topclubs rollen vechtend over straat: ?Aanval op de volksgezondheid?

De Final Four van de Portugese Ligabeker, die dinsdag moet beginnen, lijkt verstoord te zullen worden door een reeks coronabesmettingen bij Benfica, het team van Rode Duivel Jan Vertonghen en belofteninternational Mile Svilar, en een meningsverschil tussen Porto en Sporting Lissabon over het te volgen coronaprotocol.
Clinton wil weten of Trump met Poetin belde tijdens aanval Capitool
19 Januari, 09:24 HLN.BE
De voormalige presidentskandidate Hillary Clinton zou graag de telefoongegevens inkijken van president Donald Trump op de dag van de ongeregeldheden aan het Capitool in Washington, DC. Clinton zegt te willen weten of Trump misschien met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin belde toen het Capitool door betogers werd bestormd.


FBI onderzoekt veiligheidstroepen uit angst voor aanval van binnenuit op Biden
18 Januari, 04:55 NOS nieuws

Ambtenaren in de Verenigde Staten maken zich zorgen over een aanval van binnenuit tijdens de inauguratie van aankomend president Joe Biden. Door de dreiging wordt de achtergrond van alle 25.000 troepen van de Nationale Garde die bij het evenement in Washington aanwezig door de FBI doorgelicht.

Na de dodelijke bestorming van het Capitool op 6 januari is de angst voor een incident tijdens de inauguratie aanstaande woensdag toegenomen. Persbureau AP schrijft over de onrust die er nu is bij veiligheidsdiensten die zich met het evenement bezighouden.

Een hoge legerfunctionaris zegt tegen het persbureau dat het beveiligingspersoneel zich bewust moet zijn van een mogelijke interne dreiging. Hij waarschuwde dat leidinggevenden zich bewust moeten zijn van problemen binnen hun gelederen naarmate de inhuldiging nadert. Tot nu toe hebben zich nog geen zorgwekkende gebeurtenissen voorgedaan.

Weinig animo protesten

Ook de onrust die gisteren verwacht werd bleef uit. De FBI waarschuwde vorige week dat de autoriteiten in de Verenigde Staten rekening moesten houden met gewapende protestacties bij de staatsparlementen. Daarom schaalde een aantal staten op, maar grote demonstraties bleven uit. In verschillende staten werden slechts handjesvol betogers waargenomen. De politiemacht die was opgetrommeld, was in de meeste gevallen veel groter dan het aantal Trump-aanhangers. Het kwam niet tot ongeregeldheden.
Democraten vermoeden hulp van binnenuit bij bestorming Capitool
14 Januari, 21:49 Volkskrant
Diverse Democraten beschuldigen hun Republikeinse collega?s en politieagenten van hulp bij de bestorming van het Capitool. Daders zouden zijn rondgeleid en er werd gevreesd dat schuilplaatsen van Democratische politici zouden worden verraden. De geruchten voeden het onderlinge wantrouwen.


VS-ambassadeur veroordeelt aanval en aanstokers
7 Januari, 12:43 Skynet
Ook de ambassadeur van de Verenigde Staten in ons land, Ronald Gidwitz, heeft onthutst gereageerd op de gebeurtenissen van gisteren in Washington. Hij veroordeelt daarbij de aanstokers van het geweld.


SolarWinds-aanval mogelijk al langer gaande dan gedacht
7 Januari, 07:07 Techzine
De hackers achter de aanval op de SolarWinds Orion-software hebben de aanval mogelijk al eerder opgezet dan aanvankelijk gedacht. Tot op heden gingen onderzoekers ervan uit dat de aanvallers rond maart of april de systemen van SolarWinds zijn binnengedrongen. Dit vertelt Mark Warner, senator in Virginia, aan Reuters. Warner dient als Vice-Chair van het Senate […]


SolarWinds-aanval mogelijk al langer gaande dan gedacht
7 Januari, 07:07 Techzine
De hackers achter de aanval op de SolarWinds Orion-software hebben de aanval mogelijk al eerder opgezet dan aanvankelijk gedacht. Tot op heden gingen onderzoekers ervan uit dat de aanvallers rond maart of april de systemen van SolarWinds zijn binnengedrongen. Dit vertelt Mark Warner, senator in Virginia, aan Reuters. Warner dient als Vice-Chair van het Senate […]


Biden: Trump moet zich uitspreken tegen ongekende aanval op democratie
7 Januari, 07:06 NOS nieuws

Aankomend president Biden noemt de bestorming van het Capitool een ongekende aanval op de Amerikaanse democratie. Hij riep in een korte verklaring geschokt en verdrietig te zijn en riep president Trump op zich uit te spreken tegen het geweld.

"Dit is een aanval op de vertegenwoordigers van het volk en de politieagenten die hen beschermen. Dienaars van de republiek. Het is een aanval op de rechtstaat zoals we die zelden hebben gezien."

Volgens Biden gaat het om een "klein groepje extremisten" die de onrust veroorzaken. "Dit is geen protest, dit is chaos. Het grenst aan een opstand. En het moet stoppen."

"Daarom roep ik president Trump op: breek in op tv, kom je eed na en verdedig de grondwet. Eis een einde aan de belegering."

Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

"Ik heb het vaker gezegd: woorden van een president doen ertoe. In het beste geval, kunnen ze ons inspireren. In het slechtste, zijn ze opruiend."

'Democratie is fragiel'

Biden herinnerde zijn publiek eraan dat de wereld deze onrust op de voet volgt. "Ons land is al zolang een baken van hoop en democratie, maar nu maken we zo'n donker moment mee", zei hij. "Het herinnert ons er pijnlijk aan dat democratie fragiel is. Dat om het te behouden mensen van goede wil nodig zijn en leiders met de moed om ergens voor te staan. Die niet uit zijn op macht of persoonlijk gewin, maar voor het algemeen belang."

Hij sloot hoopvol af, met de boodschap dat hij vanaf 20 januari respect, hoop en waardigheid wil terugbrengen in het Witte Huis. "Ik blijf optimistisch over onze mogelijkheden. Dit zijn de verenigde staten: we kunnen alles als we het samen doen."
Video toont moment dat de politie laatste aanval op schutter uitvoert in Luik

Bij de schietpartij in Luik op dinsdagochtend kon een getuige op beeld vastleggen hoe de politie de dader kon neerschieten. Het waren de speciale antibanditisme-eenheden die uiteindelijk het finale vuur openden, nadat ze zelf nog beschoten werden door de 36-jarige Benjamin H.
Schietpartij in Luikse school: twee agenten overleden, twee gewonden, schutter ?geneutraliseerd?

Op een Luikse middelbare school is een schietpartij aan de gang. Een onbekende man nam er twee politieagenten onder vuur, volgens l?Avenir.net zijn de twee politieagenten overleden. Er is ook sprake van twee gewonden en volgens de kranten van Sudpresse werd de schutter ?geneutraliseerd?.
Dode bij gewapende aanval op universiteit in Nicaragua
29 Mei 2018, 05:42 Skynet
Bij een gewapende aanval op een Nicaraguaanse universiteit is volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International een student om het leven gekomen. Eenenveertig mensen werden in het ziekenhuis opgenomen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn