NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aanval

2News.be / Trefwoorden / Aanval

Een op de vijf Nederlandse bedrijven betaalt losgeld na aanval met gijzelsoftware
27 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
Criminelen hebben vorig jaar 147 succesvolle aanvallen met gijzelsoftware uitgevoerd op grote Nederlandse bedrijven. Van de getroffen bedrijven betaalde 18 procent losgeld, zodat ze weer toegang kregen tot hun systemen.


Beruchte hackersgroep achter aanval op KNVB geraakt door veiligheidsdiensten
27 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
De hackersbende Lockbit is voorlopig vleugellam. Door een samenwerking tussen Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten, Europol en de Nederlandse politie is de website van de groep overgenomen. Daarmee zijn de activiteiten van Lockbit flink verstoord.


Dode bij aanval op Italiaanse kerk in Istanboel
29 Januari, 00:07 Skynet Buitenland
Twee gemaskerde mannen hebben zondag een katholieke kerk in Istanboel aangevallen. Op dat moment werd in de kerk een mis gehouden. Bij de aanval is een dode gevallen, zo heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken gemeld.


OPINIE: Verdedigen bleek de beste aanval...
21 Januari, 00:04 Autosport
Nee, het was niet goed. De openingswedstrijd van het wereldkampioenschap Formula E in Mexico City baarde een muis, ondanks de kunstmatige handigheidjes die de elektrische eenzitters vaak de moeite waard maken om naar te kijken. Allesbehalve wat de discipline nodig heeft in tijden waarin verschillende constructeurs de deur achter zich hebben toegetrokken.

Lees meer: OPINIE: Verdedigen bleek de beste aanval...


Aanvallen Rode Zee - Geen enkele Amerikaanse aanval zondag in Jemen, zegt hoge Amerikaanse legerfunctionaris
15 Januari, 00:01 Skynet Buitenland
De Verenigde Staten en hun bondgenoten in de strijd tegen de Houthi-rebellen in Jemen hebben zondag geen aanvallen uitgevoerd op de havenstad Hodeida, zo heeft een hoge functionaris van het Amerikaanse leger gezegd.


Android-telefoons met Qualcomm-chip kwetsbaar voor aanval op afstand
6 Januari, 00:07 Techzine
Google heeft onlangs een kritieke kwetsbaarheid verholpen die hackers in staat stelt Android-telefoons met een Qualcomm-chipset op afstand aan te vallen. Ook andere zeer kritieke kwetsbaarheden zijn verholpen. In de eerste patchronde van 2024 voor Android heeft Google in totaal 59 kwetsbaarheden van een patch voorzien. Deze patches richten zich niet alleen op het mobiele […]


Maersk vaart 48 uur niet op Rode Zee vanwege nieuwe aanval op schip
3 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Het Deense scheepvaartconcern Maersk zal 48 uur niet op de Rode Zee varen. Het bedrijf legde het vervoer via die route stil, nadat Houthi-rebellen opnieuw een van zijn schepen hadden aangevallen.


President Sierra Leone: meeste leiders van groep die kazerne aanviel opgepakt
27 November 2023, 00:03 NOS nieuws

Volgens de president van Sierra Leone zijn de meeste leiders opgepakt van de gewapende groep die eerder vandaag een legerkazerne aanviel in de hoofdstad Freetown. De groep zou ook meerdere gevangenissen hebben aangevallen en gevangenen hebben bevrijd. Na de aanval op de kazerne kondigde president Bio een avondklok af.

"Wij zullen ervoor zorgen dat de daders verantwoordelijk worden gehouden", zei Bio op de nationale televisie over de opgepakte leiders. Hij voegde eraan toe dat er veiligheidsoperaties en een onderzoek gaande zijn.

Eerder zei de regering dat veiligheidstroepen 'opstandige militairen' hadden afgeweerd, die op zondagochtend probeerden in te breken in een militaire kazerne in Freetown. Hij beweerde al snel dat de aanvallers waren verdreven naar de buitenwijken van de hoofdstad en dat de rust was teruggekeerd, maar volgens de BBC werden er daarna nog gevangenissen aangevallen.

Gespannen

Sinds president Bio afgelopen juni werd herkozen, is de politieke situatie in het land gespannen. Volgens onafhankelijke waarnemers was er sprake van intimidatie van mensen die niet op de zittende president zouden stemmen en was er een gebrek aan transparantie bij het tellen van de stemmen.

De grootste oppositiepartij, All People's Congress (APC), had twijfels bij de uitslag en weigerde lang om ook maar iets met de regering te maken te hebben.

Sinds augustus vorig jaar zijn er meerdere coups geweest in West-Afrika. Mali, Burkina Faso, Niger en Guinee, dat een grens deelt met Sierra Leone, staan nu onder militair bewind. Twee maanden na de verkiezingen arresteerde de politie in Sierra Leone een aantal militairen die volgens de regering een coup aan het voorbereiden waren.
X spant rechtszaak aan om 'frauduleuze aanval' op het bedrijf
24 November 2023, 00:13 NU.NL - Tech
Socialemediaplatform X spant maandag een rechtszaak aan tegen onderzoeksgroep Media Matters en andere partijen die "een frauduleuze aanval hebben geopend op het bedrijf". Dat meldt eigenaar Elon Musk zaterdag op het platform.


Tekken 8 - Aanval is de beste verdediging
27 Augustus 2023, 00:01 Tweakers
Fighters zijn weer helemaal terug van weggeweest. Bandai Namco kan niet achterblijven en werkt aan Tekken 8 en wij mochten er even mee stoeien.


Man gewond na aanval met brandende vloeistof in Brussel
10 Augustus 2023, 00:02 HLN.BE
In Brussel is een man woensdagochtend slachtoffer geworden van een aanval met een brandende vloeistof die in zijn gezicht werd gespoten. Mogelijk ging het om ammoniak. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.


Tiener sterft door politiekogel in Nanterre - Oproep om maandag te verzamelen aan gemeentehuizen na aanval op woning burgemeester
3 Juli 2023, 00:05 Skynet Belgie
De burgemeesters en inwoners van Frankrijk worden opgeroepen om maandag te verzamelen aan gemeentehuizen in heel het land na de aanval met een brandende auto op de woning van de burgemeester van L'Hay-les-Roses, nabij Parijs. Dat heeft de voorzitter van de Associatie van de Burgemeesters van Frankrijk (AMF) zondag aangekondigd.


UITSLAG. Van Aert eindigt in buik peloton na aanval, topfavoriet Philipsen sprint niet mee voor ereplaats
26 Juni 2023, 00:09 HLN.BE
Het BK wielrennen was vandaag een prooi voor Remco Evenepoel. Wout van Aert kleurde de koers, maar werd ingelopen en finishte vervolgens in de buik van het peloton. Ook voor topfavoriet Jasper Philipsen zat er geen goede eindnotering in. Ontdek hieronder de volledige uitslag.


Ddos-aanval zorgt op aantal scholen voor vertraging bij eindexamenuitslagen
18 Juni 2023, 00:13 NU.NL - Tech
Zeker vijftien scholen hebben de eindcijfers van examenleerlingen woensdag later moeten vaststellen. Dat komt door een forse ddos-aanval op Somtoday, het digitale informatiesysteem van honderden scholen.


Dader van 'ergste antisemitische aanval ooit' in 2018 in VS schuldig aan moorden
17 Juni 2023, 00:05 Skynet Buitenland
De dader van een aanval in een synagoge in Pittsburgh in 2018, de meest dodelijke voor Joden in de geschiedenis van de Verenigde Staten, is vrijdag schuldig bevonden aan meervoudige moord. Dat laten verschillende Amerikaanse media vrijdag weten.


MOVEit-aanval geclaimd door Clop-ransomwarebende
7 Juni 2023, 00:07 Techzine
De ransomwarebende Clop zegt verantwoordelijk te zijn voor recente aanvallen via de kwetsbaarheid in de MOVEit file-transfer service van Progress. Slachtoffers zijn getroffen via hun supply-chain. Volgens een vertegenwoordiger van de cybercriminelen is de Clop-ransomwarebende sinds 27 mei bezig de kwetsbaarheid in de file-transfer dienst uit te buiten. Het Microsoft Threat Intelligence-team had deze hackersgroep […]


Woningbouwvereniging betaalt losgeld aan cybercriminelen na aanval
14 Mei 2023, 00:09 NU.NL - Tech
Woonkracht10 heeft cybercriminelen losgeld betaald na een aanval die eind april plaatsvond. De Zwijndrechtse woningcorporatie heeft afspraken gemaakt met de aanvallers om te zorgen dat ze gestolen data verwijderen.


Evenepoel baalt van 'dom' foutje bij aanval Roglic: 'Maar geen reden tot paniek'
14 Mei 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Remco Evenepoel baalt van een foutje op de laatste beklimming van de achtste etappe in de Giro d'Italia. Hierdoor moest de Belg zijn concurrent Primoz Roglic laten gaan en verloor hij wat tijd op de kopman van Jumbo-Visma.


Minstens 40 mensen gedood bij aanval op militaire eenheid in Burkina Faso
17 April 2023, 00:01 HLN.BE
Bij een aanval op een militaire eenheid bij Ouhigouya in Kouilga, een regio in het noordoosten van Burkina Faso, zijn zaterdag minstens 40 mensen gedood. Het gaat om zes soldaten en 34 leden van de Vrijwilligers voor de Verdediging van het Vaderland (VDP), door het leger ingezet om terrorisme te bestrijden. Nog eens 33 mensen zijn gewond geraakt. Dat zegt de secretaris-generaal van Kouilga, Albert Zongo, zondag.


Gewapende bende doodt bijna 50 mensen bij aanval in noordoosten van Nigeria
8 April 2023, 00:04 Skynet Buitenland
In het noordoosten van Nigeria hebben onbekende schutters een dorp aangevallen en daarbij tientallen mensen gedood. Dat melden lokale overheidsfunctionarissen vrijdag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn