NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aanslagen

2News.be / Trefwoorden / Aanslagen

30 Juni, 00:06 Volkskrant
Aanslagen Parijs - Proces over aanslagen Parijs weer uitgesteld na twee nieuwe coronagevallen
22 Februari, 00:01 Skynet Belgie
Het proces over de aanslagen in Parijs op 13 november 2015, dat dinsdag in de Franse hoofdstad zou worden hervat, zal opnieuw geschorst worden vanwege twee nieuwe coronabesmettingen bij de beklaagden. Dat heeft de voorzitter van het bijzondere hof van assisen, Jean-Louis Peries, maandag gezegd.


Assisenproces aanslagen Parijs: Algerijnse jihadist "kon geen nee zeggen" tegen IS-leiders
15 Januari, 00:02 HLN.BE
Op het assisenproces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs, heeft de Algerijnse beschuldigde Adel Haddidi vrijdag ontkend dat hij ooit van plan was zelfmoordacties uit te voeren. In zijn verwarde verklaring gaf hij wel toe dat hij zich altijd gehoorzaam opstelde tegenover zijn opdrachtgevers bij de terreurgroep Islamitische Staat (IS).


Laatste Belgische politieagent getuigt op proces aanslagen Parijs: Hoe dicht stonden Hamza Attou en Mohammed Amri bij Abdeslam?
10 December 2021, 00:02 HLN.BE
Op het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs heeft een laatste Belgische politieagent donderdag een getuigenis afgelegd. Dat gebeurde via videoconferentie.


Proces over aanslagen in Brussel in maart 2016 start op 10 oktober 2022
9 December 2021, 00:01 Skynet Belgie
Het proces over de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 start op 10 oktober 2022. Dat heeft het Brusselse hof van beroep woensdagavond bevestigd.


Onduidelijkheid op proces aanslagen Parijs: Hoe verkreeg leider van terreurgroep Belgisch paspoort?
3 December 2021, 00:02 HLN.BE
?Hoe was het mogelijk dat Oussama Atar in september 2013 een Belgisch paspoort verkreeg?? Op die vraag van een advocaat van een van de burgerlijke partijen in het proces over de aanslagen in Parijs kwam er donderdag geen duidelijk antwoord. Atar is de vermoedelijke leider van de terreurcel die op 13 november 2015 een bloedbad aanrichtte in de Franse hoofdstad.


Belgische politieman schetst traject van terroristen bij aanslagen Parijs, Abdeslam blijft weg uit protest
26 November 2021, 00:02 HLN.BE
Een Belgische politieman heeft donderdag voor het speciale hof van assisen in Parijs het traject uit de doeken gedaan van vijf leden van de terreurcel die de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs pleegde. Omdat de politieman via videoconferentie getuigde, zonder aanwezig te zijn in levende lijve, bleven vier beschuldigden uit protest afwezig.


Salah Abdeslam getuigt op assisenproces over zijn leven voor de aanslagen
3 November 2021, 00:03 Skynet Belgie
In het proces van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, breekt vandaag een nieuwe fase aan: de veertien aanwezige beschuldigden komen aan het woord. Salah Abdeslam is eerst aan de beurt. Voor het speciale hof van assisen beantwoordt hij vragen over zijn jeugd, zijn opleiding en zijn leven voor de aanslagen.


Biden wil geheime FBI documenten over aanslagen 11 september publiceren
4 September 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden wil geheime documenten over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten openbaren. De documenten zijn afkomstig van het onderzoek door de politiedienst FBI.
Inlichtingendiensten VS waarschuwden voor de aanslagen. Konden ze voorkomen worden?
28 Augustus 2021, 00:05 Volkskrant
De aanslagen in Kabul roepen de vraag op hoe de Amerikaanse inlichtingendiensten, die ervoor hadden gewaarschuwd, aan hun informatie kwamen. En als ze die informatie hadden, waarom lukte het dan toch niet om de aanslagen te voorkomen?


Ooggetuigen aanslagen Kaboel: ?Ik zag lichamen door de lucht vliegen zoals plastic zakken in een tornado?
28 Augustus 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Pure chaos was het aan de luchthaven van Kaboel, toen zich daar donderdagavond twee explosies voordeden in een massa wachtende mensen. Ooggetuigen beschrijven hoe hun trommelvliezen het opgaven, terwijl ze ?de Dag des Oordeels? zagen gebeuren. ?Ik heb een vijfjarig meisje opgepakt om naar het ziekenhuis te brengen. Ze overleed in mijn armen.?
Raadkamer buigt zich over doorverwijzing verdachten aanslagen Parijs
2 Februari 2021, 05:24 HLN.BE
De Brusselse raadkamer buigt zich dinsdag over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Het federaal parket wil in het dossier 14 verdachten laten terechtstaan voor de correctionele rechtbank. De zitting van de raadkamer zal plaatsvinden op de Justitia-site, in de voormalige gebouwen van de NAVO in Haren. Indien nodig zullen de debatten verdergaan op 3 februari.


Geweld bleef achterwege tijdens eedaflegging van Joe Biden, maar risico op aanslagen stijgt
21 Januari 2021, 17:24 HLN.BE
De eedaflegging van Joe Biden is gespaard gebleven van geweld. Maar de veiligheidsdiensten blijven alert. Verscheidene extreemrechtse groepen zweren Donald Trump al af, omdat ze vinden dat ook hij hen nu verraden heeft. Maar de radicalisering die er plaatsgevonden heeft, jaagt het risico op aanslagen de hoogte in.


Aanslagen Parijs: twee nieuwe verdachten opgepakt in België
25 Mei 2018, 09:42 De Tijd
11:39 In het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs hebben Belgische speurders deze week twee nieuwe verdachten opgepakt.


Zes jaar Oekraïense cel voor Fransman die aanslagen wilde plegen tijdens EK2016
21 Mei 2018, 18:06 Skynet
Het Oekraïense gerecht heeft maandag een Fransman veroordeeld tot zes jaar cel. De 27-jarige man was in 2016 opgepakt aan de Oekraïens-Poolse grens met een wapenarsenaal en werd ervan beschuldigd dat hij aanslagen wilde plegen tijdens het Europees kampioenschap voetbal in 2016 in Frankrijk.


Taliban waarschuwen burgers voor meer aanslagen tegen "vijandige instellingen"
21 Mei 2018, 09:42 Skynet
De taliban waarschuwen de burgers van Afghanistan om uit de buurt van regeringsvestigingen van de Afghaanse overheid en buitenlandse overheden te blijven in de hoofdstad Kaboel. De Afghaanse moslimstrijders plannen meer aanslagen op doelwitten als deze, kondigen ze vandaag in een verklaring aan.


Minstens zes personen opgepakt in Frankrijk in verband met aanslagen Catalonië
15 Mei 2018, 10:18 Skynet
In Frankrijk heeft de dienst Binnenlandse Veiligheid (DGSI) vanochtend op verschillende plaatsen een reeks van arrestaties uitgevoerd binnen de Tsjetsjeense gemeenschap. Dat meldt de Franse zender France Info. In de departementen Bas-Rhin, Gironde en Haute-Garonne werden minstens zes mensen opgepakt. De arrestaties zouden gelieerd zijn aan de aanslagen in Barcelona en Cambrils in augustus 2017.


Indonesische politie doodt vermoedelijke militant na dodelijke aanslagen op kerken
14 Mei 2018, 07:18 Skynet
De Indonesische politie heeft een vermoedelijke islamistische militant zondagavond doodgeschoten na een explosie in zijn appartement in de stad Sidoarjo. Dat zegt de politie. Eerder op dag waren er acht dodelijke slachtoffers gevallen bij zelfmoordaanslagen op kerken in de nabijgelegen stad Surabaya.


Zeker 9 doden en 40 gewonden bij reeks aanslagen op Java
13 Mei 2018, 05:48 Gazet v. Antwerpen

Bij een reeks vermoedelijke bomaanslagen op christelijke kerken zijn zondag in Indonesië zeker 9 personen om het leven gekomen. Meer dan 40 anderen raakten volgens de politie gewond. De explosies gebeurden tijdens de zondagmis, in een tijdspanne van enkele minuten, in Surabaya, de op een na grootste stad van het land op het eiland Java. In totaal zouden drie kerken getroffen zijn.
Doden bij zelfmoordaanslagen op kerken in Indonesië
13 Mei 2018, 03:24 NOS nieuws

In de Indonesische stad Soerabaja zijn bij zelfmoordaanslagen op drie kerken zeker vijf mensen om het leven gekomen. Nog eens zeker 13 mensen raakten gewond, zegt de lokale politie.

De bommen gingen af in de vroege ochtend, tijdens de kerkdiensten. Er wordt nog onderzocht of bij een vierde kerk ook een explosie is geweest. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist.

Soerabaja is de hoofdstad van Oost-Java en de tweede stad van Indonesië. Het land heeft de grootste moslimbevolking van de wereld. Militanten plegen steeds vaker aanslagen.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn