NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aanslagen

2News.be / Trefwoorden / Aanslagen

Ook Mathieu (53), Xavier (49) en Shanti (23) dodelijke slachtoffers van de aanslagen: wie zijn ze?
27 Juli, 00:03 HLN.BE
Het hof is duidelijk: de aanslagen in Brussel eisten geen 32, maar 35 dodelijke slachtoffers. Het zijn Mathieu (53), Xavier (49) en Shanti (23) die aan het lijstje werden toegevoegd. Zij overleden in de jaren na de terreuraanslagen als gevolg van zelfdoding, een kanker die niet langer behandeld mocht worden en euthanasie. Maar altijd was er een link met 22 maart 2016. ?Toen de dokters daardoor zijn kankerbehandeling moesten stopzetten, was hij razend.? Dit is hun verhaal.


Aanslagen - Slachtoffervereniging vraagt Kamerleden ook aandacht voor "onzichtbare slachtoffers"
19 Juli, 00:03 Skynet
De Kamer stemt morgen/woensdag het wetsontwerp dat voor een vlottere vergoeding van slachtoffers van terreuraanslagen moet zorgen. Aan de vooravond van die stemming roept Life4Brussels, de organisatie die slachtoffers van de aanslagen van 22 maart verenigt, de Kamerleden op om die tekst nog aan te passen om ook voor de "onzichtbare slachtoffers" een compensatie mogelijk te maken. "Het ontwerp bevestigt hun gevoel van in de steek gelaten te zijn", klinkt het in een open brief.


Taliban doden IS-leider die aanslagen liet plegen bij luchthaven Kabul
26 April, 00:01 NOS nieuws

De Taliban hebben de IS-leider gedood die in augustus 2021 een reeks zelfmoordaanslagen liet plegen op de luchthaven van Kabul. Dat zeggen Amerikaanse functionarissen tegen onder meer The New York Times en CBS News. De leider van de terreurbeweging zou in de afgelopen weken al zijn gedood, maar het duurde enige tijd om zijn dood te bevestigen. Zijn naam is niet vrijgegeven.

De bomaanslagen van 26 augustus 2021 bij de luchthaven kwamen kort na de razendsnelle overname van Kabul door de Taliban. Talloze inwoners probeerden destijds in allerijl het vliegveld te bereiken om een van de schaarse plekken aan boord van een evacuatievlucht te bemachtigen.

Er waren toen al enige dagen signalen van een aanslag die op handen zou zijn. Toen die vrees uitkwam, kostte dat aan zeker 170 burgers en dertien Amerikaanse militairen het leven. Al snel werd duidelijk dat de daders lid waren van terreurgroep IS.

Nabestaanden op de hoogte gebracht

Volgens de Amerikaanse functionarissen hadden inlichtingenanalisten begin deze maand vastgesteld dat het brein achter de aanslagen was omgekomen bij een Taliban-operatie in Afghanistan. Het is niet duidelijk of hij het doelwit was van die operatie, of dat hij simpelweg is gedood bij gevechten tussen de Taliban en IS-strijders.

"Experts binnen de regering hebben een grote mate van zekerheid dat deze persoon inderdaad degene was die hiervoor verantwoordelijk was", zegt een bron tegen CBS News. Meer details zijn niet bekendgemaakt. Defensie in de VS heeft de nabestaanden van de dertien omgekomen Amerikaanse militairen op de hoogte gebracht van het nieuws.

In Afghanistan is een IS-tak actief die IS-Khorasan wordt genoemd, of IS-K. Sinds het Amerikaanse vertrek uit Afghanistan in augustus 2021, voeren de Taliban regelmatig strijd met de terreurgroep.
Zeven aanhoudingen na verijdelde terroristische aanslagen: 20-jarige uit Merksem is hoofdverdachte
30 Maart, 00:07 Gazet v. Antwerpen

Zeven van de verdachten die afgelopen maandag opgepakt werden op verdenking van het beramen van een terroristische aanslag, zijn door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van terrorisme. De Belg Elias E.A. (20) uit Merksem wordt als de hoofdverdachte aanzien.
Twee decennia na aanslagen 9/11 nog 34 gedetineerden opgesloten in Guantanamo
3 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In de Amerikaanse militaire gevangenis van Guantanamo Bay op Cuba zitten, meer dan twee decennia na de aanslagen van 11 september, nog zo?n 34 gedetineerden opgesloten. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie donderdag in Washington meegedeeld, nadat een gevangene uit Pakistan naar Belize werd overgebracht.
Proces aanslagen - Staking in gevangenissen van Haren en Lantin
11 December 2022, 00:04 Skynet Economie
In de gevangenis van Haren wordt woensdag gestaakt. Dat kan gevolgen hebben voor het transport van de verdachten naar het proces over de aanslagen van 22 maart 2016, maar de liberale vakbond VSOA zegt dat het transport niet bewust tegengehouden zal worden. Ook in de gevangenis van Lantin wordt er overigens gestaakt.


Sarah verloor zus tijdens aanslagen in Maalbeek, maar vergeeft daders: ?Dat heeft me veel deugd gedaan, nu kan ik vooruit?
6 December 2022, 00:01 HLN.BE
Voor veel slachtoffers wordt het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 bijzonder zwaar, ze zijn bang voor de confrontatie met de daders. Maar Sarah Esmael Fazal, die haar zus verloor in Maalbeek, heeft beslist alle wrok en haat achter zich te laten: ?Ik heb de beklaagden vergeven. En eerlijk gezegd, dat heeft me enorm veel deugd gedaan.?


Beroepsproces over aanslagen januari 2015 gaat maandag van start
11 September 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Het beroepsproces over de aanslagen in Frankrijk van januari 2015 op Charlie Hebdo en de winkel Hyper Cacher gaat maandag van start. Twee van de elf verdachten staan er opnieuw terecht voor hun rol in de aanslagen, die het leven kostten aan zeventien mensen.


30 Juni 2022, 00:06 Volkskrant
Aanslagen Parijs - Proces over aanslagen Parijs weer uitgesteld na twee nieuwe coronagevallen
22 Februari 2022, 00:01 Skynet Belgie
Het proces over de aanslagen in Parijs op 13 november 2015, dat dinsdag in de Franse hoofdstad zou worden hervat, zal opnieuw geschorst worden vanwege twee nieuwe coronabesmettingen bij de beklaagden. Dat heeft de voorzitter van het bijzondere hof van assisen, Jean-Louis Peries, maandag gezegd.


Assisenproces aanslagen Parijs: Algerijnse jihadist "kon geen nee zeggen" tegen IS-leiders
15 Januari 2022, 00:02 HLN.BE
Op het assisenproces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs, heeft de Algerijnse beschuldigde Adel Haddidi vrijdag ontkend dat hij ooit van plan was zelfmoordacties uit te voeren. In zijn verwarde verklaring gaf hij wel toe dat hij zich altijd gehoorzaam opstelde tegenover zijn opdrachtgevers bij de terreurgroep Islamitische Staat (IS).


Laatste Belgische politieagent getuigt op proces aanslagen Parijs: Hoe dicht stonden Hamza Attou en Mohammed Amri bij Abdeslam?
10 December 2021, 00:02 HLN.BE
Op het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs heeft een laatste Belgische politieagent donderdag een getuigenis afgelegd. Dat gebeurde via videoconferentie.


Proces over aanslagen in Brussel in maart 2016 start op 10 oktober 2022
9 December 2021, 00:01 Skynet Belgie
Het proces over de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 start op 10 oktober 2022. Dat heeft het Brusselse hof van beroep woensdagavond bevestigd.


Onduidelijkheid op proces aanslagen Parijs: Hoe verkreeg leider van terreurgroep Belgisch paspoort?
3 December 2021, 00:02 HLN.BE
?Hoe was het mogelijk dat Oussama Atar in september 2013 een Belgisch paspoort verkreeg?? Op die vraag van een advocaat van een van de burgerlijke partijen in het proces over de aanslagen in Parijs kwam er donderdag geen duidelijk antwoord. Atar is de vermoedelijke leider van de terreurcel die op 13 november 2015 een bloedbad aanrichtte in de Franse hoofdstad.


Belgische politieman schetst traject van terroristen bij aanslagen Parijs, Abdeslam blijft weg uit protest
26 November 2021, 00:02 HLN.BE
Een Belgische politieman heeft donderdag voor het speciale hof van assisen in Parijs het traject uit de doeken gedaan van vijf leden van de terreurcel die de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs pleegde. Omdat de politieman via videoconferentie getuigde, zonder aanwezig te zijn in levende lijve, bleven vier beschuldigden uit protest afwezig.


Salah Abdeslam getuigt op assisenproces over zijn leven voor de aanslagen
3 November 2021, 00:03 Skynet Belgie
In het proces van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, breekt vandaag een nieuwe fase aan: de veertien aanwezige beschuldigden komen aan het woord. Salah Abdeslam is eerst aan de beurt. Voor het speciale hof van assisen beantwoordt hij vragen over zijn jeugd, zijn opleiding en zijn leven voor de aanslagen.


Biden wil geheime FBI documenten over aanslagen 11 september publiceren
4 September 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden wil geheime documenten over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten openbaren. De documenten zijn afkomstig van het onderzoek door de politiedienst FBI.
Inlichtingendiensten VS waarschuwden voor de aanslagen. Konden ze voorkomen worden?
28 Augustus 2021, 00:05 Volkskrant
De aanslagen in Kabul roepen de vraag op hoe de Amerikaanse inlichtingendiensten, die ervoor hadden gewaarschuwd, aan hun informatie kwamen. En als ze die informatie hadden, waarom lukte het dan toch niet om de aanslagen te voorkomen?


Ooggetuigen aanslagen Kaboel: ?Ik zag lichamen door de lucht vliegen zoals plastic zakken in een tornado?
28 Augustus 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Pure chaos was het aan de luchthaven van Kaboel, toen zich daar donderdagavond twee explosies voordeden in een massa wachtende mensen. Ooggetuigen beschrijven hoe hun trommelvliezen het opgaven, terwijl ze ?de Dag des Oordeels? zagen gebeuren. ?Ik heb een vijfjarig meisje opgepakt om naar het ziekenhuis te brengen. Ze overleed in mijn armen.?
Raadkamer buigt zich over doorverwijzing verdachten aanslagen Parijs
2 Februari 2021, 05:24 HLN.BE
De Brusselse raadkamer buigt zich dinsdag over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Het federaal parket wil in het dossier 14 verdachten laten terechtstaan voor de correctionele rechtbank. De zitting van de raadkamer zal plaatsvinden op de Justitia-site, in de voormalige gebouwen van de NAVO in Haren. Indien nodig zullen de debatten verdergaan op 3 februari.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn