NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aanslag

2News.be / Trefwoorden / Aanslag

Politie plaatst camera aan huis in Borgerhout dat doelwit was van zware aanslag
Zondag, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Er is een camera geplaatst aan het huis in de Kortrijkstraat in Borgerhout dat deze week het doelwit was van een zware aanslag. Bij het incident vielen geen gewonden maar de mensen in de buurt waren wel erg geschokt door de gebeurtenis.
Dader kreeg weken voor aanslag Hamburg bezoek van politie
12 Maart, 00:07 NOS nieuws

De dader van de aanslag in Hamburg, Philipp F., kreeg weken voor het bloedbad bezoek van de politie, na een anonieme tip over zijn mentale gezondheid. Bij de schietpartij in een gebedszaal van Jehovah's Getuigen kwamen gisteren acht mensen om, onder wie een ongeboren kind en de dader.

In januari kwam er bij de politie een anonieme brief binnen over F., meldde de politie tijdens een persconferentie. De briefschrijver stelde dat de man mogelijk kampte met een psychische aandoening. Die was niet medisch vastgesteld omdat F. zelf geen behandeling zocht.

Waarschuwing

De 35-jarige F. had een vergunning voor een semiautomatisch handwapen. Tijdens het politiebezoek in februari werkte hij mee met de agenten en waren er volgens de politie niet genoeg gronden om het wapen in beslag te nemen. F. had geen strafblad en was niet betrokken bij terrorisme voor de aanslag in Hamburg.

De agenten bekeken tijdens het onaangekondigde huisbezoek de vergunning van F. en de wapenkluis waarin hij zijn pistool en munitie had liggen. Alles was volgens de regels opgeborgen, afgezien van een los "projectiel" dat niet in maar op de kluis lag. Daarvoor kreeg de man een mondelinge waarschuwing.

Gesprek over meubilair

"Er was niets wat wees op een psychische aandoening", zei de Hamburgse politiechef Ralf Meyer tijdens de briefing. "Integendeel. Tijdens het gesprek ging het over verschillende dingen, zoals het meubilair in de flat en soortgelijke dingen."

Zijn precieze motieven zijn nog onbekend, maar volgens de autoriteiten is wel duidelijk uit eerdere uitlatingen van F. dat hij gevoelens van haat koesterde jegens Jehovah's Getuigen. Hij was opgegroeid in een streng religieus gezin in Zuid-Duitsland en was ook lid van de Jehovah's Getuigen. Anderhalf jaar geleden trad hij uit.

"Philipp F. zou een bijzondere haat hebben gekoesterd jegens gelovigen, vooral Jehovah's Getuigen en zijn voormalige werkgever", aldus Meyer.

Door de aanslag in Hamburg laait de discussie over wapenbezit in Duitsland weer op. Volgens overheidsgegevens zijn er 940.000 geregistreerde wapenbezitters in het land, dat een van de strengste wapenwetten van Europa kent. Sinds de arrestatie in december van een groep die de regering in Berlijn omver wilde werpen gaan er stemmen op om de regels voor wapenvergunningen nog strenger te maken.
Beruchte nonkel van vermoord meisje (11) wuift vanuit Dubai alle verdachtmakingen resoluut weg: ?Wij hebben niets met deze aanslag te maken?
11 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

?Met het hand op het hart: ik heb met de aanslag op mijn nichtje niets te maken.? Vermeend drugsbaas Othman El B. benadrukt vanuit Dubai dat er geen bloed aan zijn handen kleeft. ?Dit is niet tegen mij gericht. Ik voel mij niet schuldig.?
14 December 2022, 00:17 Volkskrant
Acht personen veroordeeld voor betrokkenheid bij aanslag Nice
14 December 2022, 00:12 NOS nieuws

De Franse rechtbank heeft acht personen veroordeeld voor betrokkenheid bij de aanslag in Nice in 2016. Ze hebben gevangenisstraffen gekregen van 2 tot 18 jaar.

Op 14 juli 2016 stond een menigte op de boulevard van Nice naar een vuurwerkshow te kijken ter ere van de Franse nationale feestdag, toen een vrachtwagen op de mensenmassa inreed. 86 mensen kwamen om het leven en 450 mensen raakten gewond.

De bestuurder van de vrachtwagen, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, werd ter plekke doodgeschoten door de politie. Terreurgroep IS eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op, maar bewijs van een directe link tussen Bouhlel en IS is nooit gevonden.

Zeven mannen en een vrouw zijn vandaag veroordeeld omdat ze in verschillende mate hulp hebben geboden aan de bestuurder. Twee mannen die nauwe banden hadden met Bouhlel zijn veroordeeld tot 18 jaar cel vanwege betrokkenheid bij een terroristische organisatie. De advocaat van een van de twee heeft gezegd in hoger beroep te gaan tegen de straf.

Een derde persoon is veroordeeld tot 12 jaar cel vanwege het leveren van een wapen aan Bouhlel. Omdat niet kon worden bewezen dat hij wist waarvoor Bouhlel dit wapen wilde gebruiken, ligt zijn straf lager. De andere veroordeelden moeten voor 2 tot 8 jaar de gevangenis in.

'Een kleine overwinning'

Met de uitspraak komt er een einde aan een emotioneel proces van ruim drie maanden. Verschillende overlevenden en nabestaanden van de aanslag beschreven in de rechtbank de verschrikkingen waar zij die avond getuige van zijn geweest en hoe die hun leven hebben getekend.

Verschillende overlevenden van de aanslag reageren tevreden. "Ik krijg er mijn familie, mijn moeder en mijn zoon, niet mee terug, maar het voelt als een kleine overwinning", zegt Caroline Villani tegen persbureau AP. "Ik ben blij dat de twee hoofdverdachten een celstraf van 18 jaar hebben gekregen", zegt een ander. "Ook al weegt het niet op tegen wat wij hebben doorgemaakt."
Man die dreigde met aanslag in ziekenhuis, overleden na brandstichting in eigen cel
22 November 2022, 00:02 HLN.BE
De man die vrijdag bedreigingen had geuit in het Sint-Anna/Sint-Remiziekenhuis in Anderlecht, is maandag overleden nadat hij brand gesticht heeft in zijn eigen cel. Dat bevestigt het parket van Brussel.


Nieuwe serie over aanslag in Nederland krijgt extra disclaimer om geweld
11 Oktober 2022, 00:05 NU.NL - Film
De nieuwe AVROTROS-serie Het Gouden Uur krijgt voorafgaand aan elke aflevering een extra waarschuwing vanwege de schokkende, gewelddadige beelden in de serie, meldt de omroep zondag. De serie vertelt wat er in Nederland gebeurt na een terroristische aanval in Amsterdam.


29 September 2022, 00:04 Volkskrant
Poolse man (30) aangehouden voor aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries
27 September 2022, 00:09 HLN.BE
Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De 30-jarige verdachte is in Polen aangehouden door de Poolse politie, op verzoek van Nederland, dat om zijn uitlevering vraagt. Dat heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.


11 Augustus 2022, 00:07 Volkskrant
Politie verhindert nieuwe aanslag tijdens feestelijkheden in de VS: twee mannen opgepakt met aanvalsgeweren en munitie
7 Juli 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De politie in Richmond, in de Amerikaanse staat Virginia, heeft naar eigen zeggen een nieuwe aanslag met vuurwapens tijdens feestelijkheden voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag verijdeld.
Twee doden bij aanslag op bus in Rwanda
19 Juni 2022, 00:06 Skynet
Twee mensen zijn gedood en zes gewond geraakt toen gewapende mannen, vermoedelijk van een rebellengroep, het vuur openden op een bus in het zuiden van Rwanda. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.


Dader van aanslag op oud-president Reagan na 41 jaar helemaal op vrije voeten
16 Juni 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

John Hinckley Jr., de man die in 1981 probeerde de Amerikaanse president Ronald Reagan te vermoorden, is woensdag onvoorwaardelijk vrijgelaten.
9 Juni 2022, 00:07 Volkskrant
Twee Nederlanders opgepakt voor aanslag met vuurwerkbom in Deurne
17 Mei 2022, 00:01 HLN.BE
In Nederland zijn twee verdachten opgepakt voor de granaataanslag van afgelopen vrijdag aan de woning van de familie El B. in de De Gilmanstraat in Deurne. Het Antwerpse parket laat weten dat het de overlevering vraagt van de twee Nederlanders.


Toezichthouder heeft dubbel gevoel bij reclames WOZ-aanslag
8 Maart 2022, 00:06 NU.NL - Economie
De Waarderingskamer heeft een dubbel gevoel bij de reclames die op radio en tv langskomen voor het bezwaar maken tegen de WOZ-aanslag. Huiseigenaren zouden er volgens de toezichthouder in veel gevallen beter aan doen hun gemeente te bellen als er mogelijk een foute taxatie is gedaan.


Aanslag van student op medestudenten verijdeld in Lissabon
11 Februari 2022, 00:09 Skynet
De Portugese politie heeft naar eigen zeggen een terreuraanslag verijdeld in de gebouwen van de faculteit Natuurwetenschappen van de universiteit van Lissabon. Een 18-jarige student was al maanden bezig met de voorbereiding van een aanslag op medestudenten, en werd donderdag opgepakt. Dat meldt de Portugese gerechtelijke politie.


OM: Samir A. probeerde aan explosieven voor aanslag te komen
12 December 2021, 00:06 Volkskrant
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Samir A. van het in bezit willen krijgen van explosieven voor een aanslag. Hij zou dat hebben gevraagd aan een Belgische IS-strijder.


Danjuma fit genoeg om te spelen bij Oranje na 'aanslag', Wijnaldum ziek
11 November 2021, 00:04 NU.NL - Sport
Arnaut Danjuma Groeneveld is fit genoeg om komende zaterdag te spelen in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro. De aanvaller viel afgelopen zondag met een knieblessure uit bij zijn club Villarreal. Georginio Wijnaldum ontbrak woensdag op de training omdat hij ziek is.


Vier jaar na aanslag concert Manchester nieuwe verdachte aangehouden
27 Oktober 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
De Britse politie heeft een 24-jarige man opgepakt in verband met de aanslag bij een concertzaal in Manchester vlak na een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in 2017.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn