NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aanslag

2News.be / Trefwoorden / Aanslag

Twee Nederlanders opgepakt voor aanslag met vuurwerkbom in Deurne
17 Mei, 00:01 HLN.BE
In Nederland zijn twee verdachten opgepakt voor de granaataanslag van afgelopen vrijdag aan de woning van de familie El B. in de De Gilmanstraat in Deurne. Het Antwerpse parket laat weten dat het de overlevering vraagt van de twee Nederlanders.


Toezichthouder heeft dubbel gevoel bij reclames WOZ-aanslag
8 Maart, 00:06 NU.NL - Economie
De Waarderingskamer heeft een dubbel gevoel bij de reclames die op radio en tv langskomen voor het bezwaar maken tegen de WOZ-aanslag. Huiseigenaren zouden er volgens de toezichthouder in veel gevallen beter aan doen hun gemeente te bellen als er mogelijk een foute taxatie is gedaan.


Aanslag van student op medestudenten verijdeld in Lissabon
11 Februari, 00:09 Skynet
De Portugese politie heeft naar eigen zeggen een terreuraanslag verijdeld in de gebouwen van de faculteit Natuurwetenschappen van de universiteit van Lissabon. Een 18-jarige student was al maanden bezig met de voorbereiding van een aanslag op medestudenten, en werd donderdag opgepakt. Dat meldt de Portugese gerechtelijke politie.


OM: Samir A. probeerde aan explosieven voor aanslag te komen
12 December 2021, 00:06 Volkskrant
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Samir A. van het in bezit willen krijgen van explosieven voor een aanslag. Hij zou dat hebben gevraagd aan een Belgische IS-strijder.


Danjuma fit genoeg om te spelen bij Oranje na 'aanslag', Wijnaldum ziek
11 November 2021, 00:04 NU.NL - Sport
Arnaut Danjuma Groeneveld is fit genoeg om komende zaterdag te spelen in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro. De aanvaller viel afgelopen zondag met een knieblessure uit bij zijn club Villarreal. Georginio Wijnaldum ontbrak woensdag op de training omdat hij ziek is.


Vier jaar na aanslag concert Manchester nieuwe verdachte aangehouden
27 Oktober 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
De Britse politie heeft een 24-jarige man opgepakt in verband met de aanslag bij een concertzaal in Manchester vlak na een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in 2017.


Politie arresteert na vier jaar nieuwe verdachte van aanslag Manchester
23 Oktober 2021, 00:05 NOS nieuws

Ruim vier jaar na de zelfmoordaanslag in de Manchester Arena heeft de Britse politie een nieuwe verdachte gearresteerd. Een 24-jarige man is na aankomst in Engeland op het vliegveld van Manchester gearresteerd.

De man wordt verdacht van het helpen bij de voorbereidingen voor de aanslag op 22 mei 2017 aan het einde van een concert van Ariana Grande. 22 mensen kwamen om het leven toen de Libische zelfmoordterrorist Salman Abedi een bom afgaan liet afgaan in de foyer van de Manchester Arena. Onder de slachtoffers waren veel kinderen.

Salman Abedi's broer Hashem werd vorig jaar veroordeeld tot 55 jaar cel, omdat hij zijn broer had geholpen bij het voorbereiden van de aanslag. Nu is er dus opnieuw iemand opgepakt die daarvan wordt verdacht.

Vastbesloten

De politie van Manchester zegt vastbesloten te zijn om de waarheid over de omstandigheden rond de terreuraanslag boven tafel te krijgen.

"Er zijn meer dan vier jaar verstreken sinds de gruweldaad plaatsvond, maar we zijn onwankelbaar in onze toewijding om elke beschikbare onderzoekslijn te volgen, zodat we iedereen die door de gebeurtenissen in de arena is getroffen de antwoorden kunnen geven die ze verdienen", zegt rechercheur Simon Barraclough.
Man (24) aangehouden voor betrokkenheid bij aanslag op Ariana Grande-concert in Manchester in 2017
23 Oktober 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Britse politie heeft een 24-jarige man opgepakt in verband met de aanslag bij een concertzaal in Manchester in 2017. Volgens de politie is de man opgepakt op de luchthaven van Manchester, kort na zijn terugkomst in het Verenigd Koninkrijk.
Pijl-en-boogaanval Noorwegen was terroristische aanslag
16 Oktober 2021, 00:06 Volkskrant
De 37-jarige Deen die woensdag in de Noorse plaats Kongsberg vijf mensen doodde, was een bekeerde moslim die waarschijnlijk een terroristisch motief had. Dat hebben de Noorse autoriteiten gezegd.


Bewaker kreeg week voor de aanslag op Peter R. de Vries al tip over verdachte man: ?Leek alsof hij hem iets wilde aandoen?
16 Oktober 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Het bewijs tegen de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries is fors volgens het OM. Toch blijven veel vragen open. Het grootste raadsel: wat gebeurde er met de tip dat de misdaadverslaggever een week voor de aanslag al werd gevolgd? Twee medewerkers van de parkeergarage merkten een verdachte persoon op en seinden een beveiliger van RTL Boulevard in, blijkt uit een reconstructie door De Telegraaf.
Deze vijf Amerikaanse soldaten kwamen om het leven bij aanslag in Kaboel: ?Hij twijfelde geen moment toen de plicht riep?
28 Augustus 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Bij de aanslag nabij de luchthaven van Kaboel kwamen donderdagnamiddag dertien Amerikaanse soldaten om het leven. Van vijf is de identiteit inmiddels bekend, het gaat om vier mariniers en een hospik van de Amerikaanse zeemacht.
Veertien burgers gedood bij aanslag in Niger
27 Juli 2021, 00:04 Skynet
In de Nigerse stad Bani-bangou, vlakbij de grens met Mali, zijn zondag veertien burgers omgekomen bij een aanslag. Dat heeft de Nigerse regering maandagavond bekendgemaakt. In de regio zijn burgers wel vaker het slachtoffer van vermoedelijke jihadisten.


Verdachten aanslag Peter R. de Vries blijven langer vastzitten
10 Juli 2021, 00:04 NOS nieuws

De verdachten van de aanslag op Peter R. de Vries blijven langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik en de 21-jarige Rotterdammer Delano G. met twee weken verlengd.

Ze mogen nog steeds geen contact hebben met de buitenwereld, behalve met hun advocaat.

De politie ziet G. als de vermoedelijke schutter en E. als de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto. Beide verdachten werden dinsdagavond aangehouden op de A4 bij Leidschendam, kort na de aanslag op de misdaadverslaggever.

G. en E. kwamen eerder in aanraking met de politie. G. werd als 17-jarige tot tien maanden jeugddetentie veroordeeld vanwege onder meer woninginbraken en gewelddadige straatroven. E. stond in zijn thuisland Polen bekend als veelpleger, zeggen Poolse media.

Bloemen op De Dam

Op de Dam in Amsterdam werden vanmiddag 4000 rozen neergelegd als steunbetuiging aan De Vries, een initiatief van een groep burgers. Op het bord staat een foto van De Vries met daarboven geschreven: "Aanval op persvrijheid? Nee het is een aanval op zijn rol als vertrouwenspersoon in het Marengo-proces!". Een familielid van Nabil B. steunt de bloemenactie.

De Vries ligt sinds dinsdagavond met zware verwondingen in een ziekenhuis in Amsterdam. Burgemeester Halsema zei diezelfde avond dat hij "vecht voor zijn leven".

De laatste update over De Vries is van gisteravond. De familie en de partner van de misdaadverslaggever lieten aan RTL Boulevard weten dat zijn gezondheidstoestand ongewijzigd is. Ook zeiden ze dat het nog enige tijd zal duren voordat er meer duidelijkheid komt.
YouTube verwijdert honderden filmpjes over aanslag op De Vries
7 Juli 2021, 00:07 NU.NL - Tech
In de uren nadat Peter R. de Vries werd neergeschoten, heeft YouTube honderden filmpjes verwijderd waarop de gewonde De Vries en de plek van het misdrijf te zien zijn. De filmpjes zijn dinsdagavond gemaakt door omstanders.


7 Juli 2021, 00:02 Skynet Belgie
Proces verijdelde aanslag Frankrijk - Rechtbank velt vonnis over verijdelde bomaanslag op MEK-bijeenkomst
4 Februari 2021, 04:36 Skynet Belgie
De correctionele rechtbank van Antwerpen doet vandaag/donderdag uitspraak in de zaak over de verijdelde bomaanslag op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk in 2018. De federale procureur vorderde voor de vier beklaagden, onder wie de Iraanse diplomaat Assadollah A., gevangenisstraffen tot 20 jaar voor poging tot terroristische moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.


Verschillende doden bij aanslag in Afghanistan
30 Januari 2021, 11:03 Skynet
Bij een aanslag van de taliban op een legerbasis in de oostelijke Afghaanse provincie Nangarhar zijn verschillende militairen om het leven gekomen. Volgens een raadslid zijn zeker veertien soldaten omgekomen, terwijl volgens de provincieregering er acht doden vielen.


Italiaanse politie arresteert rechtse extremist, mogelijke aanslag voorkomen
22 Januari 2021, 15:32 Skynet
Italiaanse antiterrorisme-eenheden hebben een vermoedelijke rechts-extremist gearresteerd, die van plan zou zijn geweest een aanslag te plegen. De 22-jarige verdachte wordt beschuldigd van onder andere het aanzetten tot een mogelijke aanslag en nazi-propaganda. Dat bevestigt het gerecht vrijdag.


Michiel Vos, Amerikakenner en schoonzoon Nancy Pelosi, emotioneel: ?Dit was een soort aanslag?
7 Januari 2021, 10:36 Gazet v. Antwerpen

Amerikakenner en schoonzoon Michiel Vos was er woensdag bij toen plots Trump-aanhangers het Capitool bestormden. Hij getuigde daarover donderdag op Studio Brussel, en in zijn woordkeuze schemerden emoties van kwaadheid tegenover Trump en droefheid over het geweld door. ?De onderkant, de rauwe kant van Amerika, stroomde binnen in het Capitool.?
Turkse minister spreekt bij herdenking aanslag op migranten in Duitsland
29 Mei 2018, 08:18 NOS nieuws

Duitsland wordt vandaag herinnerd aan een zeer pijnlijke dag in de geschiedenis van de Bondsrepubliek: de brandstichting 25 jaar geleden door vier rechts-extremisten in een huis in Solingen. Twee vrouwen en drie meisjes van Turkse afkomst kwamen om.

Bondskanselier Merkel zal de herdenking in Solingen bijwonen, net als de minister van Buitenlandse Zaken Maas en diens Turkse ambtgenoot Cavusoglu. Dat laatste is opvallend, omdat de verhouding tussen de Duitse en Turkse regering niet best is. Cavusoglu mocht komen onder voorwaarde dat hij alleen slachtoffers komt herdenken en niets politieks gaat zeggen.

Bondspresident Steinmeier had vrijdag al een ontmoeting met Mevlüde Genç, de moeder en tante van de meisjes die bij de brand in 1993 omkwamen. Steinmeier schreef gisteren op Facebook dat de "herinnering aan deze gruwelijke daad niet mag verbleken". Ook prees hij Mevlüde Genç voor haar vergevingsgezindheid en noemde hij haar een voorbeeld voor ieder die zich tegen discriminatie, racisme en geweld keert.

De daders van de aanslag in Solingen waren kort daarvoor bij een feest van een volkstuinencomplex weggestuurd, omdat ze dronken waren. Onder de mannen die hen wegstuurden, waren er twee van Turkse afkomst. De vier besloten daarna dat ze wraak zouden nemen op alle Turken.

Ze drongen het huis van de Turkse familie in Solingen binnen, besprenkelden een kist met benzine en staken die in brand. Uiteindelijk brandde het hele pand af. Behalve de twee doden waren er veertien gewonden te betreuren. Dat gebeurde allemaal in een tijd dat er overal in Duitsland aanslagen op migranten werden gepleegd, vooral in het oosten van het land.

Ook in Nederland was de verontwaardiging groot. Programmamakers van 3FM startten een protestactie, waarbij de deelnemers een briefkaart met de tekst "Ik ben woedend" naar Hilversum stuurden. De programmamakers leverden de 1,2 miljoen kaarten af bij de Duitse regering in Bonn.

Hoewel het geweld tegen migranten de laatste tijd afneemt, worden er in Duitsland nog geregeld incidenten gemeld. Vorig jaar werden 312 asielzoekerscentra beklad en zijn er 46 geweldsincidenten bij deze centra geweest, waaronder brandstichting, zei correspondent Jeroen Wollaars in het NOS Radio 1 Journaal.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn