NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aanslag

2News.be / Trefwoorden / Aanslag

Verijdelde aanslag op concertzaal in Brussel: drie adolescenten opgepakt in Frankrijk
6 Maart, 00:02 HLN.BE
In Frankrijk zijn maandag drie adolescenten opgepakt in verband met de verijdelde aanslag op de Brusselse concertzaal Botanique. Dat is dinsdag vernomen van een bron dichtbij het dossier.


Nieuwe arrestatie in kader van verijdelde aanslag tegen Dom in Keulen
2 Januari, 00:02 Skynet
De Duitse politie heeft maandag een nieuwe verdachte gearresteerd in het kader van een mogelijk complot om op oudejaarsavond een aanslag te plegen op de Dom in Keulen. Drie andere verdachten die zondag werden gearresteerd, werden maandag door de rechter vrijgelaten, zo meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van de politie.


Volledig Russische EV is een aanslag op je netvlies
21 December 2023, 00:01 AutoBlog

De Russen hebben het nu ook gemunt op ons netvlies. In Rusland kan het behoorlijk fris zijn en de afstanden zijn er vrij groot, dus het niet het ideale land voor elektrische auto’s. Daar komt bij dat Russen een beetje lastig aan Westerse auto’s kunnen komen, als gevolg van de ‘speciale militaire operatie’ van Poetin. […]

Dit artikel Volledig Russische EV is een aanslag op je netvlies verscheen eerst op Autoblog.nl.
Energie-intensieve bedrijven noemen hogere Elia-tarieven "aanslag op investeringsklimaat"
15 November 2023, 00:07 Skynet Economie
De hogere transmissietarieven van stroomnetbeheerder Elia, die de federale energieregulator CREG dinsdag heeft goedgekeurd, zullen de al grote concurrentiehandicap van de Belgische energie-intensieve bedrijven ten opzichte van buitenlandse rivalen alleen maar vergroten. Dat zegt sectorfederatie Febeliec in een reactie.


Duitse politie pakt moslimextremist op die mogelijk aanslag wilde plegen
25 Oktober 2023, 00:04 Skynet
In Duisburg, in het westen van Duitsland, is een moslimextremist opgepakt, die ervan verdacht wordt een aanslag te beramen. Er zijn "aanwijzingen voor een mogelijk aanvalsscenario", meldt de politie van de nabijgelegen stad Essen.


Man opgepakt in Frankrijk die ?enkele minuten voor de aanslag? een video van de dader uit Brussel kreeg
20 Oktober 2023, 00:02 HLN.BE
In Nantes, in het westen van Frankrijk, is donderdag een man gearresteerd die van de dader van de schietpartij in Brussel een video had ontvangen. Dat melden verschillende Franse media. Abdesalem Lassoued bracht maandagavond twee Zweedse mannen om het leven en verwondde een derde.


Aanslag in Brussel - "Verachtelijke aanslag" in "hart van Europa", reageren Europese leiders
17 Oktober 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Ook Europese leiders reageren op sociale media op de schietpartij maandagavond in Brussel, waarbij twee doden zouden zijn gevallen. "Het hart van Europa is geraakt door geweld", zegt bijvoorbeeld de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen spreekt van een "verachtelijke aanslag".


Aanslag in Brussel - Evacuatie Koning Boudewijnstadion rond 23.45 uur gestart
17 Oktober 2023, 00:03 Skynet
De evacuatie van het Koning Boudewijnstadion is gestart rond 23.45 uur. De stadionspeaker vroeg eerst de supporters uit tribune 1 om het stadion te verlaten. Andere supporters werd gevraagd om voorlopig rustig te blijven.


Aanslag in Brussel - Macron maakt "solidariteit van Fransen" over aan De Croo
17 Oktober 2023, 00:03 Skynet
De Franse president Emmanuel Macron heeft contact gehad met de Belgische premier Alexander De Croo na de aanslag van maandagavond in Brussel. "Ik heb hem de solidariteit overgemaakt van de Fransen tijdens dit vreselijke moment dat Brussel doormaakt", aldus Macron op X, het vroegere Twitter.


Aanslag in Brussel - GO!-scholen in Brussel blijven dinsdag dicht
17 Oktober 2023, 00:02 Skynet
De scholen van het gemeenschapsonderwijs (GO!) blijven morgen/dinsdag gesloten. Dat heeft gedelegeerd bestuurder Koen Pelleriaux gezegd aan VRT. Er zal wel opvang voorzien worden voor leerlingen die niet thuis kunnen blijven.


Microsoft krijgt aanslag achterstallige belasting van 29 miljard dollar
15 Oktober 2023, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse belastingdienst heeft Microsoft een aanslag gegeven van 28,9 miljard dollar voor achterstallige belastingbetalingen tussen 2004 en 2013. Het techbedrijf beweert dat deze aanslag onterecht is en tekent beroep aan. Dit proces duurt naar verwachting nog jaren.


Vijf functionarissen gedood bij aanslag in Myanmar
5 September 2023, 00:04 Skynet Buitenland
In Myanmar zijn vijf lokale functionarissen en veiligheidsmedewerkers gedood bij een bomaanslag op een regeringsgebouw in de stad Myawady. Dat hebben veiligheidsbronnen gemeld. Elf politiemannen raakten gewond.


Drie terdoodveroordeelden opgehangen in Irak voor bloedige aanslag in Bagdad
29 Augustus 2023, 00:02 Skynet Buitenland
Drie personen zijn maandag in Irak opgehangen. Ze werden eerder ter dood veroordeeld wegens hun betrokkenheid bij een aanslag in de hoofdstad Bagdad. Bij die aanslag, in juli 2016, kwamen 323 mensen om het leven bij het geweld. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) eiste de aanslag op.


Politie gaat ervan uit dat verdachte van aanslag Nottingham alleen handelde
14 Juni 2023, 00:01 NOS nieuws

De politie in Nottingham gaat ervan uit dat de verdachte die vanmorgen vroeg drie mensen zou hebben gedood en een vierde levensgevaarlijk verwondde in zijn eentje heeft gehandeld.

De 31-jarige man wordt verdacht van moord. Zijn motief is nog onbekend, een terroristisch motief wordt niet uitgesloten. "We werken samen met de terrorismebestrijding, zoals we altijd doen in dit soort omstandigheden", zei hoofdcommissaris Kate Meynell.

Steekpartij

De politie kreeg vannacht even na 04.00 uur plaatselijke tijd een melding dat in het centrum twee mensen waren neergestoken. Een getuige zei tegen de BBC dat hij vanuit zijn raam een man in het zwart met een vrouw en man zag worstelen. "Ik zag dat hij eerst de man stak en toen de vrouw. Hij stak vier of vijf keer."

De getuige alarmeerde de politie, die binnen vijf minuten ter plaatse was. Hulpverleners hebben vergeefs geprobeerd om de slachtoffers te reanimeren. Het waren studenten van de universiteit van Nottingham, allebei 19 jaar oud.

Getaserd en aangehouden

Later kwam bij de meldkamer het bericht binnen dat even verderop een busje op drie personen was ingereden. Twee kwamen er met lichte verwondingen af, maar de derde raakte levensgevaarlijk gewond. De politie wist het busje elders in de stad tot stoppen te brengen. De bestuurder werd getaserd en aangehouden.

Nog weer later werd even buiten het centrum een man van in de vijftig dood op straat aangetroffen. Ook hij bleek te zijn neergestoken. De politie vermoedt dat de verdachte het busje van deze man heeft gestolen.

De politie heeft een aantal panden in de stad doorzocht. Over wat daar is gevonden is niets bekendgemaakt.
Hassan Diab tot levenslang veroordeeld voor aanslag op Parijse synagoge in 1980
22 April 2023, 00:03 Skynet Buitenland
Een Canadees van Libanese afkomst is bijna 43 jaar na een terroristische bomaanslag op een synagoge in het westen van Parijs bij verstek tot levenslang veroordeeld door een speciaal hof van assisen in de Franse hoofdstad. Hij zou de bom voor de synagoge geplaatst hebben.


Politie plaatst camera aan huis in Borgerhout dat doelwit was van zware aanslag
26 Maart 2023, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Er is een camera geplaatst aan het huis in de Kortrijkstraat in Borgerhout dat deze week het doelwit was van een zware aanslag. Bij het incident vielen geen gewonden maar de mensen in de buurt waren wel erg geschokt door de gebeurtenis.
Dader kreeg weken voor aanslag Hamburg bezoek van politie
12 Maart 2023, 00:07 NOS nieuws

De dader van de aanslag in Hamburg, Philipp F., kreeg weken voor het bloedbad bezoek van de politie, na een anonieme tip over zijn mentale gezondheid. Bij de schietpartij in een gebedszaal van Jehovah's Getuigen kwamen gisteren acht mensen om, onder wie een ongeboren kind en de dader.

In januari kwam er bij de politie een anonieme brief binnen over F., meldde de politie tijdens een persconferentie. De briefschrijver stelde dat de man mogelijk kampte met een psychische aandoening. Die was niet medisch vastgesteld omdat F. zelf geen behandeling zocht.

Waarschuwing

De 35-jarige F. had een vergunning voor een semiautomatisch handwapen. Tijdens het politiebezoek in februari werkte hij mee met de agenten en waren er volgens de politie niet genoeg gronden om het wapen in beslag te nemen. F. had geen strafblad en was niet betrokken bij terrorisme voor de aanslag in Hamburg.

De agenten bekeken tijdens het onaangekondigde huisbezoek de vergunning van F. en de wapenkluis waarin hij zijn pistool en munitie had liggen. Alles was volgens de regels opgeborgen, afgezien van een los "projectiel" dat niet in maar op de kluis lag. Daarvoor kreeg de man een mondelinge waarschuwing.

Gesprek over meubilair

"Er was niets wat wees op een psychische aandoening", zei de Hamburgse politiechef Ralf Meyer tijdens de briefing. "Integendeel. Tijdens het gesprek ging het over verschillende dingen, zoals het meubilair in de flat en soortgelijke dingen."

Zijn precieze motieven zijn nog onbekend, maar volgens de autoriteiten is wel duidelijk uit eerdere uitlatingen van F. dat hij gevoelens van haat koesterde jegens Jehovah's Getuigen. Hij was opgegroeid in een streng religieus gezin in Zuid-Duitsland en was ook lid van de Jehovah's Getuigen. Anderhalf jaar geleden trad hij uit.

"Philipp F. zou een bijzondere haat hebben gekoesterd jegens gelovigen, vooral Jehovah's Getuigen en zijn voormalige werkgever", aldus Meyer.

Door de aanslag in Hamburg laait de discussie over wapenbezit in Duitsland weer op. Volgens overheidsgegevens zijn er 940.000 geregistreerde wapenbezitters in het land, dat een van de strengste wapenwetten van Europa kent. Sinds de arrestatie in december van een groep die de regering in Berlijn omver wilde werpen gaan er stemmen op om de regels voor wapenvergunningen nog strenger te maken.
Beruchte nonkel van vermoord meisje (11) wuift vanuit Dubai alle verdachtmakingen resoluut weg: ?Wij hebben niets met deze aanslag te maken?
11 Januari 2023, 00:01 Gazet v. Antwerpen

?Met het hand op het hart: ik heb met de aanslag op mijn nichtje niets te maken.? Vermeend drugsbaas Othman El B. benadrukt vanuit Dubai dat er geen bloed aan zijn handen kleeft. ?Dit is niet tegen mij gericht. Ik voel mij niet schuldig.?
14 December 2022, 00:17 Volkskrant
Acht personen veroordeeld voor betrokkenheid bij aanslag Nice
14 December 2022, 00:12 NOS nieuws

De Franse rechtbank heeft acht personen veroordeeld voor betrokkenheid bij de aanslag in Nice in 2016. Ze hebben gevangenisstraffen gekregen van 2 tot 18 jaar.

Op 14 juli 2016 stond een menigte op de boulevard van Nice naar een vuurwerkshow te kijken ter ere van de Franse nationale feestdag, toen een vrachtwagen op de mensenmassa inreed. 86 mensen kwamen om het leven en 450 mensen raakten gewond.

De bestuurder van de vrachtwagen, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, werd ter plekke doodgeschoten door de politie. Terreurgroep IS eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op, maar bewijs van een directe link tussen Bouhlel en IS is nooit gevonden.

Zeven mannen en een vrouw zijn vandaag veroordeeld omdat ze in verschillende mate hulp hebben geboden aan de bestuurder. Twee mannen die nauwe banden hadden met Bouhlel zijn veroordeeld tot 18 jaar cel vanwege betrokkenheid bij een terroristische organisatie. De advocaat van een van de twee heeft gezegd in hoger beroep te gaan tegen de straf.

Een derde persoon is veroordeeld tot 12 jaar cel vanwege het leveren van een wapen aan Bouhlel. Omdat niet kon worden bewezen dat hij wist waarvoor Bouhlel dit wapen wilde gebruiken, ligt zijn straf lager. De andere veroordeelden moeten voor 2 tot 8 jaar de gevangenis in.

'Een kleine overwinning'

Met de uitspraak komt er een einde aan een emotioneel proces van ruim drie maanden. Verschillende overlevenden en nabestaanden van de aanslag beschreven in de rechtbank de verschrikkingen waar zij die avond getuige van zijn geweest en hoe die hun leven hebben getekend.

Verschillende overlevenden van de aanslag reageren tevreden. "Ik krijg er mijn familie, mijn moeder en mijn zoon, niet mee terug, maar het voelt als een kleine overwinning", zegt Caroline Villani tegen persbureau AP. "Ik ben blij dat de twee hoofdverdachten een celstraf van 18 jaar hebben gekregen", zegt een ander. "Ook al weegt het niet op tegen wat wij hebben doorgemaakt."Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn