NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
24h


24H Dubai: RedAnt Racing aan de start met twee wagens
22 November, 00:01 Autosport
Op goed twee maanden van de Hankook 24H Dubai krijgen we toch nog twee extra wagens aan de start met een Belgische tintje. Niemand minder dan RedAnt Racing zakt met twee Porsche 911 GT3 Cup (992)'s af richting de Verenigde Arabische Emiraten na een jaar afwezigheid. Namen van rijders zijn nog niet gekend.

Lees meer: 24H Dubai: RedAnt Racing aan de start met twee wagens


24H Dubai: Net geen 70 wagens op de voorlopige deelnemerslijst
14 November, 00:02 Autosport
We zijn op minder dan twee maanden van het nieuwe jaar en Creventic is volop bezig met de organisatie van de volgende campagne. Meer bepaald met hun belangrijkste race van het jaar: de Hankook 24H Dubai. Net zoals de voorgaande jaren kan deze race op veel belangstelling rekenen, want men kan nu al rekenen op 67 inschrijvingen. 32 ervan zijn GT3's, met een mooie variatie qua constructeurs. Alleen blijft de interesse bij de Belgische teams om af te zakken richting de Verenigde Arabische Emiraten laag.

Lees meer: 24H Dubai: Net geen 70 wagens op de voorlopige deelnemerslijst


GP Verenigde Staten: het weekend in beeld gebracht
24 Oktober, 00:00 Autosport
Foto's: GP Verenigde Staten: het weekend in beeld gebracht


24H Barcelona: eerste startrij voor RedAnt Racing
18 September, 00:02 Autosport
Bij de kwalificaties voor de Hankook 24H Barcelona kregen we een zeer uniek resultaat voor het kampioenschap. Een zware regenbui gooide roet in het eten voor vele deelnemers en hoewel de IMSA Performance Porsche 911 GT3-R (992) de pole bemachtigde, was vooral de tweede plaats al uniek. Die ging namelijk naar de RedAnt Racing Porsche van de gebroeders Ayrton en Yannick Redant, Kobe de Breucker en Huub van Eijndhoven.

Lees meer: 24H Barcelona: eerste startrij voor RedAnt Racing


24H Zolder: Q1 Trackracing beleeft alle emoties tijdens beenharde wedstrijd
4 September, 00:05 Autosport
De 45ste editie van de 24 Hours of Zolder leverde eens te meer het bewijs hoe hard de race op Limburgse bodem is voor mens en machine. Een jaar na de schitterende tweede plaats van Q1 Trackracing, wist Xavier Maassen met een erg mooie ronde de Porsche 911 GT3 Cup #54 van het team naar de eerste startplaats te rijden. Jan Ooms zette de ?#55? op de achtste plek en daarmee leek het team uit Maaseik zeer goed gewapend voor de belangrijkste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. De wedstrijd startte goed en een tijdlang reed de bolide van Maassen-Lauryssen-De Wilde-Schouten vooraan, tot een vastgelopen wielnaaf er anders over besliste en een vroegtijdig einde aan de race van de eerste leiders maakte. Ook de andere Porsche van het team kreeg af te rekenen met een gelijkaardig euvel en finishte uiteindelijk als zeventiende.

Lees meer: 24H Zolder: Q1 Trackracing beleeft alle emoties tijdens beenharde wedstrijd


24H Zolder: Veelbelovend debuut voor Rush Drivers Collective Mercedes
4 September, 00:04 Autosport
Rush Drivers Collective debuteerde afgelopen weekend bij de 24 Hours of Zolder niet enkel met de imposante Chevron GT V8, maar zette ook een andere opvallende wagen in: een groene GT4-spec Mercedes AMG GT. De wagen kreeg de sporen van Daan Dirkx, Dries Gelade, Jarne Geussens, Patrick Dubois en Marnik Battryn en ondanks heel wat problemen, toonde de bezetting op meerdere malen hun snelheid.

Lees meer: 24H Zolder: Veelbelovend debuut voor Rush Drivers Collective Mercedes


24H Zolder: August by NGT snelste in nachttraining - Enkele penalties voor 24H
28 Augustus, 00:02 Autosport
De August by NGT Porsche van Nicolas Saelens, Rodrigue Gillion, Nico Verdonck, Glenn van Parijs en Thomas Laurent heeft de laatste trainingssessie van donderdag afgesloten als snelste. De Franse rijder klokte een 1:32.474, drie tiende beter dan Dylan Pereira in de PK Carsport Porsche. De Marc Car Mustang besloot op P9 en Hamofa Motorsport eindigde ook deze sessie op de eerste plaats. De AR Performance BMW WTCC was beste toerisme, en uiteraard ook eerste in TA, terwijl de VDW Motorsport BMW de tabellen in TB topte. Er werden tijdens de nachttraining wel enkele inbreuken op het reglement begaan, die gevolgen hebben voor de wedstrijd.

Lees meer: 24H Zolder: August by NGT snelste in nachttraining - Enkele penalties voor 24H


24H Zolder: Xwift Racing Events Toyota Supra over de kop - Safety Car
28 Augustus, 00:01 Autosport
Om 23u20 werd circuit Zolder opgeschrikt door een zware sortie van de Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4. Het ongeval gebeurde net na de Sacramentsheuvel. Daarbij ging de wagen over de kop en bleef ondersteboven liggen in de grindbak. Steven Dewulf, die op dat ogenblik achter het stuur van de Toyota zat kon zelf ongedeerd uit de wagen kruipen.

Lees meer: 24H Zolder: Xwift Racing Events Toyota Supra over de kop - Safety Car


24H Zolder: De finish en podium in beeld gebracht
28 Augustus, 00:01 Autosport
Foto's: 24H Zolder: De finish en podium in beeld gebracht


24H Zolder: NGT Racing Porsche pakt na 15 jaar tweede zege
28 Augustus, 00:01 Autosport
August by NGT heeft de 24 Hours of Zolder 2023 gewonnen, precies 15 jaar na de laatste zege van het NGT-team. De Porsche 911 GT3 Cup #15 van Nicolas Saelens, Rodrigue Gillion, Nico Verdonck, Glenn van Parijs en Thomas Laurent reed een strategisch sterke race en veroverde de leiding in het 12de wedstrijduur, om die vervolgens nooit meer af te staan. Het werd overigens een totaalsucces voor de troepen van Marc Maton, want ook in GTB pakte het team de zege, dankzij een gedegen race van de TipTop Rent Porsche 718 Cayman GT4 van Kenny Herremans, Arthur Peters, Gunther Van Den Bergh, Koen De Mulder en Tom De Boever. De PK Carsport BMW M2 CS Racing van Tom Boonen, Koen de Wit, Alon Day en Matisse Lismont besloot als beste toerisme, op een verbluffende zevende plaats algemeen.

Lees meer: 24H Zolder: NGT Racing Porsche pakt na 15 jaar tweede zege


24H Zolder: BMW Team Van der Horst met ambitie richting Zolderse etmaalrace
21 Augustus, 00:01 Autosport
Het BMW Team Van der Horst is er terug bij tijdens de Zolderse etmaalrace na een afwezigheid van twee jaar. Het Nederlandse team gooit een BMW E90 325i in de strijd die zal uitkomen in de klasse TB. Robert De Hoen is de bezieler achter het satellietteam van Van der Horst Motorsport dat met Gerard Van der Horst sinds jaren met succes uitkomt in de Lamborghini Super Trofeo Europe en Worldfinals.

Lees meer: 24H Zolder: BMW Team Van der Horst met ambitie richting Zolderse etmaalrace


24H Zolder: Kenny Herremans bij Tip Top Rent by NGT
21 Augustus, 00:01 Autosport
Op een week voor de start van de 24 Hours of Zolder diende Tip Top Rent by NGT nog een wissel doorvoeren bij de rijders. Damien Haelterman dient namelijk forfait te geven en een vervanger op de Porsche Cayman GT4 Clubsport werd gevonden in de persoon van Kenny Herremans.

Lees meer: 24H Zolder: Kenny Herremans bij Tip Top Rent by NGT


24H Zolder: 43 wagens op de voorlopige startlijst
21 Augustus, 00:00 Autosport
Eindelijk werd een, zij het nog voorwaardelijke, deelnemerslijst voor de 24 Hours Zolder vrij gegeven. Daarop prijken 43 wagens verdeeld over de vier divisies. GTA is daarbij de best bezette klasse met 14 wagens.

Lees meer: 24H Zolder: 43 wagens op de voorlopige startlijst


24H Zolder: Tip Top Rent by NGT Racing & Arthur Peters op zoek naar succes in de 24 Hours of Zolder
14 Augustus, 00:01 Autosport
We staan op enkele weken van de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder en ook de streekrijders maken zich op voor het Vlaamse feest van de autosport. Onder hen vinden we ook de jonge Limburger Arthur Peters die voor zijn tweede deelname staat. Na een derde plaats in 2022 ligt de lat nu hoger, al zal de concurrentie ook veel zwaarder zijn. Samen met zijn vaste teamgenoot Gunther Van den Bergh, stappen ook Koen De Mulder, Tom De Boever en Damien Haelterman dit jaar mee in het sportieve avontuur aan het stuur van de Tip Top Rent Porsche 718 GT4, waarvan de technische en strategische ondersteuning in handen is van het topteam NGT Racing.

Lees meer: 24H Zolder: Tip Top Rent by NGT Racing & Arthur Peters op zoek naar succes in de 24 Hours of Zolder


Sterk rijderskwartet voor PK Carsport BMW M2 CS Racing bij 24H Zolder
14 Augustus, 00:00 Autosport
Als regerend Belcar-kampioen en uittredend winnaar van de 24 Hours of Zolder, trekt PK Carsport ook in 2023 vol ambitie naar het traditionele hoogtepunt van het seizoen. Het Limburgse team betwist de 24 Hours of Zolder met twee wagens en mikt daarbij op de zege in zowel de GT-categorie als bij de toerismewagens. Om die ambities kracht bij te zetten, zocht PK Carsport voor de BMW M2 CS Racing #24 versterking in de vorm van Tom Boonen, Koen De Wit en viervoudig en regerend Europees kampioen NASCAR Alon Day. Dat drietal flankeert bij de Limburgse etmaalrace vaste rijder Matisse Lismont, terwijl een blessure Junior Planckaert helaas aan de kant houdt.

Lees meer: Sterk rijderskwartet voor PK Carsport BMW M2 CS Racing bij 24H Zolder


24H Spa: Curbstone Events presenteert GT1 Sports Club
1 Juli, 00:04 Autosport
In het kader van de 24 Hours of Spa houdt Curbstone events verschillende demonstraties met Super- en Hyper cars, GT1 Sports Club. Op de piste vallen dan verschillende Super- en Hyper GT?s te bewonderen die men normaal gezien nooit op de openbare weg tegenkomt.

Lees meer: 24H Spa: Curbstone Events presenteert GT1 Sports Club


24H Spa: 62 wagens voor de GT4 European Series
1 Juli, 00:04 Autosport
Een blikvanger onder de nevenwedstrijden bij de 24 Hours of Spa worden zeker de races voor de GT4 European Series. Niet minder dan 62 wagens staan er op de inschrijvingslijst en bij de piloten bevinden zich enkele Belgen die een rol van betekenis kunnen spelen in de races.

Lees meer: 24H Spa: 62 wagens voor de GT4 European Series


24H Spa: Maserati stelt MC20 GT2 voor
Vrijdag op de middag stelde Maserati zijn nieuwe MC20 GT2 voor in de paddock van het circuit van Spa-Francorchamps. Die wagen moet het beroemde Italiaanse merk terugbrengen naar het circuit en mag gezien worden als de waardige opvolger van de MC12 GT1 die de 24 hours of Spa verschillende malen won tussen 2005 en 2010. Autosport was aanwezig op de presentatie en kon spreken met oud-winnaar en testpiloot Andrea Bertolini.

Lees meer: 24H Spa: Maserati stelt MC20 GT2 voor


24H Le Mans: Na 20H: Gevecht tussen Ferrari en Toyota om de leiding
16 Juni, 00:03 Autosport
Met nog vier uur op de klok woedt er vooraan een duel voor de zege tussen Ferrari #51 en Toyota #8. De enige overgebleven Toyota had vanochtend de bovenhand maar enkele reparaties op de Japanse bolide brachten de Ferrari aan de leiding. Die verloor dan weer zijn voorsprong van een minuut toen tijdens een pitstop een volledige reset moest worden uitgevoerd om de 499P weer tot leven te wekken. James Calado (#51) heeft momenteel een voorsprong van slechts vier seconden op de Toyota #8 van Brendon Hartley.

Lees meer: 24H Le Mans: Na 20H: Gevecht tussen Ferrari en Toyota om de leiding


Het relaas van de Belgen in de 91e 24H Le Mans
16 Juni, 00:01 Autosport
De honderdste verjaardag van de 24 Heures du Mans was een groot succes. Onder toeziend oog van 325.000 toeschouwers werd de "Centenaire" een feest. Ook langs Belgische zijde mochten we niet klagen, gezien we het grootste contingent Belgische piloten aan de start kregen sinds 2001. Toen deden er tien landgenoten mee, met onder meer namen als Vincent Vosse en Anthony Kumpen, nu negen. Helaas voor onze landgenoten verliep voor hen de race dit jaar eerder als een afvalrace. Een chronologisch relaas van de prestaties van de Belgen.

Lees meer: Het relaas van de Belgen in de 91e 24H Le Mans

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn