NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
24h


24H Spa: De eerste testdag in beeld gebracht
25 Juni, 00:06 Autosport
Foto's: 24H Spa: De eerste testdag in beeld gebracht


24H Spa: Het probleem van de tracklimits blijft bestaan
25 Juni, 00:04 Autosport
Het was uitkijken gedurende de internationale testdagen of er nog zou afgeweken worden van de piste in de bochten nu het circuit op vele plaatsen aangepast werd en grindbakken de geasfalteerde uitloopzondes vervingen. De conclusie is, er wordt minder afgesneden in de bochten met grindbakken maar er stelt zich nu een nieuw probleem.

Lees meer: 24H Spa: Het probleem van de tracklimits blijft bestaan


24H Spa: GPX Racing keert terug met winnend trio
18 Juni, 00:03 Autosport
GPX Racing staat eind juli weer aan de start van de 24 Hours of Spa en het team start met hoge verwachtingen. De Porsche 911 GT3 R #20 zal bemand worden door niemand minder dan Richard Lietz, Kevin Estre en Michael Christensen, het winnend trio van 2019.

Lees meer: 24H Spa: GPX Racing keert terug met winnend trio


24H Le Mans: Alle nuttige info voor de 90e editie op een rij
11 Juni, 00:03 Autosport
De 90e editie van de 24 Heures du Mans wordt, na twee corona-jaren, weer een normale editie van 's werelds grootste etmaalrace. Autosport.be is naar goede gewoonte ter plaatse in La Sarthe en zal verslaggeving aanvullen met fraaie beelden. Hieronder vindt u alvast een overzicht van de meest relevante info om de wedstrijd optimaal te volgen.

Lees meer: 24H Le Mans: Alle nuttige info voor de 90e editie op een rij


24H Le Mans: Glickenhaus rijdt beste tijd in FP2
11 Juni, 00:03 Autosport
Als afsluiter van de woensdag in Le Mans was er van 22u tot middernacht de tweede vrije training. Opvallend was dat de tijden van de Glickenhaus #708 en Toyota's erg dicht bij elkaar lagen. Pla, Dumas en Derani waren uiteindelijk de snelsten in de Glickenhaus. Zij hadden drie tienden van een seconde bonus op de Toyota #7 (Conway, Kobayashi, Lopez) en even zoveel op de zuster-Toyota #8 (Buemi, Hartley, Hirakawa).

Lees meer: 24H Le Mans: Glickenhaus rijdt beste tijd in FP2


24H Le Mans: Nyck de Vries valt in bij TDS x Vaillante Racing
11 Juni, 00:02 Autosport
Een dag voor de race te horen krijgen dat je amateurpiloot niet mag starten tijdens de 24 uur van Le Mans, dat is wat er bij TDS x Vaillante Racing gisterenavond gebeurde. Philippe Cimadomo werd namelijk door de race stewards nog voor de race begonnen is aan de kant gezet. Daardoor moest het Franse team op zoek naar een vervanger en vond deze in de gedaante van Nyck de Vries.

Lees meer: 24H Le Mans: Nyck de Vries valt in bij TDS x Vaillante Racing


24H Le Mans: Toyota boven in FP4
11 Juni, 00:02 Autosport
De vierde en afsluitende vrije training van 22u tot middernacht was voorlopig de minst incidentrijke van de Le Mans-week. Vermits veel rijders hun vijf verplichte rondes in het donker er al hadden opzitten werden er vooral lange nachtelijke stints afgewerkt. De besttijd ging andermaal naar Toyota, de #7 van Conway, Kobayashi en Lopez zette een 3:28.322 neer.

Lees meer: 24H Le Mans: Toyota boven in FP4


24H Le Mans: BMW en Cadillac presenteren hun Hypercars begin juni
4 Juni, 00:05 Autosport
In de week voor die van de 24 Heures du Mans onthullen zowel BMW als Cadillac hun Hypercars. BMW zal dat doen op maandag 6 juni, Cadillac op donderdag 9 juni.

Lees meer: 24H Le Mans: BMW en Cadillac presenteren hun Hypercars begin juni


24H Le Mans: Alessio Picariello dan toch aan de start
4 Juni, 00:05 Autosport
Alessio Picariello hoopte dit jaar aan de start te komen van de 24 Heures du Mans, maar de Absolute Racing Porsche waarop hij ingeschreven stond belandde op de reservelijst. Picariello moest dus hopen dat enkele teams van de vaste lijst forfait zouden geven om alsnog aan de start te komen. Maar er is nu dus toch een oplossing uit de bus gekomen, Hardpoint Motorsport dat verzekerd was van een startticket besliste om alsnog niet deel te nemen aan geeft de inschrijving door aan Absolute Racing, dat zijn drie rijders alsnog kan laten starten.

Lees meer: 24H Le Mans: Alessio Picariello dan toch aan de start


24H Le Mans: Zes Belgen op de startlijst
30 April, 00:02 Autosport
De Automobile Club de l'Ouest maakte vrijdag de deelnemerslijst voor de komende 24 Heures du Mans bekend. Slechts vijf Hypercars, twee Toyota?s, twee Glickenhaus? en de Alpine, staan er op de lijst en geen enkele Belg bevindt zich bij de rijders in de topklasse. Wel vinden we zes landgenoten terug in de andere divisies, Dries vanthoor, Laurens Vanthoor, Jean Glorieux, Sarah Bovy, Jan Heylen en Adrien De Leener.

Lees meer: 24H Le Mans: Zes Belgen op de startlijst


12H Spa: 45 wagens voor de terugkeer van 24H Series
23 April, 00:04 Autosport
Na een afwezigheid van twee jaar keert de 24H Series eindelijk terug op Spa-Francorchamps. Voor de Hankook 12H Spa mag men niet klagen over het deelnemersveld, gezien er 45 wagens aan bij de GT's en TCE's aan de start worden verwacht. Natuurlijk zullen er ook een aantal landgenoten en Belgische teams aan de start verschijnen, zij zullen twee dagen lang het circuit in de Ardennen temmen.

Lees meer: 12H Spa: 45 wagens voor de terugkeer van 24H Series


12H Mugello: RedAnt Racing behaalt eerste winst in internationaal gerenommeerde 24H Series
3 April, 00:04 Autosport
Het internationale circuitseizoen 2022 is nu echt op kruissnelheid aan het komen en de internationaal vermaarde 24H Series waren dit weekend al aan hun tweede afspraak toe, de eerste in Europa na de 17de editie van de 24 uur van Dubai eerder dit jaar. In het Italiaanse Mugello werd een race van 12 uur afgewerkt en RedAnt Racing was aanwezig met twee Porsche 992 GT3 Cup. Na een sterke wedstrijd behaalde het Oost-Vlaamse team met ateliers in het Vlaamse-Brabantse Zaventem een dubbel podium, meteen goed voor hun eerste zege op internationaal niveau. Samen met zijn zonen Ayrton en Yannick reed medestichter Bert Redant naar winst in de klasse 992-Am, goed ook voor een derde plaats in het sterke veld Porsche 911 GT3 Cup en bovendien ook synoniem voor een tiende plaats algemeen. RedAnt Racing bereidt zich nu op de rest van het seizoen in de 24H Series voor, met onder meer wedstrijden op het thuiscircuit Spa-Francorchamps, maar ook Portimao, Barcelona en Hockenheim.

Lees meer: 12H Mugello: RedAnt Racing behaalt eerste winst in internationaal gerenommeerde 24H Series


24H Le Mans: Racing Team Nederland stapt uit reservelijst
27 Maart, 00:04 Autosport
Vandaag pakte Racing Team Nederland uit met opmerkelijk nieuws. Het team van Frits van Eerd stond namelijk op de reservelijst voor de komende 24 Heures du Mans, wat het team niet zinde en daarom besliste men om zich van de lijst te laten schrappen. Volgens de grote man van de Jumbo-markten zou het niet haalbaar zijn met hun huidige programma in IMSA, waar zij twee weken later hun derde wedstrijd voor de Michelin Endurance Cup zullen afwerken.

Lees meer: 24H Le Mans: Racing Team Nederland stapt uit reservelijst


24H Le Mans: Vier Belgen op de voorlopige deelnemerslijst
13 Maart, 00:03 Autosport
De ACO heeft een voorlopige deelnemerslijst voor de 24 Heures du Mans vrij gegeven, daarop staan 62 wagens. Daarnaast is er nog een reservelijst met daarop nog zes bolides. Onder de rijders tellen we voorlopig vier landgenoten, Laurens Vanthoor, Dries Vanthoor, Sarah Bovy en Jean Glorieux.

Lees meer: 24H Le Mans: Vier Belgen op de voorlopige deelnemerslijst


24H Le Mans: WRT zet derde LMP2 in voort onder meer Dries Vanthoor
27 Februari, 00:04 Autosport
Team WRT zat met een luxe-probleem voor de komende 24 Heures du Mans. Met winst in de European Le Mans Series, het FIA WEC en een klassezege in Le Mans kreeg het team maar liefst drie extra toegangsbewijzen voor de 99ste editie. Vier wagens inzetten was geen optie, althans volgens Vincent Vosse. Maar naast hun twee wagens uit het FIA WEC zal er een derde bolide aan de start verschijnen en dat voor drie bekende namen in de GT-racerij: Mirko Bortolotti, Rolf Ineichen en Dries Vanthoor.

Lees meer: 24H Le Mans: WRT zet derde LMP2 in voort onder meer Dries Vanthoor


24H Daytona: Kobayashi (Cadillac) snel uit de startblokken
3 Februari, 00:04 Autosport
Kamui Kobayashi, Jose-Maria Lopez, Mike Rockenfeller en Jimmie Johnson (#48 Ally Cadillac) zijn de eerste leiders in de 24 Uur van Daytona, openingsmanche van het IMSA Sportscar Championship. De Japanner nam een snelle start en nam de leiding over van de #10 Wayne Taylor Acura die van op de pole positie startte. De Belgische Porsche-rijders namen dan weer een puike start in GTD Pro.

Lees meer: 24H Daytona: Kobayashi (Cadillac) snel uit de startblokken


24H Daytona: Na 22 uur: Alles ligt nog open voor de zege
3 Februari, 00:04 Autosport
Nog twee uur te gaan in de 60ste editie van de Rolex 24 at Daytona en het is JDC-Miller Motorsports dat op kop ligt. De zwarte Cadillac heeft met een voorgift van bijna 20 seconden controle over de race, terwijl de overige Cadillac en de twee Acura's vol aan het vechten zijn om positie twee op dit moment, maar dat werd allemaal tenietgedaan door een full course caution. Ook Laurens Vanthoor en Jan Heylen zijn nog altijd in de running om de winst in hun respectievelijke klasse te behalen.

Lees meer: 24H Daytona: Na 22 uur: Alles ligt nog open voor de zege


24H Dubai: PK Carsport bezorgt Audi R8 LMS GT2 bij endurancedebuut meteen een klassezege
19 Januari, 00:04 Autosport
Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette wisten in de 24 uur van Dubaiaan het stuur van de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport een indrukwekkende zege in de GTX-klasse te veroveren.

Lees meer: 24H Dubai: PK Carsport bezorgt Audi R8 LMS GT2 bij endurancedebuut meteen een klassezege


24H Le Mans Virtual: Realteam Hydrogen Redline pakt dominante overwinning
19 Januari, 00:03 Autosport
De tweede editie van de 24 Hours of Le Mans Virtual zit er op en het is Realteam Hydrogen Redline dat de winst pakte. Felipe Drugovich, Oliver Rowland, Jeffrey Rietveld en Michal Smidl lagen constant op vooraan en hadden een mooie voorsprong op de uittredende winnaars Rebellion GPX Esports. Voor Team Redline werd het een dubbel feest, want dankzij Rudy van Buren, Lorenzo Colombo, Kevin Siggy en Enzo Bonito pakte het team met de BMW M8 GTE ook de winst in de GT-klasse. Overigens behaalden zij met beide teams ook de titel in de Le Mans Virtual Series.

Lees meer: 24H Le Mans Virtual: Realteam Hydrogen Redline pakt dominante overwinning


24H Dubai: Eerste overwinning van een team onder Saoedische vlag, derde zege voor Audi
19 Januari, 00:03 Autosport
MS7 by WRT heeft de derde algehele overwinning voor Audi bij de Hankook 24H DUBAI binnengehaald. Samen met de zusterauto van WRT leverde de Audi R8 een dominante prestatie, die met de eerste en tweede plaats werd beloond. Het was de eerste overwinning van een team onder Saoedische vlag in de 17-jarige geschiedenis van de race.

Lees meer: 24H Dubai: Eerste overwinning van een team onder Saoedische vlag, derde zege voor Audi

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn