NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesZwarte

2News.be / Trefwoorden / Zwarte

Vliegtuigcrash Cuba - Tweede zwarte doos gevonden
Gisteren, 06:24 Skynet
De onderzoekers naar de crash vorige vrijdag van een passagiersvliegtuig nabij Havana in Cuba, hebben de tweede zwarte doos van het toestel teruggevonden. Dat hebben de autoriteiten in Havana dinsdag gezegd.


Meer dan 100 doden bij vliegtuigcrash Cuba
18 Mei, 22:48 De Tijd
22:38 Er hebben waarschijnlijk slechts 3 van de 113 inzittenden de vliegtuigcrash dichtbij de internationale luchthaven Jose Marti, in de Cubaanse hoofdstad Havana, overleefd.


Europese Commisie eist zwarte doos en noodrem in elke auto
18 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Tegen 2021 moet elke nieuwe auto in Europa standaard uitgerust zijn met een reeks nieuwe veiligheidssnufjes. Het gaat onder meer om een zwarte doos, een geavanceerd noodremsysteem, rijstrook- en snelheidsassistentie en detectoren die slaperigheid kunnen ontwaren. Met de verplichting wil de Europese Commissie de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeteren. Tegen 2030 moet dat meer dan 10.500 mensenlevens redden.
Snelst aangroeiende zwarte gat ooit ontdekt

Alle twee dagen verorbert het zowat de massa van onze Zon: Australische wetenschappers hebben met de Europese Gaia-satelliet het snelst aangroeiend zwarte gat ooit ontdekt. Het zogenaamd ?supermassief? zwarte gat bevindt zich op meer dan 12 miljard lichtjaar van ons.
De blauw-zwarte feestbus: spelers van Club Brugge vieren titel al tijdens terugreis

De spelers van Club Brugge bouwden meteen na het laatste fluitsignaal in Luik al een duchtig feestje op Sclessin. Het 1-1-gelijkspel was voldoende voor de 15e landstitel van de club, waardoor de spelers de stress van de zenuwslopende play-offs van zich konden af feesten. Het feest ging dan ook gewoon verder op de bus tijdens de terugreis naar Brugge, waar ze door de fans werden opgewacht.
Textielbazen verliezen zwarte miljoenen
8 Mei, 07:06 De Tijd
06:44 Wie zwart geld verbergt en met zijn fraudezaak voor de strafrechter belandt, riskeert alles kwijt te spelen. De textielbazen Dejager verloren 48 miljoen euro.


Zwarte doos in auto van wegpiraten
4 Mei, 09:48 Skynet
Deze zomer begint een proefproject waarbij een "verklikker" wordt geïnstalleerd in het voertuig van personen die veroordeeld zijn voor een snelheidsovertreding. Dat schrijven La Libre en La DH vandaag. De zwarte doos speelt aan een computer allerlei gegevens door. Elke snelheidsovertreding wordt 'in real time' vastgesteld en geregistreerd.


Amerikaanse hype waait over naar Antwerpen: zomerbar lanceert zwarte ijsjes
4 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Ooit al gehoord van een zwart ijshoorntje? In Amerika is het alvast een hype, en die wordt dit weekend gelanceerd in ons land. De Antwerpse Yasmin Najmi (26) serveert de hoorntjes in de nieuwe zomerbar Sunset Beach.
Zuid-Afrika hervestigt zes met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns in Tsjaad
3 Mei, 18:48 Skynet
Zuid-Afrika hervestigt zes zwarte neushoorns in een nationaal park in het Centraal-Afrikaanse land Tsjaad. Bedoeling is de dieren op die manier voor uitsterven te behoeden. In Zuid-Afrika worden de neushoorns te veel blootgesteld aan stropers.


Zwarte Starbucks-arrestanten schikken met de gemeente Philadelphia
2 Mei, 21:30 NOS nieuws

De gemeente Philadelphia heeft een schikking getroffen met twee zwarte Amerikanen die waren gearresteerd toen ze niets bestelden in een filiaal van Starbucks. Philadelphia betaalt de mannen het symbolische bedrag van 1 dollar en belooft tegelijkertijd om een project te starten voor jonge ondernemers ter waarde van 200.000 dollar.

Tegelijkertijd heeft Starbucks-topman Kevin Johnson overeenstemming bereikt met Donte Robinson en Rashon Nelson over een financiële schadevergoeding. Details daarover worden later in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt.

In de boeien

Op 12 april hadden Robinson en Nelson een afspraak met een zakenrelatie in een Starbucks-filiaal in Philadelphia. In afwachting van zijn komst wilden de twee nog niets bestellen. Daar nam het personeel van de Starbucks geen genoegen mee en de filiaalmanager belde de politie.

Die besloot de mannen te arresteren en af te voeren. Net op het moment dat de handboeien om hun polsen klikten, kwam de langverwachte zakenrelatie binnen. Zijn komst mocht echter niet baten. Robinson en Nelson werden meegenomen.

Huidskleur

Een video van de arrestatie leidde tot grote verontwaardiging op sociale media over de behandeling van de twee. Veel mensen vroegen zich af in hoeverre hun huidskleur een rol had gespeeld.

Starbucks-topman Kevin Johnson haastte zich om de arrestatie af te keuren en reisde naar Philadelphia om de twee inmiddels weer vrijgelaten mannen te ontmoeten. Hij noemde het incident "in strijd met onze missie en onze waarden".

Starbucks profileert zich als een progressieve keten waar alle mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar geen plaats is voor racisme of etnisch profileren. Om dat te onderstrepen krijgen alle 175.000 personeelsleden van de 8000 vestigingen een antiracismecursus.
Er moet meer toneel komen met het zwarte perspectief, betoogt actrice Samora Bergtop
2 Mei, 16:42 Volkskrant
'We zeggen wel dat theater universeel is', zegt actrice en theaterproducent Samora Bergtop (39), 'maar ik heb daar een ongemakkelijk gevoel bij. Individueel klopt het natuurlijk: ieder mens kan zich herkennen in strevende en falende personages. Maar in het westerse toneelrepertoire mis ik vaak het besef van een grotere wereld, van geopolitieke ontwikkelingen die het gevolg zijn van bijvoorbeeld ko


'Kanye is genie, maar slavernij-uitspraak beledigt zwarte gemeenschap'

De Amerikaanse rapper Kanye West is doorgaans niet vies van een provocerende of opvallende uitspraak hier en daar. Vandaag deed hij opnieuw behoorlijk wat wenkbrauwen fronsen. In een interview met de Amerikaanse entertainmentzender TMZ zei West dat slavernij wat hem betreft een keuze is.

"Als je hoort dat slavernij 400 jaar duurde. 400 jaar? Dat klinkt als een keuze", aldus de rapper. Het interview met West werd live uitgezonden.

Ruim een kwartier later was te zien hoe een TMZ-medewerker de rapper aansprak op diens woorden: "Je mag denken wat je wil, maar jouw uitspraken hebben wereldwijde gevolgen", zei presentator Van Lathan. "Terwijl jij muziek maakt en het luxeleven van een artiest leidt, worden wij - de rest van de samenleving - nog steeds gemarginaliseerd door de gevolgen van 400 jaar slavernij." West herhaalde vervolgens dat slavernij een keuze is.

Het interview leidde tot boze reacties op sociale media. Zo noemde politiek commentator Symone Sanders West een 'gevaarlijke karikatuur van een vrijdenkende zwarte Amerikaan'.

Journalist en academicus Marc Lamont Hill schreef dat er in de geschiedenis nooit een moment is geweest waarop zwarte mensen zich niet tegen slavernij hebben verzet. "Sommigen deden dat door van schepen te springen. Sommigen vermoordden hun slavenhouders. Sommigen renden weg. Sommigen deden het door alledaagse vormen van verzet. Slavenhouders gingen niet met pensioen. Ons verzet leidde tot onze vrijheid."

Andere bekende en minder bekende Amerikanen uitten hun ongenoegen met #IfSlaveryWasAChoice.

De rapper haalt wel vaker wereldwijd headlines met zijn opvallende en soms provocerende uitspraken. West zelf reageerde na het interview op Twitter door te zeggen dat zijn uitspraak uit context is gehaald. "Natuurlijk weet ik dat slaven niet vrijwillig werden geboeid en op een boot werden gezet", schrijft West. "Mijn punt is dat we in die positie bleven hoewel we in de meerderheid waren. Dat betekent dat we mentale slaven waren."

FunX-dj en muziekdeskundige Fernando Halman denkt dat West zijn woorden onhandig heeft gekozen. "De man is een muzikaal genie, maar qua uitspraken is hij niet slim bezig. Hij heeft niet nagedacht voordat hij zijn mond opendeed en zijn uitspraken verkeerd verwoord."

Bedoeld of onbedoeld, volgens Halman is de uitspraak beledigend voor de zwarte gemeenschap. "Slavernij is een gitzwarte bladzijde in de geschiedenis. Door zijn uitspraak lijkt het alsof het een eigen keuze was, terwijl slaven hard hebben moeten strijden voor hun vrijheid."

De radio-dj wijst op de voorbeeldfunctie die de rapper heeft en de negatieve gevolgen die het interview kan hebben. "Media zien hem nog steeds als woordvoerder voor bepaalde groepen. Mensen kunnen nu zeggen: 'oh, de slavernij viel wel mee. Kijk maar naar wat Kanye West er over zei'. En wat een losse flodder is voor de één, is een geladen wapen voor de ander."
Nieuw trainingscentrum 3M in Zwijndrecht stunt meteen: zwarte Tesla wordt witte Tesla in 37 minuten
25 April, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Het Amerikaans technologiebedrijf 3M, bekend van onder meer de post-itblaadjes, heeft in Zwijndrecht woensdag officieel een ?multifunctioneel expertisecentrum? geopend. Een van de producten, plastic folie, werd meteen gebruikt voor een nieuw officieel wereldrecord ?car-wrapping?.
Trump wil zwarte boksheld gratie verlenen die veroordeeld werd omdat hij beter was dan blanken
24 April, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Ruim zeventig jaar na zijn dood krijgt Jack Johnson, de eerste ­zwarte bokskampioen ooit bij de zwaargewichten én idool van de zwarte activisten voor gelijke burgerrechten, zo goed als zeker eerherstel. Van president Trump himself. Met dank aan Sylvester Stallone, ?Rocky? uit de beroemde films.
Rusland zet ip-adressen Google op zwarte lijst wegens Telegram
23 April, 07:48 Tweakers
De Russische telecomwaakhond Roskomnadzor heeft enkele ip-adressen van Google geblokkeerd omdat Telegram via die adressen beschikbaar was in het land, in weerwil van de blokkade van die chatdienst.


34 mensen die anti-Zwarte Piet-protest blokkeerden op A7 moeten voor de rechter verschijnen
19 April, 14:18 Volkskrant
In juni moeten 34 mensen voor de rechter verschijnen die op de dag van de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum bussen met anti-Zwarte Piet-demonstranten tegenhielden op de A7 bij Joure. Ze worden vervolgd wegens het veroorzaken van een gevaarlijke verkeerssituatie door de wegversperring en het verhinderen van een demonstratie. De verdachten hebben deze week een dagvaarding gekregen. 'Wanne


Gitzwarte kruispunten in Turnhout plots niet meer zwart wegens ?geen compromis?

Negentien gevaarlijke kruispunten zijn van de zwarte lijst geschrapt omdat stad en gewest het niet eens raken of wegens geldgebrek. Dat schrijft De Standaard woensdag. Vier van die 19 geschrapte locaties horen vandaag nog altijd bij de gevaarlijkste kruispunten van Vlaanderen. Twee ervan liggen op de Turnhoutse ring en zijn, afgaande op de recentste ongevallencijfers, de derde en de tiende meest gevaarlijke locatie.
Telenet-leverancier op zwarte lijst Britse cyberveiligheid
16 April, 19:06 De Tijd
18:35 Volgens de Britse cyberveiligheidsdienst hypothekeert de netwerkinfrastructuur van het Chinese ZTE de nationale veiligheid. 'ZTE is een betrouwbare partner', reageert Telenet.


Starbucks-baas zegt sorry voor arrestatie van zwarte mannen
15 April, 17:48 NOS nieuws

"We wachten nog even op een vriend", zouden twee mannen hebben gezegd toen ze stonden te niksen in een Starbucks-zaak in Philadelphia. Maar het personeel van de koffiezaak vond het maar niks dat de twee niets bestelden, belde de politie en liet de zwarte mannen arresteren.

Een filmpje van het incident maakt op Twitter veel los. Melissa DePino, die het filmpje plaatste, schrijft erbij: "Alle andere witte mensen vragen zich af waarom dit niet met ons gebeurt als wij hetzelfde doen".

Kevin Johnson, de hoogste baas van Starbucks, is geschrokken van het incident en hoopt de twee mannen te ontmoeten om hen persoonlijk excuses aanbieden. Daarnaast zegt hij dat Starbucks de zaak zal onderzoeken, zodat het in het vervolg niet meer zal gebeuren. "Het bedrijf is tegen discriminatie of etnisch profileren", voegde Johnson daaraan toe.

Ook op Twitter biedt het bedrijf zijn excuses aan.

De politie van Philadelphia zegt dat de agenten niets fout hebben gedaan. Ze werden opgeroepen omdat de twee mannen naar het toilet wilden, terwijl dat alleen gebruikt mag worden door betalende klanten, is de lezing van de politie. "We zijn toegewijd aan eerlijk en onpartijdig politiewerk", meldt de politiecommissaris.

Toen vlak na het incident bleek dat Starbucks geen aangifte tegen de mannen zou doen, zijn ze beiden vrijgelaten.
Argenta-CEO blikt terug op zijn ?zwarte week?: ?Ik ben nog nooit gaan lopen voor mijn verantwoordelijkheid?
7 April, 08:42 Gazet v. Antwerpen

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar sinds vrijdagmiddag zijn de problemen bij Argenta van de baan. ?Wat overheerst, is een gevoel van opluchting?, zegt CEO Marc Lauwers. ?Maar hiermee stopt het niet. Er komt een diepgaand onderzoek.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be