NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Zwarte

2News.be / Trefwoorden / Zwarte

20 miljoen extra om laatste zwarte verkeerspunten versneld aan te pakken
Gisteren, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) laat 22 zwarte verkeerspunten versneld aanpakken en zal daarvoor 20 miljoen euro extra vrijmaken. Maandag was er nog een dodelijk ongeval op een van zo?n zwarte verkeerspunten in Oostakker. Daarbij kwam een 16-jarig meisje om het leven.
Weer tegen het Zwarte Beest: Beerschot speelt finale tegen Cercle Brugge, vijf jaar na laatste match voor faillissement
Gisteren, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Vijf jaar geleden ontmoetten Beerschot AC en Cercle Brugge elkaar in play-off III. Later zou blijken dat het de laatste wedstrijd van Beerschot AC zou zijn. Straks staan beide ploegen in Brugge opnieuw tegenover elkaar. We polsten bestuurslid Walter Damen en enkele supporters naar hun gevoelens toen en nu.
EK vrouwenvoetbal leverde Utrecht bijna 4 miljoen euro op
Gisteren, 19:24 NOS nieuws

Het EK vrouwenvoetbal in Nederland van afgelopen zomer heeft Utrechtse ondernemers 3,9 miljoen euro opgeleverd. Het geld werd vooral uitgegeven aan hotelovernachtingen en in cafťs en restaurants, blijkt uit een analyse van de gemeente Utrecht en de Stichting EK Vrouwen 2017.

Utrecht organiseerde vier groepswedstrijden, waaronder de openingswedstrijd Nederland-Noorwegen. Ook was de stad het decor van de huldiging van de Nederlandse vrouwen. Speelsters en staf maakten een boottocht door de grachten naar Park Lepelenburg, nadat ze Europees kampioen waren geworden. Die huldiging is niet meegenomen in de analyse, schrijft RTV Utrecht. De wedstrijden trokken in totaal een kleine 40.000 bezoekers, van wie 86 procent uit Nederland kwam.

Utrechtse amateurclubs hoopten tijdens het toernooi meer meisjes te interesseren voor voetbal. Dit seizoen zijn volgens de gemeente 2224 vrouwen en meisjes lid van een voetbalclub. Een jaar eerder stond de teller op 1961.
Fietsersbond wil dat gekende zwarte punten 'zonder verwijl' aangepakt worden
Maandag, 23:06 Skynet
De Fietsersbond wil dat de wegbeheerders de gekende zwarte punten 'zonder verwijl' aanpakken. Dat zegt de vereniging maandagavond in een reactie op het dodelijk verkeersongeval op een kruispunt in Oostakker, dat al sinds 2002 gekend stond als een zwart punt.


Zwarte Duivels gaan onderuit op Rugby Europe Championship 2018 in Rusland
Zaterdag, 15:36 Gazet v. Antwerpen

De Belgische nationale rugbyploeg bij de mannen heeft zaterdag in Krasnodar een 48-7 nederlaag geleden tegen Rusland op de tweede speeldag van het Rugby Europe Championship (Zeslandentoernooi B).
Debat afschaffen referendum: 'Zwarte dag voor de democratie'
Donderdag, 17:24 NOS nieuws

"Vandaag is een zwarte dag voor de democratie." De tegenstanders in de Tweede Kamer van het afschaffen van het raadgevend referendum vinden het besluit van het kabinet onbegrijpelijk.

Het debat werd aangevraagd door SP-Kamerlid Van Raak. Die richtte zich rechtstreeks tot D66-minister Ollongren, die namens het kabinet over de afschaffing gaat.

"Wat zag de minister vanmorgen toen ze in de spiegel keek?", vraagt Van Raak zich af. "Zag ze een D66'er die haar ziel heeft verkocht?"

Hij vindt de uitleg van het kabinet, dat het referendum mensen juist geen gevoel van inspraak geeft, onjuist. "Wat hebben wij misdaan? Wat hebben de mensen misdaan? We hebben ťťn keer nee gezegd en daarom krijgen we nu straf."

Begrafenispak

PVV-Kamerlid Bosma heeft vanmorgen zijn begrafenispak aangetrokken. "Hans van Mierlo wordt vandaag pas echt begraven." Van Mierlo was de oprichter van D66. Hij overleed in 2010.

"Het is een historisch debat omdat we de klok gaan terugzetten naar 1966", zegt Bosma. "Democratische vooruitgang wordt gesloopt door de partij die die zelf heeft opgebouwd."

Ook Bosma richt zich rechtstreeks en persoonlijk tot minister Ollongren. "Het liefst amputeert de jonkvrouw eigenhandig onze stembanden." Hij zegt dat Ollongren alleen van verkiezingen houdt als de uitslag haar bevalt.

Steun verzamelen

50Plus-leider Krol heeft dertig minuten spreektijd aangevraagd. Hij is ook fel tegen de afschaffing. 50Plus is nog steun aan het verzamelen voor een referendum over het afschaffen van de wet-Hillen, een belastingvoordeel voor huiseigenaren met een (bijna) afgeloste hypotheek.

Krol vindt dat er minstens eerst een evaluatie van de referendumwet had moeten plaatsvinden. "Juist als men vindt dat het niet werkt zoals verwacht." Hij herhaalt dat in de geschiedenis alleen de voormalige DDR ooit een referendum heeft ingetrokken. Hij roept D66'ers op tegen te stemmen: "Wil de echte D66 er opstaan?"

GroenLinks vraagt zich af waarom het kabinet er niet voor heeft gekozen de bestaande wet te verbeteren.

Het debat is te volgen via NPO Politiek en duurt naar verwachting tot 21.00 uur vanavond.
Intiem in het verpleeghuis: 'Niemand kan tippen aan mijn Michel'
14 Februari, 13:12 NOS nieuws

Er ligt een roos in de kamer van meneer Lachmann (82). "Die kreeg ik van hem, voor valentijn", zegt zijn vrouw. Ze legt haar hand op de schouder van haar man. "Ik kan niet van hem afblijven".

Iedere dag bezoekt Anneke Scheeres (73) haar man Michel, die in een verpleeghuis ligt. Ze vindt het lastig dat zij en haar man niet meer onder ťťn dak wonen. Intimiteit is dan lastig, zegt ze. "Het is hard om dit mee te maken, dat je elkaar niet meer dichtbij hebt. Het doet pijn in je hele lichaam".

Het is iets waar meer bewoners van verpleeghuizen en verzorgingshuizen mee te maken hebben. Een op de zeven ondervraagde bewoners mist romantisch of seksueel contact, schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vandaag in een rapport.

Anneke en Michel slapen zo nu en dan wel in een tweepersoonsbed in het verpleeghuis. "Het is echt ťťn bed, de intimiteit spat er dan meteen van af".

Beiden hebben ook nog steeds behoefte aan vrijen. "Ja, uiteraard, uiteraard", zegt mevrouw Scheeres, al lukt het lichamelijk gezien niet meer zo goed. "Ik heb de indruk dat jij dat gemakkelijker hebt geaccepteerd dan ik", zegt ze tegen haar man. "Maar ik blijf hem trouw, echt. Niemand kan tippen aan mijn Michel".

Beluister hieronder de reportage die radio-verslaggever Joris van de Kerkhof maakte over meneer Lachmann en mevrouw Scheeres:
Elke dag vier gevallen van agressie in vliegtuig: EuroparlementariŽrs ijveren voor zwarte lijst

Brussels Airlines krijgt jaarlijks 1.500 keer ? gemiddeld vier keer per dag ? te maken met onhandelbare passagiers. Het gaat van heel kleine incidenten tot verbale of zelfs fysieke agressie. Europarle-mentsleden, onder wie Ivo Belet (CD&V), pleiten voor een grensoverschrijdende zwarte lijst voor ?vliegtuighooligans?.
Crash Russisch passagiersvliegtuig - Russische onderzoekers vinden zwarte doos van verongelukt passagiersvliegtuig
12 Februari, 12:54 Skynet
Russische onderzoekers hebben in de buurt van Moskou de zwarte dozen gevonden van het passagiersvliegtuig dat gisteren neerstortte. Dat heeft de civiele bescherming vandaag laten weten. Een van de flightrecorders liep lichte schade op, maar de gegevens zijn nog steeds analyseerbaar. Meer duidelijkheid omtrent de oorzaak van de crash is er voorlopig evenwel niet.


Vliegramp Rusland: reddingsteam doorzoekt sneeuw, zwarte doos gevonden
12 Februari, 06:36 NOS nieuws

Onder barre omstandigheden zoekt een reddingsteam in Rusland naar aanwijzingen over de oorzaak van de vliegtuigcrash van gisteren. Een van de zwarte dozen is teruggevonden tussen de wrakstukken.

Inmiddels is ook bekend dat drie van de 71 dodelijke slachtoffers minderjarig waren. De jongste was 5 jaar oud, de anderen 17 en 13 jaar. Geen enkele passagier of personeelslid heeft de ramp overleefd. De Antonov An-148 stortte zo'n 80 kilometer ten zuidoosten van Moskou neer.

Vliegtuig in brand

Ooggetuigen zeggen tegen Russische media dat het vliegtuig in brand stond tijdens het neerstorten. Honderden reddingswerkers hebben 's nachts doorgezocht. Delen van het rampgebied zijn slecht bereikbaar vanwege een dikke laag sneeuw.

De BBC meldt dat sommige reddingswerkers hun voertuigen moesten verlaten. Te voet zijn ze op zoek naar lichamen en wrakstukken. Een aantal passagiers is geborgen.

Het toestel was opgestegen vanaf de internationale luchthaven Domodedovo en was op weg naar Orsk. Vlak na opstijgen verdween het vliegtuig van Saratov Airlines van de radar. De passagiersvlucht maakte geen noodoproep voor de crash. De Russische autoriteiten houden als mogelijke oorzaak rekening met weersomstandigheden, menselijke fouten en technische mankementen.
Zwarte carnavalstaxi's krijgen boete van 4300 euro
11 Februari, 11:24 NOS nieuws

In Den Bosch en Eindhoven zijn dit weekend 25 illegale taxichauffeurs aangehouden. Ze wilden profiteren van de carnavalsdrukte. Op snorren staat een boete van 4300 euro.

Wie eerder betrapt is, moet 10.000 euro betalen en mogelijk wordt dan ook de auto in beslag genomen.

Zwarte taxi's zijn een bekend fenomeen tijdens carnaval; daarom controleren de politie en Inspectie Leefomgeving en Transport intensief op vergunningen, schrijft Omroep Brabant.

Het team Verkeer is tijdens de carnaval ook extra alert op dronken rijders. Het heeft tien "alcomobilisten" gepakt en drie rijbewijzen ingenomen.

In Breda werden gisteravond en vannacht ook negen carnavalvierders opgepakt. Vier voor mishandeling, de anderen voor belediging of het verstoren van de openbare orde. In Tilburg zijn vier mensen aangehouden voor vergelijkbare zaken. "Fijne carnaval verder en zoek op tijd een toilet", twittert de Tilburgse politie, die negentien feestvierders op de bon slingerde voor wildplassen.
WO II-veteraan Bill Ramakers, laatste 'Zwarte Duivel' overleden
7 Februari, 11:24 NOS nieuws

In zijn woonplaats London (Canada) is oorlogsveteraan William 'Bill' Ramakers overleden. Hij was 95 jaar. Ramakers vocht als 17-jarige marinier in de meidagen van 1940 in de strijd om de Maasbruggen in Rotterdam tegen de Duitsers. Die gaven de mariniers, die donkerblauwe uniformen droegen, de bijnaam 'die schwarzen Teufel'. Ramakers was de laatste nog levende 'Duivel'.

Hij en zijn medestrijders wisten in de meidagen de Duitse opmars over de Nieuwe Maas tot staan te brengen. Uiteindelijk werd het centrum van Rotterdam gebombardeerd. Ramakers was toen al krijgsgevangen gemaakt, maar kort daarna wist hij te ontsnappen.

Later vertrok hij als marinier naar voormalig Nederlands-IndiŽ en in 1948 keerde hij terug naar Nederland. In 1951 emigreerde hij naar Canada. Ramakers nam in 2014 contact op met Defensie en vroeg of hij nog ťťn keer een herdenking in Nederland kon bijwonen.

In de zomer van dat jaar was hij bij de Rotterdamse Veteranendag en ook bij de Nationale Veteranendag in Den Haag. Bij die laatste gelegenheid werd hij als een held onthaald door koning Willem-Alexander en premier Rutte.
Thaise miljonair gearresteerd na stropen zwarte panter
6 Februari, 10:12 Gazet v. Antwerpen

De topman van een groot bouwbedrijf in Thailand, door Forbes ooit een van de rijkste mensen in zijn land genoemd, is gearresteerd voor het stropen van onder meer een zwarte panter in een nationaal park in het westen van het land.
Ja, verdomd, voor de zwarte specht begint het seizoen alweer - Caspar stond er bovenop
5 Februari, 02:24 Volkskrant
Aflevering 162: het is stil tussen Tubbergen en Ootmarsum. Op die ene vogel na dan, maar welke? Opwinding met terugwerkende kracht. Een dag na de lange wandeling van Tubbergen naar Ootmarsum. De etappe ging door het Dal van de Mosbeek en het Springendal. Het was stil onderweg. Aan het landschap lag het niet: keurige, aangeharkte Nederlandse cultuurnatuur, afwisselend, lichtelijk glooiend, de stuww


Vraag is niet of, maar wanneer de zwarte dood weer rondwaart: ?Ook in Amerika duikt pest nog op?
3 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De pest iets van de middeleeuwen? Helemaal niet, de dodelijke ziekte maakt nog elk jaar mogelijk duizenden slachtoffers. In Madagaskar nam de uitbraak zelfs onrustwekkende vormen aan in 2017.
Zo blijft je zwarte kleding ťcht zwart
2 Februari, 09:00 Gazet v. Antwerpen
Verliezen jouw zwarte kledingstukken na verloop van tijd hun kleur? Gelukkig bestaan er enkele handige tips waardoor je items ťcht zwart blijven. Wij helpen je uit de nood!


Washington plaatst Hamas-leider op zwarte lijst van "terroristen"
31 Januari, 18:54 Skynet
De Verenigde Staten hebben vandaag Ismail Haniyeh, de leider van de Palestijnse beweging Hamas, op de zwarte lijst van "terroristen" geplaatst. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aangekondigd.


Russische jet onderschept Amerikaans spionagevliegtuig boven Zwarte Zee
29 Januari, 23:24 Gazet v. Antwerpen

Een Russische Soechoj 27-jet heeft in het internationale luchtruim boven de Zwarte Zee een Amerikaans spionagevliegtuig onderschept.
Scepsis bij start SyriŽ-overleg aan de Zwarte Zee
29 Januari, 12:00 NOS nieuws

Aan de Zwarte Zee, in Sotsji, begint vandaag een grote tweedaagse SyriŽ-conferentie. Gastheer Rusland hoopt er met de betrokken partijen een politiek akkoord te bereiken over een staakt-het-vuren en de toekomst van SyriŽ. Aan de top doet een groot deel van de Syrische oppositie echter niet mee en ook de belangrijkste Koerdische groeperingen en de Verenigde Staten zijn afwezig.

Behalve Rusland is ook Iran van de partij, de andere belangrijke bondgenoot van de Syrische president Assad. Ook Turkije is in Sotsji. Het overleg valt buiten het vredesoverleg dat de VN leidt over SyriŽ. Dat heeft tot op heden nog weinig opgeleverd. In Sotsji is VN-gezant voor SyriŽ Staffan de Mistura, ook aanwezig.

De Russische president Poetin zei eind vorig jaar dat het de bedoeling is om een nieuwe grondwet te schrijven en verkiezingen te houden onder VN-toezicht.

Volgens critici zal een eventueel akkoord slechts de belangen dienen van Assad. Vermoedelijk zal in een slotverklaring worden opgeroepen de sancties tegen SyriŽ te beŽindigen en te helpen om het land weer op te bouwen.

De Syrische Nationale Raad, die afgelopen week afzegde, zegt dat Rusland niet openstaat voor een SyriŽ zonder Assad. Het overleg in Sotsji zou slechts zijn bedoeld om de reguliere onderhandelingen te ondermijnen. VN-chef Guterres is er publiekelijk genuanceerder over. Hij ziet in 'Sotsji' een "belangrijke bijdrage" om het door de VN geleide overleg in GenŤve nieuw leven in te blazen, zei een woordvoerder.

De gesprekken onder leiding van de VN, in Wenen, werden vorige week door de Syrische onderhandelaar Bashar Jaafari betiteld als "een zwarte komedie". Jaafari reageerde op voorstellen van de VS, Saudi-ArabiŽ, JordaniŽ, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk om de rol van de Syrische premier te versterken ten koste van die van de president. Ook zouden nieuwe presidents- en parlementsverkiezingen gehouden moeten worden.

Jaafari zei dat al deze landen verantwoordelijk zijn voor het bloedige geweld in SyriŽ. De VS heeft terreurgroep IS gecreŽerd en Saudi-ArabiŽ is allerminst een "baken van vrijheid in het oosten", aldus de SyriŽr.

De Syrische politiek analist Omar Kouch, gevestigd in Turkije, heeft er weinig fiducie in dat het overleg in Sotsji tot iets goeds leidt. Tegen Al Jazeera zegt hij dat veel van de voorstellen in Sotsji ook op tafel lagen bij de VN-geleide gesprekken. "Dus als de Russen de GenŤve-route ondersteunen, dan hadden ze dat ook aan tafel in GenŤve kunnen doen."

Volgens Kouch wordt het VN-overleg gekaapt door Rusland en zijn bondgenoten. Het Turkse offensief tegen Koerdische strijders van de YPG in Noordwest-SyriŽ, in de regio Afrin, is daarvan volgens de SyriŽr een gevolg. Hij benadrukt dat de partijen die aan tafel zitten in Sotsji het willen doen voorkomen alsof de burgeroorlog in SyriŽ een intern conflict is, terwijl in werkelijkheid sprake is van een proxy-oorlog, waarbij externe partijen via SyriŽ met elkaar strijd leveren.

SyriŽ-expert Aron Lund deelt de analyse van Kouch, maar zegt tegen Al Jazeera ook kritisch te zijn op de VN. Die zou zich te weinig hebben gericht op het doel de strijd in SyriŽ te beŽindigen. De focus lag volgens Lund lange tijd te veel op 'regime change'.
148 goksites op zwarte lijst, slechts 1 beboet
25 Januari, 07:12 Gazet v. Antwerpen

De Kansspelcommissie krijgt er binnenkort twintig man bij. Die versterking komt niets te vroeg, want in de strijd tegen de illegale goksites schiet de commissie vandaag tekort. Voor ťťn illegale goksite zijn boetes uitgeschreven. Er staan er 148 op de zwarte lijst.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be